Автор Тема: ТАНК -германски "в превод" и...  (Прочетена 19080 пъти)

Неактивен germantiger

 • Роден съм с германска и българска кръв
 • Редовен
 • *
 • Публикации: 19
 • Респект: 0
 • Лично... http://www.vbox7.com/user:german_tiger
Re:ТАНК -германски "в превод" и...
« Отговор #15 -: Юни 27, 2011, 18:49:37 »
Обещах ти ще те питам пак и пак, ти задаваш въпроси и то явно към всички, не само към мен, а аз питам конкретно твоята персона! Хубаво е преди да питаш нещо, да отговориш на зададените въпроси и то конкретно към теб. Иначе за това което питаш ти кого питаш и въобще с кого спориш и за какво?!

ТА ВЪПРОС - ОТРИЧАШ ЛИ, ЧЕ ХОРА КАТО ГУДЕРИАН И ТУХАЧЕВСКИЙ ЗАДАВАТ И ИЗИСКВАТ ОТ КОНСТРУКТОРИТЕ МАШИНА С ОГЛЕД НА БЪДЕЩА ВОЙНА, ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ ВЕЧЕ ВЪВ ВОЙНА И ФАКТА, ЧЕ ВОЕННИЯ ПОСТАВЯ ПАРАМЕТРИТЕ НА КОНСТРУКТОРСКОТО БЮРО И ЕКИП?

ВТОРИ ВЪПРОС - ПРАВИШ ЛИ РАЗЛИКА МЕЖДУ ЗАМИСЛЕН И КОНСТРУИРАН (АПРОПО И ДВЕТЕ ОЗНААЧАВАТ УЧАСТИЕ В ПРОЦЕСА РАЗРАБОТВАНЕ, РАЗРАБОТВАНЕТО ЧЕСТО ПРОДЪЛЖАВА И СЛЕД СЪЗДАВАНЕТО НА ТАНКА), ТА ЗА ТЕБ ЗАМИСЛЕН ОТ ТУХАЧЕВСКИ Е РАВНОЗНАЧНО НА РАЗРАБОТЕН ИЛИ КОНСТРУИРАН ОТ ТУХАЧЕВСКИ?

ТРЕТИ ВЪПРОС - ИСКАШ ЛИ ОРДЕН, МЕДАЛ ИЛИ БАДЖ ЗА ВЕЛИКИЯ МОМЧЕШКИ ГЕНИЙ ИЛИ ГЕЙ (лошо няма), ИЗБОРА Е ТВОЙ, НАМИРАШ УДОВОЛСТВИЕ ДА ОБИЖДАШ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ВЪВ ФОРУМА ИЛИ ПРОСТО МАМА НЕ ТЕ Е ПОПЛЯСКАЛА?

...

Реших дори да те пробвам, но си ми зелен. Дори не забеляза уловката с Pz III J, има ранен и къдсен вариант и също така от 1941г., дори не усети как те лъзнах за да ме поправиш за 1942г., но ти и това не си видял нарочната ми "грешка. Явно си от хората, които не четат, а слушат само себе си ;)

...

НЯМА ИСТОРИК БЕжАНОВ, ИМА БЕШАНОВ!!!
ВТОРИ ПЪТ ЗА ЕДИН ДЕН ПРОПУСКАШ И ГРЕШИШ, да не ти стане навик ;), иначе аз съм тук да те поправям, с тази разлика, че не винаги ще мога да го правя, защото гледам ти имаш свободно време немалко. На запад така казват - вече не е богат този който има пари, а който разполага със свободно време. В този ред на мисли си богат, макар и не ук в детайлите.

...

Та задавам ти и още един въпрос:

Тъй-като искаш упорито да покажеш, че знаеш повече от другите или от всички или от мен конкретно, напиши ЯСНО, КОНКРЕТНО, В СТЕГНАТ ВИД, С АКЦЕНТИ ИЛИ МАРКЕРИ за какво спориш и с кого на тема Т - 34 ?!
В какво за този танк искаш да покажеш, че знаеш по-, най и по по най ?!

Не умееш да извеждаш акцент, нито да си категоричен, дрои си позволяваш да грешиш в детайла, а пропускаш когато друг сгреши дори явно и нарочно. Нито си наблюдателен, нито перфектно точен, уважение към пишещите въобще нямаш. Надявам се, да не си засегнат, когато аз пиша ташаклийски с теб, ако пък си - бягай и плачи при мама!

...

Бъди убеден, че форума едва ли се вълнува от твоята теория за гейове (надявам се, не мислиш да ме занимаваш с нея или?!)

