Автор Тема: ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?  (Прочетена 71917 пъти)

Неактивен лаутаро

 • Участник
 • ***
 • Публикации: 39
 • Респект: 0
Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
« Отговор #45 -: Септември 04, 2010, 00:13:16 »
И аз съм русофоб.
Първо защото Русия е последната европейска колониална империя, която държи своите владения.
И второ защото тя вероятно ще е причината за Трета свет. вой. Забележете причина, а не причинител. Тенденцията е все повече богатствата от територията на Рус. да изтичат към Китай, а не към Европа (както беше до скоро) съответно с получените пари за суровините руснаците си купуват стоки (все повече китайски), в същото време политическата ориентация на страната бавно но сигурно се ориентира на запад. Така ако след 10 или 110 г. има ,,сблъсък на цивилизациите" - Далекоизточна водена от Китай и Европейска, Западна или Християнска както там искате я наречете водена от САЩ, Русия ще е ябълката на раздора. Тя ще е в политическата сфера на влияние на европейската цивилизация понеже руснаците духовно, културно, религиозно, езиково... са мн. по-близо до германците или французите от колкото до японците или корейците. В същото вр. ще е не офицялно но и мн. сигурно в икономическата сфера на влияни на мощната китайска икономика.
Това разбира се е по Хънктинктън но през очите на човек, който е видял след повече от 15 г. след написването на ,,Сблъсака на цивилизациите", че нещата се развиват горе-долу по сценарий само дето китайците за години са постигнали това, което авторът е очаквал те да постигнат за десетилетия  ;D.

БГ История

Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
« Отговор #45 -: Септември 04, 2010, 00:13:16 »

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
« Отговор #46 -: Септември 04, 2010, 08:14:52 »
Абе ,уж интелект кипи от всякъде и всезнайковщина ,пък най-важното липсва-да се зачита правото на всеки да има мнение.То,обидите са си чисто...грухтене и доказателство за "не народ,а мърша.."и с това ще свърша!

Правото на мнение винаги съм го уважавал!...но като мнението е,меко казано, тъпоумно...обикновенно питам мнението дали е съгласувано със Старшата сестра....Например все още не мога да разбера,как е възможно да има мнение,че не сме славяни,при условие,че съвсем повърхностен поглед,без да е лингвист човек (аз не съм) показва близостта на българския и да речем чешкия!
Мнения,които противоречат на науките Физика,Химия,История,Математика опоказват интелектуалното ниво на изказващият ги,и нищо друго!

Неактивен Sur

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 488
 • Респект: -30
 • КОЛЕКЦИОНЕР НА ВРЕМЕ
Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
« Отговор #47 -: Септември 04, 2010, 08:52:33 »
Ето и за теб "спешъл фор ю"едно филмче!Да,аз съм "господин никой",обаче Антон Дончев е академик!Ти академик ли си? http://vbox7.com/play:3a019952
Ей,и се вземи "пакетчето захар",за което говори Дончев!
БОГ Е ДАЛ НА ЧОВЕКА СВОБОДНА ВОЛЯ,КОГО ДА ОБИЧА И КОГО - НЕ!СПОРЕД ДАДЕНАТА МИ ОТ НЕГО СВОБОДНА ВОЛЯ,НЕ ОБИЧАМ РУСНАЦИ,РУСКИНИ И РУСОФИЛИ!

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
« Отговор #48 -: Септември 04, 2010, 10:58:49 »
Многократно съм споменавал,че съм всъщност инженер!Не съм никакъв академик нито пък учен...но не се смятам за по-глупав от академиците.След като според академиците,един кон би трябвало да измине 300 км.на денонощие,и това се твърди със сериозност,и след като руски академици вярват на Теофан за трансцеденталната му География си мисля,че и сред академиците много народ на червени хапчета...питай Боцмана,ако не вярваш.
Що се отнася до фобиите-агорафобии,фобии от тясно пространство,русофобии...хубаво е ,да се признава,че има проблем-това е първа стъпка към лечението!Хубаво е човек,ако има фобия да я спомене-аз съм русофоб,например,или...аз съм агорафоб!За Старшата Сестра това,мисля си,също ще е важно!
Сега-за германците-за тях споменах..ами уважаваният от всички нас д-р Чилингиров е подложен от 10.05.2010 г. на истинска кампания от страна на Хумболдтовия Университет и в.-к Шпигел...касае се отново,за "Случеят Батак"за Балева и проф.Брундбауер(той е професор!..а аз не съм! :(..)...това разбира се не е случайно,а е заради застъпваната ярко от Чилингиров и младите историци около него готска теза-разобличаваща антинаучната германска!
http://www.ivanstamenov.com/2010/07/2079/
http://www.ivanstamenov.com/2010/05/1447/

Та в момента съм на антинемска вълна,въпреки че им ям хляба...а фобиите е хубаво да се лекуват!

