Автор Тема: От кога и от къде е гръцката азбука ?  (Прочетена 37042 пъти)

Неактивен гол гъз

 • Професор
 • ****
 • Публикации: 86
 • Респект: 3
Re:От кога и от къде е гръцката азбука ?
« Отговор #30 -: Юли 31, 2010, 01:14:22 »
Вече написах някъде че Византия е име измислено от френски историци много по късно за удобство и идва от Името на града преди Коцето да си премести столицата-Бизанс от племето бизанти живеещи в него! Сега не мога да се сетя как се казваше богът им на слънцето на когото имали статуя в центъра на града! Посочи ми една дипломатическа мисия на Киро и Мето която да не е в полза на Византия?

БГ История

Re:От кога и от къде е гръцката азбука ?
« Отговор #30 -: Юли 31, 2010, 01:14:22 »

Неактивен гол гъз

 • Професор
 • ****
 • Публикации: 86
 • Респект: 3
Re:От кога и от къде е гръцката азбука ?
« Отговор #31 -: Юли 31, 2010, 01:35:19 »
Чакам да ми кажеш официална мисия на Киро и Мето която да не е в полза на Визнтия ,императора и патриарха! До колкото помня тези за които има сведения са 1. при хазарите 2. В месопотамия 3. При славяните в Моравия и Панония!

Неактивен гол гъз

 • Професор
 • ****
 • Публикации: 86
 • Респект: 3
Re:От кога и от къде е гръцката азбука ?
« Отговор #32 -: Юли 31, 2010, 01:43:27 »
Първите две са на политико религиозна тема с посещение на семинари , симпозиуми и диспути с цел прокламация на величието на християнската вяра в спор с останалите световни религии! Третата която обикновенно ни засяга е да славяните на север ! Бай Божо Созополски пусна сложната идея , че Киро, Мето и Борката години наред си лафели по стационарните и мобилни телефони да уточняват ПЪКЛЕНОТО ДЕЛО НА СЛАВЯНСКАТА АЗБУКА насочено срещу Рим и Константинопол като натрупали огромна сметка заради която Византия ни обявила война и заради която сме приели християнството от гърците! За е по-сложно Борката ги подучвал да обикалят като гламави около 30 год за да може накрая след като пукнали да въведе славянските преписи на светите книги! Глупости на търкалета!Божови!

Неактивен гол гъз

 • Професор
 • ****
 • Публикации: 86
 • Респект: 3
Re:От кога и от къде е гръцката азбука ?
« Отговор #33 -: Юли 31, 2010, 01:57:31 »
Истината за славянската мисия е съвсем другаде! Моравия и Панония са славянски полунезависими княжества които от години са в менгемето между България и Франкската империя и търсят начин и помощ да останат независими!  За това  князът на Моравия праща посланници в Цариград за да иска помощ под предлог за религиозна помощ! По времето на Омуртаг те и други техни съседи стават повод за война между нас и франките! След въстание те отхвърлят васалитета към Борис и отиват при франките ,но след войната Борис отрязва главите на князете им и слага гарнизони и генералгубернатори назначени от него за да мируват ! И още непокорените от тях съседи искат помощ от Византия защото 1. се страхуват от България и 2. Не обичат покръстителският метод чрез меч на немските свещенници и затова искат да към Византия и 3. Самата Византия е ужастно далече и не може да упражнява ефективно власта си над новитте си славянски съюзници поради географски причини което я прави добър приятел! Така , че Киро и Мето имат една цел -ДА ОТКЪСНАТ СЛАВЯНИТЕ ОТ ГОРНОТО ТЕЧЕНИЕ НА ДУНАВ ОТ СФЕРАТА НА БЪЛГАРСКОТО ВЛИЯНИЕ Т.Е. ТХНАТА МИСИЯ Е АНТИБЪЛГАРСКА И ПО СЛУЧАЙНОСТ И АНТИФРАНКСКА!Т.Е. ИЗЦЯЛО В ПОЛЗА НА ВИЗАНТИЯ!

