Автор Тема: Извратеността на траките и приликите им с циганите в културен аспект  (Прочетена 40841 пъти)

Неактивен kristo

 • Редовен
 • *
 • Публикации: 29
 • Респект: 2
  • http://img259.imageshack.us/img259/1016/16453891vq1.jpg
Даже твоят любимец Адолф Шикългрубер си е незаконороден и изобщо в цялата му рода има толкова извращения, характерни за западняците, че просто не ми се говори за тях... Само да ти напомня, че Алоиз Шикългрубер се е оженил за една от братовчедките си и в следствие на това кръвосмешение се е родил въпросният Адолф Хитлер... Знам, че много ще ми се ядосаш за тези думи, ама нали говорим за факти? Фактите са такива и ти просто трябва да ги приемеш, харесва ти или не  :-\.

..., което за пореден път доказва евреския произход на така обична ви фюрер!
Е на мен хич не ми е любим, а на тези, на които им е любим, техен проблем. Аз не се правя на националист като викам "Зиг-Хайл" и т.н. подобно на някой пишман български патриоти-скинари, които си мислят, че чуждопоклонничеството е вид български национализъм. Но това е друга тема за размисъл и разговор и не й е тука мястото в този раздел...

БГ История


Неактивен kristo

 • Редовен
 • *
 • Публикации: 29
 • Респект: 2
  • http://img259.imageshack.us/img259/1016/16453891vq1.jpg
"Цивилизоваността" на някои европейски народи (испанците напр.-до ден днешен) се изразява и в браковете между първи братовчеди! ;D ;D
Напълно си прав за съжаление и аз затова не мога да разбера на какво основание те се правят на много "морални" и дори и в онова време, когато тези неща са били тяхно ежедневие са идвали в България примерно и са описвали колко сме били "аморални"... Да се погледнат те каква пасмина са, пък тогава да коментират нас при положение, че при нас българите такива неща почти никога е нямало, а дори и да е имало са били някакви единични случай и супер изключения, които са се наказвали много строго и жестоко.

Неактивен kristo

 • Редовен
 • *
 • Публикации: 29
 • Респект: 2
  • http://img259.imageshack.us/img259/1016/16453891vq1.jpg
"българите сме копали като сме били повечето роби"

Е само тук не мога да се съглася с теб, понеже българите никога не сме били роби. Сигурно говориш за турското иго, когато е имало ангария, етническа и верска дискриминация, форми на геноцид и т.н., но това не означава, че сме били роби. Българина е прекалено горд, за да робува на някои, особено на тези анадолски диваци и простаци-отоманците. За това моля да не говорим за това кога българина бил роб, понеже такъв той никога не е бил. Имал е жилище и имот дори и в най-тежките първоначални години на турското иго, но да е продаван в робство, както негрите примерно, е такова нещо е нямало и е нямало как да бъде допуснато.

Неактивен vekil

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 927
 • Респект: 29
Имало е и робски продажби на българи(със синджирите са ги водили като негри) и роби българи е имало, в анадола, по островите, в северна африка, та чак до Багдад.Най интересно, че е имало и търговия с роби - християни от Балканите дори в Италия.Наскоро четох че майката на Леонардо да Винчи била робиня християнка купена от Изтока.Не казвам че всички българи са били институционално роби.Още по малко в планинските райони.
« Последна редакция: Май 28, 2008, 20:35:04 от vekil »

Неактивен kristo

 • Редовен
 • *
 • Публикации: 29
 • Респект: 2
  • http://img259.imageshack.us/img259/1016/16453891vq1.jpg
Имало е и робски продажби на българи(със синджирите са ги водили като негри) и роби българи е имало, в анадола, по островите, в северна африка, та чак до Багдад.Най интересно, че е имало и търговия с роби - християни от Балканите дори в Италия.Наскоро четох че майката на Леонардо да Винчи била робиня християнка купена от Изтока.Не казвам че всички българи са били институционално роби.Още по малко в планинските райони.

Имало е, но това са били единични случаи, а не масова практика! И то това е само в първите десетилетия от игото, докато се наложи отоманската власт. Имало е преселване на огромна маса българи от едно място на друго- в Мала Азия включително както ти отбеляза, но робство не би когло да се каже.

Неактивен vekil

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 927
 • Респект: 29
Говорим за законни робовладелски отношения.Да продадеш хората от някое съседно село заради някое закононарушение, на роботърговци в някое пристанище си е чисто робство(дори само възможноста).Има доста юридически документи даващи определение за робство.Юристпруденцията в Отоманската империя попада 90% в презумпцията за робство поне до Екзархията.Преселване, колко невинно звучи.Може би единствено наказуемия от признаците на робството е убийството.Ами останалите 6-7 признака.За единичните случаи - не вярвам да си ги броил.Или разпределяш трите синджира роби на Крали Марко на 5 века, и като ги разхвърлиш по каази( ;Dвключваш ли македонско?) получаваш единични случаи.Пък че при освобождението на България в Добруджа, Дунавската равнина, Тракия, Софийското поле, Родопите, българите - християни се броят на пръсти(да не се объркаш с религията - това е един от заклеймените поводи за робство), че българите са в етнически колапс навряни в кучи гъз в планините, и търговско - занаятчийската прослойка в градовете, които периодично са се откупвали пряко от робството(пак пари срещу свобода на местоживеене, лична собственост, избор на религия, избор на съпруг , самоопределяне на собствената си цена, отглеждането на децата си до пълнолетие, и тука спирам за срам на хелзингския комитет)а по късно косвено.Стигаме до извода кои не са били роби.Ето една интересна тема, многопластова, благодатна, самокритична, и от значение за последващото българско общество и до ден днешен.Тук трябва да се търси разковничето на днешния манталитет а не 10 века назад.

Неактивен vekil

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 927
 • Респект: 29
Уточнение - единствено агресивноста може би е генно обусловена от хилядолетия.Дори и най хилавия, прост, кротък, очилат българин е готов на физическа саморазправа при много по нискоинтензивно дразнение отколкото останалите европейски и азиатски народности, дори и да е сам.В тоя смисъл се приближават единствено руснаци, украинци, белоруси, и народностите от южна Русия, и германците.По малко скандинавците и испанците.Дали пък не става въпрос просто за смелост?Не знам.
« Последна редакция: Май 31, 2008, 16:44:51 от vekil »

Неактивен БОЯН

 • Редовен
 • *
 • Публикации: 7
 • Респект: 1
Не им вярвам много на гърците.Все едно да чета от стари съветски вестници за ЕС и САЩ. В едно съм сигурен , колкото по-яростно критикуват , толкова врагът им е по-мощен. Когато хвалят някого не искам да съм на негово място.

Неактивен Pomak

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 329
 • Респект: 25
Здравейте Танкиста и другите участници,
Емоциите са неправилно насочени, драги Танкисте! Най-напред защо трябва да приемаш това, което пише Херодот за 100% истина? После - как така сравняваш нравите, обичаите, морала на нашите предци отпреди 3000 години с днешните? Това е съвършено неправилен подход! И на всичкото отгоре съпоставките ти са недобросъвестни - един пример - твърдиш, че сме държавнотворчески народ (какво значи това? - създаваме държави? на конвейр? и после ги продаваме? или продаваме проекти за държави? - малко напомпан и повече безсмислен термин!) и че си падаме страшно по централизацията, така ли? А всички изследователи на българите от 150 години насам твърдят, че едва ли може да има друг народ съставен от такива отчаяни индивидуалисти и хора, които рядко поставят общите интереси над личните и семейните. Само че ти си затваряш очите пред неприятните факти май.
Заключенията ти по всички други точки по които правиш сравненията са също несъстоятелни:
- разбира се, че преди хилядолетия сме практикували човешки жертвоприношения - както са правили всички без изключение народи на тоя свят!
- пускали сме девиците да водят свободен полов живот преди брака или както там се е наричало създаването на семейство - абсолютно вярно! Това е един от най-добрите (а аз не познавам по-добър начин) една мома да си избере партньор, който да й пасва максимално и с когото да прекара живота си (през който ще създадат и потомство, естествено). Германците са го практикували това нещо до края на 19-и век. Що не ни кажеш коментара си за тях? Това вакханалии, дионисиеви празници при древните тракийци са били именно за това. Обичаят е съхранен в някои краища (сред някои от съставните на българския народ плеимена и през 20-и век - в ЮСеверозаподно Бъэлгария напр. като се роди момиче (женско) бабите го благославят "да е убаво, да е любаво и да оди с много маже преди да се задоми".
- продаването в робство? Ами ти от небето ли падаш? Или четеш разни малоумници, които казват,у че траките били единствения народ в древността, които не познавали робството? Или - понеже ти си тюркофил и смяташ че сме потомци на тия хуманоиди - при тюрките не е имало робство? Ако си вярваш  то няма какво да говорим повече. Ти защо мислиш че Ахил (когото Йоан Малала )6-и в. сл. Хр.) нарича "българин" е гледал да не убива братчедите си от другата страна на стената на Троя? Защото е разчитал да продаде изгодно всеки пленен троянец/тракиец какъвто и самият Ахил е бил. Такива са били времената уважаеми.
- грабежи и разбойничество! Ама ти наистина падаш от някаква приказка за добрите феи. Ами че в древността това е най-благородното занимание - та и до ден днешен. Ами твоя "елит" днешен - той е по-гнусен крадец от всички тракийски пирати, защото не рискува нищо, дори и 1 месец следствен арест.
А в древността това са си били най-достойни и мъжки занаяти. Ами ти защо мислиш че се е водила Троянската война (и то не само една ами цели 7 според археолозите) Заради циците на Елена? Или защото е вадила от свещта само фитила? - Защото Троя е била на ключово място на Проливите и е събирала яка такса - което днеска можеш да го окачествиш като "крайбрежно пиратство". Със същото са се занимавали и тракийците от градчето Бюзанти, което Константин Велики преустройва в Константинопол...

