БГ История

Общи приказки => Общ форум за историята => Темата е започната от: Blago86 в Януари 27, 2011, 09:54:21

Титла: Търся си учител по история
Публикувано от: Blago86 в Януари 27, 2011, 09:54:21
Търся учител по история който да ми помогне в подготовката за кандидатстване тази година :) ... мисълта ми е ако някой има представа на къде да се насоча или просто се занимава с преподаване да откликне :) Пробвах да търся из интернет,но резултатите са единствено курсове на които можеш да си дадеш само парите.От София съм,искам да кандидатствам тази година в Военния университет в Търново.Конспекта съдържа 20 теми от Създаване и укрепване на Българската държава до България в периода на войните 1912-1918 г. написано е и какво съдържание трябва да се гони от кандидатът.
Благодаря за помоща предварително.
Титла: Re:Търся си учител по история
Публикувано от: T.Jonchev в Януари 28, 2011, 11:49:42
Ако нивото ти по българска история не е добро, си бая закъснял. Ако е добро, преподавател не ти е необходим за друго, освен за някое препитване, за да си сигурен, че няма да се провалиш на изпитите.
Намери си издание на кандидатстудентски разработки на Търновския университет - те са добре приети и във "В.Левски", където искаш да влезеш - и моментално сядай стабилно да четеш. С частен учител едва ли можеш да направиш повече от 2 занятия седмично, което за оставащото време няма да е достатъчно, а той ще ти съдере кожата (от плащане, не от учене).
Титла: Re:Търся си учител по история
Публикувано от: Атил в Януари 29, 2011, 00:31:46
Щом ще ставаш военен (Благо), да подскажа нещо конкретно.Има едно "букварче" както се изразява един голям "учен"от този форум.Ама ние по-простите сме по букварчетата предимно та това е издание от 2004г.Авторски колектив от В.Търновския университет.Издателсво"Ровита"-В.Търново,"Кратка история на българския народ"Всичките теми са вътре.Успех!
Титла: Re:Търся си учител по история
Публикувано от: Blago86 в Февруари 04, 2011, 17:15:19
здравейте,
благодаря за помоща на всички.Атил,тази книга никъде не може да се намери в София,ако можеш да ме насочиш по-точно къде да я търся ще съм много признателен.
Благодаря предварително.
Титла: Re:Търся си учител по история
Публикувано от: debozman в Февруари 06, 2011, 01:03:23
здравейте,
благодаря за помоща на всички.Атил,тази книга никъде не може да се намери в София,ако можеш да ме насочиш по-точно къде да я търся ще съм много признателен.
Благодаря предварително.

--- Значи започваш да я търсиш по месарниците, след това минаваш на кебапчийниците и ако все още не си е намерил, търсиш в канала на Владайска река. Влизаш от Сточна гара и тралиш до Елекрокарния завод. Все някъде ще я срещнеш.  :D
Титла: Re:Търся си учител по история
Публикувано от: Blago86 в Февруари 06, 2011, 20:33:48
Аз по принцип се пуснах по Перловската ... по поречието никой не беше чувал за нея :( в Бриколаж и Мото Пфое също ... мислех си да пробвам и в един магазин за авточасти но от Топлофикация ме разубедиха :) Идеята на въпроса ми бе дали пък евентуално няма да ме насочат към сайт или някой друг град :)
Титла: Re:Търся си учител по история
Публикувано от: T.Jonchev в Февруари 07, 2011, 12:06:11
Хайде стига с простотиите.
Препоръката на Атил е добра - намери това издание и действай с него.
Титла: Re:Търся си учител по история
Публикувано от: Атил в Февруари 07, 2011, 23:33:01
Абе момче...Случайно погледнах насам...В София имаше в двора на Софийския Университет една книжарница,като повилион...Попитай там.Ако я няма те ще ти кажат къде може да се намери.Аз си я купих от Русе.
П.П.В краен случай има библиотека наблизо с паметник отпред.На двама братя,дядо им е българин от рода Билиг.По майчина линия са роднини на Кан Аспарух.Но това не го казвай в библиотеката...,изданието обаче сигурно го имат.Ако не го намериш да го купиш,можеш ида го снимаш на ксерокс ,като го вземеш от библиотеката.За интернет трябва да търсиш сайта на доц.Пламен Павлов,но ако имаш време за история и малко обща култура аз в момента пускам интересни неща тука:http://vkontakte.ru/club16327457
Титла: Re:Търся си учител по история
Публикувано от: sim4o в Февруари 08, 2011, 12:58:02
На двама братя,дядо им е българин от рода Билиг.По майчина линия са роднини на Кан Аспарух.