Хубаво е, че знаеш за Емил Зайболд, обаче едва ли си срещал наследници на фамилия Гудериан, ако искаш да си ги премерим на кой му е по или?!
Пишеш, че със сайтове и линкове не ставало, ти си този който ги предлага до момента, аз бих могъл и повече, но в случая е излишно, ти приключваш и без тях!
Освен акъл трябва и опит, ти "бръмс" или Ейбръмс, твоите руснаци му казват Абрамс лично барвал ли си, да те барна, че дълбокото знание за война изисква и личен опит, който ти нямаш в степента която аз. Нещо повече - лично ме познават вън от нета бол народ (с изв. за турцизма), та заявеното от мен тук могат да потвърдят и реално!
Скоро може да ме мернеш по някоя тиви, вероятно към есента мислим с един познат да участваме, той вече беше канен в студио, лично теб ще те уведомя кога ще сме на екран, в кое предаване и телевизия кабеларка) и ще се радвам да ми зададеш въпрос в ефир (по темата обаче, не за гейовете, нали бебо ;)

...

Гледам, че много рипаш да покажеш, че другите грешим, макар спорещи с теб почти да няма, та ако много упорстваш пиши ми на лс, да взема да ти прдложа скайппрофила ми и там да проведем разговор какъвто пожелаеш - сериозен, несериозен, грижи нямаш!
Обикновено не предлагам скайп въобще, камо ли на непознати гении, обаче за теб си заслужава изключението, айде да се пробваш, а?! Сериозно!
« Последна редакция: Юни 27, 2011, 19:24:54 от germantiger »
Ich liebe dich Deutschland...
ИЗГАРЯМ ЗА ТЕБ - ЛЮБИМА МОЯ!
СЪРЦЕ, ДУША, ЛЮБОВ - ТОВА СИ ТИ ЗА МЕН!
ЗА ТЕБ - ЦЕЛИЯТ СЪМ ТВОЙ И ТИ МОЯ ЛЮБОВ!
С ЧОВЕЦИТЕ - ЧОВЕШКИ...СЪС "ЗВЕРОВЕТЕ" - ЗВЕРСКИ!!!
КОЕТО НЕ СЕ ПОСТИГА С УВАЖЕНИЕ...СЕ ПОСТИГА С БОЙ!!!

БГ История

Re:ТАНК -германски "в превод" и...
« Отговор #15 -: Юни 27, 2011, 18:49:37 »

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re:ТАНК -германски "в превод" и...
« Отговор #16 -: Юни 27, 2011, 19:35:20 »
1. Феновете на Тухачевски умора нямат..  така си го почитат някои хора..?! аре да видим,КАКЪВ е бил Тухачевски (Глупачевски) от 22 до 24г.-ами бил е в Генералният щаб,  от 28 до 31- командващ Ленинградския окръг.. а после- заместник на наркома.. Колко са "хората като Тухачевски"-командващите окръзи.. ами 11-са! И всичките командващи ("хората като Тухачевски"..???) който както му дойде на акъла ходят при конструкторите, па им искат да правят един или друг танк?! Бе това повече прилича на гей-парад, отколкото на планомерна дейност на развитие на военните сили..
Как се разработва военната техника-ами има комисия, която дава задание!!Кой конкретно е дал на Андерс заданието за Тигъра,знаеш ли.. кои са били (полковници са основно, полковници и двама генерали)
Какво причастно има Тухачевски към каквото и да е задание за танкове БТ?? Ами никакво-както вече МНОГОКРАТНО обяснявах на тъпите къртуни ,че серията БТ я прави Кристи, в Ню Джърси...
Да видим, това малоумно твърдение-че Тухачевски е правил тактическото задание за разработката на КАКВОТО и да е, как може, да бъде доказано..  ;) Та отричам, разбира се- в 28-31 година той е бил в ленинградския окръг!А заданията ги правят специални комисии, то си има Генерален Щаб, в СССР и Сталин преглежда наброските, имало е и комисариати по въоръженията.. После има процедура на изпитания и приемане..Пак отвори Солонин-той обяснява много подробно за самолетите.. на кой самолет какво е било заданието, какви са били изпитанията, как се е приемал, знаеш, че той си е авиоконструктор,нали..  ???


2.Сега по лични теми.. Който иска-да не чете.. Понеже на няколко пъти бях заплашен с физическа разправа, .. да се знае, че  не  треперя.. Просто подминах личните обиди и реакцията на "момчето пише" всъщност да призная, в началото бях изумен и същисан, от подобна реакция-въобще не го очаквах.. Какво толкова написах?- "момчето"?? ...после, после си обясних, защо реакцията е така остра! Но това,че замълчах и на крайно грубите обиди в отговор на "момчето" не отговорих,да се знае, не е от страх! Просто така прецених..
И последно.. не те знам, нарочно ли подкрепяш твърденията на Жуков и Сталин, или ти плащат.. но и при двете ситуации си жалък!

Всеки знае, че Жуков лъже, само ти, се чудиш от къде да измъкнеш аргументи та да го подкрепиш,като видиш,че не успяваш- и почваме обидите..  и се задълбаваш В.В. Бешанов ли е или както съм написал В.В. БеЖанов.. а за инициалите не бъркам ли- В.В. ли са??!
По същество-за класацията на американците: топ-тен танкс, нещо ще кажеш ли?!
« Последна редакция: Юни 27, 2011, 19:56:11 от sim4o »

Неактивен germantiger

 • Роден съм с германска и българска кръв
 • Редовен
 • *
 • Публикации: 19
 • Респект: 0
 • Лично... http://www.vbox7.com/user:german_tiger
Re:ТАНК -германски "в превод" и...
« Отговор #17 -: Юни 28, 2011, 02:35:13 »
Виж как омекна Щурчо ;)

Първо никой не те е заплашвал със саморазправа, Бога ми това е нет!
Нета не е реалност, не е живот-място е за обмяна на идеи, инфо, за контакт, комуникация и общност може би е?! Та никъде не съм те заплашвал, всъщност ако някой здраво се заеме с теб и този някой е т.нар. мутра, едва ли би те заплашвал, тъкмо обратното.
-първо не ходиш да млатиш хората-правиш го след месец, като мине време, не го правиш сам а с група хора, чупиш му колата на съоветния или нещо по родителите му или вилата му-имота вън от варна ако има примерно
-второ има си момци които можеш да наемеш-първо плашащ преди боя, половината след боя-ако щеш ръка да му чупят или квото е там, посуда примерно всичко стъклено или техника избиратерлно
-трето умниче-не си правиш среща по скайп-оня ще те прати на майна без адрес, ще те чака с две коли главочи, ще е вероятно натегнат с желязо-лично оръжие, ако не е газово бе глупако за един нет ще те свали на земята и ще лапаш месец от сламка ще се храниш бе глупак
-четвърто биеш тъй, че после да го е страх да те свирне на полицията

1. НАУЧИ, ЧЕ АКО ТЪРСИШ НЯКОЙ ПО АДРЕС ЧРЕЗ НЕТДОСТАВЧИК, ТО ДОСТАВЧИКА ПОСЛЕ ОТИВА НА СЪД
2. ИМА ДОСТАТЪЧНО ПОЛИСПРОГРАМИ КОИТО ЩЕ ТИ НАМЕРЯТ КЪДЕ ЖИВЕЕШ АЙПИАДРЕСА НА РЕАЛЕН АДРЕС ТАКЪВ-АКО ЖЕЛАЯ МОГА ДА ТЕ ЗНАМ КЪДЕ ТИ Е КЪЩАТА ИЛИ БЛОКА
3. НАУЧИ СЕ МОМЧЕ УБАВО-ЛЮБАВО, ЧЕ НИКОЙ НЕ СИ УРЕЖДА БОЙ В НЕТА
ЧЕ МОЖЕ ДА ТИ КАЦНЕ ВЪОРЪЖЕН ДОКАТО ТИ СМЯТАШ НЕЩО СПОРТНО ДА МУ СЕ ЕРЧИШ
ЗАПОМНИ ЧЕ ЩЕ ТИ СЕ НАЛУЗИ С НЯКОЛКО КОЛИ ХОРА И НЯМА ЧЕСТЕН БОЙ ИЛИ РАЗНИТЕ МУ МЛАДЕЖКИ ГЛУПОСТИ КОИТО СА ВИ В ГЛАВИТЕ ПРЕДПОЛАГАМ И НА ТЕБ

...

Та пак да ти спомена никъде и никога не съм те заплашил директно, ако ти разчиташ като внушение афишираните от мен познанства, значи си манипулируем (апропо всеки е), ясно ми е, че освен зелен в някои "неща", забелязах си ненаблюдателен, плашлив, иначе това че си арогантен и обиждаш наред - това го забелязах в началото, за това и ти влязох остро, а ти ми се сгъна.
Изживяваш форума като сцена, арена и с публика (написал си нещо като "обръщение" към другите).
Не би трябвало - днес си тук, утре казваш чао, днес примерно мен ме вълнува този форум, а примерно утре спира да ме вълнува примерно този спор и спирам да пиша!
Това, което си позволих като лична информация точно за мен е недобре и неразумно да показвам и декларирам, обикновено не правя това и не съветвам никой да го прави.

Още веднъж да посоча - никъде не съм те заплашвал, би било забавно ако го направя наистина какъв листец ще затрептиш! Споко както казват младежите - комично е да се заплашваме за някакъв спор във форум, такива предполагам се случават ежедневно десетки, по света също - уверявам те!

...

най-накрая избистри подобие на два въпроса които те вълнуват - в един спор явно желаеш да ме вкараш, което не е никакъв проблем - спора на американска класация в която явно Т - 34 е класиран като първи.

Хайде сега пак да зададеш въпроса си като добро момче (не се обиждаш на момче, щом се чудиш защо аз се дразня и ти го ползваш, значи аз ще те наричам момче и няма да рипаш), та задай си момче въпроса както трябва, а именно:

- коя класация, от коя година, в коя медия
- какви са критериите и изводите или основните маркери, заключения на класиращите
- твоето отношение към класирането, съгласие, несъгласие и мотиви ако щеш

Оттам-нататък какво аз трябва да изкоментирам?!
Ако питаш за мнението ми е ли Т 34 най-силния танк на ВСВ - отговора ми е не!
- като какъв да е номер 1 - въоръжение ли
- бронева защита ли
- маневреност и подвижност ли

Вече можем ако желаеш да спорим защо за мен Т 34 не е номер 1 или защо за теб е?!
По въпроса за американската класация какво очакваш да ти напиша - да гадая мотивите на мериканосите за крайния резултат или ?!

...

За това което отново не знаеш:
БТ 1 ("Кристи") е танк върху който е започната работа по усъвършенстване в Харковския паровозостроителен завод от екип с ръководител А. О. Фирсов. В май 1931г. е прието решение за пуска му в прозиводство и в ноември излизат първите три танка, получавайки индекс БТ 2., впоследствие участват в парад в Москва. Значи дори този танк не можеш да наречеш Кристи танк защото впоследствие точно тази модификация се налага постоянни промени и модернизации, мога при желание да ти посоча точно какви компоненти. През 1933 промени настъпват и в БТ 5, през 1936г. е БТ 7. Мога да ти пиша конкретно за развитието в цилиндрични куполи, конически куполм, за топливните баки, за кърмовата ниша...

Утре да си прочетеш и потърсиш за Халепский в командировка, за оценката на танка Кристи, за цената на покупката, ако нямаш инфо, мога мота-мо утре да си поиграя и да ти го набера, с теб имам намерение да си губя време, чувствай се абониран за моето внимание!

Послед потърси за Н. М. Тоскин, за демонстрацията на машината под ръководството на Громов, още по-после прочети за заключенията на комисията. Ако не намериш мога да ти цитирам пасажите на руски език точно!

Много точно ще ти напиша ако сам не намериш разликите на БТ 2 с танк Кристи, рейките, люковете и начина им на отваряне, ленивеца и кривошипа също, на всичкото отгоре американския двигател "либърти" е заменен с руски авиационен - четиритактов М5 - 400 с допълнение към стартера и маховика! Мога да ти изброя всички разлики с танк Кристи, включително руския купол абсолютно техен си казашки и да те питам "аджеба" БТ танк Кристи ли е и защо грешиш за трети път за един ден?! Всичко това е САМО ЗА БТ 2, МОГА ДА ПРОДЪЛЖА ЗА ВСИЧКИ БЕТУШКИ ПООТДЕЛНО И ТЕХНИЧЕСКИ ЗА ДА РАЗБЕРЕШ РАЗЛИКИТЕ ИМ И ТО ВПЕЧАТЛЯВАЩИ С КРИСТИ-ТАНКА.

Надявам се, научи, че БеЖанов е Бешанов, както и да не бъркаш първите инициали на Самюъл Митчъм младши?!

...

И СЕГА ЧЕРЕШКАТА НА ТОРТАТА, КАКВО Е УЧАСТИЕТО НА ТУХАЧЕВСКИЙ... ТОВА ЩЕ ОСТАВЯ ЗА УТРЕ, МОЖЕ САМ ДА ПОТЪРСИШ ЗА ДА НЕ ТЕ ИЗЛАГАМ УТРЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ.
АКО ИСКАШ ДЖОКЕР: имената на Ворошилов, Карпенко, Салников, Лебедев, Сиркин, Забрежевски, Литуновский също са замесени заедно с... Тухачевский разбира се, че кой друг ;) Виж как те водя за ръка (днес го правя цял ден), утре чудиш ли се къде ще те заведа?!

P.S.
Аз също се извинявам на съфорумниците за грубия ми език, но причината е този ми въпрос попреди към момчето:
ИСКАШ ЛИ ОРДЕН, МЕДАЛ ИЛИ БАДЖ ЗА ВЕЛИКИЯ МОМЧЕШКИ ГЕНИЙ

Предполагам е навикнал да обижда различномислещия (и го прави първи - назад четейки постингите това може лесно да се проследи), въобразява си, че знанието е достъпно най-вече на него и си позволява арогантно да поправя другите. Разбира се, трябва да очаква същото и към себе си - това направих и аз, подхванах го по неговия начин, разбира се и по моя.

Тук е момента да поискам извинение на симчо не към мен, а към другия потребител, но няма да превръщам това в мелодрама и да развивам постинг за форумна етика тук!

...

Симчо, аз не се съмнявам, че си знаещ, че си чел, че вероятно имаш познание и ниво, в друго време вероятно бихме дори контактували поне аз с удоволствие с теб!
ЧУДЯ СЕ НА ДРУГО - ЖЕЛАНИЕТО В НЯКОИ БГФОРУМИ, КОГАТО ВЛЕЗЕ НОВ ПОТРЕБИТЕЛ ТОЙ ДА БЪДЕ ОБРУГАН, ДА МУ СЕ ПОКАЖЕ, ЧЕ ТУК ЛАЯТ СТАРИТЕ КУЧЕТА! КОГАТО ТОЗИ ПОТРЕБИТЕЛ ОТ ПОЧТИ ДВЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ Е БИЛ ВСЕ В МЪЖКА СРЕДА, В КАЗАРМЕН ДА Я НАРЕЧЕМ ТАКАВА ИЛИ В ЗАТВОРЕН МЪЖКИ "КОЛЕКТИВ" ТОЗИ ЛАЙ Е МНОГО ВЕРОЯТНО ДА МУ СЕ СТОРИ ДЖАФКАНЕ НА ПАЛЕТА И СТАРИТЕ КУЧЕТА ДА СА ПОПАДНАЛИ НА УВОЛНЯВАЩ СЕ (ако си ходил в старата казарма с по трите набора вътре които се засичат щеше да ме разбереш)!

НЕ НАПАДАЙ НОВИТЕ ВЪВ ФОРУМА, НЕ ИМ ПОСОЧВАЙ МЯСТОТО НАГЛО, НЕ ОБИЖДАЙ ДРУГИТЕ ПИШЕЩИ, ЗАЩОТО Е ВЕРОЯТНО НЯКОЙ НЕ ДА ТЕ ОЛАЕ, А ДА ТЕ ЗАХАПЕ ПО МОМЧЕШКОТО ДУПЕ, неа се пуашиш копеуе "нал тъй" ;)
« Последна редакция: Юни 28, 2011, 03:25:41 от germantiger »
Ich liebe dich Deutschland...
ИЗГАРЯМ ЗА ТЕБ - ЛЮБИМА МОЯ!
СЪРЦЕ, ДУША, ЛЮБОВ - ТОВА СИ ТИ ЗА МЕН!
ЗА ТЕБ - ЦЕЛИЯТ СЪМ ТВОЙ И ТИ МОЯ ЛЮБОВ!
С ЧОВЕЦИТЕ - ЧОВЕШКИ...СЪС "ЗВЕРОВЕТЕ" - ЗВЕРСКИ!!!
КОЕТО НЕ СЕ ПОСТИГА С УВАЖЕНИЕ...СЕ ПОСТИГА С БОЙ!!!

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re:ТАНК -германски "в превод" и...
« Отговор #18 -: Юни 28, 2011, 08:12:03 »
Това е изцяло личен пост-няма да има сведения в него ,нито как танковете Кристи и Викерс са приети в РККА,от кого са видяни и кой и как са ги превозили, нито какви са били органите Генщаба и в Наркома по въоръженията, които са писали заданията за отделните видове въоръжения.. с малоумници не ми се спори, и няма и да го правя..  ;) До мене имам една книжка.. на Яков Резник-"Сътворението на бронята" издадена 1983, преведена на български в 1986г., преведена от Валентин Корнилев.. та там има доста подробности, КОЙ дава заданието на бюрото на Кошкин, например... ако искаш-намери я и прочети, ако не.. гордей се с някакви твои постижения..

Въобще нямам идея да влизам в дребнав спор с тебе.. и доста неща в постовете ти, с които се опитваш, да покажеш, колко си по-по-най само ме разсмиват..

1.Самохвалните твърдения, как си имал публикации и си написал ,цитирам "книжчица"..ами от къде знаеш, че и твоите опоненти нямат "книжчици"?!
2.Явно безкрайно ценното, в твоите очи, споменаване на твоето име в шоуто на Слави.. Яко! При Славиту! Ти?!? Направо ме разби, бе човече...?! ;) Ми ясно е,че няма какво да споря с тебе, а трябва в преклонение да коленича.. Човек от Славиту, благоволява да говори с мене..
3.Неизвестно защо постоянно тръгваш да се сравняваш, с опонента, и то не по данни, а за най-различни, на пръв поглед причудливи странични неща.. Кой кога е отишъл в Чужбина (явно,научният авторитет на Чужбината е по-голям, в  нечии очи!!?) или кой колко немски знае?????
4.А аргумента, кой е бил казарма танкист, или кашик и какви танкове е виждал, на живо ме събори окончателно.. Ами ако, съм работил в най-голямата база в Европа-в Графенвьор и съм видял танкове на живо?! И то и стари танкове-поставени навсякъде, пред административните сгради в цялата база?!
Та със здраве... защитавай тезата на Другаря Сталин.. жив-здрав.. И пиши, пиши, колко велик е командарм Тухачевски, дето има пръст в развитието на танкостроенето и серията БТ (ходил е сигурно в Ню ДЖързи тайно, Тухачевски, та да казва на Кристи, какви параметри да постигне..).. хубаво е, че още се намират негови фенове! И за Жуков може нещо да напишеш-как е прекрасен военначалнк!

Сега, айде малко по същество-щото те гледам че тръгваш и по същество да говориш..  ;).. ами НАИСТИНА танка Кристи е взет при командировката на Халепски (а тогава Тухачевски е в Ленинград-командващ ЛВО!!) като Халепски си е начело на въоръженията и той председателства комисиите, по заданията на отделните типове въоръжения и приемането им, след съответните изпитания.. Павлов, ако става дума за военначалници, има много по-голям принос за развитието на танкостроенето от нещастника Тухачевски..