Неактивен гол гъз

 • Професор
 • ****
 • Публикации: 86
 • Респект: 3
Re:От кога и от къде е гръцката азбука ?
« Отговор #34 -: Юли 31, 2010, 15:22:13 »
Смислова грешка съм допуснал в горният текст. Не Борис а Омуртаг е водил тая война срещу франките и славяните!

Неактивен Pomak

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 329
 • Респект: 25
Re:От кога и от къде е гръцката азбука ?
« Отговор #35 -: Август 03, 2010, 11:32:15 »
Цитат
Може ли да се нарекат тези азбуки български? Според мен - да. Защото, както и ти твърдиш, важното е на какъв език са словата, написани с тези азбуки в най-древните открити паметници! /В малкото скрити от унищожението и преправянето от Грък и Рус/
--- Ето във файла и една стр. от книга от папските хранилища. Дебела е колкото Библията – значи поне 200 – 300 стр. Изписана е с руни. И изписването много добре показва, че това е една обработена и квалитетна писменост - не е разчетена - мене чакат  ;). Ето такъв паметник е нужен на Асен Чилингиров и Б.Пейчев за доказване на изключително интересните йм хипотези – паметник йм липсва – става въпрос за писмеността на Етикус Иструм. Нямая ли писмен паметник с писмеността на Е.Иструм – работата е без напредък и хипотетична.


Цитат
Ами то тогава ще излезе, че гърчолята пишат с азбуката на древните българи, посрещнали ги на Балканите!!! :D
--- Това ми е и предчуствието на ме. Гледайки абсолютно примитивните опити на гърците по време на ІІІ – І в. пр.н.е. по камъни и вази, няма здрав разум да се говори за „гръцка цивилизация” преди този период. Това си е крито-микенска цивилизация.


Цитат
И като се има предвид, че на ИРИ императорито до 5 в.са били с тракийски произход, кое ще й е гръцкото на империята тогава?! :D
--- Това е указано в паметниците „ и римските императори, които започнаха да се наричат гръцки”. Т.е. „гръцки” не е индикация на народност, а на нещо друго, защо 4гръцка” народност няма по това време. Има ахайци, пелопонесци, по името на градовете в които са и т.н.


Точно така Боцмане! Каква "цивилизация" от тези вторични номади (аз наричам "вторичен номад" човешка общност, съставена от прогонени от популацията-майка индивиди поради закрепените генетично в тях негативни мутации, сиреч уродства; най-често тези уродства са били поведенчески, но не са липсвали и физическите им прояви - виж циганите, които са също вторични номади, да не говорим и за още някои също много известни човешки общности)! Те са били същите паразити като циганите и не случайно траките (според Детелин Вълков) са им устройвали отвреме-навреме яки кланета (до 20000 трупа!) - в края на краищата всяко живо същество гледа да се оттърве по някакъв начин от паразитите, които са го нападнали.
Сарадива е напълно права с полу-риторичния си въпрос "...кое ще й е гръцкото на империята тогава?!..." Отговорът е нищо по същество и всичко - в наше време и благодарение на английските шибани педераси и откачалки като лордо ти Байрон и приятелят му Шели и всички тям подобни гадняри! А също и някои френски педераси като тоя дето въвежда термина "Византия, византийски" през 18-и век (забравих му името).
Да, императорите до 6век (Юстиниан Първи и родата му защо ги пропускаш?) са тракийци, но са граждани на империята и затова не им дреме особено за "българското". Не ги ли виждаш и сегашните ни европейци?
Трябва винаги и навсякъде да се изтъква, че първата държава, която се нарича Гърция е създадена в 1824 г. по волята на Великите сили тогава и в ущърб на изконните български територии. Преди това не е имало никаква Гърция (Крадция)...
Бъдете здрави!
Помака

Неактивен гол гъз

 • Професор
 • ****
 • Публикации: 86
 • Респект: 3
Re:От кога и от къде е гръцката азбука ?
« Отговор #36 -: Август 03, 2010, 17:24:17 »
Не знам защо така се получава? Ето с  повечето факти и събития съм съгласен, но пък в повечето случаи С изводите и плакатните констатации не ! Например съгласен съм, че повечето Императори в ИРИ-я са Траки/според вас българи /в широкият смисъл на понятието и смятам, че изцяло Траките /според вас българи/ живели през тези 7 века тук на Балканите са били политически коректни граждани на тази ИРИ-я и са един от етносите които са основен гръбнак на имперската нация! И затова смятам, че когато Аспарух води "народа" си тук /от страх да не ви обидя се страхувам да нарека Аспаруховите "хора" Българи, щото твърдите , че Българи са Траките които "никъде не са ходили"/ тези Траки за които говоря са били гръбнакът на културата на империята , на военната, политическата, икономическата  и религиозната структура на империята ! И поради това, те са били основните врагове на народа на Аспарух и по икономически и по политически и по военни причини! Основната част от редовите войници на Имперската армия е била съставена от Траки, основната част от командващият екип на армията и съставен от Траки. Границата която пресича Аспарух е имперска т.е. границата на Траките които живеят тук и пазят държавата си т.е. Империята си !  Кръвта която са пролели "хората"на Аспарух е основно на Траките КОИТО ВИЕ НАРИЧАТЕ БЪЛГАРИ! И ТЕЗИ БЪЛГАРИ-ТРАКИ ВЪВ БИТКАТА ПРИ ОНГЪЛА СА УБИВАЛИ "ХОРАТА" НА АСПАРУХ! ЗАТОВА Ще ви помоля най-културно да наречете някак си ХОРАТА на Аспарух , за да знаем ние лаиците как да ги наричаме! Щото да има "Оркестър без име" е просто смешно, но да има "Народ без име" е направо трагично! Още повече, че армията на Аспарух и неговите наследници води голям брой войни с имперската армия със стотици години наред т.е. антагонизма между вашите българи и народа на Аспарух продължава! Ясно е , че Константинопол е като начало и като развитие тракийски град , същото важи и за Одесос т.е. те са български според вас, но тогава какви градове са  били Плиска и Варна ? Ще ви бъда признателен ако отговорите на тези въпроси които смятам за важни!
 

Неактивен гол гъз

 • Професор
 • ****
 • Публикации: 86
 • Респект: 3
Re:От кога и от къде е гръцката азбука ?
« Отговор #37 -: Август 03, 2010, 17:33:27 »
По основният тук въпрос за "гръцката" азбука и споменатите културни примитивни опити от втори и трети век  на гърците съм длъжен да спомена , че първите писмени надписи с т.н. гръцка азбука в континентална Елада са от началото на осми век преди христа, а писменоста която я предхожда с около 50 год и според някои е много близка до нея е от Анатолийска Фригия! От Другите балкански включително български земи не са намерени още писмени паметници от това време ! Очаквам да ми припомните някой такъв ако съм го пропуснал!

Неактивен bulga_ro

 • Знаещ
 • *****
 • Публикации: 112
 • Респект: 28
Re:От кога и от къде е гръцката азбука ?
« Отговор #38 -: Август 03, 2010, 18:32:10 »
Не знам защо така се получава? Ето с  повечето факти и събития съм съгласен, но пък в повечето случаи С изводите и плакатните констатации не !
 
И аз съм за това @Гол гъз ,стига с тия разкази и преразкази и плакатни констатации!
мисля ,че тука в тоя форум се зададоха въпроси ,на които няма отговори ,всъщност има ,но са като твоите внушения!
за мене не е доказано:
1. Битка при "Онгъл" няма данни дори не се знае точно мястото!
2.Такава внушителна и разгромяваща римски легиони в такова количество (70 -80 000) няма данни!
3.Водач,Вожд,Хан,Канас или каквото и да е лице с име Аспарух начело на българи победител в такава грандиозна битка няма!
4.Някакъв саюз(договор) с някакви други племена наречени "славяни" по това време не са засвидетелствани
5.Държавоновообразуващ договор Константин 4 (ли беше) не е открит още(докато се търси вече папагалщината е обхванала и разни ингилизи ,които и те с новообразуван хъс са започнали да цитират златарски и сие)

Това са малко от въпросите по които се терзая,ако успееш да покажеш некакви доказателства ще ти бъда много благодарен!
При задаване на въпросите или тяхното конкретизиране  не означава нищо повече от самите въпроси!
-няма значение кой съм,какво образование имам,какво съм чел,от кого,кога,християнин ли съм,мюслюманин ли ,кришнар  и т.н.

тази блудкава история която описа не е доказана и затова не е вярна!
поздрав

п.п.тука из темите има доста неща повтаряме ги периодично за да накараме някой младок все пак да излезе от тая рамка(на папагалстващите папагали)
тъй ,че както казва Помака
Цитат
Сарадива е напълно права с полу-риторичния си въпрос "...кое ще й е гръцкото на империята тогава?!..
[/color]."


"Ето ти победи,вземи каквото ти е угодно,и си иди с мир"
Крум споделя мисли с Никифора!

Неактивен гол гъз

 • Професор
 • ****
 • Публикации: 86
 • Респект: 3
Re:От кога и от къде е гръцката азбука ?
« Отговор #39 -: Август 03, 2010, 20:30:16 »
Ха!Ха! За съжаление истината се крие някъде там !Но Мисля , че откровенноста е най-доброто качество на занимаващите се с история! Булгаро започваш по правилната посока ! Но не трябва да спираш ! За съжаление хората на твоето "мнение" обичат да го крещят , но се страхуват да го уточнят ! Защото "БЪЛГАРИТЕ СА ТРАКИ И ТРАКИТЕ СА БЪЛГАРИ" не значат практически нищо ако няма стройна версия за цялостната линия на нашата история ! Моята представа може и да не е вярна но пък в основни линии е изградена стъпка по стъпка ! А ти като кажеш тия неща толкова храбро трябва отговориш на нови два пъти повече въпроси ! Ако няма Аспарух значи няма Кубрат, Няма Тервел!! Значи ли че ще търсим договора за строеж на Света София ,която и да си избереш за да стигнем до извода , че съществуват! Сведенията за войната с България и предупрежденията на сирийският епископ ! , 7 славянски племена и това че са поставени под догавор и изгонени от земите им на юг към ромеите и назапад към аварите и мръсният народ който заедно с влъхвите и персите е на тая земя пришълец и т.н. ! Тъй като траките които са българи според теб и са живели в ИРИ като не са ходили никъде и както казва разумът и логиката са част от нея как да разберем защо те  са направили столица един незастроен до 7 век лагер превърнат в град , а десетина цветущи римски града в северна България които трябва да са техни са разрушени и са пусти и до сега ! Защо до 7 век в ИРИ се ползва тракийското т.е. българското име Одесос , а веднага след несъществуващата война и идването на несъществуващ народ с несъществуващ Канасубиги е прекръстен Варна , Светилището е Мадара ,което значи че не съществуват и Мадара и Варну в средна Азия ! Между другото в Книгата на Тангра танакра "Българите и индия " или нещо подобно има снимана една табела на входа на един град изписан на латиница като Banskho! И да не отговариш точно на тези въпроси трябва да имате или да се постараете да изготвите цялостна картина с известна хронология а не просто отделни снимки !

