Автор Тема: Отново за Готите  (Прочетена 23117 пъти)

Неактивен sasho33

 • Участник
 • ***
 • Публикации: 36
 • Респект: 5
Re: Отново за Готите
« Отговор #15 -: Септември 30, 2012, 05:30:48 »
http://books.google.ca/books?id=B6xNIF-9PmgC&printsec=frontcover#v=onepage&q&f=false

докопах малко по свясно копие на История салониана на Томас Архидякон. Хубавото е че е даден латинският оригинал и превод на английски.

http://books.google.ca/books?id=B6xNIF-9PmgC&printsec=frontcover#v=snippet&q=Totila&f=false

"Разрушението на Салона се случило по времето на Готите, които дошли от Полша и Германия водени от Тотила и били наричани още и Склави"
" Тотила водел седем или осем благородни племена от Полша наричани lingones"
хм интересно в латинският вместо Германия имаме Teutones
« Последна редакция: Септември 30, 2012, 05:50:49 от sasho33 »

БГ История

Re: Отново за Готите
« Отговор #15 -: Септември 30, 2012, 05:30:48 »

Неактивен бай ганю

 • Редовен
 • *
 • Публикации: 23
 • Респект: 0
Re: Отново за Готите
« Отговор #16 -: Септември 30, 2012, 21:07:54 »
 :o" :) ;)САШО" ето ,че и ти потъваш в блатото на василзлатаровщината!Разбери ,че "готи","славяни","траки","прабългари",СА ЛИТЕРАТУРНИ ОБРАЗИ!Има едно наименование-БЪЛГАРИ!,които са се наричали ГЕТИ,македони,скити,пелазги,пеони,даки,мизи,фриги,кимерийци и т.н.в зависимост от владетеля ,или от нещо друго характерно за тях ,за да се отличават от останалия народ БЪЛГАРСКИ!ЕЗИЦИТЕ Сашо от т. н."славянска"група би следвало и ПО-ВЯРНО да се наричат езици от БЪЛГАРСКАТА група както да речем "романските"езици!! :o ::) >:( ;D ::)И накрая Сашо една сентенция от неизвестен автор:"Пред Българската история има три планини.Те не са Тяншан,Имеон или Балкана - това са ГРЪЦКАТА , НЕМСКАТА и ЕВРЕЙСКАТА истории"!!! :-[ :-[ :-[ >:( >:( >:(
« Последна редакция: Октомври 01, 2012, 09:55:26 от бай ганю »

Неактивен T.Jonchev

 • Модератор
 • Академик
 • *****
 • Публикации: 542
 • Респект: 20
Re: Отново за Готите
« Отговор #17 -: Октомври 05, 2012, 14:30:32 »
:o" :) ;)САШО" ето ,че и ти потъваш в блатото на василзлатаровщината!Разбери ,че "готи","славяни","траки","прабългари",СА ЛИТЕРАТУРНИ ОБРАЗИ!Има едно наименование-БЪЛГАРИ!,които са се наричали ГЕТИ,македони,скити,пелазги,пеони,даки,мизи,фриги,кимерийци и т.н.
[/b]

A това пък е блатото на гaнчоценовщината.
« Последна редакция: Октомври 08, 2012, 08:11:31 от T.Jonchev »

Неактивен sasho33

 • Участник
 • ***
 • Публикации: 36
 • Респект: 5
Re: Отново за Готите
« Отговор #18 -: Октомври 06, 2012, 02:22:01 »
Коментарите, които не са посъщество смятам да пропускам. Ето един изключително ценен документ, по който има много да се коментира.:
http://books.google.ca/books/about/Chronica_Slavorum.html?id=kCQ8AAAAcAAJ&redir_esc=y

