България > Най-нова България /1944-... г./

Незавършен разговор . . .

(1/1)

debozman:
Георги Генов  - историк от БАНИ: ЕЛКЕ, в Комисията работят много професионалисти.Ако говориш за "архиваря" - проф.Веселин Ангелов, той получи инсулт от пренапрежение. СЕГА ЗА ИСТОРИЯТА И КАКВО ВИ Е ДАЛА:
1.Когато стане нещо по света тичат от Външно Министерство да ни питат , примерно : "Що се бият,какви са тези ? ".Така напр.проф. ЧУКОВ непрекъснато обяснява положението в СИРИЯ и региона.Кои са СУНИТИ, кои са ШИИТИ, кои са кюрди и за какво се борят.
--- Това не обяснява колко са начетени проф. Чуков и компания, а показва колко са неграмотни тези от Външно министерство, защото за шиити и сунити се учи в Общ. образователното основно българско у-ще. Или може би идват в БАН за инструкции, КОЯ велика сила подкрепя шиитите и КОЯ сунитите, защото там в Съвета за сигурност, често си сменят картите . . .

2.Историята дава НАЦИОНАЛНАТА ДОКТРИНА : кои сме били,кои сме, и на къде отиваме.
--- Националната доктрина се дава от ИНСТИТУЦИИТЕ, не от историята, георгафията или математиката. Странно разбиране за „нац. доктрина”, след като напротив на почти всички паметници, за българите до ден днешен тази доктрина е Азиатско-мингянска.

В този смисъл ТЯ Е ЕДНА ФУНДАМЕНТАЛНА НАУКА.
--- Това са смешни неща. Единствената фундаментална наука за хуманитарните дейности е ФИЛОСОФИЯТА. Трудно може да се каже дори, че историята е наука, след като ТЯ преди всичко е интерпретативно-субективна област, а не фактологотивна.

3.Нашият институт гради фундамента,върху който СЕ ПИШАТ УЧЕБНИЦИТЕ ПО ИСТОРИЯ и се разпространяват от учителите и библиотекарите.
--- Ето тук Генов е прав – БАН гради един измекярски и сателитен по своята същност „фундамент” обслужващ политическите течения, но НЕ и държавните интереси.

Примерно:ПИШЕ ДЕБЕЛИ ИСТОРИИ ЗА ЖИВОТА НА ЛЕВСКИ,БОТЕВ,КАРАВЕЛОВ,за АПРИЛСКОТО ВЪЗСТАНИЕ И пр.върху които другите си избират какво да подберат за уроците си.
--- Пише дебели измислици, защото историите за тези личности са написани от съвременниците йм и днешните „дебелописмовници” само разтягат локуми върху тези сведения, пренебрегвайки и селективно отбирайки, кои за удобни за правоимащите и кои не.

4.ИСТОРИЯТА ИМА И ЗАЩИТНА ФУНКЦИЯ.Така например ДАВА ОТПОР НА ФАЛШИФИКАЦИИТЕ ЗА АПРИЛСКОТО ВЪЗСТАНИЕ,сътворени от немски институт, от Г-жа Балева и някой си проф.Блумбауер, които наричат въстанието М И Т ?
--- Не съм видял тази защитна функция да се задейства, след като точно от Външно министерство беше организирана тази кампания, а тези от Министерството, вие Генов, казахте че притичвали при вас за информация . . . ВИЕ ли сте неграмотните, ТЕ ли - една очна ставка ще реши проблема . . .

Дава отпор на всички ФАЛШИФИКАЦИИ ЗА българите в МАКЕДОНИЯ И СЪРБИЯ И др., като ЗАТВАРЯ ГОЛЕМИТЕ УСТА НА БЪЛГАРОМРАЗЦИТЕ,които се смятат за отделна нация, пресъздава събитията и ЧЕРТАЕ КАРТИ: КЪДЕ Е ИМАЛО ,ИМА И ЩЕ ИМА БЪЛГАРИ.
--- Да, така е. Но историческата дейност тук е, КОГА МАКЕДОНЦИТЕ се нарекоха българи, а тези неща май за забранени от „научните ви ръководители” – по същество старите кадри от ДС.

6.Нашият институт Снабдява СВЕТОВНИТЕ ЕНЦИКЛОПЕДИИ,БИБЛИОТЕКИ,НАУЧНИЦЕНТРОВЕ и проч. с ЛИТЕРАТУРА - КОИ СМЕ И НА КЪДЕ ВЪРВИМ€
--- Да, снабдява ги, че българите идват от Азия и вървят към Москва и Памир – с това ги снабдявате. Ако йм изпратите минерална вода от Горна баня, ще свършите по-добро дело . . ..

7.Обикаляме по света и СЪЗДАВАМЕ КИЛОМЕТРИ ОТ МИКРОФИЛМИ НА БЪЛГАРСКИ КНИЖОВНИ ПАМЕТНИЦИ.Само това,което аз съм донесъл от САЩ и КАНАДА може да опаше Земното кълбо.
--- Вече писах по това. Донесъл си неща, които са повсеместно известни. За другите „разчетени староанглийски графеми” ще изчакаме да видим какво си разчел, защото четенето е трудна работа. . . И дано не са ти излезли мазоли от носенето на микрофилмите . . . Май ще трябва да ти се отпусне един месец почивка в Сочи за труда.

8.Публикува ОРИГИНАЛНИ ИЗВОРИ ЗА НАШАТА ИСТОРИЯ НА ГРЪЦКИ,ЛАТИНСКИ,ЕВРЕЙСКИ и пр., върху които по-младите водят обучението си и градят ДОКТОРАНТУРИ,
--- Оригинални извори от вас НЕ СА ПУБЛИКУВАНИ никога, никъде, никакси. Тези ксеро копия които разпространявате са приоритет на всяка примитивна печатница от времето на Гутенберг.

9Издава поредица от ПЪТЕПИСИ НА ЧУЖДЕНЦИ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМИ,които се ползват в цял свят. ТЕ ДОКАЗВАТ,ЧЕ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ ЧУЖДИТЕ ПЪТЕШЕСТВЕНИЦИ НЕ СА СРЕЩАЛИ ТУКА ТУЗЕМЦИ, А ВИСОКО КУЛТУРЕН НАРОД.
--- Да, като пътеписите  на проф. Овчаров & СО в Памир и Монголия ! – една очевидно ченгесарска и лобистка политика.

9.ЗАНИМАВА СЕ С РАЗОБЛИЧАВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ИЗДЕВАТЕЛСТВА / ТОЧНО КОМИСИЯТА ПО ДОСИЕТАТА / , съставена главно от историци.
--- И ние по форумите се „занимаваме” с тези издевателства, НО за разлика от вас ГИ оповестяваме, докато вие си оставате само със „заниманията” на кафе с намаление в кафето на БАН. КЪДЕ са вашите ПУБЛИКАЦИИ ЗА ИЗДЕВАТЕЛСТВАТА ? Няма ги и скоро няма да ги има, защото точно децата на престъпниците сте в БАН, по мое мнение, което нямам намерение да проверявам на място  . . .

10.Подготвя речите на държавните мъже по повод на празниците и ОТГОВАРЯ НА РАЗЛИЧНИ ЗАПИТВАНИЯ от ПРЕЗИДЕНТСТВОТО И ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО.
--- След като народа избира все малоумни ченгета и доносници за държавни водачи, не само речите, но може и в тоалетната да ги обслужвате, че не могат и дупето си да избършат . . .

Върши още куп работи, като поддържане на телефон за справки.
--- Страшно важна работа и високо отговорна. Абе вие там сигурно и с телефон сте обучени да се справяте !? За това ли са 500 млн. лева субсидии - да давате справки, пък човек като звънне на телефона на БАН - перманентна липса на контакти дори със запис на автомат !  Евала, вие така си живеете като в Манастир . . ..

11.Дава висококвалифицирана помощ на архивохранилищата като Държавната агенция по архивите, доскоро оглавявана от непрежалимия проф.Георги Бакалов.
--- След квалитета Дуйчев, и квалитета Бакалов  изобретил Нова Държава от Римската империя, и изгарянето на всички архиви на БКП, естествено е да продължи контрола на ДС върху тези хранилища.

Тя е с ранг на нещо като министерство на архивите...ХАЙДЕ,АКО ИМАШ ОЩЕ ВЪПРОСИ,ПИТАЙ,НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ !
--- Питах вече Генов; какво сте издали като авторски материали, че досега такива има два за две години (2010 и 2011:http://www.bas.bg/fce/001/0003/files/OTCET_BAN_2011.pdf , http://www.bas.bg/fce/001/0079/files/OTCET_BAN_2010.pdf ) и те са на такава тема, че всяко селско читалище ще ги изработи по-добре . . . . Несъмнено кипяща интелектуална дейност ври в Историческият институт на БАН ! Пък и ти се покри някъде, та никак човек не може да чуе, поне ЗНАЕШ ЛИ какво имаше да микрофилмите или си носил кашончето в качеството си на пощальон !? :D

sasho33:
 :) :) :) :) :)

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия