Македония > История на македонските земи

Македонците са първите християни в Европа

<< < (27/28) > >>

бай ганю:
 :-XХа,и тази тема не била "активна" от маса време!!!Е,хубава работа!!!Не ми се вярва "народа" да е толкова изпозаспал!Та, "симчо"недей да се съмняваш, че НИЕ-Българите сме ПЪРВИТЕ християни в Европа!Тия дето ги "разтяга","боцмана" са врели-некипели на тема"Размисъл за..."Само налива масълце във огънчето на етиопските цигани-данайците!ТЕ САМО ТОВА ЧАКАТ!ЗАЩО Е ИЗВАДЕН ОТ Новия Завет "ПАСТИРЪТ" на Св.ап.Ерм-първият епископ на Пловдив!?И то от етиопските цигани и ГРЪКОМАНИТЕ! >:(Намери го и го прочети,та да ти светне "фенерчето"!Състои се от четири видения и дванадесет заповеди-казвам го за да разбереш ,че аз съм Го чел!НИКОГА няма за тези неща 100% вярност-вече писах защо!Но от вторичните източници-преписите(къде по верни,къде по неверни),МИСЛЕЩИЯТ човек би следвало най-малкото да има поне СТАНОВИЩЕ, най близко до ФАКТИТЕ!,но не до ПРЕДПОЛОЖЕНИЯТА!Историята не е дедуктивна наука!ИСТИНАТА за ИСТОРИЯТА на Българската Църква ,всячески се крие и преиначава!А тя е много проста-Българската Църква ОСЕМ века е ЕПИСКОПАЛНА ,и при ПРОФАНА борисІ,става "съборна"т.е. ГРЪКОМАНСКА!!!И ТАКА ДО ДЕН ДНЕШЕН!!!НИКОГА БЪЛГАРИТЕ НЕ СА БИЛИ "ЕЗИЧНИЦИ"и "ВАРВАРИ" ,в оня смисъл вложен от ЕТИОПСКИТЕ СЕМИТИ-ДАНАЙЦИТЕ и ГРЪКОМАНИТЕ!!!Защо Св.АП.АНДРЕЙ е наречен"БУЛГАРОЕВЛОГ"и къде са НЕТЛЕННИТЕ мощи на Св.Ап.ЛУКА!?Аз знам,а ти знаеш ли?Знаеш ли къде са мощите на последния константинополски патриарх при превземането му от ГАДЖАЛИТЕ!?ТОЙ НЕ Е КАНОНИЗИРАН!КРИЕ СЕ КЪДЕ СА МОЩИТЕ МУ!АЗ ЗНАМ,А ТИ ЗНАЕШ ЛИ?КОЙ прави това?Отговора е един-СИНЕДРИОНА!!!Та този патриарх е погребан в един от параклисите на църквата в БЪЛГАРСКИЯ монастир "Св.ИВАН Предтеча""над гр.СЯР(Серес)!Обаче тези МИСКИНКИ-монахините мълчат кат КОМУНИСТИ на разпит,а и да ги питаш НЕ КАЗВАТ!!!Същото е и мощите на Св.Ап.Лука в оня монастир над Дедеагач(Александропулис)!Защото и той е бродил из НАШИТЕ ИСКОННИ земи заедно със Св.Ап.Павел!А това ,че е "обикалял" САМО по синагоги дето твърди "боцмана",е толкова СЪМНИТЕЛНО,колкото и това ,че по това време ЕВРЕИТЕ  са били напаст като СКАКАЛЦИТЕ де т.е да са били "навсякъде"!!!Айде ПОСМАЛИ малко де!!! :o :P ::) :-\ ;)

debozman:

--- Цитат ---А това ,че е "обикалял" САМО по синагоги дето твърди боцмана,е толкова СЪМНИТЕЛНО,колкото и това ,че по това време ЕВРЕИТЕ  са били напаст като СКАКАЛЦИТЕ де т.е да са били "навсякъде"!!!Айде ПОСМАЛИ малко де!!!
--- Край на цитат ---

--- Може да е съмнително, НО го пише в Библията и съм посочил точно къде. Твоите работи, които са ми крайно интересни за Св. Лука, Последния Патриарх на КСПол и т.н. къде ги пише ?
Дай нещо позитивно за четене, аз на заявления вяра нямам.
Поздрави.

Ето тук пък имам нещо, което касае мястото на Филипи според писанията на съвременник:

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnxydW5paXN0b3JpYW5ld3xneDoyNTgzNzUwYjUyYWM3Mjk1
То е твърде залече от мястото на днешното Филипи и ТОЧНО във владенията на тракийският цар, чийто синове са Раскупол и Раск. Което пък дава едно чудовищно за фанариотските уши сведение равнозначно на доказателство, че  пл. Пангей се владее от траките ДОРИ по I в. Елини няма из тези райони.

sim4o:

--- Цитат на: бай ганю в Октомври 07, 2012, 21:57:48 ---Та, "симчо"недей да се съмняваш, че НИЕ-Българите сме ПЪРВИТЕ християни в Европа!......
....................................
Тия дето ги "разтяга","боцмана" са врели-некипели на тема"Размисъл за..."......................
.........................................
..Намери го и го прочети,та да ти светне "фенерчето"!
Състои се от четири видения и дванадесет заповеди-казвам го за да разбереш ,че аз съм Го чел!
......................НИКОГА няма за тези неща 100% вярност-вече писах защо!..............
Аз знам,а ти знаеш ли?....!...............
.............АЗ ЗНАМ,А ТИ ЗНАЕШ ЛИ?

КОЙ прави това?.....
Айде ПОСМАЛИ малко де!!!  :o  :P   :-\   ;)
--- Край на цитат ---


Разбира се ЧЕ НЕ ЗНАМ ...
.......за това, така заинтригувано те чета .. ако ще даваш скоро Истината по Темата бих искал, един от първите, да прочета!!!
аз НЯМАМ ИДЕИ ДА НАЛАГАМ , НЯКАКВИ МОИ МНЕНИЯ ...
и нямам мои собствени категорични твърдения .. както казвам за 5 път ..
единствено цитирах д-р Ас.Чилингиров .. и другите, преди него, писали по темата ..
 пак повтарям, това което съм направил до сега е било, да намеря максимално, писано от изследователите до сега .. да видя техните твърдения, и е било, да взема участие в дискусии в няколко форума ..

 - защото нямам твоите богати знания ..както виждаш- и тука си мълча и нямам определено становище .. и не налагам мнение на съфорумците ..

.. НИТО ИМАМ САМОЧУВСТВИЕ НА НАЙ-ЗНАЕЩ ..  та аз съм с рейтинг -25 !!! .. еххххх .. да имах богатите ти знания...

... и различни неща ми говорят разни хора, а единственото което аз съм направил е да съм чел разсъжденията на Ас.Чилингиров,Хр. Тамарин, на Живка ,на Парашкема, на Кознячки и т.н.

 ... но разни хора - различно пишете .. някой, като мене ,без големи претенции и с рейтинг -25 (а ще ми става рейтингът, явно и по-лош) .. как да се ориентира??!

.. ето какво пишат ,и то са категорично убедени , някои от най-активните участници във форума тука ...

--- Цитат на: Sur в Октомври 17, 2011, 22:16:22 ---Абе цялата тази работа е направо жалка!
Първо - описано ри е в Библията проповедта на св. Апостол Павел в Македония? - Да!
 Дали това се харесва на някого си е негов проблем.
Това доказва две неща  - че наистина македонците са първите християни и че Библията говори ,за Македония - Божие Слово,все пак!
Истеричното подскачане при споменаването на думата Македония е равнозначно на същото,при споменаването на думата България ,в Р Македония!
Без съмнение обаче,подбудител на тази истерия е руската лукава политика,която е първа и последна причина да бъде разделян българския род!Все пак те сами го признават - "разделяй и владей".Нямат равни в това отношение.
А иначе,личностното усещане на човек не може да бъде променено,ако ще хилада вагона с аргументи да му предоставиш и хиляда по хиляда обиди да изтуриш по негов адрес.Напротив!Това мобилизира вътрешните съпротивителни сили.
Генът помни!

--- Край на цитат ---

... и???!
какво да вярвам??! ...

sim4o:
Както многоуважаемият Б. Георгиев казва- колко е стар Пловдив- не се знае.. както съм дал цитати и мнения- смята се- около 8000 години.. Щом цифрата е толкова голяма-явно е че абсолютно точна дата не може , поне понастоящем, да бъде представена.. но пък абсолютна конкретност-дата, месец, година и час, не ни и трябва...

Казано е- има го и в  постинга на съфорумеца..

Той е съвременник на Троя и е по-древен от Рим, Атина или Константинопол Публикувана от: B. Georgiev - bozman Октомври 11, 2011, 21:07:41)

И пак ми се ще да повторя.. "Той е съвременник на Троя"  като ще спомена че може да има и по-древни останки, някъде из Европа, на градове, но Пловдив си съществува и до ден-днешен на същото място.. Което аз твърдях-един от най-старите градове и до днес съществуващ.
А сравненията и съмненията бяха ...

A Рим? А Сиракуза? А Атина? (Цитат на: T.Jonchev в Септември 29, 2011, 14:47:22)


Така че, въобще не става ясно за какво се говори със следното..  дали е "по-стар или по-млад", тъй като "възрастта" на споменатите градове се губи в доисторическо време и никак не може да бъде обект на историческо търсене.  Все едно да се подкрепя единият от двама папардаци, които се бъхтат с бастуни,
 (Публикувана от: B. Georgiev - bozman Октомври 11, 2011, 21:07:41)

На кои градове възрастта се губи?! На Сиракуза?!..
Хич даже не се губи-знае се сравнително точно (поне някои хора знаем) , основан е като колония - ориентировъчно ..

750 пр.н.е (735г. се среща на най-много места като данни..  )

....  Тукидид указывает, что это событие произошло через год после основания сицилийского Наксоса, и по его датировкам соответствует 733 году до н. э.[14] (другие датировки — 734[15] или 735 год до н. э.[16]) «Паросская хроника» датирует основание Сиракуз 21 годом правления афинского царя Эсхила (то есть 757 годом до н. э.)[1], а «Хроника Евсевия» — 1279 годом от Авраама (738 год до н. э.)[17]. )

------------------------------------------

.. но да продължим, по нашата си тема?! За Пловдив си е интересно, и може да отворим нова тема??!
Интересно е и за Сиракуза, нали - много хора научиха нови неща .. и че възрастта на Сиракуза, хич не се и губи и не е загубена .. а някои хора сме я намерили .. и си я знаем ..  :D :D  разбрахме, всички ние , и кой град , Пловдив или Сиракуза  .. е по-стар

Интересното , което се научи - че Константинопол, Сиракуза,  Рим и Атина  НЕ СА ПО-СТАРИ от Пловдив , а напротив, е също ново и полезно знание, за някои хора, нали .. ето, как учите нови неща , драги приятели ..

Може и да поразширим темата за Пловдив?!  Например ще говорим и за плавателността на Марица.
 Тука съфорумците са прави да изявяват съмнения-щом е толкова древен, въобще не би могло да е ясно, дали откритите каменни пристанищни съоръжения са от 52 година, да речем, или са от 600 години преди това, когато реката би могла да е доста по-пълноводна от сегашното и състояние..
И ще са прави  .. НАЛИЧИЕТО НА КАМЕННИ ОСТАНКИ ОТ ПРИСТАНИЩЕ САМО ИНДИКИРА ФАКТА ЗА ПЛАВАТЕЛНОСТА НА МАРИЦА  .. ама кога е било това? ...  първи век ... или 1000 години по-рано  ... не знаем, просто не знаем .. ?!!
------------------------------------------

... "Дори да е първи построен град в Галактиката, това не го прави пръв град, където е бил Ап. Павел...
(Публикувана от: B. Georgiev - bozman Октомври 11, 2011, 21:07:41)

 Да, разбира се!!.. данните за възрастта на Пловдив, по никакъв начин не доказват сами по себе си, нито дали градът е бил посещаван от Апостол Павел, нито  пък доказват, че въпросното място  на посещение, не е Бил Пловдив, а някакво си градче до днешен Петрич..  това написано от съфорумецът, е съвсем правилно съждение, и освен да го подкрепя, не виждам какво друго да направя..
Пак ще припомня,че темата е за посещенията на Апостола в иженарицаемо пиринско градче, и доказателствата и дебатите би трябвало  да са основно за тази теза.. .. "Одих малко надоле по Петрич"?! дали този стих, не може да се отнася и до Апостол Павел?!
-------------------------------------------
Да припомня кои бяха до сега доказателствата и разсъжденията-публикува се красива цветна карта, посрещната с възторг от нас,  съфорумците (Сур!! ) ,като ние - съфорумците- на шарено се радваме .. .. 
.. и се представиха безкрайно интересни съждения, че кое-първият покръстен европеец християнин-жената на име Лидия-всъщност е била съпругата на самият Павел ( това сведение напомни турски сериал!но пък нищо не пречи, и да е вярно  .. представяте ли си, съфорумци.. Апостол Павел пристига до реката .. и там  вижда своята любима съпруга, с която е бил разделен - да налива вода .. ех, ако има един маааалко по-добър режисьор да направи сцената, както е показана Ферхунде в "Листопад"  ..  )...
...  за друго май се не сещам, но ми е върло интересно и очаквам нетърпеливо по-нататъшното развитие!

А възрастта на Пловдив, сравнена примерно със Сиракуза, какво общо има пряко с темата?.. ами не знам... но пък хубаво, че го изяснихме въпросчето..

------------------------------------------


 
Цитат на: B. Georgiev - bozman в Октомври 04, 2011, 15:58:33

    --- Стига името "плъ‘п’дивı" да е град, защото такъв град няма в "наличност" през І - ІІ в.  ]


Което ми напомня същността на спора.. Съществувал ли е в 1-2 век градът "в наличност" , или не е съществувал.. Аз казвах- същствувал е!! като привеждах и данни...
В 1-2 век градът ще да  е бил вече на няколко хиляди години...

Но съм готов и да разгледам съмненията на опонентите си??! .. Може пък Пловдив да е нов град   ..?  .. От 16 век??! .. или построен във втората петилетка, от ентусиазма на бригадирите .. пишете-давайте данни??! Имало ли го е в 1-2 век??! .. върло интересно ще да е, ако се окаже, че го е нямало!

sim4o:
--- 8)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия