Автор Тема: Вече 100% е известен нашия произход  (Прочетена 98127 пъти)

debozman

 • Гост
Re:Вече 100% е известен нашия произход
« Отговор #15 -: Февруари 07, 2010, 22:51:06 »
Цитат

Сега очакам да се докаже, че китайците са българи. Аз самият мисля че мога да го направя.
--- То може да се докаже, че и делфините са българи, нали ги има на корицата на "Рибния буквар" ;)
 

Е, тук си много точен. Де да можеше да погледнеш и други книги по този начин.

--- Разбирам каква ти е мисълта. Би трябвало да ти е ясно вече, че "Произхода..." е своего рода справочник, ИМЕННО поради латинските текстове в него. А те съвсем не говорят, това което твърди Ценов на много места, въпреки това, погледа му върху историческото пространството е много верен, въпреки някои изкуствени нагласи. Много по-верен от всички останали визии за ЦЯЛОСТНАТА  БЪЛГАРСКА  ИСТОРИЯ. В подробностите кой не бърка, но той вече не може и да се коригира по физиологични причини. ;). И при него е налице "болестта на века" - приемането на адекватност между "понятие" и "обект". Току преди малко лекувах начална зараза от "триарии".  ;) Във всеки случай напредък имаме и то по всички линии - така мисля.
« Последна редакция: Февруари 07, 2010, 22:52:50 от debozman »

БГ История

Re:Вече 100% е известен нашия произход
« Отговор #15 -: Февруари 07, 2010, 22:51:06 »

Неактивен christo_tamarin

 • Христо Тамарин
 • Редовен
 • *
 • Публикации: 24
 • Респект: 0
Re:Вече 100% е известен нашия произход
« Отговор #16 -: Февруари 08, 2010, 15:23:28 »
Категорично, ние сме ТРАКИ!
Категорично ние не сме траки, а българи. Много добре знаем, че сме българи. Може сред нашите предци, живели преди хилядолетия, да има такива, които са се наричали или са ги наричали траки. Понеже по принцип сред нашите предци, живели преди хилядолетия, може да има всякакви жители на Стария свят.

Това по безспорен начин доказва Иван Желязков в своята книга "Кои сме ние?-Езикът, който говорим, ни показва това или коя е истината за българския народ." Изяснявайки нашия произход, авторът поставя въпроси и за произхода на други народи. Книгата може да намерите в София на следните места - Площад "Славейков"-книжния пазар/сергиите/. Книжарницата на НАТФИЗ. Книжарницата "Български книжици"-до бившия "Кристал". Може да проверите и в книжарницата на ВМРО или "Сите българи заедно" - в началото на "Пиротска" и първата и пресечка до централата на ВМРО или това е бившето кино "Македония". Книгата е малка и е евтина. Доказателството, което се дава е непоклатимо и никой не може да го обори. Вземете книгата и ще се уварите!
Достатъчни са ми и цитатите, които привеждате, и идеите, които преразказвате, за да заключа, че нищо не е доказано. За да се докаже нещо, преди това трябва да е ясно какво трябва да се докаже. Тук даже това не е ясно. Не е ясно какво означава изразът "нашият произход".

Това, което със сигурност знаем, е че днешните българи произхождаме от християнските поданици на Султана (т.е. от гяурите), по-точно от раята (паството, стадото) на Цариградския патриарх, по-точно от тази част от раята на Цариградския патриарх, която не говорела на гръцки, а на български език.

За по-старо време нищо не може да се твърди по безспорен начин.

Звучи интересно.
Знаеш ли обаче колко пъти през последните 150г. са излизали книги, чиито автори доказват по безспорен начин произхода на българите? И произходът, който доказват, е все различен.
Произход на народ не е дефинирано понятие в научен смисъл. Става дума за избор на митологеми - едни предпочитат да вярват в едно, други - в друго.

Знам обаче, че от тракийските текстове твърде малко е стигнало до нас, за да могат да се правят някакви капитални изводи. Става дума за няколко надписа. Останалото са ономастични данни, които не са нито достатъчно, нито сигурно основание за правене на заключения.
Съгласен с уважаемия съфорумник Jonchev. Нищо не се знае за тракийския език. Дори принадлежността му към индоевропейското семейство не може да се счита за доказано, понеже такова нещо за неизвестен древен език няма как да се докаже. Ами не може да се изключи роднинството на тракийския език с езика на баските, например. Да повторя, нищо не знаем за тракийския език. Дори съществуването на един тракийски език не е сигурно. Възможно е северните съседи на древните гърци, които гърците са наричали все траки, понеже не са ги различавали, да са говорели на повече от един език.

За езици, които не са известни, всякакви твърдения могат да се изказват (например, за родство с езика на баските), които обаче нито могат да се докажат, нито да се опровергаят, просто защото езиците са неизвестни.

