Автор Тема: Вече 100% е известен нашия произход  (Прочетена 101305 пъти)

Неактивен truthfinder

 • Участник
 • ***
 • Публикации: 38
 • Респект: 0
Вече 100% е известен нашия произход
« -: Декември 15, 2009, 12:18:40 »
 Категорично, ние сме ТРАКОПЕЛАСГИ! Това по безспорен начин доказва Иван Желязков в своята книга "Кои сме ние?-Езикът, който говорим, ни показва това или коя е истината за българския народ." Изяснявайки нашия произход, авторът поставя въпроси и за произхода на други народи. Но оригиналното при него е, че разглежда структурата на съвременния ни език и езиковата ситуация, в която се намира както днес, така и в миналото. Не се осланя на повърхностния слой на езика - думите. Това никой не е правил досега. Най-важното е, че в книгата се посочва фактът, че езикът ни се говори във всеки момент от милиони носители и при това положение е невъзможно да се извършат каквито и да фалшификации с езика ни. Това от своя страна е гаранция за истинността на другите доказателства за нашия тракийски произход, което показва и езикът, който говорим в момента. Как точно езикът, който говорим в момента, показва нашия тракийски произход, може да разберете като прочетете книжката, която може да намерите в София на следните места -  Книжарница "Български книжици"- в градинката при дома на армията, книжарници "Пингвините"

  Можете да купите книгата за 3 лв. вместо за 5 лв. както е по книжарниците. Само трябва да се обадите на тел. 0885148367 между 13 - 14 ч. всеки работен ден без събота и неделя. Веднага ще получите книгата в центъра на София до народното събрание.

 Книгата е малка и е евтина. Доказателството, което се дава е непоклатимо и никой не може да го обори. Вземете книгата и ще се уверите! Естествено ще има хора, които ще увъртат, ще сучат, ще си служат с просташки приоми и т.н. Много жалко за самите тях, такива хора са достойни, единствено, само за съжаление! Преценете сами на кой да вярвяте. На структурата на езика, ДНК-изследванията, антропологическите изследвания - доказателства, които не се променят в продължение на хилядолетия. Но най-важното в случая е, че тези три основни доказателства имат своята 100% истинност в лицето на съвременния български език /НЕГОВАТА СТРУКТУРА/, защото както беше посочено по-горе, нашият език се говори във всеки момент от милиони носители и при това положение просто е невъзможно да се извършат никакви фалшификации. Затова не случайно ДНК-изследванията и антропологическите изследвания посочват, че сме траки. Не случайно "Спароток" в "blog.bg" постоянно доказва, че сме траки, чрез стотиците си постинги. Не случайно има и регистри на Византия, от които се вижда, че траките не са изчезнали, както ни лъжеха. За регистрите на източната римска империя - Византия може да прочетете в списание "Авитохол", кн. 31 - 2009 г. , стр. 19 - статията  "Славянският мит от демографска гледна точка". Помислете, защо още през 1972 г. се създаде цял институт по Тракология. Без да има достатъчно голям наличен материал не може да се създаде цял институт, независимо каква е системата, целите и т.н. Но вземете и прочетете горепосочената книжка - "Кои сме ние?-Езикът, който говорим, ни показва това...." намира се в София на следните места - верига книжарници "Пингвините" и книжарница "Български книжици"- градинката пред дома на армията.
Преценете на кой да вярвяте! В случая ви се предлагат основни 100% доказателства. Защо са сто процентови доказателствата, беше обяснено по-горе.
  
                                                                                     ИЗБОРЪТ Е ВАШ !
« Последна редакция: Януари 10, 2011, 10:01:37 от truthfinder »

БГ История

Вече 100% е известен нашия произход
« -: Декември 15, 2009, 12:18:40 »

Неактивен T.Jonchev

 • Модератор
 • Академик
 • *****
 • Публикации: 542
 • Респект: 20
Re:Вече 100% е известен нашия произход
« Отговор #1 -: Декември 15, 2009, 12:59:55 »
Звучи интересно.
Знаеш ли обаче колко пъти през последните 150г. са излизали книги, чиито автори доказват по безспорен начин произхода на българите? И произходът, който доказват, е все различен.

Неактивен truthfinder

 • Участник
 • ***
 • Публикации: 38
 • Респект: 0
Re:Вече 100% е известен нашия произход
« Отговор #2 -: Декември 15, 2009, 15:40:54 »
Звучи интересно.
Знаеш ли обаче колко пъти през последните 150г. са излизали книги, чиито автори доказват по безспорен начин произхода на българите? И произходът, който доказват, е все различен.

 Да, но в тази книга , забележете, се разглежда езикът, който в момента, се говори от българите. Всеки момент някой по света говори на български и при това положение фалшификации не могат да се правят. Освен това се разглежда структурата на езика, което е основата, думите са само повърхностния слой и т. н. Разглежда се езиковата ситуация в миналото и днес, посочват се древните хроники и т.н. Въобще нещата се разглеждат по съвсем нов начин и вземете книгата и ще разберете, че тук наистина доказателството е безспорно, защото език, древни хроники и ДНК изследвания се покриват и т.н. Никой досега не е разглеждал така нещата.

Неактивен T.Jonchev

 • Модератор
 • Академик
 • *****
 • Публикации: 542
 • Респект: 20
Re:Вече 100% е известен нашия произход
« Отговор #3 -: Декември 15, 2009, 16:08:16 »
Да, любопитно ми е да прочета тази книга. Знам обаче, че от тракийските текстове твърде малко е стигнало до нас, за да могат да се правят някакви капитални изводи. Става дума за няколко надписа. Останалото са ономастични данни, които не са нито достатъчно, нито сигурно основание за правене на заключения.

Неактивен truthfinder

 • Участник
 • ***
 • Публикации: 38
 • Респект: 0
Re:Вече 100% е известен нашия произход
« Отговор #4 -: Януари 14, 2010, 16:31:31 »
 Искам да поясня, че в книгата на Иван Желязков  - "Кои сме ние? - Езикът, който говорим, ни показва това ...." нещата се доказват, чрез езика, който в момента, говорим с вас. При това положение, дори липсата на всякакви тракийски надписи, не пречи да се стигне до истината. Как, вземете книгата и ще разберете. Тя просто е уникална! Малка е по обем, но със страхотно важно съдържание! Намира се на следните места в София :
 
  1. Веригата книжарници "Пингвините"

  2. Книжарница "Български книжици" / градинката при "Кристал"/

  


  

  

  Ако искате да купите книгата на цена 3 лв. , вместо 5 лв. както е по книжарниците, обадете се на тел. 0885148367 между 13 - 14 ч. всеки работен ден - без събота и неделя. Веднага ще получите книгата в центъра на София до народното събрание.

 
« Последна редакция: Декември 30, 2010, 11:34:20 от truthfinder »

Неактивен Balkan

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 153
 • Респект: -6
Re:Вече 100% е известен нашия произход
« Отговор #5 -: Януари 14, 2010, 20:29:12 »
Според мен "Оброчните плочки на "тракийски" конници" са си датировки по Българския календар защото животинките по тях не са случайни, а символи от календара ни за който нищо не се говори може би нарочно ;) http://www.facebook.com/photo.php?pid=689926&o=all&op=1&view=all&subj=138830043878&aid=-1&id=1428943303&oid=138830043878

debozman

 • Гост
Re:Вече 100% е известен нашия произход
« Отговор #6 -: Януари 22, 2010, 03:03:06 »
Защо не сканираш няколко страници и да ми ги изпратиш по пощата ? Шест стр. са напълно достатъчни да преценя дали да си я поръчвам от българско. Е-майла ми е под ника. Или качи нещо тук, ама да може да се чете.

Неактивен vekil

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 927
 • Респект: 29
Re:Вече 100% е известен нашия произход
« Отговор #7 -: Януари 24, 2010, 15:33:50 »
Доброто промотиране изисква и поне 2-3 цитата, добре подбрани. ;D

Неактивен truthfinder

 • Участник
 • ***
 • Публикации: 38
 • Респект: 0
Re:Вече 100% е известен нашия произход
« Отговор #8 -: Януари 25, 2010, 11:07:32 »
Доброто промотиране изисква и поне 2-3 цитата, добре подбрани. ;D

   Ето цитатите :

   "Второ, за да промени нашият език структурата си, трябва ,отнякъде, да има не малко въздействие върху него. Ако допуснем и повярваме, че той е славянски и е бил синтетичен / с падежи / и впоследствие ги е изгубил, то на практика, тук на балканите, той, въобще, не е имал контакт с езици, имащи различна конструкция от неговата или върху него не е имало никакво въздействие в тая насока. Защото езикът на всички заобикалящи ни народи, които са, несравнимо по-късно от нас, тук на балканите, е синтетичен – на сърби, хървати, словенци, гърци, турци, дори на албанци и румънци. Как тогава езиковата ни структура се изменя, след като няма никакво въздействие върху езика ни?"

   "структурните промени и въобще всякакви, с даден език не са изолирано явление, само за себе си, само за самия език. Езиците взаимодействат по между си и поради тази причина, промяната засяга група сходни езици, също и съседни, въобще езици, между които има взаимодействие. Ако промените в езика, можеха да стават само за себе си, по някакви вътрешни причини, то нямаше да има сродни езици, цели езикови семейства и т.н. Самият факт, че е имало един праезик, от който произлизат всички езици, достатъчно ясно говори, че всякакъв процес с даден език, дори и вътрешен, неминуемо, се отразява на съседните, сродните и др. езици. Защо никой от славянските езици не е изгубил падежите си, особено сръбският, с който от 5-6 век сме в най-тесни връзки"

   "Има един много важен факт, който доказва, че не сме източноиранци. Това е словоредът, строежът на изречението или синтаксисът, който в иранските езици е съвсем различен от нашия."

    "езиците в света, структурно, се изменят от синтетизъм към аналитизъм. Това е доказателство, че езиците на споменатите, вече, тюрки, славяни и др. и преди е бил синтетичен, защото не може от аналитизъм да преминат към синтетизъм, винаги става обратното. А структурата на нашия език е аналитична или това доказва, че няма как нашият аналитичен език да бъде привнесен отвън балканите. "

    "Точно днешната езикова ситуация, това че и днес , навсякъде, сме заобиколени от синтетични езици и че езиците на народите, с които сме се срещали по пътя си в миналото, също са синтетични  в момента, много убедително доказва, че езикът ни от хилядолетия е аналитичен и е много по-древен от редица други езици. Което пък ни показва, че той-нашият език е тръгнал от района, в който живеем, не е срещнал други езици, които да могат да му въздействат, структурно, лексикални въздействия винаги има, върнал се е отново на старото си място, където отново не среща езици, които да могат да му въздействат структурно. Единствено, езикът на траките, които са един от най-древните и най-многоброен народ в нашия район, може да свърши тази работа. Това недвусмислено ни показва, че сме траки и че прабългарите са завърнали се по родните си места траки."

    "Антропологични проучвания сочат, че сегашните дунавски българи са от неславянски расов тип и че са генетично свързани с коренното балканско население от времето на неолита.”

   "на стр. 37 е показана специална карта, на която е показан пътят на българите към Азия и обратно към Европа. На картата се вижда, че българите тръгват от Балканите."

  "не случайно, в подкрепа на този факт идват много твърдения от древните хроники, в които буквално се казва –“Траките, които наричат българи”

 
 

Неактивен лаутаро

 • Участник
 • ***
 • Публикации: 39
 • Респект: 0
Re:Вече 100% е известен нашия произход
« Отговор #9 -: Февруари 03, 2010, 04:32:27 »
За произхода на бълг. има толкова мн. теории понеже има толкова малко писменни извори. В резултат на това се използват извори с огромен обем и незначителна информация. До тук нищо лошо ама не бива да се забравя, че онзи който вярва безрезервно единственно на лингвистичните и археологическите (да не говорим ако са само лингвистичните) извори прилича на религиозен фанатик.
Някой от теориите за произхода на българите може и да са продукт на омишлена фалшификация ама тая определено не е. Това че ние сме си тръгнали от България, за да си се върнем пак тук е дело на явно болни мозъци. Кжете ми как нашите прадеди са се предвижили на изток (къде в изворите го има). Теорията че шепа войници в армията на Александър били българи и те като се оженили за персийски аристократки в Бактрия (България) е безумна. И мисля, че ще е обидно за всички тук да я опровергавам но ако се наложи ще го направя, за което от сега се извинявам.

Неактивен truthfinder

 • Участник
 • ***
 • Публикации: 38
 • Респект: 0
Re:Вече 100% е известен нашия произход
« Отговор #10 -: Февруари 03, 2010, 16:00:07 »
За произхода на бълг. има толкова мн. теории понеже има толкова малко писменни извори. В резултат на това се използват извори с огромен обем и незначителна информация. До тук нищо лошо ама не бива да се забравя, че онзи който вярва безрезервно единственно на лингвистичните и археологическите (да не говорим ако са само лингвистичните) извори прилича на религиозен фанатик.
Някой от теориите за произхода на българите може и да са продукт на омишлена фалшификация ама тая определено не е. Това че ние сме си тръгнали от България, за да си се върнем пак тук е дело на явно болни мозъци. Кжете ми как нашите прадеди са се предвижили на изток (къде в изворите го има). Теорията че шепа войници в армията на Александър били българи и те като се оженили за персийски аристократки в Бактрия (България) е безумна. И мисля, че ще е обидно за всички тук да я опровергавам но ако се наложи ще го направя, за което от сега се извинявам.


   Нека да вземем книжката "Кои сме ние?-Езикът, който говорим, ни показва това...." да я прочетем, осмислим и тогава да говорим. Съвсем ясно, в нея се казва, че езиковите доказателства се покриват с ДНК изследванията, древните хроники, археологически разкопки, антропологически проучвания и т.н. Изброяват се доста неща, освен езика. Затова да не се правят оценки. Така се измества истината, от което губим всички. Също никъде не се говори за армията на Александър Македонски. Придвижването но нашите прадеди на изток е фиксирано с държавите, които създават по пътя си. Пак оценките в случая са безпочвени и изместват истината.
  Но вземете книгата и я прочетете и тогава да говорим!
  Все повече доказателства ще излизат в подкрепа на това, което показва езикът ни, както е посочено по безспорен начин в книжката. Например прочетете статията "Славянският мит от демографска гледна точка" на Димитър Ил. Димитров в списание "Авитохол" - кн. 31 от 2009 г. Там са посочени, не какво да е, а регистрите на византийската империя - където траките, по времето на идването на прабългарите и славяните на балканите, са към 2 милиона, но това е възможната най-малка цифра, иначе се предполага, че траките са два пъти повече. Разглеждат се и географски, стопански, климатични и др. фактори. Как тогава тези траки били изчезнали? Ако регистрите не са доказателство, какво тогава?
  Нека да не си кривим душата, от това губим всички.

Неактивен лаутаро

 • Участник
 • ***
 • Публикации: 39
 • Респект: 0
Re:Вече 100% е известен нашия произход
« Отговор #11 -: Февруари 03, 2010, 18:00:12 »
Приятелю ти др. книжка освен ,,Кои сме ние..." не си ли чел? Споменах теорията за българите в армията в на Александър и как после са се върнали с Аспарух понеже тя е още от 90-те и е в една от ония книги в поредицата ТанграТанакра ама не се сещам автора в момента. Б. Димитров също издаде подобна книжка преди 5-6г. Това дето всички геогравски понятия с ,,б" както и някой с ,,в" на изток до Кашмир са все български също не е оригинално. П. Добрев го измисли преди 15 г. и тогава мн. се харесваше на големите патриоти. Мисля че той беше открил 6-7 български държави до Индия. Но днес се появи още по-патриотична теза и ето че П. Добрев стана предател. Сега очакам да се докаже, че китайците са българи. Аз самият мисля че мога да го направя.
Не разбирам какво общо има това, че в периода 6-8 в. във Виз. са живеели мн. траки има с тезата, че аспарух е говорил тяхният ез. Авторът доказва теза, която днес никой не оборва (нещо като да се криеш без да те търсят). Ами траки са живеели какви да живеят византийци ли? В империята има най различни етноси, които са християни и ромеи. Те си служат в имперската армия сражават се с варварите и изобщо са си част от империята, а в последствие са дали и своят ген на нашия народ.

debozman

 • Гост
Re:Вече 100% е известен нашия произход
« Отговор #12 -: Февруари 05, 2010, 18:52:11 »

Приятелю ти др. книжка освен ,,Кои сме ние..." не си ли чел? Споменах теорията за българите в армията в на Александър и как после са се върнали с Аспарух понеже тя е още от 90-те и е в една от ония книги в поредицата ТанграТанакра ама не се сещам автора в момента. Б. Димитров също издаде подобна книжка преди 5-6г. Това дето всички геогравски понятия с ,,б" както и някой с ,,в" на изток до Кашмир са все български също не е оригинално. П. Добрев го измисли преди 15 г. и тогава мн. се харесваше на големите патриоти. Мисля че той беше открил 6-7 български държави до Индия. Но днес се появи още по-патриотична теза и ето че П. Добрев стана предател.
--- Той обаче не е предател, че е открил няколко български държави, а затова, че тези държави са ИЗМИСЛЕНИ и обслужват имперски цели, като са основани на още по-стари, също имперски измислици. Дори при това положение считам, че принадената му титла "предател" е пресилена. Неговата дейност е почти такава, каквато е на В.Мутафчиева. В една държава обаче има различни слоеве от населението и различни нива на образование. По тази причина и Добрев и Мутафчиева имат своите читатели, по простата причина, че нямат заместители от същият ранг с нови понятия от ХХІ в. ще ги имат, разбира се, но това са децата които днес се "хранят" с авангардни понятия и . . .всичко с времето си и всекиму своето.


Сега очакам да се докаже, че китайците са българи. Аз самият мисля че мога да го направя.
--- То може да се докаже, че и делфините са българи, нали ги има на корицата на "Рибния буквар" ;)


Не разбирам какво общо има това, че в периода 6-8 в. във Виз. са живеели мн. траки има с тезата, че аспарух е говорил тяхният ез. Авторът доказва теза, която днес никой не оборва (нещо като да се криеш без да те търсят). Ами траки са живеели какви да живеят византийци ли? В империята има най различни етноси, които са християни и ромеи. Те си служат в имперската армия сражават се с варварите и изобщо са си част от империята, а в последствие са дали и своят ген на нашия народ.
--- Несъмнено едно много точно разбиране,  което truthfinder би трябвало да схване.
Поздрави.Неактивен T.Jonchev

 • Модератор
 • Академик
 • *****
 • Публикации: 542
 • Респект: 20
Re:Вече 100% е известен нашия произход
« Отговор #13 -: Февруари 06, 2010, 11:07:38 »

Сега очакам да се докаже, че китайците са българи. Аз самият мисля че мога да го направя.
--- То може да се докаже, че и делфините са българи, нали ги има на корицата на "Рибния буквар" ;)
 

Е, тук си много точен. Де да можеше да погледнеш и други книги по този начин.

Неактивен лаутаро

 • Участник
 • ***
 • Публикации: 39
 • Респект: 0
Re:Вече 100% е известен нашия произход
« Отговор #14 -: Февруари 07, 2010, 12:34:17 »
Не мисля, че П. Добрев или пък В. Мутафчиева са предатели. Какво са ни предали? На кого са ни предали? Ако така лесно обвиняваме в предателство всеки що за истина ще се роди в спора. Но иначе идеята да ги сравним е добра. В. Мутафчиева има две лица - на писател и на историк. Като писател смятам, че е написала някой от най-интересните и достоверни романи в българската лит. Както и няколко недостоверни но пак интересни :).  Като историк е коренно различна. Трудовете и за османската социално-икон. ист. и вакъфите са сухи, сдържани, трудно разбираеми за не специалиста абе направо скучни.
Книгите, които издаде П. Добрев през последните 10-15г. се измерват не на бр. а на кг. Материалът е огромен по обем но нищожен по съдържание понеже основно на безбройни нечленоразделни звуци се гради икономическа, културна, политическа, религиозна и всякаква там история на българите и половин Евразия. Езикът в тях е нездържан, изобилства от думички като ,,будалащина", ,,невежество" , ,,предателство". Написаното в тях сега се връща като бумеранг.
Може би debozman е прав, че двамаата си приличат по това, че популяризират историята сред мн. хора.

БГ История

Re:Вече 100% е известен нашия произход
« Отговор #14 -: Февруари 07, 2010, 12:34:17 »