Автор Тема: Българският Календар  (Прочетена 45174 пъти)

Неактивен Balkan

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 153
 • Респект: -6
Re:Българският Календар
« Отговор #30 -: Март 22, 2011, 11:54:36 »
 1  - Аз твърдя че това е Български календар, защото има датировки по него и в храмовете-гробници, а ние сме си тук от време ОНО -
http://balkan1.blog.bg/politika/2010/07/03/ot-koga-sme-na-balkanite.571532 
ТИ КАТО ТВЪРДИШ ЧЕ НЕ Е БЪЛГАРСКИ МОЖЕШ ЛИ ДА КАЖЕШ КАКЪВ Е ? Чували сме за шопа ЧЕ И ТОЙ НЕ ГО ЗНАЕ КАК Е НО НЕ Е ТАКА. 
 2  - С това че индикта е бил водещ по времето на записа какво доказваш? За момента цикловата година може и да е вторична НО това че се датира по нея показва народността на владетелите и календара им. 
КАКВА ПРЕДСТАВА ИМАМ ОТ ТОВА И ОНОВА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ - ВАЖНОТО Е ЧЕ СЕ СТАРАЯ ДА ВЪЗРОДЯ БЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР - ВАШИТЕ СТАРАНИЯ В КАКВА ПОСОКА СА?  Информацията за календара липсва от образователната ни програма и няма ПРОФЕСОР който да излезе и да ми каже кое какво е и защо е такова.
ПРАВИ МИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ ЧЕ ПОВЕЧЕТО ПОТРЕБИТЕЛИ ИСКАТ ДА ИМ ДОКАЗВАМ ТОВА И ОНОВА - Е, ТА ТОЗИ КАЛЕНДАР Е БЪЛГАРСКИ - НЕ Е МОЙ. ВИЕ ЗАЩО САМО ПИТКАТЕ И ЧАКАТЕ И ОТРИЧАТЕ - НЕ СТЕ БЪЛГАРИ ЛИ? 
Писах ви вече че сами се рисувате НО кой да чете. 


БГ История

Re:Българският Календар
« Отговор #30 -: Март 22, 2011, 11:54:36 »

debozman

 • Гост
Re:Българският Календар
« Отговор #31 -: Март 22, 2011, 13:32:13 »
1   - Аз твърдя че това е Български календар, защото има датировки по него и в храмовете-гробници, а ние сме си тук от време ОНО –
--- Здравей Балкане,
Надявам се няма да приемеш, намесата ми като подкрепа на Йончев или на някой друг, тя си е приятелска. Датировки „по храмове и гробници” не дава доказателства за българщина. И испанците имат най-древните човешки датировки в Европа, но още не са превъртели да твърдят, че европейците са испанци.ТИ КАТО ТВЪРДИШ ЧЕ НЕ Е БЪЛГАРСКИ МОЖЕШ ЛИ ДА КАЖЕШ КАКЪВ Е ?
--- Не е задължително твърдението за небългарщина да е подкрепено обезателно с доказателства за друг род човеци. Аз например мога да твърдя, че гибоните не са българи, като не е задължително да доказвам за това твърдение, че са маймуни. Само този пример показва известни дефекти в последователността на дедукцията ти.

С това че индикта е бил водещ по времето на записа какво доказваш?
--- Нищо повече от това, че календара е правен след Константин Велики.


 За момента цикловата година може и да е вторична НО това че се датира по нея показва народността на владетелите и календара им.
--- Никакъв календар и никакви числа, таблици,  числови редици и т.н. не могат да докажат „народност” Балкане. Ето тази работа не можеш да проумееш.


 
КАКВА ПРЕДСТАВА ИМАМ ОТ ТОВА И ОНОВА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ - ВАЖНОТО Е ЧЕ СЕ СТАРАЯ ДА ВЪЗРОДЯ БЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР - ВАШИТЕ СТАРАНИЯ В КАКВА ПОСОКА СА?
--- Стараеш се да възродиш „Някакъв” календар, но кръщавката ти с българкото име ще е трудна работа.


