Автор Тема: Българският Календар  (Прочетена 45176 пъти)

Неактивен saradiva

 • Професор
 • ****
 • Публикации: 60
 • Респект: 13
Re:Българският Календар
« Отговор #15 -: Август 05, 2010, 10:03:17 »
 :D :D :D !!!!!!!!!!

БГ История

Re:Българският Календар
« Отговор #15 -: Август 05, 2010, 10:03:17 »

Неактивен Balkan

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 153
 • Респект: -6
Re:Българският Календар
« Отговор #16 -: Септември 01, 2010, 10:10:14 »
Внимавайте какво пишете защото по този начин сами се рисувате и вместо да си изрисувате ...
Ето ви писания по въпроса че няма нищо случайно в храмовете от могилите.
Поста на Йордан_13 от 18.12.2008г.
www.voininatangra.org/modules/ipboard/index.php

 В преддверието на гробницата в Свещари има поставен голям каменен блок. Би могло да се помисли, че той е служел за сядане като пейка. В сравнение със скулптурите на десетте кариатиди и красивия стенопис този камък изглежда съвсем обикновен. Всъщност той е най-голямата загадка на древната гробница. Един инженер от Археологическия институт при БАН - Петър Вълев, се заел с проучването й.
„Изследванията показват - пише той в своята статия, - че датираната от първата половина на III в. пр.Хр. тракийска гробница притежава не само архитектурно-художествени качества, а е носител на богата математическа и религиозно-философска информация. Нещо повече - тя е своеобразен феномен.
В преддверието, до входа на централната гробна камера, има един добре обработен каменен блок, като че ли поставен там за сядане. Неговите размери са 2,1 х 1,4 х 1,1 тракийски свещени стъпки1 (1 стъпка = 0,2676 м). Той стои безмълвен, плътно прилепен до две от стените на предверието.
Най-напред обърнахме внимание на обиколката на хоризонталната му страна: 2 х (2,1 + 1,4). Оказа се, че тя е 7 стъпки. Присъствието на „магическата" седмица ни озадачи, но и насърчи. Изчислихме площта: 2,1 х 1,4 = 2,94 (приблизително 3 квадратни стъпки). Така се появи и свещенната за древните религии тройка. За да постигне такова оразмеряване на камъка, създателят на гробницата е трябвало да реши системата от следните две уравнения:

2 (х + у) = 7 х . у = 3

Корените им са 2 и 1,5. Защо ги е променил в каменния блок на 2,1 и 1,4?"
Неволно ли древният строител е допуснал тази грешка? Ако бе направил стените дълги по 2 и 1,5 свещени стъпки, правоъгълната площ на камъка щеше да е точно 3 квадратни стъпки. И, разсъждавайки върху тези малки „грешки" на древния архитект, инженер Петър Вълев прави смайващо откритие.
„Тази лека деформация води най-вече до промяна на ъгъла между диагонала и страната на правоъгълната повърхност на блока. Или от 4 : 3 съотношението между страните е станало 3 : 2. Пресметнахме, че

