Автор Тема: От кога и от къде е гръцката азбука ?  (Прочетена 37655 пъти)

debozman

 • Гост
Представям материала в линк
https://sites.google.com/site/runiyistoriabozman/ot-koga-e-elinskata-asbuka-
поради наличието на много картинки, които не мога да съкратя - без тях материала губие своята фактологична основателност. Това е моят отговор на поста за Кирилицата.
Други графологични съображения, които се появиха след публикуването на този материал ( PDF -фа) е днешната новогръцка азбука. Тя е съставена от главни букви (които по същество са древногръцка кариграфия) и малки букви (известните на всички α, β, γ, и т.н.). Това са две КОРЕННО РАЗЛИЧНИ по изпис "сигнатури" в които НЯМА ГРАФОЛОГИЧНА ПРИЕМСТВЕНОСТ, характерни за коптска, кирилица, латиница, иврит и т.н. И няма как тази "шарения" да се квалифицира да древен метод, способ при формирането на гръцката азбука. Аз използвах един начин за дешифриране на руни (горе долу задоволителен с показаните от него резултати) и той е основан ИМЕННО на развитието на ъгловите руни в заоблени букви, които букви индикират кирилицата. Досега не е изведен материал ( и "закаченият" материал доказва липсата на предисторически гръцки букви) който да има ГРЪЦКА РЕЧ, от руни, докато БЪЛГАРСКА реч от руни има. Е, кой език и коя писменост са по-древни, новогръцката, която използва аналогиите на КИРИЛСКАТА АЗБУКА ИЗВЕДЕНА ОТ РУННИ, или старогръцката която използва аналогиите на кирилската азбука и НЯМА РЕЧ ПРЕДИ ІІІ в., СЪС САМОБИТНА ПИСМЕНОСТ. За мен древната старобългарска реч от руните е доказано по-древна, още повече, че от тези същите руни НИКОГА НИКОЙ НЕ Е ИЗВЕЖДАЛ СМИСЛЕНА РЕЧ. Това внася и нов аспек в стария спор за термините "старобългарска" или "църковнославянска". Очевидно старобългарска, тъй като по-древната реч от старобългарската е ИЗВЕДЕНА посредством новобългарският език без никаква намеса на църковно-християнски лингвинистични дадености или структури. Този материал действително е суров и спорен, но аз се надявам да бъде шлифован от съмишленици, още повече, че на отсрещната страна ( противниковата) е цяла цивилизована Европа. Това е предизвикателство, което никак не мога да подмина, нито ще се спра пред папагалските мнения на европейските и балкански преписвачи.

П.П. За представените снимки от поста за кирилицата съм р азочарован. Защо ?
1. Занимавал съм се известно време с фотография, (като всеки юноша) и правенето на снимка под известен ракурс (за изпъкване на релефа) Е, азбуката на фотографията. Тези снимки са направени така, че да заличат всеки релеф. Това умишлено ли е или поради незнание ?. Много ми е странно "такова" незнание.
2. Поставянето на окръжности с размерите на милиметри при линии в камък, за които дори сантиметови резки са проблемни (дали това са естествени повреди от "живота" на камъка или изкуствени линии) е смешно и неоправдано не само научно, то е направо детинско.
3. Да се тълкуват пък тези милимитрови окръжности не говоря.
4. Особено това е видно при един изпис най-вдясно на една от снимките. Трудно се забелязва дали е изрисано  V или  Y , обаче на "реставрацията" с фотошопа са принадени милимитровите окръжности като "обици". Навярно да се придаде припознатост със глатголицата. Не знам, кой е правил тези рисунки с фотошопа, но манипулации по паметниците в стил "Чудинов" са за собствено забавление - те няма как да бъдат обект на сериозен преглед и основание за каквото и да било.
5. Излагането на тези писмени паметници върху арлхеологични дадености (както за артефактите от файла тук, така и за артефактите от поста за Кирилицата) и квалификацията йм като "гръцки" поражда въпрос, който не е разглеждан сериозно, нито е коментиран (навярно поради липса на съответни тех. пособия). А той е :

ДОКОЛКО ТЕЗИ НАДПИСИ  ПО ВАЗИ И КАМЕННИ СТЕЛИ СА  СВЪРЗАНИ  С ВРЕМЕТО НА СЪЗДАВАНЕ НА ВАЗИТЕ И СТЕЛИТЕ ?

По мое мнение, те се свързват с времето на изработка по презумция, ОСНОВАНА върху давността на надписа. Но надписите са примитивни, а вазите - не. Това особено е валидно за така наречените "етруски" паметници. Там перфектно и прецизно изработени изделия от бронз, мед и сребро са изографисани с "етруско писмо". Примитивността на това писмо НЕ МОЖЕ ДА СЕ СВЪРЖЕ с технологията на самите изработки, т.е. те са артефакти от РАЗЛИЧНИ  ЦИВИЛИЗАЦИОННИ НИВА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО. И т.н.

Поздрави.

БГ История


Неактивен Атил

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 306
 • Респект: -9
 • Булгар
Re:От кога и от къде е гръцката азбука ?
« Отговор #1 -: Март 07, 2010, 16:48:45 »
За съвремената гръцка азбука може и да си прав,доколкото ми е известно старата е създадена на базата финикийската.Със сигурност знам обаче  ,че Кирил и Методий са използвали знаци от старото българско писмо наречено "КАМ-ТЕЛЕ".Съществувал е дори такъв сакрален език ползван от жреческото съсловие.Някога една доцентка ми тикна един руско-чувашки речник под носа да открия дали в нашия  диалект има някакви подобни думи.(Защото следи от този кастов език са останали най-вече в чувашкия език днес)Не можах да намеря някакви прилики ,въпреки ,че има шевици ,графични стилистики при изписването на керамика например ,които са напълно еднакви.Това което забелязах беше друго-този език е много сходен с мъртвия шумерски език.Колкото до сакралния език на  духовенството той е бил нещо като латинския за католиците.След приемането но християнството и исляма от българите,старата им религия и всичко свързано с нея е било преследвано и унищожавано навсякъде по един и същ начин.Има писмени знаци и цели изречения с превод,оставен ни като  пример-илюстрация ,от Кул Гали,има ги и като графити по скали и керамика у нас включително и тук около мястотона старата крепост.Авторите обаче са били религиозни  и не са искали да се спират по на широко на тези въпроси.Според мен обаче тук става за произход на традицията на клинописното писмо!От което пък произлиза финикийската азбука.Шумерската е била известна на българите те са я наричали-"самра"а самата страна Самар!Ако някой се сети за нещо познато то нека да не е само за  магарешки или катърски самар...Има много места и селища в Близкия Изток ,Русия,и по света и у нас ,които носят това име!Пък ако щете и Самарското знаме.Както вече веднъж намекнах, името е  нещо много важно на този свят!Темата е хубава и полезна. 
Понеже няма нищо тайно,което
да не стане явно;
И нищо не е станало,за да бъде скрито,
но да излезе наяве.

                         Марк,4:22

debozman

 • Гост
Re:От кога и от къде е гръцката азбука ?
« Отговор #2 -: Март 07, 2010, 18:18:28 »
За съвремената гръцка азбука може и да си прав,доколкото ми е известно старата е създадена на базата финикийската.
--- Тук във файла съм дал по-пригледно фиг. №2 от ПДФ -материала. Най вляво са фонетините стойности, първа колонка ранна финикийска, втора моабит и трета ранна иврит. Прилика на старогръцката със финикийската има САМО графично в 2 знака. В изписан с Y и Т изписан като Х. Вярвам, че се вижда добре. Че старогръцката азбука е създадена на база финикийска е фанариотски виц и то доста несполучлив, защото се вижда много добре, че такава "база" няма, дори съвсем незначителна.

Със сигурност знам обаче  ,че Кирил и Методий са използвали знаци от старото българско писмо наречено "КАМ-ТЕЛЕ".
--- Кои са тези знаци, къде са, нещо като линк или файл, че за пръв път чувам за тях. Помисли си много добре какво ще представиш, за да не се сърдим после за последствията - при мен гилотината пада автоматично.
Поздрави.
« Последна редакция: Март 07, 2010, 18:22:50 от debozman »

Неактивен saradiva

 • Професор
 • ****
 • Публикации: 60
 • Респект: 13
Re:От кога и от къде е гръцката азбука ?
« Отговор #3 -: Март 09, 2010, 14:27:17 »
Да си жив, Боцмане! :D Поредното ти качане по баир пак е дало резултати. Страхотно написано!..

Мисля си /пък аз като се замисля все едни "чаршафи" спретвам ;), ама този път шефът  :(е край мен и -йок.../, дали пък няма да излезе вярно това, което споменах в "Кирил и Методий" ???: в ИРИ са пишели с азбуката, разпространена сред общностите, обитаващи източните и южни части на Балканите, далече преди идването на беотийското племе и легионите /имам предвид датировката ти на "Боторита"/. Това всъщност е азбуката, наречена от крадльовиците "гръцка". Глаголицата пък е с прототип азбуката на местните от Западните части на Балканите - ТИДЕ и съответните части на Римската империя. Затова и в т.нар. Дунавска България няколко века пишат и на двете азбуки...

Може ли да се нарекат тези азбуки български? Според мен - да. Защото, както и ти твърдиш, важното е на какъв език са словата, написани с тези азбуки в най-древните открити паметници! /В малкото скрити от унищожението и преправянето от Грък и Рус/

Ами то тогава ще излезе, че гърчолята пишат с азбуката на древните българи, посрещнали ги на Балканите!!! :D
 И като се има предвид, че на ИРИ императорито до 5 в.са били с тракийски произход, кое ще й е гръцкото на империята тогава?! :Ddebozman

 • Гост
Re:От кога и от къде е гръцката азбука ?
« Отговор #4 -: Март 09, 2010, 19:49:19 »
Цитат
Може ли да се нарекат тези азбуки български? Според мен - да. Защото, както и ти твърдиш, важното е на какъв език са словата, написани с тези азбуки в най-древните открити паметници! /В малкото скрити от унищожението и преправянето от Грък и Рус/
--- Ето във файла и една стр. от книга от папските хранилища. Дебела е колкото Библията – значи поне 200 – 300 стр. Изписана е с руни. И изписването много добре показва, че това е една обработена и квалитетна писменост - не е разчетена - мене чакат  ;). Ето такъв паметник е нужен на Асен Чилингиров и Б.Пейчев за доказване на изключително интересните йм хипотези – паметник йм липсва – става въпрос за писмеността на Етикус Иструм. Нямая ли писмен паметник с писмеността на Е.Иструм – работата е без напредък и хипотетична.


Цитат
Ами то тогава ще излезе, че гърчолята пишат с азбуката на древните българи, посрещнали ги на Балканите!!! :D
--- Това ми е и предчуствието на ме. Гледайки абсолютно примитивните опити на гърците по време на ІІІ – І в. пр.н.е. по камъни и вази, няма здрав разум да се говори за „гръцка цивилизация” преди този период. Това си е крито-микенска цивилизация.


Цитат
И като се има предвид, че на ИРИ императорито до 5 в.са били с тракийски произход, кое ще й е гръцкото на империята тогава?! :D
--- Това е указано в паметниците „ и римските императори, които започнаха да се наричат гръцки”. Т.е. „гръцки” не е индикация на народност, а на нещо друго, защо 4гръцка” народност няма по това време. Има ахайци, пелопонесци, по името на градовете в които са и т.н.

Неактивен vekil

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 927
 • Респект: 29
Re:От кога и от къде е гръцката азбука ?
« Отговор #5 -: Март 09, 2010, 21:32:52 »
За съвремената гръцка азбука може и да си прав,доколкото ми е известно старата е създадена на базата финикийската.
--- Тук във файла съм дал по-пригледно фиг. №2 от ПДФ -материала. Най вляво са фонетините стойности, първа колонка ранна финикийска, втора моабит и трета ранна иврит. Прилика на старогръцката със финикийската има САМО графично в 2 знака. В изписан с Y и Т изписан като Х. Вярвам, че се вижда добре. Че старогръцката азбука е създадена на база финикийска е фанариотски виц и то доста несполучлив, защото се вижда много добре, че такава "база" няма, дори съвсем незначителна.

Със сигурност знам обаче  ,че Кирил и Методий са използвали знаци от старото българско писмо наречено "КАМ-ТЕЛЕ".
--- Кои са тези знаци, къде са, нещо като линк или файл, че за пръв път чувам за тях. Помисли си много добре какво ще представиш, за да не се сърдим после за последствията - при мен гилотината пада автоматично.
Поздрави.

Произхода на елинската азбука от финикийската е легендарен. Така наречения Кадъм, я е донесъл основавайки Тива. Всъщност това са били букво-числа.  В тоя смисъл трябва да се търси и фонетиката на знаците, защото таблиците със руни, букви, знаци(което е едно и също), и фонетичните им значения, са стотици, цяла джунгла е. Обикновенно се търси система, и правилно системата трябва да се търси във живи, изолирани от обстоятелствата езици. Търсенето на аналогия в мъртви езици води до мултиплициране на субективността, грешките, неправилен прочит и на двата сравнявани езика, до измисляне на богове, измисляне на религии, измисляне на обществени отношения и щипка Фол или щипка Деникен, отиди та се не виде. Присвояването на звук към даден знак трябва да е категорично, териториално обусловено, и да съответства на позната азбука. Една от азбуките познати в развитие(може би) е кирилицата, за гръцката азбука, пък и латинската ;D, някой се беше изказал че не и е много чиста историята, тоест подлага на съмнение някои азбуки. Древен съмишленик на Боцман, чудно, що и до днес толкова превратно го тълкуват. Той си го е казал в прав текст, докато некои други азбуки, не е известен произхода им, отгде са дошли, кой ги е измислил, пък може и да не е той, пък може и да нема такива азбуки, а да са некакви други, за нашта азбука всичко е ясно.И никой не оспорва азбуката и правото и, тоест, произхода и.

Неактивен Атил

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 306
 • Респект: -9
 • Булгар
Re:От кога и от къде е гръцката азбука ?
« Отговор #6 -: Март 13, 2010, 15:51:44 »
Преди покръстването българите са ползвали гръцката азбука и са нямали необходимост от друга.Необходимостта се появява след покръстването.По същия начин както и в Русия,но на тях им е съдействал Цар Симеон(Шамгун).Кирилицата не е глаголица и създадена по поръчка на хазарите и Кара Булгар .От Константин-Кирил Философ(Куштан по народному...)Останките от знаците на Кам-Теле както и този език не са легендарни има ги дори в пещерите по поречието реките Бели и Черни  Лом.Ако публикуват материала за "Малко известната история...",ще сложа няколко снимки от няколко места в третата част.А гръцката азбука да си произхожда откъдето си иска,има хора които получават заплати и пенсии за тази работа.Нека да ни осветлят по въпроса.
Понеже няма нищо тайно,което
да не стане явно;
И нищо не е станало,за да бъде скрито,
но да излезе наяве.

                         Марк,4:22

debozman

 • Гост
Re:От кога и от къде е гръцката азбука ?
« Отговор #7 -: Март 13, 2010, 23:23:03 »
Цитат
Доколкото знам етруските са се наричали"туски",оттам и името на гр.Тоскана.
--- Други казват „тури” и от там Торино. Кой както му кефне.

Цитат
Нищо на този свят не пада просто така от небето или изведнъж да изчезне и се изпари безследно.Следите остават,но за нас лошото е че нарочно много са ни разсипвали културата и са заличавали следите.
--- И на плоча № 3 от Боторита са пекли чушки, ама както виждаш 4200 руни с българска реч. Когато му „дойде времето” както казваше покойната баба Ванга (лека и пръст) и от „дъното на морето да е закопано пак ще излезе”.


Цитат
Преди покръстването българите
--- Ти за кое покръстване говориш, за ІV в. когато българите са в римската армия, за V в. когато Виталиан вдига възтание за владиците в Мизия и Тракия, за VІІІ в. когато се покръства „хана”, за 1961г. когато се покръстваха циганите, или за 1985 г. когато се покръстваха турците. Всички тези покръстени мизи, траки, цигани и турци в момента са българи.
Цитат
са ползвали гръцката азбука и са нямали необходимост от друга.
--- Говориш като адвокат на мнозинството в Парламента. Ти откъде имаш информация за техните „нужди” и „необходимости” ?

Цитат
Необходимостта се появява след покръстването.
--- Ами няма никакво индикирано покръстване в историята на българския народ. Има индикирано покръстване на някой си Богорис и клана му.
Цитат
По същия начин както и в Русия,но на тях им е съдействал Цар Симеон(Шамгун).
--- Откъде разбра, че Симеон е „цар” ? Още по ми е интересно пък за Шамгун ? Да не е Шогун ?

Цитат
Кирилицата не е глаголица
--- Ти колко години мисли за да измислиш това гениално откритие, че кирилицата не е глаголица ?

Цитат
и създадена по поръчка на хазарите и Кара Булгар
--- Няма племе „хазари” в източниците. Това са измислици на шебеците от руските канцеларии на империята. И виенските. За поръчката си прав - плащано е чрез Чейз Манхатън Бенк, от Кара Булгарите.

Цитат
.От Константин-Кирил Философ (Куштан по народному...)
--- Куштан от „окумуш” ли идва ? Или от каштан – халат ? Вярно е за Куштан. Целият народ така му е викал : Куштане , Куштане, спасителю Наш!

Цитат
Останките от знаците на Кам-Теле
--- Ти май ще да казваш нещо за тези знаци и да ги покажеш, но . . .нещо позабрави. Пийни чай, замези със шекер - освежи се, но не забравяй чоджум.

Цитат
както и този език не са легендарни има ги дори в пещерите по поречието реките Бели и Черни  Лом.
--- За знаците както и да – може и да ги има в тези пещери, но тъй като не ги показваш, най-вероятно е да ги няма. Езика как се е съхранил в пещерите ми е по-интересно ? Сигурно като ехо – перпетум-мобиле ?!

Цитат
Ако публикуват материала за "Малко известната история...",
--- Ами публикувай го тук. Или ще ти се карат началниците ?

Цитат
ще сложа няколко снимки от няколко места в третата част.
--- Ще, това, ще онова, ще. . .светлото бъдеще …

Цитат
А гръцката азбука да си произхожда откъдето си иска,има хора които получават заплати и пенсии за тази работа.Нека да ни осветлят по въпроса.
--- Ами те това правят вече 100 г. – осветляват българското „мълчание на агнетата”. Нищо ли не си чул по въпроса ?

Неактивен Атил

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 306
 • Респект: -9
 • Булгар
Re:От кога и от къде е гръцката азбука ?
« Отговор #8 -: Март 14, 2010, 12:21:15 »
Дървения философ си е дървен отвсякъде,времената на появяването и ползването  и поръчките ,заради необходимостта на двете азбуки ,глаголицата и кирилицата са различни.В 4 век Византия и Рим са били данъкоплатци на българите а ако не е била мощната хазаро-булгарска империя днес и ти можеше да се казваш  Хасан,защото Европа арабите щяха да я ислямизират.Ако нямаше други да четат в този форум вообще нямаше да се занимавам с подобни дървени философии и свободни съчинения.Те твоите "авторитети" много деситилетия точно с това се занимаваха.Аз се водя по фактите и по българските извори първо ,но истината винаги е една и не е трудно да се види и  чрез другите извори.Стига да можеш или да искаш.Покръстването е било опит на част от оногурската аристокрация ,водена от престолонаследника от рода Дуло да направят християнството държавна религия.Опита не успял и заради това той не получил и трона.Информация имам точно от техните посланници Маркар Каратун и Арслан Тертер и още .че те през цялото време са писали с гръцката азбука на своя роден  булгар-тюркски език.Защо е била нужна друга азбука след покръстването питай учителката си от 4 клас.Ти явно не знаеш какво са руните но аз като шамански потомец  отдавна се поитересувах,от любопитсво."Цар"е стара титла равнозначна на Кан и Император,Симеон е бил такъв защато се е обявил без да пита никого или да му се моли да го признае.Създал е традиция която е призната от света е до днес!Борис е наложил християнството не толкова по външно политически причини а по вътрешни.Огромна част от славяните  вече били такива.Те го подкрепяли в борбата му да укрепи властта за себе си и наследниците си.Знаците за които става дума отдавна са известни на учените,те не са само в днешна България.Не съм толкова добре технически оборудван ,но ако излязат трите части на материала ,който съм превел,ще намеря начин да снимам  поне от две места.Например Димитър Овчаров отдавна е публикувал и снимал много неща.Много сте нагли и самонадеяни и самомнителни  безбожни копеленца,но ви обръщам внимание само заради другите.Защото много са лъгани и баламосвани,че и редовно прецаквани все от такива "учени"и тарикати.Аз обичам да си пийвам кайвенце с локум,не си падам много по чая.Светло бъдеще ще има след Второто Пришествие на Исуса Христа!
Понеже няма нищо тайно,което
да не стане явно;
И нищо не е станало,за да бъде скрито,
но да излезе наяве.