Танкът Т-34 е най-добър,в американската класация, по критерия "технологичност"!Т.е. за колко работни часа, на средноквалифициран работник, се произвежда. Друг критерий е и цената-колко хиляди райхсмарки струва едно или друго оръжие, но пък е доста сложно да преизчислим нещата.. ЕВТИНИТЕ оръжия, са по-добри!!!!!  Той,Т-34, бие всички останали поне 3 пъти.. (отвори американския сайт-виж бе, виж хората как класират танковете!) лесно се произвежда, лесно се ремонтира и е прост в експлоатация.. пример.. със съпоставимо оборудване, в СССР за половин година са произведени ок 14 000 Т-34 в Германия под 2000 Пантери.. При това, като качества, той не отстъпва 6-7 пъти, от по-сложните и по-бавно произвеждани машини..
Що се отнася, до танковият парк на държавите,Франция, Англия, СССР, Германия- към 1939-41.. той е СЪПОСТАВИМ по качества, а притчата за "голям брой остарели и леки" си е лъжа на Сталин и сталинистите.. за да ги оправдае...
А дреболиите, за Бешанов- че уморените ми очи са ме подвели... си е тъпотия и заяждане!Даже не се и върнах да го поправям..
Личните нападки и заплахи са смешни.. не знам защо мислиш,че ти се плаша?!? Цялата история ми се вижда малоумна, истерична и гейска, та не смятам да си губя от ценното време, да споря с човек защитаващ Сталин!
Да не приемеш, че съм приел правотата ти???! Отваряй-чети, ще стигнеш до моите изводи.. че Суворов, Солонин, Бешанов са прави, а Сталин и Жуков лъжат!!
« Последна редакция: Юни 28, 2011, 08:37:39 от sim4o »

Неактивен germantiger

 • Роден съм с германска и българска кръв
 • Редовен
 • *
 • Публикации: 19
 • Респект: 0
 • Лично... http://www.vbox7.com/user:german_tiger
Re:ТАНК -германски "в превод" и...
« Отговор #19 -: Юни 28, 2011, 17:32:27 »
Това в коя база е служил някой или какво е видял, е достойно за уважение с тази разлика:
заявявай го ясно, точно, не с недомлъвки и намеци (комично е)! Аз мога да заявя ясно точно, колко години съм бил навън, не в БА, разбира се не мога да ти спомена имена, ранк на колеги, "дестинации" къде и дати, има клауза в договора, току-виж някой си изгубил френската пенсия!
Ако не можеш да заявиш нещо - не започвай, съвет от мен! Прави разлика между база, семинар и мисия зад граница.
Начина по който говориш, лексиката която ползваш, подхода ти към мен, ясно показват, че едва ли си бил шапкар, а ако си бил (не го изключвам) твърде вероятно е да си прослужил в БА (аз също редовна служба тук0, а БА не е ниво (разбира се с отделни изйключения)!

...

Явно не си прочел, не си проверил въобще за Тухачевски и другите споменати имена, някои дори не ги коментира, ще ти дам още един ден - не си играя с теб, най-добронамерено се будалкам, ако желаеш мога да предложа още джокери за Тухачевски и останалите, за всяко име в качеството на какъв има отношение към БТ и всички защо са свързани точно в този момент! Ще ти го преведа от английски, предполагам можеш да го намериш и на руски!

...

За пореден път показваш некоректност - опитваш се да ме "въздигнеш" в защитник на Жуков или Сталин, точно аз никога не бих бил и не съм това!

...

Германските тигри по избор H, E или B (II) не са били сложни за обслужване за един германец просто защото той е имал много по-добра техническа подготовка от руския селянин или казаха или друг от Средна Азия примерно. Обслужването е било трудоемко, но не и сложно за западноевропееца и като рпочетеш Кариус, Фей, Агте за Виттманн или Николусси-Лек (на Пантер след Кавказ), никъде няма да прочетеш ОПЛАКВАНИЯ от техническата сложност на танка! Работата на ремонтно-евакуационните секции ако желаеш мога да ги напиша на германски език) от начало до края на войната работят по-ефективно в количество и качество от съветските. Иначе казано германеца връща в строя повече поразени или повредени машини от казака! ДА РАЗБИВАМЕ ЛИ МИТА ЗА СЛОЖНИТЕ И ТРУДНИ В ЕКСПЛОАТАЦИЯ ГЕРМАНСКИ МАШИНИ?!

...

Радваш ме, че след като ти казах да конкретизираш и ясно посочиш въпроса ти, най-накрая се спря на Т - 34, американска класация за танк номер 1 през войната!
И ти си вярваш, че Т - 34 е ?! Сериозно вярваш си или ?!
Можем да започнем този спор, но времето което ще отнеме и безсмислието на огромния поток информация по "темата" ще е прекален. Ако желаеш можем да го проведем!

...

Хубаво е, че след като иронизиаше другия потребител, след това и мен, най-сетне коригира "тона" си, разбира се като те стегнах! Така вече и сега вече можем да комуникираме. Оттук-нататък няма да те иронизирам ако не го правиш ти, нито ще ти драскам подмятания - язвителни и пр.
В отговор на теб, ако продължиш - да, иначе дотук с ароганса от мен.