Неактивен бай ганю

 • Редовен
 • *
 • Публикации: 23
 • Респект: 0
Re: Отново за Готите
« Отговор #19 -: Октомври 06, 2012, 19:55:42 »
 ::)Виж какво"T.Jonchev",знаеш ли какъв ти е проблема?-ТОВА,ЧЕ ПРЕДПОЧИТАШ ДА ВЯРВАШ ВМЕСТО ДА МИСЛИШ!Можеш да мислиш обаче,когато имаш достатъчно ФАКТОЛОГИЧЕН материал за мислене!Започни Йончев(нарочно пиша на т.н."кирилица")от "История славяно-българска",както е наречена от Св.Паисий Хилендар!Като почетеш повече книжки и накрая научиш че не е "генчо" ,а Проф.д-р ГАНЧО Ценов,може би някой ден да дискутирам по някоя тема с твоя милост!Ако си мислиш ,че за теб са достоверни само "ОРИГИНАЛИ"-НЯМА ДА НАМЕРИШ,ДОРИ ДА ЖИВЕЕШ ОЩЕ 10 ЖИВОТА!!!ТЕ ЙОНЧЕВ ДО "КРАК"СА УНИЩОЖЕНИ ОТ ВРАГОВЕТЕ НА БЪЛГАРИТЕ-етиопските цигани,руснаците,германците и ЕВРЕИТЕ!!!Искаш не искаш, ТРЯБВА да четеш повече или по малко достоверни ПРЕПИСИ!!!От твоите коментари по други теми във форума лъха на менторщина и стремеш да се налагаш като "последна инстанция"!С "боцман" водите един спор който води до "никъде"!Ако Филипопол не е бил НИКОГА македонски град , НЯМА ДА НОСИ ИМЕТО НА ФИЛИПІІ!Много НАРОД е писал по въпроса-къде по вярно къде по невярно , но вземете и ги прочетете ,не ставайте смешни в своите "бабини-гицкини и бабини -мицкини моабети "!"Боцман"понеже все цитира и ни навира в суратите"Деянията на апостолите",нека знае ,че според НЯКОИ автори Св.Ап.Павел ,НАЙ ПЪРВОМ Е ПОСЕТИЛ о.САМОТРАКИ и по точно-СЪЩЕСТВУВАЩОТО тогава светилище на Дион(не етиопскоциганския дионисий)!През 1994г. посетих въпросното МИТНИЧАРСКО РИМСКО полусело-полуград-ФИЛИПИ ,близо до Кавала.Един(гръкоман) професор по история сладкодумен и лъжлив като Шехерезада,качен на един голям камък ,надълго и нашироко разказваше небивалици от измислената в 19-ти век "история на някаква си древна елада".Та ако имаше нещо такова, Св.Ап.Павел да е посещавал въпросната МИТНИЦА ,ВИЕ ЛИЧНО СМЯТАТЕ ЛИ ,ЧЕ ТОЗИ ЛЪЖЛЬО ЩЕШЕ ДА ПРОПУСНЕ ДА ГО ИЗПЕЕ ТАМ!?А този мухльо пея арията на лъжата повече от 2 часа!А беше м.НОЕМВРИ-15-ти!!!При положение ,че на "агората"плямпа повече от половин час!!!  :oА тебе "сашко33"си позволявам да посъветвам ,като преведеш тази"книга"писана някъде из швабските монастири и я публикуваш може да се включа в коментарий ,ако ме заинтересова,но преди това ИЗУЧИ ЖИВОТА И ДЕЛАТА на Проф.д-р Ганчо Ценов и НЕГОВИТЕ ФУНДАМЕНТАЛНИ ИСТОРИЧЕСКИ ТРУДОВЕ,признати от мнозина германци и негерманци,като евреина Иречек!!! :'(Симчо и той коментира неща за които няма даже т. н."научнопопулярни знания"-като за езика например.Симчо,не се чуди-келтите,като едно от колената на Българският род (17% носим тяхно ДНК),също са говорили на език който е бил АНАЛИТИЧЕН!Именно ТЕ и под влияние на ТЯХНИЯ език ИРЛАНДСКИЯТ,АНГЛИИСКИЯТ,ШОТЛАНДСКИЯТ са станали АНАЛИТИЧНИ!!!Както ИРАНСКИЯТ под влиянието на БЪЛГАРСКИЯТ език ,е също АНАЛИТИЧЕН!!!Има писани КНИЖЛЕТА Симчо от ЛИНГВИСТИ по този проблем-намери ги и ги ПРОЧЕТИ,и не каментирай КЛЮКИ!!! ::) :-* ;D
« Последна редакция: Октомври 07, 2012, 20:09:02 от бай ганю »

Неактивен T.Jonchev

 • Модератор
 • Академик
 • *****
 • Публикации: 542
 • Респект: 20
Re: Отново за Готите
« Отговор #20 -: Октомври 08, 2012, 08:55:04 »
::)Виж какво"T.Jonchev",знаеш ли какъв ти е проблема?-ТОВА,ЧЕ ПРЕДПОЧИТАШ ДА ВЯРВАШ ВМЕСТО ДА МИСЛИШ!Можеш да мислиш обаче,когато имаш достатъчно ФАКТОЛОГИЧЕН материал за мислене!
..... Ако си мислиш ,че за теб са достоверни само "ОРИГИНАЛИ"-НЯМА ДА НАМЕРИШ,ДОРИ ДА ЖИВЕЕШ ОЩЕ 10 ЖИВОТА!!!ТЕ ЙОНЧЕВ ДО "КРАК"СА УНИЩОЖЕНИ ОТ ВРАГОВЕТЕ НА БЪЛГАРИТЕ-етиопските цигани,руснаците,германците и ЕВРЕИТЕ!!!

Казано накратко - световен антибългарски заговор? Каква полезна мантра за реанимация на национални самочувствия!

Цитат
От твоите коментари по други теми във форума лъха на менторщина и стремеш да се налагаш като "последна инстанция"!

O, наистина не съм и подозирал това. В науката няма последна инстанция и не може да има.
Но и да съм прозвучал някога така, тонът, който използвам, надали може да се сравнява с твоя.

Цитат
Като почетеш повече книжки и накрая научиш че не е "генчо" ,а Проф.д-р ГАНЧО Ценов
Печатната грешка вече коригирах. Случват се  такива неща, когато човек работи с клавиатура - също като с горецитирания "стремеш".

Що се отнася до книжките: прочел съм немалко, вкл. и от Ганчо Ценов. И понеже съм прочел, затова имам и мнение - предостатъчно аргументирано.

debozman

 • Гост
Re: Отново за Готите
« Отговор #21 -: Октомври 08, 2012, 21:31:26 »
Започни Йончев, от "История славяно-българска",както е наречена от Св.Паисий Хилендар!
--- Здрасти Бай Ганьо, та въпросната "История славяно-българска", нито е наречена така от Паисий, нито е записана така от него.

С "боцман" водите един спор който води до "никъде"!
--- Е, ако нашият спор не е довел до никъде, на тебе какъв ти е проблема ?


Ако Филипопол не е бил НИКОГА македонски град, НЯМА ДА НОСИ ИМЕТО НА ФИЛИПІІ!
--- Вярно е, че в определе времеви интервали за Македония се смята и територията до Черно море, но това няма никакво отношение към името на града Филипопол. Не си спомням да сме спорили с Легатус по този крайно ясен въпрос - какви са старите наименования на Пловдив.


"Боцман"понеже все цитира и ни навира в суратите"Деянията на апостолите", нека знае ,че според НЯКОИ автори Св.Ап.Павел ,НАЙ ПЪРВОМ Е ПОСЕТИЛ о.САМОТРАКИ и по точно-СЪЩЕСТВУВАЩОТО тогава светилище на Дион(не етиопскоциганския дионисий)!
--- То и това го пише в "Деяния на Апостолите", явно навирането "в суратите" не е дало резултат.  :D. И какво като е посетил Самотраки !? Или ти се струва, че само ти знаеш това и никой друго ? То си го пише защо са спряли в Савотраки - спряли са да преспят и като прилежни туристи-сектанти са видели това-онова из близката околност

