България > Най-нова България /1944-... г./

Музей на комунизма

<< < (2/2)

Torin:
Трябва да има и той трябва да е лагера в Белене или Ловеч, също както ги има Дахау, Аушвиц, Освиенцим и прочие. Просто нашети ще бъдат много по-реални и ужасяващи, ако ги представят в пълната им светлина.

metonaidenov:

--- Цитат ---Трябва да има и той трябва да е лагера в Белене или Ловеч, също както ги има Дахау, Аушвиц, Освиенцим и прочие. Просто нашети ще бъдат много по-реални и ужасяващи, ако ги представят в пълната им светлина.
--- Край на цитат ---

Само да вметна, че след като това е форум за историци (според Torin) и трябва всичко да е на професионално (а не на любителско) ниво, то поне от него би трябвало да се очаква да не допуска фрапантни грешки, а именно: да посочва Аушвиц и Освиенцим като два различни лагера  :-\ :o ???... Това са съответно немското и полското название на един и същ град, в околността на който е бил изграден и съответния концлагер...това е - просто поправям фактологическата грешка, та да не би някой грешен и по-малко знаещ да изпадне в заблуждение  ;D

Torin:
Признавам за грешката. Но никъде не съм казал, че форума е само за историци.

vekil:
То и за неисториците но карай да върви.Все пак не сме на сцената.Не приемам абсолютните изказвания по горе.Не е исторично, научно и логично.Комунизма е различен във времето и пространството.Някъде някога е добър някъде лош, някъде много лош.Въпроса е кой го прилага.Иначе като идеология не е измислен от Маркс и Енгелс, корените му са дълбоко в древноста.

iliander:
Много е опасна идеята за всенародно отмъщение,за "жертвите на комунизмът след 9.09.1944 година.
  Диалектиката е такава ,че Кралство Италия и Царство България стават републики преблизително по -едно и също време-1945 година.
   Мемориала за "жертвите на комунизма" след 1944 година на остров Белене ,прави впечатление за "Шинтоиски военен мемориал" в Императорска Япония,поради факта ,че Обелискът с изписаните имена на жертвите е на открито или под открито небе!
  Войните ,"Камикадзе" преди да изпълнят своя свещен дълг са пребивавали в шинтоиският храм,където на открито-под небето със златни йероглифи са изписвани имената им.
  Мемориалът в Израел -Ях Вашем е в покрит музей.
   Кой стои зад атентатите в Бургас-обиден и преслведван от МВР младеж,заради исторически факти в родовата биография?
  Историята на съвеременна България е изпълнена с повратни исторически периоди,самият аз се опасявам,че българи подкрепяли сегашното правителсво ще бъдат преследвани след свалянето му,поради "политиката на национална омраза",която провежда.
   Тракийският девиз:"НЕЗБРАВЯЙ-НО НЕ ОТМЪЩАВАЙ!",трябва да бъде изписан пред сградата на МВР,защото "Омразата -поражда омраза!" и Агресията на МВР ги връща в безпомощните им години на геноцидът срещу Гео Милев,изваял от поезията му безмъртен творчески образ -известен в Италия,Германия,Франция,Великобритания.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия