Автор Тема: Защо произходът на българите е изцяло ясен  (Прочетена 3769 пъти)

Неактивен truthfinder

 • Участник
 • ***
 • Публикации: 38
 • Респект: 0
 
                                       Защо произходът на българите е изцяло ясен

“Макар и да закъсняваш, ти винаги идваш ИСТИНО”!

Не е нужно да си учен или специалист, за да стигнеш до истината в нашия случай. Достатъчно е да имаш малко познания и добре да ги анализираш, за да прозреш нещата. Оказа се, че ситуацията с произходът на българите е изключителна ясна. Защо? Защото са налице три неща, които са постоянни във времето и пространството в продължение на хилядолетия и не могат да се фалшифицират по никакъв начин. Това са :
1.   Структурата на българския език – неговата граматика
2.   ДНК особеностите
3.   Антропологичните особености
Защо тези три доказателства не могат да се фалшифицират по никакъв начин? Защото структурата на българския език се употребява от милиони носители във всеки един момент, нали във всеки момент някой по света говори на български. А това, което доказва езикът ни, доказват и ДНК особеностите и антропологическите особености. Сиреч, тези три доказателства се връзват едно с друго, като едното не може да се фалшифицира по никакъв начин, което е гаранция и за истинността и на другите две. Даже и за истинността и на други доказателства.

Какво показват тези три неща? Показват, че българите са траки, а така наречените “прабългари” също са траки, завърнали се по родните си места, след дълго странстване.
Славяните - някои се дразнят от това наименование, но по-надолу ще говорим за това, са малък процент от нас. Или българската народност в Дунавска България не е образувана през 9-10 век от новата ера както ни учеха  досега, а българите са един от най-древните народи на света и като такъв съществуват от няколко хилядолетия преди новата ера. Предполага се, че някъде между 6-то и 3-то хилядолетие преди новата ера се образува народността на траките, тоест на българите. И към края на този период, започват да изпадат падежите от българския език, тоест той става аналитичен, какъвто е и до днес. Но най-интересното е, че през целия си живот нашият език се движи, главно, все всред синтетични езици. Точно тази езикова ситуация неопровержимо говори за нашата древност и фактът, че сме траки. Твърдението на Владимир Георгиев, че в езика на траките е имало падежи е твърде съмнително. Защо, за да разберете вземете книгата на Иван Желязков “Кои сме ние?-Езикът, който говорим ни показва това или коя е истината за българския народ”. Намира се на следните места в София-
1.   Верига книжарници “Пингвините”
2.   Книжарница “Български книжици” – градинката пред Централния дом на армията до “Кристал”
Още от тази книга ще разберете съвсем ясно защо сме траки и защо така наречените прабългари, също са траки. Както и ДНК изследвания, древни хроники и други важни неща. Въобще структурата на българския език, вързана с другите доказателства е необоримо доказателство за нашата дълбока древност, за нашия тракийски произход. Най-добре това може да разберете от посочената по-горе книга “Кои сме ние?-Езикът, който говорим ни показва това….”  Преди да напише тази книга , авторът не знаеше, че има регистър на Източната римска империя, в който се посочват към 4 млн. Траки през 6-7 в., не знаеше, че ДНК изследванията, освен че показват и тракийския ни произход, показват и факта, че “прабългарите” са завърнали се траки и още много други, постоянно излизащи доказателства, които езикът безпрогрешно показва. Затова вземете тази книжка – тя е малка и евтина, но с безцено съдържание.
 
Структурата на българския език, вързана и с другите доказателства, показва и друг важен факт. Напоследък, се говори, че славяните били траки. Това не е вярно. Славяните имат общ корен с траките-индоевропейския, но са отделен народ. Славянските езици имат съвсем различна структура от нашия език, наследник на тракийския. Подробностите в посочената по-горе книжка. Хората, които изкарват славяните траки се опират на древни хроники и белези от материалната култура. Но тези доводи, са мого променливи. Знаете, че материалните култури на народите се влияят, знате, че много неща от древните хроники, ако не се вържат с друго доказателство, подлежат на уточняване. Например древните хронисти са наричали турците “перси” и т.н. Затова  освен структурата на езика на славянските народи, и ДНК особеностите им и антропологическите им черти са различни от тези на българите. Другата лъжа е, че сме иранци. Това също не е вярно. Защо? Подробностите пак в посочената по-горе книжка.
Тук във форума не може много надълго да се пише, вземете книжката и ще говорим по нея.
Като прочетете ще разберете, че власите и каракачаните се оказват обособени български общности. Тяхната структура на езика им е като на българския език, затова и антрополог. им особености са като нашите и т.н. Ще се досетите, че истинските потомци на волжките българи могат да се познаят по структурата на местния говор, който хората говорят в Татарстан и околните републики, а не наложения за официален руски език и т.н. 
Въобще книжката ще ви отвори очите, за много неща.


БГ История


Неактивен Атил

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 306
 • Респект: -9
 • Булгар
Re: Защо произходът на българите е изцяло ясе
« Отговор #1 -: Октомври 19, 2010, 21:16:10 »
 :) Още съвсем малко и напълно ще познаеш!Защото булгарските летописци наричат траките-българи и ти казваш обратното,но то пак е едно и също.Другото е че на едните и другите прародината им е Източна Европа  ;)Както и да е ,но това вече наистина е светлина в тунела...
http://www.ivanstamenov.com/2008/12/36/
А това е едно изследване,което води до интересни размисли...
« Последна редакция: Октомври 20, 2010, 09:50:16 от Атил »
Понеже няма нищо тайно,което
да не стане явно;
И нищо не е станало,за да бъде скрито,
но да излезе наяве.

                         Марк,4:22

Неактивен Pomak

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 329
 • Респект: 25
Re: Защо произходът на българите е изцяло ясе
« Отговор #2 -: Октомври 22, 2010, 11:43:39 »
:) Още съвсем малко и напълно ще познаеш!Защото булгарските летописци наричат траките-българи и ти казваш обратното,но то пак е едно и също.Другото е че на едните и другите прародината им е Източна Европа  ;)Както и да е ,но това вече наистина е светлина в тунела...
http://www.ivanstamenov.com/2008/12/36/
А това е едно изследване,което води до интересни размисли...

Драги Атиле,
Цитираш физика Любомир Цонев, който е грамотен колкото тебе по история (ранна) на българите. Най-напред очебийното - в 5-6-7-8-9-10 векове след Христа термин "славяни" не съществува". Той влиза в обръщение главно в документи, произведени от Руската имперска Канцелария едва в 18 в. сл. Христа (според някои - след 15 в., но това е малко вероятно, защото организацията и целите на РИК са създадени по цар-Петрово време, т.е. 17-18 в сл Хр.) Така дотук. Може би тезата на Боцмана да е вярна, че "словене" са били наричани първите християни на Балканите, а и в света въобще след последователите на Исус, а това са коренните жители на Балканите, Долния Дунав и Северното Черноморие. Това са скитите (като събирателно) иначе пелазги, траки, хуни, готи и пр. и пр. до над 100 различни етнонима). Та просто доуточнявам - прародината на скитите е Балканския Полуостров, а не просто Източна Европа. оттук, от Балканите започва тяхната "популационна експанзия" (това е термин от популационната биология и ти препоръчвам да прочетеш малко книги по тая извънредно интересна дисциплина), за да стигне на изток до земите отвъд Байкалското езеро и всъщност да създаде вторични и третични огнища на възникване върху повече от 3/4 от територията на Азия, цяла Европа и част от Северна Африка дори. Но това ще бъде изложено по-подробно в моята скитска теория. Между другото смятам че ще е полезно да прочетеш и книгата на Д. П. Даскалов - "Българите - потомци на царските скити и сармати", 1912 г.
Помака

Неактивен Атил

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 306
 • Респект: -9
 • Булгар
Re: Защо произходът на българите е изцяло ясен
« Отговор #3 -: Октомври 22, 2010, 13:41:56 »
Абе пожелавам успех на всички които ще изследват скитите,а популацията е вървяла от север на юг,а не както се внушава,че човека произлязъл от Африка.Маймуната може и да и е произлязла от Африка и да се е разпространила от там,но специално нашите деди не са от там.
От прекален балкански патриотизъм се хващате за т.нар.автохтонност или местния произход на българите,но аборигенското население тук е било от друг сорт.Така наречената средиземномоска раса.Те са били изтласкани от тук и твърде малко от тях дават принос за българските етноси.Такъв типаж например е политика Иван Костов.Той може да претендира за потомък на коренното население на Балканите с пълно право.
А линка ще го ползвам,при всички случаи изследванията за неизвестното или малко известното са ми интересни.Напоследък съм се настроил на една друга вълна,нахлуват спомени от миналото и за посетителите ще оставя и аз един линк.Хем за забавление,хем като повод за размисъл:
http://www.youtube.com/watch?v=oztG4gSH-k8&feature=related
Понеже няма нищо тайно,което
да не стане явно;
И нищо не е станало,за да бъде скрито,
но да излезе наяве.

                         Марк,4:22

Неактивен saradiva

 • Професор
 • ****
 • Публикации: 60
 • Респект: 13
Re: Защо произходът на българите е изцяло ясен
« Отговор #4 -: Октомври 24, 2010, 01:05:01 »
Здрасти, истинотърсачо!

