Автор Тема: Защо Tusci и Etrusci , а не Rasni ?  (Прочетена 14438 пъти)

Неактивен Атил

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 306
 • Респект: -9
 • Булгар
Re:Защо Tusci и Etrusci , а не Rasni ?
« Отговор #15 -: Юли 26, 2010, 09:41:54 »
Хубаво,че си се засегнал защото точно това съм искал.Социалния ти статус и произход не са най-важното нещо.Заради такива дървени философи като тебе винаги сме били прецаквани и бити и във войните и в политиката.А със "Звено"не ми се хвали защото няма нищо за хвалене а е точно обратното.Те и БЗНС станаха "врагове на народа",когато му дойде времето а преди това бяха техни другари.Аз също се водя по източниците,но тези които ме водят до истината ,защото иначе интереса към историята е съмнителен!
Много си тъп,свързваш неща които нямат никаква връзка помежду си!Исляма няма нищо общо с булгарската култура,поне до 9-ти век ,когато става държавна религия на една част от булгарите!
А иначе можеш да си дрънкаш и да си пишеш каквото искаш,но всеки си намира майстора!А аз съм голям майстор в много отношения!Бойни изкуства например почнах да тренирам в гр.Тюмен още от 1986год.,и първата ми любовница там беше от школата на КГБ...Хората ме приеха като човек там а не като тук- за "фашист"!Заради дядо ми и брат му или по-точно за да изчезна зад борда...
« Последна редакция: Юли 26, 2010, 22:37:56 от Атил »
Понеже няма нищо тайно,което
да не стане явно;
И нищо не е станало,за да бъде скрито,
но да излезе наяве.

                         Марк,4:22

БГ История

Re:Защо Tusci и Etrusci , а не Rasni ?
« Отговор #15 -: Юли 26, 2010, 09:41:54 »

Неактивен бугарашъ

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 247
 • Респект: 28
Re:Защо Tusci и Etrusci , а не Rasni ?
« Отговор #16 -: Юли 26, 2010, 22:32:42 »
Всички татари ли са тип "Гесер"? ;)
Всички хора са произлезли от маймуните,а македонците-от българите!

Неактивен Атил

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 306
 • Респект: -9
 • Булгар
Re:Защо Tusci и Etrusci , а не Rasni ?
« Отговор #17 -: Юли 26, 2010, 22:59:48 »
Не,не са всичките такива.Но има и такова течение"татаристи",то е нещо подобно на "македонистите".Днешната република Татарстан има почти същите проблеми с идентичността и легитимността като република Македония.Самоче там е вече в много по мека форма.Българите си имат организация,издават вестник,имат общоруски сайт и т.н.Няма да е чудно ако един ден си върнат народностното име,включително и на републиката.
Аз съм отскоро в сайта,но четох малко от този Гесер Курултаев ли беше...?Наблягаше нещо на алтайския произход ли?От такъв произход са кара-китаите,които са монголоиди.От такъв произход са и истинските татари.За това за един булгар и в миналото и сега е кръвна обида да го наречеш-татарин!
Това те най-добре могат да го обяснят.Алтай е бил булгарска колония,владение,но никакви булгари не произлизат от там или от Северен Китай,или дори от Средна Азия.
Булгарите са източно-арийски народ и тяхнато прародина е Източна Европа.
Доколкото знам на събора в Копривщица сега ще има една група деца от Волжска България...
Понеже няма нищо тайно,което
да не стане явно;
И нищо не е станало,за да бъде скрито,
но да излезе наяве.

                         Марк,4:22

debozman

 • Гост
Re:Защо Tusci и Etrusci , а не Rasni ?
« Отговор #18 -: Юли 29, 2010, 23:57:53 »

Много си тъп,свързваш неща които нямат никаква връзка помежду си!Исляма няма нищо общо с булгарската култура,поне до 9-ти век ,когато става държавна религия на една част от булгарите!
  --- На българите в Манифия чоджум – по Волга, само там.


А иначе можеш да си дрънкаш и да си пишеш каквото искаш,но всеки си намира майстора!
  --- Ти вече си го намери – не се съмнявай.

А аз съм голям майстор в много отношения!
  --- В хващания за палците в тюменската баня например.

Бойни изкуства например почнах да тренирам в гр.Тюмен още от 1986год.,и първата ми любовница там беше от школата на КГБ...
  --- Ами отттам си – нали ти го предсказах в другите постове – поредният червен десантчик.
 
Хората
  --- Комунягите от КГБ.

 ме приеха като човек там
--- Не човек а, „желязо”.

 а не като тук- за "фашист"!
  -- А, фашист – не. Червена марионетка – ДА.

Неактивен Атил

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 306
 • Респект: -9
 • Булгар
Re:Защо Tusci и Etrusci , а не Rasni ?
« Отговор #19 -: Юли 30, 2010, 09:51:06 »
Твоите йезуитски номера и дървени философии няма да минат, нито при мене нито никъде повече.Това се отнася за всичките примати с мераци за ментори и манипулатори!По-голяма философия от народната мъдрост няма.Хората са казали:"На лъжата краката са къси!"
Ти основно с това се занимаваш в този форум.Дали е нарочно или без да искаш не знам,но ако не е нарочно, вземи се пообразовай малко,прочети и някоя българска книга ,за да научиш нещо за историята ни.Не публицистика или художественна литература.Като начало ти препоръчвам-"Кратка история на българския народ", изд."Ровита",Велико Търново,2004год.Купил съм я за дъщеря си и я приемам като добро помагало по история,за зрелостници и кандидат-студенти.По нататък може да минеш към нещо по-сериозно,например-"Формиране на старобългарската култура" от Станчо Ваклинов.Обаче май последното издание е от 1977год.А не би трябвало...
И няма нужда да занимаваш българите толкова много с латинците и техните извори,но по-добре организирайте една делегация за Ватикана.Да питате папата къде са въпросите  на нашия Борис-Михаил?Защо ги има само отговорите и то далеч не на всички въпроси?Историята е занимание за умни хора,които могат да мислят а не само да цитират чужди писания и да повтарят чужди мисли.Затова аз с тебе повече няма да се занимавам.
Понеже няма нищо тайно,което
да не стане явно;
И нищо не е станало,за да бъде скрито,
но да излезе наяве.

                         Марк,4:22

debozman

 • Гост
Re:Защо Tusci и Etrusci , а не Rasni ?
« Отговор #20 -: Юли 31, 2010, 21:36:07 »

 Твоите йезуитски номера и дървени философии няма да минат, нито при мене нито никъде повече.
--- Че ти ако мислиш, че твоите писания струват и 3 стотинки от старите – много се лъжеш.  Твоите писания са без-ценни Атил Баба.   

Това се отнася за всичките примати с мераци за ментори и манипулатори!
--- Айде не налитай на братчедите си сега. Какво са ти направили маймуняците. Ходи при Тюменката - специалистки са си там. 

По-голяма философия от народната мъдрост няма.Хората са казали:"На лъжата краката са къси!"
--- Брей, и една поговорка знаеш. Кой ти я, продиктува, бе Баба Атил ?     


Ти основно с това се занимаваш в този форум.
--- Тцъ, на приматите от твоя сорт може така и да изглежда, ама тук давам СРАВНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, от това което Е, за това което се счита че е, но не е.  Не се мъчи да го вдянеш – млад си още за такива словосъчетания.     

Дали е нарочно или без да искаш не знам,но ако не е нарочно, вземи се пообразовай малко,прочети и някоя българска книга ,за да научиш нещо за историята ни.
--- Абе смотаняк, аз съм платил 1500 евро да ми домъкнат библиотеката от българско в Мадрид. 37 кашона с книги - всеки по 30 кг..  Ти толкова опаковъчни хартийки за семки не си виждал.   

Не публицистика или художественна литература.Като начало ти препоръчвам-"Кратка история на българския народ", изд."Ровита",Велико Търново,2004год.
--- Ти си най-тъпия мингянин който се явява в публичното постранство. Българската история е индикирана от 1600 до 2300 г. преди това бе, неграмотник истамбулски..     


Купил съм я за дъщеря си и я приемам като добро помагало по история,за зрелостници и кандидат-студенти.
--- Да ти е жива и здрава дъщерята. Сигурно ще й стигне да чете до пенсия, ако е като тебе.     

По нататък може да минеш към нещо по-сериозно,например-"Формиране на старобългарската култура" от Станчо Ваклинов.Обаче май последното издание е от 1977год.А не би трябвало...
--- Ей, ти осми клас имаш ли завършен ? Ще ме изумиш бе ?!  Я си покажи удостоверението тук.     


И няма нужда да занимаваш българите толкова много с латинците и техните извори,но по-добре организирайте една делегация за Ватикана.
--- Те мангасари като теб ги организират тези работи. Отиват да ударят по една свирка на Папата, след това до Москва, свирка на московския Патриарх, след това се връщат у Исталбул – свирка на Вселенския и след това се връщат в БАН и другите подобни папагалски заведения, да ги перкат до следващата "свиркова" година.     


Да питате папата къде са въпросите  на нашия Борис-Михаил?
--- Въпросите от Гази Баба искаш да кажеш ? Включи се в следващата екпедиция на БАН за Рим. И след „процедурата” си го питай сам. Аз ще отскоча само до някой женски манастир в околностите на Мадрид, да не ти чупя хатъра.     

Защо ги има само отговорите и то далеч не на всички въпроси?
--- Че ти не си виждал въпросите, а пък вече знаеш, че отговорите не били „комплект” ?! Ай, джанъм, да не си пророк уйе ?     

