Автор Тема: СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА  (Прочетена 52452 пъти)

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
« Отговор #45 -: Юли 22, 2011, 20:34:32 »
А ето и поздрав от мене..
Луис Армстронг, разбира се...

http://www.youtube.com/watch?v=m5TwT69i1lU

БГ История

Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
« Отговор #45 -: Юли 22, 2011, 20:34:32 »

debozman

 • Гост
Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
« Отговор #46 -: Юли 23, 2011, 00:44:01 »
Изтрито от bozman
« Последна редакция: Август 27, 2011, 13:31:05 от B. Georgiev - bozman »

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
« Отговор #47 -: Юли 23, 2011, 06:48:09 »
Простотията вярно НЯМА почивен ден...   ;) пише ли пише, пък и се весели, смее се, танцува, маха  с крачета.. Дали и плащат, на простотията, дали самото Испанско вино я кара да дудне ли дудне тъпотии..  ???
За съжаление маха с крачета върху Паметта за мои сънародници, българи.. те не могат да се защитят, та без много да ми се ще, аз трябва да изпълня дълга си- да натикам Простотията там където и е мястото... - под ръба на Тоалетната Чиния...

Какво признава Простотията?
Без изобщо да знам за какво става въпрос  в чудесиите за  боевете край Дупница

Аха.. не се знаят някои неща.. ами нищо, то всеки моге да научи, каквото не знае, има книги,форуми в Интернет, статии в електронен вид.. ако има интерес- има архиви,библиотеки, спомени на хора, живяли навремето.. вестници от периода.,документи...

Да ама не- Простотията не млъква-вместо да разбере истината- тя ни дава, една от друга по-фантастични собствени теории за събитията...?!
. например: „Дивизия „Принц Ойген беше акакувана от ІV Кралска  въздушна дивизия край Дупница тука явно не се знае НИЩО за 7-а планинска дивизия, и къде е била на 4-ти януари, ама ей така се пише.. то това наричам аз Простотия! И други фантасмагории, и то безумни ако се замислиш.. ни се дават със съвсем сериозен тон..
мога да ги свържа с изтеглянето на групата немски  войски, които са заплашени да попаднат в чувала на ІІІ Украински фронт и се изтеглят през Гърция. Естествено през Кресненстоко дефиле. Дупница, Кюстендили

Та къде, е питаме на 4.01.1944 Трети Украински Фронт.. От къде се оттегля Групата армии "Е" (октомври-ноември се изтеглят главните сили,ама това ей така, мимоходом го споменавам) -през Кресненското дефиле??! Естествено Простотията ще замълчи и нищо няма да каже..

Да ама не- хем не се знае, хем гордо (на базата на какви знания е тази Гордост??!  ???) се твърди..
"на такива звеноводи, които хабер си нямат от въоръжение и пишат книги, не йм идва на ум -ярко, ярко проявление синдрома на Празна Къртуна, нежелаеща да се напълни.. щото тя сама си признава.. Е, някои си избират четивата например.

Ама май тези "избрани четива" са стъклени, с шарени етикети и като ги наклониш бълбикат??! ;D.. Е хубаво-лошо няма-ама защо упорито се пишат поредици от страхотни простотии??! Примери??!..

Какъв е ли калибърът зенитки.. според Простотията  .."Германските зенитки са били 30 мм." а според данните.. Caliber 40 mm L/60–70
...и още зенитно-артилерийски Простотийски откровения..
Какъв ли е бил таванът на зенитния огън ,през ВСВ?! Щом се пийне повечко вино, човек може,да си лумне главата в стена-тогава се явяват следните сведения- Хайде да достигат до 5 км А пък сайта, който Празната Къртуна можеше да прочете, щеше да му каже... to a maximum ceiling of 14,800 m (48,556 ft).
Остава да се разсъди 5 километра, наистина ли е повече, като разстояние от 48,556 ft. (14,800м)... Това Празните Къртуни ще го учат в 4-ти клас, та да се надяваме, че ще бъде усвоено, като знание!

А дали Кочериново, София и Дупница са едно и също селище??!..И- както е доказано че е възможно- има различни имена ползвани едновременно??! .. Неясно... окончателно становищне не ни се дава... тука има дълбоко замисляне явно..
Дано се чете нещо, та да не се бъркат упорито (на 4 пъти) наименованията.. Спокойен съм, че в 4-ти клас ще има и География на България, та дано тогава..

С Луис Армстронг и Ела Фитцджералд, които се появиха в темата се развеселихме, но пък и съмнението за Психическо разстройство, се задълбочи...   :o

Та- една Празна Къртуна, която нищо не е чела и нищо не знае за събитията на 4 януари, по обяд.. се опитва да пише..  Не знае, нищо не се чете ,няма идея и да чете, щото се избирали четивата..  ;D

И въпреки "голямата заетост" намира време да пише, да покаже незнанието си и да се глуми над паметта на Българите..

Ей това наричам аз Простотия!
« Последна редакция: Юли 23, 2011, 06:52:31 от sim4o »

debozman

 • Гост
Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
« Отговор #48 -: Юли 23, 2011, 11:48:38 »
Изтрито от bozman


« Последна редакция: Август 27, 2011, 13:30:41 от B. Georgiev - bozman »

Неактивен бугарашъ

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 247
 • Респект: 28
Всички хора са произлезли от маймуните,а македонците-от българите!

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
« Отговор #50 -: Юли 23, 2011, 12:46:02 »
Антибългарщината вярно няма Почивен ден!!

Добре че е гарантирана с обилна доза ПРОСТОТИИ.. та лесно може да се разобличи..

Но простащината винаги върви ръка за ръка с наглостта и лицемерието... Хората, които бяха упреквани ОТ КОМУНИСТИТЕ, за това че пазят буден спомена за случилото се в небето над България сега са наричани "Червени червеи"!

Ще припомня-героите бяха наричани "Царски офицери" нещата бяха потулвани, името Димитър Списаревски бе предадено на забрава...

До каква степен са смешни и нелепи обвиненията от един Антибългарски ПЛАЗМОДИЙ към достойни и честни изследователи ,авиационни радетели и патриоти ,става ясно ако разгледаме една личност-тази на доцент Иван Иванов...

Преподавател в Минно-Геоложкия Институт, той от патриотични подбуди, се интересува от защитата на София от нашите летци.. Има и пространни изследванип на Луфтвафе-много ясно, че и едното и другото не вижда бял свят до 10 ноември.. Много ясно, че никой не е заплащал на патриота безсънните нощи-даже напротив.. можело е да бъде наказан..
След 10 ноември, родолюбиви българи и ентусиасти на История на Авиацията му помагат да издаде някои свои публикации... Усет към подробностите и детайла, добросъвестно проучване и НА НАЙ-МАЛКИТЕ неща-това е характерно за неговата работа.. Именно Иванов,сам със собствени сили и средства успя да издири героите на Луфтвафе. да се свърже с тях. Паметника на Капитан Герхард Венгел в София е по негова идея и е плод на неговите усилия.. Обикаляне по институции, молене, пътувания до Германия при организациите на бойните пилоти- всичко това сам!
Даже и отдели, от гладния си джоб, известна сума за паметника...

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B5%D1%80%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%B4_%D0%92%D0%B5%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D0%BB

И тъпоумните плазмодии, се осмеляват да нарекат подобни патриоти "Червени червеи"..

Какво аджеба, твърдят празните плазмодийни къртуни?

Че над България е нямало въздушни нападения???
Нямало е военни варварства-"подаръци" които да се взривят и да ти откъснат ръката?
Нямало е и обстрел с картечници.. не само случая който разискваме (в София ли е, в Дупница ли е?? Какво ще каже Празната Тиква– дали ако пак не се дрънне в стената няма да и дойде ново прозрение)Гюешево, Кочериново, а и други,уточнени и документирани..

Посредствеността бе готова до там да стигне, че .. с тъпоумни разсъжденип.. да отрече въобще, че нещо се е случило на 4 януари... ??? Няма значи, въздушен удар по обяд??