Защо произходът на българите е изцяло ясен
Я да видим сега защо! :)

“Макар и да закъсняваш, ти винаги идваш ИСТИНО”!
Мотото е поетичен текст - предвещава творчество, а не истинотърсачество, но все пак:

… това, което доказва езикът ни, доказват и ДНК особеностите и антропологическите особености.
Дотук не става ясно какво е онова, което доказва езикът ни, кое е онова, което доказва ДНК-то ни и кое е онова, което доказват антропологическите ни особености /?!?!/

Сиреч, тези три доказателства се връзват едно с друго, като едното не може да се фалшифицира по никакъв начин, което е гаранция и за истинността и на другите две. Даже и за истинността и на други доказателства.
Нещо си се ошашавил, човече! Завързал си неква  бутнешка фльонга, която не знам дали и ти самият можеш да развържеш……. ???  

Какво показват тези три неща? Показват, че българите са траки, а така наречените “прабългари” също са траки, завърнали се по родните си места, след дълго странстване.
Е как пък точно това доказаха „тези три неща”, бе батка?!  ??? И кво е туй велико „странстване” на „прабългарите”?! Къде е индикирано?! Или и ти реши да си като онзи смешник, доцента по актьорски маймунджълъци /пантомима/, дето развя байрака, че българите са пришълци от Иран, след като анализира на полето плюнки от петима иранци, и ги прецени ей тъй на единия поглед, че досущ си мязат с българите. Даже показа снимка с един нахилен иранчо, който се подава от танка и приложи снимка на „хан” Омуртаг, да сме видели всички, че иранецът му е като брат близнак – тъй си мязали/?!?!?!?!/… :D

После – къде в ДНК-маркерите ти успя да „прочетеш”, че българите били „дълго странствали” и кои точно им са „родните места”. Те докато са странствали, тъй ли не опрашиха някоя чужда булка, или са били истински националисти и в това…. :D
Да те запрося и друго – как така българите са траки, като траки са наречени много етноси и малка част от тези етноси са сред популациите, наречени по-късно българи. Ами другите тракийски общности какви са – скрити българи?!  :D
Я виж какво казват историческите книжки, а не песните на Емил Димитров….

Славяните - някои се дразнят от това наименование, но по-надолу ще говорим за това, са малък процент от нас.
Е, аз съм от тези някои, които се дразнят, но НЕ от това наименование, а от УПОТРЕБАТА му - "славянска култура", "славянски етнос", "славянска музика" и пр.. А „славяните” са измишльотина и такива НЯМА индикирани в източниците. Няма и една милионна частица от „славяни” не само в българите, ами и в нито един човек по земята.

Или българската народност в Дунавска България не е образувана през 9-10 век от новата ера както ни учеха  досега, а българите са един от най-древните народи на света и като такъв съществуват от няколко хилядолетия преди новата ера.
Българи са наречени част от балканските популации, които са древни и никъде не са странствали и никакви прииждащи пълчища от народи не са ги претопявали и стопявали. Това е вярно. Но българите като народност СА ОТБЕЛЯЗАНИ в изворите доста по-късно след първото споменаване на названието „българи”…
 
Предполага се, че някъде между 6-то и 3-то хилядолетие преди новата ера се образува народността на траките, тоест на българите.
Ти въобще имаш ли си представа какво значи терминът „народност”?!

И към края на този период, започват да изпадат падежите от българския език, тоест той става аналитичен, какъвто е и до днес.
Това каква връзка има с народността, бе търсачо?! ???

Но най-интересното е, че през целия си живот нашият език се движи, главно, все всред синтетични езици.
Ха?! Я дай пример за „движение” на нашия език сред синтетичните езици! Това ще да е някакъв странен процес, незабелязан от лингвистиката досега?!?!

Точно тази езикова ситуация неопровержимо говори за нашата древност и фактът, че сме траки.
Ти и понятие си нямаш какво означава „неопровержимо говорене”, батка! Нито от древност, нито от факти, нито от траки, нито пък и това какви сме.

Твърдението на Владимир Георгиев, че в езика на траките е имало падежи е твърде съмнително. Защо, за да разберете вземете книгата на Иван Желязков “Кои сме ние?-Езикът, който говорим ни показва това или коя е истината за българския народ”. Намира се на следните места в София..
Е това си е чиста проба рекламна стилистика. При това некадърно поднесена, без грам креатив. Дрън-дрън, купете си, ам по-бързо, че е в ограничени количества. И за да не се стряска потребителя, „купете” е заместено със шекереното „вземете”…

Преди да напише тази книга , авторът не знаеше, че има регистър на Източната римска империя, в който се посочват към 4 млн. Траки през 6-7 в., не знаеше, че ДНК изследванията, освен че показват и тракийския ни произход, показват и факта, че “прабългарите” са завърнали се траки и още много други, постоянно излизащи доказателства, които езикът безпрогрешно показва. Затова вземете тази книжка – тя е малка и евтина, но с безцено съдържание.  
Тук шекерената реклама продължава, ама даже и нагарча – неясен остава апломбът, с който се подчертават недостатъците на автора на книгата – какво не е знаел и от какво си е нямал представа като е седнал да пише такваз „евтина книжка”…

Напоследък, се говори, че славяните били траки. Това не е вярно. Славяните имат общ корен с траките-индоевропейския, но са отделен народ.
Пък НИКЪДЕ НЕ Е ИНДИКИРАН този народ, търсачо.

