Автор Тема: Българо-гръцки взаимотношения  (Прочетена 3553 пъти)

Неактивен keyem

 • Редовен
 • *
 • Публикации: 5
 • Респект: 0
Българо-гръцки взаимотношения
« -: Октомври 21, 2010, 15:29:06 »
Провокиран от вчерашната новина, че Перу е дал морски излаз на Боливия, се сетих ,че Гърция има отколешно задължение към България подтвърдено  и от решенията на Лозанския договор от 1923 да даде на България икономически излаз(коридор) на Бяло море(Егейско) ! Защо това не се случва дори когато сме вече съюзници в ЕС,не знам ! Като се има впредвид,че най-краткия път до Бяло море е през Маказа,който проход все още не е открит за преминаване и свободно движение на стоки и хора !
Някой знае ли нещо по темата !?
« Последна редакция: Октомври 22, 2010, 08:55:43 от keyem »

БГ История

Българо-гръцки взаимотношения
« -: Октомври 21, 2010, 15:29:06 »

Неактивен Атил

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 306
 • Респект: -9
 • Булгар
Re:Българо-гръцки взаимотношения
« Отговор #1 -: Октомври 21, 2010, 20:20:54 »
Понеже съм служил от дясната страна на прохода Маказа и добре познавам района,а дядо ми по майчина линия и служил в Гюмюрджина и Ксанти,реших да взема отношение.Наистина,отсреща са села на български помаци и до морето е най-близо.Но не съм говорил с момчето Николай Младенов,масонското майсторче,което е на служба като външен министър.То ще да е най-сведующо по въпроса.Само че се съмнявам дали този въпрос вообще го вълнува...
Колкото до гърците, те ако не им вземеш май не дават,така че България трябва да натисне.Но дали тази република е България и дали това управление и това население са български ...вече аз не се наемам да доказвам.Това делата го доказват а не приказките,и историческите документи.Например договора за присъидиняване към ЕС.Още повече,че не съм го чел и не знам откъде да го намеря.Може би от Държавен вестник,но не знам дали е публикуван там.
А прохода и пътя поне трябваше да отворят досега ...
П.П. И с риск да си навлека неприятности,ще сложа един линк,за планините и проходите...!
Макар от известно време вече да мисля за Ново Зеландските...,но който може ще разбере и ще се сети,или ще си спомни:http://www.youtube.com/watch?v=q1qNnNNpuC4&feature=related
Единственното непобедимо нещо е свободният Дух!!!И него никой не може да ви го вземе!
« Последна редакция: Октомври 21, 2010, 22:38:08 от Атил »
Понеже няма нищо тайно,което
да не стане явно;
И нищо не е станало,за да бъде скрито,
но да излезе наяве.

                         Марк,4:22

Неактивен keyem

 • Редовен
 • *
 • Публикации: 5
 • Респект: 0
Re:Българо-гръцки взаимотношения
« Отговор #2 -: Октомври 22, 2010, 14:36:07 »
И аз не съм чел договора за присъеденяване към ЕС (надали е секретен) но на времето се коментираше за една от клаузите му ,че при влизането си в ЕС страните се отказват доброволно от своя суверинитет. Така наречения "ограничен суверинитет". Незнам старите членки така ли са влизали и те в ЕС !? Но едно от условията е страните кандидат членки да се откажат от свои притенции(икономически и политически) свързани с някакви договори към своите съседи членки на ЕС! Така че погледнато от настоящето време,ние би трябвало да ползваме неограничено пристанищата на Гърция, друг е въпроса на какви цени имайки предвид разликата в стандартите между Гърция и България.

БГ История

Re:Българо-гръцки взаимотношения
« Отговор #2 -: Октомври 22, 2010, 14:36:07 »