3:2 = cotg 33° 4Г

Ъгълът 33° 4Г е от особен интерес за нашето изследване. Вече е установено и публикувано, че остта на гробницата е насочена към онази точка на хоризонта, където изгрява Слънцето на 22 декември от IV в. пр.Хр. Това означава, че зимното слънцестоене, когато Слънцето кулминира най-ниско над хоризонта и в следващите дни започва да се издига все по-високо и по-високо и да набира мощ, е било важен момент за соларно-хтоничния култ на траките."
Изчислено е, че ъгълът, сключен между посока изток и първия слънчев лъч на 22 декември от IV в. пр.Хр. е 33° 52'. От това следва, че диагоналът на каменния блок отбелязва линията запад-изток, а дългата му страна - оста на строежа, т. е. пред нас е онзи първи, основен камък, с лице на хоризонталната страна 3 квадратни стъпки и периметър 7 квадратни стъпки, който е бил положен най-напред."
В този камък е била закодирана невероятно сложна астрономическа информация, която е била и строителен план. Подобни открития показват до какво технологично ниво е достигнала тракийската цивилизация. Жреците-архитекти са строили превъзходни сгради, при които е имало отредена роля дори за Слънцето.
„Светлината играела също роля в мистериите на обезсмъртя-ването - пише археоложката Диана Гергова в книгата си „Сборяново". - Над входа на гробната камера личи прозоречен отвор, зазидан впоследствие. Изчисленията показват, че точно в деня на зимното слънцестоене, в този един-единствен ден в годината, когато слънцето преминава през най-южната част на еклиптиката си, неговата светлина трябвало да прониква в недрата на могилата, във вътрешността на гробницата. Лъчът светлина не просто осветявал камерата, а попадал точно върху фигурата на владетеля на кон и увенчан с венеца на Великата богиня. По слънчевия лъч душата на покойника поемала пътя към небето и може би всяка година, в деня на зимното слънцестоене, тя се завръщала обратно на земята, за да се пресели в друго тяло и да възкръсне за нов живот."
Не показва ли този сноп от слънчева светлина, проникващ в мрака на гробницата, къде според древните траки отива енергията на умрелите владетели. На небето, сред безбройните звезди. Върху златни плочки, намерени в гробовете на знатни траки, са изписани свещени формули, създадени от Орфей. Те учели душите как да изминат пътя до Отвъдния свят. Всеки, посветен в тайното учение, трябвало да каже на стражите му: „Аз съм син на Земята и Звездното небе. Но че съм потомък на Небесните, знаете добре. Името ми е Звезден."
Древните траки са вярвали, че са дошли от звездите и след смъртта си се връщат отново там.
 КОЛКОТО И ДА СЕ СТАРАЕТЕ няма да успеете - НЕ СЕ ГАСИ ТУЙ ЩО НЕ ГАСНЕ


ИЗВОРИ

Йоан Цеца - "И тогава всички пристигнаха в Авлида с кораби, и заедно с тях Ахил, синът на Пелей и на Тетида, дъщерята на философа Хирон, водейки войска от хуни-българи-мирмидонци на брой две хиляди и петстотин." (ГИБИ10 с. 104)

Йоан Малала и Йоан Екзарх направо твърдят, че Ахил е бил българин (ДЯК ком. с. 211
« Последна редакция: Септември 01, 2010, 10:30:22 от Balkan »

Неактивен Balkan

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 153
 • Респект: -6
Re:Българският Календар
« Отговор #17 -: Септември 01, 2010, 10:27:28 »
ПОСЛЕДНО ОТКРИХ ЧЕ "ОБКОВА" ПО ВРАТИТЕ НА ХРАМОВЕТЕ НЕ Е СЛУЧАЕН И ГРУПИЧКИТЕ ОТ "ПИРОНИ" СА ЧИСЛА ОТ СИСТЕМАТА И КОРЕКЦИИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ КАЛЕНДАР.
http://balkan1.blog.bg/politika/2010/07/03/ot-koga-sme-na-balkanite.571532
Забрави да уточниш българското сътворение на света. ;D.
Един куп религии нямат начална хронологична точка, ние, българите обаче, имаме.

За ЛЕТОБРОЕНЕТО ОТ СЪТВОРЕНИЕТО НА СВЕТА съм писал в статията за календара.
Като ви се отвори страницата по вапроса за това че сме си тук от време ОНО горе пише "обратно към блога" където можете да намерите гореспоменатата статия и там съм писал че годината 5504-та преди съвременното летоброене е ТОЧНАТА защото така позицията на настоящата година в юпитеровия цикъл съответсва на позицията на юпитер в съответното съзвездие след зимното слънцестоене и така разбираме защо на къщата строена от Никола Фичев има маймунка и че всъщност е МАЙМУН в цикъл ЗЕМЯ - маймунката е седнала ( на земята ).  
  http://balkan1.blog.bg/technology/2010/01/18/bylgarskiiat-kalendar.474831
 Ако B. Georgiev - bozmana  няма доверие на Никола Фичев, това си е негов проблем.
« Последна редакция: Септември 01, 2010, 10:38:39 от Balkan »