Историята е занимание за умни хора,които могат да мислят а не само да цитират чужди писания и да повтарят чужди мисли.
--- Че кой преписа от букварчето за отговорите на папа Николай – Атил Баба.     

Затова аз с тебе повече няма да се занимавам.
--- Проблема си е твой. Лично аз, ще ти бия шутове в задника, където и да ми се мернеш с маймунски писания в българоговорящи форуми. Знам ти и стила на писане така че и да си смениш ника, няма да ти помогне.(Първо те мислех за Курултаеца, ама не си. Онзи ненормалник беше по-интелигентен.) За мен е удоволствие да сега папагалски глави. Колкото по-сека – по-млад ставам. .     

Неактивен Атил

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 306
 • Респект: -9
 • Булгар
Re:Защо Tusci и Etrusci , а не Rasni ?
« Отговор #21 -: Август 17, 2010, 10:28:32 »
Господин Маймун!Имаше доста хора с мераци за шутове да бият но накрая си останаха посрани до шията,защото самите вие сте шутове!
Като си си разпасал пояса в този форум да не си мислиш,че струваш повече от 1 стотинка?
Етруските са се самонаричали-"Туски"!И са огузо-булгари!
От българската история никакво понятие нямаш,също като писачите на твоите смешни източници!
Анадъму?Понимаеш нет?
Пет пари не давам за такива като теб, но тук влизат и млади хора ,затова твоите идиотщини не трябва да се оставят просто така да смърдят.Нали така?
 
Понеже няма нищо тайно,което
да не стане явно;
И нищо не е станало,за да бъде скрито,
но да излезе наяве.

                         Марк,4:22

debozman

 • Гост
Re:Защо Tusci и Etrusci , а не Rasni ?
« Отговор #22 -: Август 19, 2010, 12:23:57 »
Господин Маймун!
--- Кажи Баба Атил, пряк потомъко на Крум Страшни. Бре, чак тръпки ме побиват от страшното ти родословие. Аз съм само Божие Творение, едно нищожество пред манафската ти и продажна тюркофилска самоиндикация под формата на  пръдня, разпространяваща турските болни мега-идеи.

Като си си разпасал пояса в този форум да не си мислиш,че струваш повече от 1 стотинка?
--- В момента струвам 89 678 евро като жив и 189 678 евро като мъртъв. Това е моята цена. Ти колко лирети си бе турско мекере ?


Етруските са се самонаричали-"Туски"!
--- Точно така е изписано в надписите, които на наименовани „етруски”.

И са огузо-булгари!
--- Това е според манафската версия на рязаните говеда – твоите работодатели. Тя няма исторически писмени дадености.

От българската история никакво понятие нямаш,също като писачите на твоите смешни източници!
--- Почти всичките ми източници са наличните първоизточници, на разположение в нет. пространството. Твоите „сериозни” източници от пророк Мохамед ли са ?


Анадъму?Понимаеш нет?
--- Понимаю обрезанный заяц, понимаю.

Пет пари не давам за такива като теб,
--- Че кой ти иска мърлявите грошове, бе баба Атил. Имай си ги и си купувай там – боза, локум и мед за задника, след посещения в истамбулската баня.

 но тук влизат и млади хора ,затова твоите идиотщини не трябва да се оставят просто така да смърдят.Нали така?
--- Е, моите писани и в наличност източници, не могат да се сравняват с твоите мохамедански фантасмагории очевидно. Ти предаде ли поздрави на Кара Тенгиз и Кулу Ихмадулин от Боцман Режитопташакларъ, специалист по безкръвно обезмадурчване на манафи от турските измекярски джендеми ?.

« Последна редакция: Август 19, 2010, 12:26:07 от B. Georgiev - bozman »

Неактивен Атил

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 306
 • Респект: -9
 • Булгар
Re:Защо Tusci и Etrusci , а не Rasni ?
« Отговор #23 -: Август 19, 2010, 12:41:47 »
Родословието си аз го знам за разлика от тебе?Макар че не съм рязан.Но и да бях нямаше да направя трагедия от това.
Етруските макар и огузо-булгари и те не са били рязани.
А цената на такива като мене е безценна...,тя не се измерва с материални стойности!
Недей да се мериш с такива които не са ти по мярка и не се обиждай,когато хората се отнасят адекватно с тебе.
Каквото повикало-такова се обадило.
Източниците са наясно,проблема е че някои хора с претенции не са .
Източниците на нашите летописци сложиха точка по много въпроси.Включително за етруските.
Не мога да пращам друг превод след като статията за"Тризъбеца"не излезе.
А така да се философства и да се спори колко дявола се събирали на върха на една игла не ми е природата и характера.
Понеже няма нищо тайно,което
да не стане явно;
И нищо не е станало,за да бъде скрито,
но да излезе наяве.

                         Марк,4:22

БГ История

Re:Защо Tusci и Etrusci , а не Rasni ?
« Отговор #23 -: Август 19, 2010, 12:41:47 »