...

Ако желаеш да наложим диалог с респект и без ирония, сарказъм и цинизъм или да продължим в онова което умея добре-арогантно?! Ти решаваш, за мен грижа не бери, иначе цветя и рози!
Нямам съмнения, че знаеш и че си подготвен, въпроса е, че ти имаш тези съмнения към други, нещо повече - увереност че са под теб!

Избирай как да комуникираме - човешки и етично или нагло и просташки, мога без значение!
« Последна редакция: Юни 28, 2011, 17:39:43 от germantiger »
Ich liebe dich Deutschland...
ИЗГАРЯМ ЗА ТЕБ - ЛЮБИМА МОЯ!
СЪРЦЕ, ДУША, ЛЮБОВ - ТОВА СИ ТИ ЗА МЕН!
ЗА ТЕБ - ЦЕЛИЯТ СЪМ ТВОЙ И ТИ МОЯ ЛЮБОВ!
С ЧОВЕЦИТЕ - ЧОВЕШКИ...СЪС "ЗВЕРОВЕТЕ" - ЗВЕРСКИ!!!
КОЕТО НЕ СЕ ПОСТИГА С УВАЖЕНИЕ...СЕ ПОСТИГА С БОЙ!!!

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re:ТАНК -германски "в превод" и...
« Отговор #20 -: Юни 28, 2011, 18:16:16 »
Въобще нямам идея да водя диалог с тебе...

Твърде много паразитни писаници и комплексарщина виждам при тебе.. а не конкретика.. а и нещата с твърденията на Сталин са ясни, според мене..

За да не твърдиш че съм се "уплашил" да не ме намериш ти ъадавам два въпроса

1.Защо се притесняваш да си гей..
2.Защо си малоумен

Неактивен germantiger

 • Роден съм с германска и българска кръв
 • Редовен
 • *
 • Публикации: 19
 • Респект: 0
 • Лично... http://www.vbox7.com/user:german_tiger
Re:ТАНК -германски "в превод" и...
« Отговор #21 -: Юли 02, 2011, 19:35:28 »
http://germantiger.blog.bg/

Съжалявам, че три дни не преведох обещаното, но аз си събирам вересиите и се старая да си изпълнявам обещанията, утре ще ти набера английския текст и превода!

Два дни се занимавах с ето това:

http://germantiger.blog.bg/history/2011/06/30/anti-sparotok-1-za-rasata-i.774600

http://germantiger.blog.bg/history/2011/06/30/anti-sparotok-2-za-izvorite-i.774801

и още два постинга... а на следващия лично може да ми се израдваш от 18 годишен, до днес ме има:

http://germantiger.blog.bg/history/2011/07/02/az-na-fotosi-za-avitohuicho-ili-avitohol.775600

Иначе на твоите въпроси, независимо, че са спам по темата:

1. Познавам гейове в смисъл дайк-лесбийки, някои са интелигентни като една художничка, други са като теб (оставам сам да гадаеш що рекох)!
2. Вероятно защото знам повече от теб, имам повече от теб в армии (не една) и най-накрая защото се равнявам с гении или гейзери като пак теб!

...

Въпросите от мен:

1. Защо не си наясно с панцер тройката, защо грешиш в имената на автори като Митчъм и Бешанов, които обаче се опитваш да "цитираш"?
2. Защо си смешен, когато пишеш за танк плюс, минус Тухачевски?

и един бонус от мен:

3. Кой е мъжа ти или чия жена си?!
« Последна редакция: Юли 02, 2011, 19:40:21 от germantiger »
Ich liebe dich Deutschland...
ИЗГАРЯМ ЗА ТЕБ - ЛЮБИМА МОЯ!
СЪРЦЕ, ДУША, ЛЮБОВ - ТОВА СИ ТИ ЗА МЕН!
ЗА ТЕБ - ЦЕЛИЯТ СЪМ ТВОЙ И ТИ МОЯ ЛЮБОВ!
С ЧОВЕЦИТЕ - ЧОВЕШКИ...СЪС "ЗВЕРОВЕТЕ" - ЗВЕРСКИ!!!
КОЕТО НЕ СЕ ПОСТИГА С УВАЖЕНИЕ...СЕ ПОСТИГА С БОЙ!!!

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re:ТАНК -германски "в превод" и...
« Отговор #22 -: Юли 02, 2011, 21:59:06 »
... " А дали, гнусливо да се отстраняваме от спор с невежия простак! Да!.. но след като сме показали невежеството му!.."

Неактивен germantiger

 • Роден съм с германска и българска кръв
 • Редовен
 • *
 • Публикации: 19
 • Респект: 0
 • Лично... http://www.vbox7.com/user:german_tiger
Re:ТАНК -германски "в превод" и...
« Отговор #23 -: Юли 10, 2011, 14:54:50 »
Therefore a joint session "Concerning the tank program for teh plant for 1931" was convened at the "Bolshevik" plant on 24 april 1931.
The list of participants at this session attests to the importance of the question under consideration:... and as well other representatives of the plant and workshops.

