БГ История

Общи приказки => Политика и анализи => Темата е започната от: Sur в Юли 11, 2010, 21:48:04

Титла: ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Юли 11, 2010, 21:48:04
Със сигурност темата ще предизвика бурен гняв сред някои от събратята от форума. :)..За мен,обаче е интересна позицията и "сверяването на часовника ми",с тези които също са русофоби!Впрочем,деленето на русофили и русофоби си е традиция в българското общество.То е станало причина даже за смъртта на видни учени и интелектуалци.За да се стигне чак до там,че да се убиват,явно проблема е с голямо значение....
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Атил в Юли 11, 2010, 23:53:14
Ами че то една част от тях са на власт в момента,но не ми се вярва да са истински като едновремешните.Тия са повече по далаверата.Лошото е че не сме прокопсали нито от едните нито от другите.Няма и да прокопсаме,аз лично съм български империалист и съм против всички мекерета и прислужници,независимо фили ли са или фоби!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Юли 13, 2010, 15:51:36
Аз не се считам за "български империалист",а за БЪЛГАРОФИЛ-със сигурност!По принцип империите не са идеал за държавност.Пример са РУСКИТЕ ИМПЕРСКИ НАПЪНИ!В цялото си съществуване тя се е стремяла именно към това,та затова и все не успява да е "номбър уан"в Света./нещо като наказание Божие,поради възгордяването й/!
Пък виж,ние българите сме оцеляли след толкова векове робства и за добро или зло,продължаваме да си съществуваме.Не знам дали повечето си дават сметка че сме си миропомазана нация.ЗАЩОТО В СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ НЯМА ДРУГ НАРОД,КОЙТО Е ПРЕЖИВЯЛ ТОЛКОВА РОБСТВА И ДА Е ОЦЕЛЯЛ!
Русофоб съм,точно заради "поучителното размахване на пръст"на Русия и непрекъснатото й изнудване на останалите/последен пример с газа/.И то ,при условие че народа й мизерства....
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Атил в Юли 13, 2010, 17:06:10
Е,това е позиция достойна за уважение,но аз не бих я нарекъл"русофобия",защото фобиите граничат с омразата.Чак пък да се намрази Русия...,аз дори Сърбия не съм намразил като хората или Турция.Лично съм патил от руснаци,гонили са ме 8-10 човека да ме колят,влизал съм в ръкопашни схватки много пъти ,дори веднъж и с милиционери там..,много неща не ми харесват,но не ги намразих.А за политиката и икономическите взаимоотношения съм сигурен,че един ден пак до тях ще опрем.Такава ни е историческата съдба а тя е преплетена и с геополитиката,за да се оттървем трябва да се изселим и да основем някъде другаде нова България.Това,че съм "империалист"го казах нарочно ,на майтап,аз обичам да се шегувам,даже да става въпрос за сериозни неща.Щом си имаме работа с империалисти защо и ние също да не сме...?Преди малко в сайта на БНТ по повод на едно пророчество на Свети Козма Етолийски дори призовах:"За Бога братя купувайте си пушки!"А Русия отдавна може да мине и без нас в този живот,но дали ние ще можем не се знае,правилното според мен е да се формулира една наша българска политика и поведение и те да се следват и прилагат упорито и последователно.И да не сме едностранно обвързани във външните взаимоотношения.Само,че трагедията ни сега е в т.нар."национален елит".В по-голямата си част те са "сламени човечета"т.е.подставени лица и не работят за нас и за страната в която сме се родили.А моят идеал за държавност е МОНАРХИЯТА!Но и Тя с хора става не само с пари и с Монарси-държавни глави а не лукови глави...
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Юли 14, 2010, 14:52:45
Абсолютно се съгласявам за МОНАРХИЯТА!Тя е единственото Богоустановено управление.За да бъде коронясана една особа,върху нея се ивършва богослужение,чрез което слиза БОЖИЯ ДУХ върху нея.Тоест,това са "духовни водачи"на нациите.Всички останали "водачи"са временно явлениеПред Лицето на Бога те не са "водачи",тъй като нямат Божия блогодат за това.В Светото Писание Христос е наречен ЦАРЯ!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Юли 15, 2010, 10:43:24
И поради тези думички на професор Чилингиров СЪМ РУСОФОБ....

"- Те не са се забравили. Навсякъде откриваме материални следи, водещи към тях. Но от първия училищен клас ни се натрапват едни и същи лъжи. Те трудно се преодоляват, защото много интереси се преплитат в тях. Интерес имат гърците, интерес имат руснаците заради ред вътрешно- политически и геополитически причини. Руската национална доктрина, която е имперска, се крепи на твърдението, че русите са приели християнството от Византия и то по времето на най-голямото й могъщество, когато тя обхващала цяла Мала Азия и целия Балкански полуостров. Мислите ли, че без съпротива ще бъде приет фактът, че християнската традиция на Русия е дошла от Симеонова България? Затова тези и други мои изследвания не са били приемани дружелюбно, особено от руски академични кръгове."
Ненавиждам манипулациите със съзнанието и промиването на акъла!А руската политика,спрямо България прави точно това!В момента се опитва да прокарва духовна зависимост чрез някои от кръговете в църквата.
ДУХОВНОТО НАОСИЛИЕ Е ПО-СТРАШНО ОТ ФИЗИЧЕСКОТО!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Юли 17, 2010, 04:17:59
http://www.youtube.com/watch?v=pI8pkjH2snQ&feature=related
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Август 16, 2010, 22:34:09
Много си ми е на сърце таз темичка...и все повече ми става :D :D :D
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Август 19, 2010, 07:01:57
"--- Абе глупости говориш аркадаш, „да ни завиждали руснаците” ?!.  Аз съм живял в Москва 3 години. От там България се вижда като точка в кюшето на Европа за обикновения московчаник. "


Това е цитат свидетелстващ пълна комплексарщина от Русия!

ИЗВОД:Русофоб е антипод на ПАТРИОТ!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Август 19, 2010, 11:22:52
ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
-Щото ти толкова акъла...
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Август 19, 2010, 11:35:07
ЗОЩО СЪМ РУСОФОБ?-Ами просто защото НЯМА ЧОВЕК,който да е ...емигрирал в Русия!Напротив!Емигрират ОТ Русия.Не съм чул за американец,емигрант в Русия!Нещо ти е ...преобърнат светогледа...
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Атил в Август 19, 2010, 12:02:08
http://www.youtube.com/watch?v=pI8pkjH2snQ&feature=related
Абе Sur,много впечатлителни "мингянки"от мойта капанска порода си пуснал тука!Абе то направо от "алтайската монголска раса"...В Тюмен и там се намираха от тях.Тяхната работа с руснаците е като работата на тия улавите "българи" тука със сърбите.Те ги обичат а ония им го връщат с двойна омраза и подлост!И най-вече лъжи,без лъжа нечестивецът не може да съществува.
Благодаря за оня православен сайт---,Дверите, а напоследък все по-често се сещам за дядо Славейков,как завършва едно негово стихотворение:
"...Не сме народ а сме мърша,
туй ще кажа и ще свърша..."
Ти му отваряш очите,даваш му наготово и безплатно знания..,то продължава да рови в калта като прасе и фърля и пръска наоколо безогледно...
Прасето е единственното животно на което Господ е отнел възможността да гледа към небето.
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Август 20, 2010, 06:10:16
ЗОЩО СЪМ РУСОФОБ?-Ами просто защото НЯМА ЧОВЕК,който да е ...емигрирал в Русия!Напротив!Емигрират ОТ Русия.Не съм чул за американец,емигрант в Русия!Нещо ти е ...преобърнат светогледа...
По принцип това миграцията не доказва нищо,ама ето малко даннички,КОЛКО милиона са мигрантите в Русия...ще кажем,че данните са неточни и няма как да бъдат.http://www.dpni.org/
според сайта дето ти го давам мигрантите в Русия са 20 милиона...е,къде ти да ги забележиш-такива числа,явно още не си ги минал в училище.Ето ти и от Уикпедия-източникът на знания,който цениш най-много..
Согласно опубликованному в 2002 г. докладу ООН, Россия находилась на втором месте (после США) по числу законных и нелегальных иммигрантов, проживающих на территории страны. По оценке экспертов ООН, в России их более 13 млн чел. — 9 % населения. Зам. директора Федеральной миграционной службы В. Поставнин заявил в январе 2006, что в России находится от 5 до 14 млн нелегальных иммигрантов. По информации главы Федеральной миграционной службы К. Ромодановского (март 2006), ежегодно в Россию на заработки приезжает 20 млн трудовых мигрантов, среди которых 10 млн трудятся нелегально. Ущерб от трудовой деятельности нелегалов он оценил в 200 млрд рублей.  
И какво излезе-Русия е ВТОРА след САЩ по число на мигрантите-легални и нелегални,айде да покоментираш,какъв извод правим от това?
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Август 20, 2010, 06:47:27
А,защо не пуснеш продължението..?Там,дето пише,че това са хора от бившите губернии на СССР?
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Август 20, 2010, 11:32:51
Има и бая милиони китайци-отвори,ако искаш Уикпедия,чети,питай някой колко е това десет милиона,опитай се да го преброиш.,може и с помоща на пръстите..Бившите губернии на СССР са си в момента демократични независими държавиНякои от тях Литва,Латвия,са в ЕС-отвори графата "разрешения за престой" на официалните преселенци,виж колко хиляди от Прибалтика са се заселили в Русия.Отвори Уикпедията,дето ти е съветник в живота,виж,попрочети...
Та-доказа се,че тезата "в Русия никой не се преселва"дето тук,на форума чули-недочули и чели недочели я лансират,просто не е вярна,меко казано...и е доста тъпа.
И Русия е НА ВТОРО МЯСТО по мигранти...
Какъв извод правим от това?Какво доказваме?...
а,доказваме едно нещо-че има хора чели-недочели,не знаят факти,не отварят нищо,не четат...а пишат,ли пишт по форуми и нищо друго не доказваме!Ама това си го знаехме и по-рано...
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Август 20, 2010, 13:46:03
Именно,заради грандоманията на русофилите и цинизма им.Именно,че за да "цункат величието" на матрошката.Именно за това че си живеят с "Под игото"на Вазов и убиха Алеко!
Ей затуй станах русофоб!И все повече се убеждавам,четейки те,че съм прав...
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Август 20, 2010, 14:29:19
Именно,заради грандоманията на русофилите и цинизма им.Именно,че за да "цункат величието" на матрошката.Именно за това че си живеят с "Под игото"на Вазов и убиха Алеко!
Ей затуй станах русофоб!И все повече се убеждавам,четейки те,че съм прав...
Като си прав-прав си наистина...хубаво е,че ненавиждаш грандоманите-русофили!Що е то матрошка не знам,(чувал съм матрЬОшка,вероятно матрошка е нещо съвсем гадно!) но да му цункаш величието сигурно е лошо нещо.Убийците на Алеко(самият той отявлен русофил) не могат да бъдат от нищо оправдани-добре е,че не ги приемаш тях,и деянието им!
Щом смяташ,че логиката на борбата с грандоманите-циници и убийците на Алеко те отвежда към русфобство-също добре,приемамм го отново напълно-имаш такова право.
За тези неща си прав,но нищо не те оправдава да даваш неверни данни и нелогични тези!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Август 20, 2010, 14:40:19
Просто е добре,всеки да си има СОБСТВЕНА логика!Това от което комунистите искаха да ни лишат.Ей Богу,за щастие останахме и такива...дето си имат собствена-различна от общоприетата!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Август 24, 2010, 16:58:28
Препрочитам си не какво да е, и не от кой да е, а История на византийската държава (Мюнхен, 1963 година) от Георгий Острогорски. Страхотен е, когато описва историята на Византия. Един от най-добрите в тази област.

И докато се кефя на написаното, включително на стила и мисълта, стигам до страница 310 (долу), където буквално чета следното: " Укрепването на властовите позиции на империята на изток (става дума за средата на IX век) има голямо значение с оглед на големите задачи, които очакват Византия в славянския свят, и това значение не бива да се подценява. Задачите, за които става дума, чукат на вратата на византийската империя откъм 1. Русия; 2. Моравия; 3. и южнославянските страни."

Бе, разбирам че е шовинист като стане дума за "руското", ама чак пък толкова. А и не е случаен учен. За каква "Русия" става дума в средата на IX век? Как така тази все още митична Русия е сложена на първо място "в задачите" на Византия спрямо славяните? А южнославянските страни, едната от които е пряк съсед и е империя по същотго това време (България) е на последно място? Нито едно степенуване в историята като наука не е случайно. И такива глупости - меко казано, дразнят.

На следващата страница (311 - горе) чета: "Руснаците се появяват пред Константинопол за първи път още през 860 година."
Абе холам, какви са тези "руснаци" по това време? Етнос, народ или все още сбирщина от бандити-търговци от викингски произход и насилствено привлечени или наети източни славяни, които все още нямат нито самосъзнание за народ, нито за етнос, още по-малко нещо друго и се млатят по между си редовно всяка година? Че по това време още няма "българи" като народ (които за разлика от източнослаяанските племена имат ДЪРЖАВА), той ми пише за "руснаци" като факт. Айде по-коректно с понятията, защото това е най-лесния начин да вкараш някого в заблуждение.

На същата страница чета и следното: "Страховитото нападение (от 860-та и за несведущите не е било с танкове с червена звезна на бронята) остава задълго в паметта на византийците, вярващи че дължат спасението си единствено на намесата на Божията майка. От този момент Византия влиза във връзка с намиращата се в период на своето създаване Руска империя."

Бе, ясно че руснаците много обичат да се имат за империя. Днес. обаче за какво създаване на "руска империя" ми говори в средата на IX век? Абсолютна глупост. Много дълго продължава това "създаване", защото такава империя започва да се появява чак през XVI век. До тогава са различни княжества, които нямат особено голяма роля в европейската история и които често се боричкат по-между си. А и византийците са изненадани и стъписани в началото поради изненадата на нападението, но след това техният гръцки огън както тогава, така и няколко пъти след това доста бързо праща на дъното на Босфора корабите на "руската империя".

Абе, разбирам мераците, ама учен от такъв ранг трябва да държи на името си, дори и когато става дума за Родината му и историята й. С лъжи, не се постига "авторитет" на Родината му.
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Август 25, 2010, 20:04:41
Проблемът е, че Русия вече не е суперсила, а само велика сила (нещо, което тя иска да коригира отново). Според това, което китайците наричат "всеобхватна национална мощ", т.е съчетание от икономическа, военна и дипломатическа сила, Русия е на едно от челните места в света, редом с Китай. И имат сходен модел на политическо и държавно управление. А това вече е сериозна предпоставка са сближаване (а и да незабравяме, че врагът на моя враг е мой приятел, а това допълнително сближава двете сили срещу суперсилата САЩ ;)  ). Докато повечето славянски държави и държавици вече принадлежат към друг модел, философия и концепция - този на ЕС. Докато Европа се разоръжава, Русия продължава да харчи годишно над 20% от БНП и е сравнима в това отношение само с Китай и САЩ (който определено е на първо място).

Това, което е лошо е, че руският национализъм се съчетава с все по-нарастваш реваншизъм. Руските управници искат да си върнат голяма част от глобалната мощ и влияние, което изгубиха след края на Студената война и отново да станат доминираща сила в Евразия, да се превърнат отново в едната от двете или трите световни сили (САЩ, Русия, Китай). Усещаш ли вече връзката с... пандата? ;) Ето защо за Русия, ЕС и декомрацията са смешни неща, които не я ползват. Когато преди няколко години страната бе поканена според принципите на Европа в Западния клуб при условията, които важат за всяка страна, Дмитрий Тренин високомерно и официално заяви, че Русия би се присъединила към Запада, само ако "й бъде предложено нещо като съвместно председателство на Западния клуб" и тя достойно заеме "полагащото й се място на световна сила редом до Съединените щати и Китай".
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Август 26, 2010, 15:10:57
Като искаш да четеш за Византия-чети,макар че още в заглавието виждам голямо малоумие-Боцманът може да ти обясни какво...като искаш да четеш за ДНК-ето ти,тука изводите обаче са коренно противоположни на тези дето цитираш и твърдиш,че са от БАн(такова световно изследване на БАН,уви няма,най-вероятно си чел нещо на Нешинъл Джиографик..)
Ето го ДНК-изследването..
Итак, ДНК наших современников показывают, что самые древние корни ариев, рода R1a1, давностью 12 тысяч лет, находятся на Балканах – в Сербии, Косово, Боснии, Македонии. Через 6 тысяч лет этот род расширится на северо-восток, на Северные Карпаты....Потомки того же предка, с тем же гаплотипом в ДНК, прошли до южного Урала, построили там городища 4000-3800 лет назад, одно из них (открытое в конце 1980-х годов) получило известность как Аркаим, и под именем ариев ушли в Индию, принеся туда 3500 лет назад свои праславянские гаплотипы. В том же 2-м тысячелетии до нашей эры довольно многочисленная группа рода R1a1, тоже называемая себя ариями, перешла из Средней Азии в Иран. Это – единственная, но значимая связка, позволяющая назвать весь род R1a1 родом ариев. Эта же связка приводит к тождеству «индоевропейцев», ариев, и рода R1a1 в рамках ДНК-генеалогии. Она же, эта связка, помещает прародину «индоевропейцев», ариев, праславян на Балканы
Разбира се на Балканите няма само славяни-има и пришълци,последните 13 такива семейства ни бяха пратени наскоро от братска Франция...щом твърдиш,че не сме арийци-славяни,сигурно ще кажеш какви сме-от алтайската група?!Познах ли?!Да кажа,че многото четене на Нешинъл Джиографик,може и да е вредно...
сега за Русия
Ами тя има своята огромна роля в човешката история и не виждам кой може да го отрече и как..ами да си представим,че Русия не беше приела християнството,а исляма или,като хазарите-юдаизма..И не само приемането,ами и утвърждаването му за което несъмнена роя има Охридската Епископия!Не слячайно 150 години Руската църква се смята за Диоценз на Охридската Епископия-и при Самуил и при Юстиниана Прима(Боцманът това го твърди,но е спорно)Ролята на Охридската Епископия и на българските патриарси,за християнството в Русия е огромна!
Според Табов,заради покръстването Равноапостолният руски княз Владимир,взима участие в битката при Траянови врата,но и това си е спорно..
Епоса и езикът в Русия..ами епосът си е от Боян Магьосник-книжката на Боцмана прочете ли,а езикът си е на базата на "църковнославянски" демек старобългарски..
Държавното устройство на Русия-ами то си идва от Великата княгиня Елена-Олга,а нея на държавно строителство я е учил баща и-Симеон Велики...ама за всичко това,ще пиша в съответната тема...просто изчакай...
за ДНК-то като искаш да четеш-чети!Смущава те терминът "арийски" дето в Нешинъл Джиографик го няма?Да ама така е-това е коректният термин!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Август 26, 2010, 15:23:01
Мхм...големи вреди нанася четенето на руски....
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Август 26, 2010, 15:30:16
 ;)Исторически, в областта на славянската литература и език, ние сме първиТЕ. Другите се редят на опашка да вземат от нас. Така че, Киевска Рус е взела литературата и книжовния език от българите, а те вече какви отношения имат с Московската Рус е друга работа. Там не съм сведущ, така че да се оправят по между си. :lol:
ИЗВОД:Пишете и четете БЪЛГАРСКИ!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Август 26, 2010, 15:34:21


;)Другите се редят на опашка да вземат от нас. Така че, Киевска Рус е взела литературата и книжовния език от българите ;)


Литературана на Киевска Рус(всъщност какво имаш пред вид-"Словото..."или...какви произведения на Литературата знаеш?) е създадена от Боян Магьосник,а той друг освен българин не би могъл да бъде!?
Какво одначава "взети"и то от Киевска Рус..Боян Магьосник е бил набит и някой му е взел ръкописите?Тоя някой е Киевска Рус-красива,но подла жена!?....изясни се,ако обичаш...
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Август 26, 2010, 15:37:36

;)Мхм...големи вреди нанася четенето на руски.... :D

Чета и на немски-все пак живея в Мюнхен...но на немски ги няма тези ДНК изследвания...Малоумиите на "Нешинъл Джиоглафик" ги има и на руски,но от това не стават нито по-малоумни нито по-малко малоумни...Въобще една Истина,ако не може да се каже и на руски,и на английски-огин да я гори!
Или мислиш другояче относто Истината?...Зависи си определено от езика?!Доизясни се,моля те...
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Август 26, 2010, 15:43:42
Ами за да ...преписват от някъде русите (то не че имало от къде другаде по това време де :lol:  ), значи тези книги като първообраз са дошли от България на български книжовен език. И забележи, , че книгите били ПРЕПИСВАНИ, а не ПРЕВЕЖДАНИ. А наличието на местни езикови особености е нормално. Далеч не всички преписвачи са били с някаква голяма ерудираност и начетеност - основно са може ли да четат и пишат и това често е било достатъчно. Така че в преобладаващата част от текста на книгата се е запазвал именно българския текст и респективно език, на който е написан.

ПП - а и да не забравяме, че в България властите са огранизирали една наистина уникална езикова и литературна школа (струваща много усилия, енергия и средства), която се занимава не само с преводи от гръцки, но твори и собствено творчество още от началото на X век. Това вече е първична литература и точно тази литература с изказа си, с идеите си, със стила си, с езика си е била първоучител на руснаците. Първото руско произведение (което не е буквално преписано и евентуално порусено) е чак през XII век и то е по-скоро компилация на чужди извори. Руската литературна школа започва да се оформя, както виждаш, чак след няколко века. И до това време какъв език ползуват книжовниците според теб щом ползуват основно българска литература?
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Август 26, 2010, 15:45:26
 ;)Всъщност...немците са големи русофоби,също!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Август 26, 2010, 15:55:34
И забележи, , че книгите били ПРЕПИСВАНИ, а не ПРЕВЕЖДАНИ.

Уфффф,какво означава ПРЕПИСВА?Боян Магьосник си е в Киев,и както го описва Епископ Луитпранд от престоя му в Константинопол още тогава си е поет,войн и певец?Боян Магьосник НЕ Е АВТОР на епоса а го ПРЕПИСВА?!От кого?!
Не създава авторски неща,когато живее в Киев,а ПРЕПИСВА?!?!Басииииии....това от къде го научи?!Въобще какво знаеш за Боян Магьосник-какво друго име носи?
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Август 26, 2010, 16:05:35
А,всъщност ТЕБ защо толко те ..."боли"за Боян Магьосника,а не те .."боли"за Климент,Наум и т.н,чиито произведения ги откраднаха руснаците?А!?!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Август 26, 2010, 16:09:14
Немците са и българофоби си а пълни капути,е не всичките...ама...бе тъпоумници има навсякъде-ей го и по форума...
като стана въпрос за тъпоумие-та се сетих...за думата "мама"..
Първо-прав си,че тя е доста стара!И сега започвам с поясненията-Човечеството има много езикови групи,африкански,азиятски,индиански.При повечето от тях няма "мама"...Има една група обаче-индоевропейската,която е произлязла от един общ праезик-поне така се смята!От съвременните езици санскрит се смята запазил най-много стари форми..
И тука идва неяснотата в твоите твърдения..Ти сравняваш езиково Русия и Америка(Америка са всъщност два континента-от индоевропейските езици там се говорят португалски,испански,френски и английски!)..не изследваш обаче по някаква аналогия близостта със санскрит,или пък друго нещо,а установяваш че в Америките всичко е в името на човека,всичко е за благото на човека,а в русия всичко е за государството...По принцип вярно-вероятно дълги години си пътувал надлъж и шир и из Америките и из Русия и си го установил!
Неяното е-какво общо има това с близостта на руски,или пък португалски,или испански,или английски до праезика на нашето езиково семейство?