Искам да поясня, че в книгата на Иван Желязков  - "Кои сме ние? - Езикът, който говорим, ни показва това ...." нещата се доказват, чрез езика, който в момента, говорим с вас. При това положение, дори липсата на всякакви тракийски надписи, не пречи да се стигне до истината.
Няма как да се разбере вече каква е истината. Минало, заминало, незапомнено, забравено. Само едната вяра може да ви накара да приемете за верни твърдения относно някакъв си неизвестен език.

А в действителност, ако сравним езика, който ние говорим днес, с другите езици, които се говорят днес, както и с древни езици, които сега са добре известни, можем да стигнем до доста правдоподобна картина за историята на нашия език. Картина, основана на известни езици.

Ето цитатите :
А да видим.

не случайно, в подкрепа на този факт идват много твърдения от древните хроники, в които буквално се казва –“Траките, които наричат българи”
Ако наистина има такива цитати от надеждни древни хроники, то те са много по-важни от всякакви псевдо-лингвистични опити за разсъждения.

Антропологични проучвания сочат, че сегашните дунавски българи са от неславянски расов тип и че са генетично свързани с коренното балканско население от времето на неолита.”
С такова твърдение бих се съгласил. Ние, днешните българи, сме от средиземноморски расов тип. Португалците са по-близо до нас, отколкото руснаците или поляците. Решаващият фактор за този факт вероятно е бил Римската империя.

От друга страна, не приемам понятието славянски расов тип. Терминът славянски има само езиков (лингвистичен) смисъл, а не расов или генетически.

"Има един много важен факт, който доказва, че не сме източноиранци. Това е словоредът, строежът на изречението или синтаксисът, който в иранските езици е съвсем различен от нашия."
Откъде-накъде ще сме източноиранци? Никакви иранци не сме, разбира се. А от друга страна, едва ли в иранските езици съществува единен синтаксис и словоред. И двете твърдение, оборваното и оборващото, не струват.

"езиците в света, структурно, се изменят от синтетизъм към аналитизъм. Това е доказателство, че езиците на споменатите, вече, тюрки, славяни и др. и преди е бил синтетичен, защото не може от аналитизъм да преминат към синтетизъм, винаги става обратното. А структурата на нашия език е аналитична или това доказва, че няма как нашият аналитичен език да бъде привнесен отвън балканите. "
Тук повърхностно се борави с неадекватна терминология. Лингвистичните понятия "синтетизъм", "аналитизъм" и "преход от синтетизъм към аналитизъм" са въведени, за да опишат историческите изменения на индоевропейските езици. За неиндоевропейските езици (например за тюркските) тези понятия са неадекватни и неприложими. Известните древни индоевропейски езици - санскрит, авестийски, старогръцки, латински, старобългарски/старославянски, се считат за синтетични, и то в сравнение със своите езици - потомци, които се считат за аналитични. Например, латинският език е синтетичен, а всички негови живи потомци (романските езици) са аналитични. Дори и румънският език е аналитичен в сравнение с латинския. Може би румънският е най-малко аналитичният сред романските езици (заради славянското си обкръжение), но и той е аналитичен. Аналитичен език е и съвременният гръцки.

Въобще преходът от синтетизъм към аналитизъм по дефиниция на тези понятия е естествен за индоевропейските езици. При какви условия? Например при билингвизъм - населението говори на повече от един език, нито един не бива усвояван добре, всеки изпитва влияние от другия и тези влияния предизвикват упростявания. Или пък при креолизация: имперския език започват да го говорят всякакви други жители, понеже те не могат да се разбират на своите езици, и дори тези, за които имперският език е роден и само него знаят, започват да се придържат към опростената му версия, за да се разбират с разнородната тълпа.  

Това, че днешният български език е аналитичен, си е напълно в реда на нещата. Проблемът е по-скоро в другите славянски езици: Защо те си остават предимно синтетични? Защо пътят им към аналитизъм е тъй кратък? Отговорът е прост: не са се варили в подходящо имперско гърне.

Второ, за да промени нашият език структурата си, трябва ,отнякъде, да има не малко въздействие върху него. Ако допуснем и повярваме, че той е славянски и е бил синтетичен / с падежи / и впоследствие ги е изгубил, то на практика, тук на балканите, той, въобще, не е имал контакт с езици, имащи различна конструкция от неговата или върху него не е имало никакво въздействие в тая насока. Защото езикът на всички заобикалящи ни народи, които са, несравнимо по-късно от нас, тук на балканите, е синтетичен – на сърби, хървати, словенци, гърци, турци, дори на албанци и румънци. Как тогава езиковата ни структура се изменя, след като няма никакво въздействие върху езика ни?
Нашият език е изпитал огромно влияние както от страна на гръцкия и романския (ново-латинския, балкано-латинския), така и от страна на турския.