Дали е само от въпиющо незнание .. да припомним, че Простотията бе готова да изпрати в полет към Луната певеца Луис Армстронг.. на това се смях със сълзи..ето го пак култовия цитат  ;D
Луис Армстронг от Луната
Малоумникът не е знаел чие име да свърже с Луната   ;D ;D

Дали е само наивна ПРОСТОТИЯ..
До скоро мислех така.. но гледам и малоумната упоритост.. стана ми ясно... Крадеца вика "Дръжте крадеца"
  
Червеният боклук вика на опонентите си- това което той самият е...
Намерили са едно тъпоумно момченце, платили са му- той ги е излъгал, че има знания и може да се справи с задачата... и айде..
Да се отричат по форумите отдавна установени неща..
Да се радва АНТИБЪЛГАРЩИНАТА...
Добре че празна къртуна, лесно се оборва...  ;)
« Последна редакция: Юли 24, 2011, 08:33:31 от sim4o »

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
« Отговор #51 -: Юли 23, 2011, 13:05:09 »
И за мене е нечистоплътно да чета простотиите на антибългарина..

Но ми е ОЩЕ по нечистоплътно, да остава паметта на страдалите БЪЛГАРИ да се поругава... Няма.. хората преживяли трагедията кой да защити.. приятни ли ми е.., или не... да слизам до ПОДОБНО ИНТЕЛЕКТУАЛНО НИВО... но пък ми е дълг пред загиналите..
А дали едно недоказано тъпоумно твърдение, ако се повтори 15 пъти ще стане Истина?

как картечарят на Летяща крепост се целил в дете от Дупница от 5-6 хил. м.!

Празната къртуна, беше вдигнала, преди малко самолетите на 7 км.. сега малко би посваля..
Ами утре може да напише и за 77 километра.. пак ли да и коментирам простотиите...
Е-е-е-е Луис Армстронг на Луната, беше върха... а Дюк Елингтън в модула "Аполо"...  ;D ;D  баааси къв прост народ има на Земята...

П.П. заяжданиците и простотиите за Божидар Димитров въбоще не ги четох..
Не съм му изобщо фен на Гербериста -даже опровергавам негови неща в публикации (да се отваря- да се чете!!)
 та нямам идея да защитавам Димитров..
Не е ясно защо в Уикипедия,например, има сведения че въздушното нападение над Дупница (съмнения че въобще подобно нещо е станало бяха споделяни нееднократно) дали и там няма червени.. И са прочели червените уикипедисти  ;) , как някой си Борислав от Мадрид пише за събитията от 4 януари... и ядосана от друг писмен опус-за Божидар Димитров-Уикипедия решава да направи смешен иженарицаемий Борислав..!
Червени, ще да са и останалите източници-противоречащи на Празнокъртунното писане- например сайта "Един Завет".. червен е отвсякъде  ;) и е ядосан "Един Завет", не може да е иначе, за Божидар Димитров..
Въобще това е много удобно-всяка Научна публикация, показваща несъстоятелноста на бръщолевенето на Къртуната-става одма "червена".. и е нарочно сложена- заради някакви си писаници за гербериста Димитров, от някакъв живеещ в Испания.. А Простотията не  чете, не  признава, данните  а пише ли пише по нататък глупостите си... и се глуми с паметта за една българска трагедия!

защитих доц. Иван Иванов от пиян гурбетчия в Мадрид.. но имаше за какво да го защитя!
« Последна редакция: Юли 24, 2011, 08:39:43 от sim4o »

debozman

 • Гост
Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
« Отговор #52 -: Юли 24, 2011, 11:59:32 »

Балада за Червените Червеи

Видях сто червея червени
в безпомощни словесни ризи.
Видях достойни как немеят,
под  краснознаменни  ескизи.

Видях заклети комунисти
безименни, но с "идеали"
делата  йм – московски глисти
душите – крастави чакали.

Видях имперски  сардукари
маскирани като професори.
Видях наивни, кротки граждани
превърнати във овци вчесани.

Видях да се продава истина
на килограм и на парче.
Видях чернобилско момиче
със сухо чуканче – краче.

Видях във банките измамници
пазени от полицаи.
Видях в сметта да плаче циганче
под лъскави и празни стаи.

Видях градът потънал в мрак
от низост, мерзост и заблуда,
как спи прегърнал чудесата
на Мохамед
Христос
и Буда.

Борислав Георгиев

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
« Отговор #53 -: Юли 25, 2011, 10:45:09 »
.. ето малко ретроспекция... основно ще е по темата!

 Досега в "Простотията няма почивен ден.."

   -1.В добре пусната тема, от един от най-активните съфорумци, става дума за Америка, стремежа на обикновенните хора по света да отидат там, за американските президенти и вицепрезиденти, за американските каратисти .. за съвременната американска политика и американските действия.. и това как са били свързани ре с България..
Великолепна тема! Много може да се пише по нея... и се пише..!Ето  за българо-американските взаимоотношения 1943/44 година..

  -2.Самоцитирам се, как започвам да пиша.. с цитат от форум Бойна Слава който е книгата на Ст.Стоянов "През 1943 г. се появяват съобщения за хвърлени над България избухливи детски играчки, часовници и писалки. - "Подобно действие е в противоречие с международното право и опровергава опитите англо-американските бомбардировки над страната да бъдат представени като чисто военни операции."(цитат от книгата)".
 
и мое допълнение, към писаното вече в "Бойна Слава"

sim4o допълва  :" Що допълня данните.. при стрелба с бордовите картечници, при нападението над Дупница, е засегнато 4 годишно момиченце.."
 
 -3.Като - вместо да отвори и да прочете.. па тогава да пише.. Простотията изразява съмнение.. ама не спокойно, а с груби малоумни епитети.. че въобще е имало въздушен удар над Дупница.. ;) ---Б.Борисов (той е и Георгиев) Значи „Летящи крепости” са нападнали Дупница ? Ти да не си нещо мръднал бе Симеоне !? Или аз съм мръднал, значи Чърчил е изпратил една ескадрила „Летящи крепости” да нападне Дупница и да стреля по всички деца на улиците ? .. и упорито, пише Празната къртуна половината време не за Дупница, а за София...  
Единственото правилно написано е:  Или аз съм мръднал.  
Има нещо такова... ето защо!-Ако  Уикипедия.. като за най-общо сведение бе отворена, там щеше да бъде прочетено..

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B8_%D0%BD%D0%B0_%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F

4 януари 1944 г.
...  трябва да бомбардират София, но поради гъстата мъгла са отклонени. 40 бомбардировача хвърлят 150 бомби над Дупница.....  Разрушени са 40 сгради. Жертвите са 59 убити и 33 са ранени.


 Ама няма кой да чете.. няма- Чукча не е читател!! Или щото Уикипедията Червена??

Оценка на американските бомбандировки могат да се видят на много места- например в дневника на Богдан Филов (и той червен.. и той)  ..."По обед се извърши първото голямо терористическо въздушно нападение.."

To be contonue
« Последна редакция: Юли 26, 2011, 21:51:58 от sim4o »

sasho3

 • Гост
Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
« Отговор #54 -: Юли 25, 2011, 23:37:01 »
Симчо, беше кристално ясен и обосновано доказа правотата на тезата си. Мисля, че е достатъчно. Аз например си спомням филм на дискавъри където разсекретени документи на Пентагона разкриват документирани престъпления на US пилоти срещу цивилно население(жени и деца) във Виетнам и Корея.
Кавгата ви с Боцмана е ненужно мерене на пишки. Верно, че той показа малко повече арогантност, ама пък и ти не се изживявай като защитник на справедливостта. Аз лично продължавам да храня 100% процента симпатии към Боцмана за отговорния, новаторски и обективен подход към историческите проблеми.
Не знам за какви червени червей бълнувате и двамата, ама това заради което хората ви четат тука са публикации от сорта на римската теза или за Симеон Велики.

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
« Отговор #55 -: Юли 26, 2011, 07:32:03 »
А не ... като е тръгнал да пише, без да е чел и да лепи етикети- да си получава ,както той му вика "удар със секирата"..пък и въобще какво да правим с  хора, които изглежда са избързали с преценката и в същото време напредват по-бавно с четенето?!

Тука, на този форум има поне 5-6 подобни личности... Отношението ми към всички е еднакво, мисля..

Ац лично, смятам да пиша още и в  тезата за Пловдив и Филипи.. и пак да му отворя очите какво точно пише Професор Чилингиров...

та.. продължавам с  Досега в "Простотията няма почивен ден"

  -4. Още за въздушния удар по Дупница..
Бяхме дарени с брилянтен подарък на фантазията на Празната Къртуна.. опит за обяснение, как край Дупница според както му говори Звездата, можело и да има някакви въздушни нападения.. не, нед над къщи на невинни цивилни българи, а разбира се, на военни, германски цели.. мога да ги свържа с изтеглянето на групата немски  войски, които са заплашени да попаднат в чувала на ІІІ Украински фронт и се изтеглят през Гърция. Естествено през Кресненстоко дефиле. .. доверчиво и откровенно споделя своите виждания Борислав Георгиев.. и още.. например: „Дивизия „Принц Ойген беше акакувана край Дупница
А дали пък не е било баш така?! Дали Симчо не пише маймунщини, а събитията да са според както Празната Къртуна бръщолеви..?!
да попаднат в чувала на ІІІ Украински фронт
А къде ли е бил Трети Украински зимата 44? Я да видим..
К  7 февраля 4-й Украинский фронт очистил от вражеских войск плацдарм и 8 февраля вместе с частями 3-го Украинского фронта освободил город. Первыми форсировали Днепр и ворвались в город гвардейцы батальона майора Г. М. Надежкина (5-я мотострелковая бригада 3-й гвардейской армии). За храбрость, находчивость и доблестное выполнение боевой задачи при форсировании Днепра и освобождении Никополя майору Г. М. Надежкину и ещё пяти бойцам его батальона было присвоено звание Героя Советского Союза.
Виждаме,че Историята точно определя мястото където януари-февруари е бил Трети фронт - около река Днепър...
А къде ли е споменатата 7-ма планинска "Принц Ойген" януари 1944 .. През 1943 тя е взела участие в битката при Сутиеска и през декември 1943 провежда в Босна операция "Шнеещурм"... (Schneesturm ). И към януари си е пак в Босна-около река Неретва... Operation Schneesturm followed immediately upon the completion of Operation Kugelblitz. This operation included twin drives from the Bosnia area. While this operation ended late in December

А каква би била посоката на изтеглянето на групата "Е" -ами Унгария и Австрия..

Да обобщим накратко предложената версия..

1.Трети Украински Фронт, януари 1944 води боеве около Днепър.. някои части преминават Днепър на 8 февруари!
2. Тези събития, според някои интелектуалци водят до следната заплаха за 7-ма дивизия и другите части от корпуса .. (припомняме, тези части са в Босна!) ..са заплашени да попаднат в чувала на ІІІ Украински фронт ...
3. Решението на командващия Гернерал Александър Льор според знаячи, не може да е друго освен..  Естествено.. се изтеглят през Гърция. Естествено през Кресненстоко дефиле.. Малко объркване има, отъждествяват ли се в този запис, понятията Гърция и Кресненско дефиле.. Или имат някаква географска връзка, Гърция, Кресненското Дефиле и град Дупница.. но каква

Ясна работа.. ако ти драги читателю, си в Босна и видиш, на 4 януари,че едни хора вече са на Днепър (ще го минат на 8 февруари) няма ли да се уплашиш и да тръгнеш да се изтегляш към Австрия и Унгария?! Ами да! През къде!?... Много яснооооо - Гърция!!(Кресненско дефиле)

Разбира се, ако се погледне атлас на Европа, към учебника по География за Шести клас, па и се прочете самия учебник на човек може горната логика да му се види странна..

Но ние знаем,защо е така- Учебника са го писали Червени Червеи.... в него, както и в Дневника на Професор Богдан Филов има Комунистическа пропаганда!

Човек трябва малко да мисли и да внимава.. имаме вдъхновяващо поучение.. "Е, някои си избират четивата например" Така и ние, драги съфорумци, трябва да избираме.. никаква Уикипедия, никакви учебници- там са червените червеи!

А защо ли им е необходимо на Професор Доктор Богдан Филов, или на  колектива Географията ,да слагат червена пропаганда в творенията си и да изкарват някои хора пълни идиоти!
Ясно е и това- искат да отмъстят!

та то си е казано.. компетентни....  очевидно се разядосаха от материала за „Министър Димитров” – интелигент от същият Червен Калъп
Виж ти интелигентите от червените калъпи , как се били поддържали... а някъде някой закачи един-а всички останали, тутакси го правят,тоя закачливко  да изглежда като ударил главата си в стена...  ;D  
« Последна редакция: Юли 27, 2011, 00:29:34 от sim4o »

debozman

 • Гост
Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
« Отговор #56 -: Юли 26, 2011, 15:33:35 »

Изтрито от bozman

 
« Последна редакция: Август 27, 2011, 13:29:19 от B. Georgiev - bozman »

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
« Отговор #57 -: Юли 26, 2011, 19:50:14 »
Простотията върви ВИНАГИ ръка за ръка с Дебелоочието, Дебилизма и Демагогията..
Простотията няма Почивен ден- и те нямат почивен ден...

Сълзите ми по загиналите в България,били крокодилски... От къде ли го знае това Празната Къртуна??! А неговият  смях и юродивото кълчене над техните гробове,появата на чужди за нормалният човешки разум фигури- ту някакъв си Смит Мръсника, ту тромпетиста Луис Арстронг, хвърлящ дъвки от Луната и убиващ български деца  са  странни за нормалната психика.. Опит за весели шеги?! Когато става въпрос за страданията на БЪЛГАРИ?!

То наглостта и ангибългарщината нямат наистина край..

Понеже съм писал за събитията на 4 януари.. съм бил защитавал някакви там червени палачи.. ( и те се появиха в темата за бомбандировките, внезапно малко..като Луис Армстронг..ама)

Ами то може да се отвори- (по принцип е просто, ама за Празна Къртуна може и да е проблем..) търсачка+sim4o+история.. и да се види, как например обяснявам за избиването на казаците от болшевиците.. давам ,както винаги правя -проверени  данни -от няколко източника! ..
Никога не съм искал, да засягам политика и лични отношения, когато става дума за строго научни спорове, и не искам да се намесвам в такива, още повече когато имаме първосигнално обвиняване на опонента в червеност..ами и аз мога да го нарека "тъп седераст"

Членството ми в партия е било за кратък период- БНРП, там е бил и  Атил  ;) но е май по различно време..

Айде, аз не пиша по някакви други теми и съм демагог ама И ПРАЗНАТА КЪРТУНА една днеска, се отплесна, па остави Луис Армстронг и Смит Мръсника и взе да дрънка съвсем други неща-за лагери... Променяме темата-така ли?!
И който до сега не е писал за тази друга теза Я виж тази кланница в комунистическите лагери -във файла или тук: от сега да започва да пише вече за лагерите...

 И аз, .досега не бях писал и не бях коментирал тука това, ама и Борислав Борисов- КОГА в темата писа нещо подобно,че не си припомням.. истината е една
И АЗ не писах, ама и той не писа-ей сега почва!  >:(


Добре, продължаваме в тази насока, след като признае,че е писал няколко дена пълни глупости и тъпотии, плод на болен мозък и признава напълно моите данни, за събитията на 4. 01!..
Ако не- изясняваме първо старите въпроси.-. после продължаваме! Или като малоумните-ту за едно говорим, ту за друго..?! Що се дава такъв тон на дискусията, не разбирам!?
А сега в темата за това ли да пишем.. за болшевиците, за това какво те са правили.. Готово- проблемът е нулев-продължаваме и за болшевиците-ама първо да изясним, до сега засегнатите тези..

1.Качвал ли се е Луис Армстронг на Луната или не.. Ако да-сам ли е бил или с Ела Фитцджералд и Дюк Елингтън
2.Защо всички американски самолети винаги летят на 7 км..?!
3.До каква височина са стреляли зенитните оръдия през ВСВ..
4.Могъл ли е лично Уинстън Чърчил да дава заповеди на отделните американски ескадрили..
Или ще пишем ей така "ни в клин, ни в ръкав" както правят болните мозъци..?!

А като се разговорихме може наистина да се напишат интересни неща... Например за тактиката и действията на американските самолети над Европа... И особенно действията над Германия..Може да се види, капсули ли са падали над немските градове,или нарочно произведени адски машини, как и защо е бил атакуван открития град Дрезден. Как е атакуван Хамбург, как е атакуван Бремен.. Нападани ли са били цивилни обекти, санитарни влакове, водохранилища... стреляли ли са американските картечари по германски жители.. Нападали ли са американските самолети в Бискайския залив, на 19 август 1942 година, спасените от U -156 пътували в кораба "Лакония" въпреки че на лодките в които е имало италианци, англичани, поляци и са били ясно обозначени с големи знаци на червен кръст!
Данните са от книгата на Гросадмирал Карл Дьониц "Две години и двайсет дни".. знаем, знаем и за него ще излезе че е "червен"  ;D ;D
Така на някои хора си им говори Гласа!
« Последна редакция: Юли 27, 2011, 00:32:17 от sim4o »

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
« Отговор #58 -: Юли 26, 2011, 19:58:32 »
И едно много хубаво произведение на Димитри Иванов- навремето по телевизията го гледах редовно...

http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?id=0001101&issueid=7247&sectionid=5

Няма го квартала на дъновистите; харизахме го за съветско посолство. Няма го и парка, който харизахме за US посолство. Пред него онзи ден се изтъпанил българският гвардейски оркестър, понеже US посланикът Джеймс Уорлик открил паметник на US летците, паднали над България.

От небето не падаха летци. Падаха бомби, шрапнели, а нощем, когато ни бомбардираха англичаните - flares (осветителни ракети на парашутчета), от които ставаше светло като ден. Нито виждах да падат писалки като онази, която съученикът ми Славчо намери недалеч от паметника на Патриарх Евтимий и тя му откъсна палеца и показалеца.

Вярно, видях трима US летци, паднали от небето с парашути. Когато нашите ги завели при гарнизонния, той заповядал: Да запалят цигара и да пият по една ракия да се окопитят. Нямало стол на летището; завели ги в селската кръчма. Там чипоносият зевзек, който ме возеше с моторетката си, посочил на Чък казана, сграбчил му ръката и изръмжал "ам-ам!", а Чък, току-що паднал от небето, уплашено се дръпнал.

После, кажеше ли "ам-ам!" US или български летец, всички се превиваха от смях. Бяха весели момчета и си допаднаха. Имаше едно въже, опънато между два кола пред бараката, а на коловете - приковани чембери от буренца. Там заедно играеха нещо като футбол, после нещо като волейбол, после нещо като джитбол, после нещо като баскетбол и немските инструктори, отвратени, извръщаха глави да не гледат как българските авиаторчета и техните врагове заедно се забавляват, преди да отведат враговете не знам къде....
 Засвиреха ли сирените тревога, радио София млъкваше. Но, завиеха ли ту възходящо, ту низходящо за отбой, дежурните редактори мигом изкачваха стълбите от бомбоубежището до студиото и за повишаване на духа ни пускаха "Дас Енгландлийд". "Лили Марлен" беше неподходяща за случая, а "Ерика" е страхотен марш, но в нея войникът пее, че в полето расте синьо цветенце, което се казва Ерика, и неговото момиче е със сини очи и се казва Ерика. А "Дас Енгландлийд" - хем сантиментална, хем войнствена: Leb' wohl mein Schatz/ Lebe wohl/ Denn wir segen Engelland fahren.

Преведоха я: Наш'то знаме вече се развява, ний ще литнем/ Ний ще литнем срещу Англия, Англия".

- Ще литнем ние... - не се доизказваше Спайч, моят кръстник Димитър Списаревски.

Нощем англичаните ръсеха неефикасни запалителни бомби; най-много да ти изгори таванът, понеже София не беше Лондон, а железобетонен град, но денем US бомбърите дънеха с фугасни бомби, пробиващи няколко бетонни плочи.

