България > Общ форум - България

Неспособността на Православната църкава да бъде "РЕФОРМИСТКА" в 21 век

(1/2) > >>

iliander:
Непрекъснатият разкол в българската православна църква,подсказва,че материалните предобивки и светската суета заеха място в лоното на иначе така нужото "духовно пастирство"-афишираният "хосексуализъм" в редица печатни издания и предавания е в противовест на римо-католичическите ордени,където се съблюдава най-строгият морал в защита на обществото.
   Новите предизвикателства на научно-техническите иновации,немогат да бъдат приети в други църкви,като Протестантсвото и Лютеранската църква на Мартин Лутер в Скандинавия.
    Сциентологията,като дял на Теоогията не е застъпен в Православният канон.
   В Православието се чуства отзвук от "средните векове"-АТАНТЕМА над млади хора,както и обвинения в Схизматизъм(отцепничество от каноните на служения).
    Китай направи своето научно-икономически бум поради факта,че приеха много бързо Протестанството от Америка,което даде огромен тласък на китайската икономика.
  В Протестанството има обучени за "етика на труда" и справедливо разпределение на благата-вид социалзъм,който неможе да се пригони към православието.
    Поради неадекватността на служението си Праволсавието неможе да отговори на агресивноста на Ислаяма,чиято идея е завладяване,опожаряване и налагане на култура,която е неприсъща за хилядолетните традиции на Европа и Русия.
    Католицизмът ,като сила е вродена или се наследява,чрез предците-Римо-католицизмът трудно приема тези ,които не са родени в лоното на Ватикана или техни роднини не произлизат  от там.
Най-гъвкава  и адекватна е църкават на Скандинавският свят,защото научно и технически е "в тон" да отговори на новите предизвикателства.
        Бумът на сектите на Балканският полуостров,показа,че освен грабителството на Ислаяма има и контра-дефанзивност в христянските църкви или Ереси,които се основават на Монотеизмът на Старият Завет,а както знаете Според великият църковен събор на "Септуагинтата",Светото писание е неделимост от Старият и Новият завет.
   Заравдането на "масонството" ,като движение в средните векове се осноавава на  Шотландските ордени,които по-късно го пренасят във Франция,Испания и Италия.Целта на масонството е да се помага на бедни,болни ,онеправдани или на лишени от правосъдие,докато в края на XX век се заражда в Америка ,нов супер разрушителна огранизация,мотивираща се единствено от злато,долари и всякакъв вид валути-ИЛЮМИНАТСТВОТО.
ИЛИЮМИНАТСТВОТО има за задача да "разруши легендата",че европейската раса е творецът на всички блага,открития,а останалите са единствено ползватели на тези блага.
     ИЛИЛЮМИНАТСТВОТО е квази-религия,която е разрушителна,поради това,че прониква в най-високите кръгове на вяко общество,където подменя данни в обществени регистри,разделя деца от родителите им,дискриминира в полза на расови и етнически признаци.
    ИЛЮМИНАСТВОТО няма абсолютно нищо общо с благотворителността на Масонските ложи по света,то е изцяло диструктивно и няма определена религиозна насоченост,може да се кажа,че последната книга на Йоан,АПОКАЛИПСИС ,предиствества за тази разруяителност.
   Благодаря за Вниманието!
ИЛИЯ ИЛИЕВ 26/12/2013
   
 

sim4o:
Предните Антихристовски Глуми, в този форум - ни се предложиха околро Великден ..
Антихристът се размърда и сега, покрай този Божески Празник - пак да се опитва да ни руши Вярата и Църквата ..
Дали,  защото Битката с Антихриста, не наближава ..?

T.Jonchev:

--- Цитат на: sim4o в Декември 26, 2013, 13:38:28 ---Дали,  защото Битката с Антихриста, не наближава ..?

--- Край на цитат ---

Не, просто много хора обичат да се правят на интересни и знаещи.

sim4o:
Ей .. ама хайде, за да не излезе и аз, че се мъча да съм интересен да се обоснова, защо не приемам горната публикация на 100%
1.ЦЪРКВАТА сме НИЕ... всяка църковна община, си има хора, които са активни в църковните дела. Пишещият тези редове, преди време беше по Мюнхен. Там , имаше 10-тина души, които активно се занимаваха с общината. Жени месеха, за неделната службата, чистеха преди Празници .. мъжете правеха малки ремонти, неделята се разбираха кой да продава свещи... Избрахме Настоятелство - касиер, Комисия.. извикахме свещеник, старият като остаря ... просто бяхме хора, които всяка неделя се събирахме ...
2.Освен Църковни дела, там се борихме и за Българщината - имаше идея жени да събират децата, та да им преподават Неделно Училище .. за курсове по Български за децата , за мероприятия сред студентите , чествания на 3 Март и 24 Май
Имахме екскурзии , събирания на младите , от Мюнхен с църковни настоятелства от други градове и т.н.
Имаше си хор, който разучаваше песни ...
Всичко- НАПЪЛНО ДОБРОВОЛНО И БЕЗ НИКОЙ ДА ПОЛУЧАВА ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ!
3.Тогава имах време- та бях сред актива на Църковната Община .. сега уви - ходя неделя на църква, но не съм такъв активен .. не съм и млад..
Върнах се от Мюнхен-сега например пиша от Пловдив..
Та .. ЦЪРКВАТА СМЕ НИЕ.. хората които отиваме да се черкуваме неделя!
НИЕ вземаме  ПРИ НАС ПОПА, ТА ДА ЧЕТЕ молитвите .. НИЕ ИЗБИРАМЕ  настоятелството ..!
Който смята ,че има какво да даде ..или ,че може да помогне и да промени нещо в Църквата - да е активен член на Общината църковната .. да участва в избори, да ходи неделя да помага да се чисти.. или преди Великден, да помага за ремонта и да дава свое мнение, как да се гласува .. да избира представители на съответната Енория..
------------------------------
Та така! ..
иначе писаници по Форуми - всеки може да прави .. но не съм против съфорумеца , много негови постинги съм ги приемал!
-------------------------------
И да изполдвам Повода  - Поздрави на Всички Съфорумци за Християнските Празници...!

T.Jonchev:
Така е: църквата - това са вярващите. Постът ти обаче ме подсеща и за нещо друго.
Виждаш какво силно усещане за общност има, когато българинът е в чужбина, а у нас, в България, то почти напълно липсва. Това е някакъв феномен - изглежда чувството за общност е съществувало през Възраждането просто защото сме се намирали в чужда държава, а не в собствена. Доста е жалко!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия