Автор Тема: „Кайн-Авеловият грях”,като най-тежкото претъпление в историята на Човечеството  (Прочетена 2386 пъти)

Неактивен iliander

 • Редовен
 • *
 • Публикации: 24
 • Респект: -2
„Кайн-Авеловият грях”,като най-тежкото претъпление в историята на Човечеството
      Шестата божа заповед повелява-„НЕ УБИВАЙТЕ!”.
В  член 28 на българската конституция е записано:”Чл.28 Всеки има право на живот.Посегателството върху човешкият живот се наказва като най-тежко престъпление.”.
    В древната книга на Тао се разбира,че тези които неуважават и незачитат правото на живот на всеки човек се „прераждат” в по-извисени човеци.
   Спомнете си обучението в манастирът „Шао-Лин”,където адептът обучаван от своя духовен учител нетрява да убива дори и комар,които го ухапва.
       „Кайн-Авеловият грях” е в основата на всеки закон и конституция.Зада бъде престъпена тази общочовешка вселенска Норма е равносилно да се отричат достиженията на Нобеловият комитет,Нобеловите награди по икономика,литература и др.
     Човеко убийството се предизвиква от бездуховността и грубо материалностно  мислене.
В старият завет,предателството на Йосиф от неговите братя,които го предават в робство зада могат да измамят баща си и да получат дялът на предаденият си брат се преекспонира в Новият Завет и „тайната вечеря”,където  е предупредепределено предателството на Христос,които трябва да бъде предаден на разпятие зада даде Спасение на човечеството и Истината да тържествува.
      Спомням си житейската притча с която един баща се обръща към синът си,когато започва да плаче за поредната „нова играчка”-„Имаш много играчки-но неумееш да играеш с всички!” е логичният отговор.
    В Исляма,човекоубийството е в основата за натрупване на богаства и охолен живот.
      Мохамед и братовчед му Али убиват вуйчо си- в деятелността на Исляма всеки които е различен и НЕПРИЕМА учението им е враг.
      Има ли „цена” човешкият живот?
  Може ли да бъде оценен в златни бижута,парични знаци или финансови акции?
    В хуманизмът на Немската философия има отговор.
    Целият животиски свят е една „пирамида” в чиито връх е „Свръх човекът” на Ницше.
       В книгата си”Изложението на моята философска система”,Шелинг подчертава,че всеки дисбаланс в животинският свят „рефлектира” върху  населението на народите ни върху Земята.
    Изчезването на определени животински видове,разбалансират човешките отношения,поради сложната „верига” на симбиотични отношения във Флората и Фауната.
    С други думи,ако едно море ,река или езеро пресъхне,племето което жевее в непосредствена близост и ще мигрира или ще се слее с други племена.
     Всеки човек в живота си търси трдиционализъм и постоянсво.Когато икономиката на една страна бъде сериозно увредена –непосредствената опастност от изредените в началото опастноси за членосете на тази страна са реалност.
    Увеличават се „параноичните симтоми” на обществото,както и масовата психоза на обикновенните хора.
Всеки е свикнал,че цените на билетите в градският транспорт са винаги на една цена,като и цените на всички стоки „от първа необходимост”,всички искат да вярват ,че тези цени няма да бъдат променяни,зада живеят в духовен комфорт или „ценовите шокове” и икономическите сътресения увеличават многократно възможността за нарушаване на законите на една страна.
     Всяко общество има „тестимониалност”,която се изгражда със столетия и която може да бъде „пометена” от една граждаска война  или бунт.
    Тази „тестимониалност” се гради въз основа на пощенските услуги,банковото дело на страната,както и нормалните условия за труд и отдих в страната.
       При нарушение на тези,така жизнено необходими „услуги” и честа промяна на цените на Стоки от „първа необходимист” има вероятност за нарушаване на” 10-те божи заповеди” от големи групи от хора.
    Задаваме си въпросът,след като толкова много Нобелови награди за мир и икономика са връчени,защо няма Световен мир и Икономическата рецесия поражда Хаос и масова истерия в”Стоковите борси” на  десетки държави?
   Отговорът е много  лесен и прост и като всички лесни и прости неща се постига изключително трудно-„Терорът поражда терор!” и „Агресията поражда агресия”.
     Рекурентният отговор на Мечо Пух,”Колкото повече –толкова повече!”,показва,че тези които отнемат Свободата на други,самите те се чустват поробени след години.
   

БГ История


Неактивен Vishnevski

 • Редовен
 • *
 • Публикации: 23
 • Респект: -5
„Кайн-Авеловият грях”,като най-тежкото претъпление в историята на Човечеството
      Шестата божа заповед повелява-„НЕ УБИВАЙТЕ!”.


Такъв тюрлю-гювеч от Библията, Ницше, Шелинг и Мечо Пух си заформил, че въпреки упоритостта ми да те прочета два пъти (поздрави ме за волята), така и не разбрах каква теза защитаваш.

              "Има ли „цена” човешкият живот?"

Всичко има цена, приятелю. Кога по-висока, кога по ниска...

                    "Всяко общество има „тестимониалност”,която се изгражда със столетия и която може да бъде „пометена” от една граждаска война  или бунт."

От мен да го знаеш: Едно общество, което не си е спретнало когато трябва гражданска война, е загубено общество. То рано или късно пак ще си я спретне, но ще бъде много късно. Умните общества си правят гражданска война навреме. И си изграждат "тестимониалност" преди да изградят пощенски услуги и банково дело.
   
        "...и честа промяна на цените на Стоки от „първа необходимист”... " 

Кой бе, приятелю, прави честа промяна на цените на стоките? Може би искаш на лъжицата или на тигана да е набита с щампа цена? И 30 години цената да е същата?   

  "Терорът поражда терор!” и „Агресията поражда агресия”.

По принцип си прав. Но когато се сбият две деца в училищния двор, идва учителката и първото, което пита е: Кой започна пръв? Сещаш ли се какво имам предвид?

     "...Рекурентният отговор на Мечо Пух,”Колкото повече –толкова повече!”,

Бих казал "още повече".

Неактивен Божидара

 • Новодошъл
 • Публикации: 1
 • Респект: 0
В България в последно време едвам ги вкарват в затвора за убийство... Някоя условна и айде чао.

БГ История