Автор Тема: Неспособността на Православната църкава да бъде "РЕФОРМИСТКА" в 21 век  (Прочетена 2864 пъти)

Неактивен iliander

 • Редовен
 • *
 • Публикации: 24
 • Респект: -2
Непрекъснатият разкол в българската православна църква,подсказва,че материалните предобивки и светската суета заеха място в лоното на иначе така нужото "духовно пастирство"-афишираният "хосексуализъм" в редица печатни издания и предавания е в противовест на римо-католичическите ордени,където се съблюдава най-строгият морал в защита на обществото.
   Новите предизвикателства на научно-техническите иновации,немогат да бъдат приети в други църкви,като Протестантсвото и Лютеранската църква на Мартин Лутер в Скандинавия.
    Сциентологията,като дял на Теоогията не е застъпен в Православният канон.
   В Православието се чуства отзвук от "средните векове"-АТАНТЕМА над млади хора,както и обвинения в Схизматизъм(отцепничество от каноните на служения).
    Китай направи своето научно-икономически бум поради факта,че приеха много бързо Протестанството от Америка,което даде огромен тласък на китайската икономика.
  В Протестанството има обучени за "етика на труда" и справедливо разпределение на благата-вид социалзъм,който неможе да се пригони към православието.
    Поради неадекватността на служението си Праволсавието неможе да отговори на агресивноста на Ислаяма,чиято идея е завладяване,опожаряване и налагане на култура,която е неприсъща за хилядолетните традиции на Европа и Русия.
    Католицизмът ,като сила е вродена или се наследява,чрез предците-Римо-католицизмът трудно приема тези ,които не са родени в лоното на Ватикана или техни роднини не произлизат  от там.
Най-гъвкава  и адекватна е църкават на Скандинавският свят,защото научно и технически е "в тон" да отговори на новите предизвикателства.
        Бумът на сектите на Балканският полуостров,показа,че освен грабителството на Ислаяма има и контра-дефанзивност в христянските църкви или Ереси,които се основават на Монотеизмът на Старият Завет,а както знаете Според великият църковен събор на "Септуагинтата",Светото писание е неделимост от Старият и Новият завет.
   Заравдането на "масонството" ,като движение в средните векове се осноавава на  Шотландските ордени,които по-късно го пренасят във Франция,Испания и Италия.Целта на масонството е да се помага на бедни,болни ,онеправдани или на лишени от правосъдие,докато в края на XX век се заражда в Америка ,нов супер разрушителна огранизация,мотивираща се единствено от злато,долари и всякакъв вид валути-ИЛЮМИНАТСТВОТО.
ИЛИЮМИНАТСТВОТО има за задача да "разруши легендата",че европейската раса е творецът на всички блага,открития,а останалите са единствено ползватели на тези блага.
     ИЛИЛЮМИНАТСТВОТО е квази-религия,която е разрушителна,поради това,че прониква в най-високите кръгове на вяко общество,където подменя данни в обществени регистри,разделя деца от родителите им,дискриминира в полза на расови и етнически признаци.
    ИЛЮМИНАСТВОТО няма абсолютно нищо общо с благотворителността на Масонските ложи по света,то е изцяло диструктивно и няма определена религиозна насоченост,може да се кажа,че последната книга на Йоан,АПОКАЛИПСИС ,предиствества за тази разруяителност.
   Благодаря за Вниманието!
ИЛИЯ ИЛИЕВ 26/12/2013
   
 

БГ История


Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Предните Антихристовски Глуми, в този форум - ни се предложиха околро Великден ..
Антихристът се размърда и сега, покрай този Божески Празник - пак да се опитва да ни руши Вярата и Църквата ..
Дали,  защото Битката с Антихриста, не наближава ..?

Неактивен T.Jonchev

 • Модератор
 • Академик
 • *****
 • Публикации: 542
 • Респект: 20
Дали,  защото Битката с Антихриста, не наближава ..?

Не, просто много хора обичат да се правят на интересни и знаещи.

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Ей .. ама хайде, за да не излезе и аз, че се мъча да съм интересен да се обоснова, защо не приемам горната публикация на 100%
1.ЦЪРКВАТА сме НИЕ... всяка църковна община, си има хора, които са активни в църковните дела. Пишещият тези редове, преди време беше по Мюнхен. Там , имаше 10-тина души, които активно се занимаваха с общината. Жени месеха, за неделната службата, чистеха преди Празници .. мъжете правеха малки ремонти, неделята се разбираха кой да продава свещи... Избрахме Настоятелство - касиер, Комисия.. извикахме свещеник, старият като остаря ... просто бяхме хора, които всяка неделя се събирахме ...
2.Освен Църковни дела, там се борихме и за Българщината - имаше идея жени да събират децата, та да им преподават Неделно Училище .. за курсове по Български за децата , за мероприятия сред студентите , чествания на 3 Март и 24 Май
Имахме екскурзии , събирания на младите , от Мюнхен с църковни настоятелства от други градове и т.н.
Имаше си хор, който разучаваше песни ...
Всичко- НАПЪЛНО ДОБРОВОЛНО И БЕЗ НИКОЙ ДА ПОЛУЧАВА ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ!
3.Тогава имах време- та бях сред актива на Църковната Община .. сега уви - ходя неделя на църква, но не съм такъв активен .. не съм и млад..
Върнах се от Мюнхен-сега например пиша от Пловдив..
Та .. ЦЪРКВАТА СМЕ НИЕ.. хората които отиваме да се черкуваме неделя!
НИЕ вземаме  ПРИ НАС ПОПА, ТА ДА ЧЕТЕ молитвите .. НИЕ ИЗБИРАМЕ  настоятелството ..!
Който смята ,че има какво да даде ..или ,че може да помогне и да промени нещо в Църквата - да е активен член на Общината църковната .. да участва в избори, да ходи неделя да помага да се чисти.. или преди Великден, да помага за ремонта и да дава свое мнение, как да се гласува .. да избира представители на съответната Енория..
------------------------------
Та така! ..
иначе писаници по Форуми - всеки може да прави .. но не съм против съфорумеца , много негови постинги съм ги приемал!
-------------------------------
И да изполдвам Повода  - Поздрави на Всички Съфорумци за Християнските Празници...!
« Последна редакция: Декември 27, 2013, 23:15:23 от sim4o »

Неактивен T.Jonchev

 • Модератор
 • Академик
 • *****
 • Публикации: 542
 • Респект: 20
Така е: църквата - това са вярващите. Постът ти обаче ме подсеща и за нещо друго.
Виждаш какво силно усещане за общност има, когато българинът е в чужбина, а у нас, в България, то почти напълно липсва. Това е някакъв феномен - изглежда чувството за общност е съществувало през Възраждането просто защото сме се намирали в чужда държава, а не в собствена. Доста е жалко!

Неактивен bozman

 • Знаещ
 • *****
 • Публикации: 129
 • Респект: 7
Ето и Святите хора според православието:
1.   Св. апостол Филип и Вартоломей - Св. апостол Филип - от дванадесетте апостоли. Проповядвал в Галилея, Гърция, Аравия, Етиопия. Вършел чудеса - възкресил мъртвец от Иерапол. Придружавали го сестра му Мариамна и апостол Вартоломей. Завършил в Иерапол, разпнат на кръст с глава надолу, повесен високо, хвърляли камъни по него. Апостол Варнава разпнали на стените на разрушен от тях (т.е. Мариамна и Филип -б.м.) храм на една ехидна.( Град Йеропол бил пълен с идоли и идолски капища. Там между другите имало едно капище, до което се покланяли на змия ехидна. Тая гадина местните жители смятали за някакво божество, многобройни жреци й служители, суеверните жители й принасяли дарове и жертви).
2. Житие на Свтеи евангелист Марк
Това свое решение те изпълнили на празника в чест на езическия бог Серапис. В същия ден, 24 април, тогава се паднал и най-големият християнски празник Великден. В навачерието на празника евангелист Марк съветвал народа да не участва в езическото тържество. Навсякъде по градове и селища, и кръстопътища имало съградени капища с поставени в тях идоли, където се правели влъхвувания, гадателства и магьосничества. Обхождайки тези градове и селища с проповедта на Евангелието, свети Марко просвещавал сърцата на хората, от тъмата и мрака на идолослужението, със светлината на Божественото учение, като същевременно правел сред тях големи чудеса. С една дума на Божествената благодат изцелявал болни, очиствал прокажени, изгонвал нечисти и зли духове. И проповедта му, съпроводена от велики и дивни чудеса, имала огромен успех. Срутвали се капища, падали и се трошели идолите, хората се очиствали и просвещавали, кръщавайки се в името на Отца и Сина и Светия Дух.
3.   Св.  апостол Акила Свети Акила проповядвал Христа в Азия, Ахея и Ираклия и помогнал за спасението на много човешки души, като обръщал езичниците и ги кръщавал. Той обикалял и по други земи и навсякъде проповядвал Царството Божие. Просвещавал със светата вяра, разрушавал идолите, издигал църкви, ръкополагал свещеници. Претърпял много страдания и бил убит от неверниците.
4. Св. апостол Андроник И наистина, той разрушил чрез проповедта си много идолски храмове и издигнал на местата им християнски църкви, изгонвал нечистите духове от хората и лекувал недъзите на немощните и болните.
9.   Св. апостол Кодрат Той разпръснал тъмнината, която ги окръжавала, унищожил идолските жертви: разрушил идолите и с молитвата си разорил бесовските храмове.
10.   Свв. апостоли Стахий, Амплий, Урбан, Наркис, Апелий и Аристовул, епископи. Апостол Андрей ръкоположил в сан епископ Амплий и Урбан, Амплий - в Диоспол**, Урбан - в Македония. Те ревностно проповядвали Христовото учение и разрушили много идолски капища.

--- Та ето ги Светиите - методите им малко се различават от тези на чекистите :)

Неактивен sim4o

 • Академик
 • *****
 • Публикации: 1051
 • Респект: 8
Абсолютно вярно, Боцмане  .. бих могъл да направя и сравнение - с други религии - Исляма, например, какво точно е правил заради вярата, но ще се въздържа ...
-----------------------------------------
а защо подобен поток от антихристки пасквили, залива ИМЕННО СЕГА интернет пространството ..
Ами Антихристът се размърдва, и чрез своите слуги, иска да ни поколебае във вярата ни ..!

БГ История