Неактивен bulga_ro

 • Знаещ
 • *****
 • Публикации: 112
 • Респект: 28
Re:От кога и от къде е гръцката азбука ?
« Отговор #40 -: Август 03, 2010, 22:15:19 »

Ха!Ха! За съжаление истината се крие някъде там !Но Мисля , че откровенноста е най-доброто качество на занимаващите се с история! Булгаро започваш по правилната посока ! Но не трябва да спираш ! За съжаление хората на твоето "мнение" обичат да го крещят , но се страхуват да го уточнят !
Хехехе аз ,да ти кажа Гол гъз съм юнга при пиратите ,цял ден съм с парцала и лъскам долната палуба!Но от време на време и аз цапардосам некой с тъпото на секирата .обикновенно когато плячката е богата всички са пияни до смърт ,тогава се прая на Лоцман .
Не ги крещя тихичко ги казвам ,а на мене ми крещят
!
Защото "БЪЛГАРИТЕ СА ТРАКИ И ТРАКИТЕ СА БЪЛГАРИ" не значат практически нищо ако няма стройна версия за цялостната линия на нашата история ! Моята представа може и да не е вярна но пък в основни линии е изградена стъпка по стъпка ! А ти като кажеш тия неща толкова храбро трябва отговориш на нови два пъти повече въпроси !
Аз от 2 и повече години съм по форумите и търся си за мене отговорите и да ти кажа с цялостна хронология и фактология версия за българите НЯМА.
Единствената която дава повече от 70 % от отговорите за сега е Римската теза!

Ако няма Аспарух значи няма Кубрат,
тази история за 5-те братя и пръчките е шотландска легенда В така наречения именник на ханове или канове няма такива хора ,като има Курт и Есперерих
Няма Тервел!! малко преиграваш ми се струва,хехе
Значи ли че ще търсим договора за строеж на Света София ,която и да си избереш за да стигнем до извода , че съществуват!
Това е кофти пример прилича ми на закриването на БЦ.все пак трябва да има някакви данни за тия неща не можем да се доверим на чуждиписатели(шафарик,иречек,златарски,успенский)

Сведенията за войната с България и предупрежденията на сирийският епископ !
да знаем го за този презвитер ,той е от губещата страна и никой не го слуша пък и има сведения ,че България като име е провинция!
 7 славянски племена и това че са поставени под догавор и изгонени от земите им на юг към ромеите и назапад към аварите и мръсният народ който заедно с влъхвите и персите е на тая земя пришълец и т.н. !
чисти и мръсни за поповете са друга категория хора Гол гъз,например Митридат е вървял пеш до Рим за да не пикае в морето ,щото за него това място (морето )е чистилище ,там са се кръстили митраистите.
това какво е писал "Нашият" за златарски хронист е необходимо да му обясняваме какво е искал да каже с още две три по толкова обяснения ,които се променят в зависимост от международното положение

Тъй като траките които са българи според теб и са живели в ИРИ като не са ходили никъде и както казва разумът и логиката са част от нея как да разберем защо те  са направили столица един незастроен до 7 век лагер превърнат в град , а десетина цветущи римски града в северна България които трябва да са техни са разрушени и са пусти и до сега !
Това е много интересно ,ако покажеш такива и из степите построени също от тези за които казваш!
Мога и да ти повярвам!
Столици държави пък монети няма ,прайли са алъш вериша с римски и в краен случай с кожи (нали са номади)

Защо до 7 век в ИРИ се ползва тракийското т.е. българското име Одесос , а веднага след несъществуващата война и идването на несъществуващ народ с несъществуващ Канасубиги е прекръстен Варна ,Идващите от степите за които говориш нямат за сега изписване на "КАНАСYБИГИ" ако покажеш ще си първият Варна,Арда,Янтра и други съм срещал във Авестата и кво от това?

 Светилището е Мадара ,което значи че не съществуват и Мадара и Варну в средна Азия !
Аз смятам ,че Мадара е турско название посочи по ранно!
Това светилище е МИТРА!

Между другото в Книгата на Тангра танакра "Българите и индия " или нещо подобно има снимана една табела на входа на един град изписан на латиница като Banskho!
Табели мого и секакви,съвремнни  и не толкова тука става въпрос за източници и факти!
И да не отговариш точно на тези въпроси трябва да имате или да се постараете да изготвите цялостна картина с известна хронология а не просто отделни снимки !
Първо се запознай с Римската теза ,осъзнай каква е идеята и виж на какво се опира и тогава почвай да искаш евентуални отговори ,хехехех
поздрав
"Ето ти победи,вземи каквото ти е угодно,и си иди с мир"
Крум споделя мисли с Никифора!

Неактивен saradiva

 • Професор
 • ****
 • Публикации: 60
 • Респект: 13
Re:От кога и от къде е гръцката азбука ?
« Отговор #41 -: Август 04, 2010, 00:21:52 »
П.С. Не мога да не се промъкна с "една халба" и аз в моабета, щом е жегнат и моя ресор - "славяните" :D
Голчо, допълни нещо и за тея "7 славянски племена" - кой ги е нарекъл тъй и кво от туй, че са прогонени - насам-натам!  ::)
То по туй време няма популации, наречени славяни бе, гъзар! Названието си го измисля дедо ти Орбини. През 17 век! ;D
С други думи "славяните" и те като гърчулята - пръкнало се името по ново време и го търкулнали назад във времето да си принади некви популации. Че иначе отде история за Гърчуля и руси. ;D

Гол Гъз, гола вода са тези вехти измишльотини. Почети повече - почни от Римската теза на Боцмана или от неговите спорове с Легата. Ще ти се поразместят гюллетата и ще ти се понаместят фактите :D

Хай, наздраве, че стана среднощ!
Поздрав!

Неактивен гол гъз

 • Професор
 • ****
 • Публикации: 86
 • Респект: 3
Re:От кога и от къде е гръцката азбука ?
« Отговор #42 -: Август 04, 2010, 19:28:06 »
За да не става полунощ почвай по рано! Нямам нищо против да прочета Римската теза особенно на Боцмана щото е майтапчия, но де я нея?Аз толкова неща съм прочел ,че съм се тренирал яко ! Дайте адрес където е подробно подредена и удобна за логаритмуване! Тука само нахвърляни твърденния и два пъти повече отричания на некакви други тези и най вече отричане на приети за факти!   Защото сега ми е по лестно да отричам твърдения на парче! Уважавам цялостните проекти дори и да не са верни! На мене лично не ми е достатъчен бай Ганчо Ценов искам нещо повече !  А по отношение на славяните няма нужда да се тръшкаш толкова, един комшия и приятел Коцето Каменов и бог да го прости Митко Чиликов всеки път като се видим  от години ми пилят за тия славяни също като тебе Дива Саро, така, че ще преживея поне още 50 год с тази тежест на съвеста!  Съветвам всеки който има теза да вземе да напише книга,щото подобни тези доста често се изказват от ужасяващи лаици и оптимисти, че унищожават всякакво уважение към ТЕЗАТА! ТАКА, ЧЕ НЕ ОСТАВЯЙТЕ ДРУГ ДА ВИ ВЪРШИ РАБОТАТА! ЩОТО ЩЕ Я ОСЕРЕ И СЛЕД ТОВА ВЪРВИ ОБЯСНЯВАЙ .......

Неактивен гол гъз

 • Професор
 • ****
 • Публикации: 86
 • Респект: 3
Re:От кога и от къде е гръцката азбука ?
« Отговор #43 -: Август 04, 2010, 19:33:50 »
Булгаро не се прави на глупав, че не разбираш какво те питам! Отговорил си само на въпрос и половина ! Не се извинявайте и не ме препращайте само към Боцмана ! С удоволствие ще му прочета тезата му особенно ако ми кажете къде може да стане това, но когато почнете да "отговаряте"на конкретни въпроси не се измятайте като чамова дъска!

Неактивен бугарашъ

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 247
 • Респект: 28
Re:От кога и от къде е гръцката азбука ?
« Отговор #44 -: Август 04, 2010, 22:36:32 »
С удоволствие ще му прочета тезата му особенно ако ми кажете къде може да стане това
Виж тука https://sites.google.com/site/runiyistoriabozman/rimska-teza
Всички хора са произлезли от маймуните,а македонците-от българите!

БГ История

Re:От кога и от къде е гръцката азбука ?
« Отговор #44 -: Август 04, 2010, 22:36:32 »