Това е положението танкисте. А пък дали има връзка между скитите и някои от племената, които съставляват днешните цигани - ами ако не те мързи намери книгата на горемия английски авантюрист, пътешественик, изследовател, дипломат и писател сър Ричард Франсис Бъртън "The Jew, The Gypsy and El Islam" и може би ще научиш някои интересни неща за роднинството ни. Които не е задължително да са верни разбира се.
Бъди здрав!
Помака

Неактивен Pomak

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 329
 • Респект: 25
Даже твоят любимец Адолф Шикългрубер си е незаконороден и изобщо в цялата му рода има толкова извращения, характерни за западняците, че просто не ми се говори за тях... Само да ти напомня, че Алоиз Шикългрубер се е оженил за една от братовчедките си и в следствие на това кръвосмешение се е родил въпросният Адолф Хитлер... Знам, че много ще ми се ядосаш за тези думи, ама нали говорим за факти? Фактите са такива и ти просто трябва да ги приемеш, харесва ти или не  :-\.

Това е едно пропагандно клише и нищо повече! Шиклъгруберовци са не по-изродени от който и да е балкански род.
Помака

Неактивен vekil

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 927
 • Респект: 29
Квото повикало, такова се обадило.Повикал танкиста, обадил се юнака, пардон, помака.

Неактивен Pomak

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 329
 • Респект: 25
Квото повикало, такова се обадило.Повикал танкиста, обадил се юнака, пардон, помака.

Ами какво да ти кажа - ако забележката ти е относно вродени (генетични) уродства сред балканските народи няма да е лошо да потърсиш някаква медицинска статистика и да направиш едно проучване. Аз не съм го правил но съм убеден, че не сме в завидно състояние - нито ние, българите, нито някой от балканските ни съседи. И какво точно имаш против Адолф Шиклгрубер? Би ли изброил безспорни доводи? Или да подскажеш какво точно му е (са) уродството, което го прави много специален екземпляр - примерно генна мутация, която се появява веднаж на 100 години, в 1 на 10 милиона случая или нещо такова?
Ако имаш възражение против мойте възражения по тезата на танкиста - дай да ги видим. Или си съгласен с глупостите му?

Неактивен vekil

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 927
 • Респект: 29
Здравейте Танкиста и другите участници,
Емоциите са неправилно насочени, драги Танкисте! Най-напред защо трябва да приемаш това, което пише Херодот за 100% истина? После - как така сравняваш нравите, обичаите, морала на нашите предци отпреди 3000 години с днешните? Това е съвършено неправилен подход! И на всичкото отгоре съпоставките ти са недобросъвестни - един пример - твърдиш, че сме държавнотворчески народ (какво значи това? - създаваме държави? на конвейр? и после ги продаваме? или продаваме проекти за държави? - малко напомпан и повече безсмислен термин!) и че си падаме страшно по централизацията, така ли? А всички изследователи на българите от 150 години насам твърдят, че едва ли може да има друг народ съставен от такива отчаяни индивидуалисти и хора, които рядко поставят общите интереси над личните и семейните. Само че ти си затваряш очите пред неприятните факти май.
Заключенията ти по всички други точки по които правиш сравненията са също несъстоятелни:
- разбира се, че преди хилядолетия сме практикували човешки жертвоприношения - както са правили всички без изключение народи на тоя свят!
- пускали сме девиците да водят свободен полов живот преди брака или както там се е наричало създаването на семейство - абсолютно вярно! Това е един от най-добрите (а аз не познавам по-добър начин) една мома да си избере партньор, който да й пасва максимално и с когото да прекара живота си (през който ще създадат и потомство, естествено). Германците са го практикували това нещо до края на 19-и век. Що не ни кажеш коментара си за тях? Това вакханалии, дионисиеви празници при древните тракийци са били именно за това. Обичаят е съхранен в някои краища (сред някои от съставните на българския народ плеимена и през 20-и век - в ЮСеверозаподно Бъэлгария напр. като се роди момиче (женско) бабите го благославят "да е убаво, да е любаво и да оди с много маже преди да се задоми".
- продаването в робство? Ами ти от небето ли падаш? Или четеш разни малоумници, които казват,у че траките били единствения народ в древността, които не познавали робството? Или - понеже ти си тюркофил и смяташ че сме потомци на тия хуманоиди - при тюрките не е имало робство? Ако си вярваш  то няма какво да говорим повече. Ти защо мислиш че Ахил (когото Йоан Малала )6-и в. сл. Хр.) нарича "българин" е гледал да не убива братчедите си от другата страна на стената на Троя? Защото е разчитал да продаде изгодно всеки пленен троянец/тракиец какъвто и самият Ахил е бил. Такива са били времената уважаеми.
- грабежи и разбойничество! Ама ти наистина падаш от някаква приказка за добрите феи. Ами че в древността това е най-благородното занимание - та и до ден днешен. Ами твоя "елит" днешен - той е по-гнусен крадец от всички тракийски пирати, защото не рискува нищо, дори и 1 месец следствен арест.
А в древността това са си били най-достойни и мъжки занаяти. Ами ти защо мислиш че се е водила Троянската война (и то не само една ами цели 7 според археолозите) Заради циците на Елена? Или защото е вадила от свещта само фитила? - Защото Троя е била на ключово място на Проливите и е събирала яка такса - което днеска можеш да го окачествиш като "крайбрежно пиратство". Със същото са се занимавали и тракийците от градчето Бюзанти, което Константин Велики преустройва в Константинопол...

Това е положението танкисте. А пък дали има връзка между скитите и някои от племената, които съставляват днешните цигани - ами ако не те мързи намери книгата на горемия английски авантюрист, пътешественик, изследовател, дипломат и писател сър Ричард Франсис Бъртън "The Jew, The Gypsy and El Islam" и може би ще научиш някои интересни неща за роднинството ни. Които не е задължително да са верни разбира се.
Бъди здрав!
Помака
Апропо държавността не противоречи на индивидуализма в националния и вариант в имперски среди. Точно еманация на  индивидуализма е националната държава дълго време...И нещо обединяващо, религия, атеизъм, философия, идеал ология, като темел на индивидуализма.(То не е абстрактно понятие, иска база, най малкото повод ::))

Неактивен Pomak

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 329
 • Респект: 25
Цитат от Векил:
Апропо държавността не противоречи на индивидуализма в националния и вариант в имперски среди. Точно еманация на  индивидуализма е националната държава дълго време...И нещо обединяващо, религия, атеизъм, философия, идеал ология, като темел на индивидуализма.(То не е абстрактно понятие, иска база, най малкото повод )

Съгласен Векиле,
но мойта ремарка беше по повод "голямата любов на българина към централизацията", по тоя повод казах че сме големи (да не река отчаяни) индивидуалисти.
Помака

Неактивен vekil

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 927
 • Респект: 29
Да речем че сме отчайващо индивидуалисти, пък не сме се отчаяли още помак, само си мислим.Имало е и по лошо.Ние с тебе сега сме цвете за мирисане, пък централизацията има и духовни измерения, не само комсомолски, попски и мерканторни ;D

БГ История