Неактивен T.Jonchev

 • Модератор
 • Академик
 • *****
 • Публикации: 542
 • Респект: 20
Re:Българският Календар
« Отговор #18 -: Октомври 27, 2010, 16:36:22 »
Balkan,
ако 5504 пр. Хр. е ера по древен български календар, защо в историческите източници няма ни една датировка, която да е по такава ера? Всички древнобългарски датировки, с които разполагаме, са по цикловия календар.

И проблемът не е дали Боцманът има или няма доверие на Кольо Фичето, а дали Кольо Фичето си е датирал строежите по такъв начин.

Неактивен Balkan

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 153
 • Респект: -6
Re:Българският Календар
« Отговор #19 -: Ноември 10, 2010, 18:38:08 »
Йончев,
 - датировките са си по цикловия календар и МАЙМУН-а на Никола Фичев също.
 - МАЙМУН-а от къщата на Никола Фичев е точно от НЕГО. Ти имаш ли информация че човекоподобното е поставено там от някой друг, че да се съмняваш в датировката.
  Колкото до това че има и датировки с друго летоброене ( има двойни датировки - и с цифри и с животно от зодиака на Българския календар ) мога да кажа че с християнството и имперските индикти и календари доста се омотва информацията по въпроса за летоброенето и за това има разминавания, а ти ако сериозно се интересуваш прегледай подробно информацията по въпроса -
http://www.facebook.com/group.php?gid=138830043878  
http://balkan1.blog.bg/technology/2010/01/18/bylgarskiiat-kalendar.474831  
http://balkan1.blog.bg/politika/2010/07/03/ot-koga-sme-na-balkanite.571532  
 и освин датировките обърни внимание и на позиционирането на Юпитер по Еклиптиката.

Неактивен T.Jonchev

 • Модератор
 • Академик
 • *****
 • Публикации: 542
 • Респект: 20
Re:Българският Календар
« Отговор #20 -: Февруари 04, 2011, 11:04:20 »
Йончев,
 - датировките са си по цикловия календар и МАЙМУН-а на Никола Фичев също.
 - МАЙМУН-а от къщата на Никола Фичев е точно от НЕГО. Ти имаш ли информация че човекоподобното е поставено там от някой друг, че да се съмняваш в датировката.
Не се съмнявам, че той е автор на маймунката. Наличието на една маймунка обаче не означава непременно, че това е датировка и се съмнявам, че Никола Фичев с тая маймунка е искал да датира строежа. Не само никой не е доказал, че той е имал подобно намерение, но и никой не се е опитвал да го докаже. Онези, които твърдят, че маймуната датирала къщата, не представят никакви доказателства за подобно намерение на Никола Фичев - просто приемат наизуст че е така.

В Троянския манастир например е имало една фреска на външна стена, на която са нарисувани слон и жираф. По силата на твоята логика в нея също трябва да е вложен някакъв тайнствен (календарен?) смисъл - така ли?
 

Неактивен Balkan

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 153
 • Респект: -6
Re:Българският Календар
« Отговор #21 -: Февруари 24, 2011, 13:07:13 »
 А как ще отговорите на въпроса? Защо не се опитвате да помагате ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ НА КАЛЕНДАРА, А ПУЩАТЕ ПОСТОВЕ С ИЗБИРАТЕЛЕН ХАРАКТЕР И СЕ СТАРАЕТЕ ДА НЕГЛЕЖИРАТЕ ТРУДА МИ!?!?!?   
  Това което представям аз се подкрепя от: 
  -  това че настоящата година се връзва с позицията на Юпитер ( 2011-та е трета в юпитеровия цикъл и Юпитер е в третото съзвездие след Зимното слънцестоене ).
  -  това че 1849-та година ( къщата с маймунката ) си е точно МАЙМУН в цикъл ЗЕМЯ.
  -  това че високосните години от съвременното летоброене са точно  4-та, 8-ма и 12-сета в системата с летоброене 5 504-ри години преди настоящето. 
Всичко това не мога да си го наглася ей така защото на мен ми харесва. Не мога да наглася и Юпитер в желаното от мен съзвездие.
Годините 5 504 не съм ги измислил аз - на 68-ма страница  - 
http://vaseto.info/books/57.pdf   
ПОМАГАЙТЕ ДОКАТО Е ВРЕМЕ. Ако продължавате с дрънканиците които оставяте до сега - с тях ще ви запомнят.

debozman

 • Гост
Re:Българският Календар
« Отговор #22 -: Февруари 25, 2011, 20:06:18 »
   А как ще отговорите на въпроса? Защо не се опитвате да помагате ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ НА КАЛЕНДАРА, А ПУЩАТЕ ПОСТОВЕ С ИЗБИРАТЕЛЕН ХАРАКТЕР И СЕ СТАРАЕТЕ ДА НЕГЛЕЖИРАТЕ ТРУДА МИ!?!?!?
--- Много са кофти такива упреци Балкане. Никой не се опитва да неглежира труда ти. ТОЙ просто НЕ Е това, което ти се опитваш да представиш. Той е произведение, РАЗЛИЧНО от историческата тъкан. 

   
  Това което представям аз се подкрепя от: 
  -  това че настоящата година се връзва с позицията на Юпитер ( 2011-та е трета в юпитеровия цикъл и Юпитер е в третото съзвездие след Зимното слънцестоене ).
--- Тази година се свърза поне с още стотина звезди предполагам. И какво от това ?


  -  това че 1849-та година ( къщата с маймунката ) си е точно МАЙМУН в цикъл ЗЕМЯ.
--- Аз лично не съм убеден, че човека е изваял „маймунка”. Опитал се е да извае човек, най-вероятно себе си, но способностите му са били ограничени, и творението му днес се приема за „маймунка”. Доказателство за това мое предположение е стъпалото на маймунката, като по лесно за изобразяване от останалите части на тялото. Това не е стъпало на маймуна, а човешко стъпало и никоя маймуна няма такъв ВИД стъпало.  -  това че високосните години от съвременното летоброене са точно  4-та, 8-ма и 12-сета в системата с летоброене 5 504-ри години преди настоящето. 
Всичко това не мога да си го наглася ей така защото на мен ми харесва. Не мога да наглася и Юпитер в желаното от мен съзвездие.
--- Очевидно, но нагласяш други работи КЪМ  него. И работи измислени вчера, които НЕ СА  исторически дадености.Годините 5 504 не съм ги измислил аз - на 68-ма страница  - 
--- На тази страница измислиците са повече от 50. Това не може да бъде текст свързан с историята.


ПОМАГАЙТЕ ДОКАТО Е ВРЕМЕ. Ако продължавате с дрънканиците които оставяте до сега - с тях ще ви запомнят.
--- Недей да мислиш, че дори и една милионна от хората живи днес ще бъдат „запомнени”. Те дори могат да бъдат запомнени с лошото което са направили, а не с доброто. А за „помощ”, аз наистина не виждам в какво може да ти се помогне. Ето на този адрес http://forum.abv.bg/index.php?showtopic=93818
веднъж се забавлявах; това „съчинение” е точно толкова историческо, колкото твоя „календар”. Да се изявяват обаче претенции за историческа достоверност към подобни материали и проява на разклатено психическо здраве.
Поздрави.


