Автор Тема: БЯЛО, ЗЕЛЕНО, ЧЕРВЕНО!!! Уникални съвпадения!!!  (Прочетена 45517 пъти)

Неактивен borhes

  • Знаещ
  • *****
  • Публикации: 130
  • Респект: -19
  • Αλέξανδρος Γ' ο Μακεδών
Re:БЯЛО, ЗЕЛЕНО, ЧЕРВЕНО!!! Уникални съвпадения!!!
« Отговор #60 -: Август 07, 2011, 19:13:39 »
чтож - это ваш выбор...я же не русофоб и фообще не ксенофоб...
нет плохих наций - есть плохие и некультурные люди в любой нации...
пишу на этом форуме на русском потому что болгарского не знаю... как впрочем и вы не знаете булгарского... в этом наше отличие... но я думаю что наши отличия могут этим и ограничится...разве не так?
Итересно е да се отбележи, че лошите и добрите ги има при старажари и апаши една вече доста изтъркана игра !
Ако всичко е наред и държавата , институциите, партиите и духовенството си вършат работата на 100% тогава не би трябвало да има проблем. А за некултурните, те  умишлено така са поставени благодарение на "воените гении" които си мислят, че колкото по-прост е един войн толкова по-лесно побеждава. Има общества в историята,които имат велики постижения и те са благодарение на нелицемерната обич към хората и развиване на ценостна система в продължение на векове ... да не говорим за традиции. Когато някой тръгне пак да завладява света и да казва на хората кое е правилно и кое не ,се получават подобни нефрегизми или непукизми и от там хиляди главоболя ... Възпитанието, като всичко останало на този слвят е относитело, едни от най-възпитаните хора за времето си са носители на най-големите трагедии - възмездие никакво !
Лъсва един огромен феномен, едните са само критици и наказват но не дават лекрство за критиката си. От там и извода, че ни оправляват сатрапи ...
Символиката на цветовете е само повей към истината  а факта , че знамето означава и белег, и предстоящ синдром на нещо си ... показва колко политически компетентни са властоимащите, които старатело забравят, че думата власт не означава които най-добре може да трепе, а съчетание от две думи, едната е чувство а другата род и  поради врмената от които идва овластяването и стремежа на хората с една дума да опишат всичко, означава също да изпревариш другите, да тичаш пред тях, пред науката,  институциите ... На това което трепе за да управлява се казва от как свят съществува САТРАПИЯ или белега на бездарието. От там символиката и глупостите които се пишат в нейна "чест" а това е просто азбуката на нашите предци . И апропо предците ни са били дотатъчо умни за да оставят белези по които да познаваме глупоста - жесток пример е разделението на хората на древни и съвременни . модерни и  изостанали , умни и прости, с висше и без висше ,... думте няма да ми стигнат . И естествено за да си прикриеш престъпленията трабва да убиеш някой и да държиш останалите в покорство и страх - ДОСТОЕН ФОН !
« Последна редакция: Август 08, 2011, 21:15:02 от borhes »

БГ История

Re:БЯЛО, ЗЕЛЕНО, ЧЕРВЕНО!!! Уникални съвпадения!!!
« Отговор #60 -: Август 07, 2011, 19:13:39 »

Неактивен vekil

  • Академик
  • *****
  • Публикации: 927
  • Респект: 29
Re:БЯЛО, ЗЕЛЕНО, ЧЕРВЕНО!!! Уникални съвпадения!!!
« Отговор #61 -: Септември 27, 2011, 00:06:56 »
За знамената, от Виена до Самарканд, зеленото означава национално откъсване от Османската империя, първо васалитет, после независимост, националните флагове се появяват след Френската революция и носят символизма на 19 век. Асеневските лъвове на зелен фон са пак от същото време, макар, някои да ги връщат към Констанския събор. За руския език - това е стария български език отпреди 4 езикови реформи в България, последните две, може би умишлени, предните две, едната е популяризаторска, втората при Евтимий е мисионерска. Българските империи, като започнеш от тетрархията, винаги са привличали хора, племена, народи със справедливи закони, стопански иновации, технически иновации, толерантност към различни мнения, религии, отричане на робството, невъздигане на парите в култ, монетосеченето е от немай къде и само за междудържавни нужди, от Зенон на сетне, рядко се "печатат" монети за заплати на войски, и т.н. Волжска България не е била ислямска, Ибн Фадлан свидетелства че е била държава свободна за вероизповедания. Въпроса е, че в свободно съществуване на религии, надгражда се тая на най многобройните поддръжници, тоест най простите, масовите религии се крепят на най простите.
Колкото е по елементарна религията и колкото е по интегрирана във властта, толкова повече са последователите и, и толкова по широко и е стадото.
« Последна редакция: Септември 27, 2011, 00:35:53 от vekil »

БГ История

Re:БЯЛО, ЗЕЛЕНО, ЧЕРВЕНО!!! Уникални съвпадения!!!
« Отговор #61 -: Септември 27, 2011, 00:06:56 »