Автор Тема: СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА  (Прочетена 53426 пъти)

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
« Отговор #30 -: Юли 20, 2011, 07:50:51 »
Разяснявам ти Бориславе..  бавно и напоително ти пиша че..

1.Случаят е описан
2.Знае се името на момиченцето от Дупница,името на американецът обаче не се знае..
3.То иска просто четене..

Чети първо, а после коментирай-  съвсем просто правило, нали..

Книгата на Стоян Стоянов чел ли си?! А на Румен Руменин?! Интересен автор за авиацията и сраженията над България е доц. Иван Иванов от Минно-геоложкия институт София.. той е инициатор и за изграждане паметника на немският капитан загинал над София... не всичко каквото доцентът е събрал, като материали, е издадено, но ако поискаш-мога да ти дам координатите му и да ти прати неща.. да четеш- да учиш!!

То сляпото окато прави (четенето).. ако искаш разяснения и за хвърляните детски играчки пълни със взрив.. и то бавно ще ти бъде написано и разяснено ..  както бавно ти се разясняваше до сега, каквото попиташ..

Eто и още..

Заглавие: Жертвите на англоамериканската бомбардировка над град Дупница на 4 януари 1944 г.

Автор: Иван Хаджийски

Анотация: Иван Хаджийски засяга въпрос, който не е изяснен цялостно и точно в българската историография, а именно последствията от бомбардировките от 4 януари 1944 г., когато над Дупница са хвърлени над 100 бомби. Целта е да се посочат имената на загиналите и техният брой, като по този начин стане явна неоснователната жестокост над мирносто население. За написването на „Жертвите на англоамериканската бомбардировка над град Дупница на 4 януари 1944 г.”, авторът използва архивите на отдел ГРАОП на гр. Дупница.


Освен този случай- в Дупница- има още случаи на стрелба с картечници.. напр. обстрелян е влак в Кочериново и са ранени двама души..

Не знам "мръсникЪт" дали се е целил в сърцето, ама знам, че Простотията почивен ден няма.. и се показва, понякога, от където най не очакваш..  ;D
« Последна редакция: Октомври 27, 2012, 15:09:24 от sim4o »

БГ История

Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
« Отговор #30 -: Юли 20, 2011, 07:50:51 »

debozman

 • Гост
Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
« Отговор #31 -: Юли 20, 2011, 10:05:05 »
Изтрито от bozman
« Последна редакция: Август 27, 2011, 13:34:08 от B. Georgiev - bozman »

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
« Отговор #32 -: Юли 20, 2011, 14:35:00 »
Това че, хора понесени на белоснежните  криле  на Фантазията, се опитват да пишат, кой знае защо, все по теми свързани с История не е от вчера... Лично аз, грях не грях  ;) може и един два пъти да съм писал неща, не съвсем проверени..
Но да пиша в Джумбурулов стил- каквото ми го дава Гласът..  :) да се похваля нескромно.. не съм го правил никога..
Защо ли, хора които имат изграден стил  на ДОСТОВЕРНо писане, се заразяват от Атилщината и ни даряват със следните прозрения..
- Смит се казва американеца - Смит Мръсника.


Това го отдавам на слънчасване... или както и при другите случаи във Форумите по История- хапчета??!


Та така пиша аз Бориславе..   "НАРОЧНО се е целил в детето! "  и пиша на БАЗАТА на Данни!!!Понеже събитията СА ОПИСАНИ и се знаят! Няма за какво, да ме понасят вълните на Фантазията, и да си мъча да си представя едно или друго, след като нещата са дадени-иска просто четене..
Пак потретвам къде да се търсят данни, какво да се чете (дай Боже и да има задълбочаване в Темата, да се открият публикации от тогавашни вестници, да се видят полицейски протоколи и т.н.) .. или сме на вълна "я това го знам беееее! - мене жокер ми не требе"!..

Ти на БАЗАТА на КАКВО пишеш (цитирам те дословно)

- Смит се казва американеца - Смит Мръсника.

Както давах акъл на Джумбурлу ,как да пише- мога да дам и на тебе.. - ПИШЕ СЕ ВИНАГИ на базата на данни.. Случката в Дупница е описана и е потвърдена.. ерго-това са исторически данни.. иска човек да ги потърси и да ги прочете (  >:( .. който иска-да търси, който не.. да си пише за Смит Мръсника,който Мръсник се цели ПРАВО в СЪРЦЕТО )

Потвърдени са ФАКТИТЕ за въздушните нападения над България, знае се,че това са Терористични нападения, защото не са били нападани военни обекти, а е било атакувано мирно население, основно.. Знаят се случаите на използване на Картечници, за стрелба по наземни цели..
знаят се случаите на военни престъпления- хвърляне на детски играчки, напълнени със взрив..

Това са Факти, приети за достоверни- и публикувани от разни изследователи на най-различни места.. аз самият,съм ги чел и ги знам...
Понеже ги смятам за достатъчно надеждни и аргументирани , аз спокойно ги цитирам.. Ако не беше ти ( с тебе се знаем от години, и донякъде те подкрепям) на опитите, да се оспорят тези неща с тъпоумни въпроси, бих лепнал съвсем заслужен етикет

А човек ,дори корифей да е във Форумите по История, пак може  да му се привидят Смитовци-Мръсници..  :)

Пак хубаво,че не се явява Кур-Багатур.. както е при едни други хора..  ;)
Ама ако се прекалява с Испанското слънце и испанското вино, от Смит Мръсника, може да се отиде и на Кур-Багатур   ;) ;) от статията за Петър Делян   ;D
Тогава-лошо!
Поздрави и от мен..
« Последна редакция: Юли 21, 2011, 08:16:17 от sim4o »

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
« Отговор #33 -: Юли 20, 2011, 17:59:53 »
Ама айде.. все пак да дам, нещичко за размисъл.. че с тоя метод- писане-каквото се яви ... за Смит Мръсника и т.н.  ;)

 ето например ТУКА е написано... за КОНКРЕТНИТЕ събития, станали на конкретното място, на обяд 4 януари 1944 година!

www.clio.uni-sofia.bg/istinf/work/2219.pps

"Въздушните варвари обстрелват града с бордовите си картечници."..

Има ги нещата и на други места, ама няма да ги давам -интересно ми е какво още ще нашепнат Звездите и с какви картини от "как си представш" ( например на 4 или на 5  км. височина  летят самолетите, как се казват картечарите-всичките ли са Смит Мръсника ,кой се цели във въшка в левия мустак на Вуте и кой-право в сърцата  и т.н.)  ние , съфорумците ще бъдем възнаградени..  :)

..при условие, че нещата са написани на безброй места  само се иска да се седне и да се чете..

Ама  Чукча не читател - Чукча Писател!

П.П. нещата сполетяли народа ни, през тези въздушни нападения, проведени по най-безчовечен начин.. не са според мене, повод за плитко остроумничене... ама.. това е мое мнение.. който иска да пуска още весели шеги по този повод- да заповяда,кой съм аз, че да го спирам?!
« Последна редакция: Юли 20, 2011, 21:33:56 от sim4o »

debozman

 • Гост
Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
« Отговор #34 -: Юли 21, 2011, 09:33:24 »

 Изтрито от bozman
« Последна редакция: Август 27, 2011, 13:33:43 от B. Georgiev - bozman »

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
« Отговор #35 -: Юли 21, 2011, 11:10:11 »
Не ни разочарова и небезизвестният Борислав Борисов (той е и Борислав Георгиев).. като начало.. той постоянно бърка градовете в България, и се мъчи усилено да премести, събития, случили се на 04 Януари , по обяд- 1944 година, от един град- Дупница- в друг София?!

Б.Борисов :Аха, как картечарите от Летящите крепости стреляли по децата на София от 7-8 км.!?  ;D ;D
 
Като и доказаният случа, стрелба ПО ЕДНО дете, някак си.. в представите му придобива множественност-вече може да се забележи, че се споменават много деца..

Непознаването на Родната География  не е извинително

а щеше да снимаш и страницата за доказателство. Ти други опорни данни не даваш, освен за ЛЕТЯЩИТЕ КРЕПОСТИ И КАК картечарят на Летящата крепост се целил в детето. Сега какво ми трупаш тука вторични суровини от хартия, след като веднъж се оля, или мислиш че с тях ще забравя писаното ТИ?.


Никога не съм имал идея, Бориславе, да ти снимам страници и да ти давам Данни!?
 Това ти се е привидяло..както  самолетите се качиха от 5 км височина на 7-8 -те все нагоре и нагоре отиват- и се преместиха от Дупница в София  ;D) така и от небитието- в твоя мозък се появи обещание от мене- да ти снимам каквито и да е страници.. Акълът ти те лъже!

Идеята ми беше -ти, ако искаш сам да четеш... дадох ти възможност... ако не- пиши си глупостите..примерно

Бoцман : Луис Армстронг от Луната не замери ли някое дете в София с дъвка бе Симеоне
Луис Армстронг- знаеш.. е негър-тромпетист.. Братовчед е на картечаря Смит Мръсника и по тая линия присъствието му в темата е оправдано, а не е странно и плод на болен мозък!
 Не е странно и замерянето от Луис Армстронг на децата в София с дъвки- това нито е налудно,като идея нито е малоумие, нито е простотия.. Знайно е,че Луис Армстронг точно така е правел-на концертите си е замерял децата с дъвки!
А Ела Фитцджералд пък, ако има български деца в залата ,ги е плюела!
Черни деяния, на черни хора!
Стихът "ела да видиш, бой със дъвки, бой със дъвки, копеле, бой със дъвки и за дънки" е отглас именно от събитията свързани с Луис Армстронг и българските деца..

 и .. данните,за които иде реч в моето съобщение са простички-описание на събитията в Дупница... Румен Руменин има НЯКОЛКО книги, вкл и "Американският тероризъм над българите"  
http://www.helikon.bg/books/50/31668_amerikanskiiat-terorizam-nad-balgarite.html
защо са  достоверни сведенията-ами защото са потвърдени и от други източници!

Радвам се обаче, че в цялата тази тема за убити цивилни беззащитни българи, хора с откъснати пръсти от хвърляните "подаръци" пълни с взрив, родители паникьoсани за децата си бягащи от градовете... та във всичко това ти виждаш нещо смешно и правиш шеги от сърце!
И това не е плод на болен мозък- сигурен съм.. просто повечко испанско винце,а?

Ето малко  Борислав   Георгиеви съждения, пейстнати от мене за  съфорумците..

Баща ми по това време е бил на служба - подофицер-свързочник към Самоковския брониран полк и при една от бомбандировките е бил в отпуск в София. На той ми е разправял, че стрелбата със зенитните български налични оръдия от това време (стреляли са от Редута с трасиращи ) изобщо не е стигала до крепостите, на такава височина са летели. . Германските зенитки са били 30 мм. Хайде на достигат до 5 км. Значи крепостите са летели над тази височина.
От 5 км. един блок от 20 м. височина се вижда като кибритена кутийка гледана от 25 м. и то сложена на дългата си страна.


И виждаме данни на КАКВА височина стрелят зенитките..това можеше лесно да се провери, ама..

Като отворим сайта на фирмата "Бофорс" -раздел История можем да намерим данните за 40 мм. (не са 30 мм, ама то София се бърка с Дупница, Луис Армстронг идва, заедно с неповторимия си глас и тромпета си ненадейно в темата..  ???  та за 10 мм ли да придиряме..)

Shell
Complete round: -
 L/60 40×311mmR (1.57 in), L/70 40×364mmR
Caliber
40 mm L/60–70
 
Elevation
 L/60: -5°/+90° (55°/s)
 L/70: -20°/+80° (57°/s)
 
Rate of fire
  L/70: 330 round/min
 Мuzzle velocity
  L/70: 1,021 m/s (3,350 ft/s)
 Maximum range
 L/70: 12,500 m (41,000 ft)


ето ги и за основният калибър оръдия 128 мм и 88 мм-това е съвсем достъпно от сайта на "Рейнметал"

The gun fired a 27.9 kg (57.2-pound) shell at 880 m/s (2,890 ft/s) to a maximum ceiling of 14,800 m (48,556 ft). Compared with the 88mm FlaK 18 & 36, the 128 used a powder charge four times as great which resulted in a shell flight time only one-third as long. This made aim against fast-moving targets much easier.

ето за 88-цата..

Kaliber 88 mm
Masse in Feuerstellung
8000 kg
Mündungsgeschwindigkeit
1000 m/s (Sprenggranate)
Max. Schussweite
19.800 m


.. та на каква височина, летят значи самолетите- бомбандировачите+ изтребителите за прикритие.. на каква височина са въздушните боеве?! Според данните, получени по много странен път (нещо казано от Бащата, нещо дадено от Гласа)  боевете са на 5 км височина.. щото там оръдията на Българската армия не биели (що оръдия в други армии си стрелят и по-нагоре- Тайна Великая ест!)

Хайде да достигат до 5 км. Значи крепостите са летели над тази височина.

После  се преместиха нещата на 7-8 километра..
Та къде са летели крепостите и изтребителите.. ама последно!
Че да не ги търсим след време в Стретосферата!! ;)

Да, ама от спомени на летци, например и от свидетелства на очевидци, се знае,че са летели самолетите, понякога и на стотина метра над земята..

П.П и пак да почетвъртя- знае се, на 4 януари на каква височина приблизително са летели самолетите.. !Не са нито 7 километра нито 5 въпреки че на някой Звездата мож да им го говори за 77 км летене !
Та ПО ПРИНЦИП кой къде лети ,не е важно, важно е какво е станало при нападението над Дупница!

http://edinzavet.wordpress.com/2009/10/02/2237/

http://books.bg/books/15/730309.html
« Последна редакция: Юли 22, 2011, 08:47:19 от sim4o »

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
« Отговор #36 -: Юли 21, 2011, 11:27:36 »
И като за пореден път пиша - събитието се знае и ВСЕКИ БЪЛГАРИН с родова памет би трябвало да е чел за него..! Нямам никакво намерение да давам линкове или да пействам някакви големи подробности!


Сега-последното  разсъждение.. Целят ли е американските картечари или не?!Хубаво е, да се оставят тъпотиите и да се разсъди сериозно..

Руските картечари-то се знае-са гадове и си имат прицели, в машината на Туполев има 4 огневи точки и всяка си има прицел! Явно е, руснаците, стреляйки даже и по наземни цели и по хора, ще да са се прицелвали..

А американците?? Вярно имат прицели  ама дали ги ползват.. или са на принципа "Пуцай куме!"

Как ли американците удрят самолета на Списаревски?Дали не е защото са се прицелили в него и са стреляли?! Защото са искали да го свалят и убият?!! Или не... американци.. чак пък да се прицелват...? не са такива хора!?
Стрелбата на картечниците им, не може да е прицелна,както намеква и Борислав, а ще да е била по системата "Бой по Уволнението! (Уво 46)"

Случая в Кочериново - стрелба с картечница.. и резултат-ранени двама мъже..

Дали някой е искал да са ранени?!И се е прицелил и е стрелял??!
Или случайно е станало- по принципа "Пуцай куме!" е действано.. а то виж какво става..

Не знам, ако американските стрелци, не се прицелват в наземни цели, за какво им са прицели в самолетите- дали не са били за украса..
« Последна редакция: Юли 21, 2011, 20:01:59 от sim4o »

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
« Отговор #37 -: Юли 21, 2011, 13:21:56 »
Специален поздрав за Всички от Луис Армстронг.. същият този, който хвърля дъвки!

http://www.youtube.com/watch?v=894v6kNSYu8

http://www.youtube.com/watch?v=wgYgl4OodeY&feature=related
« Последна редакция: Юли 21, 2011, 13:43:26 от sim4o »

Неактивен Sur

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 488
 • Респект: -30
 • КОЛЕКЦИОНЕР НА ВРЕМЕ
БОГ Е ДАЛ НА ЧОВЕКА СВОБОДНА ВОЛЯ,КОГО ДА ОБИЧА И КОГО - НЕ!СПОРЕД ДАДЕНАТА МИ ОТ НЕГО СВОБОДНА ВОЛЯ,НЕ ОБИЧАМ РУСНАЦИ,РУСКИНИ И РУСОФИЛИ!

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8

debozman

 • Гост
Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
« Отговор #40 -: Юли 22, 2011, 11:20:23 »


Изтрито от bozman
« Последна редакция: Август 27, 2011, 13:32:50 от B. Georgiev - bozman »

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
« Отговор #41 -: Юли 22, 2011, 13:10:15 »
Простотията вярно почивен ден НЯМА..

Бях решил в тъпоумен спор и то с човек с когото от години се познавам, да не влизам.. или ако влезна- да спазвам някакъв що годе тон.. ама ПРАЗНИТЕ КЪРТУНИ трябва да им се набиват канчетата и да се натикват там където им е мястото- ПОД РЪБА на Тоалетната чиния... още повече, като заемат ярка АНТИБЪЛГАРСКА позиция!

1. За какво става дума- за въздушните нападения над България.. има ли в Празната Къртуна на Борислав Борисов сведения за тях  - ми май няма.. това обаче не пречи, да напише какво му се е привидяло..
АЗ пиша за конкретни събития- станали в Дупница.. Борислав обаче не май прави разлика между българските градове- той си пише за София..
стреляли по децата на София от 7-8 км.!?  Отначало се учудих, после се зарадвах.. Борислав вече е приел от мене това, което му обяснявах НЯКОЛКО ПЪТИ- Един град може да има ЕДНОВРЕМЕННО НЯКОЛКО ИМЕНА.. Ето сега София и Дупница в неговото съзнание са подобен случай.. той явно мисли, че това е едно селище с две имена... Изпълних се с гордост-как влияя на хората! ;)


2. Борислав проявява склонност, да не е конкретен, да слага в темата някакви странни образи с които не е ясно какво  доказва: ту се явява  певеца и тромпетиста Луис Армстронг замерващ български деца с дъвки  ??? , ту странната фигура на някой си Смит Мръсника-бордови картечар.. Ако не се знаехме от години, щях да препоръчам Психиатър..  ;D3.Поряви се и склонност да се слагат в устата на опонента (мене) някакви мисли?
Примери...
--- Значи „Летящи крепости” са нападнали Дупница ? Ти да не си нещо мръднал бе Симеоне !?  
на това ще отговоря, че НИКОГА не съм твърдял за нападение с Б-17 Flying Fortress масираните нападения 1944 с Б-17 както се знае са от Март 1944, а аз пиша за Януари.. Знае ли Борислав кога е януари, а кога март? Знае ли какво е Р-38 и какво Б-17? Май има някой мръднал в цялата история..
Аз пиша за ДОКАЗАНИ сведения-да беше прочетено. че иде реч за нападение на изтребители Р-38 Лайтинг и самолети Б-24..
И още примери...
", а щеше да снимаш и страницата за доказателство
икога не съм имал такава идея  ??? Борислав си измисля.. после пита строго опонента  ???4. При това аз проявих достатъчна ДОБРОНАМЕРЕНОСТ.. В интерес на Историческата Истина и нещата свързани с историята на България, дадох достатъчно насоки-ако има желание, какво да се чете.. Намекнах...
 " Пак потретвам къде да се търсят данни, какво да се чете (дай Боже и да има задълбочаване в Темата, да се открият публикации от тогавашни вестници, да се видят полицейски протоколи и т.н.) .. или сме на вълна "я това го знам беееее! - мене жокер ми не требе"!..
Да, наистина писаното в днешни сайтове (цитирах два) и базираното на свидетели от епохата е потвърдено с документи! Рапорти на Въздушните войски например.. на Полицията,медицински протоколи.. Един любопитен и добронамерен изследовател може да види и в тогавашните вестници имената на ранените и да разбере- имало ли е момиченце или е нямало и лъжат ли С.Стоянов и Р.Руменин в книгите си или не...
Ето ги моите цитати..
.."Записано е, че самолетите обстрелват улиците на града с бордовите си картечници.."
www.clio.uni-sofia.bg/istinf/work/2219.pps
"Въздушните варвари обстрелват града с бордовите си картечници."..
Бях се зарекъл, на Корифея на Историческото познание, да не му пействам данни.. ама от толкова много простотия-Луис Армстронзи и Смит Мръсниковци, не издържах и дадох тактически данни за оръдията.. То си е ясно. че само простотии се ръсят!5.Кой знае защо ВЪПРЕКИ очевадната дразнеща празнотата на познанията си, Борислав отхвърля безцеремонно всякакъв опит да му се помогне и да научи нещо..
Е, някои си избират четивата например.
..и още пише Борислав.. без да може с НИЩО да опровергае и дума и без да знае на каква височина например стрелят зенитките.. пише