Имайте пред вид, че съвременните балкански езици: гръцки, български, румънски, албански, имат почти идентична структура. Те заедно са се варили в имперското гърне и взаимно са си влияли. Заради наблюдаваната идентичност именно сред балканските езици в лингвистиката е въведен терминът езиков съюз.

Сърбохърватският и словенският наистина са изминали кратък път към аналитизма, оставайки си предимно синтетични езици. За турския тези понятия са неприложими, понеже той не е индоевропейски език. Типологията на турския език е различна, тя е стабилна и достатъчно добре се описва с термина аглутинативност. А пък съвременните гръцки и румънски са аналитични езици, въпреки жалките остатъци от падежи в тях. А остатъци от падежи има и в български, особено в диалектите. А диалекти без родителния падеж вероятно има и гръцкият език.

А от друга страна, подобно на българския и гръцкия, същия път от синтетизъм към аналитизъм е изминал например италианският език. Какви аналитични езици са го заразили с аналитизъм или той сам се е изменил?

структурните промени и въобще всякакви, с даден език не са изолирано явление, само за себе си, само за самия език. Езиците взаимодействат по между си и поради тази причина, промяната засяга група сходни езици, също и съседни, въобще езици, между които има взаимодействие. Ако промените в езика, можеха да стават само за себе си, по някакви вътрешни причини, то нямаше да има сродни езици, цели езикови семейства и т.н. Самият факт, че е имало един праезик, от който произлизат всички езици, достатъчно ясно говори, че всякакъв процес с даден език, дори и вътрешен, неминуемо, се отразява на съседните, сродните и др. езици.
Тук виждам нарушена логика. Именно допускането, че е съществувал един праезик, от който произлизат всички езици, води до извода, че езиците могат да се изменят от само себе си, по свои вътрешни причини, а не непременно чрез влияние отвън. Ако нямаше езикови изменения по вътрешни причини, щеше да си остане единният праезик и нямаше да има езикови семейства. А пък праезикът, без да е имало друг език да му повлияе, се е изменил по различен начин на различните територии, и така са се разроили езици-потомци.

Някои езикови изменения са вътрешно обусловени, други са повлияни отвън, трети са предизвикани от няколко фактора.

Защо никой от славянските езици не е изгубил падежите си, особено сръбският, с който от 5-6 век сме в най-тесни връзки
Нашият език е в най-тесни връзки с останалите славянски езици някъде до 6-7-ми век, а след това тръгва по свой път. Тогава, през 6-7-8-9 век, се оформят два масива от славяно-говорящо население: царска славянофония (поданици на ромейския цар) и кралска славянофония (аварски поданици, после поданици на Карл Велики). Нашият език продължава царската славянофония, а сръбският  и останалите славянски езици произлизат от кралската. След това, сръбският поякога е попадал под наше (балканско) влияние, но да измине пълния път към аналитизъм не му се удало. През 19-ти век сръбският език влиза в политически съюз с хърватския и създават общ книжовен език, придържащ се към кралската славофония.

Точно днешната езикова ситуация, това че и днес , навсякъде, сме заобиколени от синтетични езици и че езиците на народите, с които сме се срещали по пътя си в миналото, също са синтетични  в момента, много убедително доказва, че езикът ни от хилядолетия е аналитичен и е много по-древен от редица други езици.
Това не е истина. От векове нашият език е заобиколен от аналитични езици. Гръцкият и балкано-романският поне от едно хилядолетие са аналитични, макар че техните предшественици, старо-гръцки и латински, да са синтетични. Няма никакво основание да се твърди, че езикът ни е аналитичен от хилядолетия, след като в него и досега има остатъци от падежни окончания. Спомнете си как Ботев е кръстил едно от стихотворенията си: "Майцѣ си". Тази форма нито е руска, нито е църковно-славянска - народна е била и е архаична.

Не може да се каже, че един съвременен език е по-древен от друг съвременен език, понеже всички естествени съвременни езици са на една и съща възраст. Ако под "древност" се разбира "слабо изменение през последните векове", то твърдението пак не е вярно - езикът ни бързо се е изменял през цялата си история, което си е нормално.

на стр. 37 е показана специална карта, на която е показан пътят на българите към Азия и обратно към Европа. На картата се вижда, че българите тръгват от Балканите.

Което пък ни показва, че той-нашият език е тръгнал от района, в който живеем, не е срещнал други езици, които да могат да му въздействат, структурно, лексикални въздействия винаги има, върнал се е отново на старото си място, където отново не среща езици, които да могат да му въздействат структурно. Единствено, езикът на траките, които са един от най-древните и най-многоброен народ в нашия район, може да свърши тази работа. Това недвусмислено ни показва, че сме траки и че прабългарите са завърнали се по родните си места траки."
Тези твърдения са невероятни. Просто си обяснете аналогичните структурни изменения на италианския и гръцкия. По същия модел се е изменял и нашият език.

Няма данни някъде в Средна Азия да се е появявал славянски език.

Ако считате, че славянщината на нашия език е придобита чрез масивни славянски лексикални въздействия, грешите. Езикът ни е славянски в основата си. Глаголната ни система носи всичката специфика на славянщината. Местоименията са ни съвсем славянски. Предлозите са славянски. Наречията са славянски. Числителните (от едно до 999) са славянски (хиляда е гръцко, милион - италианско). В системата на съществителните и прилагателните имена са загубени само косвените падежи, но от славянщината е запазено всичко останало: словообразуването, родовете, окончанията за именителен падеж. И в допълнение, огромен корпус домашна славянска лексика. Това идентифицира и класифицира езика ни като славянски за цялата му история след момента на обособяването на славянския език от индоевропейския праезик.

Историческата лингвистика твърди, че до преди около 10 хиляди години например нашият език, т.е. неговият предшественик от онова време, е споделял общо битие на индоевропейски праезик с предшествениците на   повечето днешни европейски езици (с малко изключения: унгарски, фински, естонски, турски, баски). В частност, нашият език е съвременен индо-европейски език.

Историческата лингвистика твърди, че до преди около хиляда и петстотин години нашият език, т.е. неговият предшественик от онова време, е споделял общо битие на славянски праезик с предшествениците на днешните славянски езици. В частност, нашият език е съвременен славянски език.

За неизвестни езици историческата лингвистика нищо не може да твърди.

Историческата лингвистика се изказва за произхода на самия език. Само на езика, а не на народа, който говори на него. При това се предполагат естественост на езика, т.е. това, че език не се създава, а произлиза от свой по-стар вариант. При този процес езиците се роят. Напоследък се наблюдава например вторично роене на славянските езици на Балканите: появиха се македонски, босненски и т. н.
« Последна редакция: Февруари 08, 2010, 15:35:01 от christo_tamarin »

Неактивен truthfinder

 • Участник
 • ***
 • Публикации: 38
 • Респект: 0
Re:Вече 100% е известен нашия произход
« Отговор #17 -: Февруари 08, 2010, 16:29:57 »
Категорично, ние сме ТРАКИ!
Категорично ние не сме траки, а българи. Много добре знаем, че сме българи. Може сред нашите предци, живели преди хилядолетия, да има такива, които са се наричали или са ги наричали траки. Понеже по принцип сред нашите предци, живели преди хилядолетия, може да има всякакви жители на Стария свят.

Това по безспорен начин доказва Иван Желязков в своята книга "Кои сме ние?-Езикът, който говорим, ни показва това или коя е истината за българския народ." Изяснявайки нашия произход, авторът поставя въпроси и за произхода на други народи. Книгата може да намерите в София на следните места - Площад "Славейков"-книжния пазар/сергиите/. Книжарницата на НАТФИЗ. Книжарницата "Български книжици"-до бившия "Кристал". Може да проверите и в книжарницата на ВМРО или "Сите българи заедно" - в началото на "Пиротска" и първата и пресечка до централата на ВМРО или това е бившето кино "Македония". Книгата е малка и е евтина. Доказателството, което се дава е непоклатимо и никой не може да го обори. Вземете книгата и ще се уварите!
Достатъчни са ми и цитатите, които привеждате, и идеите, които преразказвате, за да заключа, че нищо не е доказано. За да се докаже нещо, преди това трябва да е ясно какво трябва да се докаже. Тук даже това не е ясно. Не е ясно какво означава изразът "нашият произход".

 
   Здравейте, много се радвам, че се създаде дискусия и се води по културен начин! Ще отговарям на части, защото съм много зает. Единствено от работатта си ползвам компютър и трябва да открадвам по малко от работното си време.
   1. - Абсолютно е ясно, какво трябва да се докаже. Не може на хората до безкрайност да им се мътят главите с поредната теория. Истината е ясна. Ние сме българи. Като казвам "траки", то това е ясно на този, който прави забележката, че се използва този термин, просто за яснота-така са ни нарекли гърците преди хиляди години.  
   2. - Когато в един език има повече от три падежа, то той вече е синтетичен. Не обърквайте хората с грешни факти и т.н. ,че гръцкият е аналитичен и подобни. Безмислено е да се спори за това и да се отклоняваме от истината. Не преиначавайте фактите.
   3. - Между езиците има взаимодействие. Ако нямаше , няма да има езикови семейства  и така нататъка.

  НЕ ТРЯБВА С ИЗОПАЧАВАНЕ НА ФАКТИТЕ ДА СЕ МЪТЯТ ГЛАВИТЕ НА ХОРАТА!

 Няма да си губим напразно времето. ИСТИНАТА съществува и няма да можете да я скриете. Вече все по-ясно и по-ясно изпъква!  Или искате да се приравните като някои, които ги обвиняват в преписване и т.н. Ще ви посоча какво пишат за Петър Добрев в интернет, нищо не коментирам само посочвам. Ако има възможност някой, може да провери написаното на 7. 10 . 2008 г. в www.vestnikataka.com/forum :

   "Петър Добрев е счетоводител (факт!!!) и няма никакво образование нито по история, нито по езикознание, нито по нещо различно от икономика.
 Вследствие на това пише глупост след глупост (особено на тема езици като задълбае). Това на него му е било посочвано от езиковеди (които са в потрес от глупостите му) и вместо да се коригира или да се спре, той ходи по телевизии и се опитва да използва ефира, за да се кара, че видите ли те се опитват да му говорят на него ерудита.
 Само дето глупостите си остават глупости, а както се чу в състояние на злоупотреба с алкохол си признал, че сам не вярва на нещата дето пише, но прави БИЗНЕС- пише десетки глуповати книжки и ги продава на лековерни.
 И не само това- Петър Добрев ЛЪЖЕ, че той е измислил иранската теория- там е работата, че той нищо не е измислил а е ПРЕПИСАЛ!!! Иранската теория (че прабългарите идат от Балк) е дело на Стоян Шангов още от 30-те години. Петър Добрев ПРЕПИСВА книгите му- изкарва се автор на тези твърдения или накратко е ПЛАГИАТ- ако не ми вярваш можеш просто да потърсиш из Народната Библиотека в София книги на Стоян Шангов и да се хванеш за главата как Петър Добрев ПРЕПИСВА и си ПРИПИСВА чужди теории- на това му се вика мошеник от класа."

« Последна редакция: Февруари 08, 2010, 17:21:43 от truthfinder »

Неактивен kolevski

 • Професор
 • ****
 • Публикации: 63
 • Респект: 7
Re:Вече 100% е известен нашия произход
« Отговор #18 -: Февруари 11, 2010, 02:24:48 »
 ??? ??? ???Произхода дали ни е известен не се знае 100%!
  Но да кажа че на сергия 25 на Славейков не бяха и чували за тази книга и автор.
Много странно ме гледаха? :o
Все пак наистина искам да я открия !!!
Бъди истински достоен БЪЛГАРИН!!

Неактивен kolevski

 • Професор
 • ****
 • Публикации: 63
 • Респект: 7
Re:Вече 100% е известен нашия произход
« Отговор #19 -: Февруари 11, 2010, 02:30:46 »

Приятелю ти др. книжка освен ,,Кои сме ние..." не си ли чел? Споменах теорията за българите в армията в на Александър и как после са се върнали с Аспарух понеже тя е още от 90-те и е в една от ония книги в поредицата ТанграТанакра ама не се сещам автора в момента. Б. Димитров също издаде подобна книжка преди 5-6г. Това дето всички геогравски понятия с ,,б" както и някой с ,,в" на изток до Кашмир са все български също не е оригинално. П. Добрев го измисли преди 15 г. и тогава мн. се харесваше на големите патриоти. Мисля че той беше открил 6-7 български държави до Индия. Но днес се появи още по-патриотична теза и ето че П. Добрев стана предател.
--- Той обаче не е предател, че е открил няколко български държави, а затова, че тези държави са ИЗМИСЛЕНИ и обслужват имперски цели, като са основани на още по-стари, също имперски измислици. Дори при това положение считам, че принадената му титла "предател" е пресилена. Неговата дейност е почти такава, каквато е на В.Мутафчиева. В една държава обаче има различни слоеве от населението и различни нива на образование. По тази причина и Добрев и Мутафчиева имат своите читатели, по простата причина, че нямат заместители от същият ранг с нови понятия от ХХІ в. ще ги имат, разбира се, но това са децата които днес се "хранят" с авангардни понятия и . . .всичко с времето си и всекиму своето.


Сега очакам да се докаже, че китайците са българи. Аз самият мисля че мога да го направя.
--- То може да се докаже, че и делфините са българи, нали ги има на корицата на "Рибния буквар" ;)
Нищо не можеш да докажеш защото китайците са си китайци!!!Сори но си збъркал форума!Мнооого има като теб много умни но какво нищо накрая просто празни приказки и т.н.

Не разбирам какво общо има това, че в периода 6-8 в. във Виз. са живеели мн. траки има с тезата, че аспарух е говорил тяхният ез. Авторът доказва теза, която днес никой не оборва (нещо като да се криеш без да те търсят). Ами траки са живеели какви да живеят византийци ли? В империята има най различни етноси, които са християни и ромеи. Те си служат в имперската армия сражават се с варварите и изобщо са си част от империята, а в последствие са дали и своят ген на нашия народ.
--- Несъмнено едно много точно разбиране,  което truthfinder би трябвало да схване.
Поздрави.Бъди истински достоен БЪЛГАРИН!!

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re:Вече 100% е известен нашия произход
« Отговор #20 -: Февруари 11, 2010, 08:23:00 »
Ако някой даде каквито и да е доказателства свързани общо-писмен източник,разкопки и ДНК свързани с тая тема,ще го черпя една бира на Октоберфеста!
А иначе..в темата може да се напише много-не за 10 а за 110 български държави в Индия..който иска да чете такива книги и разгорещено да ги коментира..ама то това нивото на Българската История..и въобще щом чак такива основни неща се дефинират смело-да има и някакво доказателство,ми е молбата..аз за една дата или име привеждам 3-4 източника,свързвам ги,тълкувам ги...
« Последна редакция: Февруари 11, 2010, 08:39:13 от sim4o »

Неактивен truthfinder

 • Участник
 • ***
 • Публикации: 38
 • Респект: 0
Re:Вече 100% е известен нашия произход
« Отговор #21 -: Февруари 11, 2010, 12:41:24 »
??? ??? ???Произхода дали ни е известен не се знае 100%!
  Но да кажа че на сергия 25 на Славейков не бяха и чували за тази книга и автор.
Много странно ме гледаха? :o
Все пак наистина искам да я открия !!!

 Благодаря, че ме информирахте за площад "Славейков". Ще проверя нещата на място. Но в книжарниците, които съм посочил, ще намерите книгата със сигурност.

Неактивен truthfinder

 • Участник
 • ***
 • Публикации: 38
 • Респект: 0
Re:Вече 100% е известен нашия произход
« Отговор #22 -: Февруари 11, 2010, 15:33:37 »
 
    Който иска може да си купи книгата на Иван Желязков "Кои сме ние? - Езикът, който говорим, ни показва това...." на цена вместо 5 лв. както е по книжарниците, на цена 3 лв. Трябва само да се обади на тел. 0885148367 между 13 - 14 ч. , всеки работен ден - без събота и неделя.
« Последна редакция: Февруари 11, 2010, 15:54:05 от truthfinder »

Неактивен truthfinder

 • Участник
 • ***
 • Публикации: 38
 • Респект: 0
Re:Вече 100% е известен нашия произход
« Отговор #23 -: Февруари 12, 2010, 15:56:26 »
Ако някой даде каквито и да е доказателства свързани общо-писмен източник,разкопки и ДНК свързани с тая тема,ще го черпя една бира на Октоберфеста!
А иначе..в темата може да се напише много-не за 10 а за 110 български държави в Индия..който иска да чете такива книги и разгорещено да ги коментира..ама то това нивото на Българската История..и въобще щом чак такива основни неща се дефинират смело-да има и някакво доказателство,ми е молбата..аз за една дата или име привеждам 3-4 източника,свързвам ги,тълкувам ги...

  Ето доказателствата :

  А. Писмени източници - пръстенът край Езерово, плочките от Градешница и Караново има и др. Още през 1976 г. един от най-известните ни езиковеди Иван Дуриданов в своя труд "Езикът на траките" буквално казва - "Накрай за културната история на ТРАКИТЕ е важно да се спомене....бяха открити още два надписа с образно / пиктографско / ПИСМО от една много далечна епоха, а именно :
  1. Надпис....при с. Караново...

  2. Надпис....при с. Градешница...

 Наличието на тези наченки на древна ПИСМЕНОСТ в древна ТРАКИЯ свидетелствува за развитието на висока култура на населението от тази област през ІV и ІІІ хилядолетие пр. н. е. " Стефан Гайд много подробно тълкува тази писменост. Това, че говорят против него не означава, че не трябва да се погледне труда му.


 Б. Археологическите разкопки са много - безбройните могили, последните разкопки край Старосел и т.н.

 В. ДНК - изследванията, които направо ни изкарват Траки и то между 40 - 60 %. Малко са тези народи с толкова голям основен пласт.

 ДНК - изследванията на "Нешънъл Джиографик" -17%-келти, 12%-славяни, 12% прабългари, 17% пеласги и "42 % ТРАКИ.
 ДНК - изследвания на швейцарския институт по генетика "Игенеа" -  15% славяни, 15% гърци, 11% древни македонци, сродни с траките, 8% финикийци  и 49% ТРАКИ
ДНК-изследвания - бълг. физик Божидар Палюшев, живеещ в Англия, заявява, че англичаните ни изкарват 60% ТРАКИ.
Ето и още доказателства, свързани с темата, освен исканите три - Регистрите на Източнита римска империя- където през 6-7 век се говори за най-малко към 2 млн. траки, а се предполага, че са близо двойно повече - списание "Авитохол" кн. 31 от 2009 г. стр.19 статията на Димитър Ил. Димитров - "Славянският мит от демографска гледна точка"
Антропологическите особености на изкланите от Борис І боляри, които са еднакви с антропологическите особености на траките.
Древните хроники, в които буквално се казва "Траките, които наричат българи"
 
Но най-важното е, че съвременният ни език, който се говори от милиони хора по света във всеки момент и поради тази причина не могат да се направят никакви фалшификации, доказва че сме ТРАКИ.

 Ако искате книгата на Иван Желязков "Кои сме ние?-Езикът, който говорим, ни показва това..." където ясно и неопровержимо е доказано, че сме ТРАКИ, можете да я купите за 3 лв. вместо за 5 лв. както е по книжарниците. Само се обадете на тел. 0885148367 между 13 - 14 ч. всеки работен ден-без събота и неделя. Веднага ще получите книгата в центъра на София до народното събрание.
А сега да ходим на Октобърфест да ме черпиш бира.

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Re:Вече 100% е известен нашия произход
« Отговор #24 -: Февруари 12, 2010, 21:56:16 »
Въобще не е толкова просто.За това има и толкова много теории..Та за произхода на славяните има поне 4-5 тези,една друга оборващи се..има,разбира се и Балкано-Венетска и Неодунавска.Лично аз обаче донякъде съм привърженик на гото-славянската теория..а Балкано-венетската е простичка,цитирал съм я нееднократно..включително и в тоя форум.
1.Венетите си имат тяхна писменост и живеят в днешната област Венетия,с главен град Венеция и на север в днешна Австрия,с град Вена
2.Те са част от илирите и са най-западните от мизо-гето-дако-скитския масив.
3.Те са описани поне в 5 писменни източника,склавините са венетско племе,както твърди Иордан
4.Венетската марка в която бягат и българи,си е с главни градове Тръстен(Дрозден,Дрезден)Липск(Липиска,Лайпциг)в нея и до ден днешен живеят венети(венти)
5.Като се отвори сайта на вендите в Бауцен и Каменец(Кемнитц)се вижда,че дружеството им се нарича Домовина и че вентите са си май славяни-към днешна дата 12,02
http://www.bautzen-kamenz.city-map.de/02010800/das-gebiet-der-sorben-und-wenden
http://www.domowina.sorben.com/strony/zupabz04.htm
http://www.domowina.sorben.com/index.htm

та това е,накратко
« Последна редакция: Февруари 12, 2010, 22:26:07 от sim4o »

Неактивен bulga_ro

 • Знаещ
 • *****
 • Публикации: 112
 • Респект: 28
Re:Вече 100% е известен нашия произход
« Отговор #25 -: Февруари 13, 2010, 13:45:19 »


Цитат
Достатъчни са ми и цитатите, които привеждате, и идеите, които преразказвате, за да заключа, че нищо не е доказано. За да се докаже нещо, преди това трябва да е ясно какво трябва да се докаже. Тук даже това не е ясно. Не е ясно какво означава изразът "нашият произход".

Това, което със сигурност знаем, е че днешните българи произхождаме от християнските поданици на Султана (т.е. от гяурите), по-точно от раята (паството, стадото) на Цариградския патриарх, по-точно от тази част от раята на Цариградския патриарх, която не говорела на гръцки, а на български език.

За по-старо време нищо не може да се твърди по безспорен начин.

От твърденията ,които сте изказали са доста противоречащи и политически обременени!
-За "тракийският"език можете да коментирате Ф(Б)ригийският,като носители на този език са "траки"-йски емигранти от Балканите!
-За пра славянския си е измислено академично-късна -руска история
-сравняването на коптската,гетската,гръцката,фригийската,финикийската азбуки издърпва "славянския" преди Христос и не е интересен нито за западнЯците нито за руснЯците!

Цитата ,който копирах(От мнението Ви) показва ,че сте усетили мого правилно отношението на царската (Султанска)патриаршия под руски контрол и за нея българите са си гяури и рая барабар с продажните и български попове)

Българската Църква е от 880г.
п.п. това трябва да се повтаря секи ден на БПЦ
"Ето ти победи,вземи каквото ти е угодно,и си иди с мир"
Крум споделя мисли с Никифора!

Неактивен лаутаро

 • Участник
 • ***
 • Публикации: 39
 • Респект: 0
Re:Вече 100% е известен нашия произход
« Отговор #26 -: Февруари 13, 2010, 18:18:07 »
Обръщам се към truthfinder. Ти споменаваш двама автори, които имат коренно противоположен подход към науката И. Дуриданов и С. Гайдаров. Първият лингвист автор на един от основните трудове за всеки, който изочава тракология и вторият психолог и патриот срамуващ се от българското си име разчел тракийската писменност състояща се от 10-15 знака пръснати върху 500 000 кв. км. в пространството и 3000-4000г. във времето. Основните доводи на Гайд са: ,,Траколозите знаят всичко но не го казват" и ,,Брит. египтолози искат да видят плочката от градешница но не ги пускат". Кой не ги пуска? Кой е тоя траколог дето може да спре когото и да било да дойде тук да чете каквото и да било? И най-вече кой може да повярва на тези крясъци? Признавам си че съм прекалено тъп за да одговоря на тези въпроси ако можете помогнете ми. Стига толкова за този голям бълг. патриот, траколог, а явно и египтолог.
Не мога да отрека, следователно мога да се съглася с твърдението, че нашите гени са 40-60% тракски. Но какво общо има това с езика. Ти Анабазис на Ксенофонт чел ли си. Ако отговорът е ,да" ще разбереш на къде бия защото турците също са траки колкото нас. Но какво от това. Не е нужно да си лингвист, за да знаеш, че езикът им е подобен на този в Тюркистан и Узбекистан и не е нужно да си учил генетика за да видиш дръпнатите очи на онези от Средна Азия. Гените не винаги са определящи за избора на ез., религия и цивилизационна насоченост. Всъщност май в повечето случаи не са.

sasho3

 • Гост
Re:Вече 100% е известен нашия произход
« Отговор #27 -: Декември 17, 2010, 05:18:47 »
http://www.youtube.com/watch?v=TDGGxJsNgSc&feature=fvw
Моля, разгледайте внимателно линка, както и подобните му. Аз съм далеко от историята като наука. Но откакто разгледах сайта съм меко казано изумен. Да подходим аналитично без истерии и нападки. Доколко може да се вярва на това генно изследване? В по- горни постове видях информация за подобни(независими?) генни изследвания с подобен резултат. Ако няма някаква фатална научна грешка в тях, то въпроса тогава не е траки ли сме или не, а защо досега историческите, езиковите и т.н. исторически изследвания не са създали 1 стройна обемиста теория за произхода и развитието ни(на българите) като траки. Това е накратко :)
По надълго съм изумен от това че учихме навремето за общославянският ни произход, после слушахме по скат ТВ предаванията на оня големия историк(Пламен Панайотов или нещо подобно) както и на Божидар Димитров, които в героична борба от екрана  се мъчеха да докажат хунско-Авитохолско-иранско- и т.н. произход , борейки се с закостенялото славянско схващане. И аз очаквах в резултатите да видя 30-на процента(хуни, иранци или нещо по-така към Китай) и още толкоз славяни. Да ама не. Въпреки това когато говоря с някой руснак или сърбин не се налага да уча нови думи а само да преправям моите си бългърски думи. Какво става тука?

sasho3

 • Гост
Re:Вече 100% е известен нашия произход
« Отговор #28 -: Декември 17, 2010, 05:33:30 »
Или още въпросът ми е: Как така 49 % траки говорят език почти същия като руснаци и сърби и коренно различен от гръцки да кажем с които евнтуално са живели в съседство 2-3 хил години. Да не говорим за преплетената гръцко-тракийска митология.

Неактивен truthfinder

 • Участник
 • ***
 • Публикации: 38
 • Респект: 0
Re:Вече 100% е известен нашия произход
« Отговор #29 -: Декември 17, 2010, 10:20:20 »
Или още въпросът ми е: Как така 49 % траки говорят език почти същия като руснаци и сърби и коренно различен от гръцки да кажем с които евнтуално са живели в съседство 2-3 хил години. Да не говорим за преплетената гръцко-тракийска митология.

  Прочети книжката "Кои сме ние?-Езикът, който говорим, ни показва това или коя е истината за българския народ" - намира се на следните места в София :
  1- Верига книжарници "Пингвините"
  2- Книжарница "Български книжици"- в градинката пред дома на армията
 Не вярвай на хора, които твърдят, че глаголната ни система била славянска. Точно тук е най-голямата разлика. Затова руснаци 30 години живеещи в България, говорят без да използват спомагателния глагол "съм". Пример : Руснаците казват "Това задраскано", вместо "Това е задраскано". Да не говорим за липсата на сложни / перфектни / глаголни времена в руския език и т.н. Не вярвай и на лъжата, че гръцкият бил аналитичен език и т.н. Прости прочети книжката.

БГ История

Re:Вече 100% е известен нашия произход
« Отговор #29 -: Декември 17, 2010, 10:20:20 »