Автор Тема: Българският език и произходът на българите  (Прочетена 7518 пъти)

Неактивен ivany

 • Професор
 • ****
 • Публикации: 77
 • Респект: 5
За божественото – всеки си го възприема както го разбира. За едни – богове, за други - висша сила и чист разум, за трети – просто закони на физиката, химията и биологията.
За основната теза  - връзката между език и народност, се започва с апостолати, в които ни приканват да вярваме като на Господ – щом е написано значи е вярно.
…  Хиляди години преди новата ера – Българите, наричани “траки” – тоест тракопеласгите, създават развита неолитна култура,… Разглежда се нещо, което е невъзможно да бъде фалшифицирано…. Разглежда се нещо, което е постоянно във времето и пространството… Но въпреки това, е налице едно непоклатимо доказателство…
Странен изказ за творба, която има претенциите да е научна – малко доказателства и много заклеймяващи заключения.  Усеща се и нарцисизъм, а баластрени изрази от типа: 
… Напомняме отново, че…. Това означава, че… В основни линии се знае,.. Виждате, че.. Въпреки всичко, пак ще повторим,..  По-горе споменахме, че… Оказва се, че… Ако допуснем и повярваме, че… ,
колкото искаш. На  http://saradiva.blog.bg/history/2010/04/07/narod-ot-lotofagi.524516
са защитава подобна теза много по ясно и коректно.

БГ История


Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re: Българският език и произходът на българите
« Отговор #1 -: Септември 21, 2012, 14:23:28 »
Да.. но книгата прави няколко много големи научни открития ...  :D :D

!
« Последна редакция: Септември 21, 2012, 19:03:13 от sim4o »

debozman

 • Гост
Re: Българският език и произходът на българите
« Отговор #2 -: Септември 22, 2012, 16:59:12 »
Да.. но книгата прави няколко много големи научни открития ...  :D :D

!

--- Коя книга ?

--- Виждам че някой май стои денонощно на тази страница да ти слага минусчета . Да каже кой е, та да го почерпиш барем една боза или парче истамбулски небет шекер  ;) !?

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re: Българският език и произходът на българите
« Отговор #3 -: Септември 22, 2012, 21:30:48 »
Тоя пич веднъж вече си рекламира книгата .. и още тогава неговата концепция за двата езика - писмен, който е изкуствен и който не се говори от никого , а се изучава в тайни школи и курсове от писарите, та да могат да го използват .. - .. .. и устен .. неотразен никъде, но пък, в замяна на това- хилядолетен ...  ми се видя чудновата .. и много, много революционна ..
.. а сега откритията му са, разбира се, за румънците - слага точка на споровете и  оборва с един замах поне 3 теории за румънския произход , за власите и т.н ..
...  .. а другото откритие е за древният народ на англичаните .. оказа се, носителите на английския език .. понеже в момента се говори без падежи .. са много по-древни ,  на Британските острови , от келтите , все още говорещи келтско -  шотландски с 4 падежа .. 
просто така - ако щеш .. древният и загадъчен народ на англичаните ..
древен  щото така е по-книгата .. а загадъчен ... ами щото, как така е древен, а никой не е чувал нищо за народа англичани ни езика английски .. .. ..  преди 16 век ... ..
ти знаеш сигурно, но за разни писачи ще припомня,че на Британските острови си е имало келти .. от много стари времена .. а не някакви саксонци или англо-саксонци ..
.. та така - открития всеки може да прави, но не всеки съзнава фундаменталността на твърденията си, и че преобръща с едно махане на перото основни теории в Науката  и решава стари спорове..
.. така и тоя пич с книгата -... е има и още открития невероятни в книжката .. на скромните страници се е събрала толкова историческа революционност .. колкото в 20 огромни тома .. и естествено- никакво доказателство за нищо ..!
« Последна редакция: Септември 23, 2012, 01:02:25 от sim4o »

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re: Българският език и произходът на българите
« Отговор #4 -: Септември 23, 2012, 00:58:07 »
ето му я книжчицата  ..  него цитирам .. :
"и вземете книжката “Кои сме ние?-Езикът, който говорим, ни показва това или коя е истината за българския народ” – на следните места в София – верига книжарници “Пингвините” и книжарница “Български книжици” – до “Кристал”, градинката при дома на армията." .. рекламира си момчето за 5-6 път тука на този форум ... ОК..
.. ама като му покаже човек грешките .. не влиза в дискусия .. ами си замълчава .. и точно след 4 месеца пак пуска тема за книжлето ...

и до сега многократно съм му обяснявал какви методологични грешки допуска .... па може и теорията да му е вярна, ама по този начин въобще не може да я докаже ..
.. сега почнах да го хваля- ей го, от постулатите в енговата книга, как излезе че англичаните са страхотно древен народ .. щото говорели били без падежи..! И за румънците всичко разкрил .. и за власите
А да видим, като не му правя забележки, а го хваля, дали ще вземе участие  в дискусията ..
« Последна редакция: Септември 23, 2012, 01:01:16 от sim4o »

Неактивен ivany

 • Професор
 • ****
 • Публикации: 77
 • Респект: 5
Re: Българският език и произходът на българите
« Отговор #5 -: Септември 24, 2012, 09:25:39 »
sim4o - ти много на сериозно си го взел, той човека поне да беше хвърлил едно око на Приск за справка -  на какви езици са си говорили хората отатък Дунава след напускането на римските легиони. Това за Ромъните трябваше да го изведете на отделна темица - така много се губи, а е интересно.

Неактивен truthfinder

 • Участник
 • ***
 • Публикации: 38
 • Респект: 0
Re: Българският език и произходът на българите
« Отговор #6 -: Септември 24, 2012, 16:18:17 »
А да видим, като не му правя забележки, а го хваля, дали ще вземе участие  в дискусията ..

 Sim40, изключително съм ти благодарен за провокативните въпроси! Защото се сетих да погледна "Историческа граматика на българския език" от Кирил Мирчев и открих може би най-важното доказателство. Прочетете "Какво показват писмените паметници на средновековна Дунавска България". После се сетих да проверя, по-обстойно, граматиките на езиците около нас и се стигна до "Показателната балканска езикова ситуация-влиянието на българския над другите балкански езици". Да оставим прозхода на другите народи настрана. Но ситуацията, в която се намира нашият език е уникална. Аналитичен език в синтетично море и в миналото, и днес.  Няма как да се направи грешка при тази ситуация.
А тази ситуация показва също, че аналитизъм за по-малко от 1000 години не става, дори и хиляда години са съвсем недостатъчни. Посочвам ти, че келти и германци са в контакт далеч преди 2 век от новата ера.  Може да разгледаш и развитието на много други езици и ще видиш това, което казах. Не само ти, но и другите пишат и все бягат от структурата на езика и езиковата ситуация. Така се избягват важни и дори решаващи неща. Най-лошото е, че аз наистина нямама никакво време, постоянно крада от работноно си време, притеснен съм. А сега вече и това няма да мога. Просто нямама как да пиша. А ти изключително ми помагаш с въпросите си и т.н. Наистина мого съжалявам, че няма да мога да търся истината заедно с теб и други.  Но това, което трябваше да го кажа го казах. Законът, по който се развиват езиците и сутацията, в която се намира нашият език, показват, че сме тракопеласги и образувани около 10000 години преди новата ера - тук на Балканите. Този, който бяга от този очебиен факт, не му е чиста работата. В публикувания от мен материал съм посочил достатъчно доказателства. Още веднъж съжалявам, че няма да мога да пиша. Но съм удовлетворен и изпълнил дълга си да посоча истината!

