Македония > Общ форум - Македония

Нахалници!...

(1/3) > >>

Fallen_Angel:
Темата

България връчи вербална нота до Македония заради насилието срещу българи в Скопие по време на отбелязването на годишнината от смъртта на Мара Бунева.
Посланикът на Македония в България бе уведомен, че България настоява да бъдат предприети всички необходими мерки виновните за случилото се да бъдат наказани, а инциденти от подобен характер да не се повтарят.
И българските, и македонските медии проследиха отблизо събитието.
Междувременно стана ясно, че новата Македонска енциклопедия включи българските градове Благоевград, Петрич, Мелник, Сандански в изброяването на “по-големите места от дяловете на Македония - егейски, вардарски и пирински”. Редом с българските градове сред “тези места” са изброени Солун, Скопие, Кавала, Битоля, Тетово, Куманово и т. н.
Провокациите не са случайни, каза историкът проф. Божидар Димитров, според когото всяка проява на македонизъм цели Македония да не влезе в Европейския съюз и НАТО, тъй като това автоматично би означавало край на лъжите и македонизма.

DiS:
Всичко е било нагласено и то от висока инстанция, след като цял автобус на ВМРО не е бил пуснат през нощта да премине българо-македонската граница. Отивали са на поклонение на паметника на Мара Бунева.

Fallen_Angel:
То е ясно, че е нагласена работата, въпросът е дали само с вербална нота ще трябва да им се размине  8)

zdravkop:
 Работата е там, че кучето скача според тоягата! Кучето, в случая т. н. държава Македония скача колкото си иска и си прави с нас каквото си иска, защото тоягата, т.е. България, изобщо не си мърда пръста да защити националните ни интереси! В последните десетилетия нямаше нито едно наше правителство, което да отстоява българското! И сини,  и червени, и жълти, и всички останали партии, участвали в управлението на държавата, бяха и си остават предателски партии! Докато не се изработи ясна доктрина за националните ни интереси и сигурност и не се намери достойно българско, а не слагаческо, правителство, БЮРМ ще си развява байрака! Сърбоманите определят политиката на тази държава и е крайно време България да работи за това да се състави правителство, което не фалшифицира историческата истина и да работи за сближаване с България!

Fallen_Angel:
Проблемът идва от някакво перверзно желание за добросъседски отношения...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия