БГ История

Светът => Общ форум - свят => Темата е започната от: Sur в Юни 24, 2011, 15:43:22

Титла: СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: Sur в Юни 24, 2011, 15:43:22
  
  Забелязах един съществен пропуск във форума и си мисля ,че с тази тема ще го обогатим.

  Историята на България винаги е била част от Световната,следователно би трябвало да познаваме и нея!
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: Sur в Юни 24, 2011, 15:46:16
 
   ;)Като за начало,да започнем с Президентите на САЩ,а?


http://www.youtube.com/watch?v=BOSdm_8b6sE&feature=related

 информацията е кратка,но съдържателна!
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юни 24, 2011, 18:57:18
Наистина, да се ползва основно Ю Туб, в сайт по История,отначало ми се виждаше доста странно, но оценявам лаконичността и удобството.. кво да пишеш, да търсиш източници и т.н..
Ето какво намерих в Ю-туб свързано с американски президенти.. http://www.youtube.com/watch?v=A3JA1nWPFqM 
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: Sur в Юни 24, 2011, 19:04:54
 
  Настоявам да престанеш да спамиш по всички теми!Ако нямаш компетентност .- просто си трай,или поне изтрезней от водката...
  Иди ,та слушай простащините на руски продажник!
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: Sur в Юни 24, 2011, 19:09:35
 И понеже е известно,че не става само с ядене...и водка,те ти нещо за ограмотяване...


Ето ви и пълното заглавие: SHARE THE WEALTH, OR IT WILL BE TAKEN FROM YOU! В превод това значи: РАЗДЕЛЯЙ БОГАТСТВОТО ИЛИ ЩЕ ТИ БЪДЕ ОТНЕТО!
Американците имат навика да лепят на задната броня на колата всякакви мъдрости. Между многото лепенки беше и тая. Ето ви един чисто левичарски, чисто марксистки лозунг. Защо ви го споменавам? Защото в Америка знаят да делят богатството, затова и Америка е еталон за света. Никой в никоя друга страна не е разработил такава система на разпределение на социалното богатство. Това е основата на нейното чудо, причината да й завиждат и причината да я мразят. Това е което и Европа научи от Америка.

Но аз ви цитирам тая марксистка мъдрост и по друга причина – дошло е време да сложим юзди на нашите български мерзавци, и то марксистки юзди. Щом искат класически капитализъм, ще получат точно това: сега е паметника и неговата нова премяна, утре ще са стачки и саботажи, а ако главите им още не увират ще последват атентати, бомби, заплахи, призиви към бунт, гражданско неподчинение и революции.

Те, както всички ние болезнено виждаме, продължават да се мислят за неуязвими. И понеже са се възкачили на чувалите с пари си мислят, че това е най-важното, тоест те да са отгоре. Те изглежда и не си представят каква изненада ги очаква зад кюшето на историята. Знаехме, че лакомията им още от 1944 беше безгранична, но тя продължава и досега – лакомия на класически капиталистически експлоататори от деветнайсти век, такива каквито ни ги представяха като най-голямото зло, срещу което те са се борели. Тогава минаваха за «авангарда на работническата класа», за единствени носители на правдата, изписваха се за наши водачи по пътя към комунистическия рай, за единствени представители на народа, на работниците и селяните.

Да им го повторим – те още не си представят какви изненади ги чакат зад кюшето на историята! По всички правила на марксистката диалектика те отдавна са посяли семенцето на съпротивата, на анархизма и на омразата: на всяко действие отсега натам ще има и противодействие. Така са ни учили техните собствени преподаватели. Високите стени на техните имения няма да ги отърват, нито дебеловратите битанги, които ги пазят.
Духът отдавна е излязъл от бутилката и рано или късно тоя овчи народ ще пресече и линията на страха. Тогава никакви кукловоди и десарски генералски хунти няма да го спрат.

«Разделяй богатството» означава, че това е единственото им спасение. Пиедесталът, на който са кацнали като марксистки избраници на историята, рано или късно ще се разклати, а долу ги чака класическия марксистки антагонизъм: да живеят в страх, да опитат вкуса на омразата по марксистки – към тях и децата им.

Ако за петдесет години не са разбрали, че противодействието е неизбежно, значи че са обречени. Наказанията за тяхната наглост няма да закъснеят. Ако не са разбрали, че награбеното трябва да се върне там, откъдето е награбено, те не са разбрали основен закон в икономиката: ако искаш да загубиш парите си, трябва само да ги държиш в чували или в банки.
РАЗДЕЛЯЙ БОГАТСТВОТО, ИЛИ ЩЕ ТИ БЪДЕ ОТНЕТО!

Николай Флоров
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юни 24, 2011, 22:06:51
Точно по темата пиша...! Интерпретирам я, в тона даден от тебе.. Американските Президенти!!! Добра и достойна тематика, но пък има и подусловие- пак от тебе зададено в развитието на темата ..трябва за тях,президентите,  да се намери нещо в Ютуб.. Това,явно, предпочиташ да е стилистиката на размяната на мнения= размяна на видеоклипчета .. търсих дълго, какво има в Ютуб за американските президенти..  каквото мога- слагам го, та да подпомогна дискусията, като не бягам и от приетият начин на комуникиране- Ютуб!! Намерих за Клинтън..  и даже смятам да продължа.. оказа се е руски продажник?! Да му слушам простащините?!?? http://www.youtube.com/watch?v=eBzd_RqHSdw  Бе свири, човекът хубаво на саксофон,що да не го слушам, хем Флитууд Мак, си ми бяха любима група ??! Ама от къде знаеш, че е руски продажник?! Да не би нещо да са го изнудвали заради Моника Левински.. то виж името и ,какво е-като на агентка от КГБ.. За да не спамим излишно-айде тука да се задълбочим.. да изясним твоето мнение от по-предният пост Цитирам :.
  Иди ,та слушай простащините на руски продажник!...
 ЗАЩО според тебе Клинтън е руски продажник?!
П.П. в момента съм на бира..  ;) ;)
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: Sur в Юни 24, 2011, 22:17:04
Абеее, нещастник..Кой си ти бе,кой те знае,че си жив,та си избиваш комплексите от бирения търбух върху ВЕЛИКИТЕ! Човечеството тях ВИНАГИ ще ги помни,защото са част от ИСТОРИЯТА МУТи ще си останеш обикновено скучаещо пиянде,което е деформирало силно световъзрлиятието си,под влияние на проститутките в руските сайтове,които очевидно са ти любими.
 Та,чакам да допълниш темата с нещо съществено...примерно с японските императори!
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юни 24, 2011, 22:22:13
 ;D ;D ;D А-а-а, значи вече не е спамене,а си говорим по темата.. избиваш комплексите от бирения търбух върху ВЕЛИКИТЕ!  Малко съм учуден, че не ми сложи видеоклипче за отговор  ;) ;) Но пък аз продължавам с "Руския Продажник"  ??? ??? както го наричаш.. http://www.youtube.com/watch?v=YSDAXGXGiEw  А Клинтън е един от ВЕЛИКИТЕ, много ясно. не е, лош саксофонист, наистина.. но пък, някъде четох от компетентен автор, че бил руски продажник?!. като стана дума за велики-ще има и подборка цитати от Дан Куейл- интелектуалецът от Пенсилвания Авеню.. чакай само да ги намеря в Ютуб!
П.П. а за бирата си прав, абе трябва да я намаля.. :-[ :-[ май наистина ми се лепи..
А за да няма, наистина, спамене-ца какво е всъщност темата.. не е ли Историята на света- в частност за Американските президенти, а предпочитаното от нас да е-който намери нещо в Ютуб за американски президенти-да го качва?!?
Ако зададеш други рамки на дискусията-да променим нашият модус операнди!
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: Sur в Юни 24, 2011, 22:36:29
Нали зададох - японските императори...!
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юни 25, 2011, 07:40:49
Нали зададох - японските императори...!
Ама темата така скача ...  ??? тя всъщност е твоя ама..
1. Почнахме сбито и в бързо темпо, захващайки се първо с американските президенти- в твоя пост-клипче от Ютуб, разбира се  ;) -на любопитните стана ясно, че съществува държава Съединени Щати на Америка и там има президенти, научиха и някои от имената на управлявалите я президенти.. Полезно, вярвам! И темата, която си захванал, ще е сигурно много, много познавателна..
2. В моят пост -пак клипче от Ютуб,(запазих стила, нали) - на бял свят излязоха подробности за тези президенти, много ли хора бяха НАИСТИНА чували и виждали как Клинтън свири на саксофон?! И едно рап парче, се появи, пак от youtube посветено на Левински и Клинтън.. и как на него му свирят.. Проститутките от всички сайтове, са си добри! И аз, като Клинтън-един от великите, съм ценител на женската, а не на мъжката красота, та не го намирам толкова укоримо.. Абе хората дето не са като мене и Клинтън, що ни укоряват,? нямат ли с какво да се занимават в София-нали наскоро имаше парад.. (това между другото, да не заспамваме темата с америкаво-президентските клипчета)
3. Така , развихме темата нататък , заедно- ти даваш основата:клипче с Исторически сведения, дето наскоро си ги научил и са ти направили впечатление, като за някой абсолютен малоумник, който не знае за съществуването на САЩ и имената на президентите, аз пък допълвам с интересни подробности, показвам тези политически деятели като живи хора.. как един от тези президенти свири на саксофон??!
4. Понякога, като почне размяната на мисли, по темите във форума, се появяват интересни,на пръв поглед, случайно изплували неща.. Саксофонът на Клинтън в изпълнението на Флитууд Мак от клипчпето, което харесвам и слушам .. бяха оценени като "простащини" ?! За  Клинтън се разбра, от твоите думи,че бил руски продажник..  ??? Цитат Сурьо: Иди ,та слушай простащините на руски продажник   но пък е и ВЕЛИК.. така че, нов щрих, ние с тебе, добавихме към образа на Американските Президенти.. някои от тях са ВЕЛИКИ РУСКИ ПРОДАЖНИЦИ..?! А Клинтън, заедно с Флитууд Мак, наистина ги бях и преди това слушал-не е лоша песента според мене..
Сега-за японските императори- има наистина, доста интересни неща, но пък къде и как да ги търся в Ютуб?? А и какъв ти е плана за темата.. каква ти е тезата, какво спорно защитаваш, какво опровергаваш.. айде да действаме по план.. Почни ти, с някое клипче за японските Императори, а после и аз?! Ще излезнат интересни неща, вярвам..
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юни 25, 2011, 11:16:27
Ама айде, преди, по твоя молба, да отидем към Японските Императори (за какво това е нужно на темата и как ще защити Тезата ти- не знам, ама те слушам!!  :) ще отидем, ще отидем към подобни видеоклипове ) да сложа, както обещах, следващите клипчета от youtube   става дума, разбира се за Дан Куейл.. един от Великите, както ги наричаш!! Не, не се докосвам с биреното си коремче, към ВЕЛИКИЯ! Понякога само, му отварям клиповите и ми се повишава настроението...   ;D ;D  ето.. http://www.youtube.com/watch?v=EW2K0-VItAk и още.. http://www.youtube.com/watch?v=aYJVfd5WRhE, http://www.youtube.com/watch?v=WQnXe23izf8&feature=related Знам, знам, твоето възражение, че това не е точно по темата, видеоклипове от youtube  за Американски президенти, а е за Вицепрезидент, ама Дан Куейл клиповете, са си суперяки.. :) и си ги слушам.. простащини вярно..  ;D http://www.youtube.com/watch?v=Wdqbi66oNuI&feature=related
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: Sur в Юни 27, 2011, 20:59:29
Културната революция на Сирия
24 Юни 2011

Саула Исмаил, в. "Гардиън"

Има много причини, поради които речта на Башар ал Асад в понеделник не трогна опозицията. Сирийският президент говореше за заговори, саботьори и вандали, заявявайки, че не може да се прави компромис с тези, които "тероризират народа".

Според младите сирийци, които са ключови играчи във въстанието, Асад не е успял да разпознае новата политика, която те представляват. Местните координационни комитети, ръководени предимно от млади активисти, направиха изявление, в което отхвърлиха идеята му за национален диалог, при положение че демонстрациите са потушавани със сила.

В сърцевината на протестното движение стои целта да се сложи край на властта на службите за сигурност. Техният контрол върху политическия живот включва значително наблюдение и следене на събиранията и изказванията на публични места и във виртуалното пространство. Всички висши длъжности се контролират от службите за сигурност.

Стратегията на президента е да накара традиционните представители - старейшини и водачи на кланове - да успокоят хората от своите групи. В същото време, когато службите за сигурност прибираха интернет активисти, демонстранти и членове на старата опозиция, режимът пропагандираше идеята, че се ангажира с диалог със своите противници. Изборът му на събеседници остава ограничен до традиционните общностни представители и няколко подбрани дисиденти, които сега ясно заявяват, че също отказват да влязат в диалог под силов натиск.

Според младите активисти, някои от които интервюирах наскоро в Дамаск, целта на въстанието е да се изтръгне страната от ръцете на управляващата клика, да се преодолеят етническите и другите разделения, които режимът използва, за да запази властта си, и да се изгради национална идентичност, обвързана с правата и задълженията на гражданите. Движението включва много хора, които на доста ранна възраст са участвали в гражданските форуми на Дамаската пролет през 2000 г. или имат в семействата си политически активисти или затворници. То започна с малки прояви на солидарност с Египет и Тунис - по-конкретно бдения със свещи, при които някои хора се осмелиха да се съберат на обществени места въпреки заплашителното присъствие на силите за сигурност.

Това движение се разпространява географски и печели все повече привърженици. Из цялата страна малки прояви на съпротива - вечерни протести, демонстрации по площади и женски домашни протести - засилват всяка седмица изблиците на недоволство срещу режима след петъчните молитви. Участниците и водачите са от различни групи и сред тях има мъже и жени. Те поддържат редовна връзка, обменят опит от организационна дейност на местно равнище и провеждат виртуални обсъждания, на които преценяват своите методи и подход.

Освен че организират и координират протестите, младите хора оказват съпротива на режима, като развиват значителна творческа дейност и разрастваща се контракултура. С плакати, лозунги, песни, рисунки и карикатури те се стремят да създадат алтернатива на медийния монопол на режима и на агресивните му действия за окупиране на публичното пространство.

Те също така осъзнават, че е нужно да се противопоставят на начина, по който официалните медии отразяват събитията, представяйки въстанието като дело на въоръжени банди, салафистки екстремисти и чужди агенти. Една песен с доста остър текст на групата "Агентите" осмива това, че режимът заклеймява младите хора като агенти, и ни напомня, че всъщност всички те са просто сирийци. На фона на твърденията за конспирации и заговори младежите ясно отричат да има каквато и да е външна намеса.  Културните им изяви също като техните официални изявления потвърждават решимостта им да запазят мирния, несектантски характер на въстанието.

За разлика от осмиваните политики на режима протестното движение показва все по-голяма политическа зрялост. Като резултат от неговото географско разпространение и благодарение на изградената солидарност при организирането на национално движение обсадата на един град кара друг да се вдигне. Сирийците започват по-добре да познават страната си, виждайки я като карта на протеста, на която места като Баба Амр и Баб Сибаи в Хомс говорят на други обсадени от армията райони като Дераа и Тел Калах.

Наистина, нова карта на Сирия, направена, за да отбелязва протестите в петъците, показва географската и политическата промяна в страната. В този смисъл въстанието може да бъде разглеждано като второто формиране на сирийската нация.
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юни 28, 2011, 13:00:23
http://www.youtube.com/watch?v=dSjVnnrnVJU
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юни 28, 2011, 13:02:57
http://www.youtube.com/watch?v=e7S6zgY-JsU&feature=relmfu
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юни 28, 2011, 16:55:54
http://www.youtube.com/watch?v=EW2K0-VItAk
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: debozman в Юли 03, 2011, 03:20:18


В сърцевината на протестното движение стои целта да се сложи край на властта на службите за сигурност.
--- И на коя власт ще се сложи налачо - на аятоласите или на ходжите ?

 Техният контрол върху политическия живот включва значително наблюдение и следене на събиранията и изказванията на публични места и във виртуалното пространство.
--- Ами нали затова са служби за сигурност, този бабаит Измаил да не смята, че работата йм да пият каве под чимширите на Дамаск ?

 Всички висши длъжности се контролират от службите за сигурност.
--- Абе това са глупашки изявления на Исмаилчо.Има ли държава по света, на която висшите длъжности да не секонтролират от службите за сигурност ? Ами няма такива. Видна е мечтата исмаилова, тези функции да се изпълняват от джихат опълчение или ал-кайда малоумници.  Според младите активисти, някои от които интервюирах наскоро в Дамаск, целта на въстанието е да се изтръгне страната от ръцете на управляващата клика, да се преодолеят етническите и другите разделения, които режимът използва, за да запази властта си, и да се изгради национална идентичност, обвързана с правата и задълженията на гражданите.
--- Ами това са толкова празни и безмислени приказки, че виждам чалмите на муфтиите от километри.


 В този смисъл въстанието може да бъде разглеждано като второто формиране на сирийската нация.
--- С тези напълно въздухарски обяснения, които не конкретизират АБСОЛЮТНО НИЩО от събитията, С НИТО ЕДНА ДУМА, работата ми прилича на нов Ирак. Ако не се развие по плана - само нова Босна. Не е зле последната "оферта" на чичо Сам и дядя Ивана - пак ще има да продават оръжие на провала. Пък дано и бълг. държава продаде някой и друг патрон с натовски калибър на най-новите мераклии . . . :D

Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юли 03, 2011, 09:27:43
http://www.youtube.com/watch?v=2Im1Ct3lf00&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=aYJVfd5WRhE&NR=1
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юли 03, 2011, 09:30:48
 Иди ,та слушай простащините на руски продажник!

http://www.youtube.com/watch?v=FBYbgRlIqlc&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=FBYbgRlIqlc&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=S_xcaBdBHf4&feature=related

Почнахме, много хубаво с клипове за американски държавни мъже.. не можем да пропуснем НАЙ-ПОПУЛЯРНИЯ, по видеоклипове Куейл!..

Да се допълни дискусията , по гореща молба, на автора на темата.. ще се слагат и видеоклипове за Японския император!! Явно, авторът не успява и трябва да му се помага!!
За КАКВО е дискусията и каква е логиката в нея, с тези видеоклипчета, с американските държавници и с японските Императори, вярвам автора изведнъж ще изясни.. Предпочитам, да призная, обикновенно писане- с увод, извеждане на основната теза, развитие- с прилагане на доказателства, със заключение.. но пък и така- на пръв поглед малоумно, разпиляно и все едно плод на болен мозък-и така е интересно и забавно..
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: Sur в Юли 03, 2011, 09:36:57
ЗЛАТНАТА  ЕПОХА НА САЩ  ;)

http://www.youtube.com/watch?v=Ka38mzSuOtI&feature=related
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юли 03, 2011, 09:44:14
http://www.youtube.com/watch?v=O-7gpgXNWYI&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=Ygw8Wq0sf2o

Абсолютно златна.. !!!! САЩ ,да припомня, успяват да унищожат така наречения "златен стандарт"!

http://www.youtube.com/watch?v=KiIP_KDQmXs

 Ето малко и за "руски продажник" да го послушаме ..  Що Клинтън да е такъв, не се разбра от автора на темата.. ама.. Лично аз, мисля "руски продажник"за недоказано!!

http://www.youtube.com/watch?v=62FLGyb5MCk

http://www.youtube.com/watch?v=VTkUeb6zQFA&feature=related

А пък дето джазът е наречен "простащините" ... ??? толкова разбират някои хора от музика..

Sur Иди ,та слушай простащините на руски продажник!

Изпълнения на саксофон- простащини?! Толкова някои хора разбират от музика.. ама... поне да си крият простотията, ще ги посъветвам!
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: Sur в Юли 03, 2011, 09:48:21
http://www.vbox7.com/play:89365329

ПРЕДПОЧИТАМ ТАЗИ "МУЗИКА" ;)
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юли 03, 2011, 09:55:37
и аз предпочитам да ми "свирят".. и Клинтън и той..
все пак, мъжете правим и такива неща...  ;) ;)
Разни други хора, се възмущавате..

под влияние на проститутките в руските сайтове,които очевидно са ти любими.

Знам, че Клинтън не го разбирате.. но и това го има, в живота на мъжете.. има ги подобни сайтове, има подобни момичета.. Имам, наистина имам там, едно-две любими лица.. Как съм разкрит?!  А Клинтън го разпънахте на кръст??!?  >:(

http://www.youtube.com/watch?v=BpEckWHSvXk&NR=1&feature=fvwp
Това е много яко за Клинтън!!

Ама ЗА КАКВО Е ТЕМАТА?! Вярно, е забавна.. по разпиляността си и по явно малоумните изводи- сложени нарочно, та да ни разсмиват, разбирам това..
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: Sur в Юли 04, 2011, 16:07:56
На 4 юли САЩ отбелязват Деня на независимостта

На 4 юли Съединените американски щати отбелязват националния си празник –Денят на независимостта. На този ден през 1884 г. Франция дарява на САЩ „Статуята на свободата“. Посланикът на САЩ в България Джон Байърли отправи поздравление и към българите по случай Деня на независимостта на САЩ.

На 4 юли 1776 г. на континентален конгрес във Филаделфия е подписана американската Декларация за независимост на тринадесет британски колонии , с която се създават Съединените американски щати. По този начин се провъзгласява освобождението на американските колонии от властта на британската корона. Оттогава денят се отбелязва като Ден на независимостта на САЩ и национален празник на страната. Проектът за декларацията е подготвен от комисия, оглавена от Томас Джеферсън.

На този ден се отбелязват и 121 години от даряването през 1884 г. от народа на Франция на народа на САЩ на "Статуята на свободата", която е висока 92 метра, с тегло 255 тона и създадена от скулптура Фредерик Огюст Бартолди и инженера Густав Айфел.

Съединените американски щати се състоят от три несвързани помежду си части. Административно страната е разделена на 50 щата и 1 столичен федерален окръг. Столицата на САЩ е Вашингтон. Населението на САЩ е 281 милиона жители. От 1990 г. до 2000 г. е нараснало с 33 милиона души.

Начело на федеративната република стои президент, избиран за четири години, като той има право само на 2 мандата. Основният документ е действащата от 1787 г. Конституция. Законодателната власт в САЩ е в ръцете на Конгреса, съставен от две палати - Сенат и Палата на представителите. САЩ създава 20% от световната промишлена продукция, осъществява 15% от международната търговия, водач е в разработването и усвояването на най-нови технологии.

Тържество в посолството на САЩ в България отбеляза празника. Посланикът на САЩ в България Джон Байърли отправи поздравление и към българите по случай Деня на независимостта на САЩ.

„За мен Денят на независимостта не е вече чисто американски празник. За мен това е празник, който споделяме с всички хора, които живеят или искат да живеят в свободни и независими страни и които оценяват както щастието да живеят в свободни общества, така и задълженията, които това предполага. Поради вашия исторически опит с тираниите и освобожденията през XIX и XX век, българите може би най-много заслужават да получат поздравления в деня, в който ние американците честваме демокрацията и свободата. На всички български приятели изпращам най-добри пожелания по случай този специален ден“, отправи своите пожелания посланикът на САЩ в България Джон Байърли.


http://www.youtube.com/watch?v=WXLQ2RPLO78
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: Sur в Юли 05, 2011, 16:32:17
Родена от революцията на 4 юли 1776-та година
2011.07.03 Един коментар

“Американското “кредо” има пет основни и фундаментални компонента:

1. Свобода, 2. Равен шанс на всички, 3. Индивидуализъм, 4. Популизъм, 5. Свободна търговия.”

 

Ню Йорk 1930 г.

Сиво ноемврийско утро, стегнало в безмилостна прегръдка бетонния град се спуска над океанските вълни, разбиващи се в заледения кей на Хъдсъновия залив. Спуска се над небостъргачите, крепящи върху стъклените си рамене тъмното оловно небе, над пушещите уморено комини от тухлените фабрики, над кацналите, една върху друга задъхващи се за малко повече дневна светлина, паянтови жилищни кооперации, над задръстените с хора и автомобили, вечно бързащи да надбягат времето улици.


В едната страна на Ню Йорк, в същото това, сиво, ноемврийско утро, наредени на безкрайни редици, хора, изгубили работата си, спестяванията си, жилищата си мълчаливо и някак си подтискащо търпеливо стоят на опашка. Чакат да отворят трудовата борса и да намерят някаква работа дори и за няколко часа. Стоят и чакат, с наведени глави и свити сърца, надеждата, която да им помогне да преживеят и този леден, безмилостен, ноемврийски ден. Зъзнещи в овехтелите си дрехи, със слаби, пожълтяли от тревогата лица и подпухнали от безсъние очи, те приличат на черно-бяла графика от страниците на Дантевия “Ад”.
От другата страна на Ню Йорк, отново, по същото това време, наредени на същите безкрайни редици, стоят други хора – имигрантите.
Също така, бедно облечени, недоспали, уморени, гладни, зашеметени, объркани, затаили дъх пред величието на гигантският град, търпеливо, с изпълнени с надежда сърца, очакват в мразовитата ноемврийска утрин да отворят пропусквателния пункт, да преминат митническия контрол и ако имат късмет- да стъпят на заветната земя наречена Америка.
Едни от тях, “по – надеждните”, ще бъдат допуснати да влезнат в страната, да поработят нещо и не след дълго време, да се наредят на опашката в отсрещният край на града, пред огромните, мрачни, безмилостни, затворени врати на трудовата борса.
Други, от същите тези току-що пристигнали имигранти, ще бъдат върнати обратно, със следващия  кораб през Атлантика, за да опитат (ако успеят някой ден) късметата си отново. На трети, на четвърти, на пети и т.н. само Господ знае каква ще им бъде съдбата. Просто, едно обикновено ноемврийско утро на 1930-та година в Ню Йорк.
В редицата на имигрантите чакащи своя ред, да чуят присъдата си, дали ще бъдат допуснати да влязат в страната на “неограничените възможности” или ще бъдат върнати обратно, е бедна италиянска селянка, водеща за ръка три хилави сополиви хлапета. Името й е Имакулата Куомо.
Имакулата идва при мъжа си Андреа, който от месеци виси на опашката за безработни в другия край на града. В момента, в който я вижда митничаря, решава да я върне с обратния кораб за Италия. Просто, тази жена, с тия три гладни и сополиви хлапета, не е надеждна. Не става. Ще бъде още една тежест, на и без това смазаната от икономическа криза и рецесия държава. Имакулата освен, че е бедна, не знае езика, но и мъжът й няма работа и няма възможност да ги издържа финансово.
-  Защо идваш в Америка с тия три деца и с мъж, който не може да ви изхрани?”, пита митничария бедната жена, използвайки услугата на друг митничар, който знае италиянски.
- Защото, имам една мечта!, отвръща чистосърдечно Имакулата Куомо. Искам, поне едно от децата ми да стане…губернатор!
Митничарят, без да пита повече въпроси й удря печат за влизане в страната.


Около половин век, по-късно, мечтата на бедната италиянка се сбъдва. Нейният най-малък син, четвърти по ред, става един от най популярните губернатори в историята на Америка, три пъти преизбиран последователно на своя пост, с най-много гласове, управлявал от 1983 до 1994-та година – губернаторът на щата Ню Йорк, демократът – Марио Куомо. Неговият син, Ендрю Куомо, е настоящият губернатор на Ню Йорк. Той встъпи в длъжност на 1 януари 2011 г.
Историята на Марио Куомо, може да бъде преразказана и по друг начин.

Бедно, чернокожо хлапе, с родители едвам връзващи двата края, които са имигрирали от Ямайка, се шлияе по цял ден из улиците на Харлемското гето. Пред хлапето има две алтернативи – или да влезе в улична банда, след това в затвора и я доживее до 30 годишнината си, я не доживее. Или да да се пребори с демоните на действителността, като повярва в силата на същата тази мечта, накарала неговите родители да напуснат слънчевата Ямайка и да дойдат в дълбоко разделената на бели и черни Америка. Хлапето от Харлем избира второто. Избира нереалното. Избира невъзможното. Избира да повярва в своята мечта.
Хлапето от Харлем, е бившият генерал от запаса и държавен секретар на САЩ – Колин Поуел.


Подобна е историята с едно друго хлапе, повярвало навремето в мечтата. В своята американска мечта, че можеш да постигнеш всичко, стига истински да го желаеш.
Хлапето е бяло, сирак, без баща, а и е от Американският юг. Майката на това хлапе се жени втори път за един пияница, непрокопсаник и побойник. Една нощ, след поредният запой и бой над майка му, бялото хлапе не издържа, грабва кухненският нож и малко преди да го забие в гърдите на мъжа, майка му застава пред него и го моли плачейки, да хвърли ножът на земята.
Тази вечер, бялото хлапе от Американският юг открива най-голямата истина в своя живот. Истината, че не шансът, не парите, не късметът определят човешката съдба, а изборът. Изборът, който хлапето прави в онази далечна, нетърпимо топла, влажна нощ на американският юг, а именно да забие ножа в тялото на биячът на майка му, да го вкарат в затвора.
Или да повярва в мечтата, че извън този дом и този досаден южен щат на Америка, има нещо друго, нещо по-голямо и по-добро.
Момчето избира второто. Хвърля ножа на земята и днес името му остава в съвременната американска история, като един от най-успешните президенти на страната. Да разбира, се говориме за Бил Клинтън!


Има ли тогава смисъл, да преразказваме историята на Барак Обама и да напомняме къде, този син на чернокож баща от Кения, който дори, никога не е бил американски гражданин се намира в момента?
Добре, но какво се дължи всичко това? Каква е тази магия, накарала хора като Имакулата Куомо, Колин Поуъл, Бил Клинтън и Обама да повярват в невъзможното и да го постигнат?
Отговорът на този “феномен”, според професорът от Харвард и бивш президент на  Американската асоциация на социолозите и антрополозите, д-р Сеймоур Мартин Липсет, се крие в т. нар. “американска изключителност”.
“Изключителността” на Америка, се дължи на вярата, на кредото, на мечтата, обяснява харвардския учен. Защото, Америка е единствената страна в света, създадена на базата на вяра.
“Родена от революцията на 4 юли 1776 та година, Съединените Щати са страна, организирана около една идеология, която включва програма “пакет” от догми, относно същността и смисъла на доброто общество.”, пише професор Липсет в книгата си “Американската изключителност”.
“Американизмът”, пояснява той, е един вид идеология.  Либерализмът, комунизмът, фашизмът са също идеологии. Идеологията на “Американизмът” има своята вяра, т.е кредо. Американското “кредо” има пет основни и фундаментални компонента: – 1. Свобода, 2. Равен шанс на всички, 3. Индивидуализъм, 4. Популизъм, 5. Свободна търговия.
Основното, което характеризира най-добре Америка, според проф. Липсет това е  индивидуализмът.


От една страна, Америка е създадена в сурово време от хора авантюристи, прогонени или несъвместими с нормите на тогавашното общество. Тези хора не са имали закрилата нито на държава, нито на закон. Те сами, без ничия помощ, индивидуално е трябвало се справят в една враждебна, сурова и непозната  за тях действителност. Заради това, до голяма степен, те вътрешно са развили един култ към независимост и индивидуално решение на проблемите си.
Индивидуализмът на Америка, всъщност идва и от самото държавно устроийство на страната. Дори конституцията, на Aмерика, отбелязва професор Липсет, изисква от гражданите на тази страна, да защитават правата си, акто трябва даже и с оръжие! (Това всъщност най ясно прозира в първите 10 поправки, които са прикрепени към конституцията на Съединените щати.) Според него, няма друга конституция в света, която така убедително да поощрява гражданите си да упражняват контрол над властта и политиците си.
Може би и заради тази “вродена” у американеца “несъвместимост” към властта, Америка има най-висок процент затворници и най нисък процент на избиратели, сред най развитите страни в света. Но и едновременно с това, притежава, все още, най- високо ниво на патриотизъм, сред развитите нации, пояснява ученият.
Индивидуализмът в САЩ до голяма степен остава вкоренен в американското общество. Но за съжаление, от някогашният позитивен заряд, който той е носел и с който е спомогнал, за изграждането и формирането на тази млада нация, днес, американският индивидуализъм, се е превърнал в излишен товар, с който би било непосилно преминаването през трудностите на 21 вия век, подчертава проф. Липсет.

Лошото в “американизмът” е, че ако познаваш само една страна, в случая твоята Америка, то ти не познаваш, нито една страна, обобщава в книгата си професорът от Харвард.
И в това е може би, най-голямото предизвикателство пред Америка – да успее да намери, без да се натрапва на другите, мястото си в този пъстър и многообразен свят.
С хора като Барак Обама, има надежда това да стане!

 

Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юли 07, 2011, 21:09:45
Sur : С хора като Барак Обама, има надежда това да стане!  
Яко!!
Подобен оптимизъм направо си ме зарежда.. сега ще почна, по-спокоен деня си..!!
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: debozman в Юли 08, 2011, 19:24:24
Цитат
-  Защо идваш в Америка с тия три деца и с мъж, който не може да ви изхрани?”, пита митничария бедната жена, използвайки услугата на друг митничар, който знае италиянски.
- Защото, имам една мечта!, отвръща чистосърдечно Имакулата Куомо. Искам, поне едно от децата ми да стане…губернатор!
Митничарят, без да пита повече въпроси й удря печат за влизане в страната.

--- Защо идваш в България с тия три деца и с мъж, който не може да ви изхрани, ма?”, пита митничария бедната жена, използвайки услугата на друг митничар, който знае италиянски.
- Защото, имам една мечта!, отвръща чистосърдечно Имакулата Куомо. Искам, поне едно от децата ми да стане…кмет на София!
Митничарят гледайки празните й ръце, без да зададе повече въпроси й удря печат за недопускане в България.

Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юли 08, 2011, 20:55:04
Ще си позволя, да подпомогна развитието на темата-ще я допълня отново!

До сега слагах предпочитаните от автора, като изразно средство - видеоклипове- ограничението в тематиката- да бъдат за американски държавници, го спазих...! Бях помолен , от автора на темата, за клипове засягащи японския император- сложих ги!!
Дразня се много от безсмисленото спамене и за това, като има зададена някаква стилистика при дебатите, и податки за обхвата на темата, се мъча да ги следвам строго!
Заслужава да се спомене, че клиповете за Вицепрезидента Дан Куейл са НАЙ-ПОПУЛЯРНИ Нет-а за американски държавник, след него идват тези за Клинтън и Никсън...

Сега обаче, няма да продължа с видео, а с нещо, също предпочитано от Автора на Темата- стихове! Безсмъртният стих, за Жабата, публикуван именно тука- в този сайт по История, ми дари безкрайно весели мигове и ми е радостен спомен..

Ето една моя поетична компилация, съзвучна с  публикуваното малко по-горе..

Sur : С хора като Барак Обама, има надежда това да стане!

А ето го и стихът..

                                    "Свил десницата корава

                                   целий свят се днес изправя

                                      гледа право във Обама

                                   стреснат, трогнат, очарован..

                                      със надежда и любов"!
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юли 09, 2011, 07:51:00
Родена от революцията на 4 юли 1776-та година

-  Защо идваш в Америка с тия три деца и с мъж, който не може да ви изхрани?”, пита митничария бедната жена, използвайки услугата на друг митничар, който знае италиянски.

Митничарят, без да пита повече въпроси й удря печат за влизане в страната.

Ма-а-а-алка забележка, по  "Родена от революцията"...

пише се не италиЯнски ,а по друг начин..

За Клинтън е яко-аз, АЗ първи пуснах видеоклипове за него!!Аз го и защитих.. споменах, че "руски продажник" отнасящо се до него ???!? не е доказано и не е справедливо..!

Няма ли някоя история, свързана с детството на Дан Куейл??!
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юли 18, 2011, 22:22:44
 Историята на България винаги е била част от Световната

Под наименованието "световна история" , ни се предложиха доста големи порции История на САЩ.. но в това няма, нищо лошо.. Американската история си е интересна и не е лошо да я знаем и разглеждаме..  Между България и САЩ, естественно е имало и има разни исторически взаимодействия и е хубаво да подискутираме за тези събития..
http://edinzavet.wordpress.com/2010/10/06/us-pametnik/
... "Първата бомбардировка на София е на 06.04.1941 г. (същият ден е бомбардиран и Кюстендил). Записано е, че самолетите обстрелват улиците на града с бордовите си картечници. Бомбардирани са и много села около София, някои от които сега са квартали на столица. На 07.04.41 г. е бомбардиран Ихиман, 14.04.41 г. с. Бусманци, летище Враждебна, водопровода Рила-София, гара Искър.
22.06.41 г. гр. Добрич
12.08.41 г. с. Воден, с. Гърчиново, с. Побит камък
13.09.42 г. - с. Басарбово, с. Бузовград, Горна Оряховица, Казанлък Русе, Стара Загора, с. Червена вода.
01.08.43 г. гара Бойчиновци, Бяла, с. Дрента.
От м. октомври бомбардировките зачестяват.
Ще преснимам тази страница от книгата "Летящи крепости над България" на Румен Руменин. Там са уточнени и броят на хвърлените бомби.
През 1943 г. се появяват съобщения за хвърлени над България избухливи детски играчки, часовници и писалки. "Подобно действие е в противоречие с международното право и опровергава опитите англо-американските бомбардировки над страната да бъдат представени като чисто военни операции."(цитат от книгата).

Що допълня данните.. при стрелба с бордовите картечници, при нападението над Дупница, е засегнато 4 годишно момиченце.. Картечарят НАРОЧНО се е целил в детето!“Американското “кредо” има пет основни и фундаментални компонента:Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: debozman в Юли 19, 2011, 22:28:10
Изтрито от bozman
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юли 20, 2011, 07:50:51
Разяснявам ти Бориславе..  бавно и напоително ти пиша че..

1.Случаят е описан
2.Знае се името на момиченцето от Дупница,името на американецът обаче не се знае..
3.То иска просто четене..

Чети първо, а после коментирай-  съвсем просто правило, нали..

Книгата на Стоян Стоянов чел ли си?! А на Румен Руменин?! Интересен автор за авиацията и сраженията над България е доц. Иван Иванов от Минно-геоложкия институт София.. той е инициатор и за изграждане паметника на немският капитан загинал над София... не всичко каквото доцентът е събрал, като материали, е издадено, но ако поискаш-мога да ти дам координатите му и да ти прати неща.. да четеш- да учиш!!

То сляпото окато прави (четенето).. ако искаш разяснения и за хвърляните детски играчки пълни със взрив.. и то бавно ще ти бъде написано и разяснено ..  както бавно ти се разясняваше до сега, каквото попиташ..

Eто и още..

Заглавие: Жертвите на англоамериканската бомбардировка над град Дупница на 4 януари 1944 г.

Автор: Иван Хаджийски

Анотация: Иван Хаджийски засяга въпрос, който не е изяснен цялостно и точно в българската историография, а именно последствията от бомбардировките от 4 януари 1944 г., когато над Дупница са хвърлени над 100 бомби. Целта е да се посочат имената на загиналите и техният брой, като по този начин стане явна неоснователната жестокост над мирносто население. За написването на „Жертвите на англоамериканската бомбардировка над град Дупница на 4 януари 1944 г.”, авторът използва архивите на отдел ГРАОП на гр. Дупница.


Освен този случай- в Дупница- има още случаи на стрелба с картечници.. напр. обстрелян е влак в Кочериново и са ранени двама души..

Не знам "мръсникЪт" дали се е целил в сърцето, ама знам, че Простотията почивен ден няма.. и се показва, понякога, от където най не очакваш..  ;D
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: debozman в Юли 20, 2011, 10:05:05
Изтрито от bozman
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юли 20, 2011, 14:35:00
Това че, хора понесени на белоснежните  криле  на Фантазията, се опитват да пишат, кой знае защо, все по теми свързани с История не е от вчера... Лично аз, грях не грях  ;) може и един два пъти да съм писал неща, не съвсем проверени..
Но да пиша в Джумбурулов стил- каквото ми го дава Гласът..  :) да се похваля нескромно.. не съм го правил никога..
Защо ли, хора които имат изграден стил  на ДОСТОВЕРНо писане, се заразяват от Атилщината и ни даряват със следните прозрения..
 - Смит се казва американеца - Смит Мръсника.


Това го отдавам на слънчасване... или както и при другите случаи във Форумите по История- хапчета??!


Та така пиша аз Бориславе..   "НАРОЧНО се е целил в детето! "  и пиша на БАЗАТА на Данни!!!Понеже събитията СА ОПИСАНИ и се знаят! Няма за какво, да ме понасят вълните на Фантазията, и да си мъча да си представя едно или друго, след като нещата са дадени-иска просто четене..
Пак потретвам къде да се търсят данни, какво да се чете (дай Боже и да има задълбочаване в Темата, да се открият публикации от тогавашни вестници, да се видят полицейски протоколи и т.н.) .. или сме на вълна "я това го знам беееее! - мене жокер ми не требе"!..

Ти на БАЗАТА на КАКВО пишеш (цитирам те дословно)

 - Смит се казва американеца - Смит Мръсника.

Както давах акъл на Джумбурлу ,как да пише- мога да дам и на тебе.. - ПИШЕ СЕ ВИНАГИ на базата на данни.. Случката в Дупница е описана и е потвърдена.. ерго-това са исторически данни.. иска човек да ги потърси и да ги прочете (  >:( .. който иска-да търси, който не.. да си пише за Смит Мръсника,който Мръсник се цели ПРАВО в СЪРЦЕТО )

Потвърдени са ФАКТИТЕ за въздушните нападения над България, знае се,че това са Терористични нападения, защото не са били нападани военни обекти, а е било атакувано мирно население, основно.. Знаят се случаите на използване на Картечници, за стрелба по наземни цели..
знаят се случаите на военни престъпления- хвърляне на детски играчки, напълнени със взрив..

Това са Факти, приети за достоверни- и публикувани от разни изследователи на най-различни места.. аз самият,съм ги чел и ги знам...
Понеже ги смятам за достатъчно надеждни и аргументирани , аз спокойно ги цитирам.. Ако не беше ти ( с тебе се знаем от години, и донякъде те подкрепям) на опитите, да се оспорят тези неща с тъпоумни въпроси, бих лепнал съвсем заслужен етикет

А човек ,дори корифей да е във Форумите по История, пак може  да му се привидят Смитовци-Мръсници..  :)

Пак хубаво,че не се явява Кур-Багатур.. както е при едни други хора..  ;)
Ама ако се прекалява с Испанското слънце и испанското вино, от Смит Мръсника, може да се отиде и на Кур-Багатур   ;) ;) от статията за Петър Делян   ;D
Тогава-лошо!
Поздрави и от мен..
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юли 20, 2011, 17:59:53
Ама айде.. все пак да дам, нещичко за размисъл.. че с тоя метод- писане-каквото се яви ... за Смит Мръсника и т.н.  ;)

 ето например ТУКА е написано... за КОНКРЕТНИТЕ събития, станали на конкретното място, на обяд 4 януари 1944 година!

www.clio.uni-sofia.bg/istinf/work/2219.pps

"Въздушните варвари обстрелват града с бордовите си картечници."..

Има ги нещата и на други места, ама няма да ги давам -интересно ми е какво още ще нашепнат Звездите и с какви картини от "как си представш" ( например на 4 или на 5  км. височина  летят самолетите, как се казват картечарите-всичките ли са Смит Мръсника ,кой се цели във въшка в левия мустак на Вуте и кой-право в сърцата  и т.н.)  ние , съфорумците ще бъдем възнаградени..  :)

..при условие, че нещата са написани на безброй места  само се иска да се седне и да се чете..

Ама  Чукча не читател - Чукча Писател!

П.П. нещата сполетяли народа ни, през тези въздушни нападения, проведени по най-безчовечен начин.. не са според мене, повод за плитко остроумничене... ама.. това е мое мнение.. който иска да пуска още весели шеги по този повод- да заповяда,кой съм аз, че да го спирам?!
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: debozman в Юли 21, 2011, 09:33:24

 Изтрито от bozman
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юли 21, 2011, 11:10:11
Не ни разочарова и небезизвестният Борислав Борисов (той е и Борислав Георгиев).. като начало.. той постоянно бърка градовете в България, и се мъчи усилено да премести, събития, случили се на 04 Януари , по обяд- 1944 година, от един град- Дупница- в друг София?!

Б.Борисов :Аха, как картечарите от Летящите крепости стреляли по децата на София от 7-8 км.!?   ;D ;D
 
Като и доказаният случа, стрелба ПО ЕДНО дете, някак си.. в представите му придобива множественност-вече може да се забележи, че се споменават много деца..

Непознаването на Родната География  не е извинително

а щеше да снимаш и страницата за доказателство. Ти други опорни данни не даваш, освен за ЛЕТЯЩИТЕ КРЕПОСТИ И КАК картечарят на Летящата крепост се целил в детето. Сега какво ми трупаш тука вторични суровини от хартия, след като веднъж се оля, или мислиш че с тях ще забравя писаното ТИ?.  

Никога не съм имал идея, Бориславе, да ти снимам страници и да ти давам Данни!?
 Това ти се е привидяло..както  самолетите се качиха от 5 км височина на 7-8 -те все нагоре и нагоре отиват- и се преместиха от Дупница в София  ;D) така и от небитието- в твоя мозък се появи обещание от мене- да ти снимам каквито и да е страници.. Акълът ти те лъже!

Идеята ми беше -ти, ако искаш сам да четеш... дадох ти възможност... ако не- пиши си глупостите..примерно

Бoцман : Луис Армстронг от Луната не замери ли някое дете в София с дъвка бе Симеоне  
Луис Армстронг- знаеш.. е негър-тромпетист.. Братовчед е на картечаря Смит Мръсника и по тая линия присъствието му в темата е оправдано, а не е странно и плод на болен мозък!
 Не е странно и замерянето от Луис Армстронг на децата в София с дъвки- това нито е налудно,като идея нито е малоумие, нито е простотия.. Знайно е,че Луис Армстронг точно така е правел-на концертите си е замерял децата с дъвки!
А Ела Фитцджералд пък, ако има български деца в залата ,ги е плюела!
Черни деяния, на черни хора!
Стихът "ела да видиш, бой със дъвки, бой със дъвки, копеле, бой със дъвки и за дънки" е отглас именно от събитията свързани с Луис Армстронг и българските деца..

 и .. данните,за които иде реч в моето съобщение са простички-описание на събитията в Дупница... Румен Руменин има НЯКОЛКО книги, вкл и "Американският тероризъм над българите"  
http://www.helikon.bg/books/50/31668_amerikanskiiat-terorizam-nad-balgarite.html
защо са  достоверни сведенията-ами защото са потвърдени и от други източници!

Радвам се обаче, че в цялата тази тема за убити цивилни беззащитни българи, хора с откъснати пръсти от хвърляните "подаръци" пълни с взрив, родители паникьoсани за децата си бягащи от градовете... та във всичко това ти виждаш нещо смешно и правиш шеги от сърце!
И това не е плод на болен мозък- сигурен съм.. просто повечко испанско винце,а?

Ето малко  Борислав   Георгиеви съждения, пейстнати от мене за  съфорумците..

Баща ми по това време е бил на служба - подофицер-свързочник към Самоковския брониран полк и при една от бомбандировките е бил в отпуск в София. На той ми е разправял, че стрелбата със зенитните български налични оръдия от това време (стреляли са от Редута с трасиращи ) изобщо не е стигала до крепостите, на такава височина са летели. . Германските зенитки са били 30 мм. Хайде на достигат до 5 км. Значи крепостите са летели над тази височина.
От 5 км. един блок от 20 м. височина се вижда като кибритена кутийка гледана от 25 м. и то сложена на дългата си страна.

И виждаме данни на КАКВА височина стрелят зенитките..това можеше лесно да се провери, ама..

Като отворим сайта на фирмата "Бофорс" -раздел История можем да намерим данните за 40 мм. (не са 30 мм, ама то София се бърка с Дупница, Луис Армстронг идва, заедно с неповторимия си глас и тромпета си ненадейно в темата..  ???  та за 10 мм ли да придиряме..)

Shell
Complete round: -
 L/60 40×311mmR (1.57 in), L/70 40×364mmR
Caliber
40 mm L/60–70
 
Elevation
 L/60: -5°/+90° (55°/s)
 L/70: -20°/+80° (57°/s)
 
Rate of fire
  L/70: 330 round/min
 Мuzzle velocity
  L/70: 1,021 m/s (3,350 ft/s)
 Maximum range
 L/70: 12,500 m (41,000 ft)


ето ги и за основният калибър оръдия 128 мм и 88 мм-това е съвсем достъпно от сайта на "Рейнметал"

The gun fired a 27.9 kg (57.2-pound) shell at 880 m/s (2,890 ft/s) to a maximum ceiling of 14,800 m (48,556 ft). Compared with the 88mm FlaK 18 & 36, the 128 used a powder charge four times as great which resulted in a shell flight time only one-third as long. This made aim against fast-moving targets much easier.

ето за 88-цата..

Kaliber 88 mm
Masse in Feuerstellung
8000 kg
Mündungsgeschwindigkeit
1000 m/s (Sprenggranate)
Max. Schussweite
19.800 m


.. та на каква височина, летят значи самолетите- бомбандировачите+ изтребителите за прикритие.. на каква височина са въздушните боеве?! Според данните, получени по много странен път (нещо казано от Бащата, нещо дадено от Гласа)  боевете са на 5 км височина.. щото там оръдията на Българската армия не биели (що оръдия в други армии си стрелят и по-нагоре- Тайна Великая ест!)

 Хайде да достигат до 5 км. Значи крепостите са летели над тази височина.

После  се преместиха нещата на 7-8 километра..
Та къде са летели крепостите и изтребителите.. ама последно!
Че да не ги търсим след време в Стретосферата!! ;)

Да, ама от спомени на летци, например и от свидетелства на очевидци, се знае,че са летели самолетите, понякога и на стотина метра над земята..

П.П и пак да почетвъртя- знае се, на 4 януари на каква височина приблизително са летели самолетите.. !Не са нито 7 километра нито 5 въпреки че на някой Звездата мож да им го говори за 77 км летене !
Та ПО ПРИНЦИП кой къде лети ,не е важно, важно е какво е станало при нападението над Дупница!

http://edinzavet.wordpress.com/2009/10/02/2237/

http://books.bg/books/15/730309.html
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юли 21, 2011, 11:27:36
И като за пореден път пиша - събитието се знае и ВСЕКИ БЪЛГАРИН с родова памет би трябвало да е чел за него..! Нямам никакво намерение да давам линкове или да пействам някакви големи подробности!


Сега-последното  разсъждение.. Целят ли е американските картечари или не?!Хубаво е, да се оставят тъпотиите и да се разсъди сериозно..

Руските картечари-то се знае-са гадове и си имат прицели, в машината на Туполев има 4 огневи точки и всяка си има прицел! Явно е, руснаците, стреляйки даже и по наземни цели и по хора, ще да са се прицелвали..

А американците?? Вярно имат прицели  ама дали ги ползват.. или са на принципа "Пуцай куме!"

Как ли американците удрят самолета на Списаревски?Дали не е защото са се прицелили в него и са стреляли?! Защото са искали да го свалят и убият?!! Или не... американци.. чак пък да се прицелват...? не са такива хора!?
Стрелбата на картечниците им, не може да е прицелна,както намеква и Борислав, а ще да е била по системата "Бой по Уволнението! (Уво 46)"

Случая в Кочериново - стрелба с картечница.. и резултат-ранени двама мъже..

Дали някой е искал да са ранени?!И се е прицелил и е стрелял??!
Или случайно е станало- по принципа "Пуцай куме!" е действано.. а то виж какво става..

Не знам, ако американските стрелци, не се прицелват в наземни цели, за какво им са прицели в самолетите- дали не са били за украса..
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юли 21, 2011, 13:21:56
Специален поздрав за Всички от Луис Армстронг.. същият този, който хвърля дъвки!

http://www.youtube.com/watch?v=894v6kNSYu8

http://www.youtube.com/watch?v=wgYgl4OodeY&feature=related
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: Sur в Юли 21, 2011, 22:34:33
http://doktora757.blog.bg/drugi/2011/07/21/quot-mostyt-mejdu-iztoka-i-zapada-quot-v-pamet-na-robyrt-uil.787879
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юли 21, 2011, 22:44:24
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D1%8A%D0%BA_%D0%9D%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: debozman в Юли 22, 2011, 11:20:23


Изтрито от bozman
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юли 22, 2011, 13:10:15
Простотията вярно почивен ден НЯМА..

Бях решил в тъпоумен спор и то с човек с когото от години се познавам, да не влизам.. или ако влезна- да спазвам някакъв що годе тон.. ама ПРАЗНИТЕ КЪРТУНИ трябва да им се набиват канчетата и да се натикват там където им е мястото- ПОД РЪБА на Тоалетната чиния... още повече, като заемат ярка АНТИБЪЛГАРСКА позиция!

1. За какво става дума- за въздушните нападения над България.. има ли в Празната Къртуна на Борислав Борисов сведения за тях  - ми май няма.. това обаче не пречи, да напише какво му се е привидяло..
АЗ пиша за конкретни събития- станали в Дупница.. Борислав обаче не май прави разлика между българските градове- той си пише за София..
стреляли по децата на София от 7-8 км.!?   Отначало се учудих, после се зарадвах.. Борислав вече е приел от мене това, което му обяснявах НЯКОЛКО ПЪТИ- Един град може да има ЕДНОВРЕМЕННО НЯКОЛКО ИМЕНА.. Ето сега София и Дупница в неговото съзнание са подобен случай.. той явно мисли, че това е едно селище с две имена... Изпълних се с гордост-как влияя на хората! ;)


2. Борислав проявява склонност, да не е конкретен, да слага в темата някакви странни образи с които не е ясно какво  доказва: ту се явява  певеца и тромпетиста Луис Армстронг замерващ български деца с дъвки  ??? , ту странната фигура на някой си Смит Мръсника-бордови картечар.. Ако не се знаехме от години, щях да препоръчам Психиатър..  ;D3.Поряви се и склонност да се слагат в устата на опонента (мене) някакви мисли?
Примери...
--- Значи „Летящи крепости” са нападнали Дупница ? Ти да не си нещо мръднал бе Симеоне !?   
на това ще отговоря, че НИКОГА не съм твърдял за нападение с Б-17 Flying Fortress масираните нападения 1944 с Б-17 както се знае са от Март 1944, а аз пиша за Януари.. Знае ли Борислав кога е януари, а кога март? Знае ли какво е Р-38 и какво Б-17? Май има някой мръднал в цялата история..
Аз пиша за ДОКАЗАНИ сведения-да беше прочетено. че иде реч за нападение на изтребители Р-38 Лайтинг и самолети Б-24..
И още примери...
", а щеше да снимаш и страницата за доказателство
икога не съм имал такава идея  ??? Борислав си измисля.. после пита строго опонента  ???4. При това аз проявих достатъчна ДОБРОНАМЕРЕНОСТ.. В интерес на Историческата Истина и нещата свързани с историята на България, дадох достатъчно насоки-ако има желание, какво да се чете.. Намекнах...
 " Пак потретвам къде да се търсят данни, какво да се чете (дай Боже и да има задълбочаване в Темата, да се открият публикации от тогавашни вестници, да се видят полицейски протоколи и т.н.) .. или сме на вълна "я това го знам беееее! - мене жокер ми не требе"!..
Да, наистина писаното в днешни сайтове (цитирах два) и базираното на свидетели от епохата е потвърдено с документи! Рапорти на Въздушните войски например.. на Полицията,медицински протоколи.. Един любопитен и добронамерен изследовател може да види и в тогавашните вестници имената на ранените и да разбере- имало ли е момиченце или е нямало и лъжат ли С.Стоянов и Р.Руменин в книгите си или не...
Ето ги моите цитати..
.."Записано е, че самолетите обстрелват улиците на града с бордовите си картечници.."
www.clio.uni-sofia.bg/istinf/work/2219.pps
"Въздушните варвари обстрелват града с бордовите си картечници."..
Бях се зарекъл, на Корифея на Историческото познание, да не му пействам данни.. ама от толкова много простотия-Луис Армстронзи и Смит Мръсниковци, не издържах и дадох тактически данни за оръдията.. То си е ясно. че само простотии се ръсят!5.Кой знае защо ВЪПРЕКИ очевадната дразнеща празнотата на познанията си, Борислав отхвърля безцеремонно всякакъв опит да му се помогне и да научи нещо..
Е, някои си избират четивата например.  
..и още пише Борислав.. без да може с НИЩО да опровергае и дума и без да знае на каква височина например стрелят зенитките.. пише
"на такива звеноводи, които хабер си нямат от въоръжение и пишат книги, не йм идва на ум
Празна къртуна, вярно- трудно се пълни... А в тези книги ВСИЧКО за 4 януари 1944 е написано- как са се появили вълните самолети, как са летели ниско, как едната вълна се е снижила и е започнала да стреля с картечници по хората.. Ако и се отворят документите, и са види че сред ранените има и момиченце- ами нещата са изяснени.. да ама не-Борислав се пъне ли пъне като магаре на мост!6.Борислав НЕ САМО неаргументирано,под въздействие на алкохола,  ???  отхвърля потвърдени данни, на добросъвестни историци ,но и не пропуска искрено и лично, да ни осветли, какво му се явява от Звездата.. ето малко бисери..
стреляли по децата на София от 7-8 км.
за тази стрелба от 7-8 километра на Борислав трябва да се даде жълта фанелка!  ;) Другата жълта фанелка е за смесването на селищата София и Дупница..
Без изобщо да знам за какво става въпрос  в чудесиите за  боевете край Дупница, Това е вярно! Ценно признание! Ама след 20 поста простотии се казва,че не се знае за какво става въпрос!!
.. например: „Дивизия „Принц Ойген беше акакувана от ІV Кралска  въздушна дивизия край Дупница
НИКОГА 7-а дивизия "Принц Ойген" не е била в Гърция и НИКОГА германски войски не са се изтегляли през Дупница!?
Когато някой свръх юначен български изтребител или няколко атакуват крепостите и са пресрещани от стократно превъзхождащ противник (като обстрела се води преди всичко от бордови картечници и горе е плененица от курсове и откоси) е просто смешно да се предполага варварство, когато ниско летящи изсребители тропосват   земната повърхност. На Вуте гледащ от баира може и да му се струва, че изсребителите ПРЕДИМНО стрелят по земята,
Да, ама за събитията на 4 януари се знае НЯМАЛО е български изтребители- София и българските летища на север са покрити с мъгла,за това част от американските самолети насочили се към София нападат Дупница.. Никой не им е противодействал...  Летят ниско И СТРЕЛЯТ ПО ХОРАТА С КАРТЕЧНИЦИ!
Липсата на подходящи исторически сведения не могат да се комперсират със сълзливи патетични хълцания „ама той пилота се целил в детето”. В нечии глави липсват сведения- щото са празни.. другаде сведения има!Пак повтарям, че историите за "подаръците" пълни с взрив, за стрелбата с картечници в Дупница се знаят и са потвърдени! Знае се и списъка на ранените от 04. 01 ...
Ама сведенията в празните къртуни няма и да се появят- иска повече четене.. и по-малко писане..!
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юли 22, 2011, 13:58:42
Защо обаче, реагирах така остро, и то към човек с когото се познаваме?!

1.Защото не търпя да се извращава Историческата Истина и Данните! Тъпо ми става, като се говорят просоттии , без да се знае нищо по същество, водени от принципа"я това го знам бееее"! Конкретика трябва-данни, логика, разсъждени, знания.. Какво си мислят някои другари- че аз, като съм с респект 5 (или съм 4) ще се побоя да влезна в полемика?! Ами влизал съм в полемика и съм си доказвал нещата и с професори (напр. проф Добрев).. оспорвал съм и мнения на академици!

2.Освен извращаване на Историята писаниците, и то свързани със страданията на невинни българи, та писаниците пълни с някакви тъпоумни шеги ми се струват донякъде кощунство.. ето какво  писах в един от по-горните си постове.. 
Радвам се обаче, че в цялата тази тема за убити цивилни беззащитни българи, хора с откъснати пръсти от хвърляните "подаръци" пълни с взрив, родители паникьoсани за децата си бягащи от градовете... та във всичко това ти виждаш нещо смешно и правиш шеги от сърце!

3.В пренебрежението и принизяването на това, което са испитали сънародниците ни, в тогавашните тежки времена, и още повече в безсъвестните опити, да се опровергае научна истина, за случилите се неща, не мога да не видя Антибългарщина...
Осъзната ли е или не е....

Та за това, в последният си пост бях остър-ама заслужено!!Най се ядосах на антибългарщината..!
Така можем да тръгнем да отричаме и страданията на хората с откъснати ръце от "подаръците" и да опровергаем чуждото варварство и жестокост, проявени спрямо българите?!?

Да се чете преди някой да се опитва да ме опровергава!
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: debozman в Юли 22, 2011, 18:16:14
Изтрито от bozman
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юли 22, 2011, 20:31:04
Наистина Цирк...

Празните Къртуни не се уморяват, само се потят..  :D

аре пак.. Кой и КОГА напада Дупница (и защо?)
Защо е ясно- според някои Корифеи по лично разпореждане на Чърчил, според други, след съвещание на Сталин,Чърчил и Рузвелт и взето общо решение за Дупница!Освен Дупница, е нападана и Враца, та е хубаво Корифеите да се посъветват с испанското вино-какво ще им каже пък за тази операция..

Разбира се, българите, с Родова памет ЗНАЯТ какво, кога и как е станало...  на 4 януари 1944 година, по обяд..

Някои не престават да се глумят и кълчат.. докато  българите с Родова памет, знаем че случилото се в този ден е Българска трагедия.. В глумченето и кълченето , друго освен Антибългарщина и Кощунство към загиналите не може да се забележи... уви..

Доста хора, имат това свойство да не отварят нещо да попрочетат , па било от източници на немски или даже-.защо не, на руски, а  си пишат ли пишат-каквото им се е явило

 Опитват се да ни разсмеят??!

със следните бисери...

обяснява много умно, че Б-17 били самолетите, не били Летящи крепости. Симеоне, ти да не си бил трудовак като войник, или готвач !? Cheesy.

И ОТНОВО ... се опитва Борислав, да сложи в устата на опонента си някакви твърдения, а после с мерак да ги опровергае..  ;)
Баш Б-17 са ЛЕТЯЩИТЕ КРЕПОСТИ... В-17 Flying Fortress и те дават името си, на цял един клас авиотехника!
http://aviopedia.org/viewarticle.php?id=11

А за машината Р-38, какво ще каже опонентът?! Lockheed P-38 Lightning И тя ли е Летяща Крепост?!

Опонентът вдига американските самолети все по нагоре и нагоре.. "мигом в небесата ще се разхвърчиш" както се казва... Завчера бяха на 5 км,вчера на 7 км.. днеска да не са на 77 км?! Опонентът ми, да не е бил лично, свит в коленете на афроамериканеца  Смит Мръсника (какво му е правел, няма да питам) та да е знаел височината на полета?!

Какво става с градовете Дупница и София-две имена на един и същ град ли са?! То аз пишман станах, че нещо сложих да го научат в сайта-така сега идеята,че един град може да има две названия едновременно,се е загнездила в нечия впечатлителна памет, че не мога да я оборя!

 Какво става с другите данни-за ранени мъже в Кочериново, пак от Смит Мръсника пак от картечници... Нещо някой ще ги коментира ли..?!

А какво става с Луис Армстронг- появи се в темата, сега изчезна... имаше нещо за някакви дъвки...
От къде са научени тези работи-дали от рашънски форуми или от амерички.. не знам и недоумявам.. Щото дори и в най-малоумният рашънотатарски форум, не може да се види фигура на Луис Армстронг-певецът тромпетист-застанал на Луната с дъвки...

...шепотът на Испанското вино-познах,нали.. даже се сещам и за количеството!... Само виното може да закара Луис Армстронг на Луната!

Та-Простотията Почивен ден няма.. изпростява се, изпростява се, не ми е приятно.. но не мога да изоставя паметта на жертвите на глума от пияни безродници..

Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юли 22, 2011, 20:34:32
А ето и поздрав от мене..
Луис Армстронг, разбира се...

http://www.youtube.com/watch?v=m5TwT69i1lU
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: debozman в Юли 23, 2011, 00:44:01
Изтрито от bozman
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юли 23, 2011, 06:48:09
Простотията вярно НЯМА почивен ден...   ;) пише ли пише, пък и се весели, смее се, танцува, маха  с крачета.. Дали и плащат, на простотията, дали самото Испанско вино я кара да дудне ли дудне тъпотии..  ???
За съжаление маха с крачета върху Паметта за мои сънародници, българи.. те не могат да се защитят, та без много да ми се ще, аз трябва да изпълня дълга си- да натикам Простотията там където и е мястото... - под ръба на Тоалетната Чиния...

Какво признава Простотията?
Без изобщо да знам за какво става въпрос  в чудесиите за  боевете край Дупница
Аха.. не се знаят някои неща.. ами нищо, то всеки моге да научи, каквото не знае, има книги,форуми в Интернет, статии в електронен вид.. ако има интерес- има архиви,библиотеки, спомени на хора, живяли навремето.. вестници от периода.,документи...

Да ама не- Простотията не млъква-вместо да разбере истината- тя ни дава, една от друга по-фантастични собствени теории за събитията...?!
. например: „Дивизия „Принц Ойген беше акакувана от ІV Кралска  въздушна дивизия край Дупница тука явно не се знае НИЩО за 7-а планинска дивизия, и къде е била на 4-ти януари, ама ей така се пише.. то това наричам аз Простотия! И други фантасмагории, и то безумни ако се замислиш.. ни се дават със съвсем сериозен тон..
мога да ги свържа с изтеглянето на групата немски  войски, които са заплашени да попаднат в чувала на ІІІ Украински фронт и се изтеглят през Гърция. Естествено през Кресненстоко дефиле. Дупница, Кюстендили
Та къде, е питаме на 4.01.1944 Трети Украински Фронт.. От къде се оттегля Групата армии "Е" (октомври-ноември се изтеглят главните сили,ама това ей така, мимоходом го споменавам) -през Кресненското дефиле??! Естествено Простотията ще замълчи и нищо няма да каже..

Да ама не- хем не се знае, хем гордо (на базата на какви знания е тази Гордост??!  ???) се твърди..
"на такива звеноводи, които хабер си нямат от въоръжение и пишат книги, не йм идва на ум  -ярко, ярко проявление синдрома на Празна Къртуна, нежелаеща да се напълни.. щото тя сама си признава.. Е, някои си избират четивата например.

Ама май тези "избрани четива" са стъклени, с шарени етикети и като ги наклониш бълбикат??! ;D.. Е хубаво-лошо няма-ама защо упорито се пишат поредици от страхотни простотии??! Примери??!..

Какъв е ли калибърът зенитки.. според Простотията  .."Германските зенитки са били 30 мм." а според данните.. Caliber 40 mm L/60–70
...и още зенитно-артилерийски Простотийски откровения..
Какъв ли е бил таванът на зенитния огън ,през ВСВ?! Щом се пийне повечко вино, човек може,да си лумне главата в стена-тогава се явяват следните сведения- Хайде да достигат до 5 км А пък сайта, който Празната Къртуна можеше да прочете, щеше да му каже... to a maximum ceiling of 14,800 m (48,556 ft).
Остава да се разсъди 5 километра, наистина ли е повече, като разстояние от 48,556 ft. (14,800м)... Това Празните Къртуни ще го учат в 4-ти клас, та да се надяваме, че ще бъде усвоено, като знание!

А дали Кочериново, София и Дупница са едно и също селище??!..И- както е доказано че е възможно- има различни имена ползвани едновременно??! .. Неясно... окончателно становищне не ни се дава... тука има дълбоко замисляне явно..
Дано се чете нещо, та да не се бъркат упорито (на 4 пъти) наименованията.. Спокойен съм, че в 4-ти клас ще има и География на България, та дано тогава..

С Луис Армстронг и Ела Фитцджералд, които се появиха в темата се развеселихме, но пък и съмнението за Психическо разстройство, се задълбочи...   :o

Та- една Празна Къртуна, която нищо не е чела и нищо не знае за събитията на 4 януари, по обяд.. се опитва да пише..  Не знае, нищо не се чете ,няма идея и да чете, щото се избирали четивата..  ;D

И въпреки "голямата заетост" намира време да пише, да покаже незнанието си и да се глуми над паметта на Българите..

Ей това наричам аз Простотия!
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: debozman в Юли 23, 2011, 11:48:38
Изтрито от bozman


Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: бугарашъ в Юли 23, 2011, 12:22:54
http://www.youtube.com/watch?v=VHPaIYRbZRk
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юли 23, 2011, 12:46:02
Антибългарщината вярно няма Почивен ден!!

Добре че е гарантирана с обилна доза ПРОСТОТИИ.. та лесно може да се разобличи..

Но простащината винаги върви ръка за ръка с наглостта и лицемерието... Хората, които бяха упреквани ОТ КОМУНИСТИТЕ, за това че пазят буден спомена за случилото се в небето над България сега са наричани "Червени червеи"!

Ще припомня-героите бяха наричани "Царски офицери" нещата бяха потулвани, името Димитър Списаревски бе предадено на забрава...

До каква степен са смешни и нелепи обвиненията от един Антибългарски ПЛАЗМОДИЙ към достойни и честни изследователи ,авиационни радетели и патриоти ,става ясно ако разгледаме една личност-тази на доцент Иван Иванов...

Преподавател в Минно-Геоложкия Институт, той от патриотични подбуди, се интересува от защитата на София от нашите летци.. Има и пространни изследванип на Луфтвафе-много ясно, че и едното и другото не вижда бял свят до 10 ноември.. Много ясно, че никой не е заплащал на патриота безсънните нощи-даже напротив.. можело е да бъде наказан..
След 10 ноември, родолюбиви българи и ентусиасти на История на Авиацията му помагат да издаде някои свои публикации... Усет към подробностите и детайла, добросъвестно проучване и НА НАЙ-МАЛКИТЕ неща-това е характерно за неговата работа.. Именно Иванов,сам със собствени сили и средства успя да издири героите на Луфтвафе. да се свърже с тях. Паметника на Капитан Герхард Венгел в София е по негова идея и е плод на неговите усилия.. Обикаляне по институции, молене, пътувания до Германия при организациите на бойните пилоти- всичко това сам!
Даже и отдели, от гладния си джоб, известна сума за паметника...

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B5%D1%80%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%B4_%D0%92%D0%B5%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D0%BB

И тъпоумните плазмодии, се осмеляват да нарекат подобни патриоти "Червени червеи"..

Какво аджеба, твърдят празните плазмодийни къртуни?

Че над България е нямало въздушни нападения???
Нямало е военни варварства-"подаръци" които да се взривят и да ти откъснат ръката?
Нямало е и обстрел с картечници.. не само случая който разискваме (в София ли е, в Дупница ли е?? Какво ще каже Празната Тиква– дали ако пак не се дрънне в стената няма да и дойде ново прозрение)Гюешево, Кочериново, а и други,уточнени и документирани..

Посредствеността бе готова до там да стигне, че .. с тъпоумни разсъжденип.. да отрече въобще, че нещо се е случило на 4 януари... ??? Няма значи, въздушен удар по обяд??

Дали е само от въпиющо незнание .. да припомним, че Простотията бе готова да изпрати в полет към Луната певеца Луис Армстронг.. на това се смях със сълзи..ето го пак култовия цитат  ;D
Луис Армстронг от Луната  
Малоумникът не е знаел чие име да свърже с Луната   ;D ;D

Дали е само наивна ПРОСТОТИЯ..
До скоро мислех така.. но гледам и малоумната упоритост.. стана ми ясно... Крадеца вика "Дръжте крадеца"
  
Червеният боклук вика на опонентите си- това което той самият е...
Намерили са едно тъпоумно момченце, платили са му- той ги е излъгал, че има знания и може да се справи с задачата... и айде..
Да се отричат по форумите отдавна установени неща..
Да се радва АНТИБЪЛГАРЩИНАТА...
Добре че празна къртуна, лесно се оборва...  ;)
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юли 23, 2011, 13:05:09
И за мене е нечистоплътно да чета простотиите на антибългарина..

Но ми е ОЩЕ по нечистоплътно, да остава паметта на страдалите БЪЛГАРИ да се поругава... Няма.. хората преживяли трагедията кой да защити.. приятни ли ми е.., или не... да слизам до ПОДОБНО ИНТЕЛЕКТУАЛНО НИВО... но пък ми е дълг пред загиналите..
А дали едно недоказано тъпоумно твърдение, ако се повтори 15 пъти ще стане Истина?

как картечарят на Летяща крепост се целил в дете от Дупница от 5-6 хил. м.!  

Празната къртуна, беше вдигнала, преди малко самолетите на 7 км.. сега малко би посваля..
Ами утре може да напише и за 77 километра.. пак ли да и коментирам простотиите...
Е-е-е-е Луис Армстронг на Луната, беше върха... а Дюк Елингтън в модула "Аполо"...  ;D ;D  баааси къв прост народ има на Земята...

П.П. заяжданиците и простотиите за Божидар Димитров въбоще не ги четох..
Не съм му изобщо фен на Гербериста -даже опровергавам негови неща в публикации (да се отваря- да се чете!!)
 та нямам идея да защитавам Димитров..
Не е ясно защо в Уикипедия,например, има сведения че въздушното нападение над Дупница (съмнения че въобще подобно нещо е станало бяха споделяни нееднократно) дали и там няма червени.. И са прочели червените уикипедисти  ;) , как някой си Борислав от Мадрид пише за събитията от 4 януари... и ядосана от друг писмен опус-за Божидар Димитров-Уикипедия решава да направи смешен иженарицаемий Борислав..!
Червени, ще да са и останалите източници-противоречащи на Празнокъртунното писане- например сайта "Един Завет".. червен е отвсякъде  ;) и е ядосан "Един Завет", не може да е иначе, за Божидар Димитров..
Въобще това е много удобно-всяка Научна публикация, показваща несъстоятелноста на бръщолевенето на Къртуната-става одма "червена".. и е нарочно сложена- заради някакви си писаници за гербериста Димитров, от някакъв живеещ в Испания.. А Простотията не  чете, не  признава, данните  а пише ли пише по нататък глупостите си... и се глуми с паметта за една българска трагедия!

защитих доц. Иван Иванов от пиян гурбетчия в Мадрид.. но имаше за какво да го защитя!
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: debozman в Юли 24, 2011, 11:59:32

Балада за Червените Червеи

Видях сто червея червени
в безпомощни словесни ризи.
Видях достойни как немеят,
под  краснознаменни  ескизи.

Видях заклети комунисти
безименни, но с "идеали"
делата  йм – московски глисти
душите – крастави чакали.

Видях имперски  сардукари
маскирани като професори.
Видях наивни, кротки граждани
превърнати във овци вчесани.

Видях да се продава истина
на килограм и на парче.
Видях чернобилско момиче
със сухо чуканче – краче.

Видях във банките измамници
пазени от полицаи.
Видях в сметта да плаче циганче
под лъскави и празни стаи.

Видях градът потънал в мрак
от низост, мерзост и заблуда,
как спи прегърнал чудесата
на Мохамед
Христос
и Буда.

Борислав Георгиев
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юли 25, 2011, 10:45:09
.. ето малко ретроспекция... основно ще е по темата!

 Досега в "Простотията няма почивен ден.."

   -1.В добре пусната тема, от един от най-активните съфорумци, става дума за Америка, стремежа на обикновенните хора по света да отидат там, за американските президенти и вицепрезиденти, за американските каратисти .. за съвременната американска политика и американските действия.. и това как са били свързани ре с България..
Великолепна тема! Много може да се пише по нея... и се пише..!Ето  за българо-американските взаимоотношения 1943/44 година..

  -2.Самоцитирам се, как започвам да пиша.. с цитат от форум Бойна Слава който е книгата на Ст.Стоянов "През 1943 г. се появяват съобщения за хвърлени над България избухливи детски играчки, часовници и писалки. - "Подобно действие е в противоречие с международното право и опровергава опитите англо-американските бомбардировки над страната да бъдат представени като чисто военни операции."(цитат от книгата)".
 
и мое допълнение, към писаното вече в "Бойна Слава"

sim4o допълва  :" Що допълня данните.. при стрелба с бордовите картечници, при нападението над Дупница, е засегнато 4 годишно момиченце.."
 
 -3.Като - вместо да отвори и да прочете.. па тогава да пише.. Простотията изразява съмнение.. ама не спокойно, а с груби малоумни епитети.. че въобще е имало въздушен удар над Дупница.. ;) ---Б.Борисов (той е и Георгиев) Значи „Летящи крепости” са нападнали Дупница ? Ти да не си нещо мръднал бе Симеоне !? Или аз съм мръднал, значи Чърчил е изпратил една ескадрила „Летящи крепости” да нападне Дупница и да стреля по всички деца на улиците  ? .. и упорито, пише Празната къртуна половината време не за Дупница, а за София...  
Единственото правилно написано е:  Или аз съм мръднал.  
Има нещо такова... ето защо!-Ако  Уикипедия.. като за най-общо сведение бе отворена, там щеше да бъде прочетено..

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B8_%D0%BD%D0%B0_%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F

4 януари 1944 г.
...  трябва да бомбардират София, но поради гъстата мъгла са отклонени. 40 бомбардировача хвърлят 150 бомби над Дупница.....  Разрушени са 40 сгради. Жертвите са 59 убити и 33 са ранени.


 Ама няма кой да чете.. няма- Чукча не е читател!! Или щото Уикипедията Червена??

Оценка на американските бомбандировки могат да се видят на много места- например в дневника на Богдан Филов (и той червен.. и той)  ..."По обед се извърши първото голямо терористическо въздушно нападение.."

To be contonue
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sasho3 в Юли 25, 2011, 23:37:01
Симчо, беше кристално ясен и обосновано доказа правотата на тезата си. Мисля, че е достатъчно. Аз например си спомням филм на дискавъри където разсекретени документи на Пентагона разкриват документирани престъпления на US пилоти срещу цивилно население(жени и деца) във Виетнам и Корея.
Кавгата ви с Боцмана е ненужно мерене на пишки. Верно, че той показа малко повече арогантност, ама пък и ти не се изживявай като защитник на справедливостта. Аз лично продължавам да храня 100% процента симпатии към Боцмана за отговорния, новаторски и обективен подход към историческите проблеми.
Не знам за какви червени червей бълнувате и двамата, ама това заради което хората ви четат тука са публикации от сорта на римската теза или за Симеон Велики.
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юли 26, 2011, 07:32:03
А не ... като е тръгнал да пише, без да е чел и да лепи етикети- да си получава ,както той му вика "удар със секирата"..пък и въобще какво да правим с  хора, които изглежда са избързали с преценката и в същото време напредват по-бавно с четенето?!

Тука, на този форум има поне 5-6 подобни личности... Отношението ми към всички е еднакво, мисля..

Ац лично, смятам да пиша още и в  тезата за Пловдив и Филипи.. и пак да му отворя очите какво точно пише Професор Чилингиров...

та.. продължавам с  Досега в "Простотията няма почивен ден"

  -4. Още за въздушния удар по Дупница..
Бяхме дарени с брилянтен подарък на фантазията на Празната Къртуна.. опит за обяснение, как край Дупница според както му говори Звездата, можело и да има някакви въздушни нападения.. не, нед над къщи на невинни цивилни българи, а разбира се, на военни, германски цели.. мога да ги свържа с изтеглянето на групата немски  войски, които са заплашени да попаднат в чувала на ІІІ Украински фронт и се изтеглят през Гърция. Естествено през Кресненстоко дефиле. .. доверчиво и откровенно споделя своите виждания Борислав Георгиев.. и още.. например: „Дивизия „Принц Ойген беше акакувана край Дупница
А дали пък не е било баш така?! Дали Симчо не пише маймунщини, а събитията да са според както Празната Къртуна бръщолеви..?!
да попаднат в чувала на ІІІ Украински фронт  
А къде ли е бил Трети Украински зимата 44? Я да видим..
К  7 февраля 4-й Украинский фронт очистил от вражеских войск плацдарм и 8 февраля вместе с частями 3-го Украинского фронта освободил город. Первыми форсировали Днепр и ворвались в город гвардейцы батальона майора Г. М. Надежкина (5-я мотострелковая бригада 3-й гвардейской армии). За храбрость, находчивость и доблестное выполнение боевой задачи при форсировании Днепра и освобождении Никополя майору Г. М. Надежкину и ещё пяти бойцам его батальона было присвоено звание Героя Советского Союза.
Виждаме,че Историята точно определя мястото където януари-февруари е бил Трети фронт - около река Днепър...
А къде ли е споменатата 7-ма планинска "Принц Ойген" януари 1944 .. През 1943 тя е взела участие в битката при Сутиеска и през декември 1943 провежда в Босна операция "Шнеещурм"... (Schneesturm ). И към януари си е пак в Босна-около река Неретва... Operation Schneesturm followed immediately upon the completion of Operation Kugelblitz. This operation included twin drives from the Bosnia area. While this operation ended late in December

А каква би била посоката на изтеглянето на групата "Е" -ами Унгария и Австрия..

Да обобщим накратко предложената версия..

1.Трети Украински Фронт, януари 1944 води боеве около Днепър.. някои части преминават Днепър на 8 февруари!
2. Тези събития, според някои интелектуалци водят до следната заплаха за 7-ма дивизия и другите части от корпуса .. (припомняме, тези части са в Босна!) ..са заплашени да попаднат в чувала на ІІІ Украински фронт ...  
3. Решението на командващия Гернерал Александър Льор според знаячи, не може да е друго освен..  Естествено.. се изтеглят през Гърция. Естествено през Кресненстоко дефиле.. Малко объркване има, отъждествяват ли се в този запис, понятията Гърция и Кресненско дефиле.. Или имат някаква географска връзка, Гърция, Кресненското Дефиле и град Дупница.. но каква

Ясна работа.. ако ти драги читателю, си в Босна и видиш, на 4 януари,че едни хора вече са на Днепър (ще го минат на 8 февруари) няма ли да се уплашиш и да тръгнеш да се изтегляш към Австрия и Унгария?! Ами да! През къде!?... Много яснооооо - Гърция!!(Кресненско дефиле)

Разбира се, ако се погледне атлас на Европа, към учебника по География за Шести клас, па и се прочете самия учебник на човек може горната логика да му се види странна..

Но ние знаем,защо е така- Учебника са го писали Червени Червеи.... в него, както и в Дневника на Професор Богдан Филов има Комунистическа пропаганда!

Човек трябва малко да мисли и да внимава.. имаме вдъхновяващо поучение.. "Е, някои си избират четивата например"  Така и ние, драги съфорумци, трябва да избираме.. никаква Уикипедия, никакви учебници- там са червените червеи!

А защо ли им е необходимо на Професор Доктор Богдан Филов, или на  колектива Географията ,да слагат червена пропаганда в творенията си и да изкарват някои хора пълни идиоти!
Ясно е и това- искат да отмъстят!

та то си е казано.. компетентни....  очевидно се разядосаха от материала за „Министър Димитров” – интелигент от същият Червен Калъп
Виж ти интелигентите от червените калъпи , как се били поддържали... а някъде някой закачи един-а всички останали, тутакси го правят,тоя закачливко  да изглежда като ударил главата си в стена...  ;D  
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: debozman в Юли 26, 2011, 15:33:35

Изтрито от bozman

 
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юли 26, 2011, 19:50:14
Простотията върви ВИНАГИ ръка за ръка с Дебелоочието, Дебилизма и Демагогията..
Простотията няма Почивен ден- и те нямат почивен ден...

Сълзите ми по загиналите в България,били крокодилски... От къде ли го знае това Празната Къртуна??! А неговият  смях и юродивото кълчене над техните гробове,появата на чужди за нормалният човешки разум фигури- ту някакъв си Смит Мръсника, ту тромпетиста Луис Арстронг, хвърлящ дъвки от Луната и убиващ български деца  са  странни за нормалната психика.. Опит за весели шеги?! Когато става въпрос за страданията на БЪЛГАРИ?!

То наглостта и ангибългарщината нямат наистина край..

Понеже съм писал за събитията на 4 януари.. съм бил защитавал някакви там червени палачи.. ( и те се появиха в темата за бомбандировките, внезапно малко..като Луис Армстронг..ама)

Ами то може да се отвори- (по принцип е просто, ама за Празна Къртуна може и да е проблем..) търсачка+sim4o+история.. и да се види, как например обяснявам за избиването на казаците от болшевиците.. давам ,както винаги правя -проверени  данни -от няколко източника! ..
Никога не съм искал, да засягам политика и лични отношения, когато става дума за строго научни спорове, и не искам да се намесвам в такива, още повече когато имаме първосигнално обвиняване на опонента в червеност..ами и аз мога да го нарека "тъп седераст"

Членството ми в партия е било за кратък период- БНРП, там е бил и  Атил  ;) но е май по различно време..

Айде, аз не пиша по някакви други теми и съм демагог ама И ПРАЗНАТА КЪРТУНА една днеска, се отплесна, па остави Луис Армстронг и Смит Мръсника и взе да дрънка съвсем други неща-за лагери... Променяме темата-така ли?!
И който до сега не е писал за тази друга теза Я виж тази кланница в комунистическите лагери -във файла или тук: от сега да започва да пише вече за лагерите...

 И аз, .досега не бях писал и не бях коментирал тука това, ама и Борислав Борисов- КОГА в темата писа нещо подобно,че не си припомням.. истината е една
И АЗ не писах, ама и той не писа-ей сега почва!  >:(


Добре, продължаваме в тази насока, след като признае,че е писал няколко дена пълни глупости и тъпотии, плод на болен мозък и признава напълно моите данни, за събитията на 4. 01!..
Ако не- изясняваме първо старите въпроси.-. после продължаваме! Или като малоумните-ту за едно говорим, ту за друго..?! Що се дава такъв тон на дискусията, не разбирам!?
А сега в темата за това ли да пишем.. за болшевиците, за това какво те са правили.. Готово- проблемът е нулев-продължаваме и за болшевиците-ама първо да изясним, до сега засегнатите тези..

1.Качвал ли се е Луис Армстронг на Луната или не.. Ако да-сам ли е бил или с Ела Фитцджералд и Дюк Елингтън
2.Защо всички американски самолети винаги летят на 7 км..?!
3.До каква височина са стреляли зенитните оръдия през ВСВ..
4.Могъл ли е лично Уинстън Чърчил да дава заповеди на отделните американски ескадрили..
Или ще пишем ей така "ни в клин, ни в ръкав" както правят болните мозъци..?!

А като се разговорихме може наистина да се напишат интересни неща... Например за тактиката и действията на американските самолети над Европа... И особенно действията над Германия..Може да се види, капсули ли са падали над немските градове,или нарочно произведени адски машини, как и защо е бил атакуван открития град Дрезден. Как е атакуван Хамбург, как е атакуван Бремен.. Нападани ли са били цивилни обекти, санитарни влакове, водохранилища... стреляли ли са американските картечари по германски жители.. Нападали ли са американските самолети в Бискайския залив, на 19 август 1942 година, спасените от U -156 пътували в кораба "Лакония" въпреки че на лодките в които е имало италианци, англичани, поляци и са били ясно обозначени с големи знаци на червен кръст!
Данните са от книгата на Гросадмирал Карл Дьониц "Две години и двайсет дни".. знаем, знаем и за него ще излезе че е "червен"  ;D ;D
Така на някои хора си им говори Гласа!
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юли 26, 2011, 19:58:32
И едно много хубаво произведение на Димитри Иванов- навремето по телевизията го гледах редовно...

http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?id=0001101&issueid=7247&sectionid=5

Няма го квартала на дъновистите; харизахме го за съветско посолство. Няма го и парка, който харизахме за US посолство. Пред него онзи ден се изтъпанил българският гвардейски оркестър, понеже US посланикът Джеймс Уорлик открил паметник на US летците, паднали над България.

От небето не падаха летци. Падаха бомби, шрапнели, а нощем, когато ни бомбардираха англичаните - flares (осветителни ракети на парашутчета), от които ставаше светло като ден. Нито виждах да падат писалки като онази, която съученикът ми Славчо намери недалеч от паметника на Патриарх Евтимий и тя му откъсна палеца и показалеца.

Вярно, видях трима US летци, паднали от небето с парашути. Когато нашите ги завели при гарнизонния, той заповядал: Да запалят цигара и да пият по една ракия да се окопитят. Нямало стол на летището; завели ги в селската кръчма. Там чипоносият зевзек, който ме возеше с моторетката си, посочил на Чък казана, сграбчил му ръката и изръмжал "ам-ам!", а Чък, току-що паднал от небето, уплашено се дръпнал.

После, кажеше ли "ам-ам!" US или български летец, всички се превиваха от смях. Бяха весели момчета и си допаднаха. Имаше едно въже, опънато между два кола пред бараката, а на коловете - приковани чембери от буренца. Там заедно играеха нещо като футбол, после нещо като волейбол, после нещо като джитбол, после нещо като баскетбол и немските инструктори, отвратени, извръщаха глави да не гледат как българските авиаторчета и техните врагове заедно се забавляват, преди да отведат враговете не знам къде....
 Засвиреха ли сирените тревога, радио София млъкваше. Но, завиеха ли ту възходящо, ту низходящо за отбой, дежурните редактори мигом изкачваха стълбите от бомбоубежището до студиото и за повишаване на духа ни пускаха "Дас Енгландлийд". "Лили Марлен" беше неподходяща за случая, а "Ерика" е страхотен марш, но в нея войникът пее, че в полето расте синьо цветенце, което се казва Ерика, и неговото момиче е със сини очи и се казва Ерика. А "Дас Енгландлийд" - хем сантиментална, хем войнствена: Leb' wohl mein Schatz/ Lebe wohl/ Denn wir segen Engelland fahren.

Преведоха я: Наш'то знаме вече се развява, ний ще литнем/ Ний ще литнем срещу Англия, Англия".

- Ще литнем ние... - не се доизказваше Спайч, моят кръстник Димитър Списаревски.

Нощем англичаните ръсеха неефикасни запалителни бомби; най-много да ти изгори таванът, понеже София не беше Лондон, а железобетонен град, но денем US бомбърите дънеха с фугасни бомби, пробиващи няколко бетонни плочи.

Ние се евакуирахме в Катуница преди най-тежките бомбардировки, но преди това, след една най-обикновена дневна бомбардировка, телефонът вкъщи звънна и нещо си говориха и после ми казаха да се обадя на Фроса Каблешкова, гаджето на Спайч. Той беше хубавец и когато бяхме заедно на Карловските бани, недалеч от военното летище, тя го изревнувала, заключила го в стаята. Но понеже знаеше, че призори той трябва е на летището, даде ми ключа да отключа Спайч, за да не разбие той вратата.

Когато позвъних на Фроса след най-обикновената дневна бомбардировка, тя каза унило: Да, Джимо, Спайч е паднал.

Аз възнегодувах. Как може Спайч да падне ?! Та нали на Спайч юмруците му колкото дюли. Нали спрял файтона с двама румънски офицери в Добрич, прегънал им парадните саби на буквата "г" и им ги върнал, казвайки: "Тук е България!". Нали щяха да разжалват Спайч, когато му арестували авиаторчетата и той влетял в кръчмата, развъртял се с един стол, размазал полицаите и си освободил момчетата. Нали Спайч, в бара под сегашния Военен театър на "Раковски", пребил немските офицери, понеже той станал прав, когато там засвирили немският химн, а немците останали седнали при българския химн, и призори Спайч ми донесе чирози. Сега не виждам чирози и аз няма да ви обясня какво е чирози, само ще ви кажа, че според Спайч българските офицери ги хранят, за да умрат за своята офицерска чест. Не че много-много ги хранеха; Спайч и момчетата му вечеряха в селската кръчма до летището.
Когато при обстрел от небето непукистът Джеки се мотаел на плаца, Спайч му заповядвал: "Куре, влез в заслона, че ще те убият!".

На 20 декември 1943 орлякът на Спайч излетял от Божурище. Двигателят на месера на Спайч не стартирал. Спайч се прехвърлил на старо дорние. Долетял със закъснение при момчетата си, опитващи се да принудят армада "летящи крепости" да хвърлят бомбения си товар извън София. Но не били B-17 Flying Fortress като на Чък, а В-24 "Либерейтър", ескортирани от двутели П-38 "Лайтнинг". Според Чък либерейторите бяха по-нови, но по-кофти от неговата B-17, щото имали повече място за екипажа между 8 и 12 души, но по-лесно се запалвали. Лайтнингите атакували Спайч, докато той вкарвал боеприпаса си във водача на либерейтърите.

Според Джеки Спайч съобщил: "Удариха ме в краката, да еба тяхната мама." После, дали защото самолетът му вече в пламъци, дали защото с прерязани крака загубил управлението, Спайч се врязал във втори либерейтър и в отломките при експлозията се разбил трети либерейтър. Трийсетина US летци и Спайч загинаха над Панчарево в първия и последен въздушен бой на Спайч. Уви!

По-горе аз цитирах думи, неприлични според някои хора. Ала няма скверни слова. Нито имат "срамни части" човеците. Имат срамни деяния. Ето две срамотии:

- US ambassador Уорлик откри паметник, който не е във военно гробище.

- В авиаторското гробище на Софийските гробища разбиха релефа на Спайч.

Близките му го реставрираха с техните скромни средства. Без гвардейски оркестър.

Повече не ми се говори за тоя Уорлик. Той е US посланик, така или иначе. Според мен - иначе.


Ето и от Уилипедия за Спайч-Списаревски.. то в Уикито са се загнездили червени червеи, дето гледат да покажат че някои съфорумци са пълни идиоти.. ама все пак да има някакви сведения.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%8A%D1%80_%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8

ето- тука данните са по-различни и са допълнени..

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9,_%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80

и още

http://en.wikipedia.org/wiki/Dimitar_Spisarevski
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юли 26, 2011, 21:57:15
Забравих поздрава... не не, не е афроамериканеца-те афроамериканците си имат кой да им е фен  ;)
Българска песен, за българи!

http://www.youtube.com/watch?v=23ANqO6WHz0&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2KaBSWj0Csw&NR=1
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sasho3 в Юли 26, 2011, 23:39:19
http://www.youtube.com/watch?v=pQaj5_4ymWA&feature=related
Филмчето е на английски с превод на руски. От него научаваме, че германците в отговор на партизанското движение през ВС война, избиват всички мъже от планинското градче Батак. За доказателство служат кадри с плачещи над черепи в църква, жени с черни забрадки. Коментара дори ни осведомява, че жените в това селце и досега носят черни забрадки.
:):):):)
Ей затва аз и викам на историята курва.
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: debozman в Юли 27, 2011, 01:36:49

Изтрито от bozman

Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: debozman в Юли 27, 2011, 01:59:35
Изтрито от bozman
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юли 27, 2011, 06:15:51
1. Хубаво е разгромен Димитри Иванов.. евала..
Неговото писание няма характер на историческо изследване, а са просто някакви спомени.. та.. е естественно да няма точност в детайлите..  Не видах обаче, и да е разгромен в детайлите.. по скоро е показана истината за него.. И той, както и Уикипедията се оказаха "червени червеи".. Ерго-ако Уикипедия или Д.Иванов дават някакви сведения, то те въобще не се разглеждат.. щото са "червени червеи"!!
Той е бил дете тогава, Д.И. та си спомня за Спайч от негова тогавашна детска гледна точка.. Хубаво е написано, с жив език!
Но доста неща са точни-за подвига на българските летци, защитили народа си, как е било направено  никой да не знае имената на героите и да се забравят събитията  .. Тази комунистическа практика продължава..!
И тогава се мълчеше за това, какво и как се е случило-  и сега, някои хора се опитват да наложат мълчание.. тогава бяха наричани някои хора "царски офицери" сега се осмелиха да споменат "червени червеи"....  Спомените на българският ас, летецът офицер С.Стоянов се оказаха "комунистическа пропаганда"..?! :o
.. гледал съм Иванов, го в "Наблюдател" мисля 91-92.. струваше ми се горе-долу интелектуално предаването! Да слушам 92 година Радио Лаксемберг не ми е идвало на акъла ..  но пък гледах Радио Телевизия Люксембург (RTL) че даже и RTL-2!Трябваше ми за да си тренирам немския!

2.Да, в Историята има много лъжи и заблуди... и волни и неволни.. Но си има начин да се натикат идиотите-малоумници там, където им е мястото- под ръба на Тоалетната чиния..
Спокойно, изследвайки нещата, давайки данни..  Но и активно!
Не бива да сме пасивни пред лъжовните дрънканици, всеки, наспорти силите си трябва да реагира.. да показва ИСТИНАТА, да събира обилие от данни, да го лумка в Празните Къртуни така, че да изкънтят.. да го разространява активно..
Тъпанарите пишещи лъжи и заблуди, трябва да се направят смешни и да бъдат показани каквито са- или  тъпоглави идиоти или платени Юди!
 С Истина! И разпространението на Истината! Това е пътя!
Там, там им е мястото- под ръба на тоалетната чиния!!!
Ще плюят малоумниците Стоян Стоянов и Спайч ли... Тъпи антибългари! Видя се, колко им е акъла!

А самопризнанието.. Курвите са си курви - наши момичета, историята си има други параметри и те не са курвенски. Курви са тези, които я изопачават.
не може да не предизвика адмирации сред нас.. НАИСТИНА всеки, който изопачава Историята е точно такъв..   ;D ;D
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юли 27, 2011, 06:33:54
И след като видяхме, че всеки изопачаващ Историята и Фактите, заслужава думата КУРВА,   ;D ;D да се върнем на нашата темичка-а-а-а-а..

Айде да видим фактите, за събитията станали 4 януари и коя Курва ги отрича и изопачава!
1. Имало ли е въобще нещо станало тогава над Дупница (Дупница, а не София)..
да- сведения..ами ако ще и Уикипедия (писано от "червени червеи" ??)

2.Би ли могло събитията да се интерпретират,като изтегляне на войски от Босна към Унгария-Австрия през Гърция.. защото Трети Фронт се сражава на Днепър и може да го премине.. тогава войската в Босна, ще да е отрязана..
 Не, подобно мнение е точно КУРВЕНСКО,това са КУРВЕНСКИ лъжи, извъртане, измислици и бръщолевене,.. -сведения- ами простата логика след поглеждане на Картата на Балканите и Европа (писана от червени??! Пропаганда в учебник по География??!)

3.Имало ли е, като практика при въздушните нападения на съюзниците над Европа , някакво нарушаване на Законите и обичаите на войната..имало ли е действия, засягащи по недопустим начин цивилни обекти..
 Да!.. сведения за Дрезден, за хвърляне на адски машини над много европейски градове,за нападението над U-156 в Бискайския залив има... Данни- Дневника на професор доктор Богдан Филов, книгата на Гросадмирал Дьониц, бойни сведения на Луфтвафе и Въздушните на Негово Величество войски..  (намекна се - гореописаните може и да са "червени червеи" а това да е Комунистическа пропаганда..)

4.Споменава ли се изрично "стрелба с картечници" в няколко случая в небето над България -дадени бяха подробности за Кочериново и Дупница? Споменава ли се раняването на двама мъже в Кочериново..?!
Да!- източник.. няколко, например рапортите на Въздушните войски, споменати в сайта "един завет " например.. възражения (агенти на ДС ще да е имало сигурно навремето и във Въздушните войски и в Дирекция на Полицията, щото нещата останали от тях са си жива Комунистическа пропаганда,май)  

ето конкретният запис ...
www.clio.uni-sofia.bg/istinf/work/2219.pps
"Въздушните варвари обстрелват града с бордовите си картечници.".... Имаме данни за ранените (от Уикипедия- и тя червена) вижда ли се от данните има ли деца ранени,няма ли...- вижда се! Разрушени са 40 сгради. Жертвите са 59 убити и 33 са ранени

Защо ли, червените червеи, навсякъде.. в какви ли не сайтове и книги пишат неща, та да изкарат определено лице пишещо по История тъп малоумник и продажна историческа Курва?!
Щото са гадни!
Червени!
И за География, и за История и за Военна Техника са написали всякакви неща от които разни субекти се показват очите ни като празни къртуни поупотребили испанско винце ... Знаем защо е така-заговор!... Заради Министър Божидар Димитров!!

И ето-поздрави..
http://www.youtube.com/watch?v=2KaBSWj0Csw&NR=1
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: debozman в Юли 28, 2011, 14:24:42
Изтрито от bozman
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юли 28, 2011, 15:45:50
Празната Къртуна наистина няма почивен ден....

Добре, че знаем как се наричат хората извращаващи Историята ни.... КУРВИ!
Ето малко класика от аналите на "Простотията.."

Бяхме дарени с брилянтен подарък на фантазията на Празната Къртуна.. опит за обяснение, как край Дупница според както му говори Звездата, можело и да има някакви въздушни нападения.. не, нед над къщи на невинни цивилни българи, а разбира се, на военни, германски цели..
 мога да ги свържа с изтеглянето на групата немски  войски, които са заплашени да попаднат в чувала на ІІІ Украински фронт и се изтеглят през Гърция. Естествено през Кресненстоко дефиле. .. доверчиво и откровенно споделя своите виждания Борислав Георгиев.. и още.. например: „Дивизия „Принц Ойген беше акакувана край Дупница
 и още Бориславовизми  .. за да не попаднат в чувала на ІІІ Украински фронт  

А къде ли е бил Трети Украински зимата 44? Я да видим..

К  7 февраля 4-й Украинский фронт очистил от вражеских войск плацдарм и 8 февраля вместе с частями 3-го Украинского фронта освободил город. Первыми форсировали Днепр и ворвались в город гвардейцы батальона майора Г. М. Надежкина (5-я мотострелковая бригада 3-й гвардейской армии). За храбрость, находчивость и доблестное выполнение боевой задачи при форсировании Днепра и освобождении Никополя майору Г. М. Надежкину и ещё пяти бойцам его батальона было присвоено звание Героя Советского Союза.

Виждаме,че Историята точно определя мястото където януари-февруари е бил Трети фронт - около река Днепър...

А къде ли е споменатата 7-ма планинска "Принц Ойген" януари 1944 .. През 1943 тя е взела участие в битката при Сутиеска и през декември 1943 провежда в Босна операция "Шнеещурм"... (Schneesturm ). И към януари си е пак в Босна-около река Неретва... Operation Schneesturm followed immediately upon the completion of Operation Kugelblitz. This operation included twin drives from the Bosnia area. While this operation ended late in December

А каква би била посоката на изтеглянето на групата "Е" -ами Унгария и Австрия..

Да обобщим накратко предложената версия..

1.Трети Украински Фронт, януари 1944 води боеве около Днепър.. някои части преминават Днепър на 8 февруари!
2. Тези събития, според някои интелектуалци  ;) водят до следната заплаха за 7-ма дивизия и другите части от корпуса .. (припомняме, тези части са в Босна!) .. цитирам Празната Къртуна:са заплашени да попаднат в чувала на ІІІ Украински фронт  ...
3. Решението на командващия Гернерал Александър Льор според знаячи, не може да е друго освен.. цитирам Курвите: Естествено.. се изтеглят през Гърция. Естествено през Кресненстоко дефиле..
Малко объркване има, отъждествяват ли се в този запис, понятията Гърция и Кресненско дефиле..

 Ясна работа.. ако ти драги читателю, си в Босна и видиш, на 4 януари,че едни хора вече са на Днепър (ще го минат на 8 февруари) няма ли да се уплашиш и да тръгнеш да се изтегляш към Австрия и Унгария?! Ами да! През къде!?... Много яснооооо - Гърция!!(Кресненско дефиле)

Разбира се, ако се погледне атлас на Европа, към учебника по География за Шести клас, па и се прочете самия учебник на човек може горната логика да му се види странна..

Но ние знаем,защо е така- Учебника по География са го писали Червени Червеи.... в него, както и в Дневника на Професор Богдан Филов има Комунистическа пропаганда!
Човек трябва малко да мисли и да внимава.. имаме вдъхновяващо поучение.. "Е, някои си избират четивата например" Така и ние, драги съфорумци, трябва да избираме.. никаква Уикипедия, никакви учебници- там са червените червеи!
А защо ли им е необходимо на Професор Доктор Богдан Филов, или на  колектива Географията ,да слагат червена пропаганда в творенията си и да изкарват някои хора пълни идиоти!
Ясно е и това- искат да отмъстят!

та то си е казано.. цитирам Курвата: очевидно се разядосаха от материала за „Министър Димитров”
  

Празната Къртуна цяла година е готова да ни убеждава, как ако си в Босна и трябва да отидеш в Австрия.. пътят ти е непременно през Гърция..

Що така говори?... Вижте по горе.. как се наричаха хората, които пишат неистини..- К..рви..
Е-тогава е ясно кой е доказана  К..ва
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юли 28, 2011, 15:58:30
И поздрав.. за всички българи!! Да гледа и Курвата.. стига е правила фелацио на афроамериканеца Смит Мръсника..
http://www.youtube.com/watch?v=HwC8v-DmCdQ
http://www.youtube.com/watch?v=R7W7Q_gEFO4&feature=related
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: debozman в Юли 28, 2011, 23:49:04
Изтрито от bozman
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: Sur в Юли 29, 2011, 07:06:37
Винаги проличава къде не е имало комунизъм :D

http://www.youtube.com/watch?v=UgrbasPyaEk&feature=related
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юли 29, 2011, 08:05:17
Простотията няма Почивен ден!

И Курвите, извращаващи Българската История нямат почивен ден..
.
С една тъпа Курва, влязохме в лека дискусия- по повод едни събития станали на 4 януари 1944 година над България!!!
Дискусията почна да се пълни с идиотщини, нямащи нищо общо със събитието- но личнто аз, съм готов да ги приема и не мисля,че са плод на Болен видиотен мозък.. И Червени червеи се появиха и дневникът на Богдан Филов бе обявен за "комунистическа пропаганда"  ;) и спомените на нашия ас Стоян Стоянов бяха май също такава пропаганда.. а пък, писано за тактиката на съюзническата авиация над Европа, например в книгата на Гросадмирал Дьониц, въобще не бе разгледана...

Какво имахме да уточняваме, покрай основният въпрос..?!Па-а-а-ак пиша, да може Тъпата Къртуна, да седна, да помисли, та да има някаква форма, поне дискусията и това дето го е пейстнала да се уточни и да стигнем до някакъв консесус!

1.Качвал ли се е Луис Армстронг на Луната или не.. Ако да-сам ли е бил или с Ела Фитцджералд и Дюк Елингтън
2.Защо всички американски самолети винаги летят на 7 км..?!
3.До каква височина са стреляли зенитните оръдия през ВСВ..
4.Могъл ли е лично Уинстън Чърчил да дава заповеди на отделните американски ескадрили..

Или ще пишем ей така "ни в клин, ни в ръкав" както правят болните мозъци..?!


Като имаме, така разбирам, още няколко въпроса..

1.Пет километра повече или по-малко  са от 14 800 метра (необходимостта от това уточняване възникна, заради несъвпадане на данните на Празната Къртуна че зенитният огън бил на 5 км, и данните на Уикипедия..)  ?! За отговор на този въпрос трябват задълбочени познания по Математика..
2.Американските картечари, имали ли са прицели.. или ей така са си стреляли по принципа "Пуцай куме" (това съм склонен да го приема!)

 Тука един съфорумец написа, как сме си "мерели пишките"  ;) идея, да се наддумвам постоянно с Празна Къртуна нямам, но мисля че защитата на Историческата Истина против тъпоумните Курви, е дълг на всеки българин!

Защо на някои хора им е кеф постоянно да им се оборва простотията....
1.Щото са Курви и им е кеф да се мерят пишки, да се мерят, да се мерят..
2.Щото някой им плаща!

Поздрави на Българите!
http://www.youtube.com/watch?v=y-OLSPtVrPA

http://www.youtube.com/watch?v=285YwK7X8b8&feature=related
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юли 29, 2011, 08:42:03
Айде да позагубя малко време и да разгледам Малоумната  Логика??!

"Не, не пише това боцмана, Червей Червеногъзест. Ето това пише:
„ако искаш да опишеш някаква картина ще използваш подходящите термини, например: „Дивизия „Принц Ойген беше акакувана от ІV Кралска въздушна дивизия край Дупница и в сражението и т.н. и т.н.”.И това е дадено като пример по повод на Червената свинщина от Червеният червей, че картечар от Летящите крепости бомбандирали Дупница, се е целил в детето:

Да се опитаме да потърсим някаква Логика в думите на антибългарската Курва!

1.Опитвайки се да опише събитията на 4 януари, пък и май въобще въздушните удари, Курвата решава, че това би могло някак да се свърже с германски войски, изтегляне, заради Трети Украински фронт и т.н.
Това явно показва нивото на знанията му- Тъпата Къртуна, хал-хабер си няма, къде биха могли да са на 4 януари частите на Трети фронт, къде частите на 7-ма планинска, от къде и кога се е изтеглила Хеерсгрупе "Е"..  Може ли, човек претендиращ да има Знания по История, да не ги знае тези работи..
(А ето и ЦЯЛАТА тирада, на Тъпоумната Курва,ето баш как пише..: Без изобщо да знам за какво става въпрос  в чудесиите за  боевете край Дупница, мога да ги свържа с изтеглянето на групата немски  войски, които са заплашени да попаднат в чувала на ІІІ Украински фронт и се изтеглят през Гърция. Естествено през Кресненстоко дефиле)

2. Признава се, все пак, комай с половин уста че е имало нападение над Дупница.. , става ясно и че Дупница и София не се считат вече, за едно и също селище!

3.Като видяхме Знанията на Тъпата Курва, гледаме и каква му е[b] Логиката[/b]..   Спори се, дали когато : "Въздушните варвари обстрелват града с бордовите си картечници."....  - (цитирам източника ) те са се прицелвали, или ей така са си гърмяли повечето за кеф.... за ДОКАЗАТЕЛСТВО на тезата си,кой знае защо,  ;) Празната Къртуна привежда по-горните дълбокоумни мисли за Трети фронт и събитията край Дупница на 4 януари ..
 (пак ги слагам да се четат, че ми е кеф как се отрича прицелването на американските стрелци)
например: „Дивизия „Принц Ойген беше акакувана от ІV Кралска въздушна дивизия край Дупница и в сражението и т.н. и т.н.”.
Публикувайки по-горното изречение, някакъв ум, си мисли че недвусмислено доказва- прицелвал ли се е, или не се е прицелвал и така си е гърмял-непрецелен, картечарят Смит Мръсника?!
Има и цял сном, от подобни примери като по-горният..
 Уточнява се калибър на зенитки- от Къртуната се пействат изобличения за журналиста Димитри Иванов  :D , спори се, дали Дупница и София са едно и също селище с две имена- отговорът е писане за тромпетиста Луис Армстронг...   >:(
така за да потвърди калибър  30 мм- а не както е в Уикипедия 40 мм се появи и прословутата "Карта с черепите" създадена от бащата на българската Демокрация и Титан на мисълта - Петко Симеонов...
За да обори, съвсем закономерните мои съмнения, как аджеба, Уинстън Чърчил, ще да е издавал заповеди на отделни ескадрили, при това американски ескадрили, се изпляскаха като доказателство, спомени за слушане на Радио Люксембург..?!?
И още, доста странни  доводи се явяват при  дискутирането, та човек почва да се чуди за Психичното здраве на опонента- в ред ли е?!
Или Курвите са си такива?!
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: debozman в Юли 29, 2011, 09:20:50
Изтрито от bozman
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юли 29, 2011, 13:40:50
Курвите винаги искат да мерят пишки.. да мерят....
А тъпоумните Антибългари  никога не си признават 'сбърках-ударих си главата"... винаги отварят дума за нещо друго...
Ето сега, къде отива спора, според Тъпоумната Курва...

Спори се по Червивото ТИ уточнение, че американският картечар " Нарочно се целил в детето ".  
След като се доказа че..

1.София и Дупница са две различни селища
2.Луис Армстромг е тромпетист.. и е бил на луната, хвърлящ отгоре дъвки,само в нечии психиделични кошмари,
3. Пишещтите лъжи.. по История са КУРВИ..


след всичко това наистина да видим за какво бил спора..
оказва се- всичките глупости... писани в 4 страници, всички невероятни въпроси,  ;) тъпоумни обвинения (например Дневникът на професор Богдан Филов бил-цитирам "Комунистическа пропаганда") , споделяне случки от казармата, споделяне на какво е казал Баща му, публикуване на произведението на Петко Симеонов.. "Картата с черепите".. шегите със Смит Мръсника и Луис Армстронг, всички военни тактико-технически данни на самолети и зенитки,безсмъртните стихове за червеите..  ;)
    ..всичко не е било по спора.. ами ей така-от удрянето на главата в стената. И ей така просто е написано.. Спорът е простичък и е за съвсем друго което май тепърва ще разглеждаме..
Хубаво, няма да се задълбавам в малоумиите писания, освен един-два бисера, които не мога да не разглеждам още дълго (Луис Армстронг, кацнал на Луната е върховен..  :D :D баааси простия народ!!  :D )

Казваме сега така -имало е  доказано въздушно нападение, по време на което е имало вълна, летяща бавно и ниско и стреляща с картечници..
Това вече е консенсус??
Така ли.. или ще спорим пак за Уинстън Чърчил, как лично може да дава заповеди на АМЕРИКАНСКИТЕ ескадри.. и спорим как 5 километра са повече от 14800 метра? И как Луис Армстронг е на Луната.. и как книгата на Гросадмирал Дьoниц е "комунистическа пропаганда"..

Спорът е само и единственно за... :
цитирам че американският картечар " Нарочно се целил в детето ".  

Ако да.. продължавам.. Аз твърдя, че 33-мата ранени (вкл. и едно дете) са от резултат от прицелване в тях.. Доказателство-свидетелства на очевидци.. и логика..  ами имат си самолетите прицели.. що да не са се прицелвали на 4 януари??
Празната къртуна сега твърди ,че картечерите не са се прицелвали.. ей така са стреляли..."У-вол-не-ни-еееееее!" и айдеееее... "бум-бум-бум!"  Системата е ясна -"Пуцай куме!"..

Сега е  интересното.. какво, драги читателю, мислиш Празната Къртуна ще извади доказателство, че са им били неизправни на 4 януари прицелите ли? Амииииии... още 4-5 страници ще разобличава червеи ,ще рецитира безсмъртни стихове  и ще ръси глупости...

Щото хората изопачаващи Историческата Истина какви бяха... точно така -КУРВИ!
А аз ще си стоя, няма да се отказвам на Празната Къртуна да и пиша и от време-навреме ще пускам подборка от най-големите малоумии..
За сега поздрави на БЪЛГАРИТЕ!

http://www.youtube.com/watch?v=4XHsLJbtKrE

http://www.youtube.com/watch?v=2KaBSWj0Csw&feature=related


Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Юли 29, 2011, 14:17:25
Малоумни американогъзолизици!!
Курви! Сами си го казахте!

http://www.youtube.com/watch?v=vf5GzIhERUc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2eMDMdGxB6s&feature=related
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Август 02, 2011, 08:04:57
Гледам ги курвите, извращаващи Българската История им запушихме устите...!!  ;)

Ето малко инфо от статията на ст. н. с. Николай Котев  "Символиката на Символичната война"...

http://kotev25.wordpress.com/2011/06/18/%d1%81%d0%b8%d0%bc%d0%b2%d0%be%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b0-%e2%80%9e%d1%81%d0%b8%d0%bc%d0%b2%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%87%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%be%d0%b9%d0%bd/


... "Информацията, която историческата наука до днес притежава за това заседание, позволява да се допусне, че на него се обмислят твърде внимателно методите, с които да се принудят българското правителство и българското общество да се “подчинят”. Нещо повече, включването на българската армия в активни действия.. се квалифицира като “дейност на българските чакали”, която не можело повече да се “толерира”. На заседанието се решава, че на България, която “подпомага Германия с осем дивизии, които са разположени на гарнизони в Югославия и Гърция… трябва да бъде даден суров урок…”
 

А пък има статии, публикации, форуми, данни цяло море..
Курвите видяха, че с Истината не могат да се борят и млъкнаха...
Част от най-яките тъпоумни бисери-бориславгергеовизми на Празната Къртуна.. след подборка, ще публикувам пак в темата..
За малко добро настроение..  :D
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: debozman в Август 02, 2011, 22:30:31
Изтрито от bozman
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: бугарашъ в Август 02, 2011, 22:44:24
 ;D Като малки деца сте!
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Август 02, 2011, 23:52:44
Някои хора може и като малки деца да сме... ама други са си като антибългарски тъпи курви!!

Да, в Историята има много лъжи и заблуди... и волни и неволни.. Но си има начин да се натикат идиотите-малоумници там, където им е мястото- под ръба на Тоалетната чиния..
Спокойно, изследвайки нещата, давайки данни..  Но и активно!
Не бива да сме пасивни пред лъжовните дрънканици, всеки, наспорти силите си трябва да реагира.. да показва ИСТИНАТА, да събира обилие от данни, да го лумка в Празните Къртуни така, че да изкънтят.. да го разространява активно..
Тъпанарите пишещи лъжи и заблуди, трябва да се направят смешни и да бъдат показани каквито са- или  тъпоглави идиоти или платени Юди!
 С Истина! И разпространението на Истината! Това е пътя!
Там, там им е мястото- под ръба на тоалетната чиния!!!
Ще плюят малоумниците Стоян Стоянов и Спайч ли... Тъпи антибългари! Видя се, колко им е акъла!

А самопризнанието.. Курвите са си курви - наши момичета, историята си има други параметри и те не са курвенски. Курви са тези, които я изопачават. (Б. Георгиев)
не може да не предизвика адмирации сред нас.. НАИСТИНА всеки, който изопачава Историята е точно такъв..
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sasho3 в Август 03, 2011, 04:38:49
Симеоне ти съвсем се ошантави. :)
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Август 03, 2011, 07:19:38
Симеоне ти съвсем се ошантави. :)
Дали един, двама или трима души отричат ОЧЕВИДНОСТИ, дуднат простотии и се подиграват на Българската История, за мене е все едно...

Мнението ми съм си го изказвал..

.
...нещата сполетяли народа ни, през тези въздушни нападения, проведени по най-безчовечен начин.. не са според мене, повод за плитко остроумничене... ама.. това е мое мнение.. който иска да пуска още весели шеги по този повод- да заповяда,кой съм аз, че да го спирам?!

И ВСИЧКИ- Тъпи Къртуни, дали една, две или три  трябва да бъдат пляснати по челото с ФАКТИ, така че да изкънтят, и да бъдат натикани там-където им е мястото.. под ръба на тоалетната чиния..

Което правя и ще правя!!

Какво може да се каже ПО СЪЩЕСТВО... как се коментира следното... "въздушните варвари.... обстрелват града с картечници"..
Това е от сайта по История на Софийски Университет!! Като навлезете в темата.. умници, дето определяте хората деца ли са или не са- та тогава ще видим и колко са ранените- от един източник ги пише 33-ма души..!
Отричате ли го!!?!!!

И, знаячи, като съм аз като малко дете разсъдете вие голбемите-прицелвали ли са се картечарите (както ни ги описва едно психясало  въобръжение- това е бил един картечар...Смит Мръсника-така е било името на картечаря) ... или не са се прицелвали..

А чакам мнения- та да се посмея..  ;)
Но все пак дискусията, наред с невероятните простотии на Празната Къртуна.. ни даде и едно прозрения..

Какви са хората изврашаваши Българската История- КУРВИ!!

Както се боря с една Курва и я изобличавам, мога да се боря и с три...

А добе дошли!!!
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: бугарашъ в Август 03, 2011, 15:01:22
Ей,седи мирен! ;)Не съм казал,че си,а че сте като малки деца!И става дума само за епитетите-аз със фактите не споря!
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Август 03, 2011, 19:07:18
Ей,седи мирен! ;)Не съм казал,че си,а че сте като малки деца!И става дума само за епитетите-аз със фактите не споря!
Епитетите са си заслужени... Щом човек проявява явна тъпотия, защо да не го кажа? Може би така, с аргументираното си мнение, ще му помогна да се самооцени...
Съществителното пък -Курва - с което да се обозначава категория хора, имащи едно определено отношение към Историческото познание се появи съвсем на място! .. Това бе въведено в темата от опонентът ми и ми се струва добре, да го приема и аз..!
Има и друго..  Една Курва продължава да дудне за Черени Червеи (преценила е, че това трябва да стане не тука а в една друга тема, където аз въобще не влизам) Кликнах, да призная, погрешка и се насладих в един пост на нова порция Червени Червеи, алангле...  ;)
Щом не  мирясва-ОК- ще си получи каквото е заслужено
Ясно е, че все още тя си мисли за заговор, с цел да я изкара малоумна.. заговора е създаден от някакви Червени Червеи, според нейното виждане.. Такива Червеи май, са ВСИЧКИ източници цитирани от мене-напр Уикипедия или порфесор Богдан Филов...
За да се доизясни докрай въпроса за прицелването.. който се оказа безкрайно важен.. и за да убедя всички опоненти, не виждам какво друго да наоравя освен да продължа!
С инструкция за обучение на съветски и немски пилоти-това ще е следващото, намерих ги ... от там ще стане ясно как са били обучавани летци, по времето на Втората Световна Война да нанасят удари по наземни цели.. от каква височина да атакуват, с какъв ъгъл, какъв заход.. Ще го има и НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО, дали е било нормална практика да се прицелват, или не...
След германските и съветските Устави, Наръчници и Инструкции ще има и други интересни документи...
А ако не убедя опонентите си, и те продължават да пишат за Червените Червеи, ще дам и други доказателства..
Поздрави
Eто го поздравът.. страхотно е и като музика, и като направа на филма.. кара ме да настръхвам.. а е донякъде и по темата за Смит Мръсника и прицелването!!
http://www.youtube.com/watch?v=vHjWDCX1Bdw&feature=related
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sasho3 в Август 04, 2011, 13:14:59
Абре Симеоне. Нима статиите в руни и история са проява на антибългарщина? Що прайш от мухата слон.
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Август 04, 2011, 19:02:48
Абре Симеоне. Нима статиите в руни и история са проява на антибългарщина? Що прайш от мухата слон.
За руните, пръв път четох подробно много написано от проф.Добрев.. пак с него дискутирахме и скитите- дето Помак все отваря дума за тях..
Това не попречи, тука в този сайт едни хора да обрисуват откъм не много лицеприятна светлина проф.Добрев.. за някои неща-  сигурно го е заслужил..!
Както вече бе споменато по-горе..
[/quote]
--- Тук темата не е РТ,  нито за Симеон В. Тук темата е "Съвременна история на света". А как се вижда "съвременната история от ЧЧ" ще ти разясня с няколко примера: (Б.Борисов)
[/quote]
така е.. право е казано.. Сега обсъждаме прицелва ли се картечарят Смит Мръсника или не.. и нищо друго не обсъждаме!!
та видяхме, с безброй примери, как се вижда от едни Червеи и Курви Историята..

А и да запитам- в една друга тема, тука във форума, за първите християни в Европа, не бяха давани никакви данни, и не се правеше нищо друго, освен да се обругава теорията на професор-доктор Асен Чилингиров...!
Ами аз и там имам идея да продължа и да разчепкаме въпросът.. и там ли да спра?!

Ще припомня кой е доктор Асен Чилингиров- ако отворите да прочетете неговото "Готи и гети" ще добиете представа от научната му компетентност , ако кажа ,че той, с научния си авторитет в Берлин, успя съвсем научно-коректно да срази Балева и Брундбауер на симпозиума в Хумболдтовия Университет на представянето та "труда" на Госпожица Балева..при това без да е спонсориран от фондации,да му плащат и да има време да прави публикации, а единствено "на полза Роду" късайки от времето си и средствата си  -  от това личи пък  Родолюбието му...
Ами това е направил Чилингиров.. и някои хора писаха против неговите виждания..
И най-важното... Курвата не мирясва   ;) ;) ;) Айде, да каже "не бях права" няма да го доживея.. ама напоследък пак писала за някакви Червеи..
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: debozman в Август 06, 2011, 01:14:29
Изтрито от bozman
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Август 06, 2011, 10:23:43
Понеже Тъпата Курва НЯМА какво да каже по случая с прицелването.. се мъчи КУРВЕНСКИ да се извърти..
Почва сега да говори за друго,а?
Бе тя малоумията няма почивен ден..

 Обяснявам
1. За играчките НЕ АЗ съм писал и не виждам какво да ти отговарям .. ама то от испанското вино паметта..а.Или не само виното ами и като се налюскаш- буууум Къртунатаааа.. и после вече пишеш. Извинена си!?
2. Като ще разширяваме дискусията (досега беше против >:(  ).. аре и другите въпроси да разгледаме-имало ли е на заповед от Уинстън Чърчил (що от него??? доказвай- върло интересно, ама малко прилича на малоумно бълнуване)та имало ли е заповед лично от него, към американските ескадрили да нападат баш Дупница?  С това искааха, ти май, да поставиш на съмнение въобще събитията над Дупница?
3.Как в цялата История със самолете се вписва Луис Армстронг, здраво стъпил на Луната??
4.Тъпа Курво.. за играчките и другите "изненади" имало ли ги е.. нямало ли ги е и дали българско дете (това ТИ го твърдиш) си е откъснало ръчицата от капсула...е достатъчно да видим косвено доказателство- имало ли е произведени подобни устройства?
Хвърляни ли са над Германия.. и кога..
 Отвори, ако искаш чети.. ако не-продължавай да ме разсмиваш! служеща за шут на целия форум!  :D
5. Пет километра, дали са повече от 14800 метра
6.Кои точно "червени червеи" в Уикипедия увеличават калибър на системите "Бофорс" от 30 мм. на 40 мм.. Когато успя , да ни убедиш, че във Уикипедиа има Червеи, и това се разкри, бях възмутен! Бе хората за тясно пари дават - а Уикито увеличава разни отвори..,Що!? Как да не  се възмутим.. Все пак и това да изясним, а??

Но както вече казах, не смятам да допускам Дискусията да се отплесне в друга посока. След крайно интересните писаници за американски дъвки, полети до Луната насън и наяве, Уинстън Чърчил отдаваш заповеди, Смит Мръсника и прочее изтъкнати и люде  просто си длъжна да си доразвиеш вижданията...!
И да продължиш ... докрай, докрай да си изясниш простотиите!

Ето за 4 ПЪТ припомняне за какво иде реч!!

..1.Качвал ли се е Луис Армстронг на Луната или не.. Ако да-сам ли е бил или с Ела Фитцджералд и Дюк Елингтън
2.Защо всички американски самолети винаги летят на 7 км..?!
3.До каква височина са стреляли зенитните оръдия през ВСВ..
4.Могъл ли е лично Уинстън Чърчил да дава заповеди на отделните американски ескадрили..

Или ще пишем ей така "ни в клин, ни в ръкав" както правят болните мозъци..?!

Като имаме, така разбирам, още няколко въпроса..

1.Пет километра повече или по-малко  са от 14 800 метра (необходимостта от това уточняване възникна, заради несъвпадане на данните на Празната Къртуна че зенитният огън бил на 5 км, и данните на Уикипедия..)  ?! За отговор на този въпрос трябват задълбочени познания по Математика..
2.Американските картечари, имали ли са прицели.. или ей така са си стреляли по принципа "Пуцай куме" (това съм склонен да го приема!)....
3.Когато Трети Украински Фронт наближи Днепър и Седма планинскиа дивизия "Принц Ойген" реши да се изтегля за Унгария,та да не е отрязана, дали ще мине непременно през Гърция и Дупница
4.София и Дупница, дали не са един и същи град, с две имена..?

След като спорът ни, по ИСТОРИЯ се оформи, благодарение на немалки усилия.. нямам намерение де излизам от така рамкираните въпроси и да пиша, като лудите.. по какво ли не! Който иска друго да обсъжда - НОВА ТЕМА!

Що се отнася до личните откровения, винаги не по темата.. какво ти е говорил баща ти, как си се борила с Червен Червей  - Божидар Димитров, как друг червей нещо ти е направил, как си говорила по телефон, как си търсила хартия на улица "Шипка"..

Трогнат съм, че си решила точно тука, в нашата дискусия, да са тези лирични отстъления.. когато стана дума, какво ти е казал баща ти - изтрих и издайническа сълза...  >:(
Може би ти е ясно -че НИКОЯ от твоите ретроспекции и лични спомени, не може да ни бъде отправно доказателство в темата?
Като сме взели да споделяме преживявания и мисли (ценя го, че мене избра!)- едно мое хрумване -подобно писане.. ни в клин.. ни в ръкав (какво общо има магазина на ул "Шипка" с дължината , в метри на петколометрова дистанция?) ... уфф да ти кажа направо ..  бе цялата тая работа с пействане на лични спомени, когато имаме дискусия за Луис Армстронг.. ми се вижда налудна..?

В Испания нали имаш здравни права.. Пиши, че е важно!

И тогава ще ти дам един съветм на кое място да отидеш и да кажеш на човека, какво точно ти  пишеш в тема за обстрел на един град с картечници..

Поздрави!
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: debozman в Август 06, 2011, 13:21:19
Изтрито от bozman
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Август 06, 2011, 17:23:17
А дали, зад такова болезнено реагиране на Червени Червеи не се крие нещо страшно и срамно .. някаква болка в детството?!

Претърпяло е, малкото момченце Бориславчо нещо.. няма спомен точно какво- паметта усложливо крие от него истината, но само помни една болка, и нещо като Червей, който му го е причинил..
  Червен Червей....?!? Или нещо, носещо болка, червенеещо.. детското му въображение го вижда  като голям червей?!

Сега отворих отново Стивън Кинг "Библиотечната полиция"..

http://chitanka.info/text/1567-bibliotechna_politsija

Дали, като прочете книгата (препоръчвам го това) и уважаемият опонент, няма да разкрие истината за себе си?!

Горкото момче, колко е изстрадало от този лош Червей.. (или каквото там е било)..

А аз го мислех за платена Юда или както се условихме да викаме на подобни хорица- Тъпа Антибългарска Курва..

..та..

1.Да се прочете Стивън Кинг!
2.Да се видят здравните права в Испания дали са валидни..
3.Да се иде на Психиатър..

Аре после ще си пишем!
До тогава-смятам някои хора за Тъпи Курви!

И малоумни!.. и за такива ги смятам..
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Август 06, 2011, 17:43:19
Още веднъж ПОЧЕТВЪРТВАМ аз за какво ВОДЯ дискусията...


.1.Качвал ли се е Луис Армстронг на Луната или не.. Ако да-сам ли е бил или с Ела Фитцджералд и Дюк Елингтън
2.Защо всички американски самолети винаги летят на 7 км..?!
3.До каква височина са стреляли зенитните оръдия през ВСВ..
4.Могъл ли е лично Уинстън Чърчил да дава заповеди на отделните американски ескадрили..Като имаме, така разбирам, още няколко въпроса..

1.Пет километра повече или по-малко  са от 14 800 метра (необходимостта от това уточняване възникна, заради несъвпадане на данните на Празната Къртуна че зенитният огън бил на 5 км, и данните на Уикипедия..)  ?! За отговор на този въпрос трябват задълбочени познания по Математика..
2.Американските картечари, имали ли са прицели.. или ей така са си стреляли по принципа "Пуцай куме" (това съм склонен да го приема!)....
3.Когато Трети Украински Фронт наближи Днепър и Седма планинскиа дивизия "Принц Ойген" реши да се изтегля за Унгария,та да не е отрязана, дали ще мине непременно през Гърция и Дупница
4.София и Дупница, дали не са един и същи град, с две имена..?
5.Кои точно "червени червеи" в Уикипедия увеличават калибър на системите "Бофорс" от 30 мм. на 40 мм.. Когато успя , да ни убедиш, че във Уикипедиа има Червеи, и това се разкри, бях възмутен! >:(
 Бе хората за тясно пари дават - а Уикито увеличава разни отвори..  ;)
Що!? Как да не  се възмутим.. Все пак и това да изясним, а??Или ще пишем ей така "ни в клин, ни в ръкав" както правят болните мозъци..?!Как това може да се запомни, и уважаемият опонент , да не пише като малоумен фелацист ту за едно, ту за друго..?! Не знам какъв съвет да дам ?!
 
А защо не процедира, опонента, както обикновенно- да се налюска на тараба с испанско вино, да се загне да се изпикава, докато изважда Червения Червей (отнема време, предполагам, в неговия случай) да си избабани главата, както обикновенно в стената и белким му дойде просветлението за какво баш аз  съм готов да дискутирам и какви данни искам да уточним в процеса на спора..

Спомените, какво е казал Бащата (ще повторя признанието си-доведоха у мене до издайническа сълза) как е говорил, опонентът по телефон, как е ходил да търси хартия на улица "Шипка" и че там някъде- до хартията е имало изложба на немец! , как е решил, че както си е пийнал може да почне да разобличава Министърът от ГЕРБ  Б.Димитров, и загатвания за бой с дъвки,с които  ни връща в детството си, сведенията какво баш радио е слушал,уважаемият опонент,  докато Димитри Иванов е говорел нещо по Телевизията ( в предаването на Кеворк, нали.. в 17,30 Всяка Неделя? ) ,сведения колко е струвала пластмасова чашка  кафе във знаков етап от живота му   ..  и още разни други неща, придават на писането на опонента една близост, една персонифицираност .. той израства пред нас, като жив човек с със своите успехи и провали ,със своите мечти и стремежи, съвсем леко пийнал...

Да,  ама така ли да продължаваме- със всякакви писаници-  е , аз лично нямам такова намерение..

Аре по точките а?.. Първо- кой и кога е кацал на Луната и как се появи горе на лунната повърхност..  (Луис Армстронг?? ) После-как, когато Трети Украински Фронт наближи Днепър и се готви да го премине, едни немски сили, на Балканите биха се почувствали застрашени.. Трето-как Уинстън Чърчил би могъл, непосредственно да отдава заповеди на американските ескадри и да им поставя бойни задачи.. За сега стига, нали..?!

Поздрав- свързан е с темата САЩ в живота на всеки човек! Има и друга една връзка.. Луната..!
http://www.youtube.com/watch?v=yydlX7c8HbY
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: Sur в Август 06, 2011, 18:15:15
http://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Август 06, 2011, 18:21:37
http://www.youtube.com/watch?v=6M3eNNHs7JI&feature=related
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: Sur в Август 06, 2011, 18:45:27
http://www.youtube.com/watch?v=M9F_wCfZMxw&feature=fvwrel
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: debozman в Август 06, 2011, 21:18:32
Изтрито от bozman
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Август 07, 2011, 09:23:07
Обяснявам на Тъпоумната Пияна Антибългарска Курва за Н-ти път... за какво споря..  ;)


.1.Качвал ли се е Луис Армстронг на Луната или не.. Ако да-сам ли е бил или с Ела Фитцджералд и Дюк Елингтън
2.Защо всички американски самолети винаги летят на 7 км..?!
3.До каква височина са стреляли зенитните оръдия през ВСВ..
4.Могъл ли е лично Уинстън Чърчил да дава заповеди на отделните американски ескадрили..


А "Крадецът вика-Дръжте крадеца"... е в сила и за този случай..
Вижда се ясно кой е Червен и кой е Червей!!

Какво пише Тъпата Курва.. - за избити от червените 200 000 души..
А така ли е..
ЕТО ИСТИНСКИ ДАННИ за деянията на комунистите!?


...."Следовательно за период гражданской войны 1918 — 1922 потери составили более 15 миллионов человек. Это примерно 10% населения..... демограф Б.Ц. Урланис подсчитал, что потери в гражданских войнах в отношении к численности населения составили: в Испании 1936—39 годов — 1.8%, в США (война Севера с Югом) — 1.6% Эти цифры позволяют

[135/136]

понять чудовищность....


И още неща мога да напиша за Комунистите (макар че темата не е нито за комунистите, нито за Симеон Велики, нали така- темата е ,дали американските картечари се прицелват!)

Въпросче- ЗАЩО Тъпата Курва не пише за 15 милиона жертви, резултат от глада, избиванията,  в разпалената от болшевиците Гражданска война?!

Ами това е другата тактика на комунистите... - .. да признават някакви неща , но не в цялата им пълнота и не с целият набор данни.. И Крадецът да вика "Дръжте крадеца"! И комуняга и в червата червен , да се прави на репресиран..!!

Следващият ми пост, след като обясня, дали през ВСВ при нападение над наземни цели самолетите се прицелват.. та след това, ще пиша за РАЗКАЗАЧВАНЕТО и жертвите.. Само в Донска област жертвите са ЕДИН МИЛИОН!

После- за предизвиканият искуственно глад!!

Така, така на Празните Къртуни трябва да им се набиват канчетата- с ФАКТИ!
 Ще има.. ще има за Комунзма огромно количество данни!!
Още веднъж Тъпата Курва, извращаваща Историята, ще поеме поредната доза ФАКТИ,

Тя сама  иска да и покажа лъжливостта и простотията на нещта дето ги пише за Комунизма и неговите престъпления- ами ще направя точно така.. Ще покажа ИСТИНСКАТА картина, с ДАННИ и бръщолевенето и ще лъсне!
И ще се види КОЙ не пише, за всички престъпления на червените..!

Поздрави..
http://www.youtube.com/watch?v=OkzoBY2FZmo&feature=related  
Хубава антиболшевистка песен!

http://www.youtube.com/watch?v=7O3sdE9azMI&feature=related
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Август 07, 2011, 16:55:01
И още може да се каже за червените зверства които "УЖ" Разобличава Тъпата Курва.. например..

... http://www.sarakt.org/holokost.html


"Унгария, 1919 г. "Вождът на революцията" Бела Кун дере живи хора. Малко по-късно ще избяга в СССР. Там ще се разхвихри още повече. В Крим, след бягството на последните белогвардейски войски на барон Врангел населението остава беззащитно. Бела Кун заедно със съветските комисари започват още по-голямо изтребление и зверства отколкото в Унгария. И досега живеещите там го помнят с ужас. А германските окупатори на Крим през Втората световна война не са могли да свършат и една десета от неговите "подвизи". . Някои неща дори и професионалните историци, навикнали да ровят във войни, кървища и престъпни тоталитаризми не могат да произнесат, камо ли да опишат... "


Защо ТОВА не бе написано?!

Като става дума за газови камери, те са съветско изобретение - прословутите камиони душегубки. В тях затварят болни и слаби, изобщо ненужни затворници и концлагеристи, уж да ги транспортират някъде. Камионът отива на подходящо закътано място близко до изкопан общ гроб, двигателят работи и специална вентилационна система бълва в каросерията изгорелите отровни газове. Каросерията е от здрав метал, без прозорци и почти херметично затворена. Затворниците нямат никакъв шанс. След необходимото време проветряват и разтоварват труповете в гроба и се връщат за нов човешки "материал". За пръв път "душегубките" са употребени на Колима.


Алоооу.. антикомуниста?!
Видя се, кой е Червеният Червей и кой не дава данни за комунистическите зверства!

Отдавна съм разбрал, че и седерастите и комуняките си приличате по много неща- не само антинационалистическият ви бяс ами и по манипулирането, лъжите  и лепенето на етикети на опонента..

И любовта към опияняващите питиета, и това свързва червени и сини седерасти! .. И писането на пълни лупости, след опиянението..!

Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: Sur в Август 08, 2011, 15:03:26
http://stefanasenov.blog.bg/biznes/2011/08/08/kak-kogato-v-sasht-kihnat-po-sveta-se-razboliavat.798315
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: debozman в Август 10, 2011, 13:43:38

Изтрито от bozman

Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: historiker в Август 12, 2011, 18:15:42
 Много антикомунисти са били членове на БКП   . то се започне от  Боко , също и Цецка    Цачева.   Те също са съпричастни  към греховете на комунизма  .
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: Sur в Август 13, 2011, 07:59:39
http://mglishev.blog.bg/izkustvo/2011/08/13/amerikanskata-nacionalna-klasaciia-za-fantastika.800741#last_comment
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: Sur в Септември 05, 2011, 19:02:26
http://samvoin.blog.bg/politika/2011/09/05/izrael-izbiva-mirni-protestirashti-v-palestina.814391
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: Sur в Септември 07, 2011, 21:36:12
http://4udovi6teto.blog.bg/poezia/2011/09/07/chas-po-istoriia.815665
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Септември 07, 2011, 21:48:01
http://www.youtube.com/watch?v=yydlX7c8HbY
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: Sur в Септември 08, 2011, 22:05:48
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4103031
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Септември 09, 2011, 10:57:35
http://911review.com/spencer/markup/spencer05.html#Piecing_It_All_Together
http://www.pentagonstrike.co.uk/pentagon_ge.htm#Main
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Септември 11, 2011, 17:17:37
Продължавам ТОЧНО ПО ТЕМАТА - САЩ!
ТОЧНО с приетата тука методика.. ПО СЪЩЕСТВО- с видеоклипове!!

http://www.youtube.com/watch?v=972ETepp4GI&feature=fvwp&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=8T2_nedORjw
http://www.youtube.com/watch?v=lsWZHKIg3Cs&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=GEPjOi2dQSM&feature=related
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: Sur в Септември 11, 2011, 17:32:14
Злото няма националност!
Малко съпричастност към жертвите!
http://www.youtube.com/watch?v=Atzt_Ed-c7w
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Септември 11, 2011, 19:20:13
Злото няма националност!
Малко съпричастност към жертвите!
http://www.youtube.com/watch?v=Atzt_Ed-c7w
Един днешен коментар.. злото, оказа се, наистина по прпинцип няма нациовалност... макар че днес, в коментари по форумите се споменаха виновниците... Доналд Ръмсфелд,Чейни и Джордж Дабълю..
Ето го и коментара-който иска-да спори!!
http://www.capital.bg/multimedia/fotogalerii/2011/09/05/1149158_fotogaleriia_11_septemvri_2001/?p=0&ref=id

.... "Само русифилистиците-клиноведи и авторите на конспиративни теории говорят , че Боингът БИ ТРЯБВАЛО да се е "врязал" в сградата на Пентагона . Сигурно нещо като нож в какшкавал....карат да си мислиш , че сградата на Пентагона е изградена може би от кашкавал....
Всеки нормално мислещ човек обаче би казал , че Боингът се е блъснал в сградата на Пентагона и е изгорял..."


Та ПИТА СЕ по форумите... КОЙ първи обясни, как Боингът се е врязал в Пентагона и е стигнал до пръстен С?!. Доналд Ръмсфелд, нали?!
ЗАЩО няма Боинг, който да се е блъснал в стоманобетонната  сграда и да гори на моравата..


П.П. отговорите към по-горният коментар да са на сайта където момчето го е направило.. НЕ АЗ съм с никнейм Николай 1 !

В заключение!
Съпричастност към жертвите, да я имаме.. и да е искренна!
Злото наистина няма националност!
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: бугарашъ в Септември 12, 2011, 00:00:36
Gori Njujork,Pentagon se rushi

http://www.youtube.com/watch?v=iES-3JfKWO8&feature=related
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: Sur в Септември 13, 2011, 10:41:43
http://www.eurochicago.com/2011/09/shamarite-na-sadbata/comment-page-1/#comment-46620
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Септември 13, 2011, 15:53:24
http://www.youtube.com/watch?v=8T2_nedORjw
http://www.youtube.com/watch?v=iEuJimaumW4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Nvx904dAw0o&feature=rellist&playnext=1&list=PL3D30132C75A35683
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: debozman в Ноември 19, 2011, 16:09:12


Цитат
Та ПИТА СЕ по форумите... КОЙ първи обясни, как Боингът се е врязал в Пентагона и е стигнал до пръстен С?!. Доналд Ръмсфелд, нали?!
ЗАЩО няма Боинг, който да се е блъснал в стоманобетонната  сграда и да гори на моравата..

--- Много просто защо няма. Защото "Боинга" си беше Томахоук или Пършинг, е те затова няма ламарини по моравата.  


Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Ноември 25, 2011, 19:18:13
Цитат на: Sur в Септември 11, 2011, 17:32:14

Злото няма националност!
Малко съпричастност към жертвите!


http://www.youtube.com/watch?v=Vc3EZMuerWY&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=guZ83lA8S5M&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=zAwtmun_aj8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=BmP2Vy8K0i0&feature=related

Да!
Да не забравяме името свързано с тези жертви - Доналд Ръмсфелд!
Злото наистина няма националност..
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: debozman в Ноември 25, 2011, 21:14:54
Цитат на: Sur в Септември 11, 2011, 17:32:14

Злото няма националност!
Малко съпричастност към жертвите!

http://www.youtube.com/watch?v=Vc3EZMuerWY&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=guZ83lA8S5M&feature=related
Да!
Да не забравяме името свързано с тези жертви - Доналд Ръмсфелд!
Злото наистина няма националност..

http://www.defense.gov/Transcripts/Transcript.aspx?TranscriptID=2636
Media contact: +1 (703) 697-5131/697-5132
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Ноември 25, 2011, 22:07:50
Точно така ще проявим съпричастност към жертвите!

Като разобличим лъжите, относно тяхната смърт!

http://www.youtube.com/watch?v=BmP2Vy8K0i0&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=l9yl_OcBlDc&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=BeEJlicx1XU&feature=related

И като припомним злокобното име - Доналд Ръмсфелд!

Злото няма националност!
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: Sur в Ноември 25, 2011, 22:13:45
http://robstvo.wordpress.com/2011/11/18/%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%8E%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D1%8F-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%B2/
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Ноември 25, 2011, 22:17:36
http://robstvo.wordpress.com/2011/11/18/%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%8E%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D1%8F-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%B2/

Злото няма националност!

Наистина да покажем съпричастност...

http://www.youtube.com/watch?v=BeEJlicx1XU&feature=related
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: debozman в Ноември 26, 2011, 03:56:39
http://robstvo.wordpress.com/2011/11/18/%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%8E%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D1%8F-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%B2/

Злото няма националност!

Наистина да покажем съпричастност...

http://www.youtube.com/watch?v=BeEJlicx1XU&feature=related

Виж на мен какво ми е интересно в долният клип:
http://www.youtube.com/watch?v=vwzT0QnwtTE&feature=related

На 1:26 мин. се вижда торпедото на "нещото" вдясно, ниско и хоризонтално над земята, малко над тревата на екрана на камерата.. След една секунда избухва взрива в стената на сградата. И на камерата не се вижда да е преминало някакво тяло. Т.е. АКО беше боинг, то той щеше да се изнизва пред камерата поне една секунда. По мои сметки трябва да е мин. 2 секунди на екрана, но ГО няма. Т.е. нещото "лети" със много висока скорост, което боинга не го може, още повече на такава височина. Това си е ракета.
Най-вероятно ракета тип "Каган Джумбурлу" от флагмана "Идел Къзъм" на "булгарския флот", който не признава чужди колони в Америка, а само "булгарски" и води война срещу янките, ама те не знаят и мислят, че са Ал Каида. А това са войните на "правителствения" народ на капанците-кушани, биещи се за роден Капаникстан, които на ръце пренесофа флагмана "Идел Къзъм"  по таен тунел от р. Печора, до окръг Колумбия на САЩ.
Така ще да е. :D
А янките няма какво да ги жалиш, ако йм разбият Пентагона, Шестагон ще построят по юдейски проект и финансиране. .
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Ноември 26, 2011, 20:13:43

Най-вероятно ракета тип "Каган Джумбурлу" от флагмана "Идел Къзъм" на "булгарския флот", който не признава чужди колони в Америка, а само "булгарски" и води война срещу янките, ама те не знаят и мислят, че са Ал Каида. А това са войните на "правителствения" народ на капанците-кушани, биещи се за роден Капаникстан, които на ръце пренесофа флагмана "Идел Къзъм"  по таен тунел от р. Печора, до окръг Колумбия на САЩ.
Така ще да е. :D
А янките няма какво да ги жалиш, ако йм разбият Пентагона, Шестагон ще построят по юдейски проект и финансиране. .


 ;) ;) :D :D :D :D
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: Sur в Ноември 27, 2011, 13:13:20
http://www.youtube.com/watch?v=fFKl4RDbu-A
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: Sur в Ноември 28, 2011, 22:22:56
  THE PENTAGON

НАЙ - ГОЛЯМАТА АДМИНИСТРАТИВНА СГРАДА В СВЕТА

"Въпреки 17,5 мили на коридори отнема само седем минути, за да се придвижат между всеки две точки в сградата."

Главната квартира на Министерството на отбраната, Пентагонът е един от най-големите офис сгради в света. Това е два пъти размера на Merchandise Mart в Чикаго, и е три пъти повече пространство на пода на Емпайър Стейт Билдинг в Ню Йорк. Националният Капитолия може да се побере в нито един от петте клиновидни участъци. Има много малко хора в Съединените щати, които нямат известни познания за Пентагона. Въпреки това, сравнително малко хора са имали възможност да посетят тази сграда.

Пентагона на практика е един град, само по себе си. Около 23 000 служители, военни и цивилни, да допринесат за планирането и изпълнението на отбраната на страната ни. Тези хора всекидневно пристигат от Вашингтон и предградията му, над около 30 мили от магистрали за достъп, включително алеи и един от най-новите системи на метрото . Те се возят последните 200 акра на тревна площ, за да паркират около 8770 коли в 16 хил,паркоместа; изкачват 131 стълбища или се возят на 19 ескалатори, за да достигнат офиси, които заемат 3705793 квадратни метра. Докато в сградата, разказват време от 4200 часовници, пие от 691 водни фонтани, използват 284 стаи за почивка, консумират 45 000чаши кафе, 1700 литра мляко и 68000 безалкохолни напитки, приготвени или обслужвани от ресторант персонал от 230 души и се отпускат в 1 трапезария, 2 кафенета, 6 снек-барове, както и открит снек-бар. Ресторантът услуга е частна цивилна операция по договор с Пентагона.

Над 200 000 телефонни обаждания са направени ежедневно чрез телефони, свързани с 100.000 мили на телефонен кабел. Мнение отбраната палата обработва около 1200000 пратки поща месечно. Различни библиотеки обслужват персонала в областта на научните изследвания и завършване на работата им. Армейската библиотека осигурява 300 000 публикации и 1700 периодични издания на различни езици.

Stripped на обитателите му, мебели и различни декорации, сградата сама по себе си е извънредно структура. Построен през първите години на Втората световна война, е все още , като един от най-ефективните офис сгради в света. Въпреки 17,5 мили на коридори отнема само седем минути, за да се разходят между всеки две точки в сградата.

Теренът е нищо повече от пустош, блата и сметища. 5,5 милиона кубически метра от земята, и 41492 бетон купчини допринесе за основите на сградата. Освен това, 680.000 тона пясък и чакъл, изгребани от близката река Потомак, са били обработени на 435 хиляди кубически метра бетон и пресовани във формата на Пентагона. Сградата е построена в забележително кратко време от 16 месеца и приключи на 15 януари 1943 г. с приблизителна цена от $ 83 милиона. Тя консолидира 17 сгради на Военния департамент и се връща инвестицията си в рамките на седем години.
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Ноември 29, 2011, 19:12:11
Друга много добра офис-сграда.. Телеком Център Мюнхен!..... Insgesamt circa 2.800 Mitarbeiter der verschiedenen Konzernsäulen T-Com, T-Systems und T-Mobile sowie der Zentralbereiche, die bislang auf verschiedene Standorte im Stadtgebiet verteilt waren, finden nun im Telekom Center München ihren neuen Arbeitsplatz. "Mit seiner zentralen Stadtlage und Nähe zur Innenstadt, der guten Nahverkehrsanbindung und den allen Mietern zur Verfügung stehenden Einrichtungen und Serviceleistungen wie zum Beispiel Restaurant, Cafeteria, Konferenzbereich bietet das Telekom Center München ideale Voraussetzungen für kreatives und produktives Arbeiten", betonte Walter Raizner, Telekom Vorstand Breitband/Festnetz in seiner Festansprache im Beisein des Bayerischen Staatsministers Erwin Huber und Münchens OB Christian Ude sowie Vertretern der Kirchen. Der markante Gebäudekomplex mit 5 Doppeltürmen mit je 15 Geschossen und dem Rundbau "arondo" mit 6 Geschossen an der Dingolfinger Straße in München wurde von 2002 bis 2005 durch die Kadima Grundstücksgesellschaft mbH&Co KG, Grünwald, errichtet. Die Planung wurde mit dem Sieger des Architekturwettbewerbs Prof. Kiessler & Partner bis zur Baugenehmigung im Juli 2002 vorangetrieben. Das Grundstück wurde im August 2002 an ein Konsortium, bestehend aus der REAL I.S. AG, München und der KG Allgemeine Leasing GmbH & Co., Grünwald, veräußert. Der größte Teil des Objektes wurde von der Generalmietgesellschaft der Deutschen Telekom AG langfristig angemietet. Anfang und Mitte 2005 wurden die Doppeltürme durch die Nutzer, zu denen die Telekom-Organisationseinheiten und deren Töchter gehören, bezogen.
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: Sur в Ноември 30, 2011, 16:35:25
http://sovietsojuz.blog.bg/politika/2011/11/30/putin-gde-taka.859359
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Ноември 30, 2011, 19:26:50
http://sovietsojuz.blog.bg/politika/2011/11/30/putin-gde-taka.859359

Много добър офис- комплекс,в Хамбург,  на който работихме и БЪЛГАРИ.. от грубия строеж, та до структурното окабеляване и пожароизвестяването...

http://www.city-nord.org/
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Ноември 30, 2011, 19:29:04
...  и още- какво би трябвало да бъде ЕДИН МОДЕРЕН ОФИС-КОМПЛЕКС!


http://sovietsojuz.blog.bg/politika/2011/11/30/putin-gde-taka.859359

City Nord in Zahlen
 
 


Gesamtgröße                                          

117 ha
 


Nettobauland
 
45 ha
 


Nutzfläche
 
84 ha
 


Zentrales Areal Nettobauland
 
6,6 ha
 


 Zentrales Areal Geschossfläche          
 
20 ha
 


City Nord Park
 
8 ha
 


Gesamtfläche Parkanlage
 
14 ha
 


Anzahl Grundstücke
 
23
 


Anzahl der Unternehmen
 
ca. 300
 


Anzahl der Beschäftigten                      
 
ca. 30.000
 


Anzahl der privaten Stellplätze
 
13.500
 


 Mietpreis                                                  

Durchschnittsmiete rund € 11 m²
Höchstpreis liegt bei € 13 m²
 


Leerstand
 
1,9 % der Flächen, die dem Markt zur Verfügung stehen
 


Entfernung zum Flughafen Fuhlsbüttel  

3 km
 


Entfernung zur Innenstadt
 
6 km
 


Anbindung zu den Autobahnen            
 
A1, A7, A24 - je 6 km
 


Anbindung an den ÖPVN
 

U1-Haltestellen Sengelmannstraße, Alsterdorf
 
S1-Haltestelle Rübenkamp
 
diverse Buslinien
 

  
 
П.П  радвам се, ме в един от любимите ми сайтове - свързващи ме с хобито ми - Историята.. се намери и тема която да ме свърже с професионалните ми интереси - офис комплексите...
Надявам се, че аз, и други участници (видя се,че има такива)! >:( ще общуваме в тази отворена тема, с разни мнения за структурата, дейността, изграждането, концепциите на различните офис-комплекси.. започнахме добре! Дойче Телеком и Пентагона!


НАЙ - ГОЛЯМАТА АДМИНИСТРАТИВНА СГРАДА В СВЕТА
Главната квартира на Министерството на отбраната, Пентагонът е един от най-големите офис сгради в света.

П.П Пентагонът НЕ Е най-голямата офис сграда в света .. нито е най-високата.. нито е комплекса , който заема най-голяма площ.. (Дойче Телеком е по-висока!!!)

Сега продължихме със Сити Норд (там и аз съм участвал!).. и може да споделя неща от кухнята! Във Франкфурт също има интересни офис-комплекси.. например Европейската Банка.. или компекса на Алианц, или Е-ОН , пак в Мюнхен..

Това, че темата, малко неочаквано зави,благодарение на съфорумците,  към Офис-комплексите, на пръв поглед няма връзка с Историята, но пък ще е интересно... Например невероятният комплекс във Франкфурт "Майн триангел" с нова концепция за разпределение, с термопомпи, с екологични решения, с модерна слънцезащита...!

Наистина ще е интересно- добре е , че започнахме да говорим и за офискомплекси!!!


Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: Sur в Ноември 30, 2011, 20:21:06
http://sovietsojuz.blog.bg/politika/2011/11/30/putin-gde-taka.859359
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Ноември 30, 2011, 20:29:02
http://sovietsojuz.blog.bg/politika/2011/11/30/putin-gde-taka.859359

Eто обещаните офис-комплекси във Франкфурт!
Според мене, ако има в Европа град, където офис-строителството да е същественна част от градската структура - то това е Франкфурт.  - финансовият център не само на Германия!

Майн Триангел е..

1.Построен с дейно участие на българи и български фирми
2.Има новаторски решения в посока - екологична сграда!

http://www.main-triangel.de/

http://www.main-triangel.de/english_version/index.html

Съвременната История.. е всеобхватна.. както и съфорумците са преценили- тя е и история на Съвременната Архитектура..
..И тази подчаст на Архитектурата, занимаваща се с офис-комплексите!
Това СЪЩО е История! Наред с известни офис комплекси от по-далечното минало - като Пентагона- Съвременната История, на офисстроителството, ни дава великолепни образци на инженерното мислене, и на архитектурният дух на 21 век..
Сравнението със сграда от миналият век (Пентагона) само ще разшири кръгозорът ни..!


Ето и за "Сименс Сити" - Виена!

https://www.cee.siemens.com/web/at/de/corporate/siemens-city/Pages/home.aspx

https://www.cee.siemens.com/web/at/de/corporate/siemens-city/ansichten/videos/Pages/siemenscity-greencity.aspx

http://www.dctowers.at/

П.П.. ще ми се, темата да не скача насам-натам постоянно.. а като почнем нещо да дискутираме- да си го дискутираме и като го изчерпим.. да продължим..
Иначе .. прилича на обясняваната от мене (като явление) неадекватност!...
Сега, аз съм , на подсказаната от съфорумците вълна " Офис сгради!".. тука може да се пишат безкрайно  много интересни мнения..!

"Истината е в сравнението".. и може тука да се пише за панорамният изглед от Майн Триангел, Дойче Телеком Билдинг и Сименс Сити.. може да се пише за кафетериите.. сравняваме, Сименс Сити, с Пентагона..

В "Сименс Сити" има няколко ресторанта и кафетерии.. например по системата "Куук анд Чийл" са две.. 
..за достъпа- тук Сити Норд- Хамбург, с двете подземни нива на У-бана е според мене безусловен първенец..
 
За паркингите.. "Дойче Телеком" и "Хамбург Сити- Норд" с огромният брой паркоместа бият и "Сименс Сити" и "Майн Триангел" и Пентагона..


Можем да пишем и за сигурността.. например срещу удар от самолет - на Дойче Телеком и на Пентагона..
Дойче Телеком, с конструкцията си от стоманобетон, и с пожарните резервоари и системите за изпомпване и спинклерите, гарантирано ще устои срещу удар от самолет!
Така мисля!
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: Sur в Ноември 30, 2011, 21:28:49
http://sovietsojuz.blog.bg/politika/2011/11/30/putin-gde-taka.859359
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Декември 01, 2011, 07:04:20
http://sovietsojuz.blog.bg/politika/2011/11/30/putin-gde-taka.859359

Но разбира се, и в самата Америка има доста впечатляващи постижения в областта на офис-строителството...


Bank of America Corporate Center
http://de.wikipedia.org/wiki/Bank_of_America_Corporate_Center
http://thecorporatecenter.info/

... така че, следните характеристики..

-------------------------------------

Sur.. Отговор #120 -: Ноември 28, 2011, 22:22:56 »
.

...."Тези хора всекидневно пристигат от Вашингтон и предградията му, над около 30 мили от магистрали за достъп, включително алеи и един от най-новите системи на метрото .

...Те се возят последните 200 акра на тревна площ, за да паркират около 8770 коли в 16 хил,паркоместа; ...,

 .....приготвени или обслужвани от ресторант персонал от 230 души и се отпускат в 1 трапезария, 2 кафенета, 6 снек-барове, както и открит снек-бар.

Ресторантът услуга е частна цивилна операция по договор с Пентагона.

Над 200 000 телефонни обаждания са направени ежедневно чрез телефони, свързани с 100.000 мили на телефонен кабел.

Мнение отбраната палата обработва около 1200000 пратки поща месечно.

Различни библиотеки обслужват персонала в  научните изследвания и завършване на работата им.
 


Stripped на обитателите му, мебели и различни декорации, сградата сама по себе си е извънредно структура. .... е все още , като един от най-ефективните офис сгради в света.

Въпреки 17,5 мили на коридори отнема само седем минути, за да се разходят между всеки две точки в сградата.[/b]..."
--------------------------

Са сравними и в самата Америка, с други комплекси..

А пък "Сити Норд" - Хамбург, бие Пентагона по паркоместа и почти двойно по брой на посетителите за час, които могат да се превозят с У бана,С-бана автобусните линии и Метро-Шатле бусовете...

Но не само това е важно, а и екологичните решения- и тук "Сименс Сити" няма равно!
 Да не забравяме че и в "Сименс Сити" въобще няма.. " телефони, свързани с 100.000 мили на телефонен кабел" и въпреки това човек може да разпечата документ навсякъде, където и да е в комплекса, и е свързан и може да работи, дори и да е в някои от кафетериите и ресторантите!

И ... О Чудо - без кабели..! Сименс си имат тяхна комуникационна офис-система която използват в комплекса във Виена!

Все пак, някои от нещата, споделени с нас в поста от : Ноември 28, 2011, 22:22:56 (Sur.. Отговор #120) смятам че са уникални.. имам пред вид , разбира се..:
 ...Те се возят последните 200 акра на тревна площ..

  или пък споделеното с нас.. :..

...приготвени или обслужвани от ресторант персонал от 230 души и се отпускат в 1 трапезария,

 като странното, в съобщението за чиновниците в Пентагона е, без съмнение ...
..приготвени или обслужвани от ресторант

Чиновници "приготвени" .... или обслужени в ресторант?!
П.П. Ханибъл Лектър не работеше ли във Вашингтон?
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: Sur в Декември 02, 2011, 16:42:41
http://novini.dir.bg/news.php?id=10047277
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: Sur в Декември 03, 2011, 20:02:42
В отбранителната способност на Русия от гледна точка възможността за противопоставяне на американската система за противоракетна отбрана /ПРО/ беше открита сериозна празнота.

Експерти отбелязват, че елементите на тази система, разположени в европейски страни, не могат да „достигнат“ до всички руски ракети. Това обаче могат да направят американските кораби, които могат да „улавят“ ракети както в арктическите води, така и край своите брегове.
Руските ВМС няма какво да противопоставят на американския флот от тази гледна точка.

И новият род войски – Въздушно-космическите, на които руският президент Дмитрий Медведев възлага надежди, няма да успее да помогне, пише NEWSru.

Миналата седмица руският върховен главнокомандващ Медведев се оплака в телевизионно обръщение по повод плановете на НАТО за разполагане на елементи на системата за ПРО, че САЩ не отчитат тревогите на Русия и обеща ответни мерки.

Не всички обаче в Русия възприеха изявлението на Медведев с ентусиазъм. Някои го обвиниха в предизборен популизъм, казват, че предложените от него мерки за сдържане на ПРО са неадекватни. И дори са недостатъчни: новите Въздушно-космически войски няма да да помогнат – Русия не е защитена от ПРО по вода.

В отговор на разполагането на системата ЕвроПРО Медведев посочи следните мерки: включване в бойния състав на радиолокационната станция от системата за предупреждение за ракетно нападение в Калининград, засилване прикритието на обектите на стратегическите ядрени сили.

Медведев предложи и да се обмисли възможността от разрушаване при необходимост на информационните системи на ПРО /тоест водене на кибервойна/ и заяви, че е възможно Русия да се оттегли от Договора за стратегическите нападателни оръжия-3.

Като елемент на противодействието на ЕвроПРО беше посочено развитието на войските от Въздушно-космическата отбрана. Вчера новият вид войски застъпи на бойно дежурство.

Изявлението на Путин обаче не предизвика паника на Запад – не беше съобщено за никакви промени в плановете на САЩ за ЕвроПРО.

В Русия обаче позицията на Медведев беше подложена на критика.

Александър Храмчихин, зам.-директор на института по политически и военен анализ, е съгласен с критиките, като освен това посочва още една „пробойна“ в руския отговор на ПРО: мерките се предприемат там, където Русия не е заплашена от ПРО.

„Ако руските стратегически ядрени сили може да са заплашени от някакъв елемент от американската ПРО, то това е изключително морският. По земя американците дори от Полша /за Румъния да не говорим/, не могат да свалят нашите междуконтинентални балистични ракети, тъй като засега не е по силите на Вашингтон да отмени законите на физиката. Но крайцерите и разрушителите от системата Aegis могат да навлизат в арктическите морета“, пише експертът в „Независимое военное обозрение“.

В изявлението на Медведев нямаше и дума за укрепване на отбранителната способност на Русия по линията на ВМФ. „Или нашето военно-политическо ръководство има меко казано големи проблеми със стратегическото мнение. Или цялата истерия около ПРО има чисто политически характер и е насочена единствено за вътрешна употреба. Или руският ВМФ е в такова състояние, че не може да участва в никакво париране на дадената заплаха“, посочва експертът.
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Декември 06, 2011, 17:28:43
http://novini.dir.bg/news.php?id=10047277

Но защо да ходим при "Сименс Сити" или в Хамбург "Сити-Норд" или в Окръг Арлингтън ,при условие,че и у нас, в България имаме иновативни решения на офис-пространствата..

Може би, като големина не се равняват на административния комплекс на Пентагона, но пък важна е креативността на проекта, мисля си..
А пък представената услуга, кафетерия или ресторант, от външна фирма, което бе изрично подчертано при представянето на комплекса в щата Вирджиния, въобще не е чудо невиждано, а го има широко разпространено и в Европа..

http://propertyindex.bg/offices_news/2011/11/16/1205582_sofarma_biznes_tauurs_poluchi_zlaten_sertifikat_za/

...Проектът притежава два сертификата – един за офис сградите и един за търговския център.

Софарма Бизнес Тауърс е с разгъната застроена площ 51 000 кв. м. Освен бизнес офиси, разположени в две кули, комплексът включва двуетажен търговско-развлекателен комплекс с разгъната застроена площ 11 000 кв. м и голям озеленен покрив. Сградите са Клас А.

DGNB е най-новата система за сертифициране на устойчиви сгради, която се определя като система от второ поколение. Създадена е през 2007 година от експерти на Германското министерство на транспорта, строителството и благоустройството и Германския съвет за устойчиво строителство (DGNB).

По своята структура DGNB съответства на разработваните европейски и международни стандарти в областта на устойчивото строителство. Качествата на сградата се оценяват от гледна точка на трите стълба на устойчивото развитие – екология, икономика, социален интегритет.

Оценката обхваща фазите на проектиране, изграждане и експлоатация и разрушаване, или т.нар. life cycle подход. Системата е профилирана за различни видове сгради – офисни, индустриални, търговски центрове и др.

Адаптирането на германската система DGNB за България се осъществява от Българския съвет за устойчиво развитие (BGBC) по силата на международен договор с Немския съвет за устойчиво строителство (DGNB).
Съгласно споразумението Българският съвет има право да прилага, адаптира и доразвива систематиката за устойчивост.

DGNB сертификатът се базира на 60 основни принципа, или така наречените критерии. Критериите описват качествата на сградите и са обединени в шест категории – екологично, икономическо, социокултурно, техническо качество, качество на процесите и на местоположението.
Всички критерии на системата са измерими и дефинират обективно качеството на сградата. В рамките на сертифицирането трябва да са изпълнени основни цели като енергийна ефективност...
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: Sur в Декември 06, 2011, 19:52:04
Русия и НАТО трябва да изградят две отделни системи за противоракетна отбрана (ПРО) с една обща цел. Това заявява генералният секретар на Алианса Андерс Фог Расмусен в статия, която публикува днес руският вестник "Комерсант".

Расмусен припомня днешната "сериозна и нарастваща заплаха от ракетно нападение". Над 30 държави развиват авангардни ракетни технологии и някои вече притежават балистични ракети, способни да носят и обикновени бойни глави, и оръжие за масово унищожение, изтъква той.
"В момента може да възприемаме заплахата по различен начин, но и Русия може да бъде застрашена от атака с използване на балистични ракети. Затова има смисъл да си сътрудничим в ПРО и да създаваме две отделни системи, които да имат една обща цел. Това има смисъл от практическа, военна и политическа гледна точка. Това ще покаже веднъж завинаги, че можем да градим сигурността заедно, а не един срещу друг", обяснява генералният секретар на НАТО.

"Държавите членки и НАТО като цяло направиха три практически предложения, за да разсеят руските тревоги. Предложихме прозрачност относно програмите за ПРО чрез размени в съвета Русия-НАТО, който е форум за политически диалог по всички въпроси и поканихме руски експерти да наблюдават и анализират изпитанията на системата за ПРО.

Второ, предложихме през 2012 г. общи учения на Русия и НАТО в сферата на тактическата противоракетна отбрана. И трето, предложихме създаването на два общи центъра за ПРО: един за размяна на данни и друг - за съдействие в планирането. Тези предложения сочат, че се отнасяме сериозно към сътрудничеството с Русия", отбелязва Расмусен.

Русия заяви, че й са необходими правни гаранции, че ПРО на НАТО не представлява заплаха за нея. Всъщност обаче НАТО и Русия се споразумяха да се въздържат от заплахи със сила или използване на сила един срещу друг още през 1997 г., когато сключиха Основополагащия акт за отношенията помежду им, припомня генералният секретар на пакта.

"Така че гаранции има вече от над десет години. И най-добрият начин да бъдат развивани е общата дейност", заключава той.

Някои от скорошните изявления на руския президент Дмитрий Медведев по въпроса за ПРО издават според Расмусен "принципно невярно разбиране на системата".

Русия споменава, че ще разположи ракети в райони, граничещи с Алианса - това обаче е "риторика от миналото". Тя е в разрез със стратегическите отношения, които се разбраха да градят НАТО и Русия, посочва авторът.

"Радвам се обаче, че президентът Медведев не затвори вратата за по-нататъшен диалог с НАТО за ПРО. Ще продължим този диалог с Руската федерация - и НАТО не затваря вратите", уверява генералният секретар.