...

Ето цитата
Ako ne знаеш енг ще ти го преведа, елементарно е...
На мястото на многоточието в текста са посочени бол имена и това на Тухачевски като едно от важните за разлика от други убавци, които са останали никои за историята.
Мога да ти набера точно и имената.

...

Досега стана ясно, че:
1. За танка Кристи дори не знаеш, че е само ходова част в СССР без купола, тя е съветска, детайлите и разликите мота мо са много и също някои от тях ти посочих.
2. Тухачевски участва в комисията одобрила танка, наблюдавала тестовете или изпитанията и дала заключението-резолюция

Всъщност ще ти набера и имената в текста:
Ворошилов, Тухачевски, Славин тези са "шефовете"
Карпенко, Литуновски, Халепски, Лебедев, Салников, Ширкин, Забрежевски

Следващия път ще бъдеш по-внимателен с егото си, с незнанието си и с квалификациите, нне бива да си позволяваш да се будалкаш с други потребители, просто защото не знаеш на какъв ще попаднеш, постепенно ще го научиш това "в живота", успех момче ;) Извинявам се, за закъснението - имах ангажименти вън от нета!
« Последна редакция: Юли 10, 2011, 14:59:55 от germantiger »
Ich liebe dich Deutschland...
ИЗГАРЯМ ЗА ТЕБ - ЛЮБИМА МОЯ!
СЪРЦЕ, ДУША, ЛЮБОВ - ТОВА СИ ТИ ЗА МЕН!
ЗА ТЕБ - ЦЕЛИЯТ СЪМ ТВОЙ И ТИ МОЯ ЛЮБОВ!
С ЧОВЕЦИТЕ - ЧОВЕШКИ...СЪС "ЗВЕРОВЕТЕ" - ЗВЕРСКИ!!!
КОЕТО НЕ СЕ ПОСТИГА С УВАЖЕНИЕ...СЕ ПОСТИГА С БОЙ!!!

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re:ТАНК -германски "в превод" и...
« Отговор #24 -: Юли 10, 2011, 16:42:19 »
Уфффф...
а стига простотии... Значи, това че Тухачевски е бил в комисията, го прави разработчик?!?Д.Павлов, ако е до командващите окръзи, има повече заслуги от него..

Дето си готов да ми превеждаш-ОК... по принцип английски горе-долу говоря.. ща не ща трябва да работя..
немския си ми е добър, вкл и за технически термини, руски говоря също всеки ден.. като че на руски специфичните термини са ми най-ясни, книгите ги има, вкл и от английски автори преведени в електронен вид, на няколко руски сайта, и ми е лесно да си ги чета..
Чета ги и на немски, но пък по ги няма в Нет-а..

А за танковете..!
я отваряй - чети..

http://lib.rus.ec/b/207292
http://lib.rus.ec/b/141047/read
http://lib.rus.ec/b/144710/read
http://lib.rus.ec/b/146751/read
http://lib.rus.ec/b/156249/read
http://lib.rus.ec/b/188365/read
 Тука има и за комисията, и за Малишев и кой и с какво задание праща Халепски в командировка.. и кои инженери отиват във фирмата "Викерс" и там с кого се срещат..
Чети!
Ако искаш де... :)
« Последна редакция: Юли 10, 2011, 16:47:22 от sim4o »

Неактивен petermmvd

 • peter mladenov minkov
 • Новодошъл
 • Публикации: 1
 • Респект: -1
Re:ТАНК -германски "в превод" и...
« Отговор #25 -: Юли 11, 2011, 15:43:08 »
Ами по класацията на американците Т-34 е най-добър заради многото точки получени в графа "технологичност" -лесно се произвежда, на непретенциозно оборудване от не много квалифицирни хора, лесен е за експлоатация, лесен за ремонт.. и бие с огромно болшинство всички останали.. а и се произвежда на огромни серии, сравнен с всичко друго..
П.П. тая класация я четох, ама в момента не мога да я намеря къде е??

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re:ТАНК -германски "в превод" и...
« Отговор #26 -: Юли 11, 2011, 15:58:09 »
Благодаря,че цитираш поста ми..
Само че ,това е един от първите ми постове-давам насока,къде да се търси класацията.. по нататък понеже, си знам хората- никой не успява да намери линк- в третият  пост,давам и класацията.. -ДА СЕ ОТВАРЯ-ДА СЕ ЧЕТЕ... Четене- то сляпото окато прави!

Който иска да опровергае "Топ тен танкс" да заповяда-да опровергава..
Аз ще се изкефя, ако американците танкови разбирачи, ги посрами някой, баш от нашия форум!  ;)
« Последна редакция: Юли 11, 2011, 16:00:02 от sim4o »

БГ История

Re:ТАНК -германски "в превод" и...
« Отговор #26 -: Юли 11, 2011, 15:58:09 »