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
« Отговор #49 -: Септември 04, 2010, 11:13:49 »
Ето още за "Митът Батак" и как братята немци търсят под воле теле-против България,естественно...
http://de-zorata.de/bulgaria/builders-and-destroyer/237-batak-sled-batak.html
А за Русия-от къде идва думата "рус"-според Вернадски,а той е Академик, е означавала "светъл"..и Вернадски намира аналогия в днешният осетински-"рохс",уж осетинския,близък до древноаланския...Академи,академик,ама не знае всички езици по света и не знае,че си има и в момента език на който "светъл човек" си е точно-"рус"!
Ще напиша,изчакайте,и за Боян Магьосник-"древноруския" славей...и за Великата княгиня Олга...и за Добрин Никитич багатур,и за Княз Светослав и прическата му-бръсната глава с оставена опашка!
Всъщност,за аналогиите между "Словото.." и "Дъщерята на Шан" са писали и други хора-ако искат да кажат нещо по въпроса-ами в темата "Киевска Рус-българска държава!" да добавят нещо....
« Последна редакция: Септември 04, 2010, 11:19:13 от sim4o »

Неактивен Sur

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 488
 • Респект: -30
 • КОЛЕКЦИОНЕР НА ВРЕМЕ
Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
« Отговор #50 -: Септември 04, 2010, 19:45:42 »
"Та в момента съм на антинемска вълна,въпреки че им ям хляба...а фобиите е хубаво да се лекуват!"
/извинявам се,че не съм наясно с ваденето на цитати/

Абсолютно вярно!И тъй като е невъзможно да има човек без фобии,сподели моля,опита си в борбата със своите!
БОГ Е ДАЛ НА ЧОВЕКА СВОБОДНА ВОЛЯ,КОГО ДА ОБИЧА И КОГО - НЕ!СПОРЕД ДАДЕНАТА МИ ОТ НЕГО СВОБОДНА ВОЛЯ,НЕ ОБИЧАМ РУСНАЦИ,РУСКИНИ И РУСОФИЛИ!

Неактивен Sur

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 488
 • Респект: -30
 • КОЛЕКЦИОНЕР НА ВРЕМЕ
Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
« Отговор #51 -: Септември 04, 2010, 19:56:40 »
 ;)Бе кви панславистки симпатии да ме тресат,като виж кво си имаме
http://pixelmedia.bg/blog/index.pcgi?post_id=200
Впрочем,в момента се провежда едно много интересно проучване касаещо наследниците на емигриралите от комунизма българи в САЩ и Австралия.Крайните резултати ще бъдат обявени около средата на следващата година.За сега безусловно се доказва че са емигрирали изключително интелигентни личности и успехите на потомствата зад граница са доказателство за това.Та ,така де комунистите прогонили....качествения материал :'(
БОГ Е ДАЛ НА ЧОВЕКА СВОБОДНА ВОЛЯ,КОГО ДА ОБИЧА И КОГО - НЕ!СПОРЕД ДАДЕНАТА МИ ОТ НЕГО СВОБОДНА ВОЛЯ,НЕ ОБИЧАМ РУСНАЦИ,РУСКИНИ И РУСОФИЛИ!

Неактивен лаутаро

 • Участник
 • ***
 • Публикации: 39
 • Респект: 0
Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
« Отговор #52 -: Септември 04, 2010, 20:34:09 »
Ама някой от вас чел ли е изобщо сборника Батак като място на паметта? Или всичко което знаете е дошло от медиите? Май от в. Шпигел са до някаде прави като обвиняват българското общество в истерия и нетолерантност спрямо една българска докторантка и един немски доктор по история на искуството или нещо такова но не и история.
Ще обясня възможно най-кратко. Двамата са типични представители на мн. модерното от поне 20-30г. течение в историята наречено модернизъм. То вече стана постмодернизъм ама нейсе. Според модернизмът историята е задръстена и безинтересна!?! заради дати, имена, войни, въстания, омраза, кръв... И трябва да се наблегне на историята на ежедневието. Майка на тази идея е хваленият от всички но не разбран от никого Жак льо Гоф.
До тук нищо лошо проблема е че модернизма започна да се изражда и най-напред всичко свързано с политическата история, а после дори свързано с чистите историци започна да се приема като ерес, която не заслужава да се чете и понеже не може да се изгори трябва да се остави сама да си изгние по равтовете на библиотеките.
М. Балева и У. Брундбауер не са единствените странни птици, които се подвизават у нас (такива идват от Виенския университет от поне 10г.) просто са единствените, които направиха скандал. Те това са и искали на принципа, че лоша реклама няма. Иначе там клането не е отречено, нито е използвана някаква сложна чуждица, която да замести думата калане. Просто едни изкуствоведи съсредоточават вниманието си върху една картина, която малцина българи познават. Така както днес ако не беше тази истерия малцина щяха да познават и тяхната глупост, а от Шпигел нямаше изобщо да са разбрали за случващото се у нас. В края на краищата можем ли да виним един вестник, и то този :), че е представил изкривено отражение на публикациите в българските медии вместо да чете публикациите в научните издания след като дори хората интерсуващи се от история не ги четът, а ги заместват с написаното в популярната преса.

