БГ История

Светът => Най-ново време /1917-... г./ => Темата е започната от: germantiger в Април 19, 2011, 19:00:09

Титла: ГЕРОИЗЪМ - СИНОВЕТЕ НА ГЕРМАНИЯ 2
Публикувано от: germantiger в Април 19, 2011, 19:00:09
ИСТОРИЯ – ЗАБРАНЕНА И ПОГРЕБАНА!

ЗАТОВА НЯМА ФИЛМ И НЯМА ПРИЗНАНИЕ!

ЗА ТЕЗИ ТИТАНИ НЯМА ПОКЛОН, НЯМА И ГОРДОСТ!

 - Обучение на сс:
На залегналия "новобранец" обучаващия поставял небойна "лимонка", ако кадета е запазвал самообладание "гранатата" е пръскала фрагменти нагоре и встрани ("по вертикал и хоризонтал") на "надолу", ако младия войник не се е владеел то са следвали наранявания следствие от "осколките"-фрагментите на гранатата!
След бой всеки сс-войник е имал правото да постави въпрос за целесъобразността на коя да е заповед (всъщност решение) в хода на боя!
1937 г. 450 човека от 4 б-н сс на Феликс Щайнер покриват по 25 км със скорост 7 км/ч в пълно бойно снаряжение, накрая завършват с "патешко ходене" пред командващия си!

- Случая с Фритц Каудерауф от сс, който сам вади забит фрагмент от граната в долната си челюст, преди това прострелян в гърба от руснак, обръщайки се паднал на земята Фритц застрелва съветския войскар.

- Вилли Фей пише за случай в който за последните 3-месечни боеве германски танков екипаж губи 6 танкови командира, 3 радиста и 2 пълнача...Интензивността на боевете, жертвите и заедно с тях съпътстващата ги жертвоготовност!

- Нормандия 1944 г. Тигър получава 6 попадения от съюзнически танк, не излиза от строя, нито е обездвижен и на свой ред кноква противниковия танк!

В района на р. Вир германците ликвидират 22 съюзнически танка, не губят нито един свой! Ротата Тигри въобще в боевете край реката унищожава 28 танка, 14 камиона, 2 бронирани автомобила, мотоциклети...Загубите на германските тигри са...0!

- Оберщурмфюрер Бахманн пред Гьорлисхайм в края на войната, с фаустпатрон зад къща поразява танк шърмън, връща се и насочва 2 пантери по два паралелни пътя, които излизат на кръгово движение-„кръстовище”, пантерите унищожават от близка дистанция 7 шърмъни, другите 12 американски танка вдигат бял флаг и се предават без бой. Заедно с тях са пленени 60 америкснаки пехотинци, на свой ред германците освобождават 20 свои пленника които с даденото им оръжие ескортират този път американците в плен към германския тил. Бахманн насочва пантерите към Друзенхайм където те поразяват още 2 американски танка.

- Коледа 1944 г. рейда в лунната нощ и снега на Ернст Баркманн и неговата пантера:

Първо нелепото „сблъскване” с американски танк „на сляпо”, познава че е такъв по червените светлини вътре в танка, за разлика от германските – зелени...ликвидира този танк с изтрел „от упор” (какъвто в танков бой всъщност не се регистрира) няколко м... Впоследствие на скорост подминава 9 вкопани американски танка, после маневрира в тила им и американците напускат в паника машините изненадани...Ротата на Фраушер впоследствие ликвидира тези американски танкове, а Баркманн напред влиза в манай, престроява се към американска колона, преминава част от градчето и на излизане с газ се отклонява от колоната заемайки позиция с видимост след което ликвидира 3 танка, които явно го преследват. Ротата на Фраушер довършва манай в който са унищожени 20 американски танка...Танка на Баркманн поразява още 1 бензиновоз, 2 автомобила и 1 лек съюзнически танк.

- Отново епизод от Нормандия – гефрайтер Хайл и роттенфюрер Пулм от танковия екишаж на Фритц Ланганке остават в поразения и ГОРЯЩ ТЕХЕН ТАНК, придвиждават се с него до прикритието на насип, след което го напускат!

- На 9 декември 1943г. край Житомир, тигър-танкове и германски парашутисти в ръкопашен бой избиват руснаци в близките гори, взвода парашутисти ВОДЕНИ ОТ СПОРТИСТА СВЕТОВЕН РЕКОРДЬОР ХАРБИГ.

- 13-14 февруари 1944 г. при Нова Буда. Унтерщурмфюрер Шумахер с Pz – IV първо ликвидира 2 съветски танка, после във взаимодействие с друг германски танк навлизат с бой в предградията. Сам Шумахер поразява 7 танка в този бой, колегата му изостава поради повреда в артсистемата...Шумахер с останалите си точно и само 3 фугасни снаряда „ослепява” 3 съветски леки танка и със стрелбата по тях принуждава екипажите им да напуснат панически машините, по-късно към него се присъединява другия германски танк с който унищожават съветските танкове. ОБЩО ПРИ НОВА БУДА РУСНАЦИТЕ ГУБЯТ 32 ТАНКА!

- Засадата на р. Коломак:

Хуберт Лудвиг и неговия танк камуфлирани на левия фланг в укритие, Лудвиг допуска няколко Т – 34 на ок. 400 м дистанция и поразява 2 от тях...останалите се „обръщат” променят посоката на движението си към „неговия” фланг. Това дава възможност на колегите му камуфлирани центъра да пробиват обърнатите вече към тях бордове с по-слаба съветска броня... В този ден германците унищожават общо 86 Т 34, КВ 1 и КВ 2. На сметката на самия Лудвиг са 23 съветски танка като последния от тях той обездвижва на разстояние 2400 м с фугасен снаряд разкъсвайки звената-сегментите на веригата.

- Опорен пункт пред Конневилл – Нормандия, 1944 г. 18-годишни младежи от строителната организация на Тодт, без да са войници, преминават в близък бой с американска пехота и я изхвърлят от окопите със сапьорните си лопатки и кирки...

- В 4.30 ч. на 6 юни 1944г. D (decision) Day – започва инвазията на съюзниците в Нормандия... Излизат 3 германски миноносеца – Т28, Ягуар и Чайка, начело с кап. 3ранг Хоффманн и... атакуват многохилядния флот на нахлуващите..., избягват съюзническия обстрел, маневрирайки, и потопяват с торпеда норвежки есминец, част от флота на съюзниците!!!

- Батареята при Маркуф на оберлойтнант Омзен ликвидира 3 есминеца от огромния американски флот и то без да разполага с радиолокационни прибори, стрелба „на око” и с помощта на скалата на стереотръба. По-късно батареята е обкръжена от американска пехота и Омзен иска огън върху себе си от батареята при Азевил. Следва артналет, който не пречи на германците, укрити в бетонбункерите, а американските пехотинци около съоръженията са „размятани”, една част убити, друга оглушени и в шок в пясъците. Следва контраатака на аертилеристите заедно с атака от дошлата в тяхна помощ група, начело с оберлойтнант Гайсслер – американците са бити и гонени, трофеите са 90 пленени и дори американски миномети.

- Британци в Нормандия се приближават до р. Вир. Вилли Фей със своя тигър унищожава 14 шърмъна от общо 15 в британската колона. По-късно, обездвижен, с последните 2 снаряда ликвидира последния петнайсети. Колегите му поразяват още 9, за целия ден общо 24 бриттанка.

- Първият бой въобще на 12 СС дивизия HJ в Нормандия: канадците атакуват позициите на дивизията с танкове и пехота, но във фланг ги изненадва точна стрелба на ПТО. Когато канадците се разколебават, търпят загуби и забавят ход, следва фронтална атака на танковия полк, командван от Макс Вюнше.

ЗАГУБИТЕ НА ХИТЛЕРЮГЕНД ДИВИЗИЯТА СА 6 ТАНКА

ЗАГУБИТЕ НА КАНАДЦИТЕ СА 28 ТАНКА, МНОГО ПЕХОТИНЦИ УБИТИ

И 150 ПЛЕНЕНИ КАНАДЦИ.

- Височината - кота 195, за пръв път в бой на Западния фронт влизат германските Jagdpanzer (JP)IV70. Те посрещат Шърмъните – танкове от 1 полска танкова дивизия (на шлюхите), воюваща за съюзниците. Унищожени са 40 полски танка, от които 11 на сметката на командира на ротата оберщурмфюрер Хурделбринк.

- Харков, 1943 г., август – райх дивизията + 11ак = 88мм + пантери + щугове + насхорни + веспе за три дни поразяват 418 танка на съветската 5 гв.та, която "уж" печели при Прохоровка почти месец преди тези боеве... 1-ви ден – ликвидирани 184т; 2-ри ден – унищожени 154т и трети ден – 80т... Последният бой е нощен, в който пантери влизат в житно поле и дори таранят противниковия ред!!! Самият бой подробно е анализиран след ВСВ в лекции на Ерхардт Раус и е подробно описан – уникално четиво.

- АФРИКА, 1941 – 16 ЮНИ, ДОЛИНАТА НА Халфайя (наречена от англичаните Хелл-Файър – адски огън): английски танкове атакуват непроучена и подготвена германска отбрана на прохода, в която основа са 8,8 см Flak и картечни гнезда. До следобед остават да горят 28 поразени английски танка и пехота, която „поляга”, косена от картечниците. Германците губят само 2 леко ранени и 1 пто!

- Отново Африка - средата на януари 1943 г., Тунис. Части от 334 пд отхвърлят части на Френския Чужденстранен легион, овладяват височините и проходите м/у Пон дю фа и Пишон и дори пленяват 4000 войника от целия френски корпус, биещ се на страната на англо-американците. Впрочем, голяма част от герм. 90 лпд, сражавала се в Африка за Роммел, е от германци бивши войници на Френския Чуждестранен легион, които преминават на германска страна.

