Автор Тема: ГЕРОИЗЪМ - СИНОВЕТЕ НА ГЕРМАНИЯ 3  (Прочетена 8289 пъти)

Неактивен germantiger

 • Роден съм с германска и българска кръв
 • Редовен
 • *
 • Публикации: 19
 • Респект: 0
 • Лично... http://www.vbox7.com/user:german_tiger
ГЕРОИЗЪМ - СИНОВЕТЕ НА ГЕРМАНИЯ 3
« -: Април 22, 2011, 18:35:58 »
ГЕРМАНСКИ СНАЙПЕРИ:

1. Matthias Н. – от Тирол родом, на Източния фронт от 1943 до края на войната – 345 потвърдени киллс.
2. Sepp А. – от Залцбург. Книгата му излезе наскоро в Русия, където типично е сгрешено име – Оллербег, изписан, а той е Йозеф. (Зепп) Аллербергер в германската му книга, от декември 1942 г. на Източния фронт, преди това картечар, стрелял с трофеен мосин - 257 киллс. Книгата на Аллербергер е различна от тази на Василий Зайцев... Руснакът описва прийоми и примамки, а германецът описва жестокостта, зверствата и изнасилванията на руснаците в Германия – не повярвах, че руснаците са издали книгата му, която впрочем никак не е превеждана на Запад в малък тираж... Разликата между двамата е очевидна – руснакът е писал "за хората" чистичко и "по социалистически", австриецът е хитър и безпощаден типаж и оцелява, след като се предава в американски плен. Разбирайки, че на този участък американците ще предадат на руснаците пленниците, рискува и бяга от плен, предавайки се впоследствие по свое "усмоттрение" на други американци, които сам си е "избрал". В книгата му има в буквалния смисъл на думата черва и "атмосфера" на бой, лукав и злобен дори, впрочем великолепен стрелец и войскар!
3. Helmut W. – от Щирия (впрочем и тримата австрийски германци) от септември 1942 г. на Източния фронт, след раняване – инструктор, дотогава – 64 киллс.

...

Курт „Панцер” Майер СТЪПВА НА МИНА, впоследствие адютанта му я обезврежда, а Курт не мърда „застинал”!!!

Също има случай в който САМ РОММЕЛ В АФРИКА РАЗМИНИРА ОТДЕЛНИ МИНИ, според приближените дори бил спец в „тази работа”!

Вероятно РЕКОРДА ЗА „КПД” ЕФЕКТИВНОСТ НА ЛОКАЛНА ЗЕНИТНА ОТБРАНА Е ТАЗИ НА ШЕРБУР В НОРМАНДИЯ 1944 Г., КОГАТО ГЕРМАНЦИТЕ СВАЛЯТ ОК. 80 СЪЮЗНИЧЕСКИ БОМБАРДИРОВАЧА...САМО В 1 ДЕН!!!!!!

Групата на лойтнант (лейтенант) Грубнау, която САМО ЗА 38 МИНУТИ ПРЕЗ ДЕНЯ И ПОД ОБСТРЕЛ СЪОРЪЖАВА ЛЕК ПОНТОНЕН МОСТ ПРЕЗ Р. МААС/кампанията ФРАНЦИЯ 1940 г., а до вечерта и още един вече 16-тонен понтон!

Групата на Руберт при Ваделинкур пак на р. Маас общо само 16 души...
Превземат 2 бункера и правят пробив, после отразяват френска контраатака...
В края на деня от тези 16 – 6 СА УБИТИ, 8 РАНЕНИ И САМО 2 НАПЪЛНО БОЕСПОСОБНИ...
Благодарение обаче на тези сапьори германската 10 тд се закрепва на Маас, същите тези форсират реката в 1 лодка, сами, под обстрел, захвърляйки тежката екипировка, но успяват!

25 ноември 5.20 сутринта... съветски „вълни” пехота в атака (31 сд, 343 сд, и 70 кд – новосформирани, без опит, срещу германската LSSAH). В отбрана заложени минни полета и фугаси... взривовете отварят „дупки” във „веригите” съветска пехота, „онези” продължават напред... следва картеч и...буквално край!

При Карпике в Нормандия 1944 г. доктор Тирел поразява с „Панцерфауст”-а си три американски танка тип „Шърмън”, ликвидирайки четвъртия загива!

Отново атака срещу летището при карпике... Само ок. 50 германски войника срещу 3 батальона канадска пехота с танкове... Германските 8,8 см FLAK поразяват танковете, а MG 42 косят канадците на равното поле пред полосата на летището и шепата защитници отразяват поредната атака!

Бойния журнал на 1 батальон от 25 гренадирски полк на 12 сс дивизия „Хитлерюгенд” фиксирана НОЩ В КОЯТО САМО ОФИЦЕРИ ИЗЛИЗАТ В БОЙНО ОХРАНЕНИЕ, ДОКАТО МЛАДИТЕ ВОЙНИЦИ СПЯТ...ДАЛИ ВСИЧКО ОТ СЕБЕ СИ В НЕПРЕКЪСНЯТИЯ ДНЕВЕН БОЙ!

16 март 1943 г. пехотинци от 50 брит. Пд се вклюняват в района на Зигзагу-Вади и навлизат в ров дълбок 2 м и широк 4 м... при контраатака на гренадири от 15 тд англичаните са избити в рова в резултат на ръкопашен бой!

14 февруари 1943 г. на превала Фаид германските 10 тд и 21 тд във взаимодействие с „Тигри” в тяхно подчинение ликвидират 68 американски танка...на 15 февруари в боя за Сбейтла са поразени още 65 танка и взети 2 000 пл. от 1 американска тд.

Bloody OMAHA: америкснаката корабна артилерия бие участъци зад германските позиции, амер. баржи с ракетни установки по погрешка „покрива” част от своите десантирали, танковете-амфибии са се приводнили твърде далеч от брега и надълбочина...брега достигат само 2 Шърмъна-DD(дубълдрайв) и те са унищожени от германската артилерия!
Германските картечни позиции косят американските шехотинци и само за 4 часа бой падат 3 000 убити и ранени американци. Омар Брадли командващия десантната операция-дебаркирането нарежда тежката корабна артилерия да обстрелва брега...независимо от залегналите там оцелели американски войници!!!

Регистрирано от 5 танков полк на 5 сс дивизия „Викинг” при Нарев на 6 септември 1944 г. „Пантер”-и откриват огън по група от 15 руски танка и първо поразяват 6 от тях... руснаците започват отстъпление при което отново губят, германците унищожават още 4 танка когато те обръщат задната си слаба броня изтегляйки се или всъщност „бягайки”, защото по този начин подлагайки уязвимо място танк не излиза от контакт с противника. Германската пехота пробива с „Панцерфауст”-и още 3 от съветските машини...последните 2 са напуснати от бягащите екишажи! 15 „равно” 0 след този „бой или побой”!

Оберщурмфюрер Вилхелм Вебер на 29 април 1945 г. в Берлин поразява „своя” 13 съветски танк с „Панцерфауст” в близък бой... ранен е евакуиран в самата райхсканцелария.

Факт – на 15 декември 1944 г. преди настъплението в Ардените германците разполагат в наличност със 123 „Тигър”-а всичкитипове, вкл. 8 „Щурмитигър”-а, от това число 79 (64% боеспособни, другите в ремонт)... На 30 декември след отстъплението оперативни са 116 „Тигър”-а, от тях 58 (50% боеспособни, другите в ремонт)...почти никакви загуби, всъщност едва 7 загубени танка!

Още през ВСВ в екипировката на германския унтерофицер е присъствал комплект моливи пишещи върху всякакви повърхвности, вкл. киноленти!
Често пъти германската пехота е покривала разстояния от 60 км на ден и то с 25 кг екипировка!

Дори 12-годишни момчета сс са регистрирани от амвериканците в плен... Юношите от организацията „Верволф” и извършвани от тях саботажи са документирани и през юли 1945 г. от окупаторите-победители, месеци след победата „им”!

Апропо на церемониални нож връчван на момчетата от „Хитлерюгенд” е било гравирано „Blut und Ehre” – кръв и чест, какъвто всъщност е бил девиза специално на 12 сс дивизия „Хитлерюгенд”.

...

Назад „във” времето и „Хитлерюгенд”:
1921 г. 17-годишният Густав Ленк влиза в NSDAP и предлага идеята си на Адолф Хитлер за младежка организация. Ленк разделя младежите на две групи, съответно 14-16 годишни и 16-18 годишни, той създава такива организации до 1923 г. дори на територията на Австрия и Чехословакия, не само в Германия!
В периода 1927 – 1928 г. вече Курт Грубер увеличава „HJ” почти 10 пъти, а до 1929 с още 30%, след него вече е Балдур фон Ширах наччело на “HJ”.

ПРИ ГРУБЕР СЕ ПОЯВА СЕКЦИЯ ЗА ДЕЦА ОТ 6 ДО 10 ГОДИШНИ!

Впоследствие преди войната е имало марине-хитлерюгенд към флота, флиигер-хитлерюгенд към авиацията и мотор-хитлерюгенд към сухопътните войски.
ЮНГФОЛК ЗА ДЕЦА ОТ 10 ДО 14 ГОДИНИ!

“HJ” 1932 Г. – 107 000 / 1933 Г. - 2 300 000 / 1939 Г. – 7 300 000
...и разбира се девическото движение “Bund deutscher Maedel”.

Германска част в Гърция 1941 г. свидетелства за гръцка пехота атакуваща от хълм „надолу” в щикова атака, това първоначално учудва германците след което с картечен огън са ликвидирани всички гърци без изключение от настъпващите!

...

ЛЕОН ДЕГРЕЛЛ СЛЕД ВОЙНАТА:

Нееднократните опити на белгийското правителство да получи Дегрелл, за да го съди, се натъквали на „стената”, която Франко установил, както и в отказа му (и съответно на Испания) да екстрадира Леон Дегрелл.
КОГАТО ПРЕЗ 1964 Г. ПРИСЪДАТА ЗАГУБИЛА СИЛА ПОРАДИ ДАВНОСТ, ТО ТЯ БИЛА „ИЗВЪН” ЗАКОНА УДЪЛЖЕНА С ОЩЕ 10 ГОДИНИ, ТАКА ЧЕ ДЕГРЕЛЛ ДОРИ НЕ Е „ПОМИСЛЯЛ” ЗА ВРЪЩАНЕ В РОДИНАТА СИ БЕЛГИЯ, ЗА КОЯТО ВСЪЩНОСТ ЧЕСТО Е МИСЛИЛ И Е ЖЕЛАЕЛ ДА СЕ ЗАВЪРНЕ ИЛИ ПОСЕТИ.
Към този момент обаче Дегрелл получава испанско гражданство и живее под името Леон Хосе де Рамирес Рейна. Дегрелл твърди, че е преживял няколко опита за покушение, отвличане по подобие на израелското срещу Адолф Айхманн през 1961 г. Около себе си винаги е имал бодигардове от доверени хора на Скорцени.
Дегрелл казва: „Много години сменях различни жилища и квартири, принадлежащи на високопоставени офицери, за да се измъкна от опитите да бъда заловен и успях!”

Започва да се занимава с бизнес и то успешен, дори участва в строежа на американски военни бази. Винаги е бил готов и отворен за беседи от почти всеки, пожелал да му вземе интервю, като посрещал госта в своята вила на хълма Торебланка край Фуенхирола в кабинет, изпълнен с книги, видеокасети и военни експонати. Съществува и фотография, на която той гордо позира в Испания с униформа на щандартенфюрер от СС! Дори има случай, в който се появил на сватба (не тази на дъщшеря му, на която е и Ото Скорцени) във всички регалии на СС и всички получени от Хитлер награди. Винаги при него е стоял и валонският флаг – казват, че бил най- на съурцето му, разбираемо за валонеца Леон.
ДЕГРЕЛЛ УМИРА НА 31 МАРТ 1994 Г. В БОЛНИЦАТА НА МАЛАГА НА ВЪЗРАСТ 87 ГОДИНИ! БЕЛГИЙСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО НАПРАВИЛО ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО, ЗА ДА ПОПРЕЧИ НА НЕГОВИ БЛИЗКИ И ПОЗНАТИ В САМАТА БЕЛГИЯ ДА ОТПЪТУВАТ ЗА ПОГРЕБЕНИЕТО МУ, НО НЯКОИ УСПЯВАТ!

P.S.
В този ред на мисли се сещам за погребението на Фердинанд Шьорнер във „ФРГ”, където е било забранено на военни да посетят службата, но един генерал от Бундесвера го прави (не помня името му), въпреки заплахата от уволнение!
Типично за победителите и техните слуги – да не позволиш да бъде почетено величието на смъртта. За тази несправедливост никоя организация за права не се е „разкрещяла на фалцет”.

...

ЗА СИМО МАТЕРИАЛА НЕ Е МОЙ, А ОТ ПОЗНАТ:

Симо Хайха е финландец и преди Съветско финската война водел скучен живот на фермер. През 1939 г. когато Съветския Съюз нападнал родината му, той решил да я защити. Взел вярната си винтовка, няколко консерви с храна и облечен изцяло в бяло се отправил към гората, където започва да стреля по всеки руснак, който видел.
Само за 100-те дни през които действал, при средна температура под минус 30 градуса и над метър сняг, той убил 542 човека с пушката си и поне още 150 с картечния си пистолет. Крайната му черна статистика била - 705 души.

Руснаците били толкова изплашени от него, че му дали прякора "Бялата смърт" и започнали да изпращат цели отряди, които да го ликвидират. Един от тях бил специален и се състоял само от снайперисти. Никой от тях не оцелял.
Като разбрали, че не могат да го убият с човешка сила, руснаците бомбардирали всяко място, където той можел да се крие. Най-доброто им попадение била бомба, която паднала близо до Симо и разкъсала камуфлажа му, но нищо повече.

На 6 март 1940 случаен изстрел с избухващ патрон отнесъл половината му лице, което го спряло за около седмица. На 13 март 1940 Съветско финската война приключила.
Симо Хайха се превърнал в национален герой на Финландия. Починал от старост през 2002 г.

...

8 май 1945 г. Вилхелм Биттрих пред щаба, охранителната рота и свързочния батальон на 2 танков корпус сс на изток от Линц ПРОРОЧЕСКО:

„ГОДИНИ НАРЕД И ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАШИЯ НАЦИОНАЛЕН ХИМН НЯМА ДА ЗВУЧИ ЗА НАС, ДУМИТЕ ГЕРМАНИЯ И ОТЕЧЕСТВО НЯМА ДА СЕ ПРОИЗНАСЯТ В БЪДЕЩЕ.
В НАШИТЕ СЪРЦА ТЕ ТРЯБВА ДА СЪХРАНЯТ КАТО СВЕТИНЯ СВОЕТО ЗНАЧЕНИЕ ЗА БЪДЕЩИТЕ ПОКОЛЕНИЯ НА КОИТО, ДАЙ БОЖЕ ДА БЪДЕ ДАРЕНА ПО-ДОБРА СЪДБА И СВОБОДА!
ДА ЖИВЕЕ ГЕРМАНИЯ – НАШЕТО ОТЕЧЕСТВО!”
Ich liebe dich Deutschland...
ИЗГАРЯМ ЗА ТЕБ - ЛЮБИМА МОЯ!
СЪРЦЕ, ДУША, ЛЮБОВ - ТОВА СИ ТИ ЗА МЕН!
ЗА ТЕБ - ЦЕЛИЯТ СЪМ ТВОЙ И ТИ МОЯ ЛЮБОВ!
С ЧОВЕЦИТЕ - ЧОВЕШКИ...СЪС "ЗВЕРОВЕТЕ" - ЗВЕРСКИ!!!
КОЕТО НЕ СЕ ПОСТИГА С УВАЖЕНИЕ...СЕ ПОСТИГА С БОЙ!!!

БГ История

ГЕРОИЗЪМ - СИНОВЕТЕ НА ГЕРМАНИЯ 3
« -: Април 22, 2011, 18:35:58 »

debozman

 • Гост
Re:ГЕРОИЗЪМ - СИНОВЕТЕ НА ГЕРМАНИЯ 3
« Отговор #1 -: Юли 03, 2011, 03:37:55 »
Здравей Германски Тигре,
И аз съм роден с германска и българска кръв, но нещо синовете на Германия не ме привличат, падам си само по дъщерите на Германия. Разбира се няма да описвам техните всеотдайни и блестящи изпълнения по "Златни пясъци" и "Дружба"  :-* - роднините трябва да се уважават.
Поздрави.

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re:ГЕРОИЗЪМ - СИНОВЕТЕ НА ГЕРМАНИЯ 3
« Отговор #2 -: Юли 04, 2011, 19:05:45 »
Боцмане, темата е сериозна.. ако и да я представя Гей-Люсак..  :D препоръчвам сайта Йоахим Пайпер- има го на немски, английски, руски, френски.. мисля и на испански... Защо Гей-Люсак е решил, че може да се мери в пишещите в разни сайтове че и с мене (просто може да отвори, да речем АБВ - форума.. на Германия+ sim4o) и че никой нищо не може да си преведе, а го чакаме като, манна небесна той да превежда и да ни отваря очите- не знам.. но темата е сериозна..! ето ме мене, скромен, скромен..  ;) ;)

http://forum.abv.bg/index.php?showtopic=25086

http://forum.abv.bg/index.php?showtopic=22094&st=20

http://forum.abv.bg/index.php?showtopic=35306&pid=612617&mode=threaded&start=

http://forum.abv.bg/index.php?showtopic=66742

Неактивен germantiger

 • Роден съм с германска и българска кръв
 • Редовен
 • *
 • Публикации: 19
 • Респект: 0
 • Лично... http://www.vbox7.com/user:german_tiger
Re:ГЕРОИЗЪМ - СИНОВЕТЕ НА ГЕРМАНИЯ 3
« Отговор #3 -: Юли 10, 2011, 15:01:44 »
Здравей Германски Тигре,
И аз съм роден с германска и българска кръв, но нещо синовете на Германия не ме привличат, падам си само по дъщерите на Германия. Разбира се няма да описвам техните всеотдайни и блестящи изпълнения по "Златни пясъци" и "Дружба"  :-* - роднините трябва да се уважават.
Поздрави.


За сметка на това аз съм облагородявал основно българско, имам и наследник дори, а за руските шлюхи аз пък няма да разписвам ;) Боцмане като те гледам хубаво си роден, но коритото ти на потъване (то за тва ред няма и никой котва не е забил на този свят), но коритото гнило вече...
Боцмане ти да не си коритото от блогбг, там мисля има някой боцко?! Да не сте взели със симката вече...

Симчо, не ме занимавай с български език, виж старобългарски съм учил, там няма аз да те занимавам... ти си писал във форуми, аз книга издадена имам "бре момче"! Бях ти казал дечко, ще го копирам втори път, да ме прощаваш за главните букви:

НА БЪЛГАРСКИ НЕ ЧЕТА ВОЙНА, ТУК СЕ ИЗДАВА СЛАБО, НЕКАДЪРНО, С ГРЕШКИ И СЛЕД ГОДИНИ...

 1. КОГАТО ЧОВЕК ГОВОРИ ЗА ВОЙНА ТРЯБВА ДА СИ ОТДЕЛИ ПОНЕ 2-3 ГОДИНИ (ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ ПОВЕЧЕ ОТ 10 Г.) ЖИВОТ ДА ЧЕТЕ... ТРЯБВА ПЪРВО ДА ПРОЧЕТЕ ГЕРМАНСКИТЕ АВТОРИ ГЕНЕРАЛИ И ПОЛЕВИ КОМАНДИРИ, ЗАЩОТО ТЕ БЯХА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В БОЯ НА ТАКТИЧЕСКО И ОПЕРАТИВНО НИВО! СЛЕД ТОВА ДА ЧЕТЕ И РУСНАЦИ И ЗАПАДНЯЦИ! СЛЕДВАТ ДНЕШНИТЕ АВТОРИ... И БЕЗ КЛОУНИ КАТО СУВОРОВ, БУНИЧ И ПОДОБНИ - ТЕ СА ПЪЛНЕЖ, СЛЕД КАТО ВЕЧЕ ЗНАЕШ!

 2. ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПОЗНАЕШ ПО ВЪЗМОЖНОСТ С ВЕТЕРАНИ ИЛИ ДРУГИ ЧУЛИ И ЗАПИСАЛИ ДОРИ НА КАСЕТКА ТЕХНИТЕ РАЗКАЗИ, ТРЯБВА ДА ГИ ЧУЕШ КАК ГОВОРЯТ НА ЧАШКА У ДОМА, НЕ НАВЪН-НЕ УЛИЦАТА!

 3. ТРЯБВА ДА СИ ОТДЕЛИШ ВРЕМЕ ДА ПОСЕТИШ ОСНОВНИТЕ МУЗЕИ ПОНЕ В ЕВРОПА - ИМАТ СИ САЙТ И УПЪТВАНЕ! ДА ПОМЪЛЧИШ НА НЕЧИЙ ГРОБ (ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ НА ГЕРМАНСКИ ГЕРОИ) ОТ ОНИЯ ГОЛЕМИТЕ НА ОНОВА ВРЕМЕ, ДА СИ ВЗЕМЕШ ПРЪСТ В ЧАШКА-"ШОТЧЕ"!

 4. ТРЯБВА ДА ИЗГЛЕДАШ МНОГО КЛИПОВЕ И СЕРИОЗНИ ФИЛМИ-НЕ ДИСКЪВЪРИ, ХИСТЪРИ И ДА ЗАБРАВИШ БЪЛГАРСКИ ИЛИ РУСКИ ТЕЛЕВИЗИИ, КАКТО И ФИЛМИ КАТО ГОРКИЯ РЕДНИК РАЙЪН, ПЪРЛ ХАРБЪР И ДА ЗАЧЕРКНЕШ УИКИПЕДИЯ КАТО ИЗТОЧНИК НА ЗНАНИЕ!

 5. ТРЯБВА ДА ПОМИСЛИШ, ПРЕТЕГЛИШ, СРАВНИШ И ПРЕСПИШ ПОЛОВИН ГОДИНА ИЛИ ПОНЕ НЯКОЛКО МЕСЕЦА ВСИЧКИ ЗНАНИЯ В ТОЧКИ 1,2,3 И 4... ДА ГИ СМЕЛИШ, ПРЕОЦЕНИШ, ДА ГИ "АБСОРБИРАШ" - ПОПИЕШ!

 6. КЪМ ТОВА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА "ДОБАВИШ" АРМЕЙСКИ ОПИТ В НАЦИОНАЛНА КАЗАРМА ИЛИ НАВЪН, ДА ИМАШ СОБСТВЕН ОПИТ В МЪЖКИ КОЛЕКТИВ С ОРЪЖИЕ И ДАЛЕЧ ОТ СТОЛ, СТАЯ И РОДИТЕЛ!

 СЛЕД ВСИЧКО ТОВА ЧОВЕК МОЖЕ ДА СИ ОТВОРИ УСТАТА И ДА ГОВОРИ КАТО РАВЕН С МЕН!!!
 БЕЗ ИЗВИНЕНИЕ ЗА АРОГАНТНОСТТА!

P.S.
Живи-здрави, виждам че сте раними бугарски рожби тук, няма да ви посещавам често, евентуално да преведа, набера и постна инфо. И да се пазите един друг с гумирания калъф!
« Последна редакция: Юли 10, 2011, 15:24:29 от germantiger »
Ich liebe dich Deutschland...
ИЗГАРЯМ ЗА ТЕБ - ЛЮБИМА МОЯ!
СЪРЦЕ, ДУША, ЛЮБОВ - ТОВА СИ ТИ ЗА МЕН!
ЗА ТЕБ - ЦЕЛИЯТ СЪМ ТВОЙ И ТИ МОЯ ЛЮБОВ!
С ЧОВЕЦИТЕ - ЧОВЕШКИ...СЪС "ЗВЕРОВЕТЕ" - ЗВЕРСКИ!!!
КОЕТО НЕ СЕ ПОСТИГА С УВАЖЕНИЕ...СЕ ПОСТИГА С БОЙ!!!

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re:ГЕРОИЗЪМ - СИНОВЕТЕ НА ГЕРМАНИЯ 3
« Отговор #4 -: Юли 11, 2011, 09:47:22 »
И да се пазите един друг с гумирания калъф!

Казва ни го СПЕЦИАЛИСТ!
Участник в Паради??!??
 ;)

БГ История

Re:ГЕРОИЗЪМ - СИНОВЕТЕ НА ГЕРМАНИЯ 3
« Отговор #4 -: Юли 11, 2011, 09:47:22 »