Ей Джумбурлуууу.. добре че се появи,да ме разсмееш!Бях се ядосал,да ти кажа...
Титла: Re:Търся си учител по история
Публикувано от: sim4o в Февруари 10, 2011, 15:43:54
Много се кефя на споменаванията на Тангра  ;) и не мога да се въздържа, да не споделя нещо от тангристите-естественно стих на Йоло Денев-флагманът на тенгризма!!
..Свещенната Седморка на Тангра се завръща. Седмолъчката - медальон амулет от Плиска. Чашата на Граал - вярата на Тангра. Амулетът е съставен от 7 съставни части. В центъра е кръгът - слънце със седмолъчката и категориите. В средата му е храмът с надпис "Тангра". Седмолъчката амулет-медалион от Плиска е съставена от българските руни и знаците на зодиака на седемте планети. Орелът - Тангра - Небесният бог и космическият знак на Тангра (IYI)

Зад таз река е Истината гола
и първа крачка от победен бой.
Очаква там Жадуваната пролет,
че паднаха герой в Жесток Двубой.

В дворци звънят без срам щастливи чаши.
Расте, расте от Мъката гнева.
Преминах Рубикон - реката страшна
и към Победа с Обич-Гняв вървя. . .

И нека Рим, Помпей от страх треперят.
Войската ми напредва с бавен ход –
и мойта истина крила Разперва.
Целта ми е: Човешкият Живот.
Титла: Re:Търся си учител по история
Публикувано от: T.Jonchev в Февруари 10, 2011, 16:32:28
Помолих да спрат простотиите. След като не спряха, трия ги.
Това е исторически форум, а не селска кръчма.
Титла: Re:Търся си учител по история
Публикувано от: Атил в Февруари 10, 2011, 23:41:44
Хубаво ама на Симча все пак ще му обърна внимание!Че и младото момче може да му е от полза.Това за двамата братя не е майтап,тук има преведено от булгарските летописи в статиите и съм далеч от мисълта да си правя майтап  точно с тях.За Тангра Йоло Денев нищо не знае и съм го казвал не веднъж,но на Симчо му е весело да му се подиграва...Не е много благородно на умряло куче нож да вадиш!
Седмолъчката е знак на Идел,има я изсечена върху камък и на светилището "Демир Баба"(Железния Баща).А знакът на Тангра днес се мъдри на знамето на Израел-шестолъчката...А пентаграма е знак на вестителя на Победата- Баръс,Барс,Борис(тигър),била е герб на първата столица Плиска.
Знака който е в средата на розетката от Плиска е писмен знак,руноподобен от дохристиянските ни алфавити и означава-Слънце,Светлина,Слънчеви лъчи и ...Дуло.Защото този род е основан от жреци и те са направили шаманския жезъл-Тризъбеца свой родов герб-Тамга.Той съответства на писменния знак от розетката затова може да се чете и като-Дуло.А Тамгата графически я има през цялото време на Българското царство чак до Шишман,също и по монетите.И навсякъде където са управлявали потомците на този род в Източна Европа.А ти дали ще се смееш или ще плачеш това за българската история няма никакво значение.Затова вземи изпей някоя песен поне.
П.П.Имам статия за славяните!Макар че нямам нищо общо с тях.Нали знаеш,че всички племена са били изселени от моя роден край,още преди дедите ми да се настанят тук.Но за разлика от някои други които плюят на славянската си кръв аз ги уважавам и почитам.
Титла: Re:Търся си учител по история
Публикувано от: sim4o в Февруари 11, 2011, 09:35:00
1.Джумбурлу,нищо против тебе,но пък съм ти казвал,че ЕДИНСТВЕНИТЕ недвусмислени данни за почитане на Тенгри по нашите земи са тези при Йоло..
2.Многократно ти правих забележки,как да си пишеш нещата-горе долу с по някое доказателство,цитат с теза-контратеза.. то и аз на моменти пиша адски объркано   ;) ;)  добре че хората са си чели и ме разбират какво им пиша.. но пък винаги,когато мога (когато се сетя) давам източници,цитати и т.н. Сега "Джагфар Тарихи" и аз съм я цитирал..по други форуми, (когато подкрепя моя теза  ;D) но пък дори и да не е напълно фалшива, все пак е писана в 1678 г.. е,как според тебе данните в нея са абсолютно вярни и коректни?!Ами то така е и с ПВЛ... писано е за 2-3 век от летописеца, а той самият е  600 години след това! Самият факт,че има няколко варианта на ПВЛ,различаващи се помежду си говори,как при преписване, при пожари,от наводнения, нападане от плесени и т.н. летописа може да се повреди и после преписвачите си го редактират и променят!ПВЛ е писана в ЕДИН вариант а сега я има в 4-ри!Та добре вярваш на "Тарихи-то" ама свери нещата и с други източници!