"Сътрудничеството в сферата на ПРО може радикално да промени начина, по който НАТО и Русия гледат един на друг. Потенциално то би могло да промени общото положение на нещата. То ще позволи да бъдат преодолени новите заплахи и старите подозрения. Повече сътрудничество означава повече сигурност за всички. През 21
век конфронтацията не е избор. Единственият реален избор е  сътрудничеството", добавя Андерс Фог Расмусен в "Комерсант".
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Декември 06, 2011, 22:42:46

Sur в Декември 06, 2011, 19:52:04
Русия и НАТО трябва да изградят две отделни системи за противоракетна отбрана (ПРО) с една обща цел. Това заявява генералният секретар на Алианса Андерс Фог Расмусен
-------------------------------------

Цитат на: Sur в Ноември 28, 2011, 22:22:56
 Националният Капитолия може да се побере в нито един от петте клиновидни участъци!

http://www.youtube.com/watch?v=Uy2gp312hjY&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Uy2gp312hjY&feature=related
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Декември 07, 2011, 09:34:15
  THE PENTAGON

 . Националният Капитолия може да се побере в нито един от петте клиновидни участъци. Има много малко хора в Съединените щати, които нямат известни познания за Пентагона. Въпреки това, сравнително малко хора са имали възможност да посетят тази сграда...... . Те се возят последните 200 акра на тревна площ, за да паркират около 8770 коли в 16 хил,паркоместа; изкачват 131 стълбища или се возят на 19 ескалатори, за да достигнат офиси, които заемат 3705793 квадратни метра. Докато в сградата, разказват време от 4200 часовници, пие от 691 водни фонтани, използват 284 стаи за почивка, консумират 45 000чаши кафе, 1700 литра мляко и 68000 безалкохолни напитки, приготвени или обслужвани от ресторант персонал от 230 души и се отпускат в 1 трапезария, 2 кафенета, 6 снек-барове, както и открит снек-бар. Ресторантът услуга е частна цивилна операция по договор с Пентагона.. ...tripped на обитателите му, мебели и различни декорации, сградата сама по себе си е извънредно структура.
..... , е все още , като един от най-ефективните офис сгради в света....
Теренът е нищо повече от пустош, блата и сметища. 5,5 милиона кубически метра от земята, и 41492 бетон купчини допринесе за основите на сградата. Освен това, 680.000 тона пясък и чакъл, изгребани от близката река Потомак, са били обработени на 435 хиляди кубически метра бетон и пресовани във формата на Пентагона. Сградата е построена в забележително кратко време от 16 месеца и приключи на 15 януари 1943 г. с приблизителна цена от $ 83 милиона. Тя консолидира 17 сгради на Военния департамент и се връща инвестицията си в рамките на седем години.

http://www.youtube.com/watch?v=26u880XZZbs&feature=related
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: Sur в Декември 07, 2011, 17:47:05
http://dnes.dir.bg/news/kremal-vladimir-putin-izbori-rusia-arabska-prolet-10074330?nt=10
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Декември 08, 2011, 11:09:41
 
http://dnes.dir.bg/news/kremal-vladimir-putin-izbori-rusia-arabska-prolet-10074330?nt=10
... ..  5,5 милиона кубически метра от земята, и 41492 бетон купчини допринесе за основите на сградата ... ...


И накрая.. но не на последно място по значение.. да видим и нашите, български постижения.. по споменатите в темата административни сгради в света..

Бизнеспарк София!

Публикуваното от мене, въобще не е реклама на г-н Плевнелиев, или когото и да е от хората участвали в изграждането на административния комплекс, а просто обективно представяне на ФАКТИТЕ.
А сравненията с Пентагона, или Дойче Телеком, или Сименс Сити, или друг административен комплекс, всеки може да си ги направи сам..

http://www.businesspark-sofia.com/bg

.."Бизнес Парк София се състои от 35 сгради. Теренът, върху който е построен е от 220 000 м² с обща застроена площ 300 000 м², от които:
 Основна част - 180 000 м²
 Корпоративни сгради - 44 000 м²
 Търговска част - 74 000 м²
 Паркинг за служители
 Паркинг за посетители
 10 000 работещи в Парка
 4 000 посетители на ден
....................................
Сградите в Бизнес Парк София за заобиколени от истински парк със множество алеи, фонтани, зелени площи и красиво езеро в средата на Парка. Удобствата, които предлага Парка го превръщат в атрактивна работна среда и място за почивка и вдъхновение. Близостта на Бизнес Парк София до Витоша осигурява на служителите чист и свеж въздух...Бизнес Парк София предлага разнообразие от услуги, включващи:
 Банкови клонове
 Пощенски офис
 Куриерски услуги
 Ресторанти и кафенета
 Аптека
 Копирни услуги
 Химическо чистене
 Супермаркети
 Медицински услуги
 Фризьорски салон
 Магазини за техника
 Коли под наем и сервиз
 Автомивка
 Кино Арена
 Холидей Ин Хотел
.........................."
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Декември 08, 2011, 23:30:44
 
...." . Националният Капитолия може да се побере в нито един от петте клиновидни участъци. Тези хора всекидневно пристигат от Вашингтон и предградията му, над около 30 мили от магистрали за достъп, включително алеи и един от най-новите системи на метрото .

...Те се возят последните 200 акра на тревна площ, за да паркират около 8770 коли в 16 хил,паркоместа; ...,
..Докато в сградата, разказват време от 4200 часовници, пие от 691 водни фонтани, използват 284 стаи за почивка, консумират 45 000чаши кафе..
 .....приготвени или обслужвани от ресторант персонал от 230 души и се отпускат в 1 трапезария, 2 кафенета, 6 снек-барове, както и открит снек-бар.

Ресторантът услуга е частна цивилна операция по договор с Пентагона.

Над 200 000 телефонни обаждания са направени ежедневно чрез телефони, свързани с 100.000 мили на телефонен кабел.

Мнение отбраната палата обработва около 1200000 пратки поща месечно.

Различни библиотеки обслужват персонала в  научните изследвания и завършване на работата им.
 

Stripped на обитателите му, мебели и различни декорации, сградата сама по себе си е извънредно структура. .... е все още , като един от най-ефективните офис сгради в света.

Въпреки 17,5 мили на коридори отнема само седем минути, за да се разходят между всеки две точки в сградатa....

 5,5 милиона кубически метра от земята, и 41492 бетон купчини допринесе за основите на сградата. Освен това, 680.000 тона пясък и чакъл, изгребани от близката река Потомак, са били обработени на 435 хиляди кубически метра бетон и пресовани във формата на Пентагона.-------------------
Основното в горецитираният откъс е неговата познавателност - суперинтересните детайли не може да не ни накарат да раздвижим въображението си.. например   "41492 бетон купчини
 
, за които - "бетон купчини" ,  ...  разбираме, че - цитирам дословно...  ..

 - "допринесе за основите" - каквото и да означава това!

Научавайки тези данни,  можем спокойно да разсъждаваме за една от най-интересните части на Съвременната История - за офис- постройките..
 
И за цялостната тема, и за предложената ни дискусия за строителството на административни сгради, трябва да благодарим на един от най-активните съфорумци!
Моят принос бе далеч по-скромен.. просто, за да има храна за мисълта, дадох информация  за сравнение- по света има много административни комплекси :  "Сименс Сити" например..

 Все пак, някои от нещата, споделени  и с нас в поста от : Ноември 28, 2011, 22:22:56 (Sur.. Отговор #120) смятам че са уникални.. имам пред вид , разбира се..:
 ..."Те се возят последните 200 акра на тревна площ.."

  или пък суперуникалното, научено от нас.. :..

..".приготвени или обслужвани от ресторант персонал от 230 души и се отпускат в 1 трапезария,"

 като странното, в съобщението за чиновниците в Пентагона е, без съмнение ...
".приготвени или обслужвани от ресторант "

Чиновници обслужени .... или приготвени в ресторант?! И после - се отпускат .. .. в 1 трапезария??!

П.П. Ханибъл Лектър не живееше ли и работеше някъде около Вашингтон  >:( >:(
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: Sur в Януари 09, 2012, 09:37:12
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/396635_2555426684814_1228358257_32415898_1053228267_n.jpg
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Януари 09, 2012, 14:33:01
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/396635_2555426684814_1228358257_32415898_1053228267_n.jpg
5,5 милиона кубически метра от земята, и 41492 бетон купчини допринесе за основите на сградата

http://www.porr-group.com/index.php?id=68&tx_mmcporrreferences_pi_overview%5Bbereich%5D=0&tx_mmcporrreferences_pi_overview%5Bart%5D=0&tx_mmcporrreferences_pi_overview%5Bland%5D=0&tx_mmcporrreferences_pi_overview%5Bzeit%5D=0&tx_mmcporrreferences_pi_overview%5Bpage%5D=2&tx_mmcporrreferences_pi_overview%5Bid%5D=8615&cHash=b23ddf1bbf05411769361fcc0a212e83


"41492 бетон купчини" ...

 
, за които - "бетон купчини" ,  ...  разбираме, че ....   - ..  цитирам дословно...  ..

- "допринесе за основите" -

- данни от Сура Сплескан! Какви знания!
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: Sur в Януари 09, 2012, 16:27:23
http://slk.blog.bg/turizam/2012/01/09/nai-krasivite-mesta-na-zemiata-chast-1.879702
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Януари 09, 2012, 21:29:06

http://slk.blog.bg/turizam/2012/01/09/nai-krasivite-mesta-na-zemiata-chast-1.879702
БОГ Е ДАЛ НА ЧОВЕКА СВОБОДНА ВОЛЯ,КОГО ДА ОБИЧА И КОГО - НЕ!СПОРЕД ДАДЕНАТА МИ ОТ НЕГО СВОБОДНА ВОЛЯ,НЕ ОБИЧАМ РУСНАЦИ,РУСКИНИ И РУСОФИЛИ!
------------------------------------------
.. 5,5 милиона кубически метра от земята, и 41492 бетон купчини допринесе за основите на сградата..
Докато в сградата, разказват време от 4200 часовници, пие от 691 водни фонтани, използват 284 стаи за почивка, консумират 45 000чаши кафе, 1700 литра мляко и 68000 безалкохолни напитки, приготвени   :'(  :'(  или обслужвани от ресторант персонал от 230 души и се отпускат в 1 трапезария, 2 кафенета, 6 снек-барове, както и открит снек-бар.
-------------------
 5,5 милиона кубически метра от земята, и 41492 бетон купчини допринесе за основите на сградата
-------------------
Ресторантът услуга е частна цивилна операция по договор с Пентагона.

 

 8) 8)

http://www.youtube.com/watch?v=Fbbfum6_qEI&feature=player_embedded#!

5,5 милиона кубически метра от земята!

- данни от Сура Сплескан! Какви исторически знания!
Ген македоноид .. генът помни!
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Януари 10, 2012, 11:35:43

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/396635_2555426684814_1228358257_32415898_1053228267_n.jpg

"Въпреки 17,5 мили на коридори отнема само седем минути, за да се придвижат между всеки две точки в сградата."
--------------------------------------------------------------------
БОГ Е ДАЛ НА ЧОВЕКА СВОБОДНА ВОЛЯ,КОГО ДА ОБИЧА И КОГО - НЕ!СПОРЕД ДАДЕНАТА МИ ОТ НЕГО СВОБОДНА ВОЛЯ,НЕ ОБИЧАМ РУСНАЦИ,РУСКИНИ И РУСОФИЛИ!
--------------------------------------------------------------------
Главната квартира на Министерството на отбраната, Пентагонът е един от най-големите офис сгради в света. Това е два пъти размера на Merchandise Mart в Чикаго, и е три пъти повече пространство на пода на Емпайър Стейт Билдинг в Ню Йорк. Националният Капитолия може да се побере в нито един от петте клиновидни участъци. Има много малко хора в Съединените щати, които нямат известни познания за Пентагона.

Има хора .. които нямат  .. нямат известни познания за Пентагона!
...  а доста хора в България, вече знаем много - Бетон Купчини!!!  ..
на кого, на кого да благодарим .. на Сюр естествено ... ей така - имаме известни познания! Сюр - той ни ги дарява Знанията!

 5,5 милиона кубически метра от земята, и 41492 бетон купчини допринесе за основите на сградата


ето и от мене знания- точно в темата на Сюр!

http://www.bpv.bg/en/concept.php

... Бизнес парк Варна е най- мащабната инвестиция в България на международната компания AFI Europe. Фокусът на компанията е насочен в осъществяването и развитието на иновативни и високотехнологични проекти, което я превръща в един от най- големите инвеститори на недвижими имоти в Европа. Тя реализира проекти в Чехия, Сърбия, Румъния, Германия, Латвия, Унгария, Полша и България в сферата на офис и търговски площи, логистични паркове и луксозно жилищно строителство.


AFI Europe с гордост представя проектът, който подобри облика на морската столица на България- Бизнес парк Варна.
Бизнес парк Варна - е първият по рода си комплекс от мултифункционални офис сгради, с неподражаем дизайн и качество, отлична инфраструктура, паркинги и зелени площи, отговарящи на най- високите международни стандарти.

Бизнес парк Варна е разположен върху площ от 67 430 кв.м., на входа на града от южната страна на магистрала Хемус, с директен достъп от главен път І 2 и ул. „Западна обиколна”. Уникалната локация, позволява лесна и бърза комуникация както с центъра на града , така и с Международно летище „Варна”.

Наемните сгради от клас ААА, предлагащи офиси от типа „open space”, позволяват гъвкавост при избора на наеманите пространства и огромен потенциал за разширяване и развитие. За максимално удобство и улеснение компаниите разполагат с офиси, търговски площи, складове, подземни и надземни паркоместа, 24 часова охрана и поддръжка, а също и широк кръг от услуги, предлагани в Бизнес парк Варна. ..
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Октомври 28, 2012, 00:13:25

http://dnes.dir.bg/news/kremal-vladimir-putin-izbori-rusia-arabska-prolet-10074330?nt=10

  THE PENTAGON

БОГ Е ДАЛ НА ЧОВЕКА СВОБОДНА ВОЛЯ,КОГО ДА ОБИЧА И КОГО - НЕ!СПОРЕД ДАДЕНАТА МИ ОТ НЕГО СВОБОДНА ВОЛЯ,НЕ ОБИЧАМ РУСНАЦИ,РУСКИНИ И РУСОФИЛИ!


НАЙ - ГОЛЯМАТА АДМИНИСТРАТИВНА СГРАДА В СВЕТА

Над 200 000 телефонни обаждания са направени ежедневно чрез телефони, свързани с 100.000 мили на телефонен кабел. Мнение отбраната палата обработва около 1200000 пратки поща месечно. Различни библиотеки обслужват персонала в областта на научните изследвания и завършване на работата им. Армейската библиотека осигурява 300 000 публикации и 1700 периодични издания на различни езици.

Stripped на обитателите му, мебели и различни декорации, сградата сама по себе си е извънредно структура. Построен през първите години на Втората световна война, е все още , като един от най-ефективните офис сгради в света. Въпреки 17,5 мили на коридори отнема само седем минути, за да се разходят между всеки две точки в сградата.
В България .. има също не по-лоши постижения!

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/396635_2555426684814_1228358257_32415898_1053228267_n.jpg
... 5,5 милиона кубически метра от земята, и 41492 бетон купчини допринесе за основите на сградата..http://www.bsrsofia.com/index.php/parametri-i-uslugi

Информация за проекта | BSR Sofia One
   Информация за проекта
Ние създадохме уникално бизнес пространство, където клиентите имат възможност да намерят офиса, който удовлетворява напълно техните потребности, като избират от разнообразието от площи, започващи от 112.5 м2.

Офис сградите са проектирани за постигане на максимален комфорт и ефективност чрез висококачествени системи и обзавеждане, и осигуряване на достъп до всички комуникации в центъра на града, така че да разполагате с удобството и услугите, от които се нуждаете.

Възможности на сградата

• Офис сграда с площ 13000 кв.м. над земята
• Повече от 280 парко-места с обща площ 9000 кв.м.
• Отлична локация в административната област на гр.София
• КЛАС "A" офис сграда

Сградата и всички офиси са проектирани и оборудвани според всички A-клас стандарти, а именно:

• BMS (Система за сградна автоматизация) - Допълнително захранване (UPS reserved), Regin (Sweden)
• Системи за климатизация, вентилация и отопление - 4-тръбна система, оползотворяване на отпадъчна топлина.
• Чилъри, помпи за охлаждане и отопление, конвектори за скрит таванен монтаж - Carrier (made in Italy)• Абонатна станция - Brunata
• Пожароизвестяване и пожарогасителна система - димни/CO сензори и спринклерна система, която покрива цялата площ на сграда и паркинги - Siemens (Switzerland)
• Авариен източник на електрозахранване - Дизел генератор - 400 kVA, Green Power (Italy)
• Окачени тавани
• Двоен под
• Светла височина в офисите - 2.7-2.8 m и повече
• Перфектно изолирани френски прозорци - Etem
• Високо-технологични асансьори - 4 x 1000 кг. (13 пътници), 1.6 м/с, един от тях е предназначен за пожарен екип при аварии,  Schindler (Switzerland).
• Модерна система за сигурност и контрол на достъп - Безконтактни карти за достъп до всички входове, технически помещения и паркинг бариери на сградата, Интерком на главните входове и паркинг бариери.
• Отделни електромери за всеки наемател - 8 на етаж, Schneider Electric.• Телекомуникация - Изградена оптични мрежа за телефония и интернет до всеки офис
Титла: Re: СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Октомври 28, 2012, 13:44:38

http://dnes.dir.bg/news/kremal-vladimir-putin-izbori-rusia-arabska-prolet-10074330?nt=10

  THE PENTAGON

НАЙ - ГОЛЯМАТА АДМИНИСТРАТИВНА СГРАДА В СВЕТА

Над 200 000 телефонни обаждания са направени ежедневно чрез телефони, свързани с 100.000 мили на телефонен кабел. Мнение отбраната палата обработва около 1200000 пратки поща месечно. Различни библиотеки обслужват персонала в областта на научните изследвания и завършване на работата им. Армейската библиотека осигурява 300 000 публикации и 1700 периодични издания на различни езици.

Stripped на обитателите му, мебели и различни декорации, сградата сама по себе си е извънредно структура. Построен през първите години на Втората световна война, е все още , като един от най-ефективните офис сгради в света. Въпреки 17,5 мили на коридори отнема само седем минути, за да се разходят между всеки две точки в сградата
-------------------------------------------------------------------
БОГ Е ДАЛ НА ЧОВЕКА СВОБОДНА ВОЛЯ,КОГО ДА ОБИЧА И КОГО - НЕ!СПОРЕД ДАДЕНАТА МИ ОТ НЕГО СВОБОДНА ВОЛЯ,НЕ ОБИЧАМ РУСНАЦИ,РУСКИНИ И РУСОФИЛИ!
--------------------------------------------------------------------
..  и 41492 бетон купчини допринесе за основите на сградата....
В България .. има също не по-лоши постижения!

http://www.capital.bg/biznes/imoti/2012/10/24/1932191_evropeiski_turgovski_centur_e_zapulnen_85/

.. "Един от най-големите офис проекти в София – "Европейски търговски център" (ЕТЦ), вече е запълнен 85%, съобщиха от компанията. В експлоатация вече е и четвъртата от общо петте сгради от комплекса, става ясно от съобщението. Общата застроена площ на ЕТЦ е 72 300 кв.м, разпределени в пет офис сгради, клас А. Комплексът разполага и с 840 паркоместа.

Нови попълнения

Повишаването на общата запълняемост се случва благодарение на привличането на водещи международни компании за наематели, сред които например един от най-големите световни технологични дистрибутори в IT индустрията – американската Ingram Micro. Компанията е наела общо 2874 кв.м в ЕТЦ, които ще бъдат усвоени на две фази. Плановете на дружеството за аутсорсване на счетоводната му дейност в България включват наемане на около 200 души в страната, които да обслужват бизнеса й в други държави. С оборот от над 34 млрд. долара Ingram Micro заема 81-во място в класацията на списание Fortune за 500-те най-големи компании в САЩ. Влизането й на българския пазар се смята за важен положителен сигнал за инвестиционния климат в страната. Инвестицията беше обявена отдавна, но реалното преместване се забави заради преговори със синдикалните организации в някои западни страни.

Сред новите наематели са още американската компания C3/Customer Contact Channels, чиято основна дейност е по предоставянето на услуга връзки с клиенти. В България дружеството има кол център, който обслужва хотелите от веригата Hilton. Наетата от компанията площ е 1322 кв.м, като тя е и първият наемател в Сграда D на комплекса, посочват от ЕТЦ. Плановете на C3 за стъпване на българския пазар бяха обявени в края на 2011 г., като тогава от компанията посочиха, че България ще играе ролята на стратегическа локация за растежа на бизнеса и за експанзията й в Европа.
"
-------------------------------------------------------------
Как ни пише пустий Сюр! ..  :  ..Бетон купчини! ... Допринасят за основата!
БОГ Е ДАЛ НА ЧОВЕКА СВОБОДНА ВОЛЯ,КОГО ДА ОБИЧА И КОГО - НЕ!СПОРЕД ДАДЕНАТА МИ ОТ НЕГО СВОБОДНА ВОЛЯ,НЕ ОБИЧАМ РУСНАЦИ,РУСКИНИ И РУСОФИЛИ!
------------------------------------------------------------
Какви е деца раждала  .. ражда и сега Българска майка! Хубава дискусия направи Сюр ...!
Титла: Re:СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА СВЕТА
Публикувано от: sim4o в Януари 10, 2013, 17:46:02

Балада за Червените Червеи

Видях сто червея червени
в безпомощни словесни ризи.
Видях достойни как немеят,
под  краснознаменни  ескизи.

Видях заклети комунисти
безименни, но с "идеали"
делата  йм – московски глисти
душите – крастави чакали.

Видях имперски  сардукари
маскирани като професори.
Видях наивни, кротки граждани
превърнати във овци вчесани.

Видях да се продава истина
на килограм и на парче.
Видях чернобилско момиче
със сухо чуканче – краче.

Видях във банките измамници
пазени от полицаи.
Видях в сметта да плаче циганче
под лъскави и празни стаи.

Видях градът потънал в мрак
от низост, мерзост и заблуда,
как спи прегърнал чудесата
на Мохамед
Христос
и Буда.

Борислав Георгиев

По официални данни при бомбардировките загиват 1243-ма жители на столицата, 1355 са ранени. „Общо са били атакувани над 131 български селища, а убити и ранени са над 4 хиляди невинни българи”, припомни лидерът на АТАКА. Според историческите данни са пострадали 12 хиляди сгради, от които 10 хиляди са в София, сред тях 14 църкви, 1400 магазина и 264 държавни учреждения. „Данните сочат, че американските бомбардировки са нанесли щети за над 24 млрд. лева, днес дори повече”, резюмира Сидеров. Затова лидерът на АТАКА настоя САЩ да се извинят за агресията и да обезщетят наследниците на избитите ни сънародници. „Роднините на пострадалите от американските бомби българи да се свържат с АТАКА, за да им помогнем с оформянето на исковете към САЩ”, призова националистът. „Наблягам на факта, че бомбардировките не са били част от военни действия, а са целели всяване на паника и избиване на невинни хора, което означава, че са били терористични действия”, обясни още лидерът на АТАКА. Той посочи, че пример в това отношение са бомбите над центъра на София, където няма военни обекти. „Целили са се дори в храм-паметника „Александър Невски”, да им се издигне паметник на тези летци е срам и позор за столичния Общински съвет”, възмути се Сидеров. Той съобщи още, че АТАКА вече е внесла предложение за изграждането на мемориал в памет на загиналите мирни български граждани при американската и английска агресия. „Стигало се е дотам, че в периода 1941-1944 г. американците да подхвърлят избухливи детски играчки, писалки, химикалки, които се взривявали в ръцете на намерилите ги деца”, напомни Волен Сидеров. И припомни историческите факти: на 16 юни 1943 г. в околностите на село Киселица 17-годишният Кирил Стаменов намира на полето луксозна кутия с бонбони. При отварянето й тя експлодира и откъсва пръстите на двете му ръце. Десет дни по-късно в околностите на село Новоселци 14-годишният Геро Павлов Вутов намира в гората западно от селото красива писалка. При отвинтване на капачката писалката избухва със страшен трясък, откъсва пръстите на двете му ръце и обезобразява лицето му. През лятото на същата година продължават съобщенията за намерени играчки и други предмети, пълни с експлозив.„На такива хора да вдигнеш паметник е равносилно днес в Ню Йорк да издигнат монумент на атентаторите, взривили Двете кули, при това със съдействието на властите”, отсече Сидеров. Вместо това лидерът на АТАКА поиска да се изгради паметна плоча на избитите български деца. И още: „Героите от българската армия, борили се безстрашно за българското небе, трябва да имат свой паметник. Необходимо е например капитан Димитър Светозаров Списаревски, героят от бомбардировките над София, да получи достойното си място в историята ни, като му издигнем паметник в карето около Народното събрание. До момента този велик българин няма дори паметна плоча в София”