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re: Българският език и произходът на българите
« Отговор #7 -: Септември 25, 2012, 12:01:29 »
Приятелю .. вече сме писали по темата
ДА НАИСТИНА БЪЛГАРСКИЯТ ВЛИЯЕ на много езици  .. аз  съм писал, писал - за руския!Сплескани Сурове се опитаха, да каканижат ,тука, на този форум руската версия за "старославянски" ама ги затапихме с факти!
И на още други .... според Спарток и Галина-Сарадива е добре цялата славянска група да се нарича БЪЛГАРСКА! .. но това са  мечтииииииии ...
Да гледаме ФАКТИТЕ  а те са - че имаме български език .. който си е говорим .. и който в няколко разновидности се нарича "старославянски" .. "църковнославянски" и т.н.
Но ТОВА СИ Е БЪЛГАРСКИ И ЯВНО Е БИЛ ЖИВ, ГОВОРИМ ЕЗИК .. С ПАДЕЖИ, КАКТО В СРЪБСКИ, ЧЕШКИ, РУСКИ .. И Т.Н.
----------------------------
Но това да го оставим - А ДА СЕ ВЪРНЕМ КЪМ НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО .. - .. древен народ ли са англичаните и древен език ли е английския ...???!Според книгата-  ДА  .. ЩОМ Е БЕЗ ПАДЕЖИ ЩЕ ДА Е ХИЛЯДОЛЕТЕН, А НЕ КАКТО СЕ ТВЪРДИ ДА Е ОТ 16 ВЕК .. !
Ако да-  КЪДЕ СА ЖИВЯЛИ АНГЛОСАКСИТЕ, КАКТО ТВЪРДИШ ТИ "В продължение на хилядолетия" .. .. КЪДЕ Е БИЛА ЗОНАТА НА КОНТАКТ НА НОСИТЕЛИ НА БРИТСКИ - КЕЛТСКИ, САКСОНСКИ, СЕВЕРНОГЕРМАНСКИ НАРЕЧИЯ - СТАРОНОРВЕЖКИ И ЛИНГВА ЛАТИНА ВУЛГАРА .. ИЛИ ДРУГОТО ИМЕ НА ТОЗИ ВАРИАНТ НА ЛАТИНА ВУЛГАРА - СТАРОФРЕНСКИ ... ПАК ПОВТАРЯМ - НА БРИТАНСКИТЕ ОСТРОВВИ ТАКОВА НЕЩО Е НЯМАЛО ...
хилядолетен контакт -баш там-на това място- няма, защото се знае от кога има саксонци .. от кога - нормани..
битката при Хейсингс кога е??!  въпросче ??!


или не са живели никъде .. плавали са насам-натам .. да позная .. - ...
С Булгарския Флот??! Келто-древнобулгарско-нормански екипажи ...
Отговорът ще ми е безкрайно интересен ...
----------------------------
Ивани  ... за власите, за румънците и за 13-те легиона във войната на Траян някой хора знаем .. знаем и кои легиони остават разквартирувани в Дакия .. знаем и че в легионите има само мъже, та те не могат да раждат и...
( ако автора на книжката някой го лъже друго, в личен план, за мъжете и за раждането .. това измама с цел  сексуална злоупотреба )
 .. не могат, легионите сами по себе си ,  да са родители на каквато и да е нация .. па било и на румънската ... още повече, че някоко години след 106 година, Траян прехвърля част концентрираните на Дунав легиони в Месопотамиая за следващата кампания ...

А загадката с румънците - УЧЕНАТА КНИЖКА Я РЕШАВА С ЕДИН ЗАМАХ - ОПРОВЕРГАВА ЕЙ ТАКА, С ЕДНО МАХВАНЕ НА ПЕРОТО ПОНЕ 5 ТЕОРИИ .. и се произнася дълбокомъдрено..!
Хубаво е , Ивани,  наистина да отворим тема за произхода на румънците ... но пусто време..все не стига..
Аз лично, смятам ,че най-логична е версията за балкански произход на румънците ... още повече, че преселение на балканско население на север е документирано в ред писмени източници ..
Например в "Чудесата на Свети Димитри Солунски" ..или в "Хронологията" на Теофан .. ще перефразирам Теофан за 681 година ".. и пресели седемте рода, по границата с аварите" ... ами ето го - доказано преселение на романизирани хора, на север от Дунав ...
« Последна редакция: Февруари 07, 2014, 14:53:38 от sim4o »