sasho3

 • Гост
Re:Българският Календар
« Отговор #23 -: Февруари 28, 2011, 02:17:51 »
Цитат
-  това че настоящата година се връзва с позицията на Юпитер ( 2011-та е трета в юпитеровия цикъл и Юпитер е в третото съзвездие след Зимното слънцестоене ).
Ще простиш неверието ми, но би ли ми разяснил цитираното по-горе. Така като за човек дет е само 1 прос инженер с някоя друга година кръжок по астрономия във варненската обсерватория "Николай Коперник"
Наблегни на термина "връзва" ; "юпитеровия цикъл"; "третото съзвездие след Зимното слънцестоене".
Мисля че една жизнерадостта и отмаряща дискусия на тази тема, ще опресни и обогати знанията по астрономия на уважаемата аудитория. Така де аман само от руни,глаголици, стари текстове и т.н.
« Последна редакция: Февруари 28, 2011, 02:21:22 от sasho3 »

Неактивен Balkan

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 153
 • Респект: -6
Re:Българският Календар
« Отговор #24 -: Март 08, 2011, 17:40:40 »
Именно, правилно забеляза sasho3.
Човек трябва да усвои определен обем от информация за да може да мисли правилно но това не му пречи на БОЗМАНа.
КАКВО ОТ ТУЙ, ЧЕ ПОЗИЦИЯТА НА 2011-та СЕ ВРЪЗВАЛА С ЮПИТЕР!?!?!?
Ами нали календара е слънчево-юпитеров. Нас точно това ни интересува - ДАЛИ СЕ ВРЪЗВА С ЮПИТЕР. Щом годините в циклите са ДВАНАДЕСЕТ, значи са вързани с юпитеровата година и би трябвало Юпитер да показва коя е годината НО от това никой от до сега пишещите за календара не се е интересувал ВЪПРЕКИ че всички отбелязват че календара е слънчевоюпитеров.
Зодиаците на Българския и Китайския календар са едни и същи ( само девето и десето съзвездие са с разменени имена ) НО :
 - Китайците са го замразили с първа година МИШКА понеже не се интересуват от ПРЕЦЕСИЯТА.
 - Тази година е ЗАЕК но защо е така и те не знаят - може би защото някой някога е написал някъде че е така.  
При Българският календар всичко което е на земята се проектира и на небето. Не може някойси да си пише иди ми - доди ми без да се съобразява.  

  

http://www.henry-davis.com/MAPS/Ancient%20Web%20Pages/103Amono.html

Навремето Дионис е ходил до Индия -
http://sparotok.blog.bg/politika/2009/10/15/dionis-i-trakiiskiia-pohod-kym-indiia.416191
и неслучайно сме оставили доста следи по земите между Балкана и Индия.
Самите шумери казват че предците им са от Балкана -  
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/168400_1873447882456_1428943303_2177296_4601812_n.jpg
« Последна редакция: Март 08, 2011, 17:57:03 от Balkan »

debozman

 • Гост
Re:Българският Календар
« Отговор #25 -: Март 09, 2011, 16:04:20 »
Човек трябва да усвои определен обем от информация за да може да мисли правилно но това не му пречи на БОЗМАНа.
КАКВО ОТ ТУЙ, ЧЕ ПОЗИЦИЯТА НА 2011-та СЕ ВРЪЗВАЛА С ЮПИТЕР!?!?!?
  --- Аз не виждам някакво смислено обяснение на въпроса си, колкото и да ти изглежда на тъп. Ами през 2010 с кого се „връзваше” позицията  с Марс ли ? Обяснявай, като си взел да обясняваш.


Ами нали календара е слънчево-юпитеров.
  --- За тебе е такъв. За мене е все още измишльотина от вчера. Което не му пречи да бъде Слънчево-Юпитеров, но му пречи да бъде „български” по отношение на миналото. Я ми обясни какво йм пречи на босненците например да заявят че календара е босненски ?


 Нас точно това ни интересува - ДАЛИ СЕ ВРЪЗВА С ЮПИТЕР.
  --- Ами хайде хубаво, „връзва” се с Юпитер и с която искаш още планета и звезда – и какво от това. Да не би връзката да е като мартеничка, та по нея да индикираш „българското” ?


 Щом годините в циклите са ДВАНАДЕСЕТ, значи са вързани с юпитеровата година и би трябвало Юпитер да показва коя е годината НО от това никой от до сега пишещите за календара не се е интересувал ВЪПРЕКИ че всички отбелязват че календара е слънчевоюпитеров.
  --- Абе ако ще и Орионски да е. Къде пише, че е български ?Зодиаците на Българския и Китайския календар са едни и същи ( само девето и десето съзвездие са с разменени имена ) НО :
 - Китайците са го замразили с първа година МИШКА понеже не се интересуват от ПРЕЦЕСИЯТА.
 - Тази година е ЗАЕК но защо е така и те не знаят - може би защото някой някога е написал някъде че е така.  
При Българският календар
  --- Български на „Марта в сряда”. Компаса и той не е ли български ?. „Връзва” се точно с посоката север, значи е български. Цар Борис е наречен Ворисин – северняка, ето значи доказателство, че компаса е българско производство. Ако не беше българско щеше да сочи изток или запад, АМА НЕ СОЧИ, значи е български. :D


всичко което е на земята се проектира и на небето.
  --- Аха, понеже цялото небе се върти около Земята, барабар с Юпитер и Земята е като прежекционен апарат – проектира на небето каквото и кефне. Знаем го това.


 Не може някойси да си пише иди ми - доди ми без да се съобразява.  
  --- Твоите писания са точно такива. Дрън-дрън хиляда приказки (не казвам че са невярни) и изведнъж хопалааа – български. Какво ще кажеш за компаса – аз представих ПОНЕ едно доказателство за българщината му. Ти за календара не си представил нито едно – все още.
Поздрави.
П.П. Като даваш блога на Спароток,да ти прави впечатление, че от десетина автора от поста на Спароток,  „писали”, че Дионис е ходил в Индия, няма нито един цитат ? Ето това са писания „иди-доди”, колкото лаф моабет да става. Просто не можеш да различиш популярна литература от „исторически паметник” ето това е проблема.

Да твърдиш, че шумерите казват, че предците йм са от Балкана, е същото като да твърдиш, че казат, че предците йм са от Златни пясъци или от Албена. Абе аз не си спомням шумерки да са идвали по Златните, ама щом казват, за Балкана – може. И там имаше оправни момчета за тази работа - да изпратят за Шумерия българска материя . . .


« Последна редакция: Март 09, 2011, 16:13:04 от B. Georgiev - bozman »

Неактивен Balkan

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 153
 • Респект: -6
Re:Българският Календар
« Отговор #26 -: Март 18, 2011, 14:23:59 »
Разбраах че не искате да цъкате по препратките и представих информацията в НАЧАЛОТО.   

Благодарение обаче на такива спорещи успях да направя система уреждаща въпроса с корекциите САМО за 128-сем години, докато при Българският това става за 1920-сет години, а при съвременната система периодът е от 3 200-ста години -  http://balkan1.blog.bg/politika/2011/03/16/nov-bylgarski-kalendar.709054
« Последна редакция: Март 18, 2011, 14:31:04 от Balkan »

Неактивен T.Jonchev

 • Модератор
 • Академик
 • *****
 • Публикации: 542
 • Респект: 20
Re:Българският Календар
« Отговор #27 -: Март 21, 2011, 12:02:18 »
Balkan,

Аз не съм астроном, а медиевист и разбирам от средновековна хронология. Ако твърдиш, че това, което така нашироко си презентирал и тук, и в блога, е в календарът на древните българи и че той е толкова прецизен, би трябвало чрез него да можем да разкодираме датировките от древните български писмени паметници.

Аз моментално бих се убедил в правотата ти, ако - използвайки този календар, за който толкова много си изписал - убедително ни посочиш годините примерно на Аспаруховата смърт, на възшествието на Кормисош и Телец или тази (тези), в които е царувал Сабин.