 Информацията за календара липсва от образователната ни програма и няма ПРОФЕСОР който да излезе и да ми каже кое какво е и защо е такова.
--- Ами това май ти го правиш, като че ли. Стараейки се обаче да му закачиш титлата „български” само преебаваш цялата работа.ПРАВИ МИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ ЧЕ ПОВЕЧЕТО ПОТРЕБИТЕЛИ ИСКАТ ДА ИМ ДОКАЗВАМ ТОВА И ОНОВА - Е, ТА ТОЗИ КАЛЕНДАР Е БЪЛГАРСКИ - НЕ Е МОЙ.
--- Български е според тебе. И гибоните може да са български според тебе. Ето защо се налага да се „доказва”. Не се ли докаже – остава си фолклор.


 ВИЕ ЗАЩО САМО ПИТКАТЕ И ЧАКАТЕ И ОТРИЧАТЕ - НЕ СТЕ БЪЛГАРИ ЛИ?
--- Според църковните изисквания за родство се признава VІІ степен по права линия. Ти знаеш ли родата си до седмо коляно, та да твърдиш че си българин ?


 
Писах ви вече че сами се рисувате НО кой да чете.
--- Впечатлението ми е, че доста повече хора, които ти задават въпроси са чели значително повече материали по въпроса и извън него, но това ти не можеш да го разбереш, както и един среднист не може да знае, що е това диференциал, лингвистика, детерминирана матрица, езикова група и т.н.  Само Сашо от този форум на фона на начална висша математика (вариации, пермутации и комбинации) доказа несъстоятелността на твърденията ти, т.е. ти пропада още при началните  „терапевтични прегледи”. Би трябвало да ти е ясно, че този разговор го води с тебе (пък вярвам и Легата и останалите участници), понеже си човек културен и се предполага, че може да разшириш знанията си. Аз просто те виждам как си „закъсал” с терминологичната и фактологична обосновка на тази тема – за Календара. Ако беше тронко като Атила, не бих си хабил времето да ти обяснявам, ако обаче отвориш някои по-други книги (не мога да ти кажа точно кои – може би терминологични и понятийни разработки) може и да дръпнеш напред. Засега само боксуваш на едно ниво. Поздрави и успехи.

Неактивен Balkan

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 153
 • Респект: -6
Re:Българският Календар
« Отговор #32 -: Март 22, 2011, 19:30:54 »
1   - Аз твърдя че това е Български календар, защото има датировки по него и в храмовете-гробници, а ние сме си тук от време ОНО – http://balkan1.blog.bg/politika/2010/07/03/ot-koga-sme-na-balkanite.571532
--- Здравей Балкане,
Надявам се няма да приемеш, намесата ми като подкрепа на Йончев или на някой друг, тя си е приятелска. Датировки „по храмове и гробници” не дава доказателства за българщина. И испанците имат най-древните човешки датировки в Европа, но още не са превъртели да твърдят, че европейците са испанци.
   
---- Боцмане, аз твърдя че артефактите от храмовете-гробници и орнаментите по тях са символи от системата и корекциите на Българският календар, а ти както винаги с витиеватото си и омилетично словоблудство изпълнено с твърдения десет метра у лево нищо не правиш освен да отричаш твърденията ми БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА - като шопа който стои до жирафа и казва че такова животно няма. 
     Има достатъчно датировки - Именника, каменни надписи, къщи и артефакти от могилите които са достатъчни за доказването на това че календара е български и такива като вас които пишете че това не е нищо и онова не е нищо само доказвате че вие не сте повече от НИЩО.


debozman

 • Гост
Re:Българският Календар
« Отговор #33 -: Март 23, 2011, 02:10:54 »
Боцмане, аз твърдя че артефактите от храмовете-гробници и орнаментите по тях са символи от системата и корекциите на Българският календар,
--- Нали ти казах, че ти е слаба аритметиката. Каквито и символи да има, където и да са те, винаги могат да се свържат с която и математическа система да е. Даже аз мога да го направя това.

 а ти както винаги с витиеватото си и омилетично словоблудство изпълнено с твърдения десет метра у лево нищо не правиш освен да отричаш твърденията ми БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА
--- Да прилагам „доказателства” против „твърдения” – ти май не си в ред. Ами аз например мога да твърдя, че си луд. Хайде дай доказателства, че не си ?

 - като шопа който стои до жирафа и казва че такова животно няма.
--- Не ги знам тези вицове, ти ще да си от шопско май или къде граовско. Лошо няма де, да си жив и здрав.
   