Хората, които изкарват славяните траки се опират на древни хроники и белези от материалната култура.
Пък ти правиш далеч по-„научното” – фантазираш и рекламираш. Така със сигурност може и да напишеш нещо – подобно на стефанцаневите хроники. Но той поне се пише творец, т.е. съчинител. Пък ти си се вживял като арменския поп в историята –  деус ех махина сред глупаво търсещи историческите факти в … историята.

Знаете, че материалните култури на народите се влияят, знате, че много неща от древните хроники, ако не се вържат с друго доказателство, подлежат на уточняване.
Досега разказваше какво знаел и какво не знаел Ванката /ако туй не си и самият ти/, сега пък реши, че знаеш и какво знаем ние. Кои и какви според теб сме „ние”, бе търсачо – некъв неведущ плебс, всред който ти се спускаш на колесница и пръскаш божествено познание, а?!?!

Например древните хронисти са наричали турците “перси” и т.н.
По-добре се сети, че всички хронисти от всички времена винаги са наричали „луд” всеки, който месиански говори за нещо, дето не разбира. Днешните специалисти си имат и конкретна диагноза за подобен случай.
 
Като прочетете ще разберете, че власите и каракачаните се оказват обособени български общности. Тяхната структура на езика им е като на българския език, затова и антрополог. им особености са като нашите и т.н.
Аха значи безумните ти мисли стигат и такива висоти – които говорят един и същ език, имат и една и съща външност. Обама обаче хич не мяза на Буш. Пък и двамата са американци и двамата президенти и двамата говорят един и същ език… А?

Въобще книжката ще ви отвори очите, за много неща.
Тц, ще си спестя такова „проглеждане”, бате.
Ама пък ти поднасям коментар на твоя постинг, белким ти светне следното:
Не като напишеш книга, трябва да я предлагаш на тезгях във форум. А преди това. Постваш части от проекта и чакаш пираниите. Или пиратите.  Критиките им са важни, защото ти показват онова, което трябва да подсилиш като аргументи, както и онова, което е невярно или пък е пълна глупост. След като насъбереш мнения или ги ползваш като коректив за книгата си и трошиш парици по издателства, или пък никога не я издаваш, щото разбираш, че не струва.
Аз лично няма да я прочета – анонсът ти е безобразно написан, а вероятно той е образ и подобие на самата книга.
Да си жив и здрав. Това е по-важно. :)
« Последна редакция: Октомври 24, 2010, 01:10:28 от saradiva »

Неактивен truthfinder

 • Участник
 • ***
 • Публикации: 38
 • Респект: 0
Re: Защо произходът на българите е изцяло ясен
« Отговор #5 -: Октомври 25, 2010, 09:17:35 »
 
   Благодаря за пожеланието да съм жив и здрав! Най-важното в достигането до истината е да няма жлъч и чувствата да са добри! Лошото е, че нямамам време да пиша и отговарям. Така се случи напоследък. Това не е бягство. За ДНК-изследванията се писа и във в-к "Труд", преди време и т.н. Че траките са народ и са нашата основа, говори и фактът, че през 1972 г. се открива институт по Тракология. Без да има достатъчно материал, не може да се открие цял институт. Но трябва да имаш повече познание по лингвистика и да прочетеш книжката, за да разбереш нещата. Това, че не искаш си е твой проблем. Хора, които са специалисти, оценяват книжката много високо. Ето форумът, в който има статия, в която се говори за ДНК-изследвания, които посочват, че така наречените прабългари са завърнали се траки - imperio.forumotion.com/forum-f8/topic-t2931-30.htm или www. imperio.biz - Общи форуми - История, археология - статията-"Ех тези наши учени!" Можеш да направиш справка. В момента езиците на всички народи, които ни заобикалят са синтетични. Езиците на народите , с които сме имали досег в миналото, също са синтетични и в момента са синтетични. Езиците се развиват от синтетизъм към аналитизъм. Но затова трябват хилядолетия. Това, ясно, говори колко е голяма нашата древност. Но тук не може да се говори нашироко. Затова книжката трябва да се прочете. Нещата са много прости и ясни. Имаш си право на мнение, но поне не пречи на другите да прочетат книжката и да преценят.
 Бъди жив и здрав и нека винаги да спазваме добрия тон!
 

БГ История

Re: Защо произходът на българите е изцяло ясен
« Отговор #5 -: Октомври 25, 2010, 09:17:35 »