КУРТ МАЙЕР:

- 1941 г., преминавайки през Румъния на път за България лично Майер помага с щабната си кола на бременна румънка и нейния мъж, по спешност отвеждайки я за раждане в болницата. След години румънецът го разпознава и горещо му благодари.

ПРЕМИНАВАЙКИ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ, МАЙЕР СПОМЕНАВА КАК ПО КРАЯ НА ПЪТИЩАТА ГИ Е ПОСРЕЩАЛО БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ, А НЯКОИ МЪЖЕ СА ПОКАЗВАЛИ ГЕРМАНСКИ ОТЛИЧИЯ ОТ ВРЕМЕТО НА ПСВ, СЪЩО БЪЛГАРИ ПОМАГАТ С ВОЛОВЕ ПРИ ПРЕМИНАВАНЕТО НА СС ПРЕЗ ПРОХОДА ШИПКА НА ПЪТ КЪМ СЪРБИЯ.

- в Гърция, 1941 г., английска танкова атака (на уж изтеглящите се англичани) е отразена и буквално разбита с огън на известните 8,8 см Flak. След това само за няколко денонощия разузнавателният батальон на Майер от 1 СС дивизия LSSAH взема 12 000 пленници гърци и англичани и 36 оръдия-трофеи.

- в СССР край Соколово, 1941 г., разузнавателният баталйон на Майер и неговата 1 рота е атакувана в полунощ от руснаци – унищожени са 2 картечници и част от разчетите им. Впоследствие обаче германците атакуват и в ръкопашен бой със сапьорбните лопатки и ножове ликвидират цялата вклинила се руска част.

- 1941 г. Майер съобщава за случай, в който е унищожен съветския 962 стрелкови полк след малоумна съветска атака, покосена с огън – в плен се предават тълпи от 650 войника, ок. 200 са убитите, а КОМАНДИРЪТ НА ПОЛКА ПО СЪВЕТСКИ СЕ ЗАСТРЕЛЯЛ С ИЗСТРЕЛ В ГЛАВАТА, КАТО ПРЕДИ ТОВА Е РАЗСТРЕЛЯЛ КОМАНДНИЯ СИ СЪСТАВ!

- ЗА УЧАСТИЕ В НОРВЕЖКИЯ ЛЕГИОН НА СС ПРИЗОВАВАТ НОРВЕЖКИЯ НОБЕЛОВ ЛАУРЕАТ ПИСАТЕЛЯТ КНУТ ХАМСУН – СИНЪТ МУ АРХИЛДС С  „ЖЕЛЕЗЕН КРЪСТ” ВТОРА СТЕПЕН УЧАСТВА; НОРВЕЖКАТА ПЕВИЦА КИРСТЕН ФЛАГСТАД – СИМВОЛЪТ НА СС ЛЕГИОНА, Е С „ЛЪВ СЪС СЕКИРА”.

- Кампфгруппе или бойна група от полка „Дойчланд” на Райх дивизията успява да спре руснаците от поредната „сс” дивизия в края на войната обърнала се срещу германците...бойната група над баталйон успява да спре близо 18 000 руснаци, зпоследствие да овладее и задържи летището край Прага срещу чешките партизани-главорези, а на края в полуобкръжение или „движещ се котел” с ариергард само от 120 души да възспира преследващите ги руснаци. При град Заац бойната група се разделя на ротни групи и нощем преминавайки през гори и трудно проходима местност да достигне разположението на американците на които да се предаде!

КОГО ЗАЩИТАВА ВСЪЩНОСТ ГРУПАТА ОТ ПРАГА...ИЗТЕГЛЯЩИТЕ СЕ ГЕРМАНСКИ ЦИВЛНИ ЖИТЕЛИ ОСНОВНО ЖЕНИ И ДЕЦА!

- Апропо комитета по спасението воден от принцеса Стефани фон Шаумбург-Липпе спасява германски жени и деца тъкмо от Прага евакуирайки го под защитата на сс войските от полка дер Фюрер под командването на Ото Вайдингер отново от дас Райх дивизията. Тя разказва как германки са били застрелвани от чешки снайпери!

- Курт „Панцер” майер получава прозвището си Панцер (броня, на германски в смисъл и танк), когато на предвоенни учения пада от покрив на къща, изправя се, изтупва се и изругава!

- Вилхелм Монке в Гърция 1941 г. губи единия си крак – ампутиран, но остава в строя до края на войната и именно в по-късен етап трупа славата и отличията си!

- Фритц де Витт става на 35 г. най-младия дивизионен командир въобще в Германия, по-късно го надминава Курт майер на 33 г.

 ...

Ще "поддържам" тази тема с продължение основно с ПРЕВОДИ!