Автор Тема: Мадарския грифон  (Прочетена 2748 пъти)

debozman

  • Гост
Мадарския грифон
« -: Август 18, 2010, 09:54:09 »
Вярно е, че Мадарския Грифон е опако животно и гледа в опаката посока, а не накъдето гледа Прабългарския Мадарски конник. Вярно е, че не става и за символ на марионетни правителства, прекалено е царствен, прекалено е внушителен, и дори прекалено е по-нависоко от Мадарския конник. Вярно е, че да се види трябва много да си вдигне главата човек, а хората свикнат ли да вдигат глави, само неприятности за управниците. . . .

И така, стои си Мадарския Грифон на високото и се чуди, какво толкова интресно има у едно копитно  по-долу с каквото се прехранва ? И на хората се чуди, тези които го изработиха къде се дянаха, други лъвове ли изработват, та днешните посетители само с добитъка под него се занимават ? Стои и чака Грифона, кога хората които ГО изработиха ще се родят отново и ще го забележат, наместо да се занимават с нещастното тревопасно под него !

 На днешният българин  Грифон не му е нужен. Дай му на българина овца, коза, домуз и турски гюбек - е те такива неща, та като види кон, да се прехласне.

Грифона е за тези българи, които още не са се родили.
« Последна редакция: Август 18, 2010, 09:56:14 от B. Georgiev - bozman »

БГ История

Мадарския грифон
« -: Август 18, 2010, 09:54:09 »