"на такива звеноводи, които хабер си нямат от въоръжение и пишат книги, не йм идва на ум
Празна къртуна, вярно- трудно се пълни... А в тези книги ВСИЧКО за 4 януари 1944 е написано- как са се появили вълните самолети, как са летели ниско, как едната вълна се е снижила и е започнала да стреля с картечници по хората.. Ако и се отворят документите, и са види че сред ранените има и момиченце- ами нещата са изяснени.. да ама не-Борислав се пъне ли пъне като магаре на мост!6.Борислав НЕ САМО неаргументирано,под въздействие на алкохола,  ???  отхвърля потвърдени данни, на добросъвестни историци ,но и не пропуска искрено и лично, да ни осветли, какво му се явява от Звездата.. ето малко бисери..
стреляли по децата на София от 7-8 км.
за тази стрелба от 7-8 километра на Борислав трябва да се даде жълта фанелка!  ;) Другата жълта фанелка е за смесването на селищата София и Дупница..
Без изобщо да знам за какво става въпрос  в чудесиите за  боевете край Дупница, Това е вярно! Ценно признание! Ама след 20 поста простотии се казва,че не се знае за какво става въпрос!!
.. например: „Дивизия „Принц Ойген беше акакувана от ІV Кралска  въздушна дивизия край Дупница
НИКОГА 7-а дивизия "Принц Ойген" не е била в Гърция и НИКОГА германски войски не са се изтегляли през Дупница!?
Когато някой свръх юначен български изтребител или няколко атакуват крепостите и са пресрещани от стократно превъзхождащ противник (като обстрела се води преди всичко от бордови картечници и горе е плененица от курсове и откоси) е просто смешно да се предполага варварство, когато ниско летящи изсребители тропосват   земната повърхност. На Вуте гледащ от баира може и да му се струва, че изсребителите ПРЕДИМНО стрелят по земята,
Да, ама за събитията на 4 януари се знае НЯМАЛО е български изтребители- София и българските летища на север са покрити с мъгла,за това част от американските самолети насочили се към София нападат Дупница.. Никой не им е противодействал...  Летят ниско И СТРЕЛЯТ ПО ХОРАТА С КАРТЕЧНИЦИ!
Липсата на подходящи исторически сведения не могат да се комперсират със сълзливи патетични хълцания „ама той пилота се целил в детето”. В нечии глави липсват сведения- щото са празни.. другаде сведения има!Пак повтарям, че историите за "подаръците" пълни с взрив, за стрелбата с картечници в Дупница се знаят и са потвърдени! Знае се и списъка на ранените от 04. 01 ...
Ама сведенията в празните къртуни няма и да се появят- иска повече четене.. и по-малко писане..!
« Последна редакция: Юли 22, 2011, 16:23:11 от sim4o »

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
« Отговор #42 -: Юли 22, 2011, 13:58:42 »
Защо обаче, реагирах така остро, и то към човек с когото се познаваме?!

1.Защото не търпя да се извращава Историческата Истина и Данните! Тъпо ми става, като се говорят просоттии , без да се знае нищо по същество, водени от принципа"я това го знам бееее"! Конкретика трябва-данни, логика, разсъждени, знания.. Какво си мислят някои другари- че аз, като съм с респект 5 (или съм 4) ще се побоя да влезна в полемика?! Ами влизал съм в полемика и съм си доказвал нещата и с професори (напр. проф Добрев).. оспорвал съм и мнения на академици!

2.Освен извращаване на Историята писаниците, и то свързани със страданията на невинни българи, та писаниците пълни с някакви тъпоумни шеги ми се струват донякъде кощунство.. ето какво  писах в един от по-горните си постове.. 
Радвам се обаче, че в цялата тази тема за убити цивилни беззащитни българи, хора с откъснати пръсти от хвърляните "подаръци" пълни с взрив, родители паникьoсани за децата си бягащи от градовете... та във всичко това ти виждаш нещо смешно и правиш шеги от сърце!