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
« Отговор #53 -: Септември 05, 2010, 09:06:53 »
1.По принцип фобиите е хубаво да се лекуват!...
2.Първата стъпка към лечението е,да си признаеш,че имаш фобия..
3.А за немският скандал (Митът Батак),лично аз,съм си от самото начало запознат..и съм активен участник в защитата на Българщината..а може би има и хора незапознати?!?...разчитащи само на медии и неинтересуващи се...сигурно има!
4.Ако проучиш фактите,може би,фобиите ти ще намалеят-ето, доказа се,че в Русия се тълпят милиони мигранти от къде ли не...това не се знаеше от общественноста у нас!Като се напълни с жълти,или по-тъмни, изповядващи Исляма,те-мигрантите може,по демократичен път да вземат и властта там-и тогава никакво място за фобия няма да има?!? :-\ :-\..Въобще за какво разглеждахме числото на мигриращите в Русия?Когато там се заселват много хора от разни места-фобията ни трябва да намалее...?!?
5.За фобиите свързани с края на света!
..и пророчествата-на Ванга-за началото на войнатае  свързано със Сирия,или пророчествата които е чело момчето-за Русия...ами и да имаме фобия и да нямаме-това което ще стане не можем да го изменим!Хубаво е,да се обърнем и към най-тъмните си страхове и да се преборим с фобията. Обикновен психотренинг помага!Или психоанализа...не мога да дам компетентен съвет,но си има и доктори..
6.Надявам се,че пускането на такава ,малко неясно дефинирана тема,и всички дискусии тука,ще са част от борбата с фобията и лечението!

Неактивен Sur

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 488
 • Респект: -30
 • КОЛЕКЦИОНЕР НА ВРЕМЕ
Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
« Отговор #54 -: Септември 05, 2010, 15:08:58 »
По принцип ,си прав.Само че,понякога фобиите са полезно нещо,що се касае до....засилване на имунитета и следвайки принципа за самосъхранение.Колкото до това дали темата е неясна... :Dна мен си ми е ясна,а гледам и на други.Следователно...повредата е в твоя телевизор!
Сега ще постна кво казва уикито по въпроса и онези прекрасни думи на Захари Стоянов,който все пак си е НЯКОЙ!!,а не анонимен таласъм от нета...

Преди Освобождението общественото настроение в България е предимно русофилско, тъй като с непосредствената намеса на Русия се свързва най-реалистичния сценарии за евентуалното освобождаване на България от турско робство.

След Освобождението, опитите за намеса на Русия за намеса и контрол на вътрешната политика на княжество България карат много хора да съзрят новата опасност за свободата и просперитета на младата държава. Те се обявяват против намесата на Русия във вътрешнополитически въпроси на Княжеството и за по-голяма дистанцираност на външна политика.

Особено след кризата около абдикацията на княз Александър I Батенберг, русофобските кръгове вземат явно преимущество. По времето на последвалото управление на Стефан Стамболов, българските контакти с Руската империя почти са прекратени. Сред известните с русофобските си възгледи интелектуалци и революционери е Захари Стоянов, който казва: "Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!"
БОГ Е ДАЛ НА ЧОВЕКА СВОБОДНА ВОЛЯ,КОГО ДА ОБИЧА И КОГО - НЕ!СПОРЕД ДАДЕНАТА МИ ОТ НЕГО СВОБОДНА ВОЛЯ,НЕ ОБИЧАМ РУСНАЦИ,РУСКИНИ И РУСОФИЛИ!

Неактивен лаутаро

 • Участник
 • ***
 • Публикации: 39
 • Респект: 0
Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
« Отговор #55 -: Септември 05, 2010, 16:35:44 »
Проблемът с Митът Батак е именно в медиите. Ако не беше истерията раздухана от тях днес колко щяха да са тези прочели сборника? И колко от прочелите го щяха да му обърнат сериозно внимание? Не казвам, че е трябвало да е мълчи, а че е трябвало да се каже това, което е написано по възможност от хора разбиращи, а не от търсещи сензация и скандал журналисти, които никога не са чели З. Стоянов или Макгахан ама сега са тръгнали да плачат за тях.
Но има и проблем сред научната общност (българската, а не немската) и той се казва проф. Кръстьо Манчев. Запознати ли сте с тезите му? Не мога да ги отдам на друго освен на годините му. Той се опитва в изворовата база да търси факти в подкрепа на Балева и Брундбауер, които все пак се занимават само с една картина. Резултатът е пълна глупост. Вижте сами http://e-vestnik.bg/7608. Има ли смисъл да коментирам?


Захари Стоянов, който казва: "Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!"
След освобождението русофилството си остава водещата наглсаса в българското общество. З. Стоянов е един политик, а не публицист за мнозинството българи и съответно не изразява обществените нагласи. Такъв той ще стане чак след смърта си. Русофилството е основно оръжие на пополистите, а също така русофилите сред интелигенцията не само говорят но и действат. За пример ще дам ген. Г. Вазов.

1.По принцип фобиите е хубаво да се лекуват!...

Хубаво е ама аз освен русофоб и германофоб съм и евреофоб (антисемит с фоб). Причините са ясни - те управляват света, виновни са за 1 и 2 свет. войни, финансовата криза, кризата в Близкия изток и тази с пшеницата... Вярно не съм го чел при пророка според един :) или историка, според повечето други С. Хънтингън но пък може да се прочете на толкова др. места.

Неактивен Sur

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 488
 • Респект: -30
 • КОЛЕКЦИОНЕР НА ВРЕМЕ
Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
« Отговор #56 -: Септември 07, 2010, 06:48:33 »
БОГ Е ДАЛ НА ЧОВЕКА СВОБОДНА ВОЛЯ,КОГО ДА ОБИЧА И КОГО - НЕ!СПОРЕД ДАДЕНАТА МИ ОТ НЕГО СВОБОДНА ВОЛЯ,НЕ ОБИЧАМ РУСНАЦИ,РУСКИНИ И РУСОФИЛИ!

Неактивен Атил

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 306
 • Респект: -9
 • Булгар
Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
« Отговор #57 -: Септември 07, 2010, 17:26:46 »
Ходил съм да гледам мумията,имаше бая народ,после отидох да видя и тази на Г.Димитров,нямаше никой,но мумиите общо взето си приличат.Тоя тука го изгориха,което е много правилно и има значение.Същото трябва да го направят и с Ленин и сигурно един ден ще го направят.Едва ли той е съществото,което заслужава мумия...
Фобиите,като инстинкт за самосъхранение са полезни за човека.Например аз съм развил фобия към бившата си жена-рускиня.И от това само спечелих.
Но има и една приказка-"Заради Илия да не намрази човек и Св.Илия...",така,че една фобия или две са достатъчни.
Многото негативизъм почва да се връща обратно без да го усети човек.Темата е ясна и се връзва ,както с историята,така и с политиката и психологията.
Мойта дума беше за Ленин в случая.Най-добре е да го изгорят!
Понеже няма нищо тайно,което
да не стане явно;
И нищо не е станало,за да бъде скрито,
но да излезе наяве.

                         Марк,4:22

Неактивен Sur

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 488
 • Респект: -30
 • КОЛЕКЦИОНЕР НА ВРЕМЕ
Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
« Отговор #58 -: Септември 07, 2010, 17:41:44 »
Не става дума за...мумията,а за символиката й!Нежеланието на Русия да се раздели с това на което е символ тази мумия!Още повече че този човек е бил с увреден от сифилиса мозък!?
Лично аз,не бих имал за ...идол/да го наречем/изперкал сифилитик.Незнам...не ми звучи приемливо в 21 век.
БОГ Е ДАЛ НА ЧОВЕКА СВОБОДНА ВОЛЯ,КОГО ДА ОБИЧА И КОГО - НЕ!СПОРЕД ДАДЕНАТА МИ ОТ НЕГО СВОБОДНА ВОЛЯ,НЕ ОБИЧАМ РУСНАЦИ,РУСКИНИ И РУСОФИЛИ!

Неактивен Атил

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 306
 • Респект: -9
 • Булгар
Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
« Отговор #59 -: Септември 07, 2010, 19:07:35 »
Такъв е бил,затова тук на едно място споменах за книгата на Григорий Климов "Князът на този свят".
Те явно смятат СССР за своя история,този мовзолей също.Но може и да решат един ден да го изгорят.
Освен това повечето не го възприемат така.Всъщност те са дали инструкции на българските учени да не популяризират"Джагфар Тарихи"!Това го разбрах тия дни.И както се вижда тези инструкции се спазват...?Така че робът бая още ще има да се бори за свобода!
Понеже няма нищо тайно,което
да не стане явно;
И нищо не е станало,за да бъде скрито,
но да излезе наяве.

                         Марк,4:22

БГ История

Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
« Отговор #59 -: Септември 07, 2010, 19:07:35 »