Симчо,не се чуди-келтите,като едно от колената на Българският род (17% носим тяхно ДНК), също са говорили на език който е бил АНАЛИТИЧЕН! Именно ТЕ и под влияние на ТЯХНИЯ език ИРЛАНДСКИЯТ,АНГЛИИСКИЯТ,ШОТЛАНДСКИЯТ са станали АНАЛИТИЧНИ!
--- Тези твърдения можеш  ли да ги докажеш?
1. За "келтското голяно" от българския род. 
2. Как под влиянине на келтския, ирландския (който е баш келтски :D ) станал келтски език ? Това ще ми е много интересно да го разбера.Както ИРАНСКИЯТ под влиянието на БЪЛГАРСКИЯТ език ,е също АНАЛИТИЧЕН!
--- Ирански език няма бе Бай Гоньо, защо ме разсмиваш, както няма и славянски език.Има писани КНИЖЛЕТА Симчо от ЛИНГВИСТИ по този проблем-намери ги и ги ПРОЧЕТИ,и не каментирай КЛЮКИ!!! ::) :-* ;D
--- Ти изфабрикува дотук няколко много големи да ги нарека чудатости. Ако искаш да заместиш Джумбурлуто във веселието, аз нямам нищо против. За тези книжлета от лингвисти, които препоръчваш на Симеон, май само си чувал, но не си ги виждал.
Поздрави.

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re: Отново за Готите
« Отговор #22 -: Октомври 09, 2012, 16:45:51 »
Има писани КНИЖЛЕТА Симчо от ЛИНГВИСТИ по този проблем-намери ги и ги ПРОЧЕТИ,и не каментирай КЛЮКИ!!! ::) :-* ;D
ПО ТЕМАТА тука .. дет се вика
          .. ..   по този проблем           ..
   СЪМ ПИСАЛ ЕДНО-ЕДИНСТВЕНО НЕЩО  .. и то е имено .. КАК ТАКА ПО ВРЕМЕТО НА ВЪСТАНИЕТО "НИКА" ВЪВ ВОЙСКИТЕ НА ВЕЛИЗАРИЙ ИМА ГОТИ ..
Като се позовавам на съвременници НА СЪБИТИЯТА    ...
------------------------------
 - Дали 5-6 век в Константинопол е имало лингвисти, и дали техните описания В НЯКАКВИ ТЕХНИ, ЛИНГВИСТИЧНИ КНИЖКИ ИЗДАДЕНИ 5-6 ВЕК в Римската Империя .. .. опровергават даденото от Прокопий Кесарийски .. ми е върло интересно да науча ..
-----------------------------
- Дали писаното от мене : „Et certe Gothos omnes retro erudii, magis Getas ... appellare ... Hae itaque septem gentes... aquiliones partem habitant.“, St. Hieronimus .
----------------------------
...КОЕТО ЦИТИРАМ дословно  ... са клюки  .. е също интересно ..
КАЗВАЙ-КАКВО МИСЛИШ??! .. Et certe Gothos omnes retro erudii, magis Getas ... appellare ... Hae itaque septem gentes... aquiliones partem habitant -  са клюки?? ... така съм любопитееееен  .... как ще си обясниш мисълта
----------------------------
безкрайно ще ми е вълнуващо да науча , защото съм с рейтинг -26 (МИНУС ДВАДЕСЕТ И ШЕСТ и май още ще ми пада, от пустий клюки, дето все ги коментирам ) ...
.. и не искам да налагам мои мнения , до сега не съм пускал тема , а само заинтригувано чета всякакви данни ..
----------------------------

друго - не виждам да съм писал в темата ...   >:(  >:(

« Последна редакция: Октомври 10, 2012, 11:27:42 от sim4o »

Неактивен бай ганю

 • Редовен
 • *
 • Публикации: 23
 • Респект: 0
Re: Отново за Готите
« Отговор #23 -: Октомври 18, 2012, 07:26:43 »
 :oЙончев,като ти чета съновиденията ,ЛОГИЧЕСКИ стигам до извода,че си най обикновено ДЬОНМЕ или ЕШКЕНАЗЕ-сиреч юдеин-хазарин!!! >:(Доказателствата,излизат от намерените артефакти от земята,но къде са те и дали са ВЕЧЕ налице!?Къде е Воденският надпис?Защо беше НАРОЧЕН и ОБЯВЕН за фалшификат?ЗАЩОТО ПИШЕШЕ Неудобни ИСТИНИ,за които сега такива като тебе РЕВАТ ,че нямало доказателства!Къде са намерените артефакти от погребенията на КУБРАТ и АСПАРУХ?Къде е Преславското съкровище и ако е останало нещо от него в СЕЛСКИЯ музей в Преслав,какво е то?Къде са ДИАДЕМИТЕ на Българските Царе с изобразен Александър Велики на тях с ЧУМБАС!?Или може би ТАКА НИ СЕ СТРУВА ,ЧЕ Е ИМАЛО ТАКОВА НЕЩО!Т.Н. "БАН",котило на бездарници и послушковци мълчат като П...И по тези въпроси!И се намират такива МЕКЕРЕТА като тебе да поставят ВСИЧКО под съмнение,което е равносилно на ОТРИЧАНЕ!На някакви ФАНТАСМАГОРИЙ на "НЕУКИ"откачалки!!!ПОВРЪЩА МИ СЕ ОТ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ!!! :-[ :-[ :-[
« Последна редакция: Октомври 18, 2012, 13:20:40 от бай ганю »

Неактивен T.Jonchev

 • Модератор
 • Академик
 • *****
 • Публикации: 542
 • Респект: 20
Re: Отново за Готите
« Отговор #24 -: Октомври 18, 2012, 16:48:48 »
Макар никнейма ти да говори сам за себе си, тонът, който използваш, е недопустим.
Следващият постинг, в който си позволиш подобен тон, ще бъде изтрит.
Предупреждавам те в качеството си на модератор.

Неактивен Pomak

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 329
 • Респект: 25
Re: Отново за Готите
« Отговор #25 -: Октомври 18, 2012, 18:51:58 »
:o" :) ;)САШО" ето ,че и ти потъваш в блатото на василзлатаровщината!Разбери ,че "готи","славяни","траки","прабългари",СА ЛИТЕРАТУРНИ ОБРАЗИ!Има едно наименование-БЪЛГАРИ!,които са се наричали ГЕТИ,македони,скити,пелазги,пеони,даки,мизи,фриги,кимерийци и т.н.
[/b]

A това пък е блатото на гaнчоценовщината.

Йончев,
Преди да пишеш "блатото на ганчоценовщината" - което не ти прави чест категорично - малко се замисли за това какво представлява т.нар "българска историческа наука". За да те насоча малко ще ти цитирам две изречения на професор Илия Тодев в едно интервю: "...наистина това сатанизиране (на Османската империя - бел. моя) бе прекалено, не бе обективно. След промените обаче у нас се започна едно залитане на академичната наука в другата посока - едно идеализиране на Османската...". Ето това "залитане на академичната наука" е есенцията, Йончев! В България няма "историческа наука" има само едно залитане! И това е установил още в 1940 г. омразният на всички ви истински историк на българите - д-р Ганчо Ценов. Прочетох част от 650 килобайтовата ти критика на Ценов отпреди няколко години - доста дребнаво и заядливо писание (поне частта която прочетох, но съм сигурен че и останалото е такова!) - точно както са направили псевдоисториците и умишлени фалшификатори на историята на българите отпреди сто и повече години начело със златарски. За жалост нещата вече са се сговнили дотам, че никакво възстановяване на истинската ни история май не е възможно.
Помака