3.В пренебрежението и принизяването на това, което са испитали сънародниците ни, в тогавашните тежки времена, и още повече в безсъвестните опити, да се опровергае научна истина, за случилите се неща, не мога да не видя Антибългарщина...
Осъзната ли е или не е....

Та за това, в последният си пост бях остър-ама заслужено!!Най се ядосах на антибългарщината..!
Така можем да тръгнем да отричаме и страданията на хората с откъснати ръце от "подаръците" и да опровергаем чуждото варварство и жестокост, проявени спрямо българите?!?

Да се чете преди някой да се опитва да ме опровергава!

debozman

 • Гост
Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
« Отговор #43 -: Юли 22, 2011, 18:16:14 »
Изтрито от bozman
« Последна редакция: Август 27, 2011, 13:31:37 от B. Georgiev - bozman »

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
« Отговор #44 -: Юли 22, 2011, 20:31:04 »
Наистина Цирк...

Празните Къртуни не се уморяват, само се потят..  :D

аре пак.. Кой и КОГА напада Дупница (и защо?)
Защо е ясно- според някои Корифеи по лично разпореждане на Чърчил, според други, след съвещание на Сталин,Чърчил и Рузвелт и взето общо решение за Дупница!Освен Дупница, е нападана и Враца, та е хубаво Корифеите да се посъветват с испанското вино-какво ще им каже пък за тази операция..

Разбира се, българите, с Родова памет ЗНАЯТ какво, кога и как е станало...  на 4 януари 1944 година, по обяд..

Някои не престават да се глумят и кълчат.. докато  българите с Родова памет, знаем че случилото се в този ден е Българска трагедия.. В глумченето и кълченето , друго освен Антибългарщина и Кощунство към загиналите не може да се забележи... уви..

Доста хора, имат това свойство да не отварят нещо да попрочетат , па било от източници на немски или даже-.защо не, на руски, а  си пишат ли пишат-каквото им се е явило

 Опитват се да ни разсмеят??!

със следните бисери...

обяснява много умно, че Б-17 били самолетите, не били Летящи крепости. Симеоне, ти да не си бил трудовак като войник, или готвач !? Cheesy
.

И ОТНОВО ... се опитва Борислав, да сложи в устата на опонента си някакви твърдения, а после с мерак да ги опровергае..  ;)
Баш Б-17 са ЛЕТЯЩИТЕ КРЕПОСТИ... В-17 Flying Fortress и те дават името си, на цял един клас авиотехника!
http://aviopedia.org/viewarticle.php?id=11

А за машината Р-38, какво ще каже опонентът?! Lockheed P-38 Lightning И тя ли е Летяща Крепост?!

Опонентът вдига американските самолети все по нагоре и нагоре.. "мигом в небесата ще се разхвърчиш" както се казва... Завчера бяха на 5 км,вчера на 7 км.. днеска да не са на 77 км?! Опонентът ми, да не е бил лично, свит в коленете на афроамериканеца  Смит Мръсника (какво му е правел, няма да питам) та да е знаел височината на полета?!

Какво става с градовете Дупница и София-две имена на един и същ град ли са?! То аз пишман станах, че нещо сложих да го научат в сайта-така сега идеята,че един град може да има две названия едновременно,се е загнездила в нечия впечатлителна памет, че не мога да я оборя!

 Какво става с другите данни-за ранени мъже в Кочериново, пак от Смит Мръсника пак от картечници... Нещо някой ще ги коментира ли..?!

А какво става с Луис Армстронг- появи се в темата, сега изчезна... имаше нещо за някакви дъвки...
От къде са научени тези работи-дали от рашънски форуми или от амерички.. не знам и недоумявам.. Щото дори и в най-малоумният рашънотатарски форум, не може да се види фигура на Луис Армстронг-певецът тромпетист-застанал на Луната с дъвки...

...шепотът на Испанското вино-познах,нали.. даже се сещам и за количеството!... Само виното може да закара Луис Армстронг на Луната!

Та-Простотията Почивен ден няма.. изпростява се, изпростява се, не ми е приятно.. но не мога да изоставя паметта на жертвите на глума от пияни безродници..

« Последна редакция: Юли 26, 2011, 08:50:49 от sim4o »

БГ История

Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
« Отговор #44 -: Юли 22, 2011, 20:31:04 »