Как от грижата за човека извеждаш езикови аналогии...
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Август 26, 2010, 16:14:01
Не ме "боли" за Боян,ако някой малоумник му отрича авторството и твърди,че той всичко е преписал,истината от това не се изменя!Боян си е автор на целия "древноруски" епос!
Какви руснаци и какви произведения на Наум и Климент са крали...говориш за случая в дискотеката в Поморие?Ама те са се напили,и не са крали,а са обръщали кошчета..отвори сайта на РДВР!Всичко е платено,вече-споко...Пък и като не ни трябват пияни англичани,и пияни и крадливи руснаци-що гъза си даваме да ги прилъжем за морето?!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Август 26, 2010, 16:19:45
Не целя разговора да изпростява!Но ако наистина си специалист в областта и четеш БЕЗПРИСТРАСТНО,знаеш отлично че цялата ни книжнина заминава за Рус,след османското нашествие и там си остава,и НЕ НИ СЕ ВРЪЩА!Тоест-ОТКРАДНАТА!Това си е кражба-както и да го погледнеш!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Август 26, 2010, 16:20:36
Що се отнася до ДНК изследванията,съм НАПЪЛНО склонен да подкрепя ТОВА изследване,като най-вярно и меродавно!
Итак, ДНК наших современников показывают, что самые древние корни ариев, рода R1a1, находятся на Балканах
Наистина ние българите,сме си тук от древни времена на Балканите,и сме си индо-европейци...ако се притесняваш от "арийци"!
Ако те смущава превода на изследването на руски,и че аз ползвам сега тоя превод-чети за Преселенията на българите!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Август 26, 2010, 16:25:52
Не изпростява...НАИСТИНА има проблеми с туристите,по морето 8)...и с англичани,и с много,много руснаци...ама не се говори това...
Книжнината заминава ЗАНЕСЕНА от Българи,защото тогавашня църковен клир в Русия е бил под силно българско влияние!
Какво щеше да стане с тези конкретни книги,ако не бяха занесени?Колко са изгорените от турци или фанариоти книги у нас,или просто занемарени и унищожени?
А е хубаво,наистина,Русия да ни ги върне сега,като наша историческа ценност,но това трябва Двете Патриаршии да се разберат,щото са си църковна собственост!Ей я и Гърция не ни връща книги от Зограф...
Но като си прав-прав си!
Около 20 ценни ръкописа,са всъщност спасени там,но не ни се връщат!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Август 26, 2010, 16:28:43
Но за Русия,от къде идва името,как дъщерята на Симеон всъщност основава и устройва Русия като държава,как Боян отива при нея,от къде идва името "рус"
Как Русия се покръства,как Охридската епископия взима Руската църква за "дъщеря"..Всичко това ще го пиша още..в темата за Русь
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Август 26, 2010, 16:33:21
Чудесно!Ще си обогатя знанията!Но това няма да промени отношението ми към Русия,което е изградено на база на нейното към България!Според мен,русофилството е предателство към България!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Август 26, 2010, 16:37:27
И за още неща си прав...но не напълно.
Местните езикови особености...възникват много по късно от епохата на Олга и Боян!
Всъщност,за да има данъчни списъци,за да функционира администрацията,за да има военни разчети е нужна някаква бумащина..Езикът в администрацията е български,а местни хора грамотни няма и Олга просто си взима от България сановници...напр.прословутия Григория.
В двореца се говори български,пише се на български,във войската титлите са български-напр багатур,променена на богатир?!?!? :o
аристократите са наричани на български...боляри...
едва като се оформя местни грамотни хора,започват да се показват някакви разлики между български и руски,но това е поне още след 100 години!
А и употребата на българския,като държавен,довежда до това,че между различните племена и групи,започва да се говори,някакъв "койне" език-на база българския!
Та никакви преписи-Боян си е в Киев,пише си на български,говорят си всички управляващи на български-....
Бе то елементарно-за това бях наричан "български шовинист" в безброй руски форуми.."не хлебом единим жив будет человек"...това си е едновременно на
1.Старобългарски
2.Съвременен руски
имат ли руснаците техен си език,или говорят български?!Ако им го кажеш-си шовинист...и понеже съвсем лесно се доказва...адски ги е яд!
Е...за 1300 години езикът се е развил,много ясно,в момента не е оня старобългарски...ама то и старонемския не е еднакъв със съвременният и гръцкия се е развил..
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Август 26, 2010, 16:53:52
Аха,та значи си дойдохме на думата...за спесифечната  "ревност"на руснаците от историята и произхода на бъргарите/Видно,от отношението им към теб!/.Няма никога да ни го простят ;)и всячески ще се стремят да си избиват комплексите :D
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Август 27, 2010, 17:52:15
"Независимо дали една нация процъфтява или не,основният белег на нейния характер е начинът,по който се справя с неизвестното и страха.От голямо значение са качествата на нейните водачи.Ако те използват обществените страхове,за да насочат хората в посоки,които те иначе не биха избрали,тогава самия страхможе бързо да се превърне в самозахранващ се,инерционен механизъм,който лишава нацията от волята и и отслабва нейния характер.По този начин той отклонява вниманието и от реалните заплахи,от които хората съвсем уместно би трябвало да се боят,и всява всеобщо объркване относно съществените избори,свързани с бъдещето на държавата..........."Там където има страх,не може да има мъдрост". Из "Атака срещу разума" Ал Гор
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: bulga_ro в Август 29, 2010, 09:38:02

Благодаря за оня православен сайт---,Дверите, а напоследък все по-често се сещам за дядо Славейков,как завършва едно негово стихотворение:
"...Не сме народ а сме мърша,
туй ще кажа и ще свърша..."


Всички НЕбългари го цитират това с голям патос ,като демонстрират пълно невежество в това което е искал да каже поетЪт П.Славейков.
Като помада им се разстила по езиците и голям кеф им става!хахаха
Ти си същият невежа .

Ето какво е казал Великият Българин Ботев ,по този случай :

...
Но защо не съм Славейков,
да заплача, да запея:
"Не пей ми се, не смей ми се,
от днес вече ще да блея"?


хехе може от утре да почнеш и да грухтиш!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Август 29, 2010, 16:50:24
Абе ,уж интелект кипи от всякъде и всезнайковщина ,пък най-важното липсва-да се зачита правото на всеки да има мнение.То,обидите са си чисто...грухтене и доказателство за "не народ,а мърша.."и с това ще свърша!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Септември 01, 2010, 03:57:38
http://dnes.dir.bg/news/rusia-vladimir-putin-boris-nemtzov-7005383?nt=4
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Септември 01, 2010, 21:50:47
Аха,та значи си дойдохме на думата...за спесифечната  "ревност"на руснаците от историята и произхода на бъргарите/Видно,от отношението им към теб!/.Няма никога да ни го простят ;)и всячески ще се стремят да си избиват комплексите :D

Ами и немци,пишат глупости и се ядосват-значи избиват комплекси,пък българи...например СЕТИ..то не са цитати,то не е заяждане...аз какво-да им се вързвам ли?
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Септември 01, 2010, 21:56:55
Не става дума за "връзване"!Просто се аргументирам по темата....
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Септември 01, 2010, 22:02:04
А и българският фолклор си ми е по-насърце,от ей тва http://vbox7.com/play:69933008
Кво да се прави...въпрос на любов и НЕлюбов си е :D
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: лаутаро в Септември 04, 2010, 00:13:16
И аз съм русофоб.
Първо защото Русия е последната европейска колониална империя, която държи своите владения.
И второ защото тя вероятно ще е причината за Трета свет. вой. Забележете причина, а не причинител. Тенденцията е все повече богатствата от територията на Рус. да изтичат към Китай, а не към Европа (както беше до скоро) съответно с получените пари за суровините руснаците си купуват стоки (все повече китайски), в същото време политическата ориентация на страната бавно но сигурно се ориентира на запад. Така ако след 10 или 110 г. има ,,сблъсък на цивилизациите" - Далекоизточна водена от Китай и Европейска, Западна или Християнска както там искате я наречете водена от САЩ, Русия ще е ябълката на раздора. Тя ще е в политическата сфера на влияние на европейската цивилизация понеже руснаците духовно, културно, религиозно, езиково... са мн. по-близо до германците или французите от колкото до японците или корейците. В същото вр. ще е не офицялно но и мн. сигурно в икономическата сфера на влияни на мощната китайска икономика.
Това разбира се е по Хънктинктън но през очите на човек, който е видял след повече от 15 г. след написването на ,,Сблъсака на цивилизациите", че нещата се развиват горе-долу по сценарий само дето китайците за години са постигнали това, което авторът е очаквал те да постигнат за десетилетия  ;D.
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Септември 04, 2010, 08:14:52
Абе ,уж интелект кипи от всякъде и всезнайковщина ,пък най-важното липсва-да се зачита правото на всеки да има мнение.То,обидите са си чисто...грухтене и доказателство за "не народ,а мърша.."и с това ще свърша!

Правото на мнение винаги съм го уважавал!...но като мнението е,меко казано, тъпоумно...обикновенно питам мнението дали е съгласувано със Старшата сестра....Например все още не мога да разбера,как е възможно да има мнение,че не сме славяни,при условие,че съвсем повърхностен поглед,без да е лингвист човек (аз не съм) показва близостта на българския и да речем чешкия!
Мнения,които противоречат на науките Физика,Химия,История,Математика опоказват интелектуалното ниво на изказващият ги,и нищо друго!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Септември 04, 2010, 08:52:33
Ето и за теб "спешъл фор ю"едно филмче!Да,аз съм "господин никой",обаче Антон Дончев е академик!Ти академик ли си? http://vbox7.com/play:3a019952
Ей,и се вземи "пакетчето захар",за което говори Дончев!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Септември 04, 2010, 10:58:49
Многократно съм споменавал,че съм всъщност инженер!Не съм никакъв академик нито пък учен...но не се смятам за по-глупав от академиците.След като според академиците,един кон би трябвало да измине 300 км.на денонощие,и това се твърди със сериозност,и след като руски академици вярват на Теофан за трансцеденталната му География си мисля,че и сред академиците много народ на червени хапчета...питай Боцмана,ако не вярваш.
Що се отнася до фобиите-агорафобии,фобии от тясно пространство,русофобии...хубаво е ,да се признава,че има проблем-това е първа стъпка към лечението!Хубаво е човек,ако има фобия да я спомене-аз съм русофоб,например,или...аз съм агорафоб!За Старшата Сестра това,мисля си,също ще е важно!
Сега-за германците-за тях споменах..ами уважаваният от всички нас д-р Чилингиров е подложен от 10.05.2010 г. на истинска кампания от страна на Хумболдтовия Университет и в.-к Шпигел...касае се отново,за "Случеят Батак"за Балева и проф.Брундбауер(той е професор!..а аз не съм! :(..)...това разбира се не е случайно,а е заради застъпваната ярко от Чилингиров и младите историци около него готска теза-разобличаваща антинаучната германска!
http://www.ivanstamenov.com/2010/07/2079/
http://www.ivanstamenov.com/2010/05/1447/

Та в момента съм на антинемска вълна,въпреки че им ям хляба...а фобиите е хубаво да се лекуват!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Септември 04, 2010, 11:13:49
Ето още за "Митът Батак" и как братята немци търсят под воле теле-против България,естественно...
http://de-zorata.de/bulgaria/builders-and-destroyer/237-batak-sled-batak.html
А за Русия-от къде идва думата "рус"-според Вернадски,а той е Академик, е означавала "светъл"..и Вернадски намира аналогия в днешният осетински-"рохс",уж осетинския,близък до древноаланския...Академи,академик,ама не знае всички езици по света и не знае,че си има и в момента език на който "светъл човек" си е точно-"рус"!
Ще напиша,изчакайте,и за Боян Магьосник-"древноруския" славей...и за Великата княгиня Олга...и за Добрин Никитич багатур,и за Княз Светослав и прическата му-бръсната глава с оставена опашка!
Всъщност,за аналогиите между "Словото.." и "Дъщерята на Шан" са писали и други хора-ако искат да кажат нещо по въпроса-ами в темата "Киевска Рус-българска държава!" да добавят нещо....
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Септември 04, 2010, 19:45:42
"Та в момента съм на антинемска вълна,въпреки че им ям хляба...а фобиите е хубаво да се лекуват!"
/извинявам се,че не съм наясно с ваденето на цитати/

Абсолютно вярно!И тъй като е невъзможно да има човек без фобии,сподели моля,опита си в борбата със своите!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Септември 04, 2010, 19:56:40
 ;)Бе кви панславистки симпатии да ме тресат,като виж кво си имаме
http://pixelmedia.bg/blog/index.pcgi?post_id=200
Впрочем,в момента се провежда едно много интересно проучване касаещо наследниците на емигриралите от комунизма българи в САЩ и Австралия.Крайните резултати ще бъдат обявени около средата на следващата година.За сега безусловно се доказва че са емигрирали изключително интелигентни личности и успехите на потомствата зад граница са доказателство за това.Та ,така де комунистите прогонили....качествения материал :'(
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: лаутаро в Септември 04, 2010, 20:34:09
Ама някой от вас чел ли е изобщо сборника Батак като място на паметта? Или всичко което знаете е дошло от медиите? Май от в. Шпигел са до някаде прави като обвиняват българското общество в истерия и нетолерантност спрямо една българска докторантка и един немски доктор по история на искуството или нещо такова но не и история.
Ще обясня възможно най-кратко. Двамата са типични представители на мн. модерното от поне 20-30г. течение в историята наречено модернизъм. То вече стана постмодернизъм ама нейсе. Според модернизмът историята е задръстена и безинтересна!?! заради дати, имена, войни, въстания, омраза, кръв... И трябва да се наблегне на историята на ежедневието. Майка на тази идея е хваленият от всички но не разбран от никого Жак льо Гоф.
До тук нищо лошо проблема е че модернизма започна да се изражда и най-напред всичко свързано с политическата история, а после дори свързано с чистите историци започна да се приема като ерес, която не заслужава да се чете и понеже не може да се изгори трябва да се остави сама да си изгние по равтовете на библиотеките.
М. Балева и У. Брундбауер не са единствените странни птици, които се подвизават у нас (такива идват от Виенския университет от поне 10г.) просто са единствените, които направиха скандал. Те това са и искали на принципа, че лоша реклама няма. Иначе там клането не е отречено, нито е използвана някаква сложна чуждица, която да замести думата калане. Просто едни изкуствоведи съсредоточават вниманието си върху една картина, която малцина българи познават. Така както днес ако не беше тази истерия малцина щяха да познават и тяхната глупост, а от Шпигел нямаше изобщо да са разбрали за случващото се у нас. В края на краищата можем ли да виним един вестник, и то този :), че е представил изкривено отражение на публикациите в българските медии вместо да чете публикациите в научните издания след като дори хората интерсуващи се от история не ги четът, а ги заместват с написаното в популярната преса.
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Септември 05, 2010, 09:06:53
1.По принцип фобиите е хубаво да се лекуват!...
2.Първата стъпка към лечението е,да си признаеш,че имаш фобия..
3.А за немският скандал (Митът Батак),лично аз,съм си от самото начало запознат..и съм активен участник в защитата на Българщината..а може би има и хора незапознати?!?...разчитащи само на медии и неинтересуващи се...сигурно има!
4.Ако проучиш фактите,може би,фобиите ти ще намалеят-ето, доказа се,че в Русия се тълпят милиони мигранти от къде ли не...това не се знаеше от общественноста у нас!Като се напълни с жълти,или по-тъмни, изповядващи Исляма,те-мигрантите може,по демократичен път да вземат и властта там-и тогава никакво място за фобия няма да има?!? :-\ :-\..Въобще за какво разглеждахме числото на мигриращите в Русия?Когато там се заселват много хора от разни места-фобията ни трябва да намалее...?!?
5.За фобиите свързани с края на света!
..и пророчествата-на Ванга-за началото на войнатае  свързано със Сирия,или пророчествата които е чело момчето-за Русия...ами и да имаме фобия и да нямаме-това което ще стане не можем да го изменим!Хубаво е,да се обърнем и към най-тъмните си страхове и да се преборим с фобията. Обикновен психотренинг помага!Или психоанализа...не мога да дам компетентен съвет,но си има и доктори..
6.Надявам се,че пускането на такава ,малко неясно дефинирана тема,и всички дискусии тука,ще са част от борбата с фобията и лечението!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Септември 05, 2010, 15:08:58
По принцип ,си прав.Само че,понякога фобиите са полезно нещо,що се касае до....засилване на имунитета и следвайки принципа за самосъхранение.Колкото до това дали темата е неясна... :Dна мен си ми е ясна,а гледам и на други.Следователно...повредата е в твоя телевизор!
Сега ще постна кво казва уикито по въпроса и онези прекрасни думи на Захари Стоянов,който все пак си е НЯКОЙ!!,а не анонимен таласъм от нета...

Преди Освобождението общественото настроение в България е предимно русофилско, тъй като с непосредствената намеса на Русия се свързва най-реалистичния сценарии за евентуалното освобождаване на България от турско робство.

След Освобождението, опитите за намеса на Русия за намеса и контрол на вътрешната политика на княжество България карат много хора да съзрят новата опасност за свободата и просперитета на младата държава. Те се обявяват против намесата на Русия във вътрешнополитически въпроси на Княжеството и за по-голяма дистанцираност на външна политика.

Особено след кризата около абдикацията на княз Александър I Батенберг, русофобските кръгове вземат явно преимущество. По времето на последвалото управление на Стефан Стамболов, българските контакти с Руската империя почти са прекратени. Сред известните с русофобските си възгледи интелектуалци и революционери е Захари Стоянов, който казва: "Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!"
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: лаутаро в Септември 05, 2010, 16:35:44
Проблемът с Митът Батак е именно в медиите. Ако не беше истерията раздухана от тях днес колко щяха да са тези прочели сборника? И колко от прочелите го щяха да му обърнат сериозно внимание? Не казвам, че е трябвало да е мълчи, а че е трябвало да се каже това, което е написано по възможност от хора разбиращи, а не от търсещи сензация и скандал журналисти, които никога не са чели З. Стоянов или Макгахан ама сега са тръгнали да плачат за тях.
Но има и проблем сред научната общност (българската, а не немската) и той се казва проф. Кръстьо Манчев. Запознати ли сте с тезите му? Не мога да ги отдам на друго освен на годините му. Той се опитва в изворовата база да търси факти в подкрепа на Балева и Брундбауер, които все пак се занимават само с една картина. Резултатът е пълна глупост. Вижте сами http://e-vestnik.bg/7608. Има ли смисъл да коментирам?


 Захари Стоянов, който казва: "Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!"
След освобождението русофилството си остава водещата наглсаса в българското общество. З. Стоянов е един политик, а не публицист за мнозинството българи и съответно не изразява обществените нагласи. Такъв той ще стане чак след смърта си. Русофилството е основно оръжие на пополистите, а също така русофилите сред интелигенцията не само говорят но и действат. За пример ще дам ген. Г. Вазов.

1.По принцип фобиите е хубаво да се лекуват!...

Хубаво е ама аз освен русофоб и германофоб съм и евреофоб (антисемит с фоб). Причините са ясни - те управляват света, виновни са за 1 и 2 свет. войни, финансовата криза, кризата в Близкия изток и тази с пшеницата... Вярно не съм го чел при пророка според един :) или историка, според повечето други С. Хънтингън но пък може да се прочете на толкова др. места.
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Септември 07, 2010, 06:48:33
http://novini.dir.bg/news.php?id=7037844
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Атил в Септември 07, 2010, 17:26:46
Ходил съм да гледам мумията,имаше бая народ,после отидох да видя и тази на Г.Димитров,нямаше никой,но мумиите общо взето си приличат.Тоя тука го изгориха,което е много правилно и има значение.Същото трябва да го направят и с Ленин и сигурно един ден ще го направят.Едва ли той е съществото,което заслужава мумия...
Фобиите,като инстинкт за самосъхранение са полезни за човека.Например аз съм развил фобия към бившата си жена-рускиня.И от това само спечелих.
Но има и една приказка-"Заради Илия да не намрази човек и Св.Илия...",така,че една фобия или две са достатъчни.
Многото негативизъм почва да се връща обратно без да го усети човек.Темата е ясна и се връзва ,както с историята,така и с политиката и психологията.
Мойта дума беше за Ленин в случая.Най-добре е да го изгорят!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Септември 07, 2010, 17:41:44
Не става дума за...мумията,а за символиката й!Нежеланието на Русия да се раздели с това на което е символ тази мумия!Още повече че този човек е бил с увреден от сифилиса мозък!?
Лично аз,не бих имал за ...идол/да го наречем/изперкал сифилитик.Незнам...не ми звучи приемливо в 21 век.
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Атил в Септември 07, 2010, 19:07:35
Такъв е бил,затова тук на едно място споменах за книгата на Григорий Климов "Князът на този свят".
Те явно смятат СССР за своя история,този мовзолей също.Но може и да решат един ден да го изгорят.
Освен това повечето не го възприемат така.Всъщност те са дали инструкции на българските учени да не популяризират"Джагфар Тарихи"!Това го разбрах тия дни.И както се вижда тези инструкции се спазват...?Така че робът бая още ще има да се бори за свобода!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Септември 21, 2010, 20:01:04
http://dnes.dir.bg/news/stalin-katastrofa-kachinski-katin-7127926?nt=9
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Октомври 15, 2010, 14:56:39
http://news.ibox.bg/interview/id_1930532584
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Октомври 16, 2010, 14:52:38
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3334771
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Октомври 17, 2010, 21:27:11
http://vbox7.com/play:b550fd10
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Ноември 01, 2010, 18:59:54
http://vbox7.com/play:a69dfdf9
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Ноември 08, 2010, 20:14:35
http://vbox7.com/play:ebe6ba60
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Ноември 09, 2010, 13:41:36
http://vmir.blog.bg/politika/2010/11/08/kakvo-iskat-rusofilite.631291
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Ноември 10, 2010, 18:40:07
http://dnes.dir.bg/news/rusia-anna-politkovskaja-zhurnalisti-ana-politkovskaja-oleg-kashin-7419535?nt=4
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Ноември 13, 2010, 14:05:02
http://dnes.dir.bg/news/protest-vladimir-putin-golemi-energijni-proekti-7433553?nt=4
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Ноември 17, 2010, 23:12:23
Те ви ..другарчета - русофили!Те ви "братска любов"!Ако и след тази гавра,дето ни плюят в сурата ония алкохолизирани боклуци,още се ...мляскате с тях,просто...ИДЕТЕ НА ПСИХИАТЪР!

http://vbox7.com/play:62ba1a5c
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Ноември 23, 2010, 15:10:58
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3421271
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Ноември 23, 2010, 21:28:56
Евала бате Сур...как плътно следиш руските медии..за клипчето-ами четох,май в "Русская Германия"
http://www.rg-rb.de/   че всъщност,май, подигравките са към В.Путин!Малко тъпоумни и непремерени-обяснението е,че има хора дето много-много не го долюбват и използват всяка възможност да го жегнат,а както обясни и ти-те са алкохолици!
Ама си прав и в тоя случай да се възмущаваш...пеят в пияно състояние!Пък и Путин е приятел на нашия премиер!Долу ръцете от приятелите на Б.Борисов-Берлускони,.. Путин..!
Всяка обида към тях е обида и към нас,ние така я чувстваме!Който иска да се целува с алкохолиците да изпита справедливото ни презрение!
Строг си,бате Сур,ама справедлив-нека им,на русофилите гейообразни! :D :D
Пускай още клипчета-виждам яко следиш рускоезичният мир...
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Ноември 23, 2010, 22:13:08
 ;) Благодарско!Това,последното го пуснах...от страх  ;Dи с превантивна цел,щото идва ваканция за ски..
Сериозно,обаче ,в това песненце ,освен че се усмива Путин си е и израз на презрение от обикновените руснаци,към нас - българите.Ей това ме дразни.Политиката си е политика,но откъде накъде тая спиртосана нация ще ни се подиграва и ще си менкат в сайтовете ,как се гепват българи -  мангизлии.!?Внимавайте бУгари! ;)
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Декември 22, 2010, 16:41:10
http://idimitrov.blog.bg/politika/2010/09/22/quot-strategicheski-interesi-na-rusiia-i-sydbata-na-bylgarii.609282
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Декември 22, 2010, 17:30:16
Изкефих се в как защити Путин в предния пост..на мене не ми е супер приятен,да ти кажа,по скоро ми е безразличен,но се радвам,че има и поддържници и то в България!Що се отнася до "хвани богат" дето някакви руски женоря го практикуват...прав си да се възмущаваш-ами те спиртосани!Как така ще хващат богат!За тях някой по-като нас....упс,да не види жена ми,какво пиша..ама за рускините си прав..никакви българи-мангизлии за тях!
ще си менкат в сайтовете ,как се гепват българи -  мангизлии.!?Внимавайте бУгари!,    добра логика,ама дали точно в сайт за Българска История трябва да ги коментираме ние тези неща?!
Гледам,интересуваш се от клипчета и по специално ако касаят руските учени.. аз пък все още не съм отварял онова на магаданските генетици,дето го беше сложил в темата за произходът ни   :-\ :-\   все пак-ето и от мене клипчета
http://ww.vbox7.com/play:c62c9c50
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Декември 22, 2010, 17:35:03
http://ww.vbox7.com/play:08469ef3
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Декември 22, 2010, 18:35:24
Браво, че и други са прозряли манипулативността на руснаците!Поздрави!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Декември 22, 2010, 22:16:50
Редовно гледам и аз новините за Магаданските учени при Слави!
Ако винаги след това,коментираш тука,как откритията на руските учени цитирани в шоуто са манипулативни,ще допринесеш много за Българщината!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Декември 22, 2010, 22:36:09
Бе ти сигурно си попрекалил с пиенето по празниците...простено ти е ;)
Аз пуснах това http://idimitrov.blog.bg/politika/2010/09/22/quot-strategicheski-interesi-na-rusiia-i-sydbata-na-bylgarii.609282
ти пусна клипчето от шоуто!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Декември 23, 2010, 10:20:30
Е,аз съм си православен,чак суперстрог пост не спазвам,ама гледам да не се напивам..Късата памет,не е кой знае какъв дефект..ама не е и малък ;D ;D за това съм тука-на хора с проблеми с паметта,или други проблеми да им припомням!
Ето коректно цитиране на твоя пост..  Сур: Така си е!Обаче тези са доктори - генетици.И те ли са "прост народ"?
Като,пак ще ти повторя,клипчето благородно представено от тебе,на магаданските генетици,не съм го и отварял,по простата причина,че ми е ясно,как руският език,всъщност е старобългарски  и какви хора са започнали да говорят..
Това че разобличаваш руската магаданска наука-похвално!За това ти давам още магадански клипчета-да можеш да ги коментираш..Някак си,не се вързва в други свои постове,да се основаваш точно на магаданските генетични изследвания?! ??? ???
Сега-за твоята  специализация да следиш руските сайтове и да реагираш на обиди,явни или мними..ако искаш да ти дам информация  за едни други хора-французите!?
Техни дипломатически представители наричаха нас българите "животни" а една французойка-Мадам Коломбел блъсна българка по стълбите и и счупи ръката..
http://viennadnes.com/art/gigova2.html   пък и немски капути,дето ни обиждат има безкрайно много.. ако искаш да разшириш темата и да пишеш за тъпите немци и французи?!Или ако французин ти каже "животно" не се обиждаш?!
Само от руснак!?  Ти си знаеш!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Декември 23, 2010, 10:32:08
Обиждаш.И си едностранчив!това не е в полза на културния спор!
 р.р На клипа,който е репортаж,излъчен по БНТ/не е шоуто на Слави,което явно ти е любимо!/,са мненията НА БЪЛГАРСКИ СПЕЦИАЛИСТИ,а не на алкохолните мозъци на руснаците/които са ти любмци/.
Позовавайки се на последния материал,който постнах,все по-убедено твърдя:

РУСОФИЛ Е РАВНОЗНАЧНО НА ПРЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Декември 23, 2010, 12:39:11
От къде знаеш,какво ми е любимо и какво не?!..Пак го говори звездата?! ;D ;D ;D  или факсове Директно от Кораба-Майка?!Какви руски учени с алкохолни мозъци са ти направили нещо,като си бил малък,та сега имаш фобия..и постоянно ти се привиждат или те,или някакви техни последователи?!
Що се отнася до едностранчивостта-мисля,по-скоро тебе те е прихванала.. ??? това,че въобще не реагираш,когато френски дипломат ни нарича(нарича и тебе и мене!!) "животни" говори съвсем,съвсем ясно-явно си убеден франкофон и от французи и к... ще понесеш!
Дето реагираш на някакви обиди от страна на пияни руснаци.добре!Дръж така..въобще не съм ироничен!
Що се отнася до БНТ и Българските специалисти..ами и в БНТ и сред Българските специалисти има огромно количество завършили в Магаданския Университет и ти да не си от тях?!
В БНТ явно има режисьор възпитаник на Магаданския Институт По Забавни Научни Клипчета (МИПЗНК) дето е решил да пусне нещо да се излъчва,някакъв фен на Магаданската Историческа Школа за Магадански Авангардни Шибано-историци (МИШМАШ ;D) го е качил в Интернет,а някакъв запленен от феерията на клипчето го пейства тука,в тоя сайт..
Ако искаш да защитаваш концепцията на Магаданските Генетици,подкрепена и от Български ТЕСНИ специалисти-айде да си продължим културният спор в оная тема..
А ако още ще пишеш за руските алкохолизирани Историци и техните мозъци-ами пиши..
А последният ти материал не съм го отварял..видах как защитаваш генетиците и "Българските специалисти" та нивото ми е ясно и въобще нямам идея да любопитствам за неща на такова ниво..ама пиши си..
Що се отнася до това-българска ли е основата на съвремемнният руски или не-смятам го за важно и ще продължа да го изяснявам!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Декември 23, 2010, 12:46:28
 ;)Не,нама да пиша за лъжи,набивани докато станат за някого истини и този "някого"продължава да се върти в кръга им...Проблема си е негов...
Само отново ще постна този материал/не клипче!/,който е написан на база ФАКТИ!

http://idimitrov.blog.bg/politika/2010/09/22/quot-strategicheski-interesi-na-rusiia-i-sydbata-na-bylgarii.609282
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Декември 23, 2010, 13:15:06
Аз пък ще пиша!
защото да се отрича българското влияние и нашата заслуга,за каквото и да е по света,когато и да е,си е АНТИБЪЛГАРЩИНА!
А АНТИБЪЛГАРИТЕ,освен че се отличават с тъпоумна упоритост,са винаги РУБЛАДЖИИ!
Уж против руско влияние се борят,уж от някъде другаде тръгват,но са от един център подскокоросвани и организиране..
Сега им е дадена нова интифа-да се правят на русофоби?!..ама то пак са си рубладжии,личи им отвсякъде!
Личи им по делата!
Като отричат българското влияние за организирането  и създаването на Русия,за приемането на православието,за приемането на българския език и налагането му,върху най-различни етноси и племена рубладжиите отново се опитват да прокарат прастарата си теза..
И зад уж борбата с русофилството,се прокрадва сянката на АНТИБЪЛГАРЩИНАТА!
Добре,че истината,съвсем лесно излиза и тъпоумното упорство и недомаслените твърдения,лишени от всякаква логика,се оборват за миг!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Декември 23, 2010, 13:26:59
 ;) http://idimitrov.blog.bg/politika/2010/09/22/quot-strategicheski-interesi-na-rusiia-i-sydbata-na-bylgarii.609282
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Декември 27, 2010, 16:27:01
http://banks.dir.bg/2010/12/27/news7675851.html
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Януари 06, 2011, 13:21:31
Пак ще ти отговоря-щото ти толкова акъла!...Нямаш май 5 клас изкаран?! ???
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Pomak в Януари 06, 2011, 13:38:46
http://idimitrov.blog.bg/politika/2010/09/22/quot-strategicheski-interesi-na-rusiia-i-sydbata-na-bylgarii.609282

Само едно питане - цитираният в края на материала от този линк Пл Цветков ако става дума за дОцента по история Пламен Цветков) не беше ли руски/съветски агент? Някъде бях чел такива биографични данни за него, но не се сещам сега къде...
ЧичоВладо
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Януари 06, 2011, 13:41:51
 :)Ааа ,не знам!Питай автора на материала.!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Февруари 28, 2011, 07:47:19
Достоевски за руската завист към българитеin България,История,Русия

Спомняте ли си, господа, как още през лятото, още дълго преди Плевен, изведнъж навлязохме в България, появихме се на Балканите и онемяхме от негодувание. Е, не всички, дори не и половината, а много по-малко, нека веднага си признаем — но все пак възнегодуваха доста хора и се надигнаха гласове.

Първо на кореспондентите от армията и веднага след тях гласове в нашата преса, най-вече в петербургската. Това бяха пламенни гласове искрени, пълна с най-добродетелно негодувание…

Така стана, понеже притежателите на тия гласове бяха тръгнали, както се знае в цял свят и особено у нас, да спасяват угнетените, унизените, смазаните и изтерзаните. Помня, че още преди обявяването на войната бях чел в наши най-сериозни вестници предвиждания за шансовете в предстоящата воина и за необходимите разходи и излизаше, че безспорно, „навлизайки в България, ще бъдем принудени да изхранваме не само нашата армия, но и умиращото от глад българско население”. Лично съм го чел и мога дори да посоча къде съм го чел; та с така изградена представа за българите ние тръгнахме от бреговете на Фниския залив и на всички руски реки да проливаме кръвта си за тях – поробените и изтерзаните, и изведнъж видяхме китните български къщички с градинки около тях, цветя,’ плодове, добитък, обработена земя, която богато се отблагодарява за грижите, и като връх на всичкото по три православни църкви на всяка джамия — и ще се бием за вярата на поробените! „Как смеят!” — кипнаха мигновено оскърбените сърца на някои освободители, лицата им пламнаха от обида. „Ами ние сме дошли да ги спасяваме, значи те трябва да ни посрещат едва ли не на колене. Да, ама те не коленичат, те ни гледат накриво, даже май не ни се и радват! Не ни се радват на нас! Вярно е, посрещат ни с хляб и сол, ама гледат накриво, накриво!…”

И се надигна врява. Чуйте, господа, как смятате: получавате ненадейно невярна или неправилно разбрана от вас телеграма, че някой ваш близък, ваш приятел или брат лежи болен, ограбен е или влак го е прегазил или нещо от тоя род. Зарязвате всичко и хуквате при горкия си брат и изведнъж срещате човек, по-здрав и от вас, седи си на масата, обядва, с радостен вик ви кани да седнете и се смее на вашата фалшива тревога, на станалото qui рго quo. Не е толкова важно дали обичате или не особено тоя човек, но нима ще му се разсърдите, задето не е бил ограбен или сгазен от влака? Ще му се разсърдите за червените му бузи и за това, че той с такъв апетит яде и пие вино? Естествено, няма. Напротив, би трябвало дори да се зарадвате, че той е жив и по-здрав от вас. Разбира се, човешко е да се ядосате малко — но не за това, че влакът не му е отрязал краката! Та нима ще станете от масата и ще тръгнете да пишете дописки и анекдоти за него, да петните неговия характер и да вадите наяве недостатъците му…А с българите се постъпи тъкмо така. „Ха, та у нас и заможните мужици не се хранят така, както тоя поробен българин.” А други по-късно направо стигнаха до извода, че именно русите са причината за всички български бедствия: ако не бяхме почнали да държим сметка на турците заради поробените българи, без да знаем как стоят нещата, и не беше се наложило след това да освобождаваме тия „ограбени” богаташи, българинът и досега щеше да си живее безгрижно. И продължават да го твърдят.

Ф. М. Достоевски
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Февруари 28, 2011, 20:51:52
Ха,ха ,ха!Достоевски си е прав!Доказателство е допълнителният минус,от някой гнусен руснак,или тъп русофил в ...досието ми.Ха,ха е и кво...
Някои съвсем са се сдухали в нета..Луди!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Март 01, 2011, 06:56:45
 :) Как ли е било установено русофилството на българите?
     С допитване?
     Или си имаме работа с типичното пожелателно мислене, което - като част от руската политика - вменява на България: вие завинаги си оставате в нашата зона на влияние, независимо към какви западни клубове се присъединявате!
     В Централна Европа никога не са забравяли, че Русия все я тегли към старата й зона на влияние.
    Нека си припомним няколко актуални факта: Чешкото разузнаване периодично съобщава за активизиране на руската агентура в страната. Дипломатически представители на Москва бяха изгонени от страната заради шпионаж.

Съветският съюз си отиде, а <br>с него и всички обязаности
Bildunterschrift:
Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: 
Съветският съюз си отиде, а  с него и всички обязаности

            Като слънцето и въздуха...

     Покойният полски президент Качински предложи да се създаде енергийно НАТО, за да се защитят новите демокрации от енергийната и политическа експанзия на Русия. (Впрочем, Чехия и Полша винаги са искали американско присъствие като гаранция за окончателното си еманципиране от Русия.)
     Преди време чешкият външен министър Шварценберг и руският му колега Лавров влязоха в остър географски спор: руският представител твърдеше, че Чехия е в Източна Европа, чешкият виждаше страната си в Централна Европа. Очевидно е, че и за чехите, но и за руснаците, “Източна Европа” означава принадлежност към руската орбита.
     На българите обаче постоянно се вменява, че са русофили така да се каже по произход - и винаги ще си останат такива. Нищо, че България се присъедини към Европейския, а не към Съветския съюз, както искаше Тодор Живков. Руснаците като “двойни освободители” -това днес звучи глупаво. Руският език отдавне вече не е задължителен в българските училища. Лозунгите за „вечна дружба“ и за българо-съветската дружба като „слънцето и въздуха“ за всяко живо същество днес кънтят на кухо, като комично ехо от миналото. Български студенти учат най-вече в Германия, Австрия, Англия и Съединените щати - но не и в Русия. Откъде тогава блика това предполагаемо непресъхващо русофилство? И най-важното: дали днешна Русия е пример за подражание?

        Руското проникване в България

     Какво представлява Русия, разкри неотдавна скандалният “теч” с дипломатическите телеграми: мафиотска държава, в която полицията рекетира малките фирми, а службите за сигурност - големите, в Кремъл се внасят куфари с банкноти, Путин е най-богатият европеец с милиарди в Швейцария, руско-украинският газ е в ръцете на организираната престъпност, а руската мафия е разгърнала структурите си от Испания до България.
     Към тази ли точно Русия българите трябва да изпитват обич? Когато погледнем Русия в огледалото "Уикилийкс", понятието “енергийна сигурност” внезапно придобива и буквален смисъл. Не просто (и не само) като диверсифициране на енергийните източници, за да няма “спиране на кранчето” от Москва, но и като препятствие пред руските криминални структури, които навлизат в региона тъкмо през енергетиката.

Защо пребоядисват България?
Bildunterschrift:
Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  Защо пребоядисват България?

     Известно е, че руснаци купуват имоти в България. Не е известно обаче какъв е процентът на руската собственост в страната. Защото руска собственост означава руско присъствие. Всеки знае, че стъпвайки в България, Русия стъпва в ЕС и в НАТО. Ако днес руската преса безгрижно твърди, че 12% от българите имат във вените си руска кръв, какво ще се окаже утре? Че в България има значително руско малцинство? Добре позната е политиката на Русия да прониква в други държави чрез манипулации с малцинствата.

     Българинът е русофил, защото е русофил!

     В българското общество безкритично се мълчи по много въпроси, липсва дебат по важни обществени теми. Но това не означава, че някой има право да говори от името на българите и вкупом да ги определя като русофили. Подобни клишета рядко се подлагат на критична преоценка.
     Българинът е русофил, защото е русофил. Оттук: България остава в зоната на руския интерес, защото населението й е русофилско. Това е доста опасна подмяна, историко-политически детерминизъм, който завинаги обрича България на една и съща, неизбежна съдба. От нея имат интерес онези среди вътре в България, които теглят  страната на Изток в противовес на прозападните й ориентации.
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Март 01, 2011, 16:21:55
http://boristodorov56.blog.bg/politika/2011/03/01/bylgariia-natrapenoto-rusofilstvo.696286
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Март 02, 2011, 11:07:47
http://sevt9.blog.bg/politika/2011/03/02/gavrata-na-quot-matushka-rusiia-quot-s-bylgarite-v-makedonii.697100
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Март 03, 2011, 10:47:31
http://nacionallist.blog.bg/politika/2011/03/03/ruskite-varvari-vyv-finlandiia-1940g.697757
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Март 03, 2011, 12:54:29
Простотията не признава Празнични и Почивни дни..  :-[ :-[
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Март 03, 2011, 14:19:44
Обидата започва там,където свършват аргументите  :)

http://monarchism.blog.bg/politika/2011/03/02/otnovo-za-treti-marty.697337
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Март 03, 2011, 14:53:13
Който се бои да не стане  обиден- да не ходи Голяма Екскурзия..  ;D ;D а аргументите за проявленията на Простотията са, уви , в изобилие.. достатъчно е да се отвори някоя от темите-например тази за генетиката и как гените и лингвистичните групи са в били уж пряка връзка.. само това, писано от съфорумци, които иначе уважавам за завидната им упоритост.. та само това, твърдя го, аргументирано ,показва ясно, какво е Нивото им на Познания..
Та простотията е като кашлица-не може да се скрие..  "Глупав ли си, то е за дълго " Б.Ръсел
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Март 03, 2011, 15:40:05
Добре.Ама я да си дойдем на думата,пък ти си продължи тирадата и продължавайте с минусите,дано ви стоплят нищожните душици...ха,ха!

http://boristodorov56.blog.bg/politika/2011/03/03/da-ne-zalagame-prekomerno-na-emociiata.697694

Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Март 03, 2011, 20:44:59
Много смеееех,много..доброто настроение, на връх Празникът отбелязващ Раждането на Съвременна България е нещо положително и да призная заразително.. ами да си дойдем на думата..

1.Интелектуалното ниво го определих още преди време- по постоянното пействане на странни видеоклипове, пускани със странната цел да се води дискусия по трудноустановими всъщност теми ( така и не ставаше ясно, авторът точно какво твърди и за какво се бори) Минуси и плюсове не виждам за какво да слагам, пък и те не са критерий за положението във форума, мисля си.. по спамене, неяснота на посланията, заядлив тон, пълна липса на научност и използване на форума за място за комплексарски изяви определени хора заслужават не 2 минуса а 102 минуса!Определих тези неща, и спрях въобще да влизам в "темите"  ;D пълни с "дискусии"  ;D ,и "доказателства"на тези автори.. днес се заинтересувах, какво ли е родено пък, като мисъл баш на 3-ти Март?

2.А ето и конкретно- не мога да се съглася с цитираната от съфорумците извадка от Достоевски, дадена като голяма подръжка на тезата им!   .."ненадейно невярна или неправилно разбрана от вас ..някой ваш близък, ваш приятел или брат лежи болен, ограбен е или влак го е прегазил или нещо от тоя род. Зарязвате всичко и хуквате при горкия си брат и изведнъж срещате човек, по-здрав и от вас, седи си на масата, обядва,.. и се смее на вашата фалшива тревога, на станалото qui рго quo.."    .. тези твърдения,са подкрепени и от съфорумци, разбира се с вече станалият традиционен весел смях от сърце и невероятно настроение.. "Ха,ха ,ха!Достоевски си е прав"..  ;D
Моето мнение- НАПЪЛНО се ГРЕШИ за реалното положение..

3.Дали положението е било точно такова..  дали би трябвало да коментираме с "ха-ха-ха Достовевски е прав".. и да схванем хуморът в ситуацията около България,войната и Русия..българите си живеят под крилото на Султана, мисли се, а глупавите руснаци дават 200 000 убити да ги Освободят, придружени от 30 000 български жертви от опълченци-"тъпи русофили" (цитат от съфорумец)... Освобождение?,нещо което въобще не е било необходимо!!-" хахахаха" - Така ли да коментираме..  усетили комизма в "напразната" смърт на 30 000 опълченци и поборници??И ти драги читателю,схвана ли целият хумор в ситуацията?

4.Ето го обаче ,дереджето    :'( Дали пък Достоевски не е прав?? Дали съфорумецът не е прав с "хахаха" А дали пък и не грешат? Да видим фактите! ...".Из доклада на английския консул в Русе Р. Рийд от 16 юни . до английския посланик в Цариград Х. Елиот. — Там [в Плевенско и Търновско] действително се говори, че тези черкези отвличат деца от българи, загинали през последните събития...."
и още .
Из доклада на английския консул в Одрин Х. Дюпюи от 19 август до английския министър на външните работи лорд Ед. Х. Дерби. —

"Била убита и жената на Христо Данчев, а също така и нейните две дъщери, едната от които преди това родила близнаци. Двете бебета, заедно с едно от децата на втората дъщеря, били насечени на парчета, докато четвъртото дете на това семейство, малко момиче, било отвлечено от една циганка от Карлово. Когато бащата Иван Станев търсил детето си, [властта] му отказала да го върне, докато не представи доказателства.Християнски деца се продават средно по 10 франка едното, момичета се изпращат на пазара в Цариград и това става със знанието на властта..."


.. хахахахахахахахахахахахахахахахахаха..

...и още..

"Из доклада на английския вицеконсул в Бургас Чарлс Брофи от 14 юни до английския посланик в Цариград. —

От около 2000 мъже, жени и деца [в с. Бояджик, Ямболски окр.] само около 50 избягали. Стада, чарди и цялото друго имущество на селяните било отвлечено от убийците. За да дам на Ваше Превъзходителство една представа за размера на грабежа, бих могъл да посоча, че някой си хаджи Мурад, татарин, живущ в едно село от тази каза, си докарал на връщане от Бояджик 600 овце и около 20 волове. Християнски деца били отвлечени от черкези и сега са роби в черкезките села."

 
   хахахахахахахахахахахахахаха...  ;D ;D ;D
яко,а!?

..."33. СРЕДЕЦ, . (Новини из Българско). // Ден (Цариград), II, No 27, 29 май 1876, с. 85.

Тежко положение на българското население в Софийско. От една страна го ограбвали черкези и цигани, от които нямало на кого да се оплаче и кой да го защити, защото липсвало всякакво правосъдие за българите.Българите все пак се надявали, че Държавата ще вземе мерки. Очаквал се и страшен глад, защото посевите били изтъпкани, а каквото е останало, нямало да може да се прибере..."
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Март 03, 2011, 22:19:24
Добре де,мойто интелектуално състояние не е кой знай какво.Ама,аз затова слагам  линкове от други автори.И те ли са зле с интелектуалното състояние?
Само твойто ли е наред?
Ако се изживявяш на единствен държател на великата истина - иди на психиатър!Патология е!
Ей са пак ще потърся нещо ,за да се види ,че се говорят лъжи...
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Март 03, 2011, 22:24:22
Айде,тури още един минус,да ти олекне.Ама,това не променя факта,че ти е промит мозъка с червена боя!
http://katana.blog.bg/politika/2011/03/03/za-treti-mart-skuchno-i-seriozno-14-dni-koito-reshavat-voina.698226
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Март 03, 2011, 22:48:55
Тотално не ти отварям линковете.. и не бих си позволил да ги коментирам.. то и в "темите" ти по "История" или където си активен, не влизам- видях им нивото  ;D чета Йончев,Боцманът и още един-двама,някои от новите съфорумци ме изненадват приятно със задълбоченото си и сериозно отношение към Българската История ...
.. днеска, е Трети Март- Раждането на Модерната Българска Държава та влязох по изключение да видя, какво ли е писано??
Поради постоянното спамене, избиването на комплекси, липсата на научен подход при излагането на тезата, отсъствието на завършеност и конкретност в твърденията ,липсата на задълбочени знания и антибългарската позиция заслужаваш не 2 а 102 минуса..  лично аз не се влияя от това колко съм "ценен" с плюсовете и не се влияя от това кой колко минуса има.. Комплексите и простотията ги разпознавам безпогрешно и не ми трябва да гледам минуси,та да се ориентирам..

Сега-по темата.. разбира се-цитат от култовият съфорумник Атил!

.."малко ще пообяснявам щото може да има и други дървени философи с дървени глави да не разберат.Българската история не почва на 9 септември 1944г.,нито на 3 март 1878 г.,нито дори през юли месез на 681 г.....Ти в кой отдел по пропаганда на БКП си бил не ме интересува ,но с мене вашите плитки номера не минават!За какво съм млъкнал ти сляп ли си или си просто кьорав или наистина неграмотен и не знаеш да четеш?...."!!!

Край на цитата!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Март 03, 2011, 23:09:31
Е,след тази изчерпателна характеристика,дето ти е направил Атил,нямам какво да добавя.
Пък ти и тези дето ги цитираш не сте най-големите капацитети .Бъди сигурен!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Март 03, 2011, 23:16:35
Щом Боцманът и Йончев не са капацитети ОК.. ама аз все пак техните линкове ги отварям-твоите-НЕ! Право на избор, нали.. Но смятам да не продължавам с лични квалификации.. а да продължа малко от малко да придам конкретност на темата..

А ето и конкретно- не мога да се съглася с цитираната от съфорумците извадка от Достоевски, дадена като голяма подръжка на тезата им!   .."ненадейно невярна или неправилно разбрана от вас ..някой ваш близък, ваш приятел или брат лежи болен, ограбен е или влак го е прегазил или нещо от тоя род. Зарязвате всичко и хуквате при горкия си брат и изведнъж срещате човек, по-здрав и от вас, седи си на масата, обядва,.. и се смее на вашата фалшива тревога, на станалото qui рго quo.."    .. тези твърдения,са подкрепени и от съфорумци, разбира се с вече станалият традиционен весел смях от сърце и невероятно настроение.. Ха,ха ,ха!Достоевски си е прав".  

Моето мнение- НАПЪЛНО се ГРЕШИ и от Достоевски и от съфорумникът..

Дали  е било подобно положението ..  дали би трябвало да коментираме с "ха-ха-ха Достовевски е прав".. и да схванем хуморът в ситуацията около България, войната и Русия?..българите явно си живеят,според някои ,под крилото на Султана, мисли се, а глупавите руснаци дават 200 000 убити да ги Освободят, придружени от 30 000 български жертви от опълченци-"тъпи русофили" (цитат от съфорумец)... Освобождение?,нещо което въобще не е било необходимо!!-" хахахаха" - Така ли да коментираме..  и ние като съфорумецът да усетим комизма в "напразната" смърт на 30 000 опълченци и поборници??И ти драги читателю,схвана ли целият хумор в ситуацията?

Ето го обаче ,дереджето. Да видим сами дали пък Достоевски не е прав?? Дали съфорумецът не е прав с "хахаха" А дали пък и не грешат? Ето фактите! ...".Из доклада на английския консул в Русе Р. Рийд от 16 юни . до английския посланик в Цариград Х. Елиот. — Там [в Плевенско и Търновско] действително се говори, че тези черкези отвличат деца от българи, загинали през последните събития...."
и още .
Из доклада на английския консул в Одрин Х. Дюпюи от 19 август до английския министър на външните работи лорд Ед. Х. Дерби. —

"Била убита и жената на Христо Данчев, а също така и нейните две дъщери, едната от които преди това родила близнаци. Двете бебета, заедно с едно от децата на втората дъщеря, били насечени на парчета, докато четвъртото дете на това семейство, малко момиче, било отвлечено от една циганка от Карлово. Когато бащата Иван Станев търсил детето си, [властта] му отказала да го върне, докато не представи доказателства.Християнски деца се продават средно по 10 франка едното, момичета се изпращат на пазара в Цариград и това става със знанието на властта..."

.. ;D ;D хахахахахахахахахахахахахахахахахаха.. ;D ;D

...и още..

"Из доклада на английския вицеконсул в Бургас Чарлс Брофи от 14 юни до английския посланик в Цариград. —

От около 2000 мъже, жени и деца [в с. Бояджик, Ямболски окр.] само около 50 избягали. Стада, чарди и цялото друго имущество на селяните било отвлечено от убийците. За да дам на Ваше Превъзходителство една представа за размера на грабежа, бих могъл да посоча, че някой си хаджи Мурад, татарин, живущ в едно село от тази каза, си докарал на връщане от Бояджик 600 овце и около 20 волове. Християнски деца били отвлечени от черкези и сега са роби в черкезките села."

 
   хахахахахахахахахахахахахаха...  яко,а!?

..."33. СРЕДЕЦ, . (Новини из Българско). // Ден (Цариград), II, No 27, 29 май 1876, с. 85.

Тежко положение на българското население в Софийско. От една страна го ограбвали черкези и цигани, от които нямало на кого да се оплаче и кой да го защити, защото липсвало всякакво правосъдие за българите.Българите все пак се надявали, че Държавата ще вземе мерки. Очаквал се и страшен глад, защото посевите били изтъпкани, а каквото е останало,


Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Март 04, 2011, 00:39:04
         
           Преди 133 години дипломацията на Русия уби България.
И си го призна. Колкото това да не е по кефа на лакомниците от всички бои, десени и разцветки в нашенския (извън)парламентарен спектър, увиснали да цицат вимето на дойната руска крава.Том І, стр. 308 на издадената през 1954 година в бившия СССР „История на България” сочи: „Царското правителство на Русия преследваше във войната с Турция завоевателни цели и използваше лозунга на една освободителна война.”

           Потресена от екшъните в Батак и Перущица, Посланическата конференция в Цариград онагледи населените с българи области на барутните Балкани и с цяло гърло извика о’ кей на Велика България, върху която по-късно Лондон дипломатично плю, а Русия не стори нищо, за да бъдат майчински издърпани височайшите уши в британския кралски двор. Русия дори не си отвори устата и не възропта срещу погазването на конферентните решения. Гаулайтерът на Германия Бисмарк, нарекъл с върховна наслада и зле спотайвана омраза нашата вековна държава „малката страна отвъд Балкана и Дунава”, също предпочете кювлийски да си мълчи, французите по традиция проточиха устат мундщук за френска целувка към Англия в очакване на братско рамо срещу Германия, а Будапещенските конвенции от 17 март 1877 година окончателно сринаха мита за освободителната мисия на Русия, която документално се задължи на Балканите „ … да не бъде образувана никаква славянска или друга компактна държава.”

           Месец преди началото на войната посланикът на Русия в Лондон граф Шувалов връчва уверенията, че братята руси, оставили по бойните полета неизброими свидни жертви, поемат обет „ … да създадат автономна България на север от Балкана!”, припомня в „Българската идея” дипломатът писател Стефан Попов. Великият българофил граф Игнатиев, който мощно очерта Санстефанска България под носа на Великите сили и победена Турция, се посреща вече като мръсен дисидент в императорския двор на Русия. „Ние не можем да водим нова война и трябва да приемем всички условия, България трябва да се примири със създаденото!”, заяви руската дипломация след убийствения за България и унизителен за самата Русия Берлински конгрес.

           И когато през 1879 година княз Александър Батенберг влиза във Велико Търново, страховитият комита Стефан Стамболов, чието посечено чело ще свети навеки в титаничната българска история като неугасващ знак „Стоп!” пред всеки, вдигнал сабя или молив срещу България, издига над княжеската му особа плаката „Помни неделимата България!”, защото знае: България никога няма да клекне с наведена глава пред най-префиненото дипломатическо дранена хилядолетната си територия, състояло се в Берлин не без участието на Русия.

           Много злато сме изсипали на братска Русия за своето Освобождение, много. Доколко Русия е “безкористна” освободителка говори дълбоко премълчаваният факт, че българският народ е принуден да плати свободата си в злата. В брой № 2 на Държавен вестник от 10. 01. 1884 г. е публикуван следният Указ № 1144. Цитирам дословно: “Ний Александър І с Божията милост и народна воля, княз на българите, провъзгласяваме: Народното събрание прие, Ний утвърдяваме следующата КОНВЕНЦИЯ за изплащане от България на Русия разноските по окупацията на Княжеството от Руските Импер(аторски). Войски, съгласно с определението на Берлинский договор”. В пълния тескт се описват размера и сроковете за заплащането, където “безкористната” помощ е определена на 10 680 250 книжни рубли и 43 копейки, което по онова време се равнява на 32,5 тона злато. Както добре се вижда, заплаща се окупацията, а не освобождението, както впрочем си пише и в Манифеста на Николай І от 1877 г. за обявяване войната срещу Османската империя, който документ и до сега официозната ни историческа наука не смее да покаже защото от него става ясно, че на България се отрежда ролята на “Задунайская губерния”.

           Днес въпросът за или против Русия отново виси със страшна сила пред българските политици. Не пред народа на България, колкото това да им горчи. Колкото и да им се иска да бъдат част от него. Каквито сполуки, победи и заедно за България да му обещават. Защото, когато става реч за историческата обусловеност на сегашното българско дередже, народните ни избраници и беловласите тоталитарни кариеристи, мераклии за удобничкото парламентарно кресло, изплуват от честните си частни фирмички, от Нищото, и предпочитат да си отварят и да си затварят досиетата. Да се спотайват и да мълчат като двойкаджии в час по история.
           А кървавото досие на България все така отлежава в Москва.
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Март 04, 2011, 09:58:40
Може и пространно да се отговори на подобни писания, публикувани баш на връх Националният ни Празник, пълни с фактологически неточности, преувеличения, комплескарщина и вечната злоба на роба!
Но не заслужава да се навлиза в подробности, както и не заслужава човек да губи си времето и да отваря безбройните линкове давани от съфорумци с подобно интелектуално ниво..
Ще подходим принципно и ще приложим най-доброто мерило за истинност ("Истината се крие в сравнението " В.Суворов ).. видяхме какво е било положението в България под турска власт,видяхме (ама май не всичките участници в дискусията го осъзнаваме  ;D ;D ) необходимо ли е било Освобождение на Българската Нация или не е било необходимо.. Сега гледаме друго и сравняваме!
1.Какво направи Испания за подобряване положението на българският народ, за нашето Освобождение,и за устройване на Държавата ни..
 2.Какво направи Бразилия за подобряване положението на българският народ, за нашето Освобождение,и за устройване на Държавата ни..
3.Какво направиха САЩ за подобряване положението на българският народ ,за нашето Освобождение,и за устройване на Държавата ни..
4.Какво направи Швеция за подобряване положението на българският народ,з а нашето Освобождение,и за устройване на Държавата ни..
5.Какво направи Португалия за подобряване положението на българският народ, за нашето Освобождение,и за устройване на Държавата ни..
6.Какво направи Япония за подобряване положението на българският народ, за нашето Освобождение,и за устройване на Държавата ни..
 И се опитваме да уточним, сравнявайки (ако успеем да сравняваме, че то не е лесна работа) .. да сме японофоби и швецофоби ли.. или да не сме.. То си е до акълът ни и до разбиранията ни!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Март 04, 2011, 10:07:11
А ето и конкретно- не мога да се съглася с цитираната от съфорумците извадка от Достоевски, дадена като голяма подръжка на тезата им!   .."ненадейно невярна или неправилно разбрана от вас ..някой ваш близък, ваш приятел или брат лежи болен, ограбен е или влак го е прегазил или нещо от тоя род. Зарязвате всичко и хуквате при горкия си брат и изведнъж срещате човек, по-здрав и от вас, седи си на масата, обядва,.. и се смее на вашата фалшива тревога, на станалото qui рго quo.."   .. тези твърдения,са подкрепени и от съфорумци, разбира се с вече станалият традиционен весел смях от сърце и невероятно настроение.. ха,ха ,ха!Достоевски си е прав".  

Моето мнение- НАПЪЛНО се ГРЕШИ и от Достоевски и от съфорумникът..

Дали  е било подобно положението ..  дали би трябвало да коментираме с "ха-ха-ха Достовевски е прав".. и да схванем хуморът в ситуацията около България, войната и Русия?..българите явно си живеят,според някои ,под крилото на Султана, мисли се, а глупавите руснаци дават 200 000 убити да ги Освободят, придружени от 30 000 български жертви от опълченци-"тъпи русофили" (цитат от съфорумец)... Освобождение- нещо което въобще не е било необходимо!!-" хахахаха" - Така ли да коментираме..  и ние като съфорумецът да усетим комизма в "напразната" смърт на 30 000 опълченци и поборници?? И ти драги читателю,схвана ли целият хумор в ситуацията?

Ето го обаче ,дереджето. Да видим сами дали пък Достоевски не е прав?? Дали съфорумецът не е прав с "хахаха" А дали пък и великият писател и съфорумците не грешат? Ето фактите! ...
".Из доклада на английския консул в Русе Р. Рийд от 16 юни . до английския посланик в Цариград Х. Елиот. — Там [в Плевенско и Търновско] действително се говори, че тези черкези отвличат деца от българи, загинали през последните събития...."
и още .
Из доклада на английския консул в Одрин Х. Дюпюи от 19 август до английския министър на външните работи лорд Ед. Х. Дерби. —

"Била убита и жената на Христо Данчев, а също така и нейните две дъщери, едната от които преди това родила близнаци. Двете бебета, заедно с едно от децата на втората дъщеря, били насечени на парчета, докато четвъртото дете на това семейство, малко момиче, било отвлечено от една циганка от Карлово. Когато бащата Иван Станев търсил детето си, [властта] му отказала да го върне, докато не представи доказателства.Християнски деца се продават средно по 10 франка едното, момичета се изпращат на пазара в Цариград и това става със знанието на властта..."

             хахахахахахахахахахахахахахахахахаха..

...и още..

"Из доклада на английския вицеконсул в Бургас Чарлс Брофи от 14 юни до английския посланик в Цариград. —

От около 2000 мъже, жени и деца [в с. Бояджик, Ямболски окр.] само около 50 избягали. Стада, чарди и цялото друго имущество на селяните било отвлечено от убийците. За да дам на Ваше Превъзходителство една представа за размера на грабежа, бих могъл да посоча, че някой си хаджи Мурад, татарин, живущ в едно село от тази каза, си докарал на връщане от Бояджик 600 овце и около 20 волове. Християнски деца били отвлечени от черкези и сега са роби в черкезките села."

 
   хахахахахахахахахахахахахаха...  яко,а!?

..."33. СРЕДЕЦ, . (Новини из Българско). // Ден (Цариград), II, No 27, 29 май 1876, с. 85.

Тежко положение на българското население в Софийско. От една страна го ограбвали черкези и цигани, от които нямало на кого да се оплаче и кой да го защити, защото липсвало всякакво правосъдие за българите.Българите все пак се надявали, че Държавата ще вземе мерки. Очаквал се и страшен глад, защото посевите били изтъпкани
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Март 04, 2011, 12:06:20
Захарий Стоянов
Кой въстана срещу нашето свещено дело – съединението на Южна със Северна България? Кой караше турците да навля­зат в България и да пуснат малко кръвчица на братушките? Кой отчисли българския княз от редовете на армията си, за да го опозори и омаскари, когато той се намираше на границата сре­щу неприятеля? Кой си дръпна от нашата войска офицерите, които хрантутехме като просяци с единствена адска цел да ни съсипе войската, когато тя се намираше в път за бойното поле? Кой насъска сърбите да ни нападнат откъм гърба, когато ние бяхме въз друга страна? Кой настояваше най-много да се пратят турските комисари в Южна България? Ами я кажете, кой ни открадна княза от Софийския палат в това време, когато на него­вата глава не бяха изсъхнали още лавровите венци от Слив­ница? Кой даваше честно и благородно слово, че ако си отиде тоя княз, то и съединението ще бъде пълно, и правата на Бълга­рия ще да си останат непокътнати, и конституцията ще си бъде в сила, с една реч, България ще да цъфти и вирее?Така ли излезе? Кой изпрати подир няколко дена подлия Генерал Каулбарс да развращава, подкупва, лъже, бунтува и беснее? Кой поду­чи пичовите и вагабонтите да вдигат бунтове в Бургас, Сливен, Силистра и Русе, да леят кръв и въвеждат анархия, щото по тоя начин да се отвори път за чужда окупация? Кой унизи и се поди­гра с България като й препоръчваше за княз един развратен черкезин – Мингрели? Кой прибра под свое крило всичките чапкъни в България, а законните власти, в това число и В. Н. Събра­ние, за незаконни с единствена цел, да се продължи още в Бълга­рия безредицата, да се отчая и омаломощи българският народ и да каже: „Дойдете и ни спасете” – Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, христи­янската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв!Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука… То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти! Право имали ония старци, съвременници на Екатерина, на Александра I и на Никсолая, които ни говореха: „Ще плачете за зеленото парцалче”. Видели тия и патили, на основание на факти и на събития говорели горните думи. Цял свят, хора, които не ни бяха ни в клин, ни в ръкав, припознаха нашата висока култура и благородните ни борби, само московците стоят настрана и викат: „Стрижено е !” – Необяснимо. Царуванието на нагайката, монголското иго, татарщината и крепостното право може би да са едни от най-силните фактори, които са направили от руските държавни мъже зверове и идиоти. От друга страна пък, твърде е обяснимо тяхното подло поведение, защото хората искат да ни направят московци, прочее, правят ни всичките злини и пакости, които може да измисли развратният човек. Но и това е недоволно. Малко ли други държави има, които също така се стремят да владеят над чужди земи и народи. Между това, ние не виждаме тая подлост в техните стремления, тия адски и гнусни средства, каквито руската дипломация употребява над България.
И подир всички тия върволици жестокости и злини, които ни една държава не е направила над България, възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива идиоти и изменници даже, които да клеветят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка! Мълчете и не говорете, защото и природните стихии ще да въстанат и протестират срещу подобно едно престъпление! По-малък грях е да обереш черква и манастир, отколкото да клеветиш пред олтара на историята и на събитията, че руското правителство имало братски, честни и благородни намерения, когато е стъпило в земята ни да ни освобождава. Ще ни се смеят ташкенците, авганците, черкезите, бухарците и арменците, за които същата Русия не по-малко кръв е проляла. Ще ни кълне
Полша, тая китка на славянството, която руските железни автократи три пъти хайдушки разделиха помежду три царства, с бесилници и с колове окичиха цели градове и села. Ще ни кълне още нещастна Босна и Херцеговина, която пак руските дипломати харизаха на Австрия, а ние идиотите заедно с много още идиоти славяни псувахме ли, псувахме Австрия, че ги узурпирала!Но в София, в столицата на България, гдето живеят най-голямото количество интелигенти и патриоти, един развратен до в черната си душа, калугер излиза дьрзостно пред очите на всички и говори, че народът е признателен на своята освободителка! Не е крив той. Криво е онова стадо, което е стояло гологлаво отпреде му. То трябваше да запита мръсния калугер, да каже добро ли, зло ли е направила тая покровителка на България от две години насам, то трябваше да му предложи горните въпроси, изложени начело на нашата статия.Време е, трябва вече, щото българските деятели, офицери, учители и пр., когато говорят на своите подчинени и слушатели за вънкашните неприятели на отечеството, официалният московец със своите донски и кубански казаци да стои на първо място. Това учение трябва да се продължи дотогава, докогато в Петерсбург царствува Александьр III… Защо московците не са десет или петдесет милиона? Колко любезно ще си решим и наредим аладжака!…

Захари Стоянов
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Март 09, 2011, 19:42:27
http://samvoin.blog.bg/politika/2011/03/09/buntovete-v-arabskiia-sviat-aktiviziraha-ruskata-ili-evreiska-energiina-diplomaciia-razbiraite-mafiia.702733
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Март 10, 2011, 09:03:45
Германският вестник „Зюддойче цайтунг“ публикува рецензия за книгата на професора по история от американския университет Northwestern Йоханан Петровски-Щерн „Еврейският въпрос на Ленин“, която е изцяло посветена на еврейските корени на вожда на революцията.

В СССР тази тема е била едва ли не най-строго пазената тайна чак до разпадането му и историците са получили достъп до документите едва през 90-те години. В Съветския съюз са се опасявали, че сведенията за еврейския му произход ще бъдат използвани от антисемитите.

„Всъщност от гледна точка хода на световната история не е важно дали предците на Ленин са били евреи, италианци или ирландци. Но тъй като едно от любимите занятия на онези, които се увличат от теориите за заговор, е търсенето на доказателства за еврейския характер на световната революция, Мишко Бланк, прадядо на вожда на същата тази революция, има по-голяма тежест от неговите германски или шведски предци“, пише авторът на рецензията, посочва NEWSru.

Същата тази гледна точка изразява самият автор на книгата през списание „Огоньок“: „Можем да обсъждаме еврейските корени на Владимир Ленин, но това не може да ни помогне да разберем кой всъщност е бил той. Да се обсъжда националният въпрос става неприлично сред руските интелигенти от недворянски произход още в края на ХIХ век, а за революционерите от началото на ХХ век такъв проблем изобщо не е съществувал. Поляци, грузинци, латвийци и евреи са влизали в партията  (РСДРП(б)) единствено и само като революционери“.

Всъщност евреин е бил прадядото на Ленин Мошко Бланк. На 80 години той се покръства. Дядото на Ленин Исроел при кръщаването си на 17-годишна възраст приема името Александър и се жени за Анна Гросчоп, произхождаща от германци с шведска кръв.

Майката на Ленин Мария Бланк е родена в семейство, изповядащо православието, и след това се омъжва за християнина Иля Улянов.

Според историка самият Ленин не е знаел нищо за еврейските си корени.

Документи, потвърждаващи наличието на предци евреи, са открити за първи път от сестра му Анна Елизарова-Улянова в началото на 20-те години. С находката си тя се обръща към партийното ръководство, но се сблъсква със стена.

Против публикуването им се обявява самият Сталин. Леонид Брежнев и Михаил Горбачов продължават същата линия.

През 1986 г. Горбачов нарежда да бъдат събрани всички документи за историята на семейство Бланк в една папка, достъп до която да се дава само с личното разрешение
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Март 17, 2011, 16:05:42
Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука… То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти! Право имали ония старци, съвременници на Екатерина, на Александра I и на Николая, които ни говореха: „Ще плачете за зеленото парцалче“. Видели тия и патили, на основание на факти и на събития говорели горните думи. Цял свят, хора, които не ни бяха ни в клин, ни в ръкав, припознаха нашата висока култура и благородните ни борби, само московците стоят настрана и викат: „Стрижено е !“ – Необяснимо. Царуванието на нагайката, монголското иго, татарщината и крепостното право може би да са едни от най-силните фактори, които са направили от руските държавни мъже зверове и идиоти. От друга страна пък, твърде е обяснимо тяхното подло поведение, защото хората искат да ни направят московци, прочее, правят ни всичките злини и пакости, които може да измисли развратният човек. Но и това е недоволно. Малко ли други държави има, които също така се стремят да владеят над чужди земи и народи. Между това, ние не виждаме тая подлост в техните стремления, тия адски и гнусни средства, каквито руската дипломация употребява над България.

 

Захари Стоянов
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Март 20, 2011, 16:47:42
"Има със сигурност поне още един диктатор, който избива безнаказано народа си. Ако не целия, то поне една етнически обособена част от него.
               Казва се Владимир Путин.
             Няма практически никаква разлика между неговия едноличен режим и този на Кадафи. Когато чеченците се разбунтуваха и поискаха независимост, той постъпи с тях по начин, доста по-кървав от този, на който сега сме свидетели. По-точно казано – изби към една четвърт от тях.

             Не е случайно, разбира се, че Русия беше между въздържалите се при вземането на решение за военна намеса в Съвета за сигурност, че изрази "съжаления" за случващото се и декларира неучастие – но все пак не си позволи да блокира решението.
            Очевидно и там съзнават, че времето на този тип диктатури е изтекло.
            Не е ясно обаче дали и доколко самият Путин съзнава, че приликата между него и Кадафи е прекалено натрапчива.
           Той е диктатор от същия тип и заслужава същата участ.
           И най-вероятно някой ден ще си получи заслуженото."

Едвин Сугарев
20.03.2011
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Март 31, 2011, 14:43:50
http://nacionallist.blog.bg/politika/2011/03/31/ima-li-pryst-rusiia-v-atentata-ot-11-septemvri.719835
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Юни 21, 2011, 18:46:24
Време е за любимата ми тема  ;)

http://georgialeksov.blog.bg/politika/2011/06/21/pamet-nicite.769541
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Юни 21, 2011, 19:22:11
Много кефиш Сурьо!!! Днеска вече, си похортувах с една Оптимистична Трагедия, сега и ти излезе на хоризонта, ако дойде и Атила, ще плесна с ръце, па ще кажа "Събрахте се!!"  ;D ;D ;D
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Юни 21, 2011, 20:28:15
Много се кефя,че ти се кефиш,затова те ти още кеф  ;)  http://genadi2000.blog.bg/politika/2011/06/21/pametnik-na-lainianata-armiia-kapishteto-na-iudeo-bolsheviki.769566
кефи се!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Юни 21, 2011, 21:03:13
 ;D :D :D :D :D :D По принцип даваните линкове, след една дискусия за гените (оказа се, различните езикови групи, си имали техни, персонални, от някъде надошли и прилепнали гени ??) та след тази, доста забавна за мене дискусия, линковете не ти ги отварям.. но пък стиховете ти ги съпреживявам! :-\ :-\  я дай пак някой як стих за Жабата :D ;D с него, ще можем нещо да разобличим!?!... С това разобличаване, ми напомняш, драги ми Сурьо, безсмъртният рочен не Булгаков "Майсторът и Маргарита" и там, имаше една сцена с разобличаване.. ама нямаше такива готини стихове!!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Юни 21, 2011, 21:09:03
 ;D ;D руски книги не чета.повръщам от тях ;) а линковете си струва да ги отвориш.да прогледнеш,авер!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Юни 21, 2011, 21:19:59
Само дето не ми стана ясно това с "разобличаването" :).Ей тва русофилите все конспирации ви гонят ,бе..Малей,таласъмени мозъци...не е лесно
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Юни 21, 2011, 23:02:34
По какво съдиш 1. Че съм русофил?.. 2.Че русофилите ги гонят някакви конспирации.. какво имаш пред вид въобще под "русофили" групировката офицери , през времето на Батенберг?? ИЛи друга група хора, с определени характеристики.. ако дадеш по-пълно определение на" русофил" ще се опитам сам да се характеризирам..
Само дето не ми стана ясно това с "разобличаването" :).Ей тва русофилите все конспирации ви гонят ,бе..Малей,таласъмени мозъци...не е лесно
Харесва ми, как обогатяваш речта си, с диалектизма "малееей"! Аз също се стремя към по-жив език.. а за разобличаването... ето, припомням.. 
Вярно е,че са универсални! Дори не би могъл да предположиш къде ги открих...
 В един сайт,един от участниците,беше изразил с тях отношението си към руснаците.
като става въпрос, разбира се, за безсмъртните стихове за Жабата.. по нататък, в няколко твои поста,в различни теми, ти точно това използва като термин.. "разобличаване".. колчем ставаще въпрос за някакви там руснаци. Видя ми се интересно, запомних го.. и стиха, и твоите коментари. А алюзията с "Майстора и Маргарите" мился. я разбра.. нема да ти я обяснявам.
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Юни 21, 2011, 23:16:13
Глей са,не е нужно да пишеш толкоз много.достатъчно е ,да е разбираемо.Аз на теб нищо не ти разбирам,сигурно защото самата ти мисъл протича на любимият ти руски език,с който все гледаш да обвържеш българският народ.Никакви алюзии с разни маргаритки и майсторите им не ме интересуват,това е специалитет на рускините/само ако знаеш кво ме правят на едно място - бедна ти е фантазията/.
Има една чудесна фраза на Вайсберг - "Съкращавайте фразите до размера на мисъл" Сещаш ли се - много информация - в малко думички.Пробвай!Мерило за интелект е...
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Юни 22, 2011, 00:07:37
О-о-о не сме чели "Майстора и маргарита".. хехеееее.. и не може,да се разбере за какво иде реч..
стихът за Жабата ти стига, като духовна потребност!..
За разобличението, използвайки, иженарицаемий жабешки стих, разобличение на руснаци,самият ти говориш..!! Запомних го! Още тогава, изпаднах в луд възторг.. аз на малоумии много се кефя! Повечето твои разобличения от тази гледна точка ги чета.. като имам настроение, разбира се..
.. А българският и руският са си обвързани-просто единият е произлязал от другия.. колкото и нечии ограничени, антибългарски умове, да не могат да го проумеят..
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Юни 22, 2011, 11:16:46
 За да не оспамваме темата и най - вече ,за да осъвременим звученето  и непреходността й,слагам едно материалче от Едвин Сугарев/който ,все пак не е "господин никой"!/ и то в "цял ръст",тъй като не умееш да отваряш    линкове ;)

                    ПРИЯТНО ЧЕТЕНЕ!
21 Юни 2011
   
Едвин Сугарев

Как се възстановява социализмът – и как се реставрира паметта за онова време, от което уж вече повече от 20 години прехождаме към демокрация? Потайно, по тъмна доба.

Доказателството е почистването на нелепия монумент, който доминира и до днес над българската столица – издигнат в чест на армията-окупатор, която донесе на върха на своите щикове полувековен терористичен режим, донесе десетки хиляди избити без съд и присъда, зловещи концлагери, „народни” съдилища, потъпкване на съдбите на поколения българи, овчедушие и видиотяване, от които страдаме и до днес. Това почистване се състоя потайно, по тъмна доба. В една акция, която вони на гузност и страх.

Как се прощават нормалните люде със своето минало? Най-добрият начин е отдавна известен: със смях. Управляващите обаче нямат чувство за хумор. Може би защото с никакво минало не искат да се прощават – тъй като и до днес си живеят в него – и то им е свидно, уютно им е да бъдат там. Те нe искат да бъдат „в крак с времето” – както пишеше на монумента. Искат времето да лежи затиснато от бетонените Альоши и техните шмайзери, под бронзовите мляскания на дружбата от векове за векове.

За тях вапцването на нелепата скулптурна композиция, сиреч предрешването на армията, която ни „освободи” от цивилизацията, не е постмодерен акт, а „углавно престъпление и проява на вандализъм” – както го определи не кой да е, а днешният министър на културата Вежди Рашидов. Неговите аргументи: социализмът бил част от българската история; никое поколение не можело да изтрие миналото като с гумичка.

Умно. Хитлер също е част от историята. Трябва ли по силата на тази логика неговата родина да запази всички символи и знаци от това историческо битие? Или може би между него и Сталин, върховния главнокомандващ на въпросната „армия освободителка”, има някаква разлика? Може би мултакът на републиката не помни и не иска да си спомни за какъв живот ни „освободи” същата тази армия?

Само че – възразява мултакът – в Берлин били запазили руския танк, функциониращ в качеството си на идентичен монумент. И – разбира се, изпуска дребната подробност, че Германия е една дълбоко комплексирана от миналото си страна, че германците ги е срам за човешките страдания, които изтърпя човечеството вследствие на наченатата от тях – но и от същата тази „армия-освободителка”. Двете родствени армии така „освободиха” Полша, че и до днес  поляците не могат да ги забравят. Има ли във Варшава паметник на Червената армия? Няма, разбира се.

Сроден руски танк стърчеше и сред Прага. Давид Чорни – да, да, същият онзи Чорни, дето тъй находчиво подигра стария континент в своята „Ентропа”, вапца този руски танк в розово. Розовият танк се превърна от символ на насилието във весело сбогуване със срама от това насилие, той на практика реализира една от гаранциите, че с онова срамно време, в което руските танкове (и нека си спомним, заедно с българските такива!) тътнеха по Пражките улици, е свършено веднъж завинаги, че то няма как да се върне.

Вежди Рашидов не иска с това време да бъде свършено, то да се превърне чрез смеха в минало невъзвратимо. И не иска не само той. Не искат и социалистите, чадата на рубладжийските наемници на същата тази армия – и затова те веднага дадоха уверения, че паметникът ще бъде почистен. Не иска, разбира се, и другарят Путин – законният наследник на Сталин. Подопечните му медии и информационни агенции опищяха орталъка с вопли за гаврата над паметта, миналото, братската дружба и прочее. Не искат и столичните общинари, които с необичайна за рахатлъка си пъргавина взеха необходимите мерки. Не иска и Валентин Златев, взел същия този паметник под своя опека.

Не иска и самата българска държава – в лицето на основни нейни институции. Най-абсурдисткият и симтоматичен жест бе предприет от българската прокуратура. Тя съвсем насериозно обяви, че било образувано е досъдебно производство срещу неизвестния художник, който пребоядиса Паметника на съветската армия. Wanted – чакат го две години затвор. Друга една, най-дълбоко обичана от българския народ институция – МВР, също взе дейно участие, като посред нощ охраняваше акцията по миенето на монумента, тъй като се били очаквали „провокации”.

Тази сериозност е точно толкова смешна, колкото беше смешен и самият предизвикателно пребоядисан монумент. Можем да очакваме, че за в бъдеще покрай него ще има денонощна охрана, и че българските граждани ще могат да го приближат само след щателен обиск – да не би да носят спрейове под ризите. Парламентът може би ще гласува специален закон, който придава на този паметник статута на вечна и ненарушима културно-историческа ценност – и забранява провеждането на каквито и да било митинги и манифестации в радиус 300 метра околовръст. Възможно е също родолюбиви българи и техни фондации и организации да съберат пари за изграждането на триметров дувар, който да пази паметника от вандали, престъпници и други злонамерени люде.

След което един ден можем да възстановим и 9-ти септември като национален празник – и всичко ще ни бъде наред, преходът ще свърши, а Бойко Борисов ще се премести от своята къщурка в Банкя в една близка резиденция, строена за отдих на неговия нявгашен работодател.
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Юни 23, 2011, 15:38:31
 

   ТРЕТИ МАРТ:ДЕН НА РУСОФИЛИЯТА ;)

 http://www.svobodata.com/page.php?pid=5110&rid=20
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Юни 23, 2011, 19:17:04
Хайде,да покажем на руските мекерета,че сме наясно с манипулациите им с българската история.Ние си четем български сайтове и пишем в тях,а не се мляскаме с руската паплач!

http://old.vmro.bg/forum/viewtopic.php?f=28&t=1340
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Юни 24, 2011, 10:53:07

 И още по темата......


  Синът на Хрушчов: Баща ми не искаше България да стане съветска република
11 май 2011, 07:18

София, България

Тодор Живков и татко никога не са били приятели, казва Сергей Хрушчов
Синът на бившия съветски лидер Никита Хрушчов - Сергей, пристигна в София, за да представи първия том от автобиографичната книга на баща си "Хора, години, власт". Тя е дело на издателство "Прозорец" и ще се състои от три части. Очаква се всички те да излязат на пазара до края на годината. Никита Хрушчов е човекът от най-близкото обкръжение на Сталин в продължение на десетилетия. Именно той се преборва за поста генерален секретар на Комунистическата партия на СССР след смъртта на диктатора. Свален е неочаквано и е заменен от Леонид Брежнев. За мемоарите Хрушчов се изповядва пред стар магнитофон. Ръкописът е 4000 страници. КГБ арестува документа. Един комплект касети обаче е скрит и тайно изнесен в САЩ. Там излиза за първи път книгата. Сергей Хрушчов е един от най-големите специалисти по балистични и крилати ракети. През 1991 г. напуска СССР и оттогава живее в САЩ. Днес е професор в университета "Браун".

- Г-н Хрушчов, във всички мемоари и филми баща ви е представен като доста карикатурен образ, направо шут. Как при това положение той успя да вземе властта след Сталин?
- В много голяма степен този карикатурен образ е създаден от КГБ по времето на Брежнев. Там имаше специален отдел, който твореше анекдоти за Хрушчов. Правеха го добре. Действително на обедите при Сталин присъстващите танцуваха. Но баща ми не умееше. Както например маршал Будьони. Там най-добрите танцьори бяха Микоян и Молотов. Сталин не издевателстваше, но можеше да се шегува. Например да сложи на стола домат и вие да седнете. Това е пиперлива шега. Когато обаче искаше да арестува, ставаше най-добрият човек. Обичаше, прегръщаше, докато набеденият за враг се качи в колата за затвора. Хрушчов влизаше в най-близкото, само от пет души, обкръжение на Сталин, но
никой там не го е считал за простак

От наследниците на диктатора борбата за власт бе между Хрушчов и Берия. Другите не участваха. Затова не е вярна версията, която се втълпява, че останалите ръководители смятали Хрушчов за простак и глупак, а той ги изиграл. Те всички знаеха, че след смъртта на Сталин ще се присъединят или към Хрушчов, или към Берия. В началото поддържаха Берия, но после повечето разбраха, че той е много опасен човек. Че ще продължава терористичната сталинска политика и рано или късно ще ги убие. Затова се обединиха около Хрушчов.

- Баща ви падна от власт, когато беше на върха на славата. Как го допусна. Какво се случи тогава?
- Баща ми бе сменен, защото такава е съдбата на всеки реформатор. Критикуват го и отляво, и отдясно. Едните казват, че той руши системата на властта, защото отива далеч, а другите - че действа доста бавно. Баща ми тръгна срещу бюрократите, каза, че иска да даде властта в ръцете на директорите, не на министрите. Той желаеше да реформира системата, както го направи по-късно Дън Сяо Пин в Китай или Дубчек в Чехословакия. Хрушчов искаше да промени конституцията, да въведе ограничение на мандатите във властта. Например два, като в Америка. И колегите му веднага скочиха: "Как може. Два мандата. Той е на 70 години. На него му е все едно. А ние, петдесетгодишните, какво ще правим след десет." Баща ми започна да отстранява неефективните ръководители от средните звена. А те бяха членове на Централния комитет. И когато трябваше да се гласува съдбата на баща ми, точно тези членове на ЦК си казаха: Или Хрушчов ще ни отстрани от власт, или ние трябва да отстраним него. И го пратиха в оставка.

- Той очакваше ли, че такова нещо може да му се случи?
- Считаше, че 70 години са много. Открито казваше, че на следващия конгрес, през 1965 г., си отива. Но дотогава смяташе, че ще направи икономическа реформа
нова конституция и обновление на Президиума на ЦК. А това поставя въпроса Брежнев, Подгорни и другите да бъдат или не. Затова те решават да се избавят от него, преди той да обнови президиума.

- Брежнев мразеше ли баща ви?
- От психологическа гледна точка Брежнев е слаб индивид. Той стигна до висотите на властта благодарение на моя баща и му беше много задължен. Когато го отстрани от власт, Брежнев трябваше през всичкото време да си доказва, че е постъпил правилно. Че не го е предал. И затова постепенно започна да го ненавижда. В тази си ненавист той достигна до глупост. В Крим има село, в което има ботаническа градина. Селото се казва Никита, но това няма нищо общо с Хрушчов. И когато Брежнев пътувал натам, името на селото бе сменено от Никита на Ботаническое. Хрушчов не се споменаваше нито за хубаво, нито за лошо. Когато съветските архиви разсекретиха кореспонденцията на Хрушчов с президента на САЩ Айзенхауер, там имаше заглавие: "Преписка на президента на САЩ Айзенхауер с председателя на съвета на министрите на СССР." Името го нямаше.

- Вярно ли е, че решението съветските ракети да се отправят към Куба, т.нар. Карибска криза, е взето в България.
- Баща ми казваше, че ние няма да влезем във война с американците заради Куба. Много е далеч, много е опасно. Но когато Фидел Кастро обяви, че Куба се присъединява към Източния блок, нещата се промениха. Задължение на всяка държава е да защитава съюзниците си. Добри или лоши. Както казваше Кенеди за един от латиноамериканските диктатори: Кучи син, ама наш син. Ако не го защитите, губите авторитета си. Затова Куба се превърна за СССР в същото, което е Западен Берлин за Америка. Малък, безполезен къс земя, дълбоко във вътрешността на враждебна територия. Хрушчов знаеше, че заради американската блокада може да защити Куба само с ракети. Това е дипломатически сигнал, който казва: Не нападайте Куба! Върху тази идея е имало дълги разговори. Един ден, докато отдъхва в Пловдив, разхождайки се в парка, баща ми решава, че трябва да рискува с ракетите

По обратния път споделил това с министъра на външните работи Алексей Громико. Той го подкрепил. Идеята се обсъдила на заседание на Президиума на ЦК в Москва. Всички се съгласили. Баща ми после казваше: Беше ми много тежко, защото прехвърлиха отговорността върху мен. Само Микоян казал, че това е опасно. Баща ми казал: Какво опасно, това е авантюристично, но имаме ли друг изход. Тогава и Микоян разписал документа да се пратят ракети в Куба. Та това решение наистина е взето в България.

- Какво мислеше Хрушчов за България?
- Той много я обичаше. Казваше, че българските градинари са много трудолюбиви. Помни ги още отпреди войната. Тогава най-вкусните плодове и зеленчуци били от вашата страна. По-късно смяташе, че идващите от България зеленчуци не са толкова вкусни, както преди революцията. (В по-ново време доматите се изнасяха за СССР зелени с идеята, че ще узреят по пътя.-б.а.). На опитите на българските комунисти да кажат, че: Ето ние искаме да се обединим съм Съветския съюз, да станем ваша република...

- Това истина ли е?
- Това е истина, но Хрушчов се отнасяше към тази идея отрицателно. Той казваше: Не е нужно. Това ще бъде срещу вас и срещу нас. Нас ще ни обвинят, че сме империалисти, а вас - че не сте независима държава. Вие сте длъжни да създавате своя икономика и не ви трябва с никой да се обединявате. Не е необходимо войската ни да бъде във вашата страна. Защо кому е нужно такова правителство, което иска присъствие на съветски войски, съветваше Хрушчов.

- Какви бяха отношенията на баща ви с Тодор Живков?
- Между тях лични симпатии е нямало. Той се отнасяше приятелски с унгарския лидер Янош Кадър и полския Гомулка. С Живков бяха само колеги. Специални отношения с Живков баща ми е нямал.

Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Юни 24, 2011, 22:26:46
Как Хитлер изненадА Сталин
Автор: katana Категория: Политика   
Прочетен: 2041 Коментари: 91 Гласове:
39

Последна промяна: 22.06 11:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

На някои лъжи краката са дълги. Или дали трябва да се вярва на СССР и комунистите? Не, естествено. Какво е правил Генералния Щаб на Червената армия през януари 1941 г. Разигравал е военностратегическа игра. Според легендата, Жуков е бил на страната на германците и е насмел съветските войски за нула време. Бил отгатнал всички ходове на германския генерален щаб /планът Барбароса/, бил посочил направленията на главните им удари и и насмел Червената армия за 3 седмици. /Червената армия се е ръководела от  ген.полковник Павлов/. Играта се е наблюдавала от Сталин и Политбюро. Значи са показали на Сталин как ще стане разгромът, а тъпанарите са видели и казали, че това няма да стане и не са взели никакви мерки!?!?! Ама тъпанарите са Сталин, Жуков, генералния им щаб и Политбюро!!!!
Добре….. ние ли сме идиотите или руснаците? Или руснаците лъжат, като невидели? И защо лъжат? Тя е проста работа. Генералщабните игри са били ДВЕ! На едната от тях се е разигравало крупномащабно настъпление на Червената армия по посока Източна Прусия – Кьонигсберг – Берлин. На другата игра са е разигравало германско нападение, неговото отблъскване и контранастъпление.
Няма да влизам в подробности /Който се интересува да чете спомените на Жуков, разсекретените съветски архиви, които са публикувани във Воинноисторически журнал след 1985 г. и книгите на В.Суворов/.   
Та, да попитам. Кой е този ултраглупак, който е разгадал план на противника и не е взел мерки за отбрана??!?!?!? Всъщност тъпанарите сме ние, че им вярвахме толкова време. А някои им вярват и сега.
Какво е било съотношението на силите в тези игри.
За Германия 3512 танка и 3336 самолета.
За СССР 8811 танка и 5652 самолета.
Всъщност Червената армия губи през 1941 г. 5 300 000 войници и офицери /убити,пленени и изчезнали/. Губи 20 500 танка и 10 300 самолета. Губи и 6 290 000 единици стрелково оръжие и 101 100 оръдия и минохвъргачки. Всичко това е било струпано в 50 – 150 километровата зона около границите и готово да освобождава наред.
Ашколсун бе, руснаци-освободители! 
Жуков. Този бил разгадал плана Барбароса. Разгадал, чушки.
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Юни 27, 2011, 21:04:32
Да си навлечем Путинската ярост
24 Юни 2011
   « назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел
Милен Радев

В Русия пак се разрази „спонтанен“ изблик на патриотична сласт. Поводът този път е 70-тата годишнина от изпреварващото нападение на единия масов убиец-дегенерат на ХХ век над другия.

Това се оказа добър повод за нови агресивно-заплашителни изказвания на решаващи политически фактори в тази северна, тежко самоконтузена от своята история, страна.

От руските медии научих някои подробности.

Споделям ги тук за да покажа колко важно за по-нататъшния път на България е отърсването от духовното робство пред така наречената (и все още чувствана от някои) „матушка“. Колко решаващо е час по скорошното отстраняване на срамното чучело със силуета на бутилка „Столичная“ (както писа някой тези дни във Фейсбук) от центъра на София. Как, дай Боже, ще се възправи нашият дух след освобождаването от неговата гнетяща сянка…

И така, на заседание на президиума на правителството („президиума на правителството“ – я какво ново Политбюро…), премиерът Путин отправил премрежен леден поглед към всички мераклии за пренаписване с късна дата историята на Втората световна война и казал буквално:

“Трябва отчетливо да разберем, че опитите да се изопачи историята могат да имат много сериозни последствия. По този начин може да бъдат поставени под съмнение ключови принципи на съвременното устройство на света. В такива опити се крият много опасни заплахи, при това с непредсказуеми последствия”.

Според ленинградския дребен кагебист от световен мащаб, „всеки опит за фалшификация на историята на Втората световна война и особено на Великата отечествена война, гаврата с паметта на победителите се възприемат много остро в руското общество“.

По-рано президентът Медведев създаде дори специална комисия за „противодействие на опитите да се фалшифицира историята в ущърб на интересите на Русия“. В своя видеоблог Медведев заяви, че тези „опити за фалшификация“ ставали

все по-настойчиви, зли и агресивни.

Съпредседателят на собствената кремълска партия „Единна Русия“ Сергей Шойгу, министър в същото правителство, направи пък предложение да се въведе съдебна отговорност „за отричането на победата на СССР във Великата отечествена война“… Инициативата му подкрепи не кой да е, а генералният прокурор Юрий Чайка.

В студиото на либералното радио „Ехото на Москва“ лидерът на Либерално демократичната партия на Русия Жириновски жизнерадостно разказа онзи ден, как съветската армия „изнасилваше и избиваше всичко живо наред“ на територията на Германия през 1945 година. За да добави буквално „…и добре правеше!“…

Някой ще каже „айде бе, Жириновски…“. Аз пък ще му отговоря: не Жириновски, а заместник председателят на руския парламент – Госдумата – говори тези безумия, за които в нормална държава биха го подвели под съдебна отговорност.

Адресатите

на горните и много други подобни изстъпления на държавно ниво са очевидни.

Вътре в страната това са немногобройните, но красноречиви и убедителни, честни руски интелектуалци. Онези, които си позволяват като учени и граждани да пишат и говорят неподправената истина за предвоенните и военни съветски години. Истина, неизгодна на днешния брутално реваншистки режим в Москва. От която го боли, защото тя клати основата на неговото съществуване.

Навън адресати са гордите поляци, естонци, латвийици, литовци и дори молдавци, които все по-настойчиво – вече и на европейско ниво – заявяват, че 1945 г. на тях им е донесла не освобождение, а страшен терор и запокитване назад в средновековната диващина на комунизма. Които настояват за всеобщо признаване на злодеяния като Катинското за

военни престъпления.

Адресати са и онези все още маргинализирани в страната си германци – като историкът Хубертус Кнабе например, които си позволяват публично да изговорят страшната истина. Които не желаят да признаят 9 май за Ден на освобождението, защото помнят варварския поход на съветската армия след януари 1945 година през източногерманските земи, милионите изнасилени германки, стотиците хиляди изпратени невинни в масови гробове или зад полярния кръг, терора в създадената от СССР „Германска Демократична Република”.

Адресати на актуалните руски заплахи са историците и политиците на Запад, които обосновано осъждат тогавашните съюзници Великобритания и САЩ за съглашателското им преклонение пред диктата на Сталин. Които не забравят трагичната съдба на милионите върнати в Съветския съюз след войната пряко волята им бивши руски граждани, военнопленници и емигранти. И които говорят днес за това, че една от страните-обвинителки на Нюрнбергските процеси сама носи отговорност за не по-малки масови и геноцидални престъпления срещу своя и чужди народи.

Адресат е и бившият съветски разузнавач Виктор Суворов, който с книгите си на Запад преобърна с ботушите нагоре цялата съветска митология за невинно нападнатата родина на световния пролетариат, за неподготвения миролюбив Сталин, изненадан от „фашистката” агресия. Сякаш него лично заплашва ленинградският злопаметник, когато говори днес за това, че „всички опити да се изопачи историята могат да имат много сериозни последствия” и повтаря, че „фалшификациите” щели да имат „непредсказуеми последствия”.

Спомним ли си съдбата на Александър Литвиненко и на Анна Политковская не може да не настръхнем от обещанието на Кремълския господар, че по тези въпроси позицията му щяла да бъде

„твърда, последователна и принципна”.

Сред адресатите на Путин и компания обаче все още не е България. Нейните отговорни фактори днес с нищо не показват, че са готови да скъсат с десетилетната лъжа, с господството на социалистическата митология. В българското публично пространство най-гласовито се тиражират гласовете на всякакви „славянски”, „православни”, „русофилски” дружества и комитети. Буботенето на Петата колона се представя за гласа на братушките

Затова на ход сме ние, гражданското общество. Нека направим всичко нужно и възможно за да бъдем включени в групата адресати на Путинската ярост и на Путинските заплахи.

Тази чест трябва да бъде заработена и заслужена.
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Юни 28, 2011, 10:52:18
Много ви здраве от братушките ви ;D

http://slavimirgenchev1953.blog.bg/politika/2011/06/28/trevoga-rusiia-blokira-bylgarska-grupa-vyv-feisbuk.773216
Ае идете им цункайте задниците смръдливи! ;D
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Юни 29, 2011, 08:22:00
http://pelikan4o.blog.bg/zabavlenie/2011/06/29/osobenosti-na-ruskiia-ribolov.773663  мъкаааа.... :'(
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Юни 30, 2011, 10:57:07
Осквернителите на България
24 Юни 2011
   «
Едвин Сугарев

Рядко, много рядко можем да видим толкова красноречиво доказателство, че България не е реформирана, нито пък демократична страна. Доказва ни го един списък, ето го:

Български антифашистки съюз /БАС/

Съюз на ветераните от войните

Съюз на военноинвалидите в България

Съюз на сержантите и офицерите от резерва и запаса

Национално движение русофили

Форум „България – Русия”

Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД

Фондация “Устойчиво развитие за България”

Дружество „Александър Невски”

Федерация на съотечествениците

Българо-руска търговска Промишлена палата

Българо-руски клуб „Шипка”

Съюз на българските писатели

Славянско дружество в България

Съюз на архитектите в България

Дружество „Найден Геров”

Съюз на филмовите дейци

Съюз на българските журналисти

Това са “гражданските” организации, които са подписали тъй наречената Декларация по повод оскверняването на Паметника на Съветската армия в центъра на София. Всички те – целокупно и задружно – се възмущават от “оскверняването” и “кощунството”, извършено над сюблимния паметник; от тази шепа недостойни хора, които “се опитват да внесат напрежение, да разстройват отношенията ни с руския народ”. Всички те вкупом поднасят “своите извинения на руските хора” и ги уверяват, че “в България обичат своите братя руси и дълбоко почитат паметта на руските и съветски войни!” Всички вкупом дават обет, че “както „Альоша” стои в гр. Пловдив непоклатим, така и в София ние няма да позволим да се осквернява паметта на героите, дали живота си за Победата над фашизма”.

Това обаче е още нищо – взрете се само в призива: “Ние призоваваме всички творчески съюзи, обществени организации, сдружения и фондации, които имат отношение към запазване на историческото ни наследство, всички религиозни организации, начело с Българската православна църква, да застанат заедно с нас срещу вандалите и осквернителите.”

И още – в настояването “незабавно държавните органи и Столична община, да включат паметника в системата за охрана и да инсталират камери за наблюдение около него, за да не се повтарят за пореден път тези недостойни за нацията прояви”. За това настояват руско-българските родолюбци... всички вкупом.

В предишна статия иронично предположих, че защитниците на паметника на армията, която окупира България и ни донесе полувековен терористичен режим, чиито последствия не сме преживели и до днес, ще наложат денонощна охрана и ще издигнат стена около сюблимния си изтукан, за да го опазят от вандалствата на несъгласните с неговото доминиране на българското обществено и политическо пространство. До този Оруеловски вариант има само една стъпка: тук вече искат системи за охрана и камери за наблюдение. Искат всички вкупом.

Сигурно ви е направило впечатление, че твърде често повтарям “всички вкупом”. Нека обясня защо – защото редом с разните изкопаеми, на които се е разроил някогашният АБПФК (Активни борци против фашизма и капитализма – за тези, които не са били свидетели на това време) и множеството руско-български съюзи, наобикалящи яслите на руското посолство, тук са и българските писатели, българските архитекти, българските журналисти. Или поне тези от тях, които още не са захвърлили членските си карти в допотопните “творчески съюзи”. Тези същите се водят интелектуален елит на нацията ни – и искат “охранителни системи” за символа на социализма в България! За какъв преход към демокрация може изобщо да става дума тогава? И за какъв интелектуален елит?

Та те, горките, не могат дори да мислят с главите си. Цялата им декларация е съчинена от мужишката чутура на посланик Исаков: това е неговото мислене, неговият речник, неговата поръчка, която тези господа – българските писатели, архитекти и журналисти – безропотно изпълняват. Ако прочетете протестната нота на същия този Исаков и коментарите на раболепната руска преса, няма как да не забележите, че тази убога декларация е просто тяхно продължение.

Всъщност тя е нещото, което осквернява. И осквернява България, не нещастния обелиск, щръкнал над родната столица.

Тези хора не живеят днес. Тях просто ги няма – те обитават своето минало. Миналото, в което са били отглеждани като привилигирована каста, за да обслужват партийната машина за мачкане на човешки съдби. Поради което не са смогнали да забележат какво донесе любимата им Червена армия в България.

Донесе хилядите убийства без съд и присъда – дни след като пресече границата ни, когато България вече бе обявила война на хитлеристка Германия.

Донесе тъй нареченият “Народен съд”, произнесъл над 2000 смъртни присъди – срещу 19 в Нюнбергския процес.

Донесе десетките концлагери, в които убиваха с тояги, хранеха с трупове свине – и в които гаснеше цветът на българската нация.

Донесе опростачването и обезмозъчаването на България, чиито печални последствия виждаме едва днес.

Донесе безумни индустриални програми и погроми, които завлякоха проспериращата преди войната държава на икономическото дъно.

Донесе ограбването на страната ни, източвана през валутни програми и външнотърговски дружества – едно ограбване, намерило своето закономерно продължение в криминалния български преход.

Донесе просташкия смях на Тодор Живков, чиито екове и до днес долавяме зад лустрото на партократските чада.

Донесе двукратния опит да бъде зачеркната националната ни идентичност, като бъдем превърнати в 16-та съветска република.

Всичко това изглежда не ги тревожи тези вкупом-хора – тези писатели, тези архитекти, тези журналисти. Те си искат охраната и камерите за наблюдение – и по стар навик ломотят за милионите съветски воини, паднали в битката срещу фашизма. За тяхно сведение: в България има само няколко погинали по невнимание или от пиянство – или разстреляни за мародерство – други паднали няма. Но има десетки хиляди българи, загинали в битките при Драва, Вардар и маса други знайни и незнайни бойни полета.

Не техният паметник доминира над българската столица обаче. Доминира този, който е издигнат в чест на армията, прегазила страната ни и наложила на власт пионките на Сталин, за да се разпорежда с нас така, както му е угодно.

Списъкът, публикуван под тази декларация, е списък на позора. Г-да от писателския съюз, никакви писатели вие не сте. Просто сте руски измекяри, рубладжийски храненици – такива сте и такива ще си останете. Има и в миналото български писатели, които са се полъгвали по “дядя Ивана”, служили са нему – вярвайки, че по този начин служат и на България. Но страната си те не са предавали – и не с цветя са срещали руската армия, когато е прииждала към родните граници. Дори дядо Вазов, най-убедения български русофил, се отвърна с болка на сърце от своята стара обич, когато ножът на войната опря до кокала. Той има едно стихотворение “На руските воини” – помните ли го? Да ви го припомня – понеже редовно заличавахте паметта за него така, както наетата от вас фирма смъкна боята от позорния паметник:

О, руси, о, братя славянски,

защо сте вий тука? Защо сте

дошли на полята балкански

немили, неканени гости?

 

Желали би вас възхитени

да срещнем со сълзи и с китки…

Но идете вий настървени,

на грозни зовете ни битки!

 

Желали би вас да прегърнем

и тоз път сърдечно, горещо.

Но взорът ви свети зловещо…

Как ръце сега да разгърнем?

 

О, руси! Аз друг път ви славях

за подвиг велик и чудесен,

високо ви ликът поставях

във мойта душа, в мойта песен!

 

Вий някога знаме Христово

развяхте за благо човешко –

строшихте ни игото тежко,

а днеска ни носите ново!

 

И пак не ви мразим (не крия:

обича ви още народа);

но любим и свойта свобода,

стократно пò любим я ния.

 

За тоз кумир ние се бием

и с чужд, и със близък упорно

и няма ний врат да превием

пред никакво иго позорно!

 

О, колко ви, братя, жалея!

О, как би желал, братя клети,

свобода и вам, и за нея,

кат нас да живейте и мрете!

 

Ето така се обича Русия. Ето така се обича България. Не като вас, осквернителите.
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Юли 01, 2011, 15:51:53
СИНОНИМИ ЛИ СА КОМУНИЗЪМ И ТЕРОРИЗЪМ?
28 Юни 2011
   
Николай Флоров

Според бившия президент на САЩ Ричард Никсън: «Историята принадлежи на тоя, който я пише». За  Никсън е толкова лесно да каже това – неговата Америка не познава (с малки изключения) комунизма нито като идеология, нито като практика. А колкото опит е имала е бил само воня. Днес българските историци  могат да пишат история: кой колкото познава фактите. Да пишеш за лъжата е много по-лесно, отколкото за истината, макар че тя винаги води към провал.

 Комунизмът успя да пише историята на България за цели петдесет години без никой да му държи сметка, без никой да му опонира. И се провали. От него остана само жестокото чувство за измама и тероризъм. И понеже  говорим за терор в България, трябва да опишем съветския терор, тоест първоучителя.

 Ленин например през цялото време преди 1917 систематично заклеймява тероризма на Есерите (Социал- Революционери), но самият той е един от апостолите на терора, особено след 1905. Според Троцки, Ленин е подчертавал особено много нуждата от терор: още в 1904 той заявява: «Диктатурата на пролетариата е абсолютно безсмислена без якобинско насилие» («якобинско» като пример от френската революция). На следващата година той нарежда на Петербургския «Военен Комитет» да се заеме с обири и палежи. Според историка Джон Уит, той е против безредния и неорганизиран тероризъм, но напълно одобрява тоя, който подпомага комунистическата революция. Вече в  1917 той зарязва всички задръжки за използване на терористични тактики и проповядва, че всяка съпротива на комунистическата революция трябва да бъде смачкана с максимална сила.

 Леон Троцки, фактическият осъществител на октомврийската революция, е оставил една забележителна книга със заглавие «Тероризъм и комунизъм: отговор», публикувана още в 1918, в която той дава особено изкусно оправдание за използването на терор: «Този, който отхвърля по принцип тероризма, тоест отхвърля насилствените мерки срещу въоръжената контрареволюция, трябва също така да отхвърли всякаква идея за политическото превъзходство на работническата класа и революционната диктатура».

Със Сталин в Съветска Русия се появява и нов термин – «държавен тероризъм». С него са свързани огромните репресии на колективизацията и режисираните от държавата апокалиптични гладове на селското население. Така комунизмът се е надявал да оцелее.

По всички правила на комунистическата идеология на тероризма всеки, който в България е имал нещо общо с нея в миналото, е де факто съпричастен в този тероризъм, включително президента, премиера и цялата кохорта от техни съмишленици.

За  членовете на БСП – тези пребоядисани паметници на съветската окупация, остава само да треперят при мисълта какво би станало, ако сегашната Българска Комунистическа Партия, вярна на принципите си за революционен терор, се обърне към атентати, бомби, отвличания, партизанлък и обири на банки за победата на революционните си идеи. Би била рядка картинка да видим вътрешния министър ще поведе тумба джандари да гонят комунистически шумкари по баирите, но този път с възможности преслед0ването им да бъде предавано на живо. Може би и един нов Вапцаров ще напише едно ново «Предсмъртно», а на президента Гоце ще му бъде поднесена молба за помилване.

Това, читателю, няма да стане. Като ялови, тоест като скопени идеологически евнуси, лишени от революционния си тестостерон, комунисти и социалисти са способни само да декларират кучешкото си раболепие пред Русия. Когато обаче някой отново реши да пише история на България, този път без тях, той не може да отмине въпроса за вечната дружба между братския тероризъм на Съветска Русия и комунистическа България: от едната страна на центъра в София стои символа на този тероризъм, а от другата паметника на София, покровителката на града. Тия два символа са несъвместими – първият стои на града като гноен цирей на носа на София, една прекрасна, сексапилна и вечно млада жена. 
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: debozman в Юли 03, 2011, 14:05:31
Ето и последните и поредни руски свинщини в обръщение. Абе няма значение какво ще започне, какво пипа и какво казва тази азиатска измет. Каквото и да пипне е незаконно, нагло, безпардонно, т.е. свиня влязла в оранжерия. Няма по света гадости като тези на, да се заливат НЕТ. страници безнаказано от порно дилъри - НЯМА. И в Бурунди няма.  Единствено в бившите сателити на Червената Чума, това е позволено и разрешено. Само като прочета вече "точка ru" и ми се повръща. Иначе не съм русофоб, но ми се повдига от руски изроди - и мъжки и женски.
Вечно ще остане в историята опредлението "Империя на Злото" именно поради непрекъснато обновяване и актуализиране от неговите обитатели на основната доктрина на "Империята на Злото" - "Доктрината на Голямата Воня".  Каквото и да докоснат - ЗАВОНЯВА.

Някой изобщо представя ли си в какъв ад живеят други народи, като чеченци, грузинци, абхазци и т.н., които целогодишно, целодневно и ежечасно са в обсега на Голямата Воня !?  
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Юли 05, 2011, 16:19:31
 

     БОЯДИСАЙ ПАМЕТНИК!


  Иван Сухиванов

 
            Починът за пребоядисването на тоталитарните паметници трябва да се превърне във всенародно дело. Въпреки че разни комунисти, по стар табиет, пускат партенки, че те - паметниците, били държавна собственост. А може би са сакрални зони?! Ами що не вземе другарката Бокова да ги обяви за световно културно наследство?
            Пребоядисването на паметника на червената армия в София пък било “вандалски акт” и “поругаване на светини”! И това го казват членовете на БКП, /преоблякла се като БСП/ - същите тези, дето срутваха църкви, преименуваха надгробни плочи през “възродителния процес” и смениха опълченския кръст на Ботевия паметник на Околчица с петолъчка... Eто това напомнят техните паметници, които те сега искат да изтъргуват и пробутат на общественото мнение… Но с кого спорим – с няколко болни мозъка, излъчващи секрецията си чрез “Дума”? /Наричан остроумно в началото на “ прехода” – вестник “Чума”/.
            Изкуствоведи-нормативисти на “соцреализма” пък ни убеждават колко висока била естетическата му стойност! Приведени торсове с шмайзери, с изюдени физиономии, наблюдаваме по повечето мемориали на “альоши” - завоевателните  намерения на изобразените въоръжени групи са вън от съмнение. Накъде са тръгнали тези колективни хидри? Ами “да вземат властта”. Защото, както постановяваше техният Ленин: “За нас най-важен е въпросът за властта!”. /Плюс електрификацията, понеже енергийната мафия най-лесно влачи оттам…/. За какво им е властта на тези другари - същата, която те дават само с кръв? Защо им е на обущари и месари да оглавяват културни институти? Защо им бяха тези лагери на смъртта? Защо шпионираха и заблуждаваха хората, че това било в тяхна полза… Защо подгъзуваха и продължават и да днес да се кланят на Кремъл? /Само че дори в Гори свалиха паметника на недоучения семинарист Джугашвили…/. Въпроси, които “вече не били актуални”. Комунистите ще ни учат кое е “модерно” и “цивилизовано”. Те ще ни казват кое е “историята”. А да, техният гранитен екскремент бил “историята”! Същата, която те писаха с кръв. Защото, както писа и Маркс: “Из Европа броди призрак - призракът на комунизма” или по-точно - вампирът на комунизма. Не само броди, много кръв изсмука и излока. Днес адептите и агентите на комунизма ни убеждават, че трябва да не пипаме паметниците му. Знаците на една мъртва идеология и една бивша псовясала империя на злото трябва да стоят като Молохи в нашите градове, да затлачват центровете им и още да служат за оброчища за смъртоносния им култ.
            Ами многобройните гранитни чутури на комунистически функционери, шумкарчета, и барелефи, и плочи по улиците? С тях какво да правим? И те ли са “история”? История на БКП. Такава дисциплина изучаваха в университетите преди сгромолясването на комунизма. И нея ли да върнем? Щом искаме да запазим паметниците на несъществуващия “Съветски съюз”?
            Така, че грабвайте четките червената боя - и ги почвайте! Смело! Нека ги идентифицираме по този начин. Така и ще “преосмислим средата, която обитаваме” и която комунистическите идолопоклонници смятат за свое притежание во веки веков… Нека се знае, че не сме безразлични, аполитични и безпаметни, както много им се иска на другарите комунисти.
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: vekil в Юли 06, 2011, 01:47:06
Руснаците са свестни, каквото и да означава руснаци, обаче много ги яхат от памти века, доверчиви са, крепостничество до 20 век., тъмни масонски и циониски камарили след 17 година, 70 години болшевизъм и комунизъм, несъобразен с "националните особенности" - по Георги Димитров ;D,
какво очаквате, аз бих казал, много очаквате. Ние сякаш днес сме цвете за мирисане, че кой ще даде пример на руснаците, ако не менторите им! ;D
Тоест ние!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Юли 08, 2011, 15:51:30
Чаадаев казва в същото си писмо: «Това, което при другите народи е само навик, инстинкт, на нас ни се налага да го набиваме в главите си с чук».Както и хората, държавите неизбежно се сравняват с околните. Самата идея за напредък или изоставане има сравнителен характер. Процесите във всяка една страна са интересни на околните дотолкова, доколкото дават отражение върху тях. Гледайки към Русия европейците виждат не китайци или африканци, а себе си. Освен физическата прилика налице са и обща история, и обща география. Но тези близнаци се държат по съвсем различен начин. Защо?
В руската култура присътства една полумистична фигура, автор, чието наследие едва ли наброява и двеста страници. От тях през живота му, в далечната 1836 г. са били публикувани едва двадесет. След което публикувалото ги списание е било затворено, редакторът изпратен на заточение, а самият автор – обявен за луд. Произведенията му остават под забрана при всички режими, появявайки се само в моменти на големи обществени потресения. Въпреки това името на Петр Чаадаев присътства в историята като име на първият, ако не и единствен оригинален руски философ. Тема на репресираното му “Философско писмо” е сравнението между руските и европейските цености.
“Ние така удивително вървим във времето, че с предвижването напред преживяното се губи за нас безвъзвратно. Това е естествено следствие на култура, изцяло заимствана и подражателска. Вътрешно развитие, естествен прогрес при нас няма, предишните идеи се помитат от нови, защото тези последни не произлизат от първите, а се явяват някъде отвън. Ние възприемаме идеи само в готов вид, ние растем, но не узряваме. За нас може да се каже че сме като изключение сред народите. Ние принадлежим към онези от тях, които като че ли не влизат като съставна част в човечеството, а съществуват само за да дадът велик урок на света. Разбира се, няма да остане без следа примерът който ни е съдено да дадем, но кой ще познае деня в който ще намерим себе си сред човечеството и кой ще изчисли бедствията които ще изпитаме до сбъдването на нашата съдба?”
Откакто са написани тези думи са изминали почти два века. През това време Русия е постигнала най-върховите си успехи. Сред тях е и невероятният културен разцвет от края на 19-ти век. Повече от каквото и да е друго той е допринесъл на Русия да се гледа като на естествена част от цялостната европейска цивилизация. Но като цяло виждаме горделивото издигане на руската държава до световен политически връх и срутването й в резултат на национално самодоволство. Може би това е урокът, който Русия е трябвало да даде на света?
Този урок казва простата истина за това, че един народ върви напред тогава, когато включва своите сили в общото усилие на народите и неизбежно отстъпва и губи, когато се отделя от него или му се противопоставя. Колкото и да е очевиден, този урок е полезно да бъде напомнян. Още по-важно е той да бъде разбран от народите които тепърва го научават. Не случайно Чаадаев казва в същото си писмо: «Това, което при другите народи е само навик, инстинкт, на нас ни се налага да го набиваме в главите си с чук».
При всичките си достоинства чукът едва ли е най-удачният инструмент за поумняване. Но без него няма как да бъде разбита тази чудата руска черупка от нефтедолари, атомни ракети и надценено самочувствие, в която този народ се крие от света. Рано или късно тя ще се пропука. Откъде ще стане това? Навремето си спада на нефтените цени срути съветската икономика и това лесно може да се повтори с Русия. Дори никой и да не измисли по-добро оръжие, ракетите пак ще си ръждясат в своите силози. А може би очевидните предимства на западната цивилизация ще бъдат не само видяни, но и открито признати от самите руснаци?
В края на краищата, тяхната черупка не пречи на никого освен на самите тях. Докато си седят в нея, светът си върви напред. А който не върви напред, върви назад.


цялата статия:http://antikom.blog.bg/politika/2011/07/08/ruskata-sila.779451Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Юли 09, 2011, 17:45:04
Всеки човек може да каже,че това е риторичен въпрос...Да, риторичен но не съвсем.Докато диктатурите в Тунис и Египет се сринаха сравнително бързо и безкръвно,под напора на народното недоволство,в другите две арабски държави-Либия и Сирия,това не се случи,напротив репресивната машина на тези държави,заля  улиците на градовете с кръвта на десетки хиляди невъоръжени мирни демонстранти,пожелали смяна на политическите диктаторски системи.

От тук следва въпросът,какво е по-различното в поведението на тези две държави?Отговорът се крие преди всичко в намесата при обучението и въоръжаването на репресивните служби и армии от Руските специални служби и инструктори,както и от нейните интереси в този регион.Макар Русия да претендира,че е "демократична"държава,на което твърдение надали някой трезво мислещ човек би повярвал-с репресивните си действия  в тези две държави,както и в собствената си страна,доказва постоянно,че за нея човешките права и свободи не означават нищо!

Русия с постоянните си претенции и политически и икономически инсинуации към трети страни,в които е включена и България,демонстрира практики от не далечното си минало и не зачитане на суверенитета на други държави,тръгнали по пътя на демократичното развитие.За това,както и по друг повод съм подчертавал-България и страни,като Либия и Сирия,трябва много да внимават с "обичта"и "помощите",които Русия им предлага,защото това е,както обичта и прегръдката на змията,към жертвата-ВИНАГИ УБИВА!!!


http://andrei.blog.bg/politika/2011/07/09/zashto-diktaturite-v-libiia-i-siriia-sa-tolkova-kyrvavi-i-ne.780093
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Юли 13, 2011, 21:13:15
http://alexanderherzdorf.blog.bg/politika/2011/07/13/za-rusiia-ruskiia-imperializym-i-vredata-mu-za-bylgariia.782319
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Юли 17, 2011, 07:38:59
http://kabuli.blog.bg/lichni-dnevnici/2011/07/17/putin-i-sram.784227
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Юли 19, 2011, 09:00:21
 

   ТРЕТИ МАРТ:ДЕН НА РУСОФИЛИЯТА ;)


Обяснявъл съм многократно и за Турското Робство.. и за Освобождението от него, и за Санстефанския Идеал.. и как тези неща би трябвало да ги тачим и да ги почитаме и как те са свързани с датата Трети Март.. ама не всички ,знам, могат да ме разберат..
"Къв Санстефански Идеал" ще ме пита някой Сплескан Сур.. и какво да му обяснявам.. Какво да му говоря за Освобождението, за Робството, за гордостта на Българите,че и те имат заслуга, при възстановяването на държавността си...
Сплесканият Сур си е Сплескан Сур... какво може да разбере..
Може ли, един  Сур, да си представи, какво е да си свободен, какво са изживявали дедите ни ,как са плакали от радост..
Не може-много ясно.. ами той е Сплескан..
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Юли 22, 2011, 17:35:40
 Малко руска народопсихология:

http://www.vbox7.com/play:10883808
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Юли 23, 2011, 18:50:21
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15255647,00.html
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Юли 26, 2011, 22:46:59
http://www.vbox7.com/play:3e5d05ae
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Юли 29, 2011, 14:29:27
Това е откъс от брошурата на Георги Стойков Раковски “Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите”, издадена за пръв път през 1861 г. в Букурещ. За второто издание през 1886 г. предговор пише Захари Стоянов. Фототипно издание на брошурата излезе през 1998 г. Заглавието е цитат от текста на Раковски.

Руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие!

Руското правителство с предателски начин е успяло да издействува ферман от Портата, в който му се допуща да преселва българите в своите омразни пустини. От него подкупени безчувствени някои си българе скитат се по бедна България и мамят простодушнаго народа да се пресели в Русия, като му правят много лъжовни и мечтани обещания!

Във видинската бедна област тия народоубийци са успели да придумат и измамят много челяди и във Видин се е отворила явна канцелария, де ходят тия окаяни Българе да се записват за преселение в Русия, като им дават и нещо си пари да ги заловят по-добре и като ги заплашват лъжовно чрез подкупниците си и от страна уж на турското правителство, че ако не се преселят в Русия, щат ги пресели после насила в Азия. Лъжа лукава! Само да измамят простаго народа да се пресели.

Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали.

Послушайте, братя Българе, а особено вие от Видинска област!

Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част.

Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование.

Това е познато беки от целия свят и техните учени го признават. Но какво благодарение са отдали тия на българите за това благодеяние! Ето: Разорили и завладели Волжското им пространство и порусили досущ тамошните българи, като им наложили насила езика си.

До времето Великаго Симеона, Царя Български, южните страни на Русия, които днес назовават Малорусия, са били населени от българи, съставяли са част от Българското обширно царство, но и тия са паднали в руските мъчителски ръце и днес са досущ порусени. Освен историята, коя свидетелствува, техният език, песни и обичаи са още живи доказателства за това. Те още не приемат да се назовават и руси!

Руското царство от времето на княза им Светослава (969-976) е почнало да се усилва и да напада явно на българите. Той, Светослав, като го бяха наели със заплата Българете да дойде да им помогне против византийците и против царя им Петра, Симеонова сина, защото той, руският княз Светослав, щом влезе в България, почна да плени и да граби и поиска му се даже да я завладей, щото ония, които го бяха призовали на помощ, обърнаха се против него, изгониха го от България с помощта на Византийците и най-после Българите в Южна Русия, на Днепра река, избиха му всичкото войнство и него самого.

От время же того Светослава до время Великаго Петра Българите никакви приятелски сношения не са имали с Русите. Великий Петър Първи е почнал да мисли как да разпространи влиянието си в България и той е начнал да интригува против Влахо-Богданските князе, кои бяха до него време Българи, а именно против Кантимира, Молдавского княза. Той, злочестивий княз, измамен от руската злоба и лъжлива политика, биде принуден да остави Молдавското княжество и да побегне в Русия, отдето намалко остана да го предадат неприятелите му на турците!

От тях времена, като почна да слабей Турция, Русите започнаха често да минуват Дунава и да разоряват бедното ни Отечество. Колкото пъти руските войски са минували Дунава, най-големи опустошения и разорения е претърпяло нашето бедно Отечество. От една страна, необузданото тогавашно нередовно турско войнство е пленило, клало, грабило и робило Българите, а от друга страна, руските войски, още по-свирепи и по-немилостиви от Турците, опустошавали са лозя, ниви, грабили овце, говеда и горили Българските градове и села! А кога са се връщали, или победоносци, или победени, карали и отвличали са насила по няколко хиляди български домородства и заселвали са ги в обширните си пустини! От тях времена се нахождат чак в Харковската губерния множество заробени Българи, които още не са си изгубили съвсем езика; тия са днес крепостни роби, които ги продават притежателите им (спахии) един другиму си като овци и говеда! (...)

Всякога проклета Русия, когато е имала бой с Турция, лъгала е бедните простодушни българи, че уж тях иде да освободи! Но нейната цел всякога е била да им разори милото Отечество и да ги преселва малко по малко в земите си. Нейната злобна политика се познава твърде отдавна и от това, щото тя ни в един си договор с Турция нищо добро не е споменала за Българи, ако и да е имала най-добри удобства за това. Тя всякога е само своята политика гледала, а собствено за завладетелните си планове е имала грижи, как по-добре да ги приложи в действие.

На това тя, освен лукавщини, безбожно е употребявала за оръдие и православната вяра и ползвала се от по-набожните и простодушните Българи, които в тях времена са гледали на нея като на един спасител! Тя най-много е противодействувала, в последните дни, и на нашия свещен за духовенството въпрос и употребила е всички лукави средства да унищожи това народно искане, та да останат Българите пак под гръцко-фенерското духовно робство; защото тя знай, че ако българите добият независимото си свещенство, то не ще й веке допусти да мами и разорява българский беден народ, както е досега струвала и днес струва. (...)

Тия пари, що ви обещава и ви дава сега лукавото руско правителство, за да ви измами, са нищо при такива потребности и нужди, които ви чакат тамо, и те се твърде лесно разносят. С тех пари Русия ще ви завърже с железни вериги тъй силно, щото като станете нейни черни робове, ще ги заплащате вие и потомците ви с кръвта и с живота си! А ето как ще ви настанят, щом идете тамо: Ще ви продадат и споделят на някои си спахии (помещики), които като ви определят по една част земя да си направите по-прости и по-бедни още и от цигански колиби, ще ви карат насила с кнута (бич руски) деня и нощя да им работите като коне, само за едно облекло и за една прехрана! Кожи необработени и черен като земя хляб! Вие ще бъдете техни вечни роби и те ще ви продават един другиму си като добитък, когато им скимне! О! Какъв срам за Вас! Тамо няма уплаквание пред никого си; защото от онова място, в което ви заклещят един път, не можете ся помръдна никъде!

Я! Смислете, мили българи, какъв тежък грях навличате на себе си, като отивате сами самоволно да заробите домородствата си? Де оставяте дядови си и бащини си гробове? Техните души и сенки щат ви преследоват дето и да идете и щат ви всякога мъчи душевно, като ви говорят:

“О, неблагодарни синове! Де оставихте нашите кости? Кой ще да ни прелива и посещава гробовете, като вие ни оставяте!”

А в Русия освен голите и дивите пустини, както казахме по-горе, чака ви онова тежко робство, от което никога не можете се веки отърва!

Можете да кажете, че ви заплашват и вие затова се преселяте: това е една ваша най-голяма слабост, ако вие с едно голо и просто заплашване оставите бащино си свято огнище, къщи и покъщнини, имане и добитък, такава плодовита и благоразтворена земя, която нашите онези храбри и славни праотци с толкова кърви са добили и бранили и преславно име оставили ¬ да оставите сичко това блаженство и да идете на пусти места, дето ви чака най-голяма бедност и още вечното робство! Тая ваша постъпка, ако я направите, от всякого ще се укори и вие ще бъдете укорени и поругани от цял свят.

Никакво заплашване, никакво насилие не треба да ви поколебай от местата ви, на които сте се родили и отхранили, на които сте нашли толкова добрини от славните си прадеди и на които лежат и почиват нихните кости. Никой не може да ви насили да оставите имането си, но и ако такова нещо си се опитат да ви направят, което никога не вярваме да бъде, вие треба като юнаци да предпочетете да пролейте кръвта си над гробовете на дедите и бащите си, а не да бегате като жени и мършави человеци.

С надежда, че щете послуша тия спасителни за вас речи и щете престане отсега нататък занапред да се селите или разбегвате по чужди земи, оставам ваш съотечественик, молитвующ ви здраве и вразумление от Бога.

Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Юли 29, 2011, 15:03:33
http://bulgaria-news.bg/category/exclusive/outframe/article/post74088.html
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Юли 30, 2011, 21:21:56
http://www.glasove.com/rusiya--besilki-sibir-sahalin-iii-otdelenie-tyurmi-nagaiki-kambani-shpioni-i-prochie-15298
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Август 04, 2011, 21:16:45
http://www.svobodata.com/page.php?pid=6283&rid=29&archive=
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Август 05, 2011, 22:44:39
http://bgnew.blog.bg/novini/2011/08/05/rossiia-voshla-v-20-ku-terroristicheskih-stran-mira.796345
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Август 06, 2011, 12:22:15
Програма за изтребване на българския народ - Приета на московския ционистки конгрес през 1988 г.


I. Удържане на властта:

1. Заграбване на средствата за масова информация.
2. Всички, които участват пряко във властта трябва да имат местни имена и външност.
3. Директорът може да бъде гой, но поне един от неговите заместници трябва да бъде от нашите.
4. Да не се допускат до властта трудещите се.
5. Да се поддържа репресивен апарат за пълен контрол.
6. Масон, който е оставил следи при провеждане на акция или използване на специални средства, завършва живота си със самоубийство или го ликвидират.
7. Да бъдат създадени и поддържани структури за чистка в оществото; обезглавяването на гоите да се провежда по план, независимо от степента на активност.


II. Идеология:

1. Средствата за Масова Информация, литературата и изкуството да се използват за демонстриране преимуществата на капитализма пред социализма.
2. За репресиране на гоите (неевреите) може да се използва митът за антисемитизма.
3. Да се разоръжи езичеството и да се внедрява религия, промиваща мозъците, на робски принципи. Поробването и асимилацията на българите трябва да продължава с нарастващи темпове.
4. Да се действа само от името на народа и за народа, само с добри намерения - може да се говори всичко.
5. Да не се допуска разпространение на антиеврейски лозунги сред обществото.
6. Да не се допуска разпространение на листовки, обръщения, вьзвания и заявления на гоите, нито призиви за справедливост и възмездие.


III. Денационализация:

1. Да продължи смесването на расите под вида на интернационализъм.
2. Да се използват всякакви средства за пълно национално обезличаване на българите.
3. Под претекст за борба с национализма и шовинизма да се унищожава всичко национално.
4. Да се осигури повсеместно организация и управление на българофобията (да се унищожава всичко българско с всички възможни средства).
5. Да не се допуска разпространение на българската предхристианска религия, тази религия да бъде обявена за фашистка.
6. Да се приобщят българите към робските религии, а в православието да не се допускат никакви инициативи и свободомислие.
7. Да не се допуска в паспортите на гоите графа “расова принадлежност” и да се ликвидира графата “националност”.
8. Да не се допуска статут на коренно българското население и други подобни ереси, които позволяват възраждане на нацията и културата.
9. Да не се допуска създаването на Центрове на българска национална култура.


IV. Отнемане на свободите и възможностите за инициатива на българите:

1. Своевременно да се попълват психиатричните лечебници, местата за лишаване от свобода, болниците, трудововъзпитателните училища, дисциплинарните батальони и др.
2. Да не се допуска гоите да създават свои разузнавателни школи; стадото трябва да бъде под пълен наш контрол, да не се допускат никакви организирани съвместни действия, които биха им осигурили непобедимо положение и идейно оръжие; науките за управление да се създават само от юдеи; никакви координационни и консултативни съвети, начини за бърз обмен на информация и оповестяване; да не се допускат национални организации, фашизъм или национализъм в каквато и да е форма; да не се позволява на гоите да събират адреси и телефони на юдеи, нито да създават методи за борба с ционизма.
3. Да се отвлича вниманието на гоите с каквото и да е, да се използват разнообразни средства за борба. Всички наши действия трябва да бъдат гъвкави и неотразими. Противниците трябва да бъдат дискредитирани и разединени, да бъдат принудени да се съобразяват с нас и да търсят съюз с нас, да бъдат обезглавени, да се атакуват щабовете им, а нашите хора да ги дезорганизират.
4. Да се пречи на издаването на трудове, насочени срещу нас - “Какво да се прави”, “Как да действаме”, “Схеми за действия по направления”, “Славянски лидери”, “Методи за привличане на хората и борба за аудитория”.
5. Прокуратурата не трябва да отчита дейността на членовете на тайни общества – нито ционисти, нито юдеи, нито полуевреи, нищо, което е свързано с нас. Да не се търсят причините за самоубийствата.


V. Забавяне развитието на гоите:

1. Необходимо е гойското стадо да се държи в нищета и безправие.
2. Нашето обкръжение трябва да осигурява забавеното развитие на гоите и управление насоките на тяхното развитие.
3. По-често да се пуска музика с наркотично действие, да се промиват мозъците, да се използват труднооткриваеми музикални тонове, които изтриват паметта в дълбочина.
4. У гоите всичко трябва да бъде робско - храната, религията, идеологията, науката, отношението им към нас, оръжията и средствата за защита, начинът на живот, средствата за информация, образованието, професиите, положението в обществото, жилището, културата.
5. Посредством вредни и непълноценни храни гоите да бъдат превърнати в безпросветно стадо, в безинициативни, бездейни и .затлъстели свини. Кръвта им трябва да бъде кисела, а не алкална.
6. Да създадем и да удържим превъзходство над гойското стадо, да бием постоянно по слабите точки и ключовите центрове на гоите, по-бьрзо да преминем към решаващия стадий в овладяването на света и пълното подчиняване на гоите на нашето международно правителство.


VI. Да унищожаваме противника чрез асимилация, като хуманна форма на геноцид:

1. Юдаизмьт, ционизмът, всемирната еврейска нация и Международното правителство органически не могат да приемат създаването и съществуването на български семейства. Затова е необходимо да се погрижим в най-кратки срокове да асимилираме максимален брой български момичета сред другите народи.
2. Разбира се, не бива да се използват сексуалните контакти по предназначение и за създаване на семейства, а само за развращаване на младежта, за насаждане на полови извращения, за увеличаване броя на конфликтите и разводите, а в крайна сметка за намаляване числеността на българите.
3. В никакъв случай да не се допускат насърчения или помощи за създаване на деца от български съпружески двойки с висока степен на национална чистота.
4. За засилване на асимилацията не бива да се отказваме и от старата идея за кастрация на гоите.


VII. Създаване и поддържане на условия на нищета и безправие:

1. Българите винаги трябва да бъдат бедни и безправни, навсякъде да изпитват неудобства и неволи и ежедневни бюрократически спънки.
2. Масовата бедност трябва да поражда масова безпросветност и глупост, а те на свой ред - масова престъпност.
3. Да не се допуска българите да си възвърнат равенството, независимоспа, свободата и националните богатства.


VIII. Масова дебилизация на гоите:

1. Врагът в максимална степен се деморализира, когато вижда, че всичко, което става около него, е лъжа, разруха и грабеж. (!!!)
2. Образованието за гоите трябва да създава морални уроди.
3. Схемата за действия трябва да бъде съгласувана с Единния план, разработен от Световното правителство.
4. Засега няма по-разрушително нещо от алкохолизма. Да не се допуска намаляване градуса на спиртните напитки.


IX. Употреба на бойни психотропни вещества, променящи човешката психика:

1. Предизвикващи отслабване на паметта за продължително време.
2. С чисто наркотично действие.
3. Убиващи интереса към определени видове занимания и умствена дейност.
4. Увеличаващи влечението към спиртни напитки.
5. Програмиращи личността за убийство или самоубийство.
6. Възбудители на половата дейност у мъжете и жените, което води до полови извращения.


Х. Методи за масово отравяне на гоите:

1. По пода да се разлива живак, например когато се напуска жилище.
2. Средства за масово поразяване да се прилагат в общите кухни, столове или на обществени места, където се събират гои.
3. Да се превърне България в технологична боклукчийница на развитите страни.


XI. Съкращаване числеността на гоите до разумни граници чрез скрити форми на геноцид в нашата тайна едностранна война:

1. Да продължи изтребването на гоите по метода на “своеобразното демографско съкращаване”.
2. Да се продължи демографското съкращаване на българите до 3 пъти за едно поколение чрез юдомасонския похват “помощи за самотни майки”.
3. В обществото зле се възприема идеята за “остаряване на нацията”, като се оставят да живеят само неспособните на съпротива.
4. Ако се работи умно, с българите можем да приключим бързо.


XII. Съкращаване числеността на гоите чрез други форми на геноцид:

1. Да се направи невъзможно създаването на многодетни български семейства.
2. Да се поддържа високо равнище на детска смъртност у българите и да не се допуска такава при юдеите.
3. Да се поддържа висока смъртност сред българската младеж.
4. Да се завишава възрастта, при която се разрешава встъпване в брак.
5. По всякакви начини да се влошават отношенията между гойските мъже и жени и да се разрушават семействата им.
6. Да се разработват нови закони (екодемографски войни) за ликвидиране на гойските маси без военни действия, без материални загуби, чрез глад и обедняване.
7. Да се предизвикват безпорядъци и масови вълнения и да се използва армията, силите на закона и правосъдието за възстановяване на реда, което да води до съкращения на гоите в ограничени количества.


XIII. Унищожаване на противника със средствата на медицината:

1. Да се увеличат забременяванията и абортите сред малолетните момичета, водещи до стерилност, “случайни” помятания, преждевременни раждания, мъртвородени деца и усложнения след раждането.
2. Необходимо е да се саботират грижите за бременните, новородените и родилките и да не се допускат реални мерки за защита на майчинството.
3. Да се спъва профилактиката и да се прави всичко за намаляване средната продължителност на живота на гоите.
4. По време на лечение или зъболечение, в раната да се поставят зарази или отровни вещества.
5. При всяка операция да се присаждат на пациента ракови клетки от онкологично болнXIV. Действия чрез контролираните средства за масова информация:

1. Да се поддържа стабилна тенденция към българофобия и национален нихилизъм.
2. Да се обявяват всички патриотични и национални движения на гоите за фашистки, националистически, шовинистки, терористични и консервативни, да бъдат оклеветени, очернени и да им се лепват етикети.


XV. Повсеместна и постоянна гавра с врага:

1. Над българите може да издевателства който си иска и както пожелае. При изкуствено създадената пълна безотговорност имената на нашите ще бъдат винаги засекретени.
2. Гоите да бъдат доведени до самоубийства, инфаркти, инсулти, припадъци и други тежки състояния посредством хулиганщина, наглост, издевателства, унижения, оскърбления и пълна безнаказаност на извършителите юдеи, членове на други тайни общества и шабес-гои (“колаборационисти”).
3. Необходимо е с българският народ да се разправим по-бързо, защото после ще бъде късно. Хилядолетният ни враг е още жив.

Титла: Относно: Програма за изтребване на българския народ от московския цио
Публикувано от: H. в май 08, 2006, 10:52:46
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Август 07, 2011, 06:02:41

Откъс от брошурата на Георги Стойков Раковски „Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите”, издадена за пръв път през 1861 г. в Букурещ. Заглавието е цитат от текста на Раковски.   
Руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие!

Руското правителство с предателски начин е успяло да издействува ферман от Портата, в който му се допуща да преселва българите в своите омразни пустини. От него подкупени безчувствени някои си българе скитат се по бедна България и мамят простодушнаго народа да се пресели в Русия, като му правят много лъжовни и мечтани обещания!

Във видинската бедна област тия народоубийци са успели да придумат и измамят много челяди и във Видин се е отворила явна канцелария, де ходят тия окаяни Българе да се записват за преселение в Русия, като им дават и нещо си пари да ги заловят по-добре и като ги заплашват лъжовно чрез подкупниците си и от страна уж на турското правителство, че ако не се преселят в Русия, щат ги пресели после насила в Азия. Лъжа лукава! Само да измамят простаго народа да се пресели.

Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали.

Послушайте, братя Българе, а особено вие от Видинска област!

Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част.

Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование.

Това е познато беки от целия свят и техните учени го признават. Но какво благодарение са отдали тия на българите за това благодеяние! Ето: Разорили и завладели Волжското им пространство и порусили досущ тамошните българи, като им наложили насила езика си.

До времето Великаго Симеона, Царя Български, южните страни на Русия, които днес назовават Малорусия, са били населени от българи, съставяли са част от Българското обширно царство, но и тия са паднали в руските мъчителски ръце и днес са досущ порусени. Освен историята, коя свидетелствува, техният език, песни и обичаи са още живи доказателства за това. Те още не приемат да се назовават и руси!

Руското царство от времето на княза им Светослава (969–976) е почнало да се усилва и да напада явно на българите. Той, Светослав, като го бяха наели със заплата Българете да дойде да им помогне против византийците и против царя им Петра, Симеонова сина, защото той, руският княз Светослав, щом влезе в България, почна да плени и да граби и поиска му се даже да я завладей, щото ония, които го бяха призовали на помощ, обърнаха се против него, изгониха го от България с помощта на Византийците и най-после Българите в Южна Русия, на Днепра река, избиха му всичкото войнство и него самого.

От время же того Светослава до время Великаго Петра Българите никакви приятелски сношения не са имали с Русите. Великий Петър Първи е почнал да мисли как да разпространи влиянието си в България и той е начнал да интригува против Влахо-Богданските князе, кои бяха до него време Българи, а именно против Кантимира, Молдавского княза. Той, злочестивий княз, измамен от руската злоба и лъжлива политика, биде принуден да остави Молдавското княжество и да побегне в Русия, отдето намалко остана да го предадат неприятелите му на турците!

От тях времена, като почна да слабей Турция, Русите започнаха често да минуват Дунава и да разоряват бедното ни Отечество. Колкото пъти руските войски са минували Дунава, най-големи опустошения и разорения е претърпяло нашето бедно Отечество. От една страна, необузданото тогавашно нередовно турско войнство е пленило, клало, грабило и робило Българите, а от друга страна, руските войски, още по-свирепи и по-немилостиви от Турците, опустошавали са лозя, ниви, грабили овце, говеда и горили Българските градове и села! А кога са се връщали, или победоносци или победени, карали и отвличали са насила по няколко хиляди български домородства и заселвали са ги в обширните си пустини! От тях времена се нахождат чак в Харковската губерния множество заробени Българи, които още не са си изгубили съвсем езика; тия са днес крепостни роби, които ги продават притежателите им (спахии) един другиму си като овци и говеда! (...)

Всякога проклета Русия, когато е имала бой с Турция, лъгала е бедните простодушни българи, че уж тях иде да освободи! Но нейната цел всякога е била да им разори милото Отечество и да ги преселва малко по малко в земите си. Нейната злобна политика се познава твърде отдавна и от това, щото тя ни в един си договор с Турция нищо добро не е споменала за Българи, ако и да е имала най-добри удобства за това. Тя всякога е само своята политика гледала, а собствено за завладетелните си планове е имала грижи, как по-добре да ги приложи в действие. На това тя, освен лукавщини, безбожно е употребявала за оръдие и православната вяра и ползвала се от по-набожните и простодушните Българи, които в тях времена са гледали на нея като на един спасител! Тя най-много е противодействувала, в последните дни, и на нашия свещен за духовенството въпрос и употребила е всички лукави средства да унищожи това народно искане, та да останат Българите пак под гръцко-фенерското духовно робство; защото тя знай, че ако българите добият независимото си свещенство, то не ще й веке допусти да мами и разорява българский беден народ, както е досега струвала и днес струва. (...)

Тия пари, що ви обещава и ви дава сега лукавото руско правителство, за да ви измами, са нищо при такива потребности и нужди, които ви чакат тамо, и те са твърде лесно разносят. С тех пари Русия ще ви завърже с железни вериги тъй силно, щото като станете нейни черни робове, ще ги заплащате вие и потомците ви с кръвта и с живота си! А ето как ще ви настанят, щом идете тамо: Ще ви продадат и споделят на някои си спахии (помещики), които като ви определят по една част земя да си направите по-прости и по-бедни още и от цигански колиби, ще ви карат насила с кнута (бич руски) деня и нощя да им работите като коне, само за едно облекло и за една прехрана! Кожи необработени и черен като земя хляб! Вие ще бъдете техни вечни роби и те ще ви продават един другиму си като добитък, когато им скимне! О! Какъв срам за Вас! Тамо няма уплаквание пред никого си; защото от онова място, в което ви заклещят един път, не можете ся помръдна никъде!

Я! Смислете, мили българи, какъв тежък грях навличате на себе си, като отивате сами самоволно да заробите домородствата си? Де оставяте дядови си и бащини си гробове? Техните души и сенки щат ви преследоват дето и да идете и щат ви всякога мъчи душевно, като ви говорят:

“О, неблагодарни синове! Де оставихте нашите кости? Кой ще да ни прелива и посещава гробовете, като вие ни оставяте!

А в Русия освен голите и дивите пустини, както казахме по-горе, чака ви онова тежко робство, от което никога не можете се веки отърва!

Можете да кажете, че ви заплашват и вие затова се преселяте: това е една ваша най-голяма слабост, ако вие с едно голо и просто заплашване оставите бащино си свято огнище, къщи и покъщнини, имане и добитък, такава плодовита и благоразтворена земя, която нашите онези храбри и славни праотци с толкова кърви са добили и бранили и преславно име оставили – да оставите сичко това блаженство и да идете на пусти места, дето ви чака най-голяма бедност и още вечното робство! Тая ваша постъпка, ако я направите, от всякого ще се укори и вие ще бъдете укорени и поругани от цял свят.

Никакво заплашване, никакво насилие не треба да ви поколебай от местата ви, на които сте се родили и отхранили, на които сте нашли толкова добрини от славните си прадеди и на които лежат и почиват нихните кости. Никой не може да ви насили да оставите имането си, но и ако такова нещо си се опитат да ви направят, което никога не вярваме да бъде, вие треба като юнаци да предпочетете да пролейте кръвта си над гробовете на дедите и бащите си, а не да бегате като жени и мършави человеци.

С надежда, че щете послуша тия спасителни за вас речи и щете престане отсега нататък занапред да се селите или разбегвате по чужди земи, оставам ваш съотечественик, молитвующ ви здраве и вразумление от Бога.

Откъс от брошурата на Георги Стойков Раковски „Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите”, издадена за пръв път през 1861 г. в Букурещ. Заглавието е цитат от текста на Раковски.
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: borhes в Август 07, 2011, 22:30:51
Със сигурност темата ще предизвика бурен гняв сред някои от събратята от форума. :)..За мен,обаче е интересна позицията и "сверяването на часовника ми",с тези които също са русофоби!Впрочем,деленето на русофили и русофоби си е традиция в българското общество.То е станало причина даже за смъртта на видни учени и интелектуалци.За да се стигне чак до там,че да се убиват,явно проблема е с голямо значение....

И това ако не е пример за нагаждачество ! Чесовничето си сверяваш, бравус по водомера ... и по темата цели 11 страници? Ако историята е муза то тази тема е направо за панаира на глупоста - заедно с подписка, печат и препоръчано писмо .
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Август 08, 2011, 15:06:37
5 Август 2011
   
БТА

 
    Минск не желае Москва да му промива мозъка. Изказвания на Путин обединиха власт и опозиция в Беларус, пише руският в. "Независимая газета".
   Във вторник премиерът на Русия посети младежки форум, на който един от участниците го запита дали е възможно да бъде създадена единна държава между Беларус и Русия по модела на Съветския съюз. Владимир Путин заяви в отговор: "Това а) е възможно, б) твърде желателно и в) зависи изцяло от волеизявлението на беларуския народ", напомня изданието.
   Това изказване предизвика недоволство у всички политически сили в Беларус. Официален Минск отправи сдържан сигнал, че няма намерение да подкрепи темата за обединяване. Независими експерти  обаче съзряха в думите на руския премиер проява на "имперски амбиции", посочва всекидневникът.
   "В мозъчното подкорие на всички водещи руски елити е залегнало, че  Беларус  е  недоразбирателство, че няма никаква беларуска държава и Беларус всъщност са техни земи", смята политологът Александър Класковски, цитиран в материала.
   Изявленията на Путин са "просто оскърбителни за независимата  беларуска държава и нацията", коментира опозиционерът Александър Милинкевич, бивш кандидат-президент. "Путин смята, че  управлява империя и се стреми Русия да бъде империя", твърди и Владимир Некляев, друг бивш съперник на днешния беларуски лидер Александър Лукашенко в борбата за висшия пост.
   Експертите в Минск нямат общо мнение до кого са адресирани най-вече думите на Путин - до Лукашенко, до руския електорат, изпитващ носталгия по Съветския съюз в навечерието на президентските избори догодина, или са всъщност директива за бъдещия елит на Русия, пише вестникът.
   Беларуски младеж заявил на срещата с Путин, че народът на страната иска обединение с Русия.
   "Дори официалните социолози в днешните времена на информационни войни потвърждават, че едва 3 процента от беларусите са готови да живеят в обща държава (с Русия - б. р.).  Тъй че всичко това са лъжи и промиване на мозъка в имперски дух", обобщава политологът Класковски, цитиран в "Независимая газета".
 
    (БТА)
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Август 11, 2011, 14:52:05
http://antikom.blog.bg/politika/2011/08/11/izmamata-s-poleta-na-gagarin-ot-ruski-iztochnici.799877
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: debozman в Август 12, 2011, 13:20:17
http://www.youtube.com/watch?v=_bDW-YQZVLw&feature=related (http://www.youtube.com/watch?v=_bDW-YQZVLw&feature=related)
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Август 13, 2011, 21:25:52
http://rometotal.blog.bg/politika/2011/07/25/bylgariia-16-a-republika-na-sssr-mit-ili-istina.789845#comments
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Август 29, 2011, 21:37:38
Ето как България стана руска губерния!

http://borsi.blog.bg/biznes/2011/08/29/okolo-95-ot-sdelkite-s-imoti-po-bylgarskoto-chernomorie-prez.810515
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Септември 04, 2011, 08:08:07
http://kiselinchev.blog.bg/politika/2011/09/03/dylgata-ryka-na-moskva-podkrepia-rejima-v-damask.813397
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Септември 05, 2011, 11:10:07
http://linorius.livejournal.com/7268.html?view=76132#t76132
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Септември 06, 2011, 10:15:36
http://bulgarinut57.blog.bg/history/2011/09/06/syedinenieto-i-imperskite-interesi-na-rusiia.814597
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Септември 08, 2011, 22:01:36
http://nacionallist.blog.bg/politika/2011/09/08/gulag-komunisticheskiiat-quot-rai-quot.816448
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Септември 11, 2011, 16:24:26
Казано днес от Кончаловски в Нека говорят по БТВ: "На българите им провървя. Имат голям съсед (Русия), от която да се страхуват. А руснаците нямат такъв съсед. Остава им да се страхуват от самите себе си."
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Септември 15, 2011, 09:50:14
Ето и последните и поредни руски свинщини в обръщение. Абе няма значение какво ще започне, какво пипа и какво казва тази азиатска измет. Каквото и да пипне е незаконно, нагло, безпардонно, т.е. свиня влязла в оранжерия. Няма по света гадости като тези на, да се заливат НЕТ. страници безнаказано от порно дилъри - НЯМА. И в Бурунди няма.  Единствено в бившите сателити на Червената Чума, това е позволено и разрешено. Само като прочета вече "точка ru" и ми се повръща. Иначе не съм русофоб, но ми се повдига от руски изроди - и мъжки и женски.
Вечно ще остане в историята опредлението "Империя на Злото" именно поради непрекъснато обновяване и актуализиране от неговите обитатели на основната доктрина на "Империята на Злото" - "Доктрината на Голямата Воня".  Каквото и да докоснат - ЗАВОНЯВА.

Някой изобщо представя ли си в какъв ад живеят други народи, като чеченци, грузинци, абхазци и т.н., които целогодишно, целодневно и ежечасно са в обсега на Голямата Воня !?  
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Септември 15, 2011, 10:24:03
Сплескан Сур, който по други теми заема НАЙ-АНТИБЪЛГАРСКАТА позиция..
И брани със зъби и нокти, теории платени от Азиатския департамент.. и наложени още по времето на Екатерина Велика.. ...Теории които изразяват СЪЩОНОСТТА на Панславизма и Имперската политика..
Та тоя сплесканяк, за да не бъде мигом разобличен от мислещите и патриотично настроени хора по сайтовете.. се опитва да се покаже като вълк- в овча кожа..
От едно определено посолство са му казали.. "бе по главните неща - ще си с НАШИТЕ теории.. , ама излъжи ги - пусни някаква тема там.. напълни я с гулпости, да не могет веднага да разберат кой ти плаща"!
Речено-сторено!
Сур вика "Слушаю"! и изпълнява..
Да, ама не- хората със знания го разобличават веднага!
Рубладжия!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Септември 15, 2011, 10:31:14
 :D Абе,Симчо....умори ме от смях ,бе...
Абе,не ти ли стана ясно,че като някъде ми завони на руско ми се драйфа,бе!?
Виж,признавам си,че съм американофил,ама това си е по съвсем лични причини,бе човек!
Чакай сега,да взема да те поздравя с една моя любима песен,та дано ....изтрезнееш :D
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Септември 15, 2011, 10:36:19
Айде,нека е за всички,които осъзнават трагичността на епохата ни!

http://www.youtube.com/watch?v=SPcsMMEMbfw
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Септември 15, 2011, 10:57:46
:D Абе,Симчо....умори ме от смях ,бе...
Абе,не ти ли стана ясно,че като някъде ми завони на руско ми се драйфа,бе!?
Виж,признавам си,че съм американофил,ама това си е по съвсем лични причини,бе човек!
Чакай сега,да взема да те поздравя с една моя любима песен,та дано ....изтрезнееш :D

ПО ДЕЛАТА ИМ... ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ!!!


Кой ли тука, на ТОЗИ Исторически сайт пропагандира .. и със заби и нокти защитава баш плодовете на Панславистката пропаганда?!
Кой е явен ПЛАТЕН агент??!!!?
Кой спори с пяна на уста с мене.. (не че каза нещо съществено, ама поне на обиди и намеци колко алкохол съм бил поел се наслушах  ;)) та с пяна на уста ми се доказваше фундаменталното значение на някакви генетични експедиции.. "Тангра" в Памир или на проф. Иво Каменов в Средна Азия..
Кой се опитва , НА ВСЯКА цена да поизтрие прахта от най-ретроградните имперски теории на Панславизма и от девет дерета донесе вода, та да се докажело съществуването на... "славянски ген"!!?!!
А с кой наш съфорумник, би трябвало да свържем, според неговите собствени твърдения.. пръкналото се в генните лаборатории на коминтернаджийско-антибългарските-сърбоманските комуняко-идкукуригалници.. невероятно творение: расово-генетичен тип "македоноид"..
Ами имаме си на сайта един-единствен известен "македоноид" и той май е горд с това!
КОЙ се опита да се бори с авторитет като проф.Асен Чилингиров.. с мене,..  с Вадим Ростов.. какви били староцърковните книги в Древна Русь.. български.. или някакви други..
И като беше затапен от мене и от проф.Чилингиров  с "Цар Симеоновият Съборник" и с ФАКТА на открита, при подвързването на екземпляра СТРАНИЦА с посвещение на Българският Цар Симеон.. млъкна като  е..н гъз, и повече не се обади..

ТА..

ПО Делата им.. по делата!!

Може някои сплесканяци тема 22 страници с видеоклипчета да направят.. УЖ с някаква идея, за нещо си.. и от ТРИ техни поста, да се разкрият какви са!!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Септември 15, 2011, 11:04:05
 В чест на тъй невероятните ти способности,за разкриване на конспирации ти вдигнах рейтинга ;)/тъй като,видно много държиш на него :D
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: sim4o в Септември 15, 2011, 11:16:49
В чест на тъй невероятните ти способности,за разкриване на конспирации ти вдигнах рейтинга ;)/тъй като,видно много държиш на него :D
От какво е видно??!!??!
Според мене- от нищо??!??! Това да казваш какво е видно и какво не ти е дар от гените на македоноида, нали.. зачатъци на телепатия??!
Македоноид!
Най-древният расово-генетичен тип в Европа!!!
Даже Първичният Океан, според хипотезата на Опарин, е имал май, самосъзнание на Македоноид!!

А и други, ще да са били подбудите ти...
Заповед от едно Посолство до Телевизионната Кула?!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Септември 15, 2011, 17:46:28
http://www.vbox7.com/play:79c1e63c5f
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Vishnevski в Септември 16, 2011, 18:15:50
Казано днес от Кончаловски в Нека говорят по БТВ: "На българите им провървя. Имат голям съсед (Русия), от която да се страхуват. А руснаците нямат такъв съсед. Остава им да се страхуват от самите себе си."
====

   Кончаловски въобще не е прав. Внимателно преглеждам руски сайтове. Страх ги е руснаците, изпитват огромен страх от китайците, които бавно, но сигурно се инфилтрират в Сибир. Дори разни руски форумци предлагат употребата на тактически ядрени оръжия срещу китайците. Предлагат дори конкретни цели: най-големият язовир в света на река Ян Дзъ. Китайците след две седмици щели да умрат от жажда. Представяте ли си нивото на мислене на средностатистическия руснак? А един "богатир" твърдеше, че евенките щели да организират партизанско движение и след като отблъснат китайското нахлуване, и след съответните стратегически атомни бомбардировки над Китай, китайската армия нямало да има къде да се върне.

   Та моите уважения към Кончаловски, но преди да говори от последна инстанция,  да направи допитване до народа си. И да си гледа киното, а не да прави политически коментари.
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Pomak в Септември 17, 2011, 10:34:25
Казано днес от Кончаловски в Нека говорят по БТВ: "На българите им провървя. Имат голям съсед (Русия), от която да се страхуват. А руснаците нямат такъв съсед. Остава им да се страхуват от самите себе си."
====

   Кончаловски въобще не е прав. Внимателно преглеждам руски сайтове. Страх ги е руснаците, изпитват огромен страх от китайците, които бавно, но сигурно се инфилтрират в Сибир. Дори разни руски форумци предлагат употребата на тактически ядрени оръжия срещу китайците. Предлагат дори конкретни цели: най-големият язовир в света на река Ян Дзъ. Китайците след две седмици щели да умрат от жажда. Представяте ли си нивото на мислене на средностатистическия руснак? А един "богатир" твърдеше, че евенките щели да организират партизанско движение и след като отблъснат китайското нахлуване, и след съответните стратегически атомни бомбардировки над Китай, китайската армия нямало да има къде да се върне.

   Та моите уважения към Кончаловски, но преди да говори от последна инстанция,  да направи допитване до народа си. И да си гледа киното, а не да прави политически коментари.


ярно Вишневски! Преди няколко години ми попадна една статия - не помня къде - от списание "Форбс". И започваше много любопитно - с разказ за етнографския музей в Хабаровск и как можеш да се запознаеш с жилищата, обзавеждането и битието на китайците от оня край отпреди 100 и повече години. Днес обаче, продължава авторът, няма нужда да ходите в тоя музей ако ви интересуват тия неща за китайците - до самият Хабаровск е израстнало стохилядно китайско селище с всичко от музейните експонати и много, много повече... Направили какви ли не насаждения, бачкат и печелят. На всичко отгоре авторът интервюирал и неколцина местни жители, вкл. и 2-3 проститутки, които най-директно му казали "Ако не са китайците, досега всички да са измрели от глад тука!" Китайците от своя страна тръбят наляво и надясно че тия земи били изконни китайски, но руснаците с огън и меч ги прогонили оттам преди 150 години и те сега по мирен път се връщат в земите си. Което пък е 100-процентова измислица и лъжа! Колонизираните на Далечния Изток ожт руснаците предхожда с десетилетия същия процес осъществяван от китайците. Коренното население са "айну" - каквито и да са не са от жълтата раса! Въобще динамиката на човешките популации в оня край доказва блестящо скитската теория в частта й за първенството на популационната експанзия - че белият човек, индоевропеецът, скитът - е първият представител на човечеството, който се появява в Европа (Балканите) и оттам започва популационната си експанзия обхващаща почти цяла Азия (без югоизтока на континента).
Помака
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Септември 18, 2011, 15:45:14
http://dnes.dir.bg/news/televizia-boy-alexandar-lebedev-9512375?nt=4
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Септември 19, 2011, 19:03:21
http://borsi.blog.bg/politika/2011/09/19/rusiia-se-razpada-demografskata-kriza-alkoholizmyt-i-infarkt.822726
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Септември 26, 2011, 17:53:22
http://gindev.blog.bg/drugi/2011/09/26/porednoto-razocharovanie-za-bylgarskite-rusofili.826252
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: vekil в Септември 26, 2011, 23:14:51
Казано днес от Кончаловски в Нека говорят по БТВ: "На българите им провървя. Имат голям съсед (Русия), от която да се страхуват. А руснаците нямат такъв съсед. Остава им да се страхуват от самите себе си."
====

   Кончаловски въобще не е прав. Внимателно преглеждам руски сайтове. Страх ги е руснаците, изпитват огромен страх от китайците, които бавно, но сигурно се инфилтрират в Сибир. Дори разни руски форумци предлагат употребата на тактически ядрени оръжия срещу китайците. Предлагат дори конкретни цели: най-големият язовир в света на река Ян Дзъ. Китайците след две седмици щели да умрат от жажда. Представяте ли си нивото на мислене на средностатистическия руснак? А един "богатир" твърдеше, че евенките щели да организират партизанско движение и след като отблъснат китайското нахлуване, и след съответните стратегически атомни бомбардировки над Китай, китайската армия нямало да има къде да се върне.

   Та моите уважения към Кончаловски, но преди да говори от последна инстанция,  да направи допитване до народа си. И да си гледа киното, а не да прави политически коментари.
Аз пък не съм съгласен и с Вишневски/знам кой е/ руснаците ги е страх от държавата, така са се стекли при тях нещата, даже е нямало религиозно противостояние между хората и властта, като в България в отоманската империя/османската? отоман сигурно идва от Ото..н/, Русия, съвети, московия е вечна борба на народа срещу непознати властителеи. Кончаловски е връзкар, пет поколения назад.
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Септември 29, 2011, 09:35:17
http://angpiskova.blog.bg/politika/2011/09/28/lev-ponomariov-bylgari-ne-podkrepiaite-putin.827031
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Ноември 29, 2011, 18:03:36
http://platttonnn.blog.bg/biznes/2011/11/29/ruski-oligarsi-kupuvat-na-edro-apartamenti-v-burgas.858820
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Ноември 30, 2011, 17:16:20
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4349311
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Ноември 30, 2011, 21:29:34
http://sovietsojuz.blog.bg/politika/2011/11/30/putin-gde-taka.859359
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Декември 10, 2011, 11:20:11
http://tres1.blog.bg/history/2011/12/09/ruskata-bylgarofobiia-sreshtu-bylgarskata-kultura.863950
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Vishnevski в Декември 13, 2011, 17:50:59
http://tres1.blog.bg/history/2011/12/09/ruskata-bylgarofobiia-sreshtu-bylgarskata-kultura.863950
====

Ще помоля съфорумците да хвърлят поглед на публикацията!

 
В разговор с читателите на московския в."Комерсант" прочутият съветски и руски писател фантаст Борис Стругацки коментира през октомври положението в Русия, мястото на фантастиката в СССР и днес и защо не е емигрирал на Запад. "Дневник" представя част от разговора, който смята, че е любопитен и в светлината на случващото се в Русия.

Един от участниците го пита: Героят от "Трудно е да бъдеш бог" казва, че там, където тържествува сивотата, на власт рано или късно идват хората в черно. Това не важи ли и за настоящето и бъдещето на нашата страна?

"Да, и за нас, в някаква степен", отговаря Стругацки. "Дотолкова, доколкото ние самите позволяваме да ни се случи. А ние позволяваме. Нашата "сивота" е нашата пасивност. Социалният мързел и мързелът въобще. Страхът от свободата. Страхът да останеш без указания от началството. "Малкият джентълменски набор на строителя на феодализма от ХХІ век"...

Именно при такива идват "черните" - хора в черни раса, в черни мундири, в черни костюми с ослепително бели маншети. Те "знаят как трябва да се правят нещата". Ние им вярваме (въобще ние сме склонни да вярваме на началството) и започваме да правим нещата "както трябва".

Както трябва на тях, не на нас. Още повече, че на нас не ни трябва много. И съвсем скоро се разбира, че създаваното не е нужно нито на нас, нито на тях - на никого. Построеното се разрушава и всичко започва отначало."

"Борис Натанович - пита друг от участниците - нямате ли усещане, че живеем не в страна, а на територия, окупирана от крадци  и бандити?"

"Господи, разбира се, че не!", отговаря Стругацки. "Според мен това усещане се създава не от реални факти, а от мощните усилия на всички медии и на всевъзможни политически демагози, въвели понятия като "слабите 90-те години", и които не могат да се спрат до днес. В действителност сме окупирани не от крадци а от пощуряла от безнаказаност бюрокрация, заграбила в страната всичко, което си струваше да се заграби, и изсмукваща с наслада всички - държавата, предприемачите, редовните данъкоплатци... А крадците и бандитите, макар и да ги има в реалния живот, играят второстепенна роля, работейки в тесен контакт с бюрократите с пагони."

Борис Стругацки изказва и дълбоката си увереност, че най-вероятният път за Русия е "трънливият път на европейската цивилизация" - окончателен отказ от авторитаризма и тоталитаризма, установяване на демокрация от най-обикновен тип (свободна преса, свободни избори, независим съд), свеждане до минимум на намесата на властта в икономиката и обществения живот.

"Очевидно, този решителен поврат няма да се състои утре, нито вдругиден. Очевидно ще се сменят 2-3 поколения преди у мнозинството хора да се оформи съответният манталитет (сега по-скоро имаме манталитет от феодален тип: "Свободата е по-лоша от реда", "да служиш е по-добре, отколкото да работиш" и изобщо "началството знае най-добре").

Много е възможно бъдещата последна наша перестройка да съвпадне във времето с мощна енергийна криза, която да подейства като последния тласък да излезем от състоянието на второкласна полуфеодална държава с ядрени ракети, не умееща нищо друго, освен да търгува с нефт и газ."

Стругацки излага и свои аргументи за тази си увереност:

"Прогресът е непрекъснато увеличаване на количеството и разнообразието човешки учения, водещо до подобряване качеството на живот. Всяко отклонение от този курс, създавано изкуствено, води до забавяне на прогреса и изоставане на обществото, страната, цивилизацията от "хода на историята", до загуба на конкурентоспособност и дори може би до разпад.

Опитите в историята на последните няколко века показва, че най-естественият и продуктивен курс е този, който е основан на свободната конкуренция, демокрацията, либерализацията на живота изобщо. Този курс осигурява максимални темпове на прогрес, най-ефективни възможности за подобряване на живота, т.е. най-добре отговаря на равнодействащи милиони желания на хората.

Всички отклонения от този курс - било за световно господство (милитаризация на обществото и война) или създаването на тоталитарна държава, стремяща се да подреди народите в управлявани колони и да ги насочи към формулирани "от горе" задачи - неизбежно водят до забавяне на прогреса, застой, разпад."

Запитан защо, след като в съветските времена с Аркадий Стругацки са се напатили от т.нар. литературни критици в униформи, не е емигрирал, Борис отговаря:

"Да си тръгна от Русия не ми е идвало изобщо на ум и преди, и сега. Прекалено много обичам своя дом, приятелите и съвършено не си представям живота без тях. Изобщо, по натура съм домошар, пък и аз съм писател, моята "сфера на обитаване" е езикът, как ще живея извън нея? Защо да ходя там, какво да правя там? Пък и скоро ще легна там, където няма никакъв смисъл от "сферата на обитаване".

Любопитни са коментарите му на въпроса "Защо на Запад жанрът Science Fiction се разви повече, отколкото в Русия?".

"Главната причина е, че на Запад този жанр се развиваше съвсем свободно, единствен регулатор бяха литературните пристрастия на многобройните читатели и издатели. У нас в СССР неуморно действаше най-жесток идеологически натиск.

Не стига, че официалното литературоведение обяви фантастиката за "литература за подрастващите, интересуващи се от техниката и популярното наукознание". Не стига, че идеологическите ограничения не позволяваха даже да се поставят въпроси за бъдещето и перспективите за развитие, да кажем, на Голямата наука (смяташе се, че тези въпроси вече са решени от програмата на партията и поредния петилетен план).

Под забрана (негласно, разбира се) беше цял списък с теми. Не се разрешаваше да се пише за ядрената война, за милитаризацията на космоса, за заплахата от пренаселването - изобщо дори да се опитваш някак да анализираш заплахите и опасностите на бъдещето. Бъдещето изначално се смяташе за безоблачно и великолепно.

Впрочем, и за "великолепното бъдеще" не беше препоръчително да се пише: за него всичко вече беше казано от класиците на марксизма-ленинизма и няма какво да се бутате там и да се занимавате с ревизионизъм. (Боже, като се сетя какъв идеологически погром устроиха на "Мъглявината Андромеда" на Иван Ефремов!)

Десетилетия наред беше забранено да се пише на теми като кибернетиката (тя веднъж и завинаги бе обявена за буржоазна лъженаука). Идеологически заразна се смяташе молекулярната генетика - някаква измислица на поповете, построена на изучаването на мухите...

"Работното поле" на съветския фантаст се свиваше до опитно поле, засято с лисенковски чудо-овес, по което (умирайки от скука) бродеха насам-натам чистички механици, наблюдаващи (дистанционно!) орящите автоматични трактори.

А по това време нашата фантастика пишеше такива произведения като "Човека амфибия" и "Аелита". Това, слава Богу, не се зарбаняваше но определено не се харесваше: на съветските подрастващи то не беше нужно, отвличаше го от насъщните задачи на строителството на социализма.

Естествено, в такива условия нашата фантастика нямаше как да стигне до "451 по Фаренхайт", "Аз роботът" или "Щамът Андромеда".

Стругацки предлага и свое обяснение защо днес е в сериозен упадък жанрът научна фантастика. "Разцветът на научната фантастика през 60-те и 70-те години съвпадна с романтината епоха на научно-техническата революция, на физиката и физиците и т.н. Днес науката и учените не са почитани нито от властта, нито от обществото. Не е ли свързана с това и деградацията на жанра?", пита читател.

"Има радио, а щастието все го няма", писаха Илф и Петров именно по този повод. ХІХ век беше век на възторжено отношение към науката. ХХ век докара почти до нулата този възторг. Защото стана ясно, че науката въобще не е всемогъща (къде е еликсирът на безсмъртието, изкуственият интелект, термоядреният синтез...) Науката не е добро, тя по-скоро е опасна и зла! И най-главното - науката е безнадеждно непонятна.

Времето на дилетантите отмина завинаги. Никаква научно-популярна книга не е способна да приобщи обикновения читател към науката - в най-добрият случай читателят ще усвои няколко нови понятия и термини, за да съпреживее с героя-учен. Може би само 5 души разбират мощта и красотата на работата на Григорий Перелман (гениален и изключително странен руски математик, отказал награда от 1 млн. долара за разрешаване на една от най-старите загадки в тази наука - бел.ред.). Още 150 ще разберат от нея достатъчно, за да я използват в решаването на своите задачи. За цялото останало население на планетата откритието му просто не съществува, както практически не съществува космонавтиката за жителите от басейна на Амазонка.

Само преди век основните положения на естествените науки бяха достъпни на почти всеки образован човек. Днес между науката и населението зее пропаст на абсолютно неразбиране и тази пропаст не е способна да запълни нито системата на образованието, нито каквито и да е системи за просвещаване. Отделянето на науката от населението е много по-радикално от това на църквата от държавата.


Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Януари 05, 2012, 07:37:45
Измеренията на прословутата “бездънна славянска душа” се припокриват с измеренията на руската пропаганда,
която е комбина от агресивност, трагичност и цинизъм. Русия е империя със сериозни настоящи и бъдещи проблеми, а руснаците се изнасят по света колкото и ние. Разликата между нас е, че ние не сме чак толкова примитивни грандомани като руснаците, а лошото е, че прибягваме до техните нелепи идеологеми и измишльотини, за да си осигурим самочувствие, което за хората по света не е много по-различно от липса на първите 7 години. Да изкарваш останалите глупаци е тактика, която донякъде върши работа, но пък се връща като бумеранг, защото повишава и очакванията към “умника”, и накрая впечатлени остават главно хора, мечтаещи сами да впечатляват на всяка цена. Русофилите у нас са попили цялото лицемерие и агресия на руската пропаганда – неуморно се трудят да поддържат огнища на недоразумения и еврофобия, но и през ум не им минава като почтени хора да се изнесат в Русия, за да отдадат претенциозната си всезнаковщина за просперитета на Русия и повишаване на авторитета и влиянието й без нуждата от глупаво високомерие, плювни и слаба и немощна България, за да могат да си живеят от баламосване на хората, които нямат време и условия да проверяват всяка пропагандирана лъжа"

П.П Цитатът не е мой,но напълно споделям отношението по въпроса!

http://katana.blog.bg/politika/2012/01/04/stra...
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: borhes в Януари 06, 2012, 20:54:20
Българите, Гърците и "Македонците" не са славяни и няма как да станат освен ако Руския гений не изтрепе и останала малка част от "народа" ... Ако в Русия/ която е само параван на СССР/ поставят едно животно да властва има шанс да се заживее по-цивилизовано ! Но съдейки по научия напредък скоро време няма да има резон славянския прогрес и развитие...Тук е момента да се натърти,че най-тъпата война в историята на човечетвото от как свят съществува я направиха Сталин /потомък на Ксеркс/ и един мега тъп Германски ефрейтор или казано още по-чистосърдечно господата другари социалисти за 20 лв. могат да изпържат не само Израелския народ но и да се развъдят на няколко континента !
За нас остава енигмата, как може толкова ниски душички да извършват мисловна дейност ?
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Януари 08, 2012, 16:52:53
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/396635_2555426684814_1228358257_32415898_1053228267_n.jpg

Не знам как се монтират снимките,ама тая си заслужава поуката!
Титла: Re:ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Sur в Март 16, 2012, 17:05:58
http://www.svobodata.com/page.php?pid=8644&rid=154&archive=
Титла: Re: ЗАЩО СЪМ РУСОФОБ?
Публикувано от: Rooper в Юни 25, 2012, 15:27:53
www.youtube.com/watch?v=xcC57y82LRU (http://www.youtube.com/watch?v=xcC57y82LRU)