3.Славяните, които и да са те, са много близки с нас-поне по език!Лингвистиката е наука, и щом НИЕ в момента СМЕ от славянската езикова група-това не е случайно!... Обяснението е за "славянско море" и "шепа прабългари".. за да се обясни факта на днешното ни славянство и уж някогашното ни неславянство!  Има и други обяснения-да речем че славянският е бил някогашния тракийски и т.н.. Все пак да се игнорира факта на днешното ни славянство е НЕВЪЗМОЖНО и да се обяснява това ,със случайни фактори, също е невъзможно.. като е имало езикова асимилация-то трябва да е станала според законите на Науката!
Титла: Re:Търся си учител по история
Публикувано от: Атил в Февруари 13, 2011, 09:53:25
Е,с това няма да мога да свикна никога!Вие се държите абсолютно дървено-шопски или болшевишки,или просто такава ви е натурата или го правите нарочно.Нито една дума няма в този сайт от мене без доказателство(освен ако случайно не съм объркал нещо,или допуснал някаква механична грешка на езика)!Писанията на този или онзи чужденец за българите не може да с ранг на "свето писание" и последна инстанция,нито пък доказателство.И точно сравнителния анализ и материалната култура от онези времена могат да ни дадат реална представа.Както и наследсвото съхранено в народния бит и духовна култура до края на 19 в.Защото имаме жива памет за него.Храмове на Тангра има из цяла България,някъде те са били под формата на "карамат"-свещенно място на височинка ,оградено с плет.Тези места са се почитали и след покръстването.А по правило църквите се строели върху развалините на старите храмове или до тях в същата местност.А "Джагфар Тарихи" и само един сборник с исторически летописи,където има ценни сведения и за Дунавска България.Не единственния източник за историята на българите,но е най-точен защото е български.Подобно на добавките на преводача на Манасиевата хроника,за българската история.Подобно и на някои сведения на Паисий Хилендарски,които напълно съвпадат със сведенията от "Джагфар Тарихи".За съжаление сръбски и гръцки монаси отдавна са "прочистили" много от архивите по манастирите ,където и обикалял.
Славяни в Северна България поне е нямало.Аспарух ги и изселил от тука,затова и не можело да се намери и една паница керамика от тях...Но Борис-1 налага християнството за държавна религия и славянския език за държавен и официален.Също и църквата.И тогава ако не знаеш славянски за нищо не ставаш в една такава държава.А ако не си християнин забрави за всякакви постове и кариера,както се казва сега.Нали така!Нъл тъй?Ако мюсюлманите пет пъти правят намаз,когато ние сме били християни(не комунисти или демократи) два пъти на ден е биела камбаната и два пъти на ден са ходили в черквата на литургия.На славянска литургия.Въпреки това голяма част от българите,особенно аристокрацията до идването на турците са знаели и булгар-тюрки(т.е."прабългарски").Какво станало по-нататък е друга тема.Разходи се до Мадара да видиш тенгриански храм и ритуален басейн.Същия като в Плиска,където е намерена седмолъчната розетка.Например.
П.П.Пуснах една статия за българите и тяхния принос в световната цивилизация.За сваляне!Както и обещаните  две други,когато ги публикуват ще ги видите всички.Поздрави на любителите на истинската история!!!
Титла: Re:Търся си учител по история
Публикувано от: sim4o в Февруари 13, 2011, 19:19:50
Всичките ти твърдения по-горе, са бЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВО... Лично аз, още Преди години,давах линк към Джагфар-който иска да чете..
Джумурлу-профилът си мени,ама нравът си не!! Като искаш така да пишеш-продължавай си, така..
Титла: Re:Търся си учител по история
Публикувано от: Атил в Февруари 13, 2011, 22:41:03
Истината не е твърдение а обективна реалност!А бягството от реалността е болестно състояние,за жалост то е широко разпространено сред "елита" и соц.обитателите на републиката.Това според пророците,няма да свърши а ще се задълбочава до самия край на "последните дни".Но и съпротивата срещу "бащата на лъжата" няма да спре.Но глупаците по света и у нас не намаляват а се увеличават!Колкото по-вече се образоват и модернизират-толкова по-глупави и загубени стават!А една чужда поговорка казва така:"Умният си мени мнението-глупавият никога!"
Сменил съм си снимката с по-актуална,но наистина вълкът козината си мени,но нравът никога.Мнението съм си менил обаче,защото човек се учи докато е жив,а приказката за глупавият вълк я доразказват чуждите кучета и помияри!
От време на време ще пиша.Сайта ми харесва.Особенно като ми пуснат последните две статии...,че и тази за Тризъбеца ако публикуват...!От този по-хубав сайт няма да има в България!
Титла: Re:Търся си учител по история
Публикувано от: sim4o в Февруари 14, 2011, 08:01:34
Сега пишеш асолютни истини...за глупаците,..за това как може човек да научи нови неща!
Те нямат нужда от доказателство!
Приказките обаче, как някой (Аспарух) изселил славяните?  ??? ама ВЪПРЕКИ това, понеже сме станали?  ??? християни  сме почнали да говорим славянски език - та тея приказки нямат,уви доказателство.. не ги наричам "Твърдения" щото са си празни приказки..
Разглеждайки обаче аналогия-ирландците например, са християни и то отдавна, но пък не говорят славянски  ??? а другата аналогия- поляците - и те християни, и в черквите им се говори латински, но пък те във всекидневната си реч латински не са приели,кой знае защо.. та от тези аналогии, се вижда, че твоите писаници са труднодоказуеми и невероятни!
Като искаш-пиши по тоя начин - има и една друга дума,за твоето творчество-спамене!
Титла: Re:Търся си учител по история
Публикувано от: Атил в Февруари 17, 2011, 23:09:00
А ти вообще разбра ли какво си написал по-горе?Ако нямаше доказателства аз една дума нямаше да напиша,а това ,че славяните са изселени от Северна България го има във всичките букварчета.Ама аз забравих че ви липсват първите години и вие от неграмотни направо сте станали вишисти!
Славяно-българският език се е развивал векове,една от същественните реформи е направил Патриарх Евтимий,а последната и съвсем ненужна и вредна-комунистите след 9.септември 1944г.А булгар-тюркския вообще не е би забравен,та и на печата си Иван Втори-Асен го е турил Св.Димитра на булгарски трун(трон)-днес това е съхранено в като проформа в сгъваемото рибарско столче.Едно време по трудово обучение и ние сме правили такива столчета-булгарски "трунове".
Всички са знаели и тюркски а за кук-огузите които не са оставили живота си в полето(като скотовъдци) той си останал и основен език-това са днешните делиормански турци.
Всичкото ми е абсолютно лесно за доказване,дело мога да заведа в международния съд в Хага и да го спечеля!
Титла: Re:Търся си учител по история
Публикувано от: sim4o в Февруари 18, 2011, 07:48:19
Джумуррлу.. с тебе не виждам за какво имам да говоря-пиши си  на воля! Ще цитирам пак Помак.. "татарчето-полуидиотче се появи "!
Малко от оценките на бате Владо са били по-точни!!
Но това са си взаимоотношения между тебе и Помак, аз няма да се меся а направо ще ти задам въпросчета?
Готите!??? От Северна България! Изселени ли са и те или милостиво са оставени да живеят където са си?!
Славяните?? Къде ли ще да са изселени? В днешна Румъния?! Ами защо румънците не говорят славянски, а пък ние ,без да е имало славяни с които да се размесим го говорим? В други твои постове,ти свързваше това проговаряне с азбуката..та.. дали и монголците изведнъж няма да проговорят славянски, щом като ползват кирилица, а пък поляците ненадейно да проговорят на латински,щото и в църквите им службата е на латински и книгите им на латиница .... казвай, обяснявай, наистина каквото "го има във всичките букварчета ти си го знаеш добре!! ;) ;)
Титла: Re:Търся си учител по история
Публикувано от: Атил в Март 04, 2011, 19:06:36
Специално заради тебе и още 1-2 откачени тука ще напиша статия и за траките!!!Нарочно мислех да не го правя щото всичките сте "тракийци","византийци","готи" и каква ли не паплач само не и българи.За траките на път и под път се пише по всички сайтове и нищо не се казва.Като изключим фантазиите и литературното творчество базирано на "източници".Пре комунизма цяла тракология се разви ,която така и нищо не научи и не разбра.Тава което се знае и е събрано и систематизирано е основно преди 50-60 год.Прилично е да има и една статия за траките в този сайт,където любознателния човек да може да прочете и научи нещо.