                         Марк,4:22

Неактивен T.Jonchev

 • Модератор
 • Академик
 • *****
 • Публикации: 542
 • Респект: 20
Re:От кога и от къде е гръцката азбука ?
« Отговор #9 -: Март 15, 2010, 10:14:33 »
Много забавно. Хайде, Боцмане, да те видя сега!

Неактивен saradiva

 • Професор
 • ****
 • Публикации: 60
 • Респект: 13
Re:От кога и от къде е гръцката азбука ?
« Отговор #10 -: Март 16, 2010, 10:34:30 »
 :D Боцмане!!!

debozman

 • Гост
Re:От кога и от къде е гръцката азбука ?
« Отговор #11 -: Март 16, 2010, 20:34:29 »
--- Здравейте,
На приятел не се отказва, на жена пък – никога! Нека се позабавляваме – smoke time.


Цитат
Дървения философ си е дървен отвсякъде,
--- Уточнявам, Атила говори за Буратино на Буо. За Мели ще говорим по-късно.

Цитат
времената на появяването и ползването  и поръчките ,заради необходимостта на двете азбуки ,глаголицата и кирилицата са различни.
--- Той е съхранил поръчките в счетоводната си книга и в най-скоро време ще ни ги покаже, ако не са държавна тайна, разбира се. Аз обаче подозирам, че кирилицата се е ползвала в четни дни, а глаголицата – в нечетни.

Цитат
В 4 век Византия и Рим са били данъкоплатци на българите
--- Чу ли Легат, ІV в. и Византия, е !? !? – после да нямаме, ама това или онова. Българите владеят Европа от Британия до Витиня и от Северна Африка до Бяло Море ( край земя Франц Йосиф).

Цитат
а ако не е била мощната хазаро-булгарска империя днес и ти можеше да се казваш  Хасан,защото Европа арабите щяха да я ислямизират.
--- Значи мощната хазаро-булгурска Империя има тези граници. Машалла. Че къде ли е била столицата – да не са Соломоновите о-ви, бе Атила, където ни ги свиха французите ?

Цитат
Ако нямаше други да четат в този форум вообще нямаше да се занимавам с подобни дървени философии и свободни съчинения.
--- Защото твоите фактологии дотук са бетонни. Аферим.

Цитат
Те твоите "авторитети" много деситилетия точно с това се занимаваха.Аз се водя по фактите и по българските извори първо,
--- Кой е български извор за теб ? Къде е ? Какъв е ? Какво е ?

Цитат
но истината винаги е една и не е трудно да се види и  чрез другите извори.Стига да можеш или да искаш.Покръстването е било опит на част от оногурската аристокрация ,водена от престолонаследника от рода Дуло да направят християнството държавна религия
.
--- Става въпрос какво виждам за оногурина Теодосий от Испания. Ашкоосун.

Цитат
Опита не успял и заради това той не получил и трона.
--- Чакай чоджум, за кой трон стана въпрос ? Къде е този трон – в камъшите на Астрахан ли или на Хавайските о-ви, при дедите на Обама ?

Цитат
Информация имам точно от техните посланници Маркар Каратун и Арслан Тертер и още .че те през цялото време са писали с гръцката азбука на своя роден  булгар-тюркски език.
--- А, а, и аз имам информация от Маркар Кратун и Арслан Тертера ( от семейството на териерите). Донесоха ми я лично вчера. На своя роден език са я писали – турски с гръцки графеми и малко финикийски диалект. Не мога да я покажа в момента – Кралят Карлос ІІІ я поиска да я разгледа, веднага щял да я върне. Снахичката (бившата журналистка) там ще е причината, че Краля повече си обича да се пличка в басейна.

Цитат
Защо е била нужна друга азбука след покръстването питай учителката си от 4 клас.
--- Другарката Захариева, милата ми тя – ще я попитам като се видим след време, ти нали не бързаш ?! Ето тук живееше 43.208012, 27.901163 малко по-надолу от училището.


Цитат
Ти явно не знаеш какво са руните
--- Тц, не знам, но вярвам, че ще ми кажеш ! Руини предполагам в Каракум.

Цитат
но аз като шамански потомец  отдавна се поитересувах,от любопитсво.
--- Абе шаманите са такива, любопитни. Завиждам ти за родословието, шаман да си на тези години !
Цитат
"Цар"е стара титла равнозначна на Кан и Император,Симеон е бил такъв защато се е обявил без да пита никого или да му се моли да го признае.
--- А Шаман на какво е равнозначна, на Папа или Далай Лама? Питам само, да не се разядосаш. И без да пита се обявил за цар ?! Ба-а-ти пича, тоя бил страшен бе – сега го научавам. Предполагам и останалите, сега го научават.

Цитат
Създал е традиция която е призната от света е до днес!
--- Аз се чудех защо всеки сам да се обявява за цар и да не пита никого, а то откъде било – от цар Симеон. Ето затова имаме днес 1 500 000 царски рода в българско. Цар до царя мила моя майно льо . . . ама нямат царство, НО ще имат с помощта на Шаман Атил

Цитат
Борис е наложил християнството не толкова по външно политически причини, а по вътрешни.
--- Именно по вътрешни, защото християнството е вътрешна политическа болест. Не се е казвал Борис, а Борслан, на Арслан Тертера унука, от Маркаровите. От този род е и адмирал Макаров, където съсипа турската флота край нос Калиакра, мискинина и затова И българските моряците носят третата чертичка на галуните си (по съвместителство) - да се помни кога турци бой са яли по море.


Цитат
Огромна част от славяните  вече били такива.
--- Те са си били болнави още по рождение, казва Нестор. 10 000 000 болнави навлеци в Европа от . . .абе я кажи откъде дойдоха хорицата, че не се сещам, от Улан Уде ли беше, или от Казълкум ?

Цитат
Те го подкрепяли в борбата му да укрепи властта за себе си и наследниците си.
--- Аха, били му направили дървени подпирачки от тръстика около аула. Сега на тези подпирачки йм викат „парапети”. После продължили парапета от аула до манастира, да се подпира Борслан, като се замонаши.

Цитат
Знаците за които става дума отдавна са известни на учените,те не са само в днешна България.
--- Чудна работа, че къде може да има „знаци” на друго място освен в България ? Я си помисли, да не бъркаш нещо ?!

Цитат
Не съм толкова добре технически оборудван ,но ако излязат трите части на материала ,който съм превел,ще намеря начин да снимам  поне от две места.
--- Тук нещо се обърка българската реч с тохарското произношение на тюркската лингвистика. Дръж се за парапета, бе човек, вземи се в ръце с речта.

Цитат
Например Димитър Овчаров отдавна е публикувал и снимал много неща.
--- Абе той е оборудван, превел е много части материал и сНема от десетина места. Не се мери с него – той е от голямото добрутро.

Цитат
Много сте нагли и самонадеяни и самомнителни  безбожни копеленца,но ви обръщам внимание само заради другите.
--- Айц, сакън, Атил, Аллах да те порази – кой е безбожник бе ? От Мека свещен пясък имам и от Медина – чакъл по който е ходил Мохамед. Ти к,во имаш –шамански магарешки фъшкии от Азия !

Цитат
Защото много са лъгани и баламосвани,че и редовно прецаквани все от такива "учени"и тарикати.
--- Шъ та убадя на мюфтията ! Другият месец, ориз, нахут, олио и боб ще видиш кога си видиш гърба. Помощи от Аятолаха на Сауди за такива като тебе – ЙОК !

Цитат
Аз обичам да си пийвам кайвенце с локум,
--- И кавето ще ти бъде спряно. Ако искаш пари – ханъмата на пилона в х-л Хемус. Ако не се оправиш – мобилизация при Бин Ладен, да обезвреждаш американски мини.. Да ти дойде акъла.

Цитат
не си падам много по чая.Светло бъдеще ще има след Второто Пришествие на Исуса Христа!
---  Ще се наложи да употребиш локума по друг начин, като те обадя на мюфтията и те грабнат гавазите с рязаните манлихери! Отивам да те доложа на мюфтията и да отменя изхранването от правоверните на безбожник като тебе ! Ай Аллах, какво доживях да срещна, ай, ай !

« Последна редакция: Март 16, 2010, 20:38:38 от debozman »

Неактивен Атил

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 306
 • Респект: -9
 • Булгар
Re:От кога и от къде е гръцката азбука ?
« Отговор #12 -: Март 16, 2010, 21:20:06 »
Отдавна не бях се развеселявал толкова ,ти чоджум наистина си бил смешен чиляк!В събота който е духовен ден на извънземните ще снимам и ще изцитирам и аз нещо...Оказа се май ,че съм бил оборудван технически благодарение на Всевишния и общо  казано на Господа Бога де ...Глаголицата е била с мераци за славянска азбука ,но нещо не и се  е получило,не и било писано и то поради кефа на скапания ви василевс.Затова пък българската азбука е обречена на безсмъртие!Византия е мъртва завинаги ,но Булгария е жива.И то по причини които са непостижими на този етап за твойто ограничено самосъзнание и образование.Недей да се нервираш ,ако им е писано на такива като теб то когато му дойде времето ще се наредите в редиците на просветените хора.
Понеже няма нищо тайно,което
да не стане явно;
И нищо не е станало,за да бъде скрито,
но да излезе наяве.

                         Марк,4:22

Неактивен saradiva

 • Професор
 • ****
 • Публикации: 60
 • Респект: 13
Re:От кога и от къде е гръцката азбука ?
« Отговор #13 -: Март 17, 2010, 01:30:49 »
 :D :D :D :D :D

Неактивен Атил

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 306
 • Респект: -9
 • Булгар
Re:От кога и от къде е гръцката азбука ?
« Отговор #14 -: Март 20, 2010, 23:34:04 »
Тъй като обещах за събота трябва да се направи нещо по въпроса.По темата за словените и християнството реших и аз да изцитирам нещо и го добавих там за повече яснота.Аз съм фен както се казва сега на отец Паисий и държа за простия народец да знае ,да чуе, прочете и разбере.Приготвил съм много" смешни" снимки и картинки за писмената ,но най вероятно утре ще ги добавя.Обаче който се интересува от история а не от историческа фантастика и публицистика да знае ,че по въпроса е поработил добре и съвестно един човек от България. Има публикация на български и в руския сайт на "Болгар Иле".Който желае може да види ТУК://balgarite.interbgc.com/Когато пусна снимките ще бъдат придружени с малък коментар,още малко да се посмеем пък после -който от където е...
Понеже няма нищо тайно,което
да не стане явно;
И нищо не е станало,за да бъде скрито,
но да излезе наяве.

                         Марк,4:22

БГ История

Re:От кога и от къде е гръцката азбука ?
« Отговор #14 -: Март 20, 2010, 23:34:04 »