Неактивен Balkan

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 153
 • Респект: -6
Re:Българският Календар
« Отговор #28 -: Март 21, 2011, 17:03:08 »
 За Аспарух мога да кажа че по Именника годината на възшествие е записана ВЕРЕНИ- Ламя.  
 681+5504 = 6185 / 120 - 65 то ест годината излиза ЗАЕК НО - възшествието според мен е станало в края на годината, а документа и правен по късно, особено преписа. По това време са вървели индиктите. Индикта обаче се приравняват към Българския календра, като името на животното е това което заема повече месеци - то ест ИНДИКТА започва през Септември но повечето му месеци са в следващото животно ВЕРени - ЛАМЯ.  
     Има датировки по различни летоброения и системи НО важното е че има такива датировки и те не са ТАНГАНАЙСКИ, а БЪЛГАРСКИ.  
     До днес календар с такива датировки е само КИТАЙСКИЯ НО китайците не знаят защо годината е с името на това животно, а освен това и началото на годината им започве с МИШКА, като се има предвед че зодиаците са еднакви ( само МАЙМУН и ОВЕН са с разменени места ) - то ест календара им не е сравнен с точката на равноденствие, която е вече във ВОЛ и това показва че Зимното слънцестоене си е вече в СВИНЯ.
  ТАКА ЧЕ ДАТИРОВКИ И ЛЕТОБРОЕНИЯ ИМА РАЗНИ НО ВАЖНА Е СИСТЕМАТА.  
  Освен китайците някой друг да има претенции за този календар - НЯМА.
  Като се има предвид обаче това че техния календар не е сверен нито по Юпитер - нито по точката на равноденствие това според мен означава че те са взели зодиака, нагласили са нещата и както е записано в миналата ера ( когато Зимното слънцестоене си е било в МИШКА ) така си е останало - ТЕХНИЯ КАЛЕНДАР НЕ Е ВЪРЗАН СЪС СЛЪНЧЕВАТА НИ СИСТЕМА - НАРИЧАТ СИ ГОДИНИТЕ ТАКА ЗАЩОТО ТАКА Е ЗАПИСАНО  - НИЩО ПОВЕЧЕ - Докато нашия си е сверен и това показва датировката на Никола Фичев, въпреки че има и разни други датировки, получили се от галимациите на ИНДИКТИ, ЮЛИАНСКИ и Грегориански ОМОТВАЦИИ.  
НИКОЙ ОБАЧЕ НЕ МИСЛИ ПО ВЪПРОСА - ще ви дам един друг пример за Българщина - има една чешма Керекова в Копривщица. През 1935-та година решават да я възстановят че е била разрушена НО въпреки че са запазили оригиналния камък с датировка ( с БУКВИ - Турция ке падне ) възстановителите решили да сложат и друг камък с техните имана и година на съграждане - 1751-ва, като оригиналното е 1781-ва. И ТАКА ТАЗИ ЧЕШМА СИ СТОИ ДАТИРАНА С ДВЕ РАЗЛИЧНИ ГОДИНИ ЦЕЛИ СЕДМДЕСЕТ И ПЕТ ГОДИНИ - ЗАЩОТО ИМА МНОГО МНОГОЗНАЙКОВЦИ КОИТО ЗНАЯТ КОЕ КАКВО Е И ЗАЩО Е.   
                      http://www.panoramio.com/photo/39028092
« Последна редакция: Март 21, 2011, 17:06:49 от Balkan »

Неактивен T.Jonchev

 • Модератор
 • Академик
 • *****
 • Публикации: 542
 • Респект: 20
Re:Българският Календар
« Отговор #29 -: Март 22, 2011, 07:49:44 »
Balkan,
Това усукване на зададения от мен въпрос показва, че:
1.Календара, за който говориш, има толкова общо с древните българи, колкото и с марсианците;
2.Нямаш представа от хронология.

Ако Аспарух е встъпил в годината на заека, но е записан в годината на дракона заради съображения около индикта, това значи, че водещата датировка е именно индиктът, а не цикловата година - тя може да бъде единствено вторична.

БГ История

Re:Българският Календар
« Отговор #29 -: Март 22, 2011, 07:49:44 »