Неактивен T.Jonchev

 • Модератор
 • Академик
 • *****
 • Публикации: 542
 • Респект: 20
Re: Отново за Готите
« Отговор #26 -: Октомври 19, 2012, 09:20:16 »
Драги Помак,
За България залитанията са характерни - всякога и във всичко, в т.ч. и в академичната наука, особено в наука с политически привкус, каквато е историята. Знаеш, че не си затварям очите за кусурите в това отношение. Но ако академичната наука е залитнала в една посока, това съвсем не значи, че който не е съгласен в нещо (или пък изцяло) с нея, не е залитнал в друга посока. Казано образно: грешките / залитанията на единия опонент не правят автоматично прав другия опонент - само защото той казва обратното.
Наука се прави с изследвания, с аргументи и с доказателства - не с гола вяра в нечия правота или "академизъм".
Преди време ти ме укори, че давам мнение за Ганчо Ценов на базата на 35 прочетени страници от негова книга, та трябваше да обяснявам колко всъщност съм чел. Но ето че ти сега преценяваш стойността на моята критика, без изцяло да си я прочел. За мен това е двоен стандарт - не по-малко характерен у нас от залитанията по исторически въпроси.
А и какво значи обобщението "дребнаво и заядливо"? Изказал съм се и съм привел аргументи върху конкретни становища на Ценов - по въпроси, които е повдигнал той, а не аз.
Освен това не мога да разбера защо - след като някой намира моето становище за неправилно - не вземе да докаже слабостта на аргументите ми и силата на неговите? Когато не съм съгласен с нечие становище по въпрос, който ме занимава, аз правя точно това. Така постъпих и със становищата на Ганчо Ценов, тъй като намирам за твърде несъстоятелно генерализираното отричане, от което впрочем се оплаква и Ценов във всичките си книги. Оказва се обаче, че когато става дума за моята критика, феновете на Ценов правят точно това: отричат я, квалифицират я, неглижират я, без да разглеждат и опровергават с аргументи и доказателства нито един ред, т.е. влизат изцяло в ролята на онези опоненти, от които самият Ценов е недоволен.
Ето защо мисля, че в случая работата въобще не опира до наука, а до емоции. До предпочитанието Ценов да е прав, без да има значение дали всъщност е така или не е. А за мен това няма нищо общо с никаква наука - в науката емоциите са без значение и са дори вредни.

Неактивен Курти Вълчанов

 • Участник
 • ***
 • Публикации: 39
 • Респект: 2
Re: Отново за Готите
« Отговор #27 -: Октомври 25, 2012, 15:52:07 »
Според мен  ГИБИ не бива да се подценява като източник. Я как добре са се справили с Теофилакт Симоката, ако и от време навреме да пускат под текста строги даскалски забележки от сорта - С "гети" тук са означени славяни.
Прави впечатление, че Симоката се справя коректно с етноса на героите си, въпреки използването на обобщаващите наименования "варвари" и "склавини", винаги когато сметне за необходимо уточнява - онзи е гет, другия - ант,  гепид, авар и т.н. Ето и малко текст на български, щото не всеки се оправя достатъчно добре с английски. Единствено ми вмешателство в текста е , че съм заменил думите "славяни" с коректните "склавини". И какво излиза според Теофилакт Симоката - гетите са си тук, на Балканите - и в Тракия и Мизия като разбойници и отвъд Дунава като поселници. А до идването на "хан" Аспарух остават само някакви си 80 години. Като споменах Дунава - редно е да припомня, че "Дунав" е именно гетското наименование на великата река.

Псевдо-Кесарий,  “Диалози”
ГИБИ, т.I , 1954 г.

“ Едната от четирите реки, които изтичат от райския извор, наречена от нашето писание Фисон се нарича Истър от гърците, Данувий от римляните и Дунавис от готите.”

Йоан Лидийски, “За управлението на римската държава” ГИБИ, т. II,

“... А когато Истър се извива към Тракия, загубва сред местните  жители  старото си име и се преименува Дунав (Danoubios). Траките го нарекли така, защото около северните планини, гдето духа тракийския вятър, въздухът е почти винаги влажен от обилната влага, която се намира под него. Така те го смятат за честа причина за обилните им дъждове. На родния си език те го наричат облаконосния Дунав.”

Теофилакт Симоката „История”, ГИБИ, т. II, стр. 292 и нататък

Славяни опустошават Тракия
„... Войната между ромеи и перси се разнасяла и закипяла. А гетите, сиреч пълчищата от склавини, силно опустошавали Тракия”
   
„Приск извинил дързостта на варварина и му простил тези думи. Без да отговоря на нахалството му, той казал, че бил предприел война срещу склавите, тъй като с аварските договори не се прекратява гетската война.


„... В полунощ ромеите започнали нападението. А варваринът (склав) бил пиян и пиянството му го погубило. Защото през деня той празнувал погребалния празник на един свой починал брат по техния обичай.”  - тук и от самолет се вижда аналогията между погребалните ритуали на склавини на север от Истър и тези, не само на гети, но и общо на траки.