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re: Българският език и произходът на българите
« Отговор #8 -: Септември 25, 2012, 12:15:07 »
Но пак да повторя - най-интересно за англичаните .. глей, ква загадка излезе ....уж се знае, кога се оформя единен народ и език  ...  уж всичко ясно, уж битка при Хейстингс .. .. ... уж от 12 до 16 век .. а то .. хилядолетен народ!
Загадъчен??! .. вярно бе, къде ли са живели тези хилядолетия ...??!
Щото, пак повтарям на Британските острови- брити, скоти и валийци ...  чисти келти ... пък, за беля, на север и в Уелс си пазят и езика ... а езикът им- с четири падежа! ..
Демек - те са младият народ, а англосаксите - древният ... така излиза, според учената книжка ...
Загадки, загадки    .. ще ми е безкрайно интересно, ако се спомене просто, къде ли, тези хилядолетия са живели англичаните ...
.. не е зле да и да се разгледа моето подхвърляне за Булгарския флот

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re: Българският език и произходът на българите
« Отговор #9 -: Септември 25, 2012, 12:21:02 »
Но пак да повторя - най-интересно за англичаните .. глей, ква загадка излезе ....уж се знае, кога се оформя единен народ и език  ...  уж всичко ясно, уж битка при Хейстингс .. .. ... уж от 12 до 16 век .. а то .. хилядолетен народ!
Загадъчен??! .. вярно бе, къде ли са живели тези хилядолетия ...??!
Щото, пак повтарям на Британските острови- брити, скоти и валийци ...  чисти келти ... пък, за беля, на север и в Уелс си пазят и езика ... а езикът им- с четири падежа! ..
Демек - те са младият народ, а англосаксите - древният ... така излиза, според учената книжка ...
Загадки, загадки    .. ще ми е безкрайно интересно, ако се спомене просто, къде ли, тези хилядолетия са живели англичаните ...
Отговорът ще ми е безкрайно интересен ...
.. не е зле да и да се разгледа моето подхвърляне за Булгарския флот

debozman

 • Гост
Re: Българският език и произходът на българите
« Отговор #10 -: Октомври 24, 2012, 12:39:04 »
Цитат
Езиците по света са два вида – синтетични и аналитични.

--- Тази книга ще е от вида на учебник по биология който започва с думите: "Животните по света са два вида - с два и с четири крака, като еволюцията е от два към четири крака" :'( Аз стигнах до тук и нататък ме мога да продължа, поради хигиенни съображения . . .

Неактивен Pomak

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 329
 • Респект: 25
Re: Българският език и произходът на българите
« Отговор #11 -: Декември 25, 2012, 19:19:58 »
А какво ще кажете за този академичен труд?

Неактивен Pomak

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 329
 • Респект: 25
Re: Българският език и произходът на българите
« Отговор #12 -: Декември 25, 2012, 19:41:22 »
А какво ще кажете за този академичен труд?

А ето и началото на Зографската история:

http://letopisec.blog.bg/photos/123281/original/1.jpg

Помака

Неактивен Pomak

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 329
 • Респект: 25
Re: Българският език и произходът на българите
« Отговор #13 -: Декември 25, 2012, 19:45:14 »
А какво ще кажете за този академичен труд?

А ето и началото на Зографската история:

http://letopisec.blog.bg/photos/123281/original/1.jpg

Помака

Извинявам се - това е историята на българите от Г. С. Раяковски. Ето това е Зографската история:

http://letopisec.blog.bg/photos/123281/original/19.jpg

На вниманието на Йончев: И както Боцмана не веднъж е казвал, когато е трябвало - няма такова нещо като "История славянобългарска"! Има "История на българо-словенския народ"!
Помака

debozman

 • Гост
Re: Българският език и произходът на българите
« Отговор #14 -: Февруари 14, 2013, 22:17:26 »

Цитат
А ето и началото на Зографската история:
http://letopisec.blog.bg/photos/123281/original/1.jpg
Помака
Извинявам се - това е историята на българите от Г. С. Раяковски. Ето това е Зографската история:
http://letopisec.blog.bg/photos/123281/original/19.jpg

--- Това е "Зографската история" според Слънчо Милчев, който в повечето случаи оперира с менте преписи по папагалски маниер. Ето го началото на Зографския препис на Паисиевата история:


БГ История

Re: Българският език и произходът на българите
« Отговор #14 -: Февруари 14, 2013, 22:17:26 »