Ние се евакуирахме в Катуница преди най-тежките бомбардировки, но преди това, след една най-обикновена дневна бомбардировка, телефонът вкъщи звънна и нещо си говориха и после ми казаха да се обадя на Фроса Каблешкова, гаджето на Спайч. Той беше хубавец и когато бяхме заедно на Карловските бани, недалеч от военното летище, тя го изревнувала, заключила го в стаята. Но понеже знаеше, че призори той трябва е на летището, даде ми ключа да отключа Спайч, за да не разбие той вратата.

Когато позвъних на Фроса след най-обикновената дневна бомбардировка, тя каза унило: Да, Джимо, Спайч е паднал.

Аз възнегодувах. Как може Спайч да падне ?! Та нали на Спайч юмруците му колкото дюли. Нали спрял файтона с двама румънски офицери в Добрич, прегънал им парадните саби на буквата "г" и им ги върнал, казвайки: "Тук е България!". Нали щяха да разжалват Спайч, когато му арестували авиаторчетата и той влетял в кръчмата, развъртял се с един стол, размазал полицаите и си освободил момчетата. Нали Спайч, в бара под сегашния Военен театър на "Раковски", пребил немските офицери, понеже той станал прав, когато там засвирили немският химн, а немците останали седнали при българския химн, и призори Спайч ми донесе чирози. Сега не виждам чирози и аз няма да ви обясня какво е чирози, само ще ви кажа, че според Спайч българските офицери ги хранят, за да умрат за своята офицерска чест. Не че много-много ги хранеха; Спайч и момчетата му вечеряха в селската кръчма до летището.
Когато при обстрел от небето непукистът Джеки се мотаел на плаца, Спайч му заповядвал: "Куре, влез в заслона, че ще те убият!".

На 20 декември 1943 орлякът на Спайч излетял от Божурище. Двигателят на месера на Спайч не стартирал. Спайч се прехвърлил на старо дорние. Долетял със закъснение при момчетата си, опитващи се да принудят армада "летящи крепости" да хвърлят бомбения си товар извън София. Но не били B-17 Flying Fortress като на Чък, а В-24 "Либерейтър", ескортирани от двутели П-38 "Лайтнинг". Според Чък либерейторите бяха по-нови, но по-кофти от неговата B-17, щото имали повече място за екипажа между 8 и 12 души, но по-лесно се запалвали. Лайтнингите атакували Спайч, докато той вкарвал боеприпаса си във водача на либерейтърите.

Според Джеки Спайч съобщил: "Удариха ме в краката, да еба тяхната мама." После, дали защото самолетът му вече в пламъци, дали защото с прерязани крака загубил управлението, Спайч се врязал във втори либерейтър и в отломките при експлозията се разбил трети либерейтър. Трийсетина US летци и Спайч загинаха над Панчарево в първия и последен въздушен бой на Спайч. Уви!

По-горе аз цитирах думи, неприлични според някои хора. Ала няма скверни слова. Нито имат "срамни части" човеците. Имат срамни деяния. Ето две срамотии:

- US ambassador Уорлик откри паметник, който не е във военно гробище.

- В авиаторското гробище на Софийските гробища разбиха релефа на Спайч.

Близките му го реставрираха с техните скромни средства. Без гвардейски оркестър.

Повече не ми се говори за тоя Уорлик. Той е US посланик, така или иначе. Според мен - иначе.


Ето и от Уилипедия за Спайч-Списаревски.. то в Уикито са се загнездили червени червеи, дето гледат да покажат че някои съфорумци са пълни идиоти.. ама все пак да има някакви сведения.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%8A%D1%80_%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8

ето- тука данните са по-различни и са допълнени..

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9,_%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80

и още

http://en.wikipedia.org/wiki/Dimitar_Spisarevski
« Последна редакция: Юли 26, 2011, 21:06:48 от sim4o »

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
« Отговор #59 -: Юли 26, 2011, 21:57:15 »
Забравих поздрава... не не, не е афроамериканеца-те афроамериканците си имат кой да им е фен  ;)
Българска песен, за българи!

http://www.youtube.com/watch?v=23ANqO6WHz0&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2KaBSWj0Csw&NR=1
« Последна редакция: Юли 26, 2011, 22:00:59 от sim4o »

БГ История

Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
« Отговор #59 -: Юли 26, 2011, 21:57:15 »