„Когато пристигнал в Марцианопол (Девня) заповядал хиляда души да избързат напред. ... Те попаднали на 600 склавини, които носели със себе си голяма плячка, взета от ромеите, защото след като оплячкосали Залдапа, Акве и Скопие, тези склавини отново ограбили нещастните жители и натоварили плячката върху голям брой коли. Варварите, щом видели, че ромеите се приближават, започнали да избиват пленниците. Ромеите се приближили до гетите (това е по-старото име на варварите).”

debozman

 • Гост
Re: Отново за Готите
« Отговор #28 -: Октомври 26, 2012, 22:14:22 »
Цитат
Освен това не мога да разбера защо - след като някой намира моето становище за неправилно - не вземе да докаже слабостта на аргументите ми и силата на неговите?

--- Това беше направено твърде отдавна, макар и с доста патетика. От днешна гледна точка, също виждам доста залитания на д-р Ценов, и навярно също може да греша в критиката по критиката на някои места, това е ясно. НО, че по основни неща Легат, не си прав по отношение на Ценов, това не може да се отрече. Каквото е сбъркал - бъркал, всеки който е сам в океана бърка, защото няма съмишленици които да го коригират, НО че тъкмо Ценов даде най-вярната посока за проявяването и появявването на българщината, това не може да му се отрече:
  https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnxydW5peWlzdG9yaWFib3ptYW58Z3g6NWEwZjk1ODc0ZDhjN2FmZg

Като уточнявам към днешна дата, че просташката и измекярска интерпретация на историческите източници от В. Златарски & СО, продължава да бъде основен трамплин на ИФ към СУ за тълкуване и обясняване на историческите процеси. Т.е. повсеместно и тотално научно нищожество . . . Разбира се Легата е последния човек, който може да бъде обвинен за състоянието на ИФ, там каруцата се води от кадрови ченгета, които дори вчера спретнаха едно достойно посмъртно честване на "Принцесата на Тато", факт, който поставя ИФ в дъното на най-реакционните, най-мошеническите и най-назадничави структури в днешна България.

Неактивен Pomak

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 329
 • Респект: 25
Re: Отново за Готите
« Отговор #29 -: Октомври 31, 2012, 21:55:46 »
Цитат
Освен това не мога да разбера защо - след като някой намира моето становище за неправилно - не вземе да докаже слабостта на аргументите ми и силата на неговите?

--- Това беше направено твърде отдавна, макар и с доста патетика. От днешна гледна точка, също виждам доста залитания на д-р Ценов, и навярно също може да греша в критиката по критиката на някои места, това е ясно. НО, че по основни неща Легат, не си прав по отношение на Ценов, това не може да се отрече. Каквото е сбъркал - бъркал, всеки който е сам в океана бърка, защото няма съмишленици които да го коригират, НО че тъкмо Ценов даде най-вярната посока за проявяването и появявването на българщината, това не може да му се отрече:
  https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnxydW5peWlzdG9yaWFib3ptYW58Z3g6NWEwZjk1ODc0ZDhjN2FmZg

Като уточнявам към днешна дата, че просташката и измекярска интерпретация на историческите източници от В. Златарски & СО, продължава да бъде основен трамплин на ИФ към СУ за тълкуване и обясняване на историческите процеси. Т.е. повсеместно и тотално научно нищожество . . . Разбира се Легата е последния човек, който може да бъде обвинен за състоянието на ИФ, там каруцата се води от кадрови ченгета, които дори вчера спретнаха едно достойно посмъртно честване на "Принцесата на Тато", факт, който поставя ИФ в дъното на най-реакционните, най-мошеническите и най-назадничави структури в днешна България.

Браво Боце! И за двата пасажа на постинга ти! И понеже спомена и това последното, та пак да се върна към Легата - с декларацията която направи за  маниера си на работа, на фона на всичките и всячески "залитания" на жалката българска историческа наука той май се оформя като един Ганчо Ценов?!?! По самотността си, де не по това в което вярва като човек на науката... Всъщност историята май още не е наука, нали? Разказвателен предмет по-скоро. Но пък от друга страна като чета напр. физикът наш Рангел Колесин в сп. "8" за Големия взрив почвам да си мисля и дали точните науки като астрономията и квантовата физика са наистина науки?!?!
Помака

БГ История

Re: Отново за Готите
« Отговор #29 -: Октомври 31, 2012, 21:55:46 »