Автор Тема: Въпрос  (Прочетена 102990 пъти)

Неактивен Гесер Курултаев

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 216
 • Респект: -20
Re: Въпрос
« Отговор #15 -: Май 11, 2008, 23:19:32 »

  „Гесерчо,
  може да си на четиридесет и три години,
  или ако искаш и на петдесет и три,
  ала писаниците ти драги,
  пак не струват пет пари!”  Оценките ги дават хора способни и развити.
  Не ще Гесера Курултаев оценки от чешити,
  Чиито детски думички разсмиват го велико,
  А в черепните им кутийки простотия блика.


"По-мъдри от нас хора са казали: „Човек се учи докато е жив”"

 За тебе, с това темпо и 2 живота няма да са достатъчни, мой...", та ти ли на 33 години се изучи и стана капацитет в нещо си."

  Ами в по-простички неща като това да отграничавам езици, народности и пр. - да! Е, за твоето ниво може да е недостижимо и за 300 години, но, нали си наясно, че кой както го може. Вероятно е да си сбъркал учебното заведение. Препоръчвам ти "П.Р. Славейков", след като си от Плевен. Чувал съм, че там образованието е добро за хора с твоята конституция.


 "Ти многоуважаеми няма да си първия, няма да си и последният самонабедил се за специалист в която и да е област, в който и да е форум в Интернет."

  Няма и да съм първият нито последният, които те разбиват тотално с детско-фоклористичните ти "познания".

 "Моля те не употребявай обидни думи, защото може би знаеш латинската сентенция, че в спора обидите стават средство, когато аргументите свършат."

  Това аз трябва да го кажа на теб. Защото ти си в пълна липса на аргументи и в момента се чудиш какви стихчета да пишеш и какви общи разсъждения да ми хвръляш тука.


 "За справка влез в някой македонски форум и виж какво става там."

 Влизал съм, преди ти да си узнал какво е мишка и клавиатура.

 
 "Държа да подчертая, че аз нямам нищо против тюрките и не изпитвам никакво омраза към тях."

   Лъжеш. "Единственото нещо с което не съм съгласен са опитите на някои псевдоисторици в най-ново време да им припишат по-голяма роля отколкото те действително са имали за световната история."

  Кои историци и къде? "Учудвам се, че така силно мразиш циганите, при положение че по много неща те си приличат с твоите тюрки."

  Циганомразието си ви е ваша,българска черта. Татарите се погаждаме добре даже с българи и цигани. Спокс! А циганите са от ИНДО-ИРАНСКАТА ГРУПА, КЪМ КОЯТО ПРИНАДЛЕЖАТ И ТЕЗИ - ТАДЖИКИ И ПР. - С КОИТО ДОБРЕВИЗМЪТ И ЖАЛКИТЕ МУ ПОСЛЕДОВАТЕЛЧЕТА СЕ ОПИТВАТ ДА НИ СРОДЯВАТ. "Първо и те са продукт на метисизация между две човешки раси"

 НИЩО ПОДОБНО! ПРИНАДЛЕЖАТ КЪМ ГОЛЯМАТА БЯЛА РАСА, ПОДОБНО НА ТАДЖИКИ И ПР.,С КОИТО ДОБРЕВИЗМЪТ И ЖАЛКИТЕ МУ ПОСЛЕДОВАТЕЛЧЕТА СЕ ОПИТВАТ ДА НИ СРОДЯВАТ.


 "и второ те също като тях са предимно номади (подчертавам дебело че говоря в исторически аспект)."

  НЕ ВСИЧКИ ТЮРКИ СА НОМАДИ. НЯКОИ СА БИЛИ УСЕДНАЛИ, ДРУГИ СА БИЛИ ПОЛУ-НОМАДИ (както прабългарите, например). "Освен това днес в България всеки втори циганин с гордост се изкарва че е турчин, докато все по-малко българи не приемат идеята за тюркското им потекло."

  ДОСТА ЦИГАНИ И СЕ БЪЛГАРЕЯТ, НЕ ЗАБРАВЯЙ. А ТУРСКО и ТЮРКСКО НЕ Е ЕДНО И СЪЩО. БЯГАЙ В ПЕ-РЕ-то да ти кажат.

 

 "Продължаваш да ме изумяваш с евтините ти опити за манипулация."

   Не клевети, мръснико! Ползвам само ОФИЦИАЛНИ ИЗТОЧНИЦИ КАТО ЕНЦИКЛОПЕДИЯ БРИТАНИКА! Ако и тях наричаш манипулатори, значи си имбецил, минимум!


 "Ти определено отказваш да дискутираш сериозно по въпросите ами се нахвърляш с лични нападки, правиш изказвания които мога да квалифицирам като чиста проба "изхвърляния" и... ИЗОПАЧАВАШ НЕЩАТА КАТО ТИ ДОЙДЕ ЗА ДОБРЕ!!!"

  Клеветник и мръсник! Всеки, който е чел постовете по-нагоре ще види, че клеветиш най-мръснишки, защото си гадина.


 
"Манипулация номер 1

Първо недей да изопачаваш собствените ми думи по подобен просташки начин"

  ПРОСТАКЪТ СИ ТИ! За Киргизия всеки помни как се изложи, колкото и да си редактираш постовете!  Ето какво беше писал!

 "Киргизите си живеят в юртите, както са си живяли едно време. И дума да не може става за земеделие, отседнал начин на живот и градове."

 След което аз ти показах и градове, и селско стопанство! И ти увехна, превръщайки се в още по-нагъл мръсник.


 
"Абсолютно евтин трик защото е очевидно е че аз говорех в исторически аспект."

    В сегашно време??????????????????????????????????????????? Ти нас за идиоти ли ни имаш? Ай сиктир, бе!"Аз казах, че този примитивен начин на живот, а именно номадския, може да се види и до ден днешен сред киргизите."

  Не си казал това, бе! Ето какво каза:

"Киргизите си живеят в юртите, както са си живяли едно време."   

"Следващото ми изречение- "И дума не може да става за земеделие, отседнал начин на живот и градове" очевидно е в контекста на целият текст, а именно в исторически аспект."

  Очевидно е, че говориш в СЕГАШНО ВРЕМЕ и СЕ НАДЯВАШЕ ДА НЕ ТЕ ЗЛЕПОСТАВЯ! ДА, АМА АЗ ПОКАЗАХ ГРАДОВЕ И ПР. СЛЕД КОЕТО ТИ ПОЧНА ДА МИНАВАШ С МАНГАЛСКИЯ НОМЕР, ЧЕ БИЛИ СТРОЕНИ ПО СЪВЕТСКО ВРЕМЕ.СЛЕД ТОВА ТИ НАТРИХ НОСА, ЧЕ ОЩЕ ОТ ВЕКОВЕ СИ ИМАТ ГРАДОВЕ И... СЕГА МИ СЕ ПЕНИШ ТУКА НАЙ-МИЗЕРНО!

  Би ли казал, защо се измъкна като посран от запитването ми ЗНАЕШЕ ЛИ, ЧЕ ИМА КИРГИЗКИ ГРАДОВЕ ОЩЕ ОТ 5-ТИ ВЕК НАСАМ?


"Оплел си се като пиле в калчища с тази глупост"

 Дали? Я да видим:[/quote] Яяяяя! Какво откритие!!! Искаш ли да го сравним с НЕЗАВИСИМА МОНГОЛИЯ И ДА ВИДИМ КОЙ ПРАВИ ПОВЕЧЕ ИКОНОМИКА, А?
.................


   Т.е. Монголия е по-модерна страна, защото секторът на услугите й, надминава този на таджиките. А, макар и с по-голяма заетост в селското стопанство, монголците докарват по-голям икономически ръст. ДАНЕ ГОВОРИМ, ЧЕ ПЕР КАПИТАТА ИМ (което не е толкова важно) е с пъти по-голяма от тази на Мангалостан-Таджикистан.
 Ако искаш да сравняваме и други икономическо показатели - заповядай!
Примерно ще се възрадваш на типично циганската ситуация, че В ГРАНИЦАТА НА БЕДНОСТТА В ТАДЖИКИСТАН СА около 60 % !!! А в Монголия 2 пъти по-малко! [/quote]

  Т.Е. СУПЕР СЪМ ТИ НАТРИЛ НОСА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ, КАКВО МИ СЕ ДЗВЕРИШ?""GDP" съкратено значи gross domestic product или е мярка за количеството произведени стоки и услуги за определен период от време в даден географски район или държава."

  НЕ МИ ОБЯСНЯВАЙ НЕЩА, КОИТО ЗА МЕНЕ СА ЕЛЕМЕНТАРИЗМИ. АКО ТОЛКОВА ГИ РАЗБИРАШЕ, щеше направо да го преведеш, че значи БВП на български, а не да ми пействаш от Нета,нещастни ми човеко!


 "GDP като понятие real growth rate не съществува. Според "GDP" Таджикистан е на 132 място в света с 11,819 млрд. долара за 2007 г. Монголия е малко по-назад с 8,420 млрд. долара "GDP" за 2007 г. и е на 141 място в световната таблица. Данните са на Световната банка."

   Разбира се, че тъпанарите не могат да направят разлика между БРУТЕН ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ и ПЕР КАПИТА. Аз говоря за ПЕР КАПИТАТА, нашьо взел да ми сравнява ОБЩИЯ ПРОДУКТ...Това се вика, ОЛИГОФРЕНИЗЪМ!

 
"Трябва обаче да си сляп за да не забележиш, че броят на заетите в сектора на промишлеността на Таджикистан е почти ТРИ ПЪТИ по-голям от този на Монголия, докато в селското стопанство проекцията е обратно, но два пъти."

   Според данните на ЦРУ, това не е така. И СЕ НАУЧИ, ЧЕ СЕКТОРЪТ НА УСЛУГИТЕ Е ТОЗИ, КОЙТО ПРАВИ ДЪРЖАВАТА ПО-МОДЕРНА И ПОСТ-ИНДУСТРИАЛНА, ПРИМЕРНО! "И лаик може да си направи заключение, че докато Таджикистан е страна с промишлено-аграрна икономика, Монголия е класическа АГРАРНА страна."

    ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Баси класическата аграрна страна с този голям % на сектор на услугите и с тази промишленост! Хахаха, малкият сериозно е тъп, нали? "В сферата на услугите влиза държавна администрация, полиция, армия и други."

 Други като:

-учители
-програмисти и...ДРУГИ.
 "Нашата икономика се задъхва от раздутата администрация. Чудя се как се оправят в аграрна страна като Монголия с подобен голям процент."

  По твоята логика Япония трябва да е издъхнала! Я марш да четеш икономика! А вашата страна се задъхва не толкова от администрацията, колкото от корупцията, сивата икономика и пр. неща, които са обществена тайна! "Явно залагат на голям добив на полезни изкопаеми и с това си пълнят бюджета, но това си е техен проблем."

  Явно си тъп! Виж им БВП-то по сектори:

agriculture: 18.8%
industry: 40.4%
services: 40.8% (2006)

 Сега нещо да ми кажеш?


 
"А така нареченият МангалоТаджикистан не е чак толкова зле, като се опитваш да го изкараш по простата причина, че в засушлив район като Средна Азия, той има огромен ресурс от продукт, който ще става все по-скъп в бъдеще-водата."

  Аха. Значи докато други нации разчитат на неща като програмиране, изобретения в медицината и пр. таджиките ще ги чакаме да се оправят с природни ресурси като водата...Браво! Това и циганите от катуна го могат, но е похвално, че даде такъв пример. Все пак, личи си с каква мисъл оперираш. Не е за приказка, просто...
 Между другото, хората са на път бензин от трева да правят и злато от олово да създават, не им мисли водата, толкова. По-добре помисли за нестабилната криминогенна и военна обстановка в Таджикистан и погледни как народа бяга оттам. Даже и българи напуснаха и се преселиха в България. Явно "братският таджикски народ" не им поняся добре.


 "Освен това тяхното правителства води активна политика за енергийно обезопачаване. Този зима беше особено тежка, а добрите "тюркси" съседи просто им дръпнаха шалтера"

  Добре са направили! Таджикистан си е терористично място. А някои от съседите на Таджикистан НЕ СА тюрки.


", на въпреки това първата ВЕЦ Сангдута-1 с капацитет 670 мегавата вече е в действие. Построена е от руския държавен консорциум ЕЭС. Почти е готова и Сангдута-2, който се строи от иранска компания. Започва строителства на ВЕЦ и от китайската SinoHydro в Зеравшан."

  Ама ти много ли си горд с това? Че на част от циганите им построили? Ами нека им строят - щом като си плащат; и те са хора, все пак!


 "Прави впечатление независимата им политика за разлика от нашите дупедавци."

 О, политиката им е страхотна! Особено 1992-1997 гражданските им войни и учатието наскоро в НАТОвското "Партньорство за мир", на твоите любими Джумхории Тоджикистон, както им е названието, дето доста прилича на това на братята им турци - Тюркийе Джумхюриети!

 "За справка АЕЦ Белене още си стои. Работа по него няма. Таджикистан е и един от най-големите произвадители на алуминий в света."

    :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Голяма реклама на циганите направи, ей!...
 
"Значи GOKTURKS/KOKTURKS всъщност значело ТЮРКЮТИ."

 Точно така! Ама няма кой да се заинтересува, че трябва батковците като мене да те учат на елементаризми!


 "Ама чакай малко ако ТЮРКЮТ трябва да се изпише на английски това би трябвало да изглеждало така: TURKUTS, TURKIUTS или TIURTKIUTS"

  Абе глупендер, кой ти каза на тебе, че терминологията е еднаква, бе?!?!?!
Ти, примерно, чедо на глупостта, да не си решил, че КИТАЙ на английски трябва да се изпише така : KITAY, KITAI или KHITAY? Ами Китай си е  CHINA! По същата логика ТЮРКЮТИ, което е въведено за удобство от Гумильов в Съветската историография, тюркология и лингвистика, няма как да е същото в английската наука, където, те са заели ТУРСКИЯ ТЕРМИН, на турските тюрколози, които си наричат тюркютите ГЬОК-ТЮРКЛЕРИ, примерно! За тебе, дилетанта, обаче това са неизучени истории на термините и сега се офлянкваш тука, умирайки си от яд, че тюркютите НЕ СА ВСИЧКИ ТЮРКИ и, че е имало и ПРЕДИ ТЯХ ТЮРКИ, като например ТЮРГЕШИТЕ или ТЕЛЕйците...Гадно, нали?

", а това което си привел като доказателство всъщност на български се чете като ГОКТЮРКИ и КОКТЮРКИ (няма да ти превеждам какво значи „кок” на английски."

  Мъжки и спелингът ти е тъп на английски! "Cock" се спелва това, което си визирал и в Британския английски си значи ПЕТЕЛ, а в Американския английски, по принцип, предпочитат ROOSTER! А сега обърни внимание на спелването на Небесните тюрки - тюркют на английски и си скуби косите! "Предполагам, че се сещаш. Може би това е причината тюрките да са ти така симпатични)"

   Идиот. На баща ти са му симпатични, в случай, че не може да спелне една проста думичка. Иначе на тебе мангалите е ясно защо правиш така голяма реклама на таджикската вода...утре и на спермата им може да направиш, то е ясно!


 "От Гоктюрк до Тюркут разликата е от земята до небето. Това определено са различни понятия."

  Различни са за олигофренясалите младежи, не и за учените, които знаят, че:

 ТЮРКЮТСКИ ХАГАНА = ГЬОКТЮРКИ (огузски) = КЮКТЬОРКИ (Казански вариант) = ТЮРКЮТИ (руски вариант) и пр. Става дума за едно и също.
 

"Абсолютно съм убеден, че тези тюркюти съществуват само в твоята глава и никъде другаде."

 Защото си идиотче. Ето ти за ТЮРКЮТИТЕ, класическо вече произведение от най-големият тюрколог - Гумильов, където хем ще видиш въведения от него термин - http://www.kulichki.com/~gumilev/OT/ot20.htm - хем и ще те заболи главата като научиш какви още тюрки са живели преди самите гьок-тюрки или тюркюти! Приятно четене, малки наш нещастнико!


 "Продължавам да търся, но нищо не откривам."

Сега батко ще те научи на един номер. Вика му се ТЪРСЕНЕ С ГУГЪЛ:

 www.google.com
 
 След това пишеш : "тюркюты" и после четеш. Ако нещо не отбираш от руския - питаш Гесер Курултаев - дългогодишен преподавател по чужди езици и той ще те светне. След което съвсем умираш от яд като видиш, че е имало доста ТЮРКИ още преди оформянето на хаганата, за който нелепите "учени", които тука ми преповтаряш (и с които на ЛС съм им разказал лично играта) обявяват за първите тюрки! "Ти говориш, че тюркютите били "отнесли" Персия, но навсякъде в историческата наука се говори за ПЪРВИ ТЮРКСКИ ХАГАНАТ съществувал от 565 г. до 603 г. в Централна Азия, а той никога не е доминирал над Персия."


   ААААААААааааааа, нашьо не знае и за това. Ето ти за Иранския поход да береш малко срам,че:
а) Не си го знаел до сега.
б) Че иранците се посират при вида на тюркютите, които ги превъзхождат и тактически и стратегически, и оръжейно!


 "По това време Персия е в разцвет и това просто няма начин как да стане."


     :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
  Смешно дете!


"Манипулация номер 4

Уважаеми Гесерчо, Би ли предоставил някаква по-подробна информация за този така наречен джигитайски паметник, намерен в с. Бял бряг, Преславско:

[/quote]
"zitko (i) itzirg-
     u bule hum-
     shi kpe yne' t-
     ulshi fm' estro-
5   gin kpe ykz' t-
     ulshi ond' turt-
     una pila zopan
     estrgin kpe k'
     tulshi m' alhasi
10 kpe a' hlubrin a'."
[/quote]"

 Гесерчо ще му направиш една свирка ти! Човекът никъде не е казвал, че това е джигитайски паметник. А за всеки БЪЛГАРИН това е популярен писмен паметник, за който, ако беше малко, съвсем малко, по-умничък щеше да знаеш от книгите на Бешевлиев. Така и така съм се захванал да те образовам, копеле, етооооооо:

прабългарски език, написан с гръцки букви. Той е издълбан на гранитна колона с профил в горния край и е намерен в местността Бял бряг при Преслав, сега в музея на Преслав. Тук даваме неговата транскрипция с латиница:
     zitko (i) itzirg-
     u bule hum-
     shi kpe yne' t-
     ulshi fm' estro-
5   gin kpe ykz' t-
     ulshi ond' turt-
     una pila zopan
     estrgin kpe k'
     tulshi m' alhasi
10 kpe a' hlubrin a'.


Ив. Венедиков (ИАИ, XV, 1946, 146—160), който пръв издаде надписа, го тълкува сполучливо, както следва:
„Зитко ичиргу боил (има)
 меки ризници 455, шлемо-
 ве 540, люспести ризни-
 ци 427, шлемове 854,
 жупанът заедно с хора-
 та си (?) има: люспести
 ризници 30, шлемове 40,
 верижни ризници 1, шлем 1.”
"като например кога е открит, и действително ли текста е в такъв вид, в какъвто си го приложил, защото до колкото знам Ататюрк приема едва през 1923 г. латиницата за официална азбука на Турция, а преди това не съм чувал друг тюркски народ да я е използвал."

  Ами детенце, прави разлика между транскрипция и писменост.  Колкото до латиницата, че преди турците никой не я е ползвал от тюркските народи - за пореден път показваш колко си неук. Но все пак, това си ТИ!


 "Какво е доказателството, че той не е бил писан примерно след 1396 г.?"

  Това се вика силна логическа мисъл! Направо надмина колосалните си изказвания, че в Киргизия няма градове или, че Таджикистан ще е супер световна икономика, понеже има вода!


БГ История

Re: Въпрос
« Отговор #15 -: Май 11, 2008, 23:19:32 »

Неактивен Гесер Курултаев

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 216
 • Респект: -20
Re: Въпрос
« Отговор #16 -: Май 11, 2008, 23:29:58 »


"Значи ти смяташ, че тюрките се делят на псевдотюрки и истински тюрки. Това може да си е твой термин, но аз го приемам за верен."

 Мерси! Чувствам се горд, че образован човек като тебе прие терминът ми за верен.


 "В действителност псевдотюрките в по-голямата си част, а да не кажем и в основната си част са потурчени ирански народности."

 Според мен това са само огузо-говорящите. Има само едини кипчако-говорящи, които са псевдо тюрки. Това са урумите, които говорят на татарски диалект (кумански), но са византийци, които живеят и до днес.


 "До колкото е известно това възприемане на тюрксия език е станало след арабското нашествие и рухването на Персийската империя. Първите псевдотюрки са от иранската област Маверанах (днешен Туркменистан). След това историята им е добре известна. Ти си ги описал страхотно
"

  Мда. Точно за тези огузи и аз говоря.


"Да се съсредоточим върху истинските тюрки. Ако прабългарите са истински тюрки, защото те според тебе са такива, то значи че те следва да са имали монголоидни черти към 681 г."

  Да. И те са имали. Около 15% минимум. Това е видно и от потомците им по Волга, и от възстановките на черепи из Дунавска България като този на Ичиргу-боил Мостич!


 "Даже може да се заключи, че процента им на монголоидност е следвало да е доста голям."

  Не следва!!! Защото самите хуни, на които прабългарите са ядрото са оисвани и рисувани от европейците като бели хора или бели с лека монголоидност.


  "Както ти сам казваш- "Просто, обаче, си има едни биологични закони, за които не си чувал, че при смесването на по-бял с по-жълт или по-черен, преобладава в поколенията не бялото, а по-тъмното или по-жълтото"- защо този процес не се наблюдава по никакъв начин сред българската нация в днешно време."

   Наблюдава се и още как! От блондините (а славяните са били такива) не е останало абсолютно нищичко в чист вид. Много рядко ще видиш така търсените българки с руси коси и сини очи, респ. за тебе може и българи ;) "Нещо повече, в миниатюрите на Йоан Скилица българите са изобразени с абсолютно европеидни черти, което значи, че дори и след десетките поколения монголоидността да е избледняла в наши дни, през ХІІ в. все нещо е трябвало да остане от нея, дори и като спомен сред византийските историци."

    Аз пак ти казвам, че дори Атила са го рисували като европеид, ти ми говориш за омешани прабългари със славяни и пр. през 12-ти век...

 

"Излиза, че прабългарите не са били истински тюрки, защото щяха да са монголоиди"

 Излиза, че са.", а ако пък са неистински, то значи те са ИРАНСКИ народ, приели тюркси език."

  Няма от кого да го приемат, защото са запазили ЛИР-тюркския, който отдавна е еволюирал даже при якутите в ШАЗ-тюркски. Т.е. тюркютите, които по-късно покоряват прабългарите са ШАЗ-тюрки и няма как да предадат ЛИР-език на тях.
 "И това е всъщност предмет на дискусия."

 Може, ама първо научи за ЛИР и ШАЗ или за Л-тюркските и З-тюркските езици, за да имаш база, на която да надстрояваме истински, научни знания, измитайки фоклористичната отрова.

Неактивен vekil

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 927
 • Респект: 29
Re: Въпрос
« Отговор #17 -: Май 14, 2008, 01:26:27 »
Надписа по Венедиктов не е точен.Или цитата не е точен.Има нов прочит на Петър Добрев в БГ епиграфиката му който, е по достоверен в сравнение с който и да е руски или проруски историк.Учудвам се че в този исторически сайт никой не поправи очевидно и преднамерено сгрешен цитат.Текста съм го срещал в няколко издания без ичургу боил и с доста по малък брой кюпета(имах един съученик кюпа) - думата си живее в България ако и да е шумерска.

Неактивен Plev_Bulg

 • Участник
 • ***
 • Публикации: 31
 • Респект: 2
Re: Въпрос
« Отговор #18 -: Май 15, 2008, 23:00:24 »
Причината да пусна постинг в този сайт беше защото исках да проверя знанията си, да науча нещо ново и да разбера дали действително теорията за иранския произход на прабългарите е вярна. За това зададох въпросчетата си. Искам да заявя на всички хора, които влизат или ще влязат някога в този сайт, че тук просто дискусия няма. Няма и грам научност,а просто празни приказки и заяждане. Имам чувството, че секцията "Траки, славяни, прабългари..." е частен клуб на самонабедения капацитет Гесерчо Курултайчев- един откровен безродник, ако се съди по други негови постинги.
 

Геречо първо тълкува каквото съм написал както му е по-удобно да отговори и изопачава написаното, за да промени насоката на разговора, второ просто взех да се задъхвам от лайната, които се сипят по мой адрес със всеки негов постинг като от самосвал  :-\ (толкова обиди не съм чувал по мой адрес и от най-големите простаци, а пък той минава уж за учен  :D), трето той е истински щампион по дебелоочие, съдейки начина по който изопачава очевидни факти от действителността само и само за да защити безумните си твърдения ( "написа" история на Киргизия от преди 1919 г. , даде фалшиво определение на GDP, направи за ужас на Путин и Медведев Бурятия и Калмикия независими държави и на даже взе да сравнява икономически Монголия с Япония!!!), четвърто- постоянно размахва във въздуха разни недоказани и спорни теории на съветски учени, като например тази за тюркутите на Лев Гумильов-руския Кръстю Мутафчиев. Неща които са не само неприети от световната наука, АМИ СА КАТЕГОРИЧНО ОТХВЪРЛЕНИ. Безмислено е да продължавам при положение, че вече си направих необходимите изводи. Мога само да кажа, че вече съм твърдо обеден в правотата на иранската теория за произхода на прабългарите, предвид пълната излагация на най-големия тюркофил в този форум.
Поне се посмях на простотия, каквато рядко се среща!

P.S.
Гесерчо, знам че си приготвил самосвала с лайната за този постинг. Искам само да ти кажа, че тъй като се изнасям оттук има опасност да си ги душкаш сам  ;D  ;D  ;D

 А-а-а, щях да забравя, питах Директорката на П.Р.Славейков в Плевен за теб и тя много се зарадва на новината, че си продължил "научната" си дейност. Имаш много поздрави  ;)
« Последна редакция: Май 15, 2008, 23:05:01 от Plev_Bulg »

Неактивен vekil

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 927
 • Респект: 29
Re: Въпрос
« Отговор #19 -: Май 16, 2008, 00:12:34 »
П.Б. все пак може би геза Ку е полезен в някои отношения.Много по лесно е да защитиш изложението и тезата си срещу логични, подкрепени с насрещни факти или с насрещно тълкуване на факти.Много по трудно е да се сблъскаш с псевдологика, изфабрикувани факти налагани с площадно красноречие, инфантилно - фанатична убеденост в своята теза каквито са повечето съвременни опоненти на разкрепостените неидеологически теории за бълг. произход и същност.Сещам се за горчивината в книгите на Ганчо Ценов от необоснованите критики на невежи опоненти преди век.Не съм убеден в хипотезата му но и не мога да я отхвърля със съкрушаващи факти и неоспорима логика.А какво да кажем и за тук присъстващите македонски исторически гамени и западни нациоцентристи, културоцентристи, цивицентристи и терацентристи.Мислиш ли че са дали на Джордано Бруно достатъчно смислена, фактологически издържана причина да го изгорят на клада?Интелигентният противник е благословия, с глупака битката е предварително загубена.
« Последна редакция: Май 28, 2008, 20:16:22 от vekil »

Неактивен Plev_Bulg

 • Участник
 • ***
 • Публикации: 31
 • Респект: 2
Re: Въпрос
« Отговор #20 -: Май 16, 2008, 00:23:46 »
П.Б. все пак може би геза Ку е полезен в някои отношения.Много по лесно е да защитиш изложението и тезата си срещу логични, подкрепени с насрещни факти или с насрещно тълкуване на факти.Много по трудно е да се сблъскаш с псевдологика, изфабрикувани факти налагани с площадно красноречие, инфантилно - фанатична убеденост в своята теза каквито са повечето съвременни опоненти на разкрепостените неидеологически теории за бълг. произход и същност.Сещам се за горчивината в книгите на Ганчо Ценов от необоснованите критики на невежи опоненти преди век.Не съм убеден в хипотезата му но и не мога да я отхвърля със съкрушаващи факти и неоспорима логика.А какво да кажем и за тук присъстващите македонски исторически гамени и западни нациоцентристи, културоцентристи, цивицентристи и терацентристи.Мислиш ли че са дали на Галилей достатъчно смислена, фактологически издържана причина да го изгорят на клада?Интелигентният противник е благословия, с глупака битката е предварително загубена.

Абсолютно съгласен

Неактивен Гесер Курултаев

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 216
 • Респект: -20
Re: Въпрос
« Отговор #21 -: Май 16, 2008, 13:52:23 »
Надписа по Венедиктов не е точен.Или цитата не е точен.Има нов прочит на Петър Добрев в БГ епиграфиката му който, е по достоверен в сравнение с който и да е руски или проруски историк.Учудвам се че в този исторически сайт никой не поправи очевидно и преднамерено сгрешен цитат.Текста съм го срещал в няколко издания без ичургу боил и с доста по малък брой кюпета(имах един съученик кюпа) - думата си живее в България ако и да е шумерска.


   ХАХАХАХА, Петър Добрев - най-пословичния псевдо-лингвист. Популярен с грубите си грешки сред сериозните езиковеди.
 Този надпис си е едно от най-живите доказателства за ЛИР-езичността на прабъгарите, както и за понесеното от тях славянско влияние в някои моменти към датата на сътворяването.

Неактивен Гесер Курултаев

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 216
 • Респект: -20
Re: Въпрос
« Отговор #22 -: Май 16, 2008, 14:07:34 »

"Причината да пусна постинг в този сайт беше защото исках да проверя знанията си"

  Проверката показа, че липсват ОСНОВНИ такива.


", да науча нещо ново"

 ВЕЧЕ НАУЧИ. Най-малкото разбра, че е имало тюрки и преди тюркютите, което и строшава гръбнака на фоклористическите иранистики в които си се заплел.


 "и да разбера дали действително теорията за иранския произход на прабългарите е вярна."

 Както разбрахме - не е и не може да бъде вярна.


 "За това зададох въпросчетата си. Искам да заявя на всички хора, които влизат или ще влязат някога в този сайт, че тук просто дискусия няма."

  Заради тебе, че взе да правиш реклама на Таджикистан как щели да си вдигнат икономиката, че имали вода. Мисленето ти е емоционално, а не научно-логическо. Малък си и недозрял за повечко към днешна дата.


 "Няма и грам научност"

 При теб.


",а просто празни приказки и заяждане."

 Същото!


 "Имам чувството, че секцията "Траки, славяни, прабългари..." е частен клуб на самонабедения капацитет Гесерчо Курултайчев- един откровен безродник, ако се съди по други негови постинги. "

   Откровен, но с род. Иначе си прав, че ти го караш на чувство, не на мислене. 

"Геречо първо тълкува каквото съм написал както му е по-удобно да отговори и изопачава написаното, за да промени насоката на разговора"

   Кой е Геречо? Персонаж от твоя халюцинация?", второ просто взех да се задъхвам от лайната, които се сипят по мой адрес"

  Пък и нагло, малкото... "със всеки негов постинг като от самосвал  :-\"

  Добре, де, българи. Защо не си научите БЪЛГАРСКИЯ ПРАВОПИС?! Кой каза, че може пред "всеки" да се пише "със"???


 "(толкова обиди не съм чувал по мой адрес и от най-големите простаци, а пък той минава уж за учен  :D)"


  Просто те не могат да видят колко си назад с материала, за да ти посочат грешките, които ти намираш за обиди, при положение, че сам обиждаш, ДОРИ И В ТОЗИ СИ ПОСТИНГ...


", трето той е истински щампион по дебелоочие, съдейки начина по който изопачава очевидни факти от действителността само и само за да защити безумните си твърдения"

 Това си ти, "( "написа" история на Киргизия от преди 1919 г."

  НЕ ГО СЛУШАЙТЕ! МАЛКИЯТ НЕ ЗНАЕШЕ, ЧЕ ХОРАТА СА СТРОЕЛИ КАМЕННИ ЗДАНИЯ!И сега го преживява тежко...


 ", даде фалшиво определение на GDP"

  Друга негова халюцинация...
", направи за ужас на Путин и Медведев Бурятия и Калмикия независими държави"

  Казах, че са субекти на федерацията, а малкото не е в час. "и на даже взе да сравнява икономически Монголия с Япония!!!"

   Продуктивна шизофрения, нали?
"), четвърто- постоянно размахва във въздуха разни недоказани и спорни теории на съветски учени"

  Доказани са, а и това, че са от СЪВЕТСКИ УЧЕНИ не е проблем, а дори напротив - предимство. Руската и съветска тюркология са водещи в световен мащаб.", като например тази за тюркутите на Лев Гумильов-руския Кръстю Мутафчиев."

  Гумильов е признат и на запад. А ТЮРКЮТската теория си е чиста и приета дори в Турция, Франция и където се сетите. Но на малкият му бръкна в здравето и взе да прави Argumentum ad hominem...Жалко същество.


 "Неща които са не само неприети от световната наука, АМИ СА КАТЕГОРИЧНО ОТХВЪРЛЕНИ."

  Мръсна, нагла лъжа! Не му вярвайте, а проверете, ако се съмнявате и заклеймете лъжецът долен, заслужаващ същата съдба като Рашев!

 "Безмислено е да продължавам при положение, че вече си направих необходимите изводи."

  Предаде се. И така трябва, защото не можа да защитиш нищо от голите си твърдения.
 ТЮРКИ Е ИМАЛО И ПРЕДИ ТЮРКЮТИТЕ. А ДАЖЕ И ДА НЕ ГИ НАРИЧАШ "ТЮРКЮТИ", а ТЮРКСКИ ХАГАНАТ, пак, преди него мога да ти изброя редица тюркски народности, което прекършва гръбначето на змийската ви теорийка, Добревисти нещастни!


 "Мога само да кажа, че вече съм твърдо обеден в правотата на иранската теория за произхода на прабългарите, предвид пълната излагация на най-големия тюркофил в този форум."

   О-беден? Ами да. В Иранската теория се убеждават само хора, които са некадърни и неграмотни като теб, малкото!


 
"Поне се посмях на простотия, каквато рядко се среща!"

  Смял си се на себе си? Е, това е градивна критика, донякъде! Суперско!


"P.S.
Гесерчо, знам че си приготвил самосвала с лайната за този постинг."

 Не съм бе. Казаха, че сте го хапнали за закуска у вас...


 "Искам само да ти кажа, че тъй като се изнасям оттук има опасност да си ги душкаш сам  ;D  ;D  ;D"

  Сега четеш ли четеш и ти се вдига кръвното и...ще се поболееш след години... "А-а-а, щях да забравя, питах Директорката на П.Р.Славейков в Плевен за теб и тя много се зарадва на новината, че си продължил "научната" си дейност. Имаш много поздрави  ;)"

   Е, ами все пак директорката на училището където учиш е искала да те успокои, за да не буйстваш. И е гледала да се съгласява с тебе...

Неактивен Гесер Курултаев

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 216
 • Респект: -20
Re: Въпрос
« Отговор #23 -: Май 16, 2008, 14:09:08 »

"Абсолютно съгласен"

  Инфантил...

Неактивен Гесер Курултаев

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 216
 • Респект: -20
Re: Въпрос
« Отговор #24 -: Май 16, 2008, 14:13:10 »

"П.Б. все пак може би геза Ку е полезен в някои отношения.Много по лесно е да защитиш изложението и тезата си срещу логични, подкрепени с насрещни факти или с насрещно тълкуване на факти.Много по трудно е да се сблъскаш с псевдологика, изфабрикувани факти налагани с площадно красноречие, инфантилно - фанатична убеденост в своята теза каквито са повечето съвременни опоненти на разкрепостените неидеологически теории за бълг. произход и същност.Сещам се за горчивината в книгите на Ганчо Ценов от необоснованите критики на невежи опоненти преди век."

  Ганчо Ценов бърка елементарни гръцки думи, както и индо-европейски народи с алтайски, а и смее да приравнява траки с прабългари. Истински ненормални и некадърник.


"Не съм убеден в хипотезата му но и не мога да я отхвърля със съкрушаващи факти и неоспорима логика."
 

   Значи език, култура, история и пр. са неща, които не са достатъчни, за да те убедят, че прабългарите не са траки?"А какво да кажем и за тук присъстващите македонски исторически гамени и западни нациоцентристи, културоцентристи, цивицентристи и терацентристи.Мислиш ли че са дали на Галилей достатъчно смислена, фактологически издържана причина да го изгорят на клада?"


    Галилей са го горили такива като Ценов.


"Интелигентният противник е благословия, с глупака битката е предварително загубена."

  Ами така сме ние - интелигентните противници :) А малкият - остави го. Глупак-глупак, ама поне вече му се пропука доста убедеността, даже и да го отрича.

Неактивен ninja

 • Знаещ
 • *****
 • Публикации: 103
 • Респект: 4
Re: Въпрос
« Отговор #25 -: Май 21, 2008, 11:06:50 »
Тюрската теория е за Буклк - айде да не казвам ,че и филологически връзки с Буклук има. ;D (преставяте ли си ,се едно ,тюрки-мисири)


1 Термина Тюрк е неясен ,и е споменат доста късно,в надписа се споменава кои са "Тюрките"  ние не ФИГУРИРАМЕ тогава сме имали вече ДУНАВСКА БЪЛГАРИЯ.

2 15% монголоидност са Абсурд ,няма да питам откаде са дошли,защото ще
се хиля 10 дена,а и господин ГЕСАР точно си твърдяха ,че са Монголоиди 100% копие на учебници и научни трудове да ровя ли да ти покажа описание на прабългари ? Ако толкова вярваш това с "Туранидите" лопатата и в
Плиска.


3 Освен моментните народи има и запазени изображения и оисания на

Тюрки,Жужани,УИгури,Хунну,Динлин,Юебан,Усун(Вусун)...

познаи ,каквим са повечето  тюрки;D 
Да монголоиди.4 Начина на живот на Тюрките е всеизвестен какъв е описан е в доста извори.5 НАй-голямата измислица ,е как се пропуска факта ,че за Българите има
свидетелства ;D
Там си се описва прехода много точно също и региона (в момента го подплатявам с археологически доказателства)6 Бях направил едно клипче със скритите изображения на Българи европеиди
,ами ако сте виждали волжските Маски ,те са си предостатачни ,ДНК няма да използвам  ;D7 Мразя е тая филология ама ето ви домашно какво е ВАРНА,ШУМЕН,ЖАР
БУДА,


8 Сирни заговезни  ??? Кукери,Нестинари... това говори ли ви нещо  ???

Ума и Тенгри не знам ,а Тюрколозите кои е варховния бог ПОСЛЕДНО в

"Тенгриството" ? Е за симурв и грифон незнам как са се озовали от Алтай заедно с ЛЪВ  ;D


9 Тюрките да си спомнят ,че погребалните обряди не се изменят лесно и ,че наще са си напълно Сарматски (разбираи няма разлика)


10 Археологическата връзка със Сарматите е доаказана

Сарматски дракон и Зърнест Филигрим хахаххах незнаехте ли ?


11 Относно стопанството

е Тука вече е смех, няма да коментирам ,колко е смехотворно да се сравнявт

Тюрските племена и Една от най-Урбанизираните Държави по това време.


За сръвнение ,само Византия мога да посоча , само Големи неща

Валовете не ги слагам 400+ км са или поне 1-2 милиона обслъжващи строителството им

Плюска ,изобщо не е малък град с канализация ,тунели,олово за споика...

Онгъла  ;D Хехе вече маи го откриха  ;D
до момента е двоино по голям от Плюска

Биляр-Болгар... и те не са малки
Киев,Судак,Чифут Кале,Серкел...

БелГрад-Город нямам престава колко са изобщо ама са много

хехе БУДА,ОХрид,Преслав...


МЕдицината  :o Трепанация  :o

Хигиената  ;D еха таквиа нещица са леко в разрез с описанията на Тюрки ;D


Мога до 10000 да изброявам най-малко ,а господата Тюркофили да се научат,какво е антропология и Филология първо после да,дават някакви зъключения.Неактивен ninja

 • Знаещ
 • *****
 • Публикации: 103
 • Респект: 4
Re: Въпрос
« Отговор #26 -: Май 21, 2008, 11:41:24 »
Малко светлина какви са Османлийте

Мехмед 4

 ;)

Турчин от турция ???
Интересно е колко % Моноглоидно ще откриете в това 100000% Европоидно лице  ;)


Неактивен ninja

 • Знаещ
 • *****
 • Публикации: 103
 • Респект: 4
Re: Въпрос
« Отговор #27 -: Май 21, 2008, 11:47:05 »
Щях да вадя и снимки от разкопки на (пра)Български гробове,но има ли смисъл ;D

Тюрколозите нямат престава какво е Туранид-Понтид ,ще им направя лека закачка,че да разберът колко им са познанията по Антропология ;)


 ;D ;D ;D

 ;D ;D ;D

;D ;D ;DХехех  ;D  ще се лежи от смях кои е тоя Монгол  ;DНеактивен vekil

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 927
 • Респект: 29
Re: Въпрос
« Отговор #28 -: Май 23, 2008, 14:18:01 »

"П.Б. все пак може би геза Ку е полезен в някои отношения.Много по лесно е да защитиш изложението и тезата си срещу логични, подкрепени с насрещни факти или с насрещно тълкуване на факти.Много по трудно е да се сблъскаш с псевдологика, изфабрикувани факти налагани с площадно красноречие, инфантилно - фанатична убеденост в своята теза каквито са повечето съвременни опоненти на разкрепостените неидеологически теории за бълг. произход и същност.Сещам се за горчивината в книгите на Ганчо Ценов от необоснованите критики на невежи опоненти преди век."

  Ганчо Ценов бърка елементарни гръцки думи, както и индо-европейски народи с алтайски, а и смее да приравнява траки с прабългари. Истински ненормални и некадърник.


"Не съм убеден в хипотезата му но и не мога да я отхвърля със съкрушаващи факти и неоспорима логика."
 

   Значи език, култура, история и пр. са неща, които не са достатъчни, за да те убедят, че прабългарите не са траки?"А какво да кажем и за тук присъстващите македонски исторически гамени и западни нациоцентристи, културоцентристи, цивицентристи и терацентристи.Мислиш ли че са дали на Галилей достатъчно смислена, фактологически издържана причина да го изгорят на клада?"


    Галилей са го горили такива като Ценов.


"Интелигентният противник е благословия, с глупака битката е предварително загубена."

  Ами така сме ние - интелигентните противници :) А малкият - остави го. Глупак-глупак, ама поне вече му се пропука доста убедеността, даже и да го отрича.
Я, тоя знаел и древногръцки.Егати полиглофрена.

Неактивен Torin

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 167
 • Респект: 16
Re: Въпрос
« Отговор #29 -: Май 23, 2008, 21:32:42 »
Пълен неграмотник. ГАлилей не са го горили. Умрял си е човекът от старост. ::)

БГ История

Re: Въпрос
« Отговор #29 -: Май 23, 2008, 21:32:42 »