 Има достатъчно датировки - Именника,
--- Този паметник няма нищо общо с българското име. За да го знаеш, обаче е нужно поне веднъж да си го чел, което ти очевидно не си направил досега.


 каменни надписи,
--- Кои са тези каменни надписи, които доказват „българщината” на календара ?

 къщи
--- „Къщата с маймунката” – леле-мале. Май в часовете го биология си ходил да гледаш жирафите. Ами „рибата” от „Рибния буквар”,  тя не става ли за доказателство ?

и артефакти от могилите
--- Кои артефакти от кои могили ? Или всички артефакти от всички могили, от всички земни кълбета  ?

 които са достатъчни
--- Не се виждат тук, не само „достатъчност”, кьорав факт няма налице. Скелет на факт няма. Ако смяташ твърденията си за факти, ще те огорча, че много се мамиш. Не толкова колкото Джумбурлуто, ама нататък си тръгнал.


 за доказването на това че календара е български и такива като вас които пишете че това не е нищо и онова не е нищо само доказвате че вие не сте повече от НИЩО.
--- Ами хубаво, къде си тръгнал тогава на НИЩО, да доказваш нищо, с никакви факти ? Ти между впрочем имаш ли представа какво е това „факт” или как се прави „доказателство” ? Аз оставам с впечатлението, че пушилката която вдигаш я мислиш за факти, ама иначе е весело с тебе.
Поздрави.


Неактивен Balkan

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 153
 • Респект: -6
Re:Българският Календар
« Отговор #34 -: Март 23, 2011, 12:00:39 »
Тези които не могат да видят - нямат вина НО
тези които не искат - нямат оправдание. 

            "Цялата истина минава през три етапа.
              Първо, смятана е за абсурд.
              Второ, тя е насила спирана.
              Трето, тя е приемана за очевидност."
                                                                           Артур Шопенхауер
« Последна редакция: Март 23, 2011, 13:09:14 от Balkan »

debozman

 • Гост
Re:Българският Календар
« Отговор #35 -: Март 23, 2011, 16:18:14 »
Тези които не могат да видят - нямат вина НО
тези които не искат - нямат оправдание. 

            "Цялата истина минава през три етапа.
              Първо, смятана е за абсурд.
              Второ, тя е насила спирана.
              Трето, тя е приемана за очевидност."
                                                                           Артур Шопенхауер
„Учението минава през три стадия
В първия думите казват истината.
Във вторият думите са същите, но истината е забравена.
В третият думите се тълкуват обратно на истината. ”
Трипитака
 
Май го хванахме Артурчето в опити да преписва и нискоквалитетни разсъждения върху преписваното.. ;)

Неактивен Balkan

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 153
 • Респект: -6
Re:Българският Календар
« Отговор #36 -: Март 23, 2011, 17:21:08 »
 Така си е :
 - Един размишлява по въпроса за Учението.
 - Друг размишлява по въпроса за Истината.
 - Трети размишлява по въпроса за Календара,
 - а боцмана се чуди къде по-напред да плюе.

Неактивен Balkan

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 153
 • Респект: -6
Re:Българският Календар
« Отговор #37 -: Май 22, 2011, 09:30:57 »
Един пример за датирането по Българският календар, защото виждам че май никой не си прави трудъ да мисли сериозно по въпроса -
Аспарух ( Еперих ) от Именника е датиран с година ( лето ) Вер - Ламя.
681 + 5 504 = 6 185 / 120 = 51 с остатък 65, тоест шестдесет и петата година от стоидвадесетгодишният цикъл на Българският календар или година ЗАЕК - НО като се има предвид системата на индиктите и тяхното връзване с българският календар ( индикта носи името на годината в която има повече месеци от него ), то ест индиктът започва през Септември и повечето масаци са в следващата Българска година, то за това и събитието ако се е състояло в края на 681-ва година се води в следващата ВЕР - ЛАМЯ заради индикта.

Неактивен T.Jonchev

 • Модератор
 • Академик
 • *****
 • Публикации: 542
 • Респект: 20
Re:Българският Календар
« Отговор #38 -: Май 30, 2011, 08:14:43 »
Един пример за датирането по Българският календар, защото виждам че май никой не си прави трудъ да мисли сериозно по въпроса -
Аспарух ( Еперих ) от Именника е датиран с година ( лето ) Вер - Ламя.
681 + 5 504 = 6 185 / 120 = 51 с остатък 65, тоест шестдесет и петата година от стоидвадесетгодишният цикъл на Българският календар или година ЗАЕК - НО като се има предвид системата на индиктите и тяхното връзване с българският календар ( индикта носи името на годината в която има повече месеци от него ), то ест индиктът започва през Септември и повечето масаци са в следващата Българска година, то за това и събитието ако се е състояло в края на 681-ва година се води в следващата ВЕР - ЛАМЯ заради индикта.

Чудесно. И сега като прибавим 61 години царуване на същия този Аспарух към 681г., излиза че е умрял в 742. Или тези години нямат нищо общо с "верениалем" понеже сметката става абсурдна?

Неактивен Balkan

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 153
 • Респект: -6
Re:Българският Календар
« Отговор #39 -: Юни 03, 2011, 06:16:21 »
           За съжаление някои потребители продължават да търсят начин като шопа как да докажат че такова животно няма НО кой каквото пише - с това ще го запомнят.
           За незнаещите потребители  - в Именника е написано името, годините ( колкото е живял ) и годината на въсшествие на владетеля.  

 
  
         Който може да помага за разпостраняването на Българският календар, че няма кой да го прави, а напротив - опитват се да докажат като шопа че такова животно нема.
         Щом е "оживял" до днес( 7 515-сет години ) няма да се затрие НО опитите продължават.  

  


 
« Последна редакция: Юни 03, 2011, 06:41:33 от Balkan »

Неактивен T.Jonchev

 • Модератор
 • Академик
 • *****
 • Публикации: 542
 • Респект: 20
Re:Българският Календар
« Отговор #40 -: Юни 03, 2011, 06:37:17 »
Tакова животно има, само че лаици се опитват да го разкрасяват до неузнаваемост.

Неактивен Balkan

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 153
 • Респект: -6
Re:Българският Календар
« Отговор #41 -: Юни 03, 2011, 06:46:18 »
   Само с приказки не става Йончев. Темата е за календара, а не клюкарница в която да се одумва този и онзи какви били.
    Като знаеш повече, направи нещо повече и го покажи да видим на какво си способен и какво всъщност представлява Българският календар.
   Въздържай се от излишни писания и се постарай като НЕлаик да представиш нещо достойно за похвала, а не да оставяш постове с одумки колкото за участие.

Неактивен T.Jonchev

 • Модератор
 • Академик
 • *****
 • Публикации: 542
 • Респект: 20
Re:Българският Календар
« Отговор #42 -: Юни 03, 2011, 08:15:49 »
За онези, които познават източниците и разбират от календарна система и хронология, съм го казал достатъчно ясно.
Колкото до подхода "болгар, болгар!" - в историята и другаде - Алеко се е изказал изключително ясно още преди повече от 100 години и едва ли мога да прибавя нещо съществено.

Неактивен Balkan

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 153
 • Респект: -6
Re:Българският Календар
« Отговор #43 -: Юни 03, 2011, 08:30:03 »
   Още веднъж да ти го кажа, че дано разбереш - след като не си съгласен с разкрасеното до неузнаваемост представяне на Българският календар предлагам ти да го представиш такъв какъвто си е. Можеш или не можеш?
   Ако можеш направи го без излишни накъдрени, напудрени и претенциозни писания. Всичките ти одумки и въртележки до тук са НИЩО. Напрви нещо свястно, та да видим и ние какъв е този               Български календар, че само глупости се пишат по въпроса. 
  Ако има някъде писания които можеш да посочиш като истински - направи го но наистина писанията ти до момента са само колкото за участие.
 

Неактивен T.Jonchev

 • Модератор
 • Академик
 • *****
 • Публикации: 542
 • Респект: 20
Re:Българският Календар
« Отговор #44 -: Юни 03, 2011, 09:36:44 »
Какъв е точно българският календар не можем да видим поради липса на изчерпателни данни.
Наличната фактология позволява да се каже, че българите са имали календар, базиран върху животински цикъл. Може да се посочат животните от цикъла - едни със сигурност, други - с висока степен на вероятност.
Всичко останало са възможности, предположения, допускания и, разбира се, фантасмагории.

БГ История

Re:Българският Календар
« Отговор #44 -